X

Tucatnyi kérdés

Vasárnap este a bajnoki címvédő otthonába látogatott az alakuló Roma, aminek vállalható, de nulla pontot érő eredmény lett a vége. Látszanak a javulás jelei, de eléggé halványan. Hosszú és izzadtságos lesz az út a szezon végéig.

A csapatok így álltak fel:
Roma (3-4-1-2): Szczesny; Manolas, De Rossi, Rudiger; Florenzi, Pjanic, Vainqueur, Digne; Nainggolan; Salah, Dzeko
Juventus (3-5-2): Buffon; Barzagli, Bonucci, Chiellini; Lichtsteiner, Khedira, Marchisio, Pogba, Evra; Dybala, Mandzukic.

Egész héten rebesgették, hogy Spalletti háromvédős felállásra készül a Juventus ellen. Hogy ez a találmánya csak a Juventusnak szólt, vagy esetleg más ihlette, már kérdéses. Szerintem abszolút a kényszerűség szülte, egyrészt nincs olyan jobbhátvéd a keretünkben, aki megbízhatóan teljesít, másodsorban a szélsőjátékunk haldoklik, végül pedig egész szezonban – így Spalletti első meccsén a Verona ellen is – a felfutó szélső hátvédek mögött 20-30 méteres folyosók maradtak. Ezt a problémát orvosolta is ez a rendszer, Florenzi és Digne is bátrabban feljárhattak, nem maradt mögöttük akkora terület.

Az első negyedórában rendesen beszorultunk, bár igazi helyzetig nem jutott a Juventus. Ezidőtájt megkörnyékezett a kísértő gondolat, hogy egy nagyobb pofonba futhatunk bele. Aztán viszont látszott, hogy Spallettinek más célja sem volt, minthogy ezt elkerülje. Megértem, idén már kikaptunk a Batétól, majd otthon is leikszeltünk velük, hogy a Barca elleni hatost ne említsem. Talán a legfontosabb lenne, hogy ezt a lúzerséget, és a kisebbségi komplexust elfelejthessük végre.

A második félidőre már-már kiegyenlített mezőnyjáték folyt, persze igazán komoly helyzetig csak a Juventus jutott. Míg nekünk be kellett érni egész meccsen egy Florenzi lehetőséggel, és egy Nainggolan helyzetecskével, ők azért párszor tesztelték Szczesnyt, Evra például rendesen gyomron lőtte. A meccs ezen szakaszában már szinte végig öt védővel maradtunk hátul, egyértelmű volt a cél.

Cuadrado beállításával tovább növelte a nyomást Allegri, aminek hamar meg is lett az eredménye. A 77. percben Pogba szöktette Dybalát, akiről Rüdiger kicsit lemaradt, és az argentin csatár ezt meg is büntette.

Ezután már nem sokminden történt, Dzeko még lőtt egy szabálytalan gólt. Ez az egy-null körülbelül jól összefoglalja a játék képét, de azt csak apróbetűs részként tenném hozzá, hogy összesen kettő kulcspasszt jegyezhetett a Roma, szemben a Juventus tizenegyével szemben.

Spalletti olaszos taktikát állított össze, de ezzel el is úszott minden reményünk a támadásokat illetően. Dzekóval nem lehet kontrázni, annyira meg sosem ment előre, hogy megérje rá felrúgni a labdát. Azzal meg, hogy Salah is gyakran behúzódott középre, és vissza kellett zárnia, megint elment a lehetősége a gyors ellentámadásnak.

Ha lenne haja, kihullana a sok rá váró munkától.

Ezzel a meccsel szerintem nem kell sokat foglalkozni, ki lehet kapni 1-0-ra Torinóban. Ami aggasztó, az az, hogy innentől kezdve fél éven keresztül a szezon első felének fölfeslő szövedékét leszünk kénytelenek foltozgatni.

Idén ki fog esni egy relatíve jó UEFA koefficienssel rendelkező évünk, Ranieri utolsó szezonjából. Ha nem szeretnénk folyamatosan negyedik kalaposak maradni, oda kell érni valamelyik európai kupás helyre. Ehhez képest azért az ötödik helyért is kezdhetünk aggódni. Sok-sok kérdés adódik.

Vajon tényleg olyan jó mercatókat csinálunk, mint amilyennek első ránézésre tűnik? Miért veszünk félévről-félévre két-három szélsőt egy olyan bajnokságba, ahol a szélsők csak ideig-óráig élnek meg? Ha találtunk elég jót – Salah, Gervinho, Florenzi, Ljajic – miért kell még hozni mindig Perottit, El Shaarawyt, Ibarbót, huszonakárhány millióért Iturbét?

Nem kéne tenni valamit az ellen, hogy a jobbhátvédhiány odáig fajul, hogy egy a Romától teljesen idegen rendszert kelljen kitalálni a bajnokság legjobb csapatával szemben egyik napról a másikra? Miért kellett várni ennyit Garciával, amikor tavaly tavasz óta négy-öt alkalommal is indokolt lett volna meglépni a menesztését? Nem butaság Pjanic-ot ennyire messze játszatni a kaputól?

Miért mindig előre igazolunk? Miért nem hallunk középhátvéd érkezéséről, és ha jön, miért Gyömbér és Spolli a másodosztály középmezőnyéből? Miért nem tudunk elhozni egy jobbhátvédet? Miért nem lehetett megtartani egyet a Benatia-Marqunhios kettősből, akár Pjanic eladásának árán is? Miért mondtak 3-4 hetet Totti és Keita felépülésére, amikor fél év lett belőle?

Spallettinek egymillió dolga lesz, és egyelőre nem tudjuk, milyen úton indul el. Négy vagy három védő? De Rossi végül mégis hátvéd lesz, dacára a Verona ellen nyújtott remek teljesítményének a középpályán? Ne felejtsük, három hét múlva a Real Madriddal játszunk, addig viszont megoldhatónak látszó feladatokba ütközünk. Mást tényleg nem tehetünk, minthogy bízunk a kopaszban.

 

 

Curvasud93:

View Comments (65)

  • Ahogy már írtam egy korábbi kommentben, én most leginkább attól félek, hogy Spallettit még az idén el fogja sodorni a csapat eredménytelensége. Már most kezdik pedzegetni, hogy semmi sem változott Garciához képest, pedig alig volt szűk másfél hete hogy kitaláljon valamit, a másfél napra beiktatott Verona elleni fellépésünkről meg ne is beszéljünk.

    Türelem!!! Spallettinek nincs varázspálcája és a Rómánál minimum egy általános hozzáállásbeli változást kéne bevezetnie.

    Nagyon nem szeretném, ha ennek a szezonnak a végére odajutnánk, hogy Spalletti ugyanolyan "hülyének" legyen kikiáltva mint a vége felé Garcia volt. Akkor vagy kezdhetünk mindent elölről egy harmadik edzővel, vagy egy olyan edzővel kéne kezdeni a szezont, akinek már nulla tekintélye van, ahogy az idén történt Garciával.

    A meccsről meg annyit, hogy szerintem is a vállalható fellépés lehetett a célunk. Pedig a Juve ellen én szívem szerint mindent megpróbáltam volna, de Spallett nyilván úgy ítélte meg, hogy ez a csapat most nem bírt volna ki egy nagyobb verést és megpróbált biztosra menni. Ő tudja, ő felelőssége! Hajrá Spalletti és forza Roma!

    • Spallettit semmiért nem vonnám felelősségre, és nem is rendült meg a bizalmam felé, de a vezetőség rengeteget hibázott az utóbbi időben.

      • Valami kóbor "szakértőtől" hallottam egy rádióban, hogy ő azon lepődött meg a legjobban, hogy a Roma nem úgy kezdte a téli átigazolási szezont, hogy "itt egy új középső védő, esetleg egy új jobb bekk is". Nem állítom, hogy igaza van az illetőnek, akinek már a nevére se emlékszem, de szerintem valahol mégis hűen tükrözi sok romanista lelki állapotát.

  • Közben Rómában búcsúzkodnak Gervinhótól. Pazar, elmegy az egyik legjobb játékosunk.

    • De van jó hír is! A Milantól Galliani igazgató úr (aka Fester bácsi), megmondta, hogy ma megpróbálják lezárni az El Shaarawy üzletet! Reménykedjünk.

      Én is sajnálom Gervinhót, kár érte, de menjen csak a jó büdös pics@ba, Baldissoni szerint kerek perec megmondta, hogy nem akar a Rómába maradni, innentől kezdve húzzon amerre lát, de minél gyorsabban. Szerintem rá is ugyanaz érvényes, mint bárki másra, a sok évtizedes tapasztalatok azt mutatják, hogy prímán lehet focizni Gervinho nélkül is!!!

      • Valahol értem én ezt, de egy kicsit elfogult is vagyok Gervinhóval, így azt mondanám, hogy azok után, amit Rómában kapott néha a szurkolóktól, annyira nem is csodálkozom, hogy nem akar különösebben maradni. No meg hát ő Garcia két szép szeméért érkezett, nélküle meg szemmel láthatóan nem is nagyon számítanak rá... Nem csak a pénz miatt megy több jegyzett afrikai játékos szívesebben Ázsiába vagy az MLS-be Európa helyett, hanem azért is, mert ott több tiszteletet kapnak

        • Elnézést, de kezdjük az elején, Gervinho éppen az Arsenalban tevékenykedett, mint mókamester és kabalaállat egy személyben, amikor jött Garcia és megvette a Roma pénzével, amire Londonban felzászlózták az Arsenal székházát, akkora volt az öröm. De egy éven át Gervinho feltámadt. Nem lett belőle "Maradona", de nekünk bőven jó volt és ahogy Rómában ilyenkor lenni szokott, szégyenletes mértékű sztárolás folyt. A hülyeségeit, amik miatt Londonba konkrétan kinevették, Rómában elintézték egy legyintéssel. Közben mellesleg, röviddel az érkezése után, lett szezon közben egy új szerződés, magasabb fizetéssel, semmilyen különösebb indokkal, azon kívül, hogy ő több pénzt kért.

          Majd jött a második szezon, a mesés ANK-val és a kupagyőzelmet követő ünnepségek, ahonnan a derék Gervinho teljesen használhatatlan állapotban került elő. Nem volt sérült, egyszerűen rossz formában, kondícióban volt és ez eltartott nála a szezon hátralévő részéig. Nesze nektek "Maradona'"!

          Ezek után az idén megint feltámadt hamvaiból, Garcia tudott rá hatni valahogy, megint komolyan vette magát és az egyik legjobb játékos volt, ami talán ebben a mostani Rómában nem egy nagy szó, de Rómában megint mindenki értékelte.

          Erre most bejelentette, hogy ha Garcia nincs ott, akkor ő már nem is akar a Rómában játszani. Hát erre mondom én, hogy nagyon helyes, menjen a pokolba, vissza az Arsenalba bohócnak, vagy ahová akar, de a Rómának nincs szüksége Gervinhóra. Másképp fogalmazva, aki nem akar játszani a Rómában, az nem játszhat a Rómában, sőt, annak kifejezetten tilos a Rómában játszani. Legalábbis szerintem. :)

          • "mókamester és kabalaállat egy személyben" borderline rasszista, de nagyon jól röhögök :)

          • Elnézést, esküszöm, hogy eszembe se jutott, hogy fekete, tényleg nem. De mekkora poénkodás ment a kárára? Tele volt vele az internet!

          • Teljesen egyetertek azzal, hogy aki nem akar Roma-mezbe bujni, az elhuzhat, sot nem is kell idejonni. Egyertelmu volt mar az elejen, hogy Gervinho csak Garcia miatt jott ide, ez nyilt titok volt. En szemely szerint szeretem Gervinho jatekat, ahogy mozog a palyan stb., ami mar az Arsenalnal is tetszett, viszont a hozzaallasaval mar nem voltam kibekulve. Az ANK utan konkretan csak jelenletnek volt fent a palyan Doumbia-val egyutt. Ez nem csak ra jellemzo, sokan jonnek-mennek egy bizonyos edzo miatt, ez hozzatartozik a focihoz. Ha Ljajicot nem adtuk volna kolcson az Internek, akik konkretan egy normalis tamadast nem tudnak nelkule felepiteni, akkor nem is sajnalnam olyan eszeveszettul.

      • Hát a legtöbb gólt ő lőtte a Garcia korszakban, de sanszos, hogy a legtöbb helyzet kialakítása szempontjából is top 3.

        • Ok, a Garcia-éra legeredményesebb játékosa, rendben. Ezen nincs mit vitatni, de nem tudom, hogy képes lenne -e más rendszerben, más edzővel eredményesen dolgozni... végülis már majdnem mindegy, megy.
          (én soha nem bírtam, a góljai ellenére sem)

          • Hát fájó kimondani, de a legveszélyesebb játékosunk, volt az elmúlt 2,5 évben. Rúgott talán 25 gólt, ez elmond mindent. Ennyit Higuain 25 meccs alatt fog nem 2,5 év alatt. De hát ahol 8 góllal házi gólkirálynak lehet lenni ne csodálkozzunk semmin és lehet idén még kevesebb is elég lesz.

      • Hat, azert 26 gol-20 golpassz a romai karrierje alatt azert nem kis teljesitmeny. Meg egy csapatot nem tudok, aki szezon kozben adja el a legveszelyesebb es leghasznosabb tamadojat. Persze tudom, hogy nalunk Dzeko kene lovoldozze a golokat, de az eredmenyesseget mar sajnos nem csak mi ismerjuk, hanem az ellenfel jatekosai is. Lehet egy Sadiq-tol jobban fosnanak, mert legalabb kiszamithatatlan megoldasokra kepes. 2 meccs kellett a nigeriainak, hogy lekorozze a bosnyakot, ez nem szegyen azert egy sztarjatekosra nezve?

  • A Ranieris koefficiens évünk már kiesett, innen csak felfelé vezet akár az EL-lel is

  • Engem nem az zavar, hogy kikaptunk a Juvétól, hanem hogy azt hogy csináltunk. Valahol láttam egy írást erről, aminek a lényege az volt, hogy a Roma úgy játszott mint egy kis csapat. Betömörült saját térfelére és várta a 90 perc végét. Az a Roma, ami 1-2 hónapja még a legtöbb gólt rúgta, egyik legtöbb támadást vezette, de legalább mindig izgalmas meccset játszott. Na most ezt a kopasz kitörölte még az emlékezetemből is. Amit én láttam az nem a Roma volt, hanem egy Frosinone, aki most lát először nagy csapatot és fél a saját árnyékától.
    Be lehet állni védekezni és végig kontrára játszani, de mi nem ezt csináltunk. Mi csak védekeztünk. Ha csak vmelyik Juve középpályás (mert a védelmig se jutottunk el) haza nem adta volna Buffonnak hogy rúgja be saját kapujába az életben nem szereztünk volna gólt. Az eddigi meccseken bármilyen szarok is voltunk, legalább a középpályát uraltuk. Na most Spallo "nagy ötlete" gyakorlatilag megszüntette a középpályát és legalább 9 ember védekezett. De minek?
    Kérdem én, ha döntetlen lett volna a meccs az ért volna valamit? Semmit. Meg kellett volna próbálni megnyerni és akár kikapni 5-0ra, de vmi lendületet csak kapott volna a csapat ha jó kis futkosós meccset játszunk. De ez? Hát ebből lófasz nem lesz a kövi meccsen sem.

    És értem én, hogy az volt a él, hogy tökéletes antifocit játszunk és majd ha szerencsénk van 1 villanás dönt a mi javunkra. De kérdem én ki fog nálunk villanni? A labdazsonglőr Dzeko? A csúcsformában lévő Salah vagy majd Pjanic, aki még idén sztem egy árva akciógólban sem volt benne. És ezt a felállást valszeg nagy csapatok ellen játszanánk. Hát egy jó formában lévő Juve meg egy Real-nál majd nem fog senki villanni komolyan? Ez a nagy terv? Nem lehet még visszacsinálni mindent és visszaültetni Rudit szezon végéig? Utána meg jöhet bárki a kopaszon kívül.

    • Ezt most komolyan írtad, vagy vicceltél? Nem tudom eldönteni?

      Emlékszel az előző Spalletti korszakra?

    • " Minden probléma csak egy magasabb síkon oldható meg, mint ahol keletkezett."
      (Albert Einstein)

      Nem gondolod, hogy talan Spalletti eloszor a fejekben akar rendet tenni? Segitett volna, ha kikapunk tegnap 5-2-re de akkor te legalabb egy tamadobb Romat lattal volna, akinek mellesleg a vedelme romokban hever?
      Nem lehet, hogy eloszor talan a csapatnak meg kene tanulni "csapatkent" mozogni a palyan, aztan johetnek a magasabb celkituzesek?
      Spallo jelenleg kapott anyagbol dolgozik, es szerintem nem kene mar a masodik meccse utan elkezdeni az eszt osztani....

    • A legfőbb problémánk, hogy a védelem romokban. Miért baj az, hogy a Mister megpróbálja rendbe szedni a hátsó szekciót. Próbált személyi változásokat eszközölni, nem jött be. Megpróbált egy szerkezet váltást, ez már hatásosabbnak bizonyult. Több értelmet látok ebben, mint felküldöm 4-3-3-ban a csapatom, aztán valami majd történik.

    • Róla mindig nagyon jó dolgokat lehetett hallani, akkor is amikor nem játszott a Rómában, vagy elküldték a korosztályos csapatba. Zseniális technika, pazar érzék, óriási klasszis, stb. Reméljük, hogy még sikeres lesz Roma mezben is.

      Érdekes, hogy az Index szerint az olasz bajnokság már egy teljesen lezárt fejezet, csak egy sikertelen kitérő volt. Pedig még mindig csak 19 éves, nem tudom, hogy mit gondolnak, de nem sok európai klub van a nagy bajnokságok élmezőnyében, ahol a 17-18 éves tinik sok játéklehetőséget kapnak. Jelek szerint a Roma nem számít egy komoly klubnak, szerintük a Rómában a 18 éves Sanabrianak a fix kezdőben lett volna a helye. :(

      • Jó, hát az index az tele van naon hozzáértő szakértő elvtársakkal, bulvár tökig, csak azért tettem be mert ha már nekik is feltűnt, akkor tényleg...

        • Azért még nem igazán esnék hasra ettől a teljesítménytől. Egyrészt ismerjük a spanyol bajnokság védekező színvonalát: van terület bőven, bármikor csinálhatnak egy visszacselt, nincs lesreállítás, stb. A 2 mesterhármasból 3 öt méteren belül kb üres kapuban volt (nincs ezzel baj ezzel bizonyította a berobbanását, de azért nem maga csinálta meg a helyzetet egyszer sem, "csak" befejezett), amit ugye el is kell juttatni oda. Másrészről azért van olyan meccs amikor brillírozik, és van amikor konkréten szart sem ér (ezzel sincs baj, mert fiatal játékos azok még ilyen ingadozó formát mutatnak), ha valamennyire állandó teljesítményt nyújt akkor lehet vele számolni igazán, mert az a játékos hasznos, aki tud egy minimumot nyújtani. Szóval jövőre jöhet bizonyítani, ez az éve úgy tűnik jól sikerül.

  • Baszki, oszinten, aki mar most Spallettit temeti es akinek nem inge ne vegye magara, de elhuzhat a jo budos picsaba! Nem, nem errol az oldalrol, mert semmi jogom meg kozom ki hol aktivalodik, csak ugy amugy! Ha a meccs kozben es utan volt is egy velemenyuk ezeknek a "romanistaknak", akkor ez a jol megirt poszt kicsit helyrerakhatta volna a ketkedoket. A sok kerdes es az ezzel egyutt jaro megoldas, problema az a masfel hete kinevezett edzonkre harul, aki nem azert jott ide, hogy a faszat logassa. Kihozta a rendelkezesere allo keretbol azt a formaciot, amit a legjobban lehetett hasznalni. Mit vartatok egy bo het alatt? Hogy majd egybol visszarepulunk a tabella tetejere, a sok toketlenkedes es otlettelen 4-3-3 utan? Garcia 3 ev alatt nem volt kepes mas formaciora valtani, meg akkor sem, mikor mar a 6-ik dontetlent jatszottuk gorcsosen. Mindenki egytol egyik Garcia levaltasat es fejet kovetelte, de most hogy Spalettinek nem sikerult nyerni a 10 meccses nyeretlensegi szeriat felmutato Juve ellen mar takarodjon Spalletti? Ezek az emberek mit gondolnak a sajat eletukrol?? Vajon, ha oket is kurugnak a munkahelyukrol mar az elso adando hiba utan csendben, meglapulva tavoznanak es elfogadnak, h hibaztak es csak ennyire kepesek?

    • Hát azért mentségemre szóljon, hogy én Spallettit nem most temetem, én már azelőtt eltemettem jó mélyre, mielőtt kineveztél volna (vissza lehet nézni, drága jó interneton fent van minden időbélyegzővel). Lentebb kérdezték emlékszek-e az előző Spalletti korszakra, hát igen emlékszem a végére és nemvolt sok köszönet abban, ahogy ennek a kezdetében sincs. Számomra eleve érthetetlen miért kell olyan edzőt visszahozni, aki 1x már megbukott, de ez az én véleményem. És igen, Spallo megbukott legutóbb, bármennyire is önként távozott.
      Kérdésed köszönöm 98 óra szurkolok csapatunknak és fogok ezután is, de amit tegnap láttam az engem jobban felháborított mint az utóbbi években bármelyik meccs( és nem az eredményre gondolok). Ha ezt a szart akarnám nézni akkor Inter drukker lennék, de mivel nem vagyok így nem vagyok kíváncsi erre a valamire amit Torinóban láttam.Tegyük fel, hogy Spalletti kihozza a maximumot és legalább azt játszuk majd mint 2007 jörül. Amit játszottunk az már 2007ben sem volt aktuális, hát még 2016ban..
      Lement 2 meccs, az első a tökutolsó Verona ellen volt egy Garcia legrosszabb meccseit idéző fantasztikum, most meg a helyzet nélküli csodajáték. Gyakorlatilag letolt gatyával vártuk, hogy megtud e rakni minket a Juve. Értem én hogy ez csak 2 meccs és játszottunk a legjobb és a legrosszabb csapattal ezért nagy kontraszt, de nemhogy a fény nem látszik az alagút végén, hanem az alagútban sem tudjuk merre van előre.

      • Te tudod, én tiszteletben tartom a véleményed. Viszont remélem nem lesz igazad. Nekem jó emlékeim maradtak a Spalletti első korszakáról, még akkor is ha a végére elfogyott, mint minden edző, általában.

      • Hat, azert ha a Juve elleni meccs jobban felhaboritott, mint az utobbi evekben barmelyik akkor te meg eleg jol allsz idegekkel azt hiszem.
        2007-ben meg annyira volt aktualis Spalletti taktikaja meg elkepzelese, hogy kupat nyertunk es a Realt is oda-vissza vertuk a szokasos masodik helyeink mellett.

        • Ajánlom figyelmedbe a nagyvilágot, nem csak a Serie-A-t, hogy megértsd mit írtam. Nem véletlenül hoztam fel 2007et, mert az volt a csúcspont nekünk.
          És engem azért idegesít a Juve elleni meccs, mert meg se próbáltuk. Amikor kikaptunk 7-1ekre meg stb, akkor legalább odaálltunk, de nem sikerült. A Barca elleni meccs ami még érdekes volt, de azt el tudtam engedni nyugodt szívvel, mert mint utólag ki is derült nem számított sehova. De ez a meccs, ez a totális halálom. A Roma ne álljon be semelyik olasz csapat ellen, még ha az a "hatalmas" Juve is védekezni és várni a megmentő hármas sípszót. Értem én, hogy már nem a bajnokságért megyünk, de azért nem is a bentmaradásért küzdünk, hahó..
          A keret támadó focira van összeigazolva, erre beállunk 10 emberrel védekezni. Ez olyan, mintha a pékeket kiküldenénk aszfaltozni, lehet menne, de minek. Ha ugyan ezzel a taktikával mondjuk egy Udine vagy egy Samp áll fel, akkor az azt mondom elmegy, de megkockáztatom ők még veszélyesebbek és eredményesebbek is lettek volna, mint a papíron 3x annyit érő Roma ezzel a csúfsággal..

          • "Gyakorlatilag letolt gatyával vártuk, hogy megtud e rakni minket a Juve."
            "A Barca elleni meccs ami még érdekes volt, de azt el tudtam engedni
            nyugodt szívvel, mert mint utólag ki is derült nem számított sehova. "

            Szerintem meg fordítva van.
            Előadtuk, hogy az "ó nagy és hatalmas Barcelona" ellen simán belefér bárkinek hogy kikapjon 6-1-re, (azóta persze senki másnak nem fért bele). Ahhoz képest a most a legjobb formában lévő európai csapatnak számító Juventus ellen szerintem meg bele kell férnie egy döntetlen közeli vereségnek. Főleg, hogy látni kell: mentálisan, szerkezetileg nemhogy 5.-k nem vagyunk, de jelenleg a kieső helyen tanyázunk. Innen indulunk felfelé. Ja ennek a zuhanásnak nem kevés mentális löketét a nyugodt szívvel magyarázgatott Barca elleni vereség adta.

    • Látva ezt a vergődést, most már kifejezetten haragszom Rudira, Sabattinire és mindenkire a vezérkarban. Egy kicsit Pallottára is, hogy nem lépte meg ezt már hónapokkal ezelőtt. Ha egy csapat ilyen mentális állapotba kerül, arról igenis a szakvezető és a stábja tehet. Hányszor volt már, hogy jött egy új edző, beszélt a játékosokkal és elindult a csapat felfelé (pl: Dárdai-Herta; Chelsea-Hiddink). Nyilván nem az új hadrend, meg ki tudja, hogy még mi, ami segített, hanem az az új impulzus, az új motiváció. De itt még ez sem segít! Mit csinált Rudi, hogy a Romanista Spalletti nem képes felpörgetni a csapatot? Még Florenzi is beszól neki?! Egyedül DDR-n látszik, hogy jó értelemben másként áll a dolgokhoz. Az edzésképeken egy mosolygós arcot nem lehet találni, mindenki full depis. Mi lesz ebből? Remélem nyáron Pallotta kivág néhány embert a bársonyszékből és az elkényeztetett "aranylábú" fiainknak is a tökére lép.

  • Én nagyon bízom El Shaarawyban. Ez elmúlt időszakban Gervinho volt a legeredményesebb játékosunk, remélem tudni fogja feledtetni. Szerintem nagyon motivált lesz, egyrészt szívesen bekerülne az EB keretbe, másrészt bebizonyíthatja, hogy nem csak fellángolás volt a korábbi jó teljesítménye. Egyébként játszhat a BL-ben mert a selejtezőben már pályára lépett a Monacoban vagy az nem számít? Nagyon jó lenne, ha végre összeállna egy Salah-Dzeko-Shaarawy támadó sor mert szerintem a minőség az meg van benne, csak ki kéne valahogy hoznia a Kopasznak.
    Ha mellette érkezik Perotti is akkor az számomra azt jelenti, hogy Spallo is jobb hátvédként számol Florenzivel, mert ha nem akkor inkább szélső védőt kéne hozni Perotti helyett. Ha jól olvastam ki a google fordításból, akkor Spalletti azt mondta Flo-ról, hogy nagyon jó srác, csak sokszor elkalandozik. Vajon ő is tesz egy kísérletet, hogy jobb bekket faragjon belőle? Minden esetre egy középső védő biztosan érkezik, ami nagyon elkelne, mert Manolasnak még mindig nincs párja, Astori, Mbiwa, Rüdiger sem vált be igazán mellette, Castan jó lehetne, csak hát láthattuk, hogy messze van régi önmagától. Én személy szerint Acerbinek örülnék a legjobban az említett nevek közül, de a lényeg, hogy minőségi igazolás legyen.
    Ami a tegnapi meccset illeti, ez a mérkőzés jobban tetszett mint a Verona elleni. Múlt héten a tök utolsó ellen hazai pályán ugyanaz a töketlenkedés volt mint az elmúlt mérkőzéseken, tegnap viszont a bomba formában lévő Juve otthonában egy egységes csapat benyomását keltették a fiúk, igaz a támadásokban semmi potenciál nem volt, de azt szokták mondani a csapatépítést hátulról kell kezdeni. Másrészt ilyen felállásban még soha nem játszottak, és valószínű ezt a formációt a héten gyakorolhatták először ( nem hinném hogy Rudinál edzésen oktatták volna a 3-5-2-őt), és hát valljuk be, nehéz úgy pályára lépni 3 védővel, hogy Manolason kívül nem hogy 2 de 1 megbízható védőt is alig találni a jelenlegi keretben. Szerintem Spalletti nem sokára összerántja a csapatot, a 3., BL-t érő hely még simán meglehet.

  • Miközben El Shaarawy-n orvosi vizsgálatokat végeznek Rómában, az olasz pénzügyőrség a mai napot választotta, hogy kisebb/nagyobb vihart kavarjon a fociban, ma reggel egy csomó helyen megjelentek a fináncok és elkezdték a házkutatásokat.

    Adócsalásért és hamis számlázásért nyomoznak, több mint 60 gyanúsított van, focisták, ügynökök és sportvezetők, többek között: Galliani a Milan igazgatója, De Laurentis a Napoli elnöke, Lotito a Lazio elnöke, Blanc a Juventus volt igazgatója. A focisták között nyomoznak Crespo és Lavezzi ellen, az ügynökök/képviselők között ott van az ifjabbik Moggi is. De 35 csapat érintett, ami gyakorlatilag szinte az összes első és másodosztályú klubot jelenti.

    Vajon el tudják még adni El Shaarawy-t? Vagy őt is lefoglalják a fináncok?

    • Én már régóta várom hogy mikor fog borulni a bili...számomra rejtély, hogy pl egy Milan vagy egy Napoli mi a f@szból költ ennyit... oké hogy van, Pallottának is gondolom egy valag pénze van még a bizniszein kívül de a club az más tészta. Mondjuk gyanítom kicsit megkapargatják a felszínt, rájönnek hogy a szar igen magasra nyúlik aztán majd szépen csöndbe nem lesz semmi. Max megb@sznak majd minket hogy példát statuáljanak....ahogy az lenni szokott sose az kap aki megérdemli...

      • Itt inkább egy "formai" dologról van szó, ezek évek óta adják veszik a focistákat, úgy hogy mindenki jól járjon, kivéve az adóhivatalt és most egy pár embert elő fognak venni. Aztán, hogy mekkora balhé lesz, azt nehéz lenne megjósolni, de minden létező honlapon ez a hír volt a díszhelyen, a képen a fináncokkal a Milannál. Szép kis cirkusz.

Related Post