X

„Az első lépés a legnehezebb”

Nyilatkozta a frissen megválasztott lábatlani polgármester, de akár Spalletti szavai is lehettek volna, mivel debütálásként nem sikerült megverni minden idők 3. leggyengébben teljesítő Serie A csapatát.

A mai meccs képe. Alakul, de még nagyon nem az igazi…

A mérkőzés előtt nagy izgalom, rengeteg találgatás volt: hogy lesz Spalletti-vel, hogy fog játszani a csapat, ki nyer a legtöbbet vele, kik kapnak több lehetőséget, de igazából egy valami derült ki: kevés volt az ideje a kopasznak. Leginkább a támadásban látszott a keze munkája, sokszor olyan lendület volt a játékunkban amit nagyon régóta nem láttunk, és ezt kifejezetten jó volt nézni. Gyakorlatilag élet költözött a csapatba, nem hátra, és oldalra mentek a passzok, (legalábbis az első félidőben) hanem előre. Volt kreativitás, volt elképzelés, néha kifejezetten gyönyörű játék, amit öröm volt nézni, és bizakodásra adott okot, ezt pedig régen írtuk le Roma meccs kapcsán.

A meccs emberei.

Luciano a meccs előtt azt mondta, hogy a legfontosabb a középpálya, mivel a játék 90%-a itt zajlik. Ennek megfelelően itt érződött munkájának a legnagyobb hatása. De Rossi gyakorlatilag mintha egy másik játékos lenne, a mai teljesítményét látva úgy érzem, hogy éveken keresztül rejtegették előlünk, mindig csak a válogatottban hozta ezt a szintet, pedig tessék itt van: képes sarokkal az ötös sarkánál gólpasszt adni, és gyakorlatilag irányítani a csapatot. Volt hibája is természetesen, mint az elején leírtam, nem volt itt semmi tökéletes, (sőt!) de öröm volt nézni. A másik Nainggolan, aki gólt is szerzett. Ő Perrotta szerepét vette át a korábbi Spalletti era-ból, Dzeko-val együtt támadták le az ellenfelet, magasan, a saját térfelükön, és szemmel láthatólag illett hozzá ez a szerepkör.

Dzeko… Szóval amint írtam Spallo a 90%-ot jelentő középpályára koncentrált, de sajnos az a 10% nélkül nem lehet meccset nyerni. Hiába vannak szépen kialakított, óriási helyzeteid, ha képtelen vagy bármit normálisan befejezni. A bosnyák érkezésének a célja csapat hatékonyságának növelése volt, egy cél a beíveléseknek, kulcspasszoknak. Ennek ellenére rendszereesen rosszul veszi át a labdát, a beíveléseknél nem sok vizet zavar (az a fejes a végén… kiráz a hideg komolyan. Teljesen üresen áll, megtalálja a labda, és nem hogy középre, de bőven fölé fejeli) a befejezése pedig Gervinho legrosszabb formáit idézi. Én beküldtem volna Umar-t a végén, vagy akár Totti-t (rá mindig szükség van), de továbbra is bízzunk persze Dzeko-ban (úgy sincs más opciónk, bár szerintem senki nem bánná, ha Umar több lehetőséget kapna), ez volt az első meccse az olasszal, én nem bánom, ha a következő meccsen már mesterhármast szerez, és 20 góllal zárja a szezont. Akkor megbocsátom az eddigieket. Akkor.

A szélsőink félig-meddig jól teljesítettek, a középpályán még nekik is ment a labdaszerzés, labdajáratás, de a kapu előtt elfogyott a tudomány. Salah is óriási helyzeteket hagyott ki, és voltak döntő pillanatban rossz döntései, ahogy Florenzi-nek is. Iago? Na neki egy mozzanatára emlékszek: egy csapnivaló beadásra, nagyon nem megy neki mostanában.

A támadás tehát még úgy ahogy ment, az első félidő végére azon a téren meg is voltunk, a 40. percben vezetést szerzett a Roma, mindenki remélte, hogy a második félidőben is tovább folytatódik a biztató játék, erre szinte tökéletesen ugyanaz megtörtént, mint a Milan ellen. Kijöttünk a második félidőre, csak sajnos nem focizni, hanem verni a fa..khm nézelődni. Olyan szintű visszaesés volt a játék képében, hogy azt rossz volt nézni. Nem is értem, hogy ez hogy történt meg. Florenzi nyilatkozta, hogy a második félidőben is voltak azért veszélyes helyzeteink, de ezt már mentegetőzésképpen hozta fel, ami nyulván nem véletlen. Már az első 45 percben voltak helyzetei a Verona-nak, de a második elején gyakorlatilag beszorultunk. Nem volt olyan tisztázás ami emberhez került volna, képtelenek voltunk kontrázni, egyszerűen rossz volt nézni. Aztán talán valamennyire stabilizálódott a helyzet, volt pár helyzetünk nekünk is, és de jött a fekete leves. Egy teljesen ártalmatlan szituációban a látványosan meccshiányos Castan egyértelműen szabálytalankodott az ellenféllel, tizenegyes, Pazzini lövése pedig természetesen befelé pattan a lécről. Gyakorlatilag kikísérhette volna a labdát az ellenféllel, de lehet, hogy nem volt hozzá már ereje, vagy ki tudja, elfelejtette, hogy ezt hogy is kell megoldani, mindenesetre nem sokkal később váltotta Rüdiger. Valószínűleg nem ez lesz a brazil kedvenc meccse, elnézést is kért, igazából rosszul mérte fel a helyzetét, még nem áll készen a visszatérésre, bármilyen sokat is dolgozott érte. Igazán szomorú, én nagyon sajnálom Leo-t, egy végtelenül szimpatikus ember, és nagyszerű játékos, de bebizonyosodott: kell egy belső védő, legyen az Tonelli, Acerbi, és nem szabad spórolni, mert nagy valószínűséggel a kezdőbe igazolunk.

Természetesen nem lehet (és nem is akarja senki) Castan nyakába varrni ezt a pontvesztést, az egész védelem szomorú képet mutatott. Nagyjából a karácsonyi kocsonya szintjét érte el stabilitásban. Lassúak, és bizonytalanak voltak hátul a játékosok, aztán néha pánikszerű megoldások, néha pedig könnyelműségek következtek ebből. Egyik sem a legjobb, itt rengeteg munka vár Spalletti-re, mert igazából nem jelentett nagy különbséget, hogy 4, vagy 3 védős felállást alkalmaztunk (igen, volt mindkettő, nem, én sem tudom mikor, nyilván miután Rüdiger felment, De Rossi is hátralépett, de nem jelentett nagy változást.) itt komolyak a problémák, amiket remélhetőleg akár új játékosokkal, de képes lesz majd megoldani az edző.

Összességében elindult valami változás, de a lényeg (értsd: eredmény) nem változott. Ha maradt volna Rudi, akkor már mindenki őrjöngene, fejeket követelőzne, így most csak Dzeko kap a közösségi oldalakon, de többen inkább kivárnak. Én is bizakodó vagyok, ez most kicsit olyan felkészülési meccs hangulatú volt, még nem teljes a keret, mindössze 3 edzés volt előtte, talán a hétvégére sikerül majd azt a 10%-ot is helyretenni, és akkor lehet sorozatokat szakítani.

Aleram:

View Comments (50)

  • " akkor lehet sorozatokat szakítani." - ez nagyon tetszik. Remélem úgy is történik majd. :)

  • Én arra lennék kíváncsi, hogy mit mondhatott nekik, mit csinálhattak a félidőben? Na azt nem kell többször csinálni!
    Az első nyolc perc a második félidőben avval telt, hogy nézték a Verona játékát. Ezt valaki érti?

    Castant meg le kellett volna szedni a félidőben, volt 1-2 hajmeresztő megoldása, a legfeltűnőbb az volt, amikor Wszolek (nem Bale vagy Neymar, hanem Wszolek), hanyag eleganciával megkerülte, hogy egy az egyben lőhessen kapura. Utólag mind bölcsek vagyunk.

    Egy másik látványos gond Dzeko volt, pedig nem lehet mondani, hogy a bosnyák statikus lett volna, hogy nem kereste volna a helyzeteket, de semmi se jött be neki, vagy centikkel maradt le, vagy pontatlan volt. Mintha meg lenne átkozva.

    A Digisport honlapján néztem a meccset, nem volt magyar közvetítés, hallatszottak a hangok a stadionból. Hallani lehetett, ahogy Spalletti kiabált, aztán az első félidő vége felé, kicsivel a gólunk előtt, feladta és leült a kispadra. Meg azt lehetett hallani, hogy a Verona szurkolók túlkiabálták az otthoni közönséget. Ennyit a szurkolókról.

    Ez van, itt tartunk most, a középszerűség keveredik, elemi hozzáállási és taktikai, meg technikai hibákkal. Senki se gondolja, hogy ez a vereség Spalletti munkájának az eredménye, a kopasz csütörtökön még a repülőn ült, 2 nap alatt nem lehet sok mindent csinálni. Mindegy, ez van amikor menet közben cserélünk edzőt, az egyik már nem, a
    másik még nem tehet semmiről, a játékosok meg nem tudtak kisajtolni
    magukból egy pozitív eredményt. A tökutolsó Veronát így is meg kellett volna verni, de régi szabály, hogy amit a Roma elronthat, azt el is szokta rontani, az idén már 4 pontot vesztettünk a Verona ellen!!!

    Ráadásul sokkal rosszabb lesz, mielőtt egy picivel is jobb lenne, jövő héten megy a csapatunk "Juventusba", elnézve a tegnapi teljesítményünket, mind meg tudjuk jósolni, hogy mi fog ott történni. De már most, előre le kell szögezni, hogy az sem Spalletti hibája lesz.

    • Hozhatunk akarmilyen edzot ide, ha az 5-os vonalarol nem vagyunk kepesek jo donteseket hozni, illetve golokat rugni, akkor nincs mirol beszelni. Egyertelmuen latszik a valtozas, ha csak 3 edzes is volt eddig es lehet lassan jarattuk a labdat, de az elmult idoszakhoz kepest meg igy is ugy tunt turbo fokozatban vannak, de azert van hova fejlodni. Nem irigykedek egyik csapatra sem meg jatekosara, de fel Higuain-al is siman ot lennenk az 1-2-ben jelenleg. Legtobb golt szerzo jatekosunk egy kozeppalyas Pjanic szemelyeben, aki felet pontrugasbol szerezte. Sokan remenykedtunk, hogy Dzeko a Batistuta-i idoket tudna idezni, de sajnos meg egy Vucinic-Baptista-Osvaldo szintjere sem kepes felemelkedni,s ezennel meg is szegyelltem magam, hogy a bosnyakot az argentin fel-Istennel emlitettem egy mondatban.

    • A "szurkolók" meg nagy ívben bekaphatják...ugye mivel ki sem mentek így egy szurkolótábor volt kint meccsen, a veronai...Konkrétan 90 percen keresztül lehetett hallgatni a merda romát, a radja radja vaffanculo-t és a válogatott róma pocskondiázó rigmusokat...Mondjuk meg kell hagyni ügyesen rákészültek mert tudták hogy nem lesz ellentábor így teljesen kivehetően külték el a halál f@szára a várost, csapatot mindenkit. Megértem én hogy mindig tüntetni kell valami miatt, lényeg az hogy ne menjenek ki a a meccsre..mindg van kifogás...Olyan mintha a saját házadat átengednéd valaki másnak ott dughassa meg a csajodat... Baszki ez lenne a hazai pálya???? inkább köszi nem

  • Háromvédős rendszernél nem De Rossi maradt hátul, hanem Torosidis, ennek volt a következménye az a rengeteg helyzet Castan oldalán. Azzal együtt, hogy Dani sem a legjobban passzolt oda a gól előtt, borzasztó naiv dolog volt Castanra az egyik szélt bízni, amikor három védő volt. Most tanult meg újra járni, és pont ott védekezzen, ahol a legtöbbet kell sprintelni? Inkább ment volna ő középre, és Manolas balra. Amellett általában 20-30 méter volt közte és a - valószínűleg tudatosan - fent maradó Digne között, ezt egy ilyen gyenge fizikumú emberre bízni nagyon buta döntés volt.

    Torosidis viszont elég szépen hozta az oldalát, nem járt föl gyakran, és meg is lett az eredménye.

    • Igen, Spalletti "régen" is így oldotta meg a védekezést, hogy az egyik szélső mindig hátul maradt, a másik gyakrabban ment fel támadni, tegnap Digne ment fel, szerintem jól is csinálta. Számomra a legnagyobb gond Castannal kapcsolatban, hogy előtte Rüdiger kimondottan jó formában volt, miért kellett megkockáztatni Castan játékát?

      Mi van ha Spalletti rögtön az elején tisztába akarta tenni a helyzetet? Rüdigert már sokszor láttuk az idén, nagyjából tudni lehetett, hogy mire képes. Tegnap viszont az is kiderült, hogy Castan már/még nem elég jó. Most lehet, hogy agresszívebben követelhet egy erősítést arra a posztra, mert nem kérdés, hogy Castanra sajnos nem lehet számítani.

  • Nem kell rákeresni, nem voltak Lábatlanon időközi választások, a címben lévő idézet Dolák-Saly Róbert műve. Elnézést, ha valakit megzavartam :)

  • Bizony elődöntős az Olasz Kupában a 3. osztályú Alessandria. A vicc az, hogy még a bajnokságukat sem vezetik.

    • Ahogyan a Roma szerepelt idén az Olasz Kupában, na az volt a nagy poén. Garcia utolsó vicce! :(

      • Minden elismeres az alsobb osztalyu csapatoknak, de ilyen konnyu sorsolast nem is emlekszem kaptunk volt valaha. Nagy kar erte es az otlettelen Garcianak ezt sosem fogom megbocsajtani vagy pontosabban megkoszonni, mert az is hozzajarult, hogy mar nem azt a budos fos jatekot kell nezzem hetrol hetre, ami az o nagyrabecsult szurkelallomanyabol volt kivetitve. Biztos vagyok benne, mindenki latta a kulonbseget a mostani es a Garcia-fele dontetlenek kozott. Persze o is egy 10-es szeriaval nyitott, de aztan arra szepen ra is csucsult. Inkabb legyunk 3-ik 4-ik helyezettek megerdemelt jatekkal es hozzaallassal, mint 11 meccses dontetlen dompinggel, toketlen jatekkal es felfogassal masodikak, aztan meg ugy orulunk neki, mintha BL-gyozelmet nyertunk volna.

        • persze értem én hogy Garcia-nak volt sok hibája, de nem gondolod hogy ennek a csapatnak( és most a játékosokról beszélek akik konkrétan játszottak!!) egy másodosztályú csapatot akár milyen szar edző is ül a kispadon meg kellett volna verniük?? Pusztán azért mert tehetségesebbek, jobbak, többet edzenek stb. Nekem úgy tűnik mintha a játékosokat nem is terhelné semmi felelősség...csak az edző volt szar...

          • Mar bocs, de az edzo dolga az, ha kozepszeru, kiesojelolt es masodosztalyu csapatok ellen csak a 16-os kornyekere vagyunk kepesek eljutni, de helyzetekig nem! Emlekezz csak vissza, hogy Garcia egyik erossege ez volt, hogyha a csapat visszajott a masodik felidore ugy haraptak, mint a farkasok. Ez mar reg nem volt. Annyiban igazat adok, hogy egy Speziat a jatekosuk maguktol is meg kellene nyerjenek, de ez nem egyeni jatek, mert ha egyenileg nezzuk a jatekosokat, mindenki ugyes es tehetseges. Az asztalra kellett volna csapjon ilyen helyetekben, hogy "baszki fiuk, ebreszto! Nem edzomeccsen vagy oregfoci meccsen vagytok!"

    • Az igazi "vicc", hogy ez megadja a Roma teljesítményének az értékét! Kiestünk egy másodosztályú csapat ellen, aki rögtön a következő fordulóban kiesett egy harmadosztályú csapat ellen. Bajnokság? BL? Kupa? Ugyan kérem! Ha a kupaszereplésünkből kéne kiindulni, nyugodtan ki lehetne rúgni mindenkit a klubból, talán az egy szem Totti kivételével. :(

  • Castan bocsánatkérése nyomán többen megtalálták Dzeko-t is, hogy ő is kérhetne. Van benne valami. De mégis nekem Pjanic "játéka" volt kiábrándító. Kicsiben a tizenhatos jobb oldalán még egész jól muzsikált Salah-Torosidis kettőssel, de a hosszú előrepasszai egyszerűen értékelhetetlenek voltak. Viszont többször láttam a középpályán labdát szerezni, mint eddig bármikor. Régen rossz nekünk, ha az egyik(?) legjobb rúgótechnikájú játékosunk, csak a becsúszásaival hívja fel magára a figyelmet. Ha képes lenne De Rossi mellé felnőni, akkor igen ütős támadójátékot lehetne kihozni a csapatból, de addig amíg csak arról rinyál, hogy vissza kell szereznie az önbizalmát, addig csak kerékkötő. Inkább Venkör legyen a labdaszerző és akkor DDR-nek még több lehetősége lenne osztogatni. Egyértelműen Dani volt a legjobb ember. Nagy gratula neki is és a Mesternek is, aki ezt 2 nap alatt kihozta belőle.

    • Dzeko annyit mondott, hogy a "nehéz helyzetekben harcolni kell".

      Szerintem ezek a bocsánatkérések sz@rt sem érnek. Legszívesebben azt mondanám az összesnek, hogy "Sajnálod? Akkor add vissza a fizetésed!" Persze nem tehetik meg, nem is akarják, de akkor se tudom igazán sajnálni ezeket a huszonéves, fél-analfabéta milliomosokat.

      Castan üzenete kivétel, a hangneme miatt, mert úgy hangzott, mintha feladta volna, mintha az lett volna a búcsúja. Azóta már azt mondják, hogy most keresnek neki egy csapatot Brazíliában, ahova elmehetne kölcsönbe.

      Nagy kár érte, egy olyan játékos volt, aki a Libertadores kupával a hóna alatt érkezett, egy brazil válogatott kerettagsággal a zsebében. Rómában beleszaladt Zeman apó "hülyeségébe" (ennyit a válogatottról), volt egy jó éve Garciával, utána jött a cavernoma és avval gyakorlatilag vége is lett az olasz karrierjének.

    • Nagy barátok voltak már az előző korszakban is. Emlékeztek DDR mekkora átlövés gólokat szerzett akkoriban, atyaég! :D Imádtam, akkor lett első számú kedvenc. Mármint DDR!

  • A Retesport szerint Perotti egy lépésre került a Rómától, állítólag már megvan a játékos aláírása is. Holnapra, de legkésőbb csütörtökre jósolják az érkezését a fővárosba.

    Micsoda illúziók! Sokat szenvedtünk mi romanisták, de megérte kivárni ezt a pillanatot! Most jó Roma szurkolónak lenni! Gondoljatok csak bele, eddig olyanok játszottak nálunk, mint Falcao, Völler, Batistuta, Totti... De most újra összeállhat a 6-ik helyezett Genoából a legendás Falque-Perotti páros!!! :(

    Már tényleg csak Tonelli hiányzik ebből a csapatból és szinte biztos, hogy jövőre is ott leszünk az első osztályban! :(

    • Persze ez így szarul hangzik, de egyébként nem vártam, hogy most azonnal világklasszisokkal bővül a keret. Perrottiban annyi előny van, hogy nem az az egyszerű szélső. Amúgy egész jó passzstatisztikái vannak és nem csak a szélen tud játszani, ez ideális Sapllettinél is (sőt igazából Garcia nem is nagyon tudott volna mit kezdeni vele). Ha csak kölcsönben jön ámen, de hosszú távon azért nem igazán számolnék vele

      • Elnézést, nem is Perotti tehet róla, csak szerintem sokkal nagyobb szükség lenne a védelem rendbetételére, ehhez képest jön Perotti, aki biztos remek lesz meg minden, csak ahogy te is mondod, "nem egy világklasszis" és akkor finoman fogalmaztunk.

        • Tulajdonképpen nincs vita köztünk; a védelemre nagyon ráfér az erősítés. Állítólag Adriano marad még a Barcaban télen (én úgy vagyok vele, akkor nyáron már ne is jöjjön, 1 évre felesleges még egy Maicon). Criscito ügy csak Domenico nyilatkozataiban merül ki. Bruno Peres is marad még, ráadásul állítólag a Real is nézegeti. Még hallottam Nsakala-t, ami annyira nagy név, hogy lehet, hogy én is veszek egy tavaszi bérletet és majd megoldom a meccsre járást valahogy. Maradt még pletyka szinten Vrsaljko, aki kifejezetten ügyes, de ebből mi igaz? Szóval szélső védő úgy tűnik nem akad. Középsőből meg Tonelli-Acerbi páros nekem tetszik, mindkettő jó formában van, ismeri a Seria A-t, jó fejjátékkal bírnak, csak 10 misi fölött van mindkettő, ráadásul nem tudom, hogy elengednék-e őket most (főleg az Empolinál érdekes, gyakorlatilag kizúgna a csapat a védelem nélkül). Marad Ogbonna, aki valamikor jó volt, most már nem örülnék neki annyira, ráadásul ugyanolyan drága lehet...

          • Ma a mediaban felvetodott erkezokent Nacho neve a Realbol 8 misiert. Az nagy fogas lenne(?).

          • Nem tudom, azért engem Nacsóz nem győzött meg. 26 évesen képtelen beverekednie magát az irdatlan sok meccset játszó Realba. Megelőzi a 22 éves Varangy, vagy a szimpatikus Pepe (32 éves). Ráadásul nem kell ecsetelnem, hogy a spanyol liga védekezése finoman szólva is nevetséges (5-1, 5-0, 2-2, 3-1, 10-2) és ez a válságban lévő Madrid eredménysora.

          • Azért Pepe anno 25-30 millióba került, akkor az egy rekord volt egy védőért, Varane meg a nagy ígéret, legalábbis a spanyolok szerint, ebből a szempontból megértem, hogy nem játszik.

            Ami szerintem is aggasztó, hogy Spanyolország tényleg a "vidám védekezés" hazája lett. A 80-as évek végén, de még a 90-es évek elején is, spanyoloknál a védők még ütöttek mint a bolondóra, szólt a csontzene minden meccsen. Meg lehet kérdezni pl. Maradonát, hogy miért nem tudja rendesen behajlítani a bal bokáját, az sem a "favágó" olaszoknál történt. Aztán szépen lassan átmentek látványfociba, értsd "hajrá támadunk", magasra húzott leshatár, letámadás sok futkorászással és majd csak lesz valahogy. Az aranyos, amikor megy például a Rayo Vallecano vagy a Granada, a Barca meg a Madrid ellen és a végén csodálkoznak, hogy kaptak 7 gólt. "Ki gondolta volna? Pedig a múltkor is csak 6-ot kaptunk..." :D

            Bár ebből a szempontból mi romanisták talán jobban tennénk ha befognánk a szánkat: Bayern, Barca. :(

          • A Spanyol bajnokság szerintem egy nagy f..s... Annyira kíváncsi lennék egyszer hogy a reál vagy a barca hány gólt rúgna a serie a-ban, vagy hogy a kertitörpe meg a többiek hogyan muzsikálnának...gyanítom nem rúgnának ennyi gólt. nem is játszanának ennyit mert simán az első meccsen eltörnék őket....Vagy csinálni kéne egy ilyen nemzetközi bajnokságot, nem bl-t. egy bajnokságban szerepelne mondjuk az angol első öt helyezettje, az olaszé, meg a spanyolé, meg a németé. Külön bajnokságba a 6-10. helyezettekig ugyanígy... stb... persze ez képtelenség csak játszadozunk a gondolattal. Mondjuk akkor így nézne ki a bajnokság mezőnye: Arsenal , Leicester, Man. city, Tottenham, Man. U., Napoli, Juve, Inter, Fior, Roma, Atletico Madrid, Barca, Real, Villareal, celta vigo, Bayern, Dortmund, Hertha, Mönchengladbach, Leverkusen.
            20 csapat, sima ügy :D

          • Te most viccelsz, de tényleg ez lesz, nem adok tíz évet és hivatalosan is be fogják jelenteni. Rumenigge már pedzegette, hogy inkább egy európai bajnokságot kéne rendezni, BL meg nemzeti bajnokságok helyett.

            Evvel csak az a baj, hogy tovább szűkülne a csapatok száma, egyre kevesebb nagy klub marad, monstre bevételekkel. aki nem jut be a BL-be már most hátrányban van, ezzel végleg elérik a céljukat. Lenne egy NFL szerű torna, mondjuk max 32 csapattal és ezekből lehet válogatni ha szurkolni akarsz valakinek. Mondjuk az ideális az UEFA meg a tévék szempontjából az lenne ha csak két csapat lenne és azok minden héten játszanának egy meccset, az lenne a legköltséghatékonyabb. :(

          • Egyik római rádióban azon röhögtek, hogy valamelyik újságban le merték írni, hogy Ogbonna 11 milliót ér. :D

            Acerbi papíron sokkal jobb mint Tonelli, tulajdonképpen csak azért nem játszik egy nagy csapatban mert volt az a csúnya betegsége, amiből szerencsére már kigyógyult. De miért válna meg tőle a Sassuolo? Tudom, pénzért :) De nagyon nehéz igazolás pláne most télen.

    • Amikor Taddei-ek, Brighi-k, Cassetti-k, Tonetto-k, és egyéb hasonló képességű játékosok voltak a keretben oda - vissza vertük a Madridod, pont az elsőként említett Taddei fejesgóljával, többek között. Nem gondolom, hogy akkor ezek a nevek erősebbek voltak, mint Perotti vagy épp az empolis gyerek most.

      • Mar bocs, de azert Taddei-t egy lapon emliteni az utana kovetkezo harommal az nem enyhe tulzas. Legfeljebb a cipojet ha megkotheti valamelyik.

        • Az idő megszépíti, Taddei is egy középszer zongoracipelő volt, óriási szívvel. Ez volt az ő erőssége, az utóbbi. Imádtam.

          • Tudom, hogy túl egyszerű így felvetni, ráadásul Perottinak még jó szezonja is van, de akkor is, nem arról volt szó, hogy cél a bajnoki cím meg a BL szereplés? Most elment Iturbe, jön helyette Perotti, Gervinhót "áruljuk" és megy az alkudozás a "bukott" El Shaarawiért. Kövezzetek meg, de legalábbis papíron én nem látom a fejlődést.

            Mindeközben a védelmünk meg ezer sebből vérzik, ha egyszer majd nem fog tudni játszani Manolas vagy Digne, fogalmam sincs, hogy mit fogunk csinálni. Középre megint Castan? Vagy a Gyömbér Norbi, akit eddig szinte sose mertek beállítani? Balra meg beáll Toro, esetleg Emerson Palmieri? :(

            De reménykedjünk, hogy Perotti legalább olyan jó igazolás lesz, mint anno Taddei volt és akkor nem lesz okunk panaszra, akkor be lesz fogva a pofája az olyan tamáskodó szurkolóknak mint én.

          • Igy, ahogy mondod. Taddei-nek nagy szive volt es akarata, mivel igazi romanista volt, de nem mellekesen a feladatat mindig elvegezte maximalsisan, amivel megbiztak, a technikai adottsagai sem minden masodik focistanal van meg. A Brighi-Tonetto-Casetti harmasrol meg inkabb ne is beszeljunk. Alig vartam elhuzzanak jo messzire. Azon kivul, hogy a a palyan voltak sokat nem lehetett ertekelni a jatekukbol es orulhettunk, ha orbitalis hiba nelkul lehoztak egy meccset.

          • Mit meg nem adnék ha Casetti lenne most a jobb bekkünk vagy Panucci!

          • Casetti szerintem is egész jó kis jobb bekk volt. Torosidis a közelében sincs...

          • azért ilyen messzire ne menjünk el. Cassettinek voltak jó meccsei, meg az idő is megszépíti a dolgokat, de sosem volt több egy középszerű játékosnál (sem támadásban, sem védekezésben), akivel csak sűrűbben voltunk

    • Tenyleg szomoru. Szerintem titkon mindenki abban remenykedett, hogy ez az uzlet meghiusul, de sajnos nem.
      Iturbe helyett hozunk egy Perrotti-t, nagy taps! Digne csereje? Kezdo kozephatved? Kezdo jobbhatved? Varjuk e messiast, de ha hatulra nem igzaolunk valakiket meg a 3-ik hely sem lesz meg.

  • Közben jó hírek érkeznek Madridból! A kisebb sérüléssel bajlódó Bale meg fog gyógyulni a Roma elleni meccsre! Hurrá! Már féltem, hogy túl könnyű lesz. :)

Related Post