X

Dráma happy enddel a Cagliari ellen

A Roma 1-0-ra győzött a Cagliari ellen az Olimpicóban, Fazio 94. percben szerzett góljával, miután korábban Perotti gyengén rúgott tizenegyesét kivédte Cragno kapus.

Ez megint egy olyan meccs volt, amit papíron a „kötelező győzelem” kategóriába szeretnénk besorolni, ehhez képest hosszú szenvedés jutott a Rómának a szardíniai bunker ellen. Di Francesco mester először küldte a pályára a kezdőben Schicket és Dzekót egyszerre, a középpályán pedig megkockáztatta Nainggolan játékát, annak ellenére, hogy a belga már csak egy sárgalapra van az eltiltástól és most következik a Juventus elleni rangadó. Így álltak fel a csapatok:

ROMA (4-3-3): Alisson; Florenzi, Manolas, Fazio, Kolarov; Pellegrini (72’El Shaarawy), De Rossi, Nainggolan (80’Strootman); Schick (87’Cengiz), Dzeko, Perotti.

CAGLIARI (3-5-2): Cragno; Romagna, Andreolli, Pisacane; Van der Wiel, Barella (72’Deiola), Cigarini, Ionita, Padoin (93’Ceppitelli); Joao Pedro (59’Farias); Pavoletti

Az első félidő elkeserítő volt, a Roma támadó játéka óriási csalódást okozott. Papíron nem lett volna semmi gond, hiszen ott volt Dzeko, Schick és Perotti is a kezdőben, ehhez képest a Roma nagyon nehezen jutott csak el a szárd kapuig. A Roma lassan és gyakran pontatlanul járatta a labdát, volt egy pár távoli próbálkozás Nainggolantól, egy Florenzi lövés ami kipattant a védőkről, néhány „vérszegény” fejes Dzekótól és Schicktől, ezen kívül a nagy semmi. A Cagliari meg végig nagyon jól játszott, taktikailag jól álltak fel, jókor szabálytalankodtak, amikor kellett és néha még ki is merészkedtek egy kis pressing erejéig.

A második félidő elején aztán megjöttek az izgalmak és most szeretném leszögezni, hogy összességében nagyon jó dolognak tartom  a VAR-t, hosszú évekkel ezelőtt be kellett volna már vezetni. Lehet, hogy még nem tökéletes, még szokni kell, talán még finomítani kell rajta, mert például egyenlőre még nem működik egyformán mindenki ellen, de nekem már most is nagyon tetszik. Most például a 49. percben Dzekót elsodorta Cragno a tizenhatoson belül és Damato bíró úr egyből adott egy sárga lapot Dzekónak szimulálásért. Ezt a Roma szurkolók már megszokhatták, VAR nélkül ennyiben is maradt volna az egész és tehetetlenül bosszankodhattunk volna a sokadik szívatáson… Mondom, ahogy már megszokhattuk.

De most jött a VAR! Damato spori visszanézte a jelenetet és természetesen megadta a tizenegyesünket, miután a visszajátszásból egyértelműen látszott, hogy a bosnyák csatárunkat tényleg elsodorta a szárd hálóőr. Tehát éljen az éljen! Kaptunk egy tizenegyest! Hurrá! Igen, de ez ugyebár még csak a kaland fele, mert a tizit be is kéne még rúgni. Hol itt a gond? Itt van Perotti, a „sétálós büntetőkirályunk”, aki szinte sosem hibázik! Sajnos ezúttal a hangsúlyt a „szinte” szócskára kell helyezni, mert a derék argentinunk most is szépen nekisétált, ahogy szokott, csakhogy ezúttal a nem túl jól helyezett lövését Cragno viszonylag könnyedén megfogta, úgy, hogy még kipattanó sem volt.

Most mit lehet mondani? Sajnos egy ideje a kapusok már kiismerték Perotti stílusát, már régen nem vetődnek el olyan lelkesen mint, amikor elkezdte így rúgni a büntetőket. Már tudják, hogy nem kell megijedni, csak türelmesen ki kell várni amíg elrúgja, a lényeg, hogy nem szabad elvetődni, csak a legvégén. Márpedig ha a kapus nem mozdul el, akkor ez a lassú büntető nem tűnik túl hatékonynak. Ez volt Perotti második kimaradt büntetője az olasz első osztályban, az eddig elvállalt 14-ből.

Tehát maradt a 0-0, folytatódott a meccs és a Roma továbbra sem találta a megoldást, továbbra sem tudott igazi helyzeteket kialakítani. Volt egy meddő mezőnyfölény, de a Roma próbálkozásai rendre elhaltak a Cagliari tizenhatosa előtt. Emblematikus volt, amikor az egyik támadásnál, Perotti, Dzeko és Schick egymást szerelték le a Cagliari tizenhatosában.

Di Francesco a 72. percig bírta türelemmel, aztán elkezdődtek a cserék, El Shaarawy-Pellegrini, Strootman-Nainggolan, végül pedig Ünder-Schick, de egyik csere sem hozott igazi változást, a Roma továbbra sem tudta feltörni a Cagliari védelmét, pedig időközben Kolarov és Florenzi is feljebb léptek a széleken és a gyakorlatban már ők is egyre inkább csatárt játszottak.

Valójában a végére a Roma már nem ésszel játszott, csak a szív vitte előre a csapatot és még a Cagliarinak is volt egy helyzete a meccs megnyerésére, az időközben beállt Fariasszal. Már úgy tűnt, hogy minden eldőlt, hogy marad a 0-0 és a Roma megint pofára fog esni. De a 94. percben (Damato 6 percet hosszabbított, mert VAR) a Roma szabadrúgáshoz jutott, amit Kolarov ívelt be oldalról, Cragno ököllel az érkező Fazio mellére ütötte a labdát, az argentin pedig besodorta a hálóba a játékszert és megszerezte a Roma győztes gólját.

Ezek után megint várni kellett egy pár percet, mert Damato bíró úr visszanézte VAR-on a gólt és szerintem itt minden Roma szurkoló ereiben meghűlt a vér, de szerencsére feleslegesen izgultunk, megerősítették a gólt, a találat érvényes volt, megnyertük a meccset.

Tehát lehet ünnepelni a Roma győzelmét! De sajnos ezúttal a három ponton kívül nem sok mindennek lehet örülni. A Roma rosszul és csúnyán játszott! Kiszámítható, lassú támadójáték jellemezte a csapatot és szinte sosem volt veszélyes a Cagliari kapujára, a Schick-Dzeko-Perotti támadósor ellenére. Természetesen azért örülhetünk a jól működő védelemnek, most mondja valaki Di Francescóra, hogy „csak egy Zeman-tanítvány” és én nyíltan körbe fogom röhögni az illetőt. Na meg annak is örülhetünk, hogy ennek a csapatnak van karaktere és büszkesége, nem hagyták magukat, a végsőkig küzdöttek! Ma elég volt ennyi, de szerintem ha továbbra is az élmezőnyben szeretnénk maradni, akkor Di Francescónak a védelem után, össze kell raknia a támadó játékot is, mert amit ma láttunk, az tényleg nagyon kevés volt.

A legjobb szerintem Fazio volt! Aki akarja mondhatja, hogy lassú,hogy ügyetlen, vagy tudom is én, hogy mi minden, de szerintem az argentin már egy ideje folyamatosan kiváló teljesítményt nyújt, a gólja pedig aranyat ért! A másik akit én kiemelnék az Florenzi, azt mondtam, hogy a csapat szívvel nyerte meg a meccset és szerintem senkinek sincs akkora szíve mint Florenzinek! Hányszor futott végig ott a jobb szélen? Végig, folyamatosan, fáradhatatlanul zakatolt. Pedig ez nem az ő posztja, még mindig nem az és talán soha nem is lesz igazán az ő posztja. Néha olyan hajmeresztő megoldásai vannak a védekező fázisban, hogy kiráz tőle a hideg. Ma például megint bejátszotta a saját kapuja elé a labdát, egy igazi védő sosem tenne ilyet, csak a szerencsén múlott, hogy nem lett belőle baj. De mégis ő az, aki szerintem a legjobban megtestesíti ezt a csapatot. Le a kalappal!

De félretéve a kritikát, a lényeg mégis a három pont! A holnapi meccsekig utolértük a Juvét a táblázaton és lefaragtunk az Inter előnyéből, mert ők meg közben a kardjukba dőltek az Udinese ellen. Mellesleg nem tartozik szorosan a témához, de emlékeztek még, hogy amikor mi vertük el az Udinesét, akkor elmagyarázták nekünk, hogy az Udinese nem számít, mert az egy annyira gyenge csapat? Aha, hát persze hogy az, biztos is… Most következik egy szerdai kupameccs a Torino ellen, majd 23-án megyünk Torinóba, személyesen a Juventus otthonába. Ezt hozta nekünk a Jézuska karira és majd a meccs után fog eldőlni, hogy az idén jók voltunk, vagy rosszak, hogy ez a rangadó a karácsonyfa alá egy meseszép ajándék volt, vagy egy marék szén. Addig is forza Roma mindenkinek!

nemvoktrendi:

View Comments (20)

  • Mondjuk tény, hogy Oddo-val a padon erősebb most ez az Udine. Nagyon sok jó kis középcsapat van a bajnokságban most ami a 4 komoly esélyes csapat mellett igazán izgalmassá teszik ezt az olasz bajnokságot. Nem tudom mióta volt utoljára ennyire jó egy olasz bajnokság, de én nagyon élvezem.

    Fazio tényleg fantasztikus. Én azt hittem, hogy mekkora hülyeség megtartani, hogy elrontsa azt az egy jó szezonját amit 3 védős rendszerben produkált. Hát azóta csak jobb lett, valahogy kijött belőle a klasszis. Lábbal az egyik ha nem a legbiztosabb védőnk, tegnap este is volt egy nagyon finom csele, passzolni is jól tud, gyakran megindul előre (amiben jobb mint az amúgy atletikus Manolas) A levegőt azt uralja, de a fizikuma és az esze is nagyon megy az olasz bajnoksághoz, hatalmas fogás volt.
    Ami a góllövésünket illeti...hatalmas probléma. Én már akkor éreztem, hogy itt baj lesz amikor Dzeko-Kolarov hozták a meccseket. Aztán jött El Shaarawy is, gondoltam most már több lábon állunk, de Kolarovra most már figyelnek, az olasz mindig is hullámzó volt, Dzeko pedig most nagyjából az elsőéves formáját hozza, nagyon hasznos a mezőnyben, de esélytelen elől. Kár, hogy múltkor Schick nem tudott a Genoa ellen, vagy most bármit alakítani, Defrel meg sérült... persze ettől még Dzeko klasszis csatár akire pont a Juve kategóriájú meccseken számíthatunk, ahogy az egyre inkább betonbiztosnak tűnő védelmünkre is.

    Szerdán pedig reméljük nem fog komoly problémát és bosszúságot okozni a Torino. Kíváncsi vagyok Skorupski-ra, várom már, hogy lehetőséget kapjon, a tavalyi év egyik top3-as kapusa padozik nálunk, bár remélhetőleg sok szerepe nem lesz, de mégis sajnálom kicsit. Amúgy meg nem tudom, hogy miféle extra rotálás várható a kupában...kimegy a Primavera? :D A Juve is játszik majd, szóval ezen nem múlik semmi, remélhetőleg mi bírjuk majd jobban és végre nyerni megyünk az allianz ar..stadiumba.

    • Dzeko azért tegnap is összehozott egy tizenegyest! Oké, hogy Perottii "elsétálta", de a bosnyák akkor is összehozta. Ha mondjuk összehasonlítom Dzeko tegnapi teljesítményét Schickkel és Perottival, akkor nálam még mindig a bosnyák a nyerő.

      El Shaarawynak meg szerintem az sem tesz jót, hogy megint huszonöt percet kapott, azt is jobboldalt.

  • Az újságok osztályzatai, kéretik megfigyelni, hogy Alisson egy csomó helyen "SV"-t kapott, értékelhetetlen, mert szinte labdába se kellett érnie:

    IL TEMPO

    Alisson SV; Florenzi 6, Manolas 6, Fazio 7, Kolarov 6.5; Pellegrini 6, De Rossi 6, Nainggolan 6; Schick 5, Dzeko
    5, Perotti 5.5. Subentrati: El Shaarawy 5.5, Strootman 6, Cengiz Under SV. Allenatore: Di Francesco 5.5.

    IL MESSAGGERO

    Alisson SV; Florenzi 6.5, Manolas 6, Fazio 7.5, Kolarov 7; Pellegrini 5.5, De Rossi 5.5, Nainggolan 6; Schick
    5, Dzeko 5.5, Perotti 5. Subentrati: El Shaarawy SV, Strootman SV, Cengiz Under SV. Allenatore: Di Francesco 6.5.

    LA GAZZETTA SPORTIVA

    Alisson SV; Florenzi 6.5, Manolas 6, Fazio 7, Kolarov 6.5; Pellegrini 5, De Rossi 6, Nainggolan 6; Schick 5,
    Dzeko 5.5, Perotti 5.5. Subentrati: El Shaarawy 5.5, Strootman SV, Cengiz Under SV. Allenatore: Di Francesco 6.

    LA REPUBBLICA

    Alisson 6; Florenzi 5, Manolas 6, Fazio 6.5, Kolarov 6; Pellegrini 5, De Rossi 5.5, Nainggolan 6; Schick 5,
    Dzeko 6, Perotti 5. Subentrati: El Shaarawy 5.5, Strootman SV, Cengiz Under SV. Allenatore: Di Francesco 6.

    CORRIERE DELLA SERA

    Alisson SV; Florenzi 6, Manolas 6, Fazio 7.5, Kolarov 7; Pellegrini 5, De Rossi 5.5, Nainggolan 6.5; Schick 5,
    Dzeko 5.5, Perotti 4.5. Subentrati: El Shaarawy SV, Strootman SV, Cengiz Under SV. Allenatore: Di Francesco 6.

    CORRIERE DELLO SPORT

    Alisson 6; Florenzi 6.5, Manolas 6, Fazio 7.5, Kolarov 6; Pellegrini 6, De Rossi 6, Nainggolan 6.5; Schick
    6, Dzeko 6, Perotti 5. Subentrati: El Shaarawy SV, Strootman SV, Cengiz Under SV. Allenatore: Di Francesco 6.

    TUTTOSPORT

    Alisson 6; Florenzi 6.5, Manolas 6, Fazio 7, Kolarov 5.5; Pellegrini 5, De Rossi 5.5, Nainggolan 6; Schick
    5, Dzeko 5.5, Perotti 5. Subentrati: El Shaarawy 5.5, Strootman SV, Cengiz Under SV. Allenatore: Di Francesco 5.5.

    IL GIORNALE

    Alisson SV; Florenzi 6, Manolas 6, Fazio 6.5, Kolarov 5.5; Pellegrini 5.5, De Rossi 5.5, Nainggolan 6; Schick 5,
    Dzeko 5.5, Perotti 5. Subentrati: El Shaarawy 5.5, Strootman SV, Cengiz Under SV. Allenatore: Di Francesco 5.5.

    LA STAMPA

    Alisson SV; Florenzi 6, Manolas 6, Fazio 6.5, Kolarov 6; Pellegrini 5.5, De Rossi 6, Nainggolan 6; Schick 4.5,
    Dzeko 5, Perotti 5. Subentrati: El Shaarawy 5.5, Strootman SV, Cengiz Under SV. Allenatore: Di Francesco 5.5.

  • Kellett már, hogy egy meccset a végén nyerjünk meg. Chievo ellen jobban adta volna magát, most visszaadott valamit a sors, mert még egy normális helyzetünk se volt.
    Picit tompább a csapat, ami tavaly nem lett volna baj, de most nincs szünet, sőt a java most következik, így újra formába kell hozni a társaságot, mert fontos meccsek jönnek.
    EDF jó stratéga, látja több emberben kell gondolkodnia, nekem Chievo ellen is tetszett a rotációja. Egyszerűen nincs más megoldás. Talán MU interje volt utoljára aki 11 játékossal tolt végig 3 porondot és sérülés eltiltás minden nélkül végig bírták, de ez nem életszerű. Napoli is ki fog fingani, lássátok meg.

    Schiket már pár meccsen láttuk, nem ügyetlen a gyerek, de vettünk egy erősen félkész palit vagyonokért. Nem is értem, Monchit, ennyi lovéért kész palik futkároznak és most meccseink mennek rá majd mire felépítjük. Lehetőség benne van ez biztos, kérdés ki tudjuk e várni mire kiteljesedik.

    Elől nagyon hiányzik egy kreatív pali aki fazont adja, ugye ő lenne Shick, hát ő nem egy szervező annyi biztos...
    Hajrá Roma!!!
    mellékesen nekem tetszik, hogy ezzel a -1 meccsel nem vagyunk elöl csak idegesítjük a többieket jó is kisülhet ebből még :)

    • Azért amikor Schick-ről van szó akkor mindenki nagyon alábecsüli a pénz időértékét. Jelenleg 5 millliónk van a srácban, így kell nézni. Máshol ilyen négy részletben fizetős konstrukcióban nem lehet sztárt venni még ha 40 körül kapható is már sokkal jobb játékos. Schick vételára részben azért is olyan magas, mert bizonyos szempontból hitel is, ő egyértelműen befektetés, akinek remélhetőleg majd már dupláján lesz az "árfolyama" amikor az utolsó részletet kifizetjük rá. Persze, borzasztó volt, ahogy eddig szinte semmit nem mutatott a biztató jeleken kívül, de türelmesnek kell lenni vele, pont azért, mert még ki sincs fizetve teljesen.

      • Nem csak Schick érdekes, hanem igazából az összes frissen vett játékos. Lehetett tudni, hogy kiegészítő emebrek lesznek, de ebből Kolarov az egyetlen, aki valóban mutatott is valamit (Moreno 227 perc, Karsdorp 82, Pellegrini 890, Gonalons 688, Schick 220, Defrel 426, Ünder 313=2846 perc, Ez ezerrel kevesebb mint amit Allison-Dzeko a pályán hagytak). A minőséget tekintve ugyancsak hagynak kívánnivalót

        • Tulajdonképpen azt akarod mondani, hogy egy gyengébb kerettel de nagyobb terhelés mellett EDF kenterbe veri a kopaszt?
          Mert amúgy a számok ezt mutatják, akármilyen meglepő is.
          Közben a kistesó meg bukdácsol szépen :)

      • Ezzel nem feltétlen értek egyet. Valóban most csak 5 misi áll benne, de fixen tudom jövőre és azután mennyit kell kifizetni. Ez olyan mint amit csinálunk, hogy 15 misiért kölcsön veszek valakit majd +5ért megvehetem, ergo 100% hogy ki fogom fizetni.
        Shick esetében nem ismerem a szerződést, de ha az lenne hogy kölcsön 5 misi és nem kell ennyi volt hát ez kurva jó lenne, de félek ez nem ilyen, hanem fixen ki kell fizetni csak nem idén hanem jövőre.

        Ettől boldogabb nem vagyok, mert minden átigazolási szezont úgy kezdünk majd hogy -30 misi és kb eladhatunk egy játékost hogy ő és Defrel hitelét fedezzük...

        Szerinted fog ez a srác többet érni mint 40 misi? Igaz felmentek az árak, de azért 40 felett keveseket adnak vesznek, ebből zárjuk ki az angolokat akiknek Anglián belül irreális az ára, de hát ugye ő cseh.

        Iturbe, Defrel esetében ugyanez volt az érzésem, egyszerűen mikor ellenünk játszottak nem éreztem hogy félni kellene tőlük (ez a Farias pali amúgy kurva jól mozgott tegnap, jó hogy nem ő kezdett), bár Shick tavaly megvert minket 15 perc alatt kb, ennek ellenére padozott Sampban... Egy valaki cáfolt rám az Perotti, mert benne se láttam semmi különöset, de sokat fejlődött nálunk.

        Ne temessük a srácot, mert potenciál messze több van benne mint a fent említettekben, de baszki ő a sztár igazolásunk, akitől +20 gól +10 gólpassz az elvárásom, erre nevelgetni kell mint egy kiscsibét...
        Salah, David Luiz, Rüdiger, Gündogan, Douglas Costa, pontos számaim nincsenek de feelingre ők mennek nagyságrendileg ilyen áron, jah és a mi Shickünk.

        Várom már hogy a kritikáim visszaszívjam mikor májusban a Juve elleni hazain eldönti a kvázi bajnoki döntőt a javunkra :)

  • Idén szerintem ez volt a legrosszabb meccsünk, még úgy is, hogy volt amit elvesztettünk vagy döntetlen lett. Egyszerűen semmi elképzelés nem volt a csapatban. Kimentek, hogy majd bedarálják a Cagliari-t. De hogy azt mégis hogyan, az már nemvolt meg. Mindenki rutinból akarta lehozni a meccset. Ezt hűen tükrözik a beadásaink. Senki, ismétlem SENKI fel se nézett, hanem rúgta be a labdát oda, ahova kellett volna érkeznie a társnak 'há me biztos jön'. Hát nem jött. A legjobb példa erre, amikor Cagliari kontrázott, Nainggolan volt az utolsó ember. Saját kaputól 25m-re visszaszerzi a labdát, indít jobb szélre. A beadás pedig a 2. hullámba jön tökéletesen, ahol ha jön valaki 1-0 ide. Hát Nainggolannak kellett volna jönni, de mivel a belga továbbra sem szuperhős (legalább is nem ilyen fajta), hogy tudjon teleportálni, így esélye nem volt hogy ott érkezzen. Ilyenből volt vagy egy tucat.

    Schick gyerekkel am semmi probléma. Szar minőségbe néztem a meccset, volt olyan, hogy simán összekevertem Dzekoval. Kinézetre is hasonlóak és a stílusuk is. 2 Dzeko 1xre nem kell a pályára, sztem ez is látszott tegnap. Ellenben ha egy 10 évvel fiatalabb Dzekot vettünk 40 misiért (már pedig úgy néz ki, ezt tettük) akkor az bőven jó befektetés volt.
    Nekem egyetlen problémám tegnap, ami egyéni, az a Fáraóval volt. Kapott fél órát, de a nevét nem hallottam. Ez nem feltétlen az ő hibája, sőt. Igazából értem én, hogy ő azért csere, mert főleg támadásba segít és nem a védekezésben, ezért jön a végén, hogy lendületet hozzon, amikor még szükséges. De könyörgöm, most egy Cagliari ellen csak belefért volna 90 perc. Ő lelkének is jót tett volna meg talán a meccsnek is.

  • Szép eredmény született Veronában a milán ellen. Az elmúlt 4 évben így végeztek: 8, 10, 7, 6.
    Most sem férnek be az első 5-be. Ez a brand név már nem csillog úgy ahogy kell.

    Viszont nézem a juve meccset, hát nagyon nem kell aggódnunk, mert ez a juve már nem a régi.
    Hetek óta nem jön ki semmi, lehet a juvéra tartalékoljuk a jó játékot!

  • Kezdem, akkor a felelet témájával: Di Francesco Zeman tanítványa, avagy mit vett át Arisztotelész Platóntól.
    Elsősorban a letámadás. Azaz állandó presszing alatt tartani az ellenfelet, labdavesztés után is. Tehát, ha az ellenfél saját 16-osától indul, rögtön letámadni a labdást és minden vele egyvonalban és támadásban fölötte lévő játékost "lefogni". A cél az ütközés, azaz a közvetlen labdaszerzés. Ehhez nagyon jól kell területet szűkíteni és ami hasonlóan fontos: mindenki részt vesz benne. EDF ezt tökéletesen érzi, Zemanhoz képest nála nem szakad szét a kp és a hátul való passzolgatást 1 zavaróemberrel oldja meg (Dzeko), így nem ürül ki a kp és ha esetleg továbbviszik az akciót, akkor is van, aki kisegítsen.
    Ha az ellen nem áll égbekiálltó technikai tudású és/vagy fizikai erőnlétű játékosállománnyal, akkor már a kp-n nem tudja áthozni a lasztit, hanem felrúgdossa (vagy centerbe, vagy a szélen állónak). Azonban a középcsatár azonnal fejpárbajt veszít, akkor esélyük sincs értelmes akció létrehozására, ezért 2 lehetősége van: vagy visszamozog a kp felé, hogy esetleg lefejelhesse a társaknak, vagy leshatáron mozogva megpróbál kiugrani. Így a védőknek is kettős feladatuk van, az egyikőjük megelőző szerelést, a másik a futóversenyt vállalja. Nem nehéz kitalálni kvalitások alapján nálunk melyik-melyik, éppen ezért van, hogy Fazio gyakran a szerzett labdával előre tud rohanni (hiszen az argentinnak nem kell hátul futóversenyezni, ami 4 védős rendszerben letámadás nélkül menne), míg Manolas/JJ biztosít hátul. Ezért is az argentin játsza a legtöbb meccset, hiszen a megelőző szerelésben és fejpárbajban is elképesztően jó.
    Másodsorban a középpályások felzárkózása a 16-os vonalára. Amikor nekünk kell támadni és a saját térfelünkről hozzuk fel a labdát, akkor a 4 előretolt középpályásból (4-1-4-1) 3 a 16-os vonalán várja a labdát (a mostani meccsen mondjuk Perotti-Schick-Pellegrini, kiegészülve Dzekoval). Egyikőjük visszamozog és letenné a labdát az érkező csapattársanak (Ninja-Kolarov-Florenzi). Zemanhoz képest az a különség, hogy mindig csak egyvalaki lép be, akit így könnyű követni (Zemannal DDR is részt venne).
    A másik szituáció amikor a 4 emberből 1 a szélen helyezkedik mondjuk Perotti), aki az akció kialakításaban részt vesz a szélen bontva az ellenfelet (általában a szélsővédővel, mondjuk Kolarov), 1 a közelben, kissé beljebb, kissé hátrébb (mondjuk a 16-os sarka) az esetleges visszatámadásban venne részt (Ninja). A maradék 3 ember viszont egymás mellett a 16-os területén állnak és várják a beadást (Pellegrini-Dzeko-Schick). Itt is túlságosan egysíkú a dolog, hiszen csak beadás lehet a vége, mivel azonban nem lendületből érkező játékosok vannak, ezért nehéz megszerezni a labdát, csak fizikai fölénnyel. Zemannal megint csak 1 emberrel több lenne, hiszen DDR-nek a 16-os előterében kellene a visszapattanót lehalászni (lőni-megjátszani).
    Mindegyik szituációból látszik, hogy hasonlóan futós-melós csapatról van szó, de amíg Zemannak "felelőtlenül" mindenki a labda AZONNALI meg szerzését célozza (visszatámadás-kipattanó) mintegy egyetlen lehetőségre tesz fel mindent, addig EDF nagyon okosan számol az esetleges hibával és kellő mennyiségű embert hagy hátra. Így viszont éppen kihúzza Zeman taktikájának méregfogát, hiszen ott bárki helyzetbe kerülhet, így a védőknek nagyon meg kell osztani a figyelmüket,.
    Ennyi lenne, bocsánat elkérhetném az indexem, a Kovács tanárnőnév most van jegybeiratás.

  • Micsoda rangadó meccs lehet a Benevento-SPAL! Tavaly a feljutásért küzdöttek, most pedig lényegében a Benevento kétségbeesett kapaszkodása közben max magával ránthatja az ellenfelet a B-be. De persze lesznek ott még az alsó osztályban is izgalmak.

  • Szegény Milánéknál még a karácsonyi partit is lemondták, helyette lesz egy jó kis összetartás. :D
    Úgy megnézném annak a sok kínai kommentelőnek az arcát akik nyáron teliküldték az összes üzenőfalat. Vagy azok azóta már Interesek lettek? :D

    • Hehe. Egyébként ebből nem lesz polgári vagy bűnvádi ügy is? Csak mert a maffiás összefonódásokat elég komolyan szokták venni, még az ilyen piszlicsáré ügyekben is. Bár gondolom az meg úgyis elévülne, szóval mindegy.

Related Post