X

Az ugródeszka vége

Szombaton, kicsit meglepő időben, felteszem a BL meccs miatt a lehető legelőrébb hozva, délután háromkor lépunk majd pályára a csodálatos, erőt, minőséget sugalló elnevezésű Dacia Arena-ban, az Udinese ellen. Az elmúlt két győzelem után, van egy nagyon törékeny bizalom a csapat körül és magabiztosság a játékosokban, ami megfelelő alapanyag lehet ennek a sorozatnak a folytatására.

Szombat 15:00 a DigiSport1-en.

Az Udinese már egy komolyabb ellenfél mint az előző kettő, nem a kiesés ellen küzd, legalábbis mióta Massimo Oddo vezeti a csapatot mindössze kétszer kaptak ki. A debütálásán, a Napoli ellen, majd egy 5 meccses nyerőszéria után (az Intert például vendégként jól helyretéve) az előző fordulóban vesztettek meccset megint a Torino otthonában. Így tehát egy enyhe lefelé ívelés figyelhető meg az új edző jelentette fellángolás óta. Ennek ellenére egy elég masszív középcsapat lett a friuli gárdából, nagyon kevés gólt kapnak, ami jó teszt lesz számunkra.

Lenne ötletem mondjuk ki bizonyíthatna…

Úgy általában, bár fontos lesz, hogy véletlen se kapjunk gólt, ami nagyon nehéz helyzetbe hozna minket, a támadójátékon múlik megint sok mindent, de az Udinese elég masszív középpályájával is meg kell birkóznunk majd valahogy. Visszatér Nainggolan és Pellegrini is, valamint Di Francesco meglengette Juan Jesus játékát, akinek valószínűleg Fazio vagy Kolarov fog helyet adni neki, így az ukrán túra előtt. De Rossi is harcra kész, valószínűleg ő is kezdeni fog most.

Reméljük a pislákoló török csillagunk még magasabbra tör majd.

Ami még számomra jó hír, hogy EDF nyilatkozatában a formációról  azt mondta, hogy sokat segített a csapat fejlődésén a 4-2-3-1, így megpróbál minél kevesebbet variálni azon ami működik. Nagyon tudom támogatni. Így egy ilyesmi kezdőt képzelek el: Alisson-Florenzi-Manolas-Fazio-Juan Jesus-De Rossi-Pellegrini-Ünder-Nainggolan-El Shaarawy-Dzeko. Persze szerencsés helyzetben vagyunk, mivel Perotti is simán játszhat baloldalt, de elérhető Gerson, Schick, Defrel és a pihenést jól kiérdemlő Strootman is. Kellemesen bővebb tehát a keret, de a legjobb felkészülési mód a szerdai BL találkozóra most egy magabiztos győzelem lenne, úgyhogy koncentrálni kell erre a meccsre, és 95 percig, akkor nagy baj nem lehet.

Aleram:

View Comments (40)

  • Kíváncsi vagyok, mi lesz. Találó volt az Ünder show cím, egyelőre én is inkább érzem Ünder show-nak, mint egy szisztematikus javulásnak. Ha meglesz a top 4, és a Shakhtar ellen továbbjutunk, akkor szerintem ezt mondhatjuk egy elfogadható transition évnek, és remélem, hogy nyáron olyan keretet adnak Di Francescónak, amivel tud dolgozni, mert ahhoz képest, hogy ez nagyon nem olyan, mutat biztató dolgokat is.

    • Mielőtt nagyon megsajnáljuk EDF-et, hogy milyen rossz keret áll rendelkezésére én egy posztot látok jelenleg vékonynak, az pedig a balhátvéd. Nekem inkább a szakáccsal van problémám, mintsem az alapanyagokkal.

      • Nem azt mondom, hogy rossz a keret, úgy értem, hogy az ő játékához nem megfelelő típusú játékosok vannak előre.

  • Mit is mondtatok, hol játszuk a Shaktar elleni meccsünket szerdán?

  • Alisson Florenzi Manolas Fazio Juan Jesus Pellegrini De Rossi Under Nainggolan El Shaarawy Dzeko

    • Bentmaradt ez a tizi, valóban. Amúgy nem értem, hogy mit nézett a videóbíró?!

    • Legalább most már biztosan választ kaptam az egy héttel ezelőtt feltett kérdésemre.
      Ha úgy védekezel mint mondjuk a kézilabdában, és rápattan a kezedre a labda akkor az nem tizi! Mert hát rárúgták...

      • Kivéve amikor a mi játékosunk kezére pattan, mert akkor valahogy mindig kezezés szokott lenni. :(

  • MondomMen ezzel a VARal csak jobbnajcsalnak mint eddig.
    NemNis ertem ezen mit kell nezni erre nem adjak megma jogos tizit

  • Nem akarok károgni, és ez a meccs is alakulhat még máshogy, de ez egy nagy nulla. Egy olyan vérszegény Udinese ellen, amire már szavakat is nehéz találni... Lassan végkép kiábrándulok EDF munkájából... :( Rossz nézni.

    • Szerintem meg egesz jok vagyunk. Sok helyzet uj jatekrendszer csak be kene loni.

    • Ez volt eddig kb. a 15. első félidő, amikor legfeljebb csak testileg jelentünk meg a labdatéren, agyban-szellemben-lelkesedésben meg erősen az öltözőben mradtunk. Vagy még ott sem.

    • Nézhetetlen, élvezhetetlen játék megy már hónapok óta. Megvertünk két olyan csapatot, akinek keresnivalója nincs a serie a-ban, de ennyi. Félek a Sahtar elleni meccstől, hogy ott be fogják rendesen árazni ezt az EDF irányította csapatot

    • Hosszú hetek óta Allison nyújtja a legjobb teljesítményt... Ami jó, mert kevés gólt kapunk, de beszédes is egyben.

  • Tud valaki jó streamet küldeni? Nálam a sport365 most nagyon akad.

Related Post