X

Vereség Torinóban

A tizennyolcadik forduló rangadója egyértelműen a Róma torinói vendégszereplése volt. Ezt nem lehet vitatni. Az eredményt gondolom mindannyian ismeritek. Húsz percnyi játék után egy ex-római (tipikus) védő, Benatia góljával a Juventus gyakorlatilag a végeredményt beállítva, összeszedett játékkal, beteljesített edzői koncepcióval hozta azt, amit egy bajnok jó százalékkal tud teljesíteni. Ettől persze jóval több dolog történt, amit a poszt későbbi részében megtaláltok dokumentálva.

A vendég szektor tegnap

Az mindenesetre aggasztó, hogy egy kör híján (Roma esetében kettő – mivel a Samp meccs még a zsákban) túl van a mezőny az odavágókon és a Farkasok három fő riválisuktól vereséget szenvedtek. (Inter, Napoli, Juve) Persze tudom, most sem volt alárendelt, kificamodott az AS Roma, sőt, ha a két ziccerből csak az egyik bemegy simán döntetlen… de kimaradtak a helyzetek, a meccset pedig a Juve nyerte.

A kezdő

Nem szándékozom végigkeseregni a posztot, pláne nem karácsonykor, de mégis jobb lenne a szám íze így hajnalban a halászlé készítés előtt, ha azt írhatnám; „vagány, férfias hozzáállással megleptük Allegrit, a kialakult szituációból győztesen jött ki csapatunk, és magabiztos győzelemmel jeleztük, továbbra is cél a bajnoki cím.” Sajnos nem írhatom ezt, pontosabban fordított előjellel maximum. Azt pedig nem szívesen tenném.

EDF a legerősebb, idén már több fronton kipróbált kezdőjét tudta pályára küldeni. Ami nem kis bizakodásra adott okot. A másik oldalon Dybala mellőzése már nem is olyan meglepő, inkább a négy védős hadrenddel okozott számomra apró szemöldökrándulást Allegri. Így nézett ki a két csapat a kezdőrúgás előtt, a Juve három ex-rómaival:

A kezdőcsapatok, infógrafika

A mérkőzés Juventus fölénnyel kezdődött, ami a gólt követően, az első félidő második felére egyenlítődött csak ki. Erre nyilván komoly hatással volt a 18. percben, pingpongozás után a vendég kapuba kotort találat is. Benatia gólörömének, viselkedésének túl sok jelentőséget nem tulajdonítok, egy zsoldos, aki munkáját végzi. Más kérdés, hogy az oda-vissza pattogó labdát, egyetlen római védő sem tudott kivágni, míg Allison legalább egy bravúrral próbálta megoldani, a megoldhatatlant. Aztán már csak a kapufa és a szerencse hiánya maradt, meg a középkezdés.

A Róma birtokolta a labdát, járatta az esetek nagy többségében hazai térfélen, de érdemben nem volt veszélyes Szczesny kapujára. Leszámítva egy bal oldali Perotti elfutást, aminek a középre adott passzára Sárika érkezett, rosszul. Telibe rúgta a kifelé mozgó portást, akinek viszonylag könnyű dolga volt a védésnél. Kár, hogy az olasz szélső nem valamelyik kapufa tövét választotta a lövésnél.

A kimagasló egyéni teljesítmények hiányoztak

A második játékrész további Juventus támadásokat, kontrákat hozott, míg a bordó-sárgák tartogatták a labdát, próbálták minden irányból feltörni a tökéletesen tömörülő zebra hadat. Sikertelenül. A mérkőzés egalizálására két jelentős helyzet alakult ki. Az egyik Florenzi kapufája volt. Egy hosszú, szélről érkező beadásnál sikerült Florenzinek a védelem mögé kocognia, és egy érintésből próbálta a lehulló labdát átemelni a kiszolgáltatott helyzetbe került kapus felett. A keresztlécen csattant labdája. Illetve volt még egy védelmi megingás Juve oldalon, ahol Schick került szembe a kapussal, sajnos ebben az esetben megint a lengyel hálóőr védését emelhetjük ki. Ráadásképp, mindez a 94. percben történt.

Rutinosabb, jobb edző Allegri, a zebrák kerete a legbrutálisabb Olaszországban, ezzel nem lehet vitatkozni. Egyszerűen nem tudott Di Francesco szombaton semmi olyannal előállni, ami meglepte volna a tökéletesen felkészült ellenfelet. A cserék ültek, mindenki jól szállt be, tett hozzá saját képességeihez képest. Pellegrini jelentős sebességnövekedést teremtett a középpályán. Schick kihagyott helyzete legalább annyi volt, mint a kimaradt El Shaarawy ziccer, azaz mindkét szélső legalább egyszer százszázalékos gólhelyzetbe került. Nem folytatom, nincs kit kiemelni negatív értelembe. Ennyi különbség most minimum van a két csapat között. Persze ezen vitatkozhatunk majd egy nagyot itt az ünnepek alatt!

Flo

Engedjétek meg, hogy zárszóként ne a mérkőzéssel foglalkozzak. Szeretném megköszönni mindannyiunk nevében azt a rengeteg hozzászólást, visszajelzést, amit kapunk. Ebből érezzük, hogy szükség van arra, amit itt csinálunk. Kellemes Karácsonyi Ünnepeket, és Róma sikerekben gazdag új esztendőt kívánok mindenkinek! Idén még a Sassoulo meccs kapcsán találkozunk, jövőre pedig megyünk tovább a megkezdett úton és kiszurkolunk végre egy római diadalt!

Szentesi János:

View Comments (22)

  • Azt hiszem, hogy Monchi fogalmazta meg a legjobban a meccs után: "Még mindig hiányzik valami, még javulni kell". Ez volt a második bajnoki az idén, amit szerintem igazán elvesztettünk, ahol elég egyértelműen elvertek minket.

    Beszélhetnénk a kimaradt ziccerekről, a szokásos kapufáról (ez volt a 17-ik az idén), amiről ráadásul ellenünk természetesen mindig az ellenfelek elé pattan vissza a labda, de szerintem becsapnánk saját magunkat, ha ezekre helyeznénk a hangsúlyt. Sajnos el kell ismerni hogy a zebrák jobbak voltak. Az okok is elég nyilvánvalóak. Egyrészt a Juve egy gazdagabb klub, drágább, mélyebb kerettel. Másrészt, egy évek óta tartó, nagyon is sikeres szakmai projekttel csaptunk össze, EDF pedig ugyebár csak az idén kezdett nálunk.

    Például ki lehetne ragadni egy motívumot, volt több is, de a kirúgásoknál Czzsesny semmi mást nem csinált, csak felrúgta Mandzukicnak, aki mindig megverte az emberét, konkrétan Florenzit és kivétel nélkül megszerezte a labdát. Nem volt túl nehéz dolga a horvátnak, kb. kétszer akkora mint Florenzi, evidens, hogy előnyben van a magas labdáknál. De amikor tizedszer csinálják ugyanazt, akkor nem lehetne kitalálni erre valamit?

    Talán nem kéne kiragadni senkit a tegnapi meccsről, de szerintem többen a tudásuk alatt teljesítettek: Nainggolan, Perotti, Strootman, Dzeko, Kolarov... Pedig általában ezek a húzóemberek, de tegnap csődöt mondtak, gondolom ez is csak a Juvét dicséri. Alisson viszont Qrva jó kapus! Ha a brazil helyett egy átlagos kapus véd, akkor szerintem sokkal csúnyább lett volna.

    Egyébként nem vagyok túlzottan elkeseredve a tegnapi meccs miatt, a Juve ellen ki lehet kapni 1-0-ra Torinóban, sokkal jobban fájnak a Genoa, a Chievo, vagy az Inter ellen elszórt pontok (és elnézést az interista szurkolóktól). Sebaj, majd tavasszal Rómában visszaadjuk nekik, addig is forza Roma és boldog karácsonyt mindenkinek!

    • Engem sem az eredmény bánt a legjobban..... Mint ahogyan írtad ki lehet kapni Torinoban 1-0-ra. Engem az bánt hogy megint úgy mentek ki a srácok, hogy jók vagyunk, valami úgy is lesz. Majd az elején kicsit járatjuk a labdát, szokjuk a pályát aztán majd belemelegszünk. A juventuszék meg az első másodperctől úgy pörögtek mintha már alapból gólhátrányba lennének. Engem ezek a dolgok mindennél jobban idegesítenek. Ezek azok a dolgok amikre lehet készülni. Valaki szólhatott volna nekik meccs előtt, hogy igen, ez egy kva komoly meccs lesz srácok!!. Lesz egy másik csapat ami majd az első perctől megpróbálja elvenni tőlük a labdát, sőt agresszívek is lesznek, sőt gólt is akarnak rúgni.
      Miért van az, hogy ugyanazoktól a játékosoktól akik pár éve még Rómában játszottak, olyan dolgokat látok, amiket Rómában sosem. Pl. Pjanic (!!) agresszíven letámad, odamegy és úgy odalép,de úgy, hogy szikrázik. ( De pl. ugyanezt látom Salahnál is a Pool-ban. Rendesen ütközik a pali és párharcokat nyer. Rómában mi volt? Semmi!) Ez lenne az a mentalitásbeli különbség amiről sokan beszélnek?
      Valójában tegnap egy sós perecet sem érdemeltek a fiúk. Sakk-matt volt. Rohadtul frusztráló volt látni, hogy valójában sanszunk sem volt, egy percig sem.
      De nem baj.... "Előre kell tekintenünk, nem szabad az elmúlt meccsel foglalkozni!" pff....

      • Nem értem én sem, hogy miért csak az utolsó 25 percre pörögnek fel, és már régóta ez van, a kiscsapatok ellen is, az első félidő, amikor el kéne intézni a meccset, lagymatag kocogás. A Juve ellen úgy kellett volna odamenni, hogy Nainggolan odalép Pjanic-nak, Strootman Matuidi-nek keményen, Fazio valahol a középpályán helyrerakja Higuain-t és akkor mindjárt meg is mutattuk, hogy itt vagyunk. Sokkal jobban szeretem a trükkös szép játékot, de mégis melyik derby-n nem ez megy? A három volt Roma játékos fickándozott, kimagaslóak voltak, ahogy Mandzukic is tarthatatlan, iszonyatosan idegesít az az ember, de csak mert őrület amit játszik. Nálunk pedig a középpálya eltűnt Pellegrini(!) rázta fel csak, a szélek erőltetése fájdalmasan szánalmas volt, mindenhol ketten voltak egy ellen, vagy hárman kettő ellen, a passzsávok lefogva, Dzeko sehol, de ez nem azért van, mert a nagy juve ellen játszottunk hanem mert a mi játékosaink nem futották ki a belüket is.
        Ennek ellenére azért bosszantó, hogy ha annál a szögletnél valaki a harmadikat legalább kivágja akkor Alisson mindent megfogott volna ezen a meccsen. A Juve továbbra is bivalyerős, nagyon durván húzták be a Napoli-Inter-BL-Roma decembert, tavasszal Roma-ban kell megmutatni majd addig pedig hozni a hozható meccseket.

        • Közhelyeket pufogtatok, de így utólag szépen le lehet követni az egész meccset. Amíg 0-0 volt, addig a Juve nagyjából lefocizott minket a pályáról.

          Amikor megszerezték a vezetést, akkor picit visszavettek, a prioritás a védekezés lett, de azért a kontrákkal továbbra is veszélyesek voltak.

          A legvégén, amikor minden mindegy volt és előre zavartuk támadni a szertárost meg a gyúrót is, akkor jöttek helyzetek, de cserébe hátul folyamatosan életveszélybe voltunk, bármikor bekaphattuk volna a másodikat.

          Semmi jelentősége, de az 1-0-val még olcsón megúsztuk.

          Mindennel együtt majdnem elQrták! Nem tudták biztonságosan lezárni a meccset és a legvégén, amikor jöttek a helyzeteink, majdnem elrontottuk a bulijukat, de ennek persze már végképp semmi jelentősége.

          • Ahogy telik az idő egyre jobban hangzik ez a tegnapi zakó... :D Ezt a hozzászólást olvasván egyből jobb kedvem lett, hiszen majdnem nyertünk. :D

          • Most miért? Gondolj csak bele, mit szóltak volna, ha Schick másképp találja el a végén? :D

          • sőt... Florenzi meg Schick lövése IS bemegy, a harmadik kipattanót meg kirúgja valaki... hajszálon múlott a sima 0-2...

          • Oké, de szerintem 0-2-nél biztos kitámadtak volna, szóval biztos meglett volna a 0-3 is. :)

  • Közben csak hogy még idegesebb legyek, olvasom az elemzéseket a meccsről és égnek állt a hajam. A Juve gólja érvénytelen volt, először mert nem volt szöglet, a Juve játékosról ment ki a labda, kirúgásnak kellett volna lennie, másodszor meg Benatia szabálytalankodott a szögletnél, Chiellini első lövése előtt, szóval kirúgásnak kellett volna lennie.

    De mielőtt felkapnánk a vizet, az elemzők többsége szerint a Juvenak járt volna egy tizenegyes, amikor Higuain ütközött Alissonnal, na az állítólag "egyértelmű tizenegyes" volt, például a Corriere dello Sport szerint.

    Őszintén szólva én ezt most nem tudom a bíróra fogni, nem láttam különösebben eklatáns játékvezetői hibákat.

    • Szerintem sem igen lehet a játékvezetőre ráhúzni itt semmit, megérdemelten nyert az ellen. Ha ott kirúgás jött volna, akkor Juve tolta volna továbbra is a szekeret, tegnapi védelmet meg úgyis átütötték volna újra ha nagyon akarják. Mert később láthatóan visszaálltak az eredménytartásra, azért voltak momentumaink. Sajnos ez most így sikerült, tavasszal lehet javítani.
      Összességében nem mondhatjuk, hogy rossz őszt futottunk (BL-ben meg pláne nem), tekintve a változásokat. Ami egy kicsit rondítja a képet, az az, hogy pont az a 3 csapat ellen kaptunk ki bajnokságban, ráadásul kétszer otthon, akikkel versenyt futunk bajnoki címért, tovább erősítve azt a teóriát, hogy bajnoki címért 3 csapat küzd, mi meg ott ballagunk utánuk. :D

  • Na gyerekek, bejgli mellé....
    Peres megy el (akárhová), Darmian vagy Vrsaljko jön helyette. Jah és jön Fellaini is. Jah meg Badelj is. Dzeko megy Mexikóba a Monterrey-be. Emerson a Juvéba.
    Strootman is megy a Juvéba 45 misiért. Skorupski meg Genovába, Moncsi már keresi az új második számú kapust. Totti meg Gandini mennek Dubaiba az " International Sports Conference"-re. Moncsi meg Difra meg találkoznak hogy megbeszéljék, hogy ezekből a pletykákból mi legyen igaz...
    További békés kajakómát kívánok!

  • Gandini nyilatkozott, például a Juve elleni meccsből azt a tanúságot vonta le, hogy mindenki ellen versenyképesek vagyunk. Kérdezték Salah eladásáról, azt mondta, hogy Salah kérte az eladását a Liverpoolba és szerinte megérdemelte, hogy elengedjék, illetve minden fél elégedett lehet ebben az üzletben.

    Fene se tudja, de én valahogy jobban örültem volna ha nem adjuk el. :(

    • De ha tényleg ő kérte, akkor sajnos nem volt mit tenni. Majd ha jövőre megint Afrika kupa lesz megtudják milyen jó is az.. :D

      • Figyeljétek meg, nekik biztos ki fog esni az első meccsen, ezek csak nálunk szoktak menetelni a döntőig.

    • paci árakat nézve lószarért adtuk el. hollnad védőt vett a Liverpool 75M fontért. vicc!!! Mi meg kaptunk érte 35-40et ha jól emlékszem...

      • Sajnos közben volt egy Neymar-biznisz és az árak elmentek világgá. :(

  • Közben olvasom, hogy megvan a bíró a Sassuolo ellen, Orsato játékvezető úr fogja fújni a sípot. Utoljára ő vezette a Lazio ellen 3-1-re elveszített derbit áprilisban és a Juve ellen decemberben 0-1-re elveszített 2016 decemberi rangadót. Ha ez kevés lenne, ez a derék bíró kezelte a VAR-t az idén az Inter ellen.

  • A különböző hírportálok, a La Republicára hivatkozva, azt írják, hogy a napokban folynak az egyeztetések Monchi és EDF között a téli piacról. Állítólag csak abban az esetben lesznek igazolások, ha valami rendkívüli kedvező lehetőség adódna, amúgy nem tervezik a keret bővítését.

    Azt is leírták, szintén a La Republicára hivatkozva, hogy megvan a prémium összege, állítólag 14 millió eurót kapnának a játékosok a bajnoki címért, vagy ha közvetlenül bejutnánk a BL-be.

Related Post