X

Monchi-Di Francesco éra nyitánya

Augusztus 20-án végre elkezdődik a Serie A 2017-18-as szezonja ami kifejezetten izgalmas lesz, mert rengeteg újdonságra készülhetünk. Több szempontból is lezárult egy-egy szakasz az előző szezonban; annak ellenére, hogy a nyáron „csak” 4 fontos játékos (Szczesny, Rüdiger, Parades Salah) hagyta el a csapatot, Spalletti, Sabatini és mindenekfelett Totti távozása miatt bőven beszélhetünk történelmi kezdésről, remélhetőleg egy hosszú és trófeákkal teli új korszak kezdetéről.

Az első fellépés tehát most vasárnap hat órakor lesz majd Bergamóban, a tavalyi meglepetéscsapat otthonában, akiknél szintén nagyon az izgalmak. Az EL-re készül Gasperini legénysége és mindenképp komolyabb sikereket szeretnének elérni, mint tavaly a Di Francesco vezette Sassuolo akik pár csoportmeccs után lényegében feladták, annyira sokat kivett belőlük a kettős terhelés. Lehet, hogy a fekete-kékeknél is ez lesz a vége de most még biztosan nem látjuk majd ennek a jeleit, ebből a szempontból lehet, hogy kellemesebb lenne velük 1-2 hónap múlva találkozni. Voltak persze náluk is változások, de nem tették pénzzé teljesen a tavaly tündöklő csapatot, egész okosnak tűnik az építkezés. Két játékost elszívott tőlük a kínai pénz Milánó pirosabb felére, név szerint Conti-t (jobbhátvéd) és a „márszinteRomajátékos” Kessie-t a középpályáról.

Nem bántam volna az érkezését de igazából sose értettem, hogy miért kéne ő nekünk.

Az okos építkezést pedig abban látom, hogy két relatíve drágább játékossal pótolták őket míg a pénz megmaradó részét a keret bővítésére használták fel. Az érkezők a fiatal Castagne a belga, valamint de Roon az angol bajnokságból (az utóbbi töltött már itt egy évadot korábban). Az egyéb bővítések pedig pár ismerős arc a bajnokságból: Berisha, Ilicic, Cristante pár tapasztaltabb kiegészítőember mint Palomino vagy Cornelius és megint egy csomó fiatal, akik aztán berobbanhatnak Gasperini keze alatt. Érdekes lesz az ő szezonjuk is, de révén, hogy minden szezon előtt tankkal pusztítanak el egy giallorosso-ra festett autót, a már nem is annyira számító koefficiensen kívül nem igazán releváns számunkra, hogy két meccsen kívül mit csinálnak. Esetleg még a riválisainkat megverhetik majd.

Csapatunk a Sevilla elleni barátságos meccsen, nagyjából a jelenlegi legerősebb kezdőnek tűnik.

Nálunk annyi minden a változás, hogy nehéz hol kezdeni. Azt nem foglalom össze, hogy kik érkeztek és miért lehetnek jók, de ami mindenképp fontos, hogy Salah pótlása nem jött még össze és Manolas mellé én még nagyon várok egy bal lábas védőt, remélhetőleg a kezdőbe. Ezek az igazolások be is vannak jelentve már csak a konkrét személyeket keresi Monchi. Rajtuk kívül bőséges a keret, a kezdő talán gyengébb lett, de a cseresor sokkal komolyabb mint tavaly, bár képesek vagyunk már az elején olyan sérült listát felmutatni El Shaarawy-val, Florenzi-vel, Emerson-nal és a friss igazolás Karsdorp-pal hogy szinte mindannyian kezdők lehetnének egészségesen. Így marad várhatóan az Alisson-Peres-Manolas-Moreno-Kolarov-Nainggolan-De Rossi-Strootman-Defrel-Dzeko-Perotti kezdő.

Újra Roma szerelésben

A formáról ilyenkor nehéz mit mondani azon a mérnökien pontos ámde felesleges megállapításon kívül, hogy év eleji lesz. Úgyhogy ezt nem is szeretném ellőni, maradjon meg ez a tiszt a DigiSport1 szakértőinek. Jobb híján felkészülési meccsekből tudunk ítélni, amiket utólag mondhatom, hogy szerencsére, nem néztem, mert sok jót azért nem lehetett hallani. A probléma leginkább a jobb oldalon tátongó Salah-hagyta űr amiben szegény Defrel rohangál helyét nem találva. Ami azonban sokkal aggasztóbb, hogy taktikai problémákra és játékképre történő panaszkodással voltak tele a romanista blogok és fórumok. Ez bár egy kicsit padlóra vetette (de dulván) a szokásos optimizmusomat és EDF érkezése által kiváltott örömömet azért próbálok annál maradni, hogy ezekből az edzőmeccsekből bármi következtetést levonni értelmetlen. Zemannal pl mindent megnyertünk a nyáron, úgyhogy ettől nem lesz se jobb se rosszabb.

A Celta ellen a „B csapat” csúnyán leszerepelt aztán amikor jöttek a kezdők mindjárt sikerült kicsit javítani.

Nem tudjuk tehát, hogy pontosan mire számíthatunk, annyi biztos hogy az átigazolási pletykák továbbra is tartó fullasztó tengerében jó lesz végre egy normális mérkőzést is látni és már egyre kevésbé kell találgatásokra hagyatkoznunk amikor megpróbáljuk elhelyezni csapatunkat a megújult, videóbírós, milánói reneszánszos, többpólusúnak ígérkező olasz bajnokságban.

Aleram:

View Comments (82)

  • Tetszett a beharangozó, máris jobban várom a meccset. Most nagy kár, hogy El Shaarawy sérült, Defrelt megint teheti ki EDF a szélre.

    • Alapból sem vagyok biztos benne, hogy nem ő játszana ott bár érdekes kérdés. Perotti és El Shaarawy elég bőséges a bal oldalra, de EDF taktikájában, meg amúgy is előbb tudom elképzelni, hogy valamelyikük középen játszik mint jobb oldalon. Ez is kicsit árnyalja Defrel leigazolását és, hogy valóban volt-e értelme.

      • Talán Defrelre úgy kéne tekinteni, mint Dzeko cseréjére, aki tud a jobb szélen is játszani? Én abban bízok, hogy EDF ismeri és tudja miért vettük meg.

        Ami a pozíciókat illeti, én alapvetően a középpályánkra leszek majd nagyon kíváncsi, hogy hol lesz Nainggolan és Strootman mozgástere. Bár valójában a felkészülési meccseken szerintem már láttuk, hogy mit vár tőlük EDF és eddig sajnos nem voltak túl sikeresek.

        Mindenesetre nagyon jó lenne, ha nem pont az Atalanta ellen esnénk pofára megint. Elegem van abból, hogy ezek a "kedves és drága" Atalanta szurkolók a Roma kárára élvezkednek. Nagyon itt lenne az ideje, hogy a helyükre tegyük őket a "drágalátos" tankjukkal együtt.

        • Nekem olyan érzésem van hogy két féle eredmény születhet. És sajnos az egész szezonra igaz lehet. Ha kijön a lépés akkor kitömik az Atalantát, ha nem akkor minket tömnek ki. A Spalletti féle szoros győzelem vagy iksz szerintem idén nem fog játszani. Remember Zeman....

          • Talán annyira még nem súlyos a helyzet, hogy a falra fessük Zemant. :D

            Vagy gondolod, hogy az lesz a vége? Sajnos tényleg nem lehet teljesen kizárni, hogy vele is úgy járunk, de szerintem EDF már egy "fejlettebb változat", nem olyan szélsőséges mint az egykori cseh mestere, én legalábbis ebben bízok.

          • Én felkészültem mindenre....:D EDF legnagyobb erősségét abban látom hogy jól fel fog készülni minden egyes bajnokira. Még Spallonál is jobban. Ismer is mindenkit, az összes edzőt, játékost, mindenkit. Gyanítom a bajnokikon nagyságrendekkel jobban fog mutatni a csapat mint a spanyol vakáción. Vagyis nagyon remélem. Meg azt is hogy megkapja az időt. Ez a legnagyobb félelmem. Már most miket olvas az ember, te atyaég. Már Monchi is szar meg mennie kellene egy két "szakértő" szerint.
            Amúgy ezután az edzőváltás után nekem úgy tűnt egy csomóan rendesen felszabadultak hogy elment Spalletti. Azért őnála szerintem nagyobb fegyelem lehetett mind edzésen mind mindenhol. Olyan ez mint amikor anno az elmebeteg, vadállat osztályfőnök helyett kaptunk egy lazább, fiatalabbat. Ez a visszájára is elsülhet, de én alig várom már hogy elmebeteg módjára üvöltsön a vonal mentén... :D

          • Spall távozását elsősorban szerintem azok várták, akik leszerepeltek a kopasznál, és most lehetőségük van ismét kezdőbe verekedni magukat. Továbbá EDF nyilván jobban tűzben tudja tartani a keretet. Megadja a lehetőséget annak, aki edzésen odateszi magát és kevésbé a játékos adottságai vannak előtérben (tekintve, hogy a rendszere is sokkal monotonabb és egy alapjátékot követel meg, amit egy gyengébb képességű játékos is vígan végig tud robotolni). A harmadik dolog az a mentális felkészítés, szerintem ez az, ami nagyon hiányzik Spallból és, ami EDF-ben megvan, Kérdés, mennyire egyensúlyozza EDF hibáit.
            Próbáltam pozitívra venni, ennyit tudtam kisajtolni magamból kezdés előtt.

          • Oké, de Rómában általában az "őrmesterek" működnek, azok az arcok, akik fegyelmet tartanak, lásd Capello, vagy Spalletti. Én nem akarom, hogy a játékosok különösebben jól szórakozzanak az edzéseken. Szerintem boldogabbak lennének ők is, ha a szezon végén ünnepelhetnének valami szépet, mintha csak annak lehetne örülni, hogy aznap az edző nem ordibált velük.

  • Mostanában egyre többet látom Dragovic nevét mint kinézett védő, elvileg a Leverkusennel alkudozunk, nekem eléggé tetszik ez a verzió, ő tényleg kezdőbe érkezne, azért mindjárt egy magasabb kategória mint Moreno-Fazio. Ami mókás, hogy válogatott meccsen Dzeko vele is összebalhézott anno ahogy Manolassal is nem rég. Ennek ellenére szerintem jó erősítés lenne, csak azt írják, hogy a kért 20-hoz képest van rá 12-15 milliónk. Komolyan hol van mindig az az 5 millió? Én előbb költenék Dragovicra többet aztán várnék pár fordulót Florenzi felépüléséig/bíznék Ünder berobbanásában minthogy elcsapjunk tízmilliókat egy csili-vili jobbszélsőre. Nem értem miért nem adtuk el Fazio-t egyébként. Rüdiger helyett őt kellett volna, tudom, hogy kb 25 millióval kevesebbet ért volna, de akkor most meglennénk belül nagyjából, így két poszt hiányzik még.

    • Én sosem voltam Rüdiger feltétlen híve. Semmi bajom vele, nagyon rokonszenves és hatalmas tehetség, elsősorban a fizikai adottságai miatt, de azért távol van a tökéletestől.

      Például ott a sérülékenysége, erről természetesen nem tehet senki, talán a fizikuma okozza a gondot és az is lehet, hogy még ki fogja nőni. De ettől még tény, hogy két olyan sérülése is volt már, ami kivonta egy-egy szezonra és az apróbb izomsérülésekről nem is beszéltünk.

      Másrészt ott vannak a technikai és a taktikai hiányosságok, egyik se súlyos és az előbbiek talán nem is jelentenek igazi gondot egy középső védőnél, de az utóbbiak viszont néha nagyon komoly problémákat tudtak okozni egy-egy meccsen.

      A lényeg, hogy szerintem a Roma nem járt rosszul Rüdigerrel, szép haszonnal adtuk el és sok sikert kívánok neki, de különösebben nem sírom vissza. Ha siratni akarnék egy eladott védőt az elmúlt időszakból, akkor az elsősorban Marquinhos lenne, rajta azonnal látszott, hogy valami egészen különleges. :(

      • Mondjuk az jogos, a végén már megőrültem, hogy Rüdiger volt a jobbhátvéd, gyakorlatilag akkor már minden gólt róla kaptunk, legalábbis a beadás onnan érkezett. Szóval jogos, de ez leginkább arra vonatkozott, hogy Fazio minek maradt négy védőben leégetni magát? (persze remélem, hogy nem így lesz ahogy azt is remélem, hogy ma este nyerek a lottón)

        • Közben Faziót megint behívták az argentin válogatott keretébe és pletyka szinten vinné Spalletti az Interbe.

      • Legjobb védőnk volt. Full izom, gyors, jobb bekkbe is jó bal bekkbe is középen. tudja 4 és 5 védőst. Hatalmas veszteség. 1 negetívuma volt esze az nem sok volt :)

        • Igen, persze, ha eltekintünk a sok sérüléstől, akkor tényleg ő volt fizikailag a legjobb. Ugyanakkor egy középső védőnél az ész az nem a legutolsó szempont. Én most arra gondolok, hogy ha elrontja a lesvonalat, vagy hirtelen nem tudja eldönteni, hogy ki az ő embere, akkor egy középső védő tud rendesen károkat okozni és a mi derék Tóninknak sajnos többször voltak ilyen és hasonló kalandjai.

          Egyébként ha középső védőkről van szó, én továbbra is Manolasra szavazok. :)

        • Sztem pedig jó védő volt, de sehol sem volt kiemelkedő.. Engem is zavart a "butasága", nem tudta követni a játékot és megfelelően "előre" jó helyre helyezkedni. Sztem nem kár érte, de persze pótolni kell (szélső védőként már pótoltuk is). Középen meg mondjuk eddig is Fazio játszott, szóval mégsem Őt kell pótolni, sztem az Kolarovval és Karsdorppal megtörtént.. :)

  • Nagyon úgy fest, hogy a Spartak megszerzi Niangot a Milántól, talán így megnyílik az út Promeshez, állítólag 20 millió + bónuszokkal már elhozható lenne, szerintem ő lenne a legjobb választás a sajtóban megjelent nevek közül, legalábbis ár-érték arányban mert úgy néz ki, hogy Lucas Vasquez, Berardi, Cuadrado 30 misi fölött van.
    Dragovic ügynöke elismerte, hogy van kapcsolat a játékos és a Roma között. Tényleg van olyan jó védő, hogy megérjen 15-20 milliót? Csak azért kérdezem mert azon kívül, hogy az osztrák-magyar meccsen kiállították semmi emlékem nincs róla, és az is fura, hogy 18 milliót kiadtak érte tavaly a németek és már szabadulnának tőle.

    • Promessel kapcsolatban egyetértek egy gyors jól cselező pali kell nekik aki tud szervezni is. Mahrez ilyen de abból a sztoriból elegem van már.
      Lucas, Berardi Cuadrado kurva drága és 1 játékuk van elfut bead vagy lő ennyi, ilyenre sztem nekünk nincs szükségünk

  • Meg lehet valahol fogadni, hogy a Milan jól kezdi majd a szezont az EL selejtezők miatt, októberre övék lesz a "médiaScudetto" aztán végül a negyedik helyért küzdenek majd?

    • Ezt így konkrétan nem....:D pedig én is megtenném! Szerintem még karácsonykor is ők lesznek a "bajnokok". Sőt, jövőre Champions lesz.... aztán jön az amit felvázoltál! :D
      De a milán szurkolók kommentjeit olvasod? Bármelyik más csapat költött volna ennyit, ráznák az öklüket hogy így könnyű, meg ilyet hogy lehet? Most meg? Komolyan, én két dolgot kívánok nagyon a köv. szezonra, pláne a tegnapi új láziós drapi miatt amit kiarktak. A láziót oda-vissza! Csak hogy kuss legyen, meg egy orbitális Milan pofáraesést. Nem érdekel ki nyeri a scudettót, nem érdekel a Juventus, nem érdekel az Inter, csak a Milan bukfenc szóljon nagyot! Az első négybe meg csak beférünk valahogyan...
      Amúgy én a Napolitól tartok nagyon. Ők ott folytatják ahol tavaly befejezték. Totál ugyanaz a kezdőjük mint tavaly ( ami megsüvegelendő) meg még az öreg Sarri megtanított nekik sunyiba pár új taktikai elemet.... félelmetesek lesznek!
      Apropó, meddig tart hivatalosan az átigazolási időszak?

      • Én különösen aranyosnak találom, a Milan vezetőiről szóló dicshimnuszokat. "Hű! Ezek aztán értenek a focihoz!" meg "Milyen jól tudnak igazolni!" Na ja, ha a Pescara kapott volna két-háromszáz milliót, akkor a Pescara vezetői is kb. ugyanilyen "ügyesek" lennének. :D

        • Pont ezen visítottam tegnap. Születésnapja volt a Fassonénak. Azt a kva mi ment ott az üzenőfalon. Beleolvastam és majdnem szétfolyt a monitorom a sok nyáltól. Tocsogott az üzenőfal. " Nagyon jó munkát végez. Újra naggyá tette a Milant! Vezetőség bla bla bla" stb. stb..:D Rég nevettem annyit..
          Jah és mondanom se kell hogy a kommentelők 80 %-a kínai volt... Igazi "régi" milanisták! :D
          A világ legnagyobb igazságtalansága lesz ha ezek idén nem bukfenceznek egy nagyot! :D

          • "Újra naggyá tették a Milant!"??? Ja és közben hirtelen meg Montella lett a "gyenge láncszem", a "kérdőjel". Hát basszus! Biztos bennem van a hiba, de én azért várnék egy-két fordulót a pezsgőbontással. :D

          • Igen, a keret elhúzott Montella mellett! :D Vajon Montella fel tud nőni egy ilyen minőségi kerethez? :D

        • Nem semmi teljesítmény átmenni a bicikliúton Bergamóba az Atalanta legjobbjaiért. :)

  • Úgy néz ki az elkövetkezendő napokban tényleg véget ér Iturbe római vesszőfutása. Majd aki nagyon ért a focihoz, egyszer magyarázza el nekem hogy ez mi volt? Onnantól kezdve hogy elég jól mozgott Veronában, napjainkig....
    Amúgy Tijuana eléggé jó hely!

    • különösen ebben az időszakban, ahogy azt mondani szokás.
      Iturbe valóban nagy rejtély volt, hogy lehet, hogy, aki ennyire jó szezont futott az ennyire képtelen megismételni még csak valami hasonlót is. Ma már azonban az a kérdés, hogyan tudott az, aki ennyire rossz, futni egy olyan jó évet? Megmondom őszintén nem tudom. Amikor pályára lép észrevehetetlen, nem tud megcsinálni egy cselt, mert játszva leszerelik. A Veronában nem gondolták, hogy tud cselezni?

      • Egészen más ismeretlenül egy kis csapatban kiugró teljesítményt nyújtani, mint amikor nagy csapatba kerülsz és reflektor fényben vagy, mindenki figyel rád kitanulja a cseleid megindulásaid, már olvassák a játékod.
        Hát ez volt Iturbéval. Emlékeztek még Ibarbora? Hát belőle mi lett?

        • Istenem tenyleg!
          Mennyi kokler megfordult mar nalunk az evek soran.....

        • Pedig amúgy ő több évig jó volt a Cagliariban meg a kolumbiai válogatottban is, róla azt hittem, hogy nálunk majd szintet lép. Aztán lépett is csak kettőt lefele.

        • Hát Ibarboban igazából sosem bízott senki. Kölcsönben kaptuk tök olcsón és hasonlóan olcsón meg is vehettük volna. De ugyanilyen kölcsönökkel ment aztán azután is egyre lejebb.
          Iturbe fiatal volt és alapvetően a Porto tulajdona, szóval volt benne potenciál egy jó év után is.
          Egyébként a mostani nevekkel úgy néz ki visszatértünk a Garcia által preferált "butaszélsőkhöz", akik elsősorban sebességükkel tarolnak és maximum beadni tudnak. Vicces, hogy mire megszabadulunk Gervinho-Ibarbo-Iturbe vonaltól, akkor EDF hasonló stílusú játékosok gyűjtését tűzte ki (legalábbis, aki elérhető számunkra): Vazquez-Promes.

  • Kit érdekel bármilyen szélső? Az Inter ellen már játszhat Florenzi!

    • Komolyan? az fantasztikus lenne! biztos vagyok benne, hogy szeptember végére már kihagyhatatlan lesz megint neki szerintem nagyon jól fog állni EDF robotolós taktikája bárhol is játszik

  • Kellett csak emlegetnem, egy hónapja, hogy Borriello nem váltott még klubot. Nos, most elköszönt a Cagliari ultráktól is és úgy néz ki a Spal, hogy fog igazolni. Ezzel ez lesz (ha jól számolom) a 12. SERIA A-s klubja! Lassan önálló baknokságot indíthatna a csapataival. Köszönjük meg, hogy része lehetünk mi is ennek a szép körnek.

    • De mi adtuk érte a legtöbbet! Köszönjük Milan! Remélem, hogy ezt a szívességet egyszer még megháláljuk! :)

      • Szerintem az már bőven megvolt a Bertolacci-Romagnoli csodapárossal :D utóbbi mondjuk egész korrekt de Bertolaccival kínosan le lettek húzva.

        • Romagnolival nem jártak rosszul, pontosabban eddig még nem bukott meg, tehát elméletileg még igazuk is lehet.

          Viszont Bertolaccival tényleg bevásároltak, a legjobbkor szálltunk ki a Bertolacci-bizniszből, amikor a csúcson volt az árfolyama. Ha jól emlékszem egy húszast adtak érte? És azóta egyszer már kölcsön is adták a Genoának! Most ha jól tudom megint keresik, hogy kinek lehetne lepasszolni.

          Evvel együtt szerintem Borriello nagyobbat szólt, már nem emlékszem pontosan, hogy mennyit keresett nálunk, csak azt tudom, hogy rohadt sokat.

  • Szerintetek: Fazio vagy Moreno?
    Én lehet, hogy inkább a gyorsabb, ballábasabb Moreno-t választanám Manolas mellé. Bár neki meg tapasztalata nincs. Kellemetlen döntés ez ami ha problémát okoz azért Monchi a hibás, hetek óta semmit nem csinálunk a piacon miközben két lyuk tátong a kezdőnkben.

    • Nagyon remélem, hogy Monchi a háttérben ügyködik valamin, mert a kezdeti lendület nagyon alább hagyott.
      Bár hozzá kell tennem, hogy nem volt szerencsénk olyan értelemben, ha Florenzi és Karsdorp épek lettek volna a felkészülés alatt, már kiderült volna, hogy ketten megoldanák e a jobb szélét vagy sem, mert ha igen akkor lehet nem is lenne kérdés egy szélső támadó leigazolása. Szerintem még EDF sem tudja, hogy Flo hol lenne a legjobb, csak abban biztos, hogy tuti kezdő lesz. Ha jobb bekk lesz akkor Karsdorp a padra szorulna, viszont ha beválna támadóként akkor fölösleges lenne 30 misiért igazolni erre a posztra. Szerintem most az a dilemma, hogy igazoljanak egy támadót, vagy bíznak Florenzi jó visszatérésében.
      Véleményem szerint egy megbízható védő megszerzése fontosabb lenne Manolas mellé, ezt a Celta elleni meccs is megmutatta, remélem Monchiék is így gondolkodnak, JJ Fazio kettős közül az egyiket el is lehetne passzolni valahova.

    • Olyanokat olvasok a romanista portálokon, hogy egyik se, hanem Juan Jesus lesz. Tehát 4-3-3 lenne és a hátsó négyes valahogy így nézne ki: Bruno Peres, Manolas, Juan Jesus, Kolarov.

      Ez azért elég kínos lenne, úgy értem a középső védők között nincs sérült, mégis Juan Jesus kezdene, aki eddig nem igazán vált be azon a poszton egy 4 védős rendszerben, vagy legalábbis párszor már megbukott azon a poszton.

  • A közvetlen riválisok elég határozottan belőtték a szintet, jó lenne nekünk is valami hasonlót produkálnunk kezdésnek.

    • Igen, sokat nem tévedhetünk, bár tudjuk Bergamóban mennyire szeretnek minket, remélem megmutatjuk, hogy nekik is egy kifutott év volt. 2013/14 11.,2014/15 17., 2015/16 13., 2016/17 4.

Related Post