X

Brio esete a romanista farkaskutyával

Az átigazolási piac kellős közepén arra gondoltam, hogy itt az alkalom egy kis múltidézésre, hogy újra megemlékezzünk a Roma hőseiről.

Ma egy névtelen négylábú hősről szeretnék megemlékezni, aki hősiesen harcolt a Rómáért a betolakodó idegen ellen. A szóban forgó betolakodó idegen, nem más mint a Juventus, még konkrétabban Sergio Brio, egy keménykötésű védőjátékos, aki a hetvenes évek végétől, 13 éven keresztül aprította az ellenfeleket a zebracsíkos csapatban.

Brio arról volt híres, hogy nagyon kemény védő volt, úgy fogalmazott saját magával kapcsolatban, hogy „én egy kőműves voltam egy olyan csapatban, amiben mérnökök játszottak”. Az a Juventus alkotta az olasz válogatott gerincét, de Bearzot sose hívta be Briót, úgy gondolta, hogy technikailag nem elfogadható a tudásszintje. Csak hogy világos legyen kiről is beszélünk, egyszer Trapattoni ezekkel a szavakkal cserélte be: „Menj és törj össze mindent!” Brio pedig ment és többnyire teljesítette az edzői utasításokat, talán nem ő volt a legtechnikásabb, de a hatékonysága tagadhatatlan volt.

Sergio Brio a „fénykorában”, 190-valahány centi keménység…

Annak ellenére, hogy Brio az évek során több kórházi ágyat töltött meg mint egy közepes járvány, csak egyetlen egyszer állították ki a karrierje alatt, amin nem is kéne meglepődni, hiszen a Juventusban játszott. De mint a történetünkből is ki fog derülni, mindenkinek van karmája és az életben adódnak olyan helyzetek, amiket még egy bírói „hiba” sem tud megoldani.

A Roma második bajnoki címének a szezonjában, 1983-ban, a Juventus ellátogatott Rómába és sikeresen legyőzték 2-1-re a Rómát. Nagy volt az öröm a zebracsíkos csapat háza táján! Végül semmire sem mentek avval a győzelemmel, a bajnoki címet később a Roma vitte el, de akkor még Brio is nagyon boldog volt, hiszen védő létére ő szerezte a Juve győztes gólját.

A lefújás után, az olasz televízió stábja a pálya mellett várta Briót, hogy interjút készíthessenek a meccs egyik hősével. De nemcsak a tévések várták Briót, rajtuk kívül még ott volt a történetünk négylábú főhőse is.

Szóval ott volt pórázon, a futópályán,  egy rendőrségi németjuhász, magyarul egy FARKASkutya, aki a jelek szerint valahol nagyon jó kiképzést kaphatott, mert egyáltalán nem tetszett neki Brio. Amikor a marcona Juve védő elhaladt mellette, a nemes jószág kitépte a pórázát a rendőr kezéből és Briora vetette magát. A comb magasságában harapta meg a fekete-fehér mezes focista lábát és nem is akarta elengedni! Okos kutya!!!

Brio természetesen nagyon megijedt, pedig ha valaki, ő tényleg a szoros emberfogás nagymestere volt, de ennyire szoros emberfogással még ő sem találkozott. Saját elmondása szerint, az volt az ijedtsége legnagyobb forrása, hogy fogalma sem volt róla, hogyan is kéne leszednie a lábáról a derék ebet. „Még egy Roma színű sál is volt a nyakában!”, mesélte az azóta is traumatizált zebracsíkos védő.

Aztán Briónak nagy nehezen csak sikerült lerugdosnia magáról a „romanista Rex felügyelőt”, a beszámolók szerint elkapta a kutyát a füleinél fogva és egy klinikai pontossággal elhelyezett rúgással, az eb nemi szerveinek a tájékára, eltávolította az egyre kellemetlenebbé váló kutyust.

Csak ezt a felvételt találtam az esetről. Ez volt az a pillanat, amikor a rendőrök szétválasztották a küzdő feleket, bár nekem úgy tűnik, hogy inkább Briót kellett lefogni.

De azért a farkaskutya így is derekasan helytállt, ő mindent megtett az adott körülmények között, hogy teljesítse a rendőri kötelességeit, amik közé természetesen odatartozott az is, hogy elkapja a tolvajokat.

„A legrosszabb utána a védőoltások voltak”, panaszkodott keservesen, évekkel az eset után Brio. Cseppet sem tudom sajnálni Briót! Mégis mire számított? Az ember ne menjen Juventus mezben egy rendőrkutya közelébe, pláne ha egy farkaskutyáról van szó. Azok nem disztingválnak, mint tudjuk nemcsak a Juve játékosok járnak csíkos, számozott ruhában, honnan tudja szegény kutya, hogy most nem kell elkapni a „rabruhás” bácsit, mert ő most a Juvéhoz tartozik?

Sajnos nem sikerült kiderítenem a hős eb nevét, ezért most névtelenül kell lerónunk a tiszteletünket a hős romanista rendőrkutya emléke előtt.

Sergio Brio napjainkban

Komolyra fordítva, Briónak semmi komoly baja nem lett az ijedtségen kívül, tényleg a védőoltások lettek az incidens legkellemetlenebb következménye és Brio az eset után még hosszú éveken keresztül ott virgonckodott a Juve védelmében. Derűsen szokta felidézni a római kalandját a rendőrkutyával, aki szerinte egy igazi kisfarkas volt.

Szóval emlékezzünk tisztelettel az ismeretlen hős romanista farkaskutyára!

nemvoktrendi:

View Comments (186)

  • Ez a poszt egy kis felüdülés volt a mercato közepén. Köszönjük! Viszont ez figyelemre méltó: Mahreznek a Facebook oldalán van egy bordó-sárga háttérkép, a Corriere dello Sport ezt szellőztette meg.

    • Viszont állítólag a Leicester elutasította a Roma legújabb (egyesek szerint utolsó) ajánlatát is Mahrezért!
      Egyébként azt mondom, ha jövőhéten sem sikerül lezárni ezt, akkor legyen inkább kimondva, hogy nem jön Mahrez, mind, hogy nyár végéig várjunk rá.

      Illetve azzal az állítólagos védővel (akit Manolas mellé szántak megfelelő társként) azzal mi van, fog még vajon valaki érkezni a védelembe??

      • És ezért most ugyanennyit ajánlunk a Realos gyerekért, aki szerintem a negyedét se éri. Thauvin-re is dobhatnánk már egy hasonló ajánlatot.

  • Mi van már megint a stadionnal srácok? Valamit írak ma róla és nem volt pozitív..

    • A terv kapott egy sor negatív bírálatot, közlekedés, parkolók, stb. Csak a poén kedvéért megint elővették a lóversenypálya romjait is... A lényeg, hogy arra számítanak, hogy újra kell majd indítani az egész procedúrát, márpedig akkor szerintem Pallotta is fel fogja adni és kereshetünk új tulajt.

      • Hát ez már egy tragikomédia.. Nem értem miért nincs még mindig döntés a stadionról..

        • Az egész folyamatot kell látni, az Unicreditnek volt egy terve, egy partnert kerestek, akivel felépíthetnek Rómában egy stadiont és egy üzleti parkot, irodaházakkal, üzletekkel, stb. Ezért keresték meg tulajnak az amerikaiakat, konkrétan a mi Jimmy elnökünket.

          De közben az Unicreditben történt egy sor személyi változás és miközben a stadion haladt a hosszú és kanyargós bürokratikus útvesztőn, az Unicredit kitáncolt a projekt mögül, pedig eredetileg az egyik tervezett toronyház a székházuk lett volna. Az Unicredit befolyása és kapcsolatai nélkül, Olaszországban árván maradt az egész projekt, de a hivatalos engedélyezési procedúra már elindult.

          Közben viszont helyi választások voltak Rómában és a hagyományos jobb- és baloldali pártok helyett, az M5S nyert, ami egy viszonylag új populista képződmény, a római választások volt az első jelentős politikai sikerük.

          Ezzel csak az a probléma, hogy az eredeti tervet a hagyományos politikai erők szavazták meg és az M5S, mint új populista párt, teljes erőből betámadta a projektet. Hazudoztak össze-vissza és szétcincálták az eredeti tervet, például eltűnt a három tervezett toronyház is. Végül nagy kegyesen újra megszavazták ezt a legújabb projektet és közben hangoztatják, hogy megmentették a várost egy várostervezési katasztrófától, de bezzeg ez az új terv, amit ők hagytak jóvá, na az nagyon tuti.

          Viszont párhuzamosan azzal, hogy a projekt kisebb lett az eredeti tervnél, csökkent a beruházás várható haszna is. Ezt az M5S úgy oldotta meg, hogy radikálisan csökkentették azokat a beruházásokat, amik az eredeti tervben a kivitelezőket terhelték volna. Elmarad a metró, a helyi vasútvonal, a hidak, a bekötő utak és még sorolhatnám.

          Most viszont, hogy a különböző szerveknek végleg jóvá kéne hagyni a tervet, hiányoznak azok az infrastrukturális beruházások, amik az eredeti tervben szerepeltek, de amiket az M5S kivett belőle. Például jogosan felmerül a kérdés, hogy miért nincs annyi parkoló a tervben, amennyit a törvény előírna egy ekkora létesítménynél. Vagy hogyan akarják megoldani több tízezer jármű közlekedését a meccsnapokon, amikor eltűntek a tervezett hidak és a bekötő utak egy része, pedig annak a városrésznek a közlekedése már így is túl van terhelve.

          És akkor erre jön az a f@szság a lóversenypálya romjaival, amit szerintem csak viccből talált ki az egyik rosszindulatú aktatologató, hogy legyen min röhögni.

          Összefoglalva, szerintem ha ez a stadion meg fog valósulni, az egy csoda lesz, nem is kicsi. :(

          • Én már csak azt nem értem hogy ugye állnak ott a déli kanyarban derék, megtermett emberek akik konkrétan minden lófaszért tudnak tüntetni.... Ez nem üti meg az ingerküszöböt? Erre a célra nem lehetne összerántani egy 10 ezer embert hogy egyik nap ellátogassanak az éppen aktuális akadályt gördítő intézmény elé? Csak hogy megmutassák magukat. Nem kell törni- zúzni, Isten ments! Csak kulturáltan énekelnének pár órát, hogy az ott lévők is érezzék a helyzet komolyságát.... Megértem! Ilyen piti dolgok miatt nem érdemes tüntetni...

  • Leszterék megint visszadobták az ajánlatunkat, pedig Mahrez jönni akar....ez már túlmutat mindenféle, holmi mezei szappanoperán :D

        • Most már csak dacból is azt mondanám nekik hogy basszátok meg! Lett egy játékosotok aki sokkal szívesebben játszana máshol, és ezt ti is tudjátok!
          Vagy az sem lenne utolsó ha összekerülnénk velük a bl-ben és Mehrezestől mindenestől megruháznánk őket. Ugye ez a veszély nem fog fenállni a közeljövőben mert a bl közelében nem lesznek...

          • Én úgy emlékszem, hogy a Leicester végig következetes volt, legalábbis a nyilvános megnyilvánulásaiban, szerintük sose volt eladó és ennyi. Vagy tévedek? Sőt, tavaly nyáron, a "szuper-szezonja" után, az Arsenal állítólag betámadta Mahrezt egy sokkal nagyobb ajánlattal és azt sem fogadták el.

            Itt eleve csak arról lehetett szó, hogy valahogy "elcsábítani" a játékost és rajta keresztül elérni, hogy engedjen a klub, mert ha lejár a szerződése, akkor hoppon is maradhatnak. Dzekoval is valami ilyesmi volt tavalyelőtt, csak a jelek szerint Mahrez fontosabb a Leicester számára, mint a kiöregedő félben lévő Dzeko volt anno a Citynek.

            Én nem tudok ezért haragudni a Leicesterre, még csak arról sincs szó, hogy át akarnák játszani a játékost egy másik csapatnak. Az ő játékosuk, már amíg tart a szerződése, az ő dolguk hogy kinek és mennyiért adják el, vagy nem adják el.

          • Végül is ahogy így leírtad, igen, igazad van! Visszaszívok mindent!

          • Ja bocsi, nem kötözködni akartam! :)

            Kit érdekel a Leicester? Szinte azt se tudnám, hogy léteznek, ha nem kínoznának minket a sajtóban Mahrezzel hónapok óta. :D

          • Nem. :D Ha belegondol az ember tényleg nem történt semmi geciség. Én arra is kíváncsi lennék, hogy valójában hány ajánlattétel volt a Róma részéről. Lehet, hogy meglepődnénk.
            Amúgy Mahrez nélkül is jól fogok aludni. Szerintem a Török nagyon jó lesz!

          • Szerintem is jók vagyunk a széleken már így is, főleg ha Florenzi is visszatér, én sokkal jobban örülnék ha egy középső védőre költenénk 30 milliót, bár ez nem fog megvalósulni vélhetően.

          • Ha hihetünk a pletykáknak 2, max 3 ajánlat volt és néha eltúlozták az ajánlatok értékét, állítólag 35 volt az utolsó és a Roma nem hajlandó feljebb menni. Persze az nem hangzik olyan jól mint 40, főleg akkor nem, ha közben a katari állam megveszi Neymart egy közel félmilliárdos (!!!) monstre beruházással.

          • Most azt olvastam, hogy az utolsó ajánlatra nem is érkezett válasz, annak ellenére, hogy több oldal is azt közölte, hogy azonnal visszadobták...szerintem látjuk még Mahrezt Roma mezben!

          • Valamilyen szinten Mahrez odatette magát, azt nem tudhatjuk, hogy mit mondott "négyszemközt" a Leicesternek, de annyit azért nyilvánosan is mondott, hogy a Roma egy nagy klub és hogy szívesen tárgyalna vele, sokkal többet nem is mondhat.

          • Bizony, felelőtlen kijelentéseket nem tehet annak fényében, hogy nem tudhatja mi lesz a végkifejlet.
            Ez a Lucas gyerek a Madridból milyen játékerőt képvisel? Egyre jobban dobálóznak vele...

          • Lucas Vázquez? Ki tudja? Cserejátékosnak nagyon jó, a Madrid megnyert vele mindent! :D

          • Abszolút jobblábas vonalszélső. Semmi extra, Salahnak a nyomába sem ér. Az 1-1 elég jól szokta megoldani és jók a középre beadott lasztijai. Mikor már fáradt az ellenfél, akkor nagyon hasznos tud lenni. A tavalyi madridi meccsünkön ő adta az első gólpasszt. Az egy tipikus megmozdulása volt. Ilyenekre lehet tőle várni.
            Lehet csak Real klasszisai között másodhegedűs és ha egy Roma szintű csapatban folyamatosan kezdő lenne kiderülne, hogy mit is tud. Cengizben több fantáziát látok.

          • Amíg a Madridban kispadozik, addig csak ezek az epizódok vannak. De szerintem eddig nem nagyon tűnt ki. Meg ott lenne az a taktikai kérdés is, hogy eredetileg egy ballábas jobbszárnyról beszéltek, Vázquez meg ugyebár jobblábas.

          • Végül is ugyanazt csinálják, mint Monchi Salahval kapcsolatban, Ő sem akart engedni az árából. Emiatt meg nem is lehet haragudni rájuk, mindenki nyilván a saját érdekeit nézi.

    • Miért van egy olyan érzésem, hogy Monchiék megadnák azt a kért 40 milliót, már ha tényleg ennyit kérnék és nem 50-et? Amerikában tudtommal Pallotta áldását adta, hogy emeljék a tétet. Ez nem hiszem 35 lett volna. Egyébként, ha egy ilyen sztárolt játékost akarunk leigazolni azt túl kell fizetni, sajnos. Köszönhető ez a nagystílű orosz-arab-kinai vonalnak. Fölösleges azt osztani, hogy áh, de minek adni annyit érte, úgysem ér annyit.. Higyjétek el nem is feltétlen az számít teljesen mekkora tehetség, hanem mekkora a marketing értéke. Anno Beckhamet vajon azért igazolták le, mert annyira jó volt? Lóf@szt :) Mi is próbálunk csatlakozni a nagyokhoz, hogy felfigyeljenek ránk, hogy legyen egy arab játékosunk, akit nem csak Európában kedvelnek és akinek a mezét el is tudják adni szép számban, ha már Totti szögre akasztotta a cipőjét. Azért jövök ide többek között és olvasom nap, mint nap ezt a fórumot, mert itt ésszerű érvek, illetve ellenérvek mellett kulturáltan meg tudunk beszélni bármit. A fb-os oldalakon más sincs, ami aktualitás hogy minek ide ennyi pénzért, meg hogy kell a ráknak stb. Ha igazolni fogunk 30 millaert egy újabb fiatal titant, aki még csak rebesgeti a szárnyait és kimondva kimondatlanúl azért jön ide, hogy megtanuljon repülni, aztán meg továbbrepülni akkor is menne a köpködés, hogy na, ezért volt értelme eladni Salahot, így sosem jutunk semmire, meg hasonlók. Az amerikaiak előtt senki sem próbálta érdemben eladni és reklámozni a klubban rejlő kiaknázatlan értékeket és én azt látom az elmúlt években folyamatosan próbálkoznak. Kis lépésekkel haladunk előre, ami szerintem sokkal egészségesebb és etikusabb, mint kilóra felvasarolni mindenkit, mint egy videójátékban. Lassan nem fogjuk tudni megkülönböztetni hol a határ a képzelet és valóság között. A Roma ebben segít, még akkor is ha már nincs Totti. Remélem sikerül dűlőre jutni a stadionprojekttel kapcsolatban, mert nem néznék jó szemmel egy újabb tulajdonosváltást, nem beszélve a vele járó következményekről.

      • Igen, ha sztárjátékosokat vennének, azzal könnyebb lenne bevezetni a Roma brandet, mint az amerikai turnézással meg a marketingmunkával. De sajnos úgy tűnik, hogy ez a tulajdonosi kör nincs úgy eleresztve anyagilag. Marad a tudatos tervezés meg szakmai építkezés. Bár nehéz szakmai projektről beszélni, amikor elveszítik a kurrens edzőt és minden évben eladnak 1-2 alapjátékost. :(

  • Ziyech 25 millióért mozdítható, kérdés, hogy akarjuk-e úgy, hogy még minden hírportálon Mahrez szerepel első számú célpontként, annak ellenére, hogy mindenhol temetik a bizniszt!
    Még a végén igazam lesz és ezek csak altatások, egyszer csak jön majd a hivatalos hír, hogy Mahrez orvosin van nálunk....
    Lentebb írtakkal maximálisan egyetértek és szerintem ezt Pallotta is tudja, úgy gondolom, hogy kicsit mélyebbre fog nyúlni a zsebben, nincs ez még lefutva, csak az idő ellenünk dolgozik...

  • Saba is szeretné Mahrezt a sinterbe....
    Mi pedig egyes hírek szerint felmegyünk/felmehetünk 40 milláig.!

    • Mily meglepő! Néha olyan érzésem van mintha Saba feltörette volna valakivel a Moncsinak a telóját, aztán a hívás listájából csipegetne..

      • Eddig sem szerettem az intert de most már ezzel a Saba, Spallo párossal kikészítenek....bízom benne, hogy a második fordulóban beárazzunk a sunning-csoportot egy hazai 4-1 el!! :D

  • Mahrez helyett már Munir az új kiszemelt (ex Barca, jelenleg Valencia). Nem rossz, bár érdekes, olyan mintha Monchi nem is játékost, hanem karaktert keresne: Salah-Mahrez-Mor-Munir. Ha ez sem jön össze, talán Remili is reménykedhet ...

    • Szerintem elhozzuk Mahrezt!
      Bár Munirért 15millát kér a Barca, hogy megadjuk-e az még kérdéses..

      • Szerintem is, az utolsó ajánlat óta most fogjuk megtenni a 3. ajánlatot ami állítólag már nagyon közel lesz a 40m-hoz.

          • Hát ha ennyiért és ilyen nehézkesen végül is sikerül megszerezni ezt a srácot, szerintem kössenek egy kva nagy biztosítást mindkét keresztszalagjára is! Olyan nagyon rómás lenne ha.....

          • A változatosság kedvéért akkor ezt most el is fogadhatnák, hogy lezárhassuk végre ezt a történetet.

  • Most már hivatalos, hogy szeptemberben lesz még egy (tényleg) utolsó konferencia ahol remélhetőleg jóvá is hagyják a stadion építését. Persze állítólag még vannak kritikus kérdések, de a kormány is pozitívan áll a projekthez. Remélhetőleg lesz egy verzió ami mindenkinek tetszik majd és a végén tényleg lesz ebből valami. :D

    • Michele Civita, aki a tartomány egyik első számú felelőse a projekttel kapcsolatban, így nyilatkozott: "A Roma stadionjáról beérkezett vélemények részben megválaszolták a korábbi nézeteltéréseket, de maradnak kritikák, megjegyzések, előírások fontos kérdésekkel kapcsolatban, amik szükségessé teszik a terv további elmélyítését, ahogy például a Mibact is kéri." (lóversenypálya!!!)

      Szeptemberben ki fognak írni egy újabb conferenza dei servizit, aminek Civita elmondása szerint "véglegesen döntenie kell majd az egész projektről, beleértve a már bejelentett változtatásokat és a különböző adminisztrációk megjegyzéseit."

      "Tény, hogy a Főváros rendeletében lévő változtatások csökkentik a Tor di Valle területre gyakorolt urbanisztikai hatások mértékét, de az építési és egyéb rendkívüli költségek csökkentésével, párhuzamosan csökkentek a közhasznú beruházásokra szánt összegek is. Ezért számos adminisztráció, határozott
      hangnemben jelezte, hogy át kell alakítani, tökéletesíteni kell, vissza kell állítani, a beruházások egy részét és a közlekedési hálózatban illetve a tömegközlekedésben tervezett beavatkozásokat is."

      Az én értelmezésem szerint ez nagyjából ezt jelenti: Blablabla, de még ott a lóversenypálya, a Minisztérium
      is megmondta. Blablabla, nem lesz nagyobb a projekt, ez a maximum, ennyit enged a Főváros. Blablabla, de ennyi beruházás viszont az úthálózatba kevés lesz, megmondták a Helyi Hatóságok. Reméljük a legjobbakat...

      • Az is komoly, hogy kivetették a hidakat, az utak egy részét meg nem tudom még mit, most meg "keresik", hogy hol vannak hiszen az infrastruktúrát is kellően kell fejleszteni a stadionhoz mérten.
        Hát ez is egy kiba...nagy bohózat!

  • Ahogy elnézem eléggé érdekesen alakulnak a "Ki nyeri az Olasz bajnokságot 2017-18" oddsok....
    Juve 1,65
    Napoli 5,75
    Milan 7,25
    Róma 10
    Inter 11,7
    ..... :D
    Itt az idő hogy a mellékpályán beelőzzük az egész mezőnyt! Jelen állás szerint rendesen giga meglepetés csapat lehet a Rómából. Ez még jól is jöhet, hogy végül is senki nem vár semmit az idei gárdától. Kivéve maguk a játékosok, mert szerintem ők azért tudják hogy mi a helyzet...na meg mi!

    • Ezek szerint megelőztük az Intert, nem is olyan régen még ötödikek voltunk.

    • Úgy is a Juve nyer, szal a többi szorzó akár 100x is lehet teljesen mind1:D
      Az nekem még mindig rejtély, hogy a Milán mit keres egyáltalán a listán, de hát a végeredmény szempontjából igazából lényegtelen.

  • Eltelt az augusztus 6-i határidő a stadion tervének az elbírálására és a három lehetséges opció, a jóváhagyás, az elutasítás és az új konferencia közül, természetesen a harmadik opció győzött, a "húzzuk tovább az időt". Valójában azért arról nincs szó, hogy mindent teljesen elölről kéne kezdeni, de szeptemberben ki fognak írni egy újabb konferenciát és megint lesz 180 nap, egy újabb félév, hogy az érdekelt felek kifogásokat és mentségeket keressenek, illetve, hogy előkerüljön még egy pár ellenző.

    A Tanács és az építtetők immár közös frontot képviselnek, egyértelműnek tűnik, hogy a közlekedésen fog múlni a terv sorsa. A Szállítási Minisztérium elutasította a tervet, mert egy már amúgy is leterhelt területre akarnak további forgalmat vezetni és a tanács kivette az eredeti tervből a Traiano-hidat, gyakorlatilag ezzel az engedménnyel biztosították a megtérüléshez szükséges költségcsökkentést, miután kivágtak egy sor épületet a projektből.

    Állítólag arról szó sem lehet, hogy megint hozzányúljanak a tervhez, marad az a lehetőség, hogy különböző megvalósíthatósági tanulmányokkal és szakvéleményekkel próbálják majd meggyőzni az illetékes hivatalokat.

    De valójában a Tanács is tudja, hogy szükség lenne egy hídra a terület kiszolgálására és itt jön be a képbe a Ponte dei Congressi, ami egy 15 éve tervezett híd lenne és ami, ha jól tudom, utoljára idén februárban bukott meg egy hasonló engedélyezési eljáráson. Evvel az elképzeléssel csak az a probléma, hogy a Ponte dei Congressi egy teljesen különálló, állami beruházás lenne, amit elméletileg nem lehetne ennek a magánprojektnek az engedélyeztetésében felhasználni. Ráadásul a tervezett híd legeslegkorábban 2022-ben készülne el, míg a stadiont meg 2020-ra tervezik, legalábbis Pallotta elnök úr szerint.

    Tegnap Lotti, a sportminiszter és Delrio, a szállítási miniszter, eljátszották a tűzoltók szerepét, igyekeztek optimista hangnemet megütni, a kormány pozitív elbírálásáról beszéltek, ugyanakkor saját maguknak mondtak ellent, hiszen a hivatalos jelentésben meg egyértelműen le van írva, hogy "a Szállítási Minisztérium elbírálása negatív".

    A lényeg, hogy szeptemberben valamikor majd elkezdődik egy újabb konferencia és maximum 6 hónapjuk lesz, hogy ismét elbírálják a tervet, ezúttal állítólag véglegesen. Szerintem az lesz az egyik legfontosabb kérdés, hogy Pallotta meddig fogja bírni, meddig akarja, vagy tudja egyben tartani ezt a beruházást és mikor jön el a pillanat, hogy leírja a veszteségeit és ejti az egész projektet, a Rómával együtt.

  • Mi közvetíti az esti mérkőzést?
    Lesz valami értelmes sport adó vagy marad valami hitvány stream?
    Kösz-kösz!

    Forza!

Related Post