X

Reszkess Juve, jövünk!

Amikor ősszel, a második fordulóban Roma-Juventus bajnokit rendeztek kicsit másképp álltak a csapatok. Garcia harmadik idényébe vágott bele, addigi legerősebb keretével, még a Juve éppen jelentős távozóit (Tevez, Vidal, Pirlo) próbálta pótolni. Ma ez már teljesen máshogy néz ki, Allegri megtalálta a megoldó kulcsot, míg Garcia munkanélküli lett. Dzeko akkor még gólt tudott szerezni, azóta viszont nem. Hogy mi sülhet ki ebből a vasárnap esti „rangadóból” igen nehéz lenne előre megjósolni. Racionálisan nézve sima hazai győzelem lesz, szurkolóként reménykedve viszont bíznunk kell abban, hogy minden sorozat megszakad egyszer!

Dzeko akció gólja, bizony

Vasárnap, vendégként pályára lépő rómaiak emberemlékezet óta nem nyertek idegenben mérkőzést. Ellenben a Juve zsinórban már a tizenegyedik (11) diadalára készül! (bár a Bajnokok Ligájában becsúsztak vereségek, a bajnokságra igaz a fenti állítás) Nem semmi, akkor ott ősszel, az olasz fővárosban, a lefújást követően nem lett volna szurkoló, aki azt mondja, kora tavaszra, a visszavágóra ekkorát fordul a világ. Pedig megtörtént. Néma kábulatba követjük kedvenceink vergődését és halvány reménysugárként kapaszkodunk régi-új Spallettink ötleteibe.

Majd én megmutatom a helyes irányt!

Hogy mi változott, nehéz lenne egy posztban megfogalmazni. Maradjunk a száraz tényeknél, 2015. augusztus 30-án két piros lap és három gól jellemezte a mérkőzést, Pjanic és Dzeko találatára Dybala válaszolt, de a három pont Rómában maradt. Ha nem tévedek a bosnyák duó magasabbik fele, azóta nem szerzett akciógólt! Döbbenet. Középpályás honfitársa szintén rászürkült a csapatára, és mára hét (7) pontnyi a torinóiak előnye.  Persze reagált a fővárosi vezetés erre a minősíthetetlen rángatózásra, és menesztette francia trénerét, sőt reaktiválta régi kedvencünket, utolsó sikeredzőnket, Spallettit. Hogy miért írom ezt le újra és újra? Mert csak ebben az egy dologban vagyok hajlandó hinni. Mármint abban, hogy a kopasz kitalál/kitalált valamit, és vasárnap két vállra fektetjük az Öreg Hölgyet.

Nem kell hangsúlyozni milyen lélektani lökést adhatna mindez. Nyilván a bajnoki címről dédelgetett álmaink már régen szerte foszlottak, de azért jövőre sem ártana a nívósabb nemzetközi kupában indulni, és ehhez írd és mond a második helyre kellene visszakapaszkodni. Persze tudom, a bronzérmes is játszhat selejtezőt, de ezzel talán még várjunk. Maradjunk annyiban, hogy ezt a pozíciót pont a Juve bitorolja, ezért nem is kell jobb lehetőség a közelítésre.

A Verona elleni meccs legjobbja

Ha azt próbálom kutatni, mi lehet, ami az AS Roma mellett szólhat, hát nem túl sok okosat tudok feltárni. Egy dolog viszont igaz, most a legkevésbé sem kiszámítható a Farkasok játéka. Hiszen Spalletti éppen képére formálja csapatát, azaz Allegri sokra nem megy az elmúlt hetekben látott Roma meccsekkel, más irányból kell közelítsen. Hogy aztán Spalletti következetesen megy majd a maga útján, vagy épp vasárnapra egy soron kívüli, védekező felfogású taktikát dolgoz majd ki, azt nem tudjuk előre. Mindenesetre ezen meglepődnénk rendesen. Egyszerűen nem jellemző az olasz szakember mentalitására az ilyen hozzáállás.

A magam részéről nem mennék bele személyi találgatásokba a kezdőt illetően. Castan vélhetően már nem lesz a keret tagja, de rajta kívül nagyjából mindenki bevethető. Ez egy szerencsés helyzet, amit szintén meg kell lovagolni. Véleményem szerint ez a mérkőzés nagyon fontos mérföldkő lesz az idei szezonra nézve, ha vasárnap sikerül egy önbizalom növelő eredményt elérni, akkor felfelé fog ívelni a bajnokság második fele, amennyiben nem, akkor valamivel több időre lesz szükség. Ebben a negatívabb esetben viszont komolyan át kell formálni a nyári terveket, és újabb jövőképet kell festeni a szurkolók, játékosok elé!

Vasárnap, 20.45 – DigiSport 1

Szentesi János:

View Comments (70)

  • Jól megfogtad a lényeget, tényleg csak abban bízhatunk, hogy Spalletti 10 nap alatt kitalált valamit. Az a baj, hogy a világ egyik legjobb csapata az ellenfél, a világ egyik legjobb edzőjével.

    • Az az igazság, hogy amit a Juve-ról írtál teljesen igaz. Ezt "sajnos" be kell látni... :(
      Ettől még vasárnap nyerhetünk! És nyerni is fogunk!

  • Nincsenek illúzióim a meccsel kapcsolatban, a Roma közelmúltban elért eredményei alapján le se kéne játszani a meccset, egyszerűbb lenne most beírni a 3 pontot a Juvénak.

    Ami a Roma mellett szól, hogy ez nem egy "kötelező meccs". Nincsenek elvárások és elnézve a táblázatot már különösebb tétje sincs. Nyugodtan felszabadultan lehet játszani, abban a tudatban, hogy egy katasztrofális vereségen kívül minden elfogadható. Jó alkalom a játékosoknak és Spallettinek, hogy lássák hol tartanak és merre, kivel érdemes továbbmenni.

    Féljen a Juve, nekünk már nincs mitől félni.

  • Cole twitteren búcsúzkodik, a mi "néhai" Dodónk az Interben se váltotta meg a világot, végül a Sampdoriában landolt és közben az is kiderült, hogy Torinóban Banti fogja vezetni a meccset. Itt sincs minek örülni.

      • Pedig Rocchi lett volna a legnagyobb poén! Én akkor odaküldtem volna az ificsapatot és megmondtam volna nekik is, hogy a legfontosabb nem lesérülni. De Banti se rossz, ha nem tévedek ő volt az, aki 2013-ban a Torinónál megállított minket (nem megadott tizenegyes, Torino gól szabálytalanság után, stb.) és este a meccs után meg elment ünnepelni az étterembe a Torino csapatával. Banti is egy "klasszis bíró"!!!

  • Állítólag Castan eldöntötte, hogy elmegy, a Roma csak kölcsönbe szeretné adni, érdeklődnek a Palmeiras, a Fluminense és a Genoa.

    • Pár perce tweetelte, hogy az újságírók baromságokat beszélnek, és hagyják őt békén.

      • Akkor a Roma közeli média csúnyán rámászott, mert napok óta árad a lesajnálás Castan felé: "szegényke már nem a régi"; "vissza akar vonulni"; és a kedvencem: "az apja meggyőzte, hogy menjen haza Brazíliába". :)

  • Egy Gazzetta cikk szerint Totti beszélt a játékosokkal, hogy jobban megértsék Spalletti rendszerét. Hát igen, ha valaki tudta használni, az ő volt.

    A védekezés megszervezését Andreazzolira és Baldinire (nem az a Baldini) bízza, nyilván a saját instrukciói alapján. Azt vette észre, hogy eddig párhuzamosan követték a védők a támadókat, ezután merőlegesen fogják. Akármit is jelentsen ez. Fejleszteni akarják a hátsó emberek együtt mozgását, hogy jobban helyezkedjenek, több labdát szerezzenek, és az átlós passzokat jobban levédekezzék.

    A támadásokon saját maga dolgozik Domenichinivel, Dzekóból akarják végre kihozni azt, ami benne van, gyakorlatilag az egész támadójáték neki lesz kitalálva. Amellett, hogy nem idegenkedik attól, hogy kihasználja Dzeko fizikális adottságait, több játékot szeretne kis területeken.

    Pszichológiailag is hatni szeretne a játékosokra, folyamatosan tartja velük a kapcsolatot, sokat beszélnek. Együtt és kettesben is. Ezután a meccsek előtt a játékosok Trigoriában fognak aludni, nem szállodában, így jobban rajtuk tudja tartani a szemét, és ha valami az utolsó pillanatban jut eszébe, akkor is el tudja nekik mondani.

    • Mennyivel jobb lett volna, ha már a nyáron edzőt váltunk. Nem arra gondolok, hogy most megjött a "mágus" és minden automatikusan jó lesz. Most nem divat hangoztatni, de szerintem Garcia is nagyon jó edző volt, amit az első évben csinált az nem volt kis mutatvány. De mennyivel jobb lett volna, ha ezt a taktikai és motivációs kiképzést a nyáron, pár hónap alatt csináljuk végig és nem pár nappal azelőtt, hogy Torinóba kell menni ahhoz a "rokonszenves" Juventushoz. :(

  • Zarate is back....hogy egyem meg a szivét.. :D Régi nagy kedvenc...még a Di Canio hiányzik....

    • Ugye? Sok Lazio szurkoló már anno is megmondta, hogy "Zarate jobb mint Totti!!!" De most az angliai és argentin "sikerek" után visszatért Olaszországba. Kezdhetünk félni! :D

      Számomra Zarateról az marad emlékezetes, amikor a frissen érkezett Lamelától, az első római sajtótájékoztatóján, egy különösen ostoba újságíró megkérdezte, hogy "mi a véleménye Zaratéról", csak mert egy kis vidéki derbis hangulatot akart csempészni a sajtótájékoztatóba. Lamela a tolmácshoz fordult segítségért és csak annyit értettem, hogy megkérdezte spanyolul: "De quien?", magyarul "Kicsodáról?". :D

    • Amikor most a Puskás-díj átadón ő mondta be a győztest reménykedtem, hogy Flonak adja (gondoltam ezért hívták). Japán létére kifejezetten fifikás játékos volt, csak hát nem szerény. Nem is élt meg sokat, mert gondolta nem padozik Totti mögött.

  • Közben a média attól hangos, hogy El Shaarawy beelőzte Perottit és már csak a bejelentés van hátra, egyesek szerint ma megy orvosira.

        • Utoljára most olyanokat írnak, hogy El Shaarawy hétfőn jön, 2 millió a kölcsönért plusz 13 millió a kivásárlás, Milánóban a Gazzetta kötelező kivásárlásról ír, máshol kivásárlási jogról beszélnek.

          Preziosi meg mindenkit letolt, hogy vasárnap játszik a Genoában, minden más hülyeség, de ha igaz azt is mondta, hogy hétfő egy új nap. Ki tudja mi lesz még? :)

          Ilyenkor jönnek a "jól értesültek", akik látták a testvérét lakást bérelni Rómában, vagy látták, hogy beíratták a gyerekeit egy helyi iskolába... :D

          Bevallom jobban örülnék egy jó védőnek, Caceres a "nagy név", de állítólag a Juve elhajtotta a Rómát és az Intert is.

  • Én személy szerint nagyon örülnék El Shaarawy érkezésének, tudom az elmúlt szezonokban nem volt a topon többek között a sérülései miatt is, de hatalmas potenciál van benne, volt egy szezonja korábban amikor klasszis teljesítményt nyújtott, és ha ezt tudná ismét hozni az egyik legjobbunk lehet.
    Szerintem a védelembe egy középső és egy jobb oldali védő elengedhetetlen lenne. Sok név felmerült már pletyka szintjén, többségüknek ürülnék is, csak mindegyiknek nehézkes a leigazolása. Azt olvastam, hogy Digne nagyon szívesen maradna, csak nem rajta múlik a dolog. Sajnos. Állítólag Spalletti sem bánná ha hosszabb távon számolhatna vele, de 15 milkát sokallják érte, amit nem értek, mert szerintem olyan kaliberű játékost mint ő úgy sem tudnánk hozni ennél olcsóbban erre a posztra. Majd meglátjuk mi lesz.

    • A savonai "Fáraó" karrierjében a nagy törés Balotelli érkezése volt, addig több mint tisztességesen helytállt, sztárolták is rendesen. Még mindig csak 23 éves és az is biztos, hogy tud focizni, már ha jól
      van és akar játszani, szóval elméletileg jó igazolás is lehet. Ami aggasztó, hogy most a Monaco sem kért belőle és a jelek szerint a Milan végleg szabadulna tőle. Miért? Iszik mint Adriano? Balhés mint Cassano? Ő a nagy bulikirály, mint Ashley Cole? Valami sérülése van? Egyszerűen ennyit ér?

      • Tavaszi idényben választ kapunk majd ezekre a kérdésekre ha valóban jön. Én bízok benne, hogy beválik nálunk. Az jó jelnek számít, hogy Conte is számolt vele a válogatottban az elmúlt időszakban, szóval olyan nagy baj csak nincs vele.

      • A Monaco azért nem kér belőle, mert a teljesítménye kísértetiesen hasonlít valami Dzeko nevű játékoshoz. Őt sajnos nem tudom hol játszik, mert az biztos hogy nem a Romába csatár. NA am komolyra fordítva fáraó sokat küzdött kisebb sérülésekkel, így alig is játszott, azért olyan szar a stattja. Az hogy a Milánba miért nem kell, az nekem is rejtély. Nálunk akár jó is lehet, de azt azért szögezzük le, hogy nincs jó formában és valszeg meccshiánya is lesz az exmilánosnak, ha jön de még így is biztatóbb lenne egy olyan kezdő, amiben nem Dzeko meg Falque, hanem mondjuk ő meg Salah van a Sadiq gyerekkel.

        • A Monacóban konkrétan 24 hivatalos meccset játszott, mert 25-nél jött volna a kötelező kivásárlás. Megnézték, felmérték és köszönik szépen nem kellett. A Milanban meg úgy sem tartanak rá igényt, hogy például közben eladták Cercit. Ennek "Adriano szaga" van!

          Nem a Milan és az olasz válogatott fiatal tehetsége jön, hanem egy olyan játékos, akinek újra kéne kezdenie, be kell bizonyítania, hogy nemcsak egy felkapott média sztárocska, hanem tényleg egy értékes játékos lehet a legmagasabb szinten is. Hiába árulták vele a karórákat és a kekszet a tévében, most akkor is ez az alaphelyzet, innen fog indulni.

          Ettől függetlenül hajrá, én nagyon örülnék ha rúgna nálunk 10-15 gólt, már ha tényleg jönni fog.

Related Post