X

Ünder-show

Kezdeti nehézségek után végül az eredményre nézve nagy meglepetések nélkül zajlott le a vasárnap esti Roma-Benevento meccs, bár az 5-2-es eredmény elég góldús a kedvenc csapatunk idei formájához képest pedig pláne.

„támadójáték egyszemélyes megmentésére jelentkezem”

A mérkőzés első félideje egy kellemetlen meglepetéssel kezdődött: még éppen hogy csak elhelyezkedtem kényelmesen, vezetett a Benevento. A tök utolsó (bár megerősített, de) egyértelműen nem elsőosztályú csapat, a novemberben még bajnokaspiráns otthonában. De talán az beszédesebb, hogy nagyon meg se lepődtem, mondjuk bosszantó volt, de azért sok volt még hátra. Ennek ellenére mondjuk a vendégek amikor csak tudtak gyepminőséget vizsgáltak, hosszas gurulások, csapkodások közepette, de általában integetve mutatták, hogy mehet tovább a játék, minden rendben. Az első félidőben, a kifejezetten támadó csapat (két szélen szokásosan Kolarov-Florenzi, a védelem előtt Gerson és Strootman elől pedig szinte mindenki aki számít: Ünder-Perotti-El Shaarawy-Dzeko) kialakított pár lehetőséget, de többnyire semmi átütőerő nem volt a csapatban. Kolarov szabadrúgása után Fazio egyenlített, de olyan hatalmas tűzijáték már nem volt a kapu előtt.

Amikor Monchi azt mondta róla, hogy „a védelem egyik oszlopa” szerintem nem gondolta át, hogy mennyire pontosan is hasonlít Fazio egy tényleges oszlopra. Mindig a helyén van, áthatolhatatlan és fejjel is verhetetlen.

A második játékrész ugyanott folytatódott, a Roma nyom, jönnek a lehetőségek, de nincs az a fullasztó fölény. Aztán egyszer csak Ünder elfut a jobb oldalon, és beíveli a labdát, egyenesen Dzeko fejére, akinek sikerül végre megint gólt szereznie. 2-1. Már korábban is a török beadásai veszélyesebbek voltak mint bárki másé az elmúlt pár meccsen, hónapban, évben…. de aztán kiteljesedett az Ünder-show. 3 perc kellett és jött még egy szép játék, aminek a végén Perotti adta be középre, Cengiz pedig érkezett egy tökéletesen helyezett befejezéssel. 3-1. Majd bemutatott még egy csodálatos megmozdulást, a tizenhatos sarkánál megtolta befelé a labdát és megeresztett egy halálosan pontos lövést, ezzel 4-1-re módosítva az állást. Mondanám, hogy ennyi volt, de szinte azonnal, kb álló védelemmel szemben szerzett gólt a Benevento, mindenki szép nyugodtan figyelte, hogy amúgy most mi a fene is történik. Csak a szokásos Roma, semmi extra. 4-2

Baj azonban már nem lett ebből, sőt a végére még maradt egy szép jelenet, már a hosszabbításban egy beadásnál kezezés miatt egyértelmű büntető járt a Roma-nak. (Az egyértelmű itt a kezezés ténye, az, hogy milyen kezezés számít szabálytalannak az már egy sokkal flexibilisebb kérdés). Dzeko ezt pedig átadta Defrelnek, aki védhetetlenül a kapufára helyezve a labdát szerezte meg első rég áhított római gólját. Azért kellemetlen lett volna ha kifele pattan, de szerencsére ez nem az a nap volt. Ma is volt bénázás és megint egy elég könnyű ellenféllel néztünk szembe, de pont emiatt voltam bizakodó legutóbb: folytatódhatott a formába lendülés, ráadásul végre megint a Lazio előtt, BL helyen állunk ami azért jólesik az  egyszeri szurkolónak. Most zártuk, legközelebb nyitjuk majd a fordulót: jövő szombaton az Udinese ellenében lehet még folytatni a felpörgést, a közelgő BL találkozó előtt.

Aleram:

View Comments (72)

  • Sztem elég esetlen, furcsa Roma volt, főleg az első félidőben. Tanácstalanság, összeszokottság hiánya, szervezetlenség és lassúság jellemezte a csapatot. Gondolom ezt részben be lehet tudni a középpálya hiányának is. Szerencsére a második félidőben azért felpörögtünk és simán meglett a meccs, de én egyáltalán nem voltam seggre ülve ettől a teljesítménytől. De inkább nem panaszkodom, öt gól után amúgy sincs semmi értelme.

    A tizenegyes meg szerintem nem volt az, javítsatok ki ha tévedek, de nem a védő háta mögött tartott kezére pattant rá a labda? Eddig mindig "szándékos" kezezésről papoltak, labda felé irányuló mozgásról, megnövelt testfelületről, meg hasonlókról. Ez mégis mi volt? Természetesen ezt mindig a bíró dönti el. Hát nem remek?

    Közben egy interes védő ma "kézilabdázott" egyet a tizenhatos vonalán, szépen kitárt karokkal, ahogy a nagy könyvben meg van írva, de a Bolognának kuss a neve és végül 2-1-re nyert az Inter. Bezzeg a Benevento védője ellen az Olimpicóban, ott aztán egyértelműen járt a büntető! Persze nem kockáztatott sokat a játékvezető sporttárs, 4-2-nél, a meccs végén, már adhatott bármit. Móka és kacagás, hölgyeim és uraim! Móka és kacagás!

    Ja és az megvan mindenkinek, hogy a Benevento második gólját Brignola rúgta? Tudjátok, aki a Roma ifiben is játszott... Semmi új, csak a szokásos... :)

    • Nekem tetszett amit láttam. Megtanultam már nekünk nincs könnyű ellenfél. Mikor nem nyertünk 7x az ember megtanulja, minden győzelmet meg kell becsülni.

      • Szerintem az első félidő nézhetetlen volt! A másodikban bejöttek a helyzetek. Csengiz jó volt, de egyelőre fizikailag gyenge, könnyen elveszik tőle a labdát, amit nem is ezen a meccsen, hanem inkább a korábbi meccseken láttam. De azért örülök neki, hogy jó meccse volt természetesen.

    • El kellene végre dönteniük az okosoknak, hogy most akkor ha nem szándékos de izomból agyonrúgják a kezed mert nem szorítod hátra magad mögé akkor az tizi vagy nem....
      Tény hogy rendesen hallani lehetett ahogy csattant a keze. Az is tény, hogy egyáltalán nem szorította le a testéhez, nemhogy maga mögé ( ahogy mostanában már szokták..) Az is tény, hogy ha a Manolas csinálta volna ezt akkor egyből jött volna a tizi...
      Interesek mondják, hogy de hát esélye se lett volna elrántani mert, hogy rárúgták egy méterről... baszki, ott se lehetett volna a keze...
      Nekem ilyenkor mindig a Maicon féle Juve-Róma eset ugrik be...

      • Na igen, az első gyöngyszem Rocchi bíró úr "mesterhármasából". Az egy dolog, hogy konkrétan le van írva a szabályzatban, hogy ha a játékos a testét védi, pláne az arcát, az nem kezezés, de ráadásul a kerge Maicon még a tizenhatoson kívül is volt. :(

        • Este megnézem az összefoglalót, kíváncsi vagyok Bede Feri Bá mit szól az esethez.. :D

    • Én sem vagyok megelégedve a látottakkal. Az első félidőben különösen zavaró volt, ahogy Gerson tanácstalanul állt és nem tudta kinek előre játszani a labdát. Az összes támadásunk úgy nézett ki hogy felpasszoltuk az egyik szélsőnek a labdát aztán majd lesz valami. Illetve néha Dzekora is felíveltünk.

      • Nekem különösen feltűnő volt a tanácstalanság, valahányszor a mieink átvették a labdát, mindig megálltak gondolkozni, hogy akkor most mit is kéne csinálni. Nem véletlen, hogy egy rögzített labdából egyenlítettünk, szerencsére Fazio alapból egy 2 méteres "állat", neki nem kellett gondolkozni a fejelésnél. :)

  • Ünder beadásaihoz még annyit, hogy tényleg jobban ad be bárkinél, ráadásul a gyengébbik lábával, mint például tegnap Dzeko gólja előtt.

  • Azért ez a Benevento nem olyan rossz, ha ezzel a kerettel kedzik a szezont nem esnének ki. A Legia Warsoban és a BL-ben húzó ember Guilherme pl egész kis fasza spíler.

  • Egy cél lehet a Sahtart kiverni a Bl-ből és 4-be lenni a többi nem számít, jah azért tavasszal is el kenhetnénk a kis tesó nagy száját.
    Kíváncsi leszek erre a Bl meccsre...

  • Nagyon tetszik, amit az elmúlt két meccsen Ündertől láttam: kreatív és már nem fél egyéni akciókba kezdeni (cselek, távoli gólok), de szállítja az eddig megszokott támadójátékunkba illeszkedő megmozdulásokat is (Dzekót kereső beadások).

    • Gondolj bele, Salah mennyi gólt lőtt volna a Rómában ha csak fele ennyire tudná használni a jobb lábát mint Ünder... gyanítom nem 40 akárhány millióért ment volna el hanem 65-ért..

      • azért 2 meccs után ne legyen jobb már Ünder Salahnál...
        Az ár pedig valószínűleg az FFP-nek szólt. Nyilván mindenki látja, hogy szarba vagyunk és viszonylag olcsón el lehet hozni jó játékosokat.
        Ja igen, és ennek a meccsnek Monchi örülhetet igazán, lesz akit el tud adni nyáron 30 misiért.

        • Az azért látszik két meccs alatt is, hogy a jobb lába nem csak azért van, hogy el ne dőljön.

        • Hát....nem vagyok szakértő de már 2 meccs után is látszik hogy a jobb lába sokkal jobb mint Salah jobb lába. Sőt továbbmegyek, szerintem az én bal lábam ( jobb lábas vagyok) is jobb mint a Salah jobb lába. Salah inkább fordult 3 kört mint hogy használja a jobbost.
          Amúgy egy szóval sem mondtam, hogy jobb mint Salah. De hogy jobb lehet, arra minden esély megvan.

  • Karsdorp elmondása szerint 2 hét múlva már a csapattal edzhet. Nem akarom siettetni a visszatérését, de jó volna ha valaki "felszabadítaná" Florenzit a jobb bekk posztról. Egy jelenlegi Ünderrel és Floval azért már nem lehetne azt mondani, hogy nincs jobb szélünk.

  • Nyáron Lacazette megszerzése is terítékre kerülhet, írja az egyik portál. Bár kétlem, hogy lenne miből.... :D
    Ami a mérkőzést illeti....Underre ragasztották a "török Dybala" jelzőt, hát ami azt illeti a második gólnál amit lőtt, a mozdulatsor amivel betolt majd eltekert ballal, teljes egészében megegyezett Dybala mozgáskultúrájával. Nem biztos, hogy hülyeséget mondott aki ezzel a jelzővel illette, robbanékony, gyors és rendkívüli játékintelligenciája van a kezdősebességéről már nem is beszélve. Pár kiló izom és szinte verhetetlen lesz, persze idő kell még neki, hogy nevesebb ellenfelek ellen is hozza ezt a szintet de mindenképpen jó úton halad. Nagyon kéne a egy egészséges Silva a bal oldalra, hogy Kola kicsit pihenni tudjon, mert azért igen látszik, hogy végignyomja az összes meccset, sűrű a program és a B.L. -t is meg kell húznunk, akárhogy is de tovább kell mennünk! Kardorp ha visszatér és fel tudja venni a serieA ritmusát, akkor azért kicsiFlo is nagyban mentesülne a nagy terhelés alól és esetlegesen mehetne egyel feljebb vagy csak szimplán rotálhatóvá válna a jobb szél is. Nem lesz itt akkora probléma ha mindenki felépül időben és maradéktalanul, már csak a taktikai fegyelmet kell párosítani jó pár egyéni villanással és akkor nem aggódok.
    A poszt a szokásos színvonal, köszi érte ;-)

    • mármint mit jelent az, hogy nem lesz gond? Rotálás akkor is volt, amikor ment, meg akkor is amikor nem, szóval a probléma megelőzésére/megoldására látszik, hogy részletkérdés (amellett, hogy bizonyos játékosok valóban több pihenőhöz juthatnának). Alapvetően (és reálisan) a 4. hely az egyetlen ami valós célként lebeg. Ha mostantól minden meccsen ugyanaz a 11 játékos lép pályára akkor is simán teljesíthető ez.

      • Szimplán csak arra gondoltam, hogy nem leszünk gödörben és azt amit tudunk azt fixen tudjuk hozni, hosszútávon. Másra a keret adottságaiból kiindulva nem is gondolhattam :D A rotálás most annyi különbséget eredményez, hogy egy jó Silva/Karsdorp talán nagyobb biztonságot nyújt mindkét szélen, mint egy Peres/senki esetleg J.J......(ugye Eme sérült volt).
        A reális igen, a 3-4. hely között mozog s a megfelelő, minőségi rotálás nagyban segíthet ebben. Hiú ábrándokat nem kergetek, megelégszem egy stabil játékkal.

        • Szerintem egy ilyen 3-4-5 pontra simán meg lehet közelíteni a végén a Napolit. El nem hiszem hogy ezek nem pukkadnak ki. Még 14 forduló van hátra, tavaly is tavasz kezdetkor kezdtek kimúlni. Ugyanazzal a 13-14 emberrel nyomják végig az egész szezont.

          • Ne írogassunk inkább ilyet, mert szezon eleje óta ezt mantrázzuk, aztán láthatjuk, hogy a nagy kipukkadásukból az lett, hogy -5 meccsre vagyunk tőlük. :D
            Napoli, Juve párost takarjuk is ki látóterünkből szerintem, BL-es hely legyen meg, azzal a szezon előtti elvárás véleményem szerint megvan, mert sokkal többet itt a nyári változások miatt nem sokan reméltünk még augusztusban.

          • Pontosan, augusztusban elég szkeptikus volt a hangulat, az enyém is. Most pedig úgy állunk, hogy bőven meglehet a BL főtábla, 16-ba bejutottunk, nem hiszem hogy sokkal több reális célunk lehet. Ez egy ilyen év, a többi nyáron kiderül. Mindenesetre nagyon kíváncsi vagyok merre indulunk tovább...

          • Reálisan én 2-3 évre tenném azt az időszakot ami ahhoz kell, hogy a jelenlegi modell és terv beérjen. Jelenleg erre az említett időszakra nagyjából csak (ha csak valami extrém szerencse mellénk nem szegődik) az általad említettek lehetnek a reális célkitűzések.
            Pár éven belül jönni kell egy-egy trófeának, különben kijelenthetjük, hogy ez a modell is megbukott és ismét változtatnunk kell. Addig meg szurkolunk, hogy az első 4, jobb esetben a 2.hely mindig meglegyen, a BL- ben minél tovább menjünk és a kupában is maradandót alkossunk, persze lehetőségeinkhez mérten.
            Aztán kiderül, hogy az út melyen haladunk az jó avagy újat kell kijelölni.
            A stadion és a főszponzor hatalmas lökést fog majd adni és itt nem csak az anyagiakra gondolok, főképp mentálisan és közhangulatilag lesz nagy előrelépés.

          • Meg stadionhangulatilag is.... ugye jól hallottam, hogy a legutóbbi meccsen a Benevento szerezte a 3 pontot a lelátón? Legalábbis az első félidőben tutira!

          • na igen, de azért gondolj abba bele, hogy ők a scudettoért mennek. Ilyenkor szívesebben megdöglik 2x is az ember a pályán. Emlékszem mi is Garciaval, vagy anno Spallettivel kitartottunk a végéig, sőt Rainieri sem használt több játékost. Lehet, hogy a bajnoki címre kevés lesz nekik a pont, de a 2. helyük szerintem már most fix.

    • Van aki szerint a kis török nem más, mint Dybala és Arya Stark szerelemgyereke (képek a neten). Ha olyan hatékony és kíméletlen lesz, mint az "anyja", azonnal aláírnám :-)

  • Állítólag Alisson jelenlegi 1,5 milliós fizetését felemelnék 5 millióra a bónuszokat is beleértve kiegészítve egy 90 milliós záradékkal. :)

  • Tegnap este a Roma szurkoló Eriksen szomorította a zebrákat, mesés volna egyszer bordóban-sárgában látni ezt a fickót.

    • majd 32 évesen biztosan. Ne áltassuk magunkat, Totti visszavonulása után nagyon kevés kecsegtető lehetőséget kínál szeretett klubunk egy angol élvonalban játszó számára (fizetés kicsi, megbecsülés alacsony, trófea esélye zéró). Eddig legalább elmondhatták, hogy milyen nagyszerű dolog egy legendával játszani/edzeni, az még olyan őszintén hangzott.
      Amúgy izgalmas, hogy végig olyan nevek röpködnek mint Lamela-Carasco-Lacazette, aztán, amikor kinyílik a transzferablak akkor csak olyan hírek vannak, hogy Pellegrini-Dzeko-Emerson stb.

      • Pontosítsunk, valójában kb. 4 klub tud Anglián kívül versenyezni az ő fizetéseikkel és mi nem vagyunk köztük. :)

        • én kifejezetten csak Itáliára gondoltam (igen beleszámoltam a Vatikánt is), de így sem rossz :)

Related Post