X

Harmadik győzelem zsinórban

A Roma 2-0-ra győzött idegenben az Udinese ellen, Ünder és Perotti góljaival.

Tovább folytatódik a bajnokságunk Ünder jegyében, a fiatal török a negyedik gólját szerezte az elmúlt 3 meccsen, illetve volt egy gólpassza is és lassan talán kijelenthetjük, hogy ez a Monchi mégsem akkora hülye, mint amekkorának egyesek beállították. Így álltak fel a csapatok:

UDINESE (3-5-1-1): Bizarri; Samir, Danilo, Stryger; Widmer, Barak, Behrami (62’Jankto), Fofana, Adnan (79’Balic); de Paul; Perica (77’Maxi Lopez).

ROMA (4-3-3): Alisson; Florenzi, Manolas, Fazio, Juan Jesus; Pellegrini, De Rossi (75’Strootman), Nainggolan; Cengiz (86’Defrel), Dzeko, El Shaarawy (69’Perotti).

Láthatjuk, hogy Di Francesco alaposan megkavarta a csapatot, a múlt héten a Benevento ellen győztes csapathoz képest, Juan Jesus, De Rossi, El Shaarawy és Pellegrini beállításával. Érdekes lesz majd megnézni a hétközi BL meccs kezdőjét, hogy mennyire szólt ez a mai meccs a Sahtar elleni felkészülésről. Én 4-3-3-nak neveztem a felállást, de nevezhetnénk nyugodtan 4-2-3-1-nek is, bár nehéz lenne eldönteni, hogy az egyes játékosok melyik poszton töltöttek több időt.

Az első félidőben elég magas ütemben játszottak a csapatok, de sajnos el kell mondani, hogy a Roma nem játszott igazán jól. Inkább a Roma irányította a játékot, ez valamilyen szinten elvárható volt, viszont elég kevés veszélyt sikerült kialakítani. Az Udinese legnagyobb helyzete a 7. percben volt, amikor Juan Jesus szerencsétlen hazaadása helyzetbe hozta Pericát, de szerencsére Alisson óriásit mentett lábbal, a brazil ma is tanári teljesítményt nyújtott. Ki kell emelni Alisson játékát lábbal, mostanában azt láthatjuk, hogy a védőink nagyon gyakran támaszkodnak Alissonra, sokszor bevonják a játékba és a brazil ma sem okozott csalódást, hibátlanul játszott.

A 24. percben jött Ünder, aki kicselezett mindenkit az Udinese tizenhatosában és megeresztett egy ballábas lövést, amit Bizzarrinak kellett védenie. Hat perccel később Nainggolan megverte baloldalt Widmert és betette a labdát El Shaarawy-nak, akinek a lövése csak centikkel, de sajnos elkerülte a kaput.

Nem is kéne mást kiemelni az első félidőből, de a 12. percben volt még egy epizód, aminél a bíróké lett a főszerep, amikor Ali Adnan kézzel ért a labdába a tizenhatoson belül, de elég érthetetlen módon a játékvezetők nem adtak büntetőt, pedig a visszajátszásokat nézve elég egyértelmű kezezésnek tűnt. Érdemes megjegyezni, hogy Di Bello bíró úr csak a fülesén keresztül konzultált a VAR asszisztensével, még arra se volt hajlandó, hogy visszanézze az esetet.

A szünetben nem történtek cserék és az Udinese azonnal veszélyes volt az 52. percben De Paullal, egy bedobás után, de Alisson megint jól jött ki. A Roma valamivel jobban játszott, elég sok helyet hagyott az Udinese védelme, de a támadások valahogy mindig elakadt az Udinese kapuja előtt. Például a 61. percben Dzeko tök egyedül kialakított magának egy ígéretes helyzetet, de a befejezése nagyon gyengére sikerült.

A 69. percben megkezdődtek a cserék, a szokásos Perotti-El Shaarawy cserével, meg kell jegyezni, hogy Schick ma sem játszott, pedig Dzeko nem volt a legjobb formában, nem tűnt elég konkrétnak. Valójában a bosnyák meccse elég érdekes volt, rengeteget lépett vissza, irányítót játszani, ami egyáltalán nem lenne baj, viszont néha így elég üresen maradt az ellenfél tizenhatosa.

Aztán a 70. percben jött Ünder és eldöntötte a meccset: az ellenfél tizenhatosa előtt átvette De Rossi passzát, bejátszotta magát a kapu elé és ballal megeresztett egy irgalmatlan erejű bombát, ami védhetetlenül csapódott a tehetetlen Bizzarri kapujába.

Most azért is meg kell dicsérni a Rómát, amiért a vezetés megszerzése után nem engedett ki, nem esett vissza, ahogy korábban már annyiszor láthattuk. Ettől függetlenül az Udinese ki is egyenlíthetett volna, amikor a 81. percben De Paul megverte az időközben beállt Strootmant, de Alisson megint kivédte az argentin lövését.

Defrel is beállt a 86. percben, Ünder helyére és a török bezsebelhette a Dacia Arena közönségének az elismerő tapsát. A meccset a 91. percben Perotti zárta le végleg Nainggolan passza után, az argentin egyedül találta magát az ellenfél tizenhatosában és nem hibázta el a befejezést.

Tehát öröm és boldogság, egy nehéz pályáról hoztuk el a három pontot. Sajnos nem kéne elhinni, hogy minden rendben van, összességében a csapat ma sem játszott túl jól, óriási hibákat is láthattunk. De őrültség lenne nem elismerni a csapat teljesítményét, úgy nyertünk, hogy nagyon keveset kockáztattunk, lehet, hogy a Rómának nem volt túl sok helyzete, de akkor mit kéne mondania az Udinesének? Nekik tényleg szinte nulla helyzetük volt.

Ki kell emelni Alissont, a brazil egyre jobban játszik és lassan elfogynak a jelzők, hogy leírjuk a teljesítményét. A másik akit ki kell emelni az természetesen Cengiz Ünder. Állítólag még mindig nem tud olaszul, de a góljai beszélnek helyette. De felejtsük el a mai gólját, amivel szerintem megnyerte nekünk a meccset, már a gól előtt is a legjobb és a legaktívabb volt a pályán. Emlékeztek például az ollózására? Nem találta el a kaput, mert nagyon rossz, kiszorított szögben volt, de nem is emlékszem pontosan, hogy mikor láttam ilyesmit utoljára Roma játékostól, talán Florenzitől 1-2 évvel ezelőtt.

Kéretik megfigyelni az Udinese játékosok rémült tekintetét.

Ráadásul mindenhonnan csak dicséreteket lehet hallani, például a mai meccs utáni interjúban, a másik gól szerzője, Diego Perotti is agyondicsérte a „kis törököt”. Nagyon fontos jelnek tartom, hogy nem annyira a játékost, hanem elsősorban az embert dicsérte, Perotti elmondása szerint, Ünder egy nagyon szerény, udvarias és végtelenül szorgalmas srác, akit mindenki szeret és mind nagyon örülnek a góljainak.

Szóval örüljünk a három pontnak és az ideiglenes harmadik helynek, a héten következik az első meccsünk a BL párharcból a Sahtar ellen, majd jön egy pár elég nehéz ellenfél a bajnokságban is és talán majd ezután az újabb sorozat után kiderül, hogy mennyire másztunk ki a válságból. Addig is forza Roma mindenkinek!

nemvoktrendi:

View Comments (49)

  • Érdemes megjegyezni még a második gól előtti Defrel-labdaszerzést. Nagyon szurkolok neki, pár gól kell még és sok terhet vehet le Dzeko válláról, szvsz. Az motiváltsággal nincs gond, csak jó lenne ha nem menne át Iturbe-féle görcsös akarásba a dolog.

    • Én adnék neki egy esélyt kezdő csatárként, mostanában rendre jól szál be, harcos játékstílusával már többször zavarba hozta az ellenfél védelmét, Veronában Strootman utolsó perces ziccerét is ő kaparta össze a semmiből, tényleg csak a gólok hiányoznak neki.

      • ha tovább megyünk a blben kaphat alibi meccseket. Nincs vele baj, csak ne került volna ennyibe a csere center, meg EDF ne próbált volna belőle szélsőt faragni.

    • Igen, több helyen megjegyezték, hogy úgy tűnik, mintha Defrel nagyon jó formában lenne. Szerintem hamarosan lesz lehetősége bizonyítani.

  • Lehet a posztja miatt is, de nekem az tűnt fel, hogy rengeteg labdával játszották meg Ündert. Mintha a góljaival nagy bizalmat vívott volna ki magának a csapaton belül, de rettenet aktív is volt ma + nem nagyon ismert vesztett labdát, ment mindig ha a közelében volt a játékszer. Jó lenne, ha tudná tartani ezt a tempót

  • Újra élőben láttam a kedvenceinket Verona után másodszor februárban és a Milán elleni meccsre is megvan a jegyem.
    Elsőnek arról írnék, hogy valaki segítsen ki, miről maradtam le. Ugyanis a római szurkoló tábor nagyon nem volt, pláne hangjuk az egyáltalán. Amikor esetleg a tv-ben hallani lehetett a "rómaiak" hangját, hát azok mi voltunk elszórva a stadion minden szegletében (Forza Romázva énekeltünk), persze a vendég szektor is tele volt, de nagyon visszafogott és zászlók nélkül. Viszont le a kalappal az udinei szurkolók előtt. Végig buzdították a csapatukat, békével, barátságban voltunk a lelátókon vegyesen ülve, mindenki kizárólag a saját csapatának buzdításával elfoglalva. Meccs előtt és után is mindenki békésen vonult el a pályáról. Itt mindig a sportszellem győz, de jó is ezt kimondani!
    A mérkőzésről a szurkoló aspektusában a játékosokról: Alisson továbbra is csodálatos, nem csak a védései, hanem a játékkal való együttélése lenyűgöző (jajjjjj csak tartsuk meg), Florenzin látszik, hogy felkarolta Undert, nagyon sokszor kommunikálnak amikor a labda a környéken sincs, a játékuk meg egyre összeérettebb és egyre jobban érzik egymást, ez pláne akkor jön majd ki jobban, ha lesz Karsdorp és feljebb lép Flo a középpályára, Manolas maga a megtesetesült magabiztosság és megalkuvást nem tűr a győzni akarása, Fazio számomra összességében a legkellemesebb meglepetés, maga a tökély a védelem irányításával és a légtér ura (látszik rajta, hogy DDR szűrése előtte milyen sokat jelent), JJ mint mindig hozza a robot munkát, kiváló tehermentesítő, DDR-e látszott a kihagyás jó értelemben, harapta a játékot már nagyon hiányozhatott neki, rengeteg labda ment rajta keresztül és jól mozgott, Pellegrini nekem nagy kedvenc, bár most támadásban nem volt toppon, de védekezésben nagyon hasznos, Ninja, nekem olyan mintha kötetlenül robotolna és kapcsolja össze a csapat részeket, oldal fordításaiban mindig megvan az emberelőnyös pozíció, Oddo ezt a lazios csókát állította rá, de Behrami úgy elfáradt a meccs közepére, hogy jó volt nézni, Under maga a csoda ilyen rövid idő alatt, nagy közönség kedvenc, brutál rúgótechnikával, látszott a gólján is, de a meccs előtti bemelegítéskor szegély Lobontnak lőtt akkora jobb pipát, hogy azt mondtam abban a pillanatban, hogy nagy gólt fog lőni a meccsen, hát eltaláltam, Dzeko továbbra is talány előttem, volt két helyzete 0-0-nál, amit megint nem passzolt le jobb helyzetben lévő társnak, ezek rohadtul meg tudják bosszulni magukat, szerencsére nem ez lett, a támadó játékunkat nem viszi előre, a letámadásai továbbra is alibik, rövid sprint után leáll és nézelődik, ELS dolgozott sokat, de volt jobb, örüljünk, hogy a balszélen ketten vannak, mindig van lehetőség. A cserékről: Perro jól lépett be a játékba, amit a gólja is mutat, Strootman tényleg mint a mosógép, csak dolgozik és dolgozik roppant hasznos, és végül Defrelről sokkal többet érdemelne és már régen Őt játszatnám Dzeko helyett, védekezésben rohadt jól fog területet, támadásban meg gyors higany mozgása van, de 0 önbizalom, bár most már kevésbé érződik, nagyon Dzeko árnyékában van sajnos. EDF munkája be fog érni, türelem kell. Meccs kezdetnél ránéztem a kispadra, jó érzés volt, hogy vannak alternatívák (Gerson, Perrotti, Strootman, Defrel, Schick). Az ellenfélről meg annyit, hogy Oddo keze, mint védő nagyon látszik a csapaton, megbízható védekezésen alapuló gyors előre játék, nagyon szervezetten játszottak, itt még sokan el fognak vérezni. Kicsit hosszúra sikerült, még írhatnék, mert sok pozitív dolgot látok a játékunkban. Ja és a legfontosabb, minimális a sérülés a csapatnál!!

    • Azért nem voltak Roma szurkolók a meccsen, mert ki voltak tiltva! A gyakorlatban ez úgy néz ki, hogy meg volt tiltva a jegyek eladása a Lazio tartományban élőknek. Az udinei prefektúra szerint hivatalosan azért, mert a romanista szurkolók "veszélyesek". :)

      • Köszönöm a választ, szombat délelőtt Udine belvárosában van az Udinese Store, ahol bent voltunk és próbált jegyet venni egy római lakos, de ott pont az eladó hölgy magyarázta, hogy nem vehet, mert onnan jött, hát nem értettem. De ez egyre jobban megerősít, hogy ott más szurkolni vendégként, viszont én az elmúlt 7-8 évben mindig voltam Udinében Udinese-Roma meccsen és sosem tapasztaltam, hogy "vadak" lennének a szurkoló társaink (Rómaiak). Még egy tapasztalat, elképesztő tábora van a Romának Ausztriában, rengeteg szurkoló érkezett autókkal, sálakkal, mezekkel, sapkákkal felszerelkezve, egybe gyűlve.
        Kár, hogy magyar hangokat nem hallottam, pedig ez van hozzánk legközelebb.

        • Sajnos elég rendszeresek ezek a tiltások a Roma szurkolók ellen. Gyakran van olyan érzése az embernek, hogy ezek jelentős része a klub gyenge politikai befolyása miatt van. Amit szabad Jupiternek...

          Ezért is kapták fel annyira a vizet a szurkolók, amikor Pallotta Londonban lefikázta őket. Legalább a klubnak meg kéne védenie a szurkolóit, ha már a hatóságok nem védik meg őket.

          • Voltam már, Udinében, Bolognában, Torinóban, Veronában, Milánóban Roma meccsen, de én a fanokat sehol nem láttam balhésnak, a 2 héttel ezelőtti veronai meccset kivéve, de ott is hangpárbaj volt, persze káromkodva meg mutogatva. Nagyon nem szeretnek minket Veronában, de csak a Hellas részéről, a Chievoi meccseken semmi nem volt, bár a Chievo fanok jóval kisebbek, mint a Hellas fanok. Két hete Veronában a Hellas ellen felvettem a sálam és odajött egy rendező és végig a szívére tett kézzel kért, hogy ezt ne tegyem, mert itt kizárólag Hellas rajongók vannak, valóban az egész szektorban csak én ültem, mint "római", de kiszurkoltam csendben a 0-1-et :).

  • Amúgy mióta sport 365-ön nincsen magyar nyelvű stream valahogy megemelkedett a meccs élmény :)
    Valaki talált valahol bármi magyarázatot a meg nem adott tizinkre?
    Próbálok hozzáállni pozitívan, legalább megnézték, de mit nézett a rigó a TV előtt. Kb ordibáltam a TV-vel mi a retkes anyádat kell ezen nézni. Pali keze az égben, beleüt a labdába, ha ez nem tizi akkor Kolarové sem volt, jah hogy azon elment 2 pont no para.

  • Tud valaki valamit arról, hogy pontosan mit szólt be Spalletti EDF-nek, mert elég felkapott lett ez az ügy de pontosan nem értettem.

      • Én személy szerint mindenkit utálok aki nem a csapat érdekeit szolgálja és majd' mindenkit bírok aki igen :D (bár ezzel nyilván nem vagyok egyedül).
        Ma olvastam, hogy De Boer nyilatkozott a sinternél tapasztalható dolgokról, hogy miért nem tudott rendesen dolgozni és milyen állapotok uralkodtak az öltözőben, milyen volt a játékosok hozzáállása stb..... Alapból nem értem ezeket a "szar-visszadobálásokat", hogy mi a rosseb értelme van ezeknek!? Tehát pl. Spal és Totti is, azon felül, hogy egyrészt újságírói kérdésekre válaszolnak, miért fikáznak egy szerintem alapból általuk tisztelt embert, ráadásul utólagosan...

        • Azért azt hozzá kell tenni, hogy a média eléggé eltorzítja ezeket az interjúkat. A legutóbbi ilyen esetnél, amikor Tottinak valami műsorban képeket mutattak és azt mondta Spallettiére, hogy nem ismeri, csak azt nem tették hozzá, hogy mosolyogva mondta és valószínűleg csak viccel akarta elkerülni, hogy részletesebb véleményt kelljen mondania róla. Ahogy olvasom a teljes interjúkat nekem mindig az jön le, hogy a kölcsönös tisztelet még mindig megvan (mindkét oldalról).

  • Láttátok Chiellini tökéletes balegyenesét? Természetesen nem tizi. Nincs itt semmi látnivaló...

  • Hát nem tudom, fura mérkőzés volt ez az udinei. Az a tipikus 0-0 meccs volt, ahol akkor se születik gól ha 1 hétig játsszàk. Szerencsére a török talált egy gólt, de a játékunkban se a gól előtt se utána kb 90 percig semmi veszély nem volt az ellenfél kapujára. Udinesenek sem, de nekik gondolom ez is volt a terv. Még mindig nem tudom eldönteni, hogy örülnek vagy sirjak amiatt, hogy a Czengiz gyereknek kell eldönteni a meccseit két.
    Valahogy az az érzésem, hogy a többiek elsőre mindig Dzekonak akarnak passzolni, utána mérik fel a helyzetet. A török meg gólt akar szerezni és ehhez méri fel a helyzetet. Még anno Ljajic volt ilyen, aki látványos módon mást játszott mint a többiek. Remélhetőleg Ünder majd nem jut az ő sorsara.

  • Nem ide tartozik de érdekes...
    A Milant birtokló holding, Lingyounglinglong fogalmam sincs mi a nevével az élen, már a vásárláskor is fizetésképtelen volt Kínában, sőt idén januárban csődeljárást kértek ellene.
    Furcsa, hogy ilyen anyagi háttérrel hajthatták végre a klubvásárlást és költhettek majd 200 milliót kereterősítésre...tehát úgy "fektettek" be majd' 1 milliárd ojrót Európában, hogy lényegében jogilag nem tehették volna meg.
    Kapja be az UEFA a f@szt az FFP vel együtt, hogy ilyen következetesen lépnek fel, hogy egyik brigád fedezet nélkül invesztálhat a csapatába 100milliókat, mi meg rohadjunk meg a ott ahol vagyunk....
    Szép is ez a fair play szellem...

    • "Fair play szellem"??? Ha következetesen be is tartanák ezeket a szabályokat, mi abban a fair, hogy az egyik csapat tízszer annyit költhet mint a másik? Eleve milyen alapon szólnak bele? Mi közük hozzá, hogy ki mennyit költ? Ez a fifa/uefa egy tyúkszaros svájci gittegylet, ami ráadásul bizonyítottan a velejéig korrupt és úgy tesznek mintha egy hatóság lennének. Szerintem szégyellhetik magukat!

      • Természetesen a kifejezést viccnek szántam, ahogy az egész szervezet is egy nagy vicc.

          • Nem csak a mi kárunkra, ez sajnos a klubnak, klubvezetésnek, mindenkinek a kárára. Lényegében kijelenthetjük, hogy az egész futballtársadalom kárára van...
            Hétvégén olvastam, hogy Infantino javaslatot nyújt be az általa elnökölt FIFA- nak, hogy vezessenek be fizetési sapkát és töröljék el a téli átigazolási időszakot, továbbá a brutális átigazolási összegek visszaszorítására.

          • kicsit furcsállom a dolgot. Eddig kifejezetten az Infantiono vezette irányzat igyekezett Európában egyenlőtlen feltételeket teremteni. A mostani Bl rendszer például az ő javaslata volt.
            Viszont a Fifa törekedése éppen ellenkező, azoknak próbál kedvezni, akik feltörekvők (VB résztvevők növelésekor, rendezési helyszínek kiosztásakor).
            Persze mindkettő mögött a pénz áll. Európában éppen az a cél, hogy koncentrálják a tőkét kb. 4-5 brandbe, így továbbra is fenntartható az európai hegemónia. A válogatottak felhozásában viszont Kína vagy USA, esetleg arab világ olyan pénzügyi lehetőségeket ad, amit vétek lenne kihagyni sportág "fejlődése" (értsd a fenntartható lopás) miatt.

      • Pont hogy bele kéne szólnia ki mennyit költ. Az hol igazságos, hogy egy angol csapat temérdek pénzt kap tv-s jogdíjakból, 3-4szer több bevétele van mez szponzorból és így egy west ham többet tud költeni (bármilyen európai kupaszereplés nélkül), mint mi. Értem én, hogy a premier league nagyobb brand, de ekkora szakadéknak nem kéne lennie. Múlt héten a liverpool 5-0val tudta le a kb 15 évvel ezelőtt BL győztes Portot, szerintem ez nem normális.

  • Képzeljétek...
    Európában a Nike által szponzorált csapatok közül 4 klub kapusmezét nem lehet hivatalos boltban megvásárolni.
    Roma, Inter, Atleti és Metz....
    Ez mindenképpen érdekes.

    • Az albatroszok tudnak repülés közben aludni. Ez is mindenképp érdekes ;)

    • De miért nem lehet megvásárolni? Ezek a kapusok nem adták el a jogaikat?

      Mellesleg ebből számomra a legérdekesebb, hogy a Nike szponzorálja a Metzet. Vajon miért? Vagy ez is csak amolyan félhivatalos, áttételes szponzorálás, mint pl. anno a Veronával?

      Apropó kapusmez, régi digó vicc: kisfiú bemegy a sportszer boltba és mondja az eladónak, hogy "Juventus mezt szeretnék venni." Mire az eladó: "És milyet szeretnél kisfiú, mezőnyjátékos, kapus, vagy bíró mezt?"

      • Ez lenne a "hivatalos" magyarázat nálunk :

        "Negozio online ufficiale? Stessa storia. Come ultima spiaggia resta il sito della Nike, e anche qui nessuna traccia della maglia del numero uno giallorosso. Non perché sia sold out ovunque, ma semplicemente perché la Roma non vende maglie dei portieri da quando ha la Nike come sponsor tecnico. "

        Nem tudom de érdekes módon a Verona értékesít kapus mezt, pedig a Nike a támogató.
        Ez jó, csak kár, hogy nem vicc! :D:D

        • Mondjuk mókás az is, hogy ez csak most merült fel :D Alisson büszke lehet magára :) (vagyhát gondolom tömegek várnak a legújabb Lobont mezre, de igazi szurkolóknak van már abból egy csomó :D )

          • Bizony, hogy büszke! .)
            Olvastam, hogy egy mókus azt mondta a rádióban, hogy a csapat kezdőjében 10 "normál" játékos vagy és egy bajnok van...és itt tért ki Allisonra.
            Mi meg nem adunk el kapusmezt...bada tsssss :D :/

    • Akkor ezzel most még többet ér a régi Kappa kapus mezem:) Gyönyörű fekete-narancssárga imádom.

Related Post