X

Roma-Lazio 1-3

A Roma 3-1-re kikapott a városi derbin a Laziótól. Keita szerzett vezetést, De Rossi egyenlített tizenegyesből a félidő  végén, majd a második félidőben  Basta és ismét Keita találtak be.

Így álltak fel a csapatok:

ROMA (4-2-3-1): Szczesny; Rudiger, Manolas, Fazio (64’Perotti), Emerson; De Rossi (73’Totti), Strootman; Salah, Nainggolan, El Shaarawy (46’Bruno Peres); Dzeko.

LAZIO (4-5-1): ​Strakosha; Bastos, de Vrij (74’Hoedt), Wallace, Lukaku (43’Felipe Anderson); Basta, Parolo, Biglia, Milinkovic-Savic, Lulic; Keita​ (88’Djordjevic).

A mérkőzés elején a Roma jobban játszott, több gólhelyzetet is kialakított, de Strakosha megmentette a Laziót, először Dzeko közeli lövésénél, majd Salah kiugrásánál.

A Lazio viszont gyakorlatilag az első igazi támadásból gólt szerzett, Keita Milinkovicstól kapott egy labdát, becsapta Faziót és egy Emerson lábai között/alatt átcsusszanó lövéssel megverte Szczesnyt is.

A gól megváltoztatta a játék képét, a Roma elvesztette az egyensúlyát, a Lazio viszont helyet kapott, hogy támadhasson. Az egyik ilyen lehetőségnél Fazio Lukakut buktatta a tizenhatoson belül, de a bírók szokás szerint nem álltak a helyzet magaslatán és szerencsénkre nem vették észre.

A 18. és a 36. percben Szczesnynek kellett kétszer is védenie Parolo távoli lövéseit. Közben a Roma támadgatott, de nem volt sok szerencséje, meg sok elképzelése sem. Dzekónak volt egy birkózó meccse Bastával a Lazio tizenhatosában, amit akár szabálytalannak is mondhatnánk, de erre a bíró még nem ítélt semmit. Viszont a félidő végén adott nekünk ajándékba egy tizenegyest, Strootman „Jászai Mari-díjas” esése után! A büntetőt De Rossi értékesítette és ideiglenesen az őrületbe kergette a Lazio szurkolókat, hiszen a visszajátszásból kiderült, hogy ellenben a korábbi Fazio vs. Lukaku helyzettel, a mi derék Strootmanunkhoz egyértelműen hozzá sem értek a haloványkék védők.

Azért mielőtt valaki még komolyan elkezdené sajnálni a mi madarász unokatesóinkat, csak jelezném, hogy ott se őrgrófok meg bárók játszanak. Például a „rokonszenves” Keita, a meccs pizsamakék hőse, úgy leütötte (kézzel nem fejjel!!!) El Shaarawyt, hogy utána percekig kellett ápolni, csórikámnak ott jegelték azt a híresen hírhedt frizurás kobakját és még egy nyamvadt, tyúkszaros sárga lap se járt érte!

Most beszélhetnénk „ebül szerzett jószágról”, meg hasonlókról, de tény, hogy a Roma káröröme nem tartott sokáig. Először, a második félidő legelején, a szokásos Strakosha megint véghezvitt egy kisebb csodát, amikor szögletre védte Dzeko lövését. Aztán az 50. percben Basta megeresztett egy elsőre nem túl veszélyes lövést, ami azonban megpattant Fazión és így megverte Szczesnyt, megint vezetett a Lazio.

Ezek után a Roma végképp feladta az egyensúlyát és hatalmas területet hagyott a Lazio csatárainak, akik viszont nem nagyon éltek a lehetőségeikkel, először Felipe Anderson túl önző volt, Keita pedig egy szép emeléssel próbálkozott hiába, majd megint a brazil, a kitörő Szczesnybe lőtt egy nagy ziccert.

De ami késik nem múlik, a 40. percben végül Lulic indított el egy kontrát, aminek a végén Keita megszerezte a második gólját és beállította a végeredményt. Még volt idő egy Milinkovic ollózásra és arra is, hogy Rüdiger kiállíttassa magát, egy kemény belépővel Djordjevic kárára, majd a bíró lefújta a meccset.

Végeredmény 3-1 a Lazio javára, szerintem sajnos megérdemelten és nincs is nagyon mit hozzáfűzni, az ilyenkor természetes, végtelen szomorúságon kívül. Mindenki vonja le a maga következtetéseit, a „látássérült” bírókról (hogy várom már azt a nyamvadt videóbírót), a szerencséről, a motivációról, a taktikai fegyelemről, meg minden egyébről általában.

nemvoktrendi:

View Comments (34)

  • Igen, mintapéldája volt a meccs annak, hogy felesleges feszültségeket és problémákat okoz a videóbíró hiánya. Lehet, hogy nehéz elhinni, de nagyon nem vágyok be nem fújt 11-esekkel és nevetségesen megadott kamubüntetővel megnyert (főleg elvesztett) meccsekre, bajnoki címekre meg pláne nem. Társasjátékban sem értettem soha, hogy miért akarna valaki csalni, annak mi értelme, az úgy nem győzelem. És akkor most lehet verni a dobokat, hogy natessék kamutizi a Roma-nak, ahogy egész évben mennyit kaptak, meg a Juve nem kapott meg egyet az Atalanta ellen, akkor most aztán a nagy juve az áldozat, és a hős, hogy még ilyen "ellenszélben" is megnyerik a bajnokságot. Persze, kézi meccseken is akkor szórják meg sárgával meg két perccel az ellenfelet statisztika-kozmetizálásképp amikor már nem annyira számít. Nade mindegy, jövőre majd jó lesz az a videóbíró (ugye lesz? hogy lesz amúgy tényleg?)
    A másik meg, hogy egyre kevésbé vagyok meggyőződve arról, hogy nekünk tényleg Spalletti kell. Persze nagyon bírom az öreget, meg egybeforrt a neve a Roma-val, de egyre bizonytalanabb vagyok vele kapcsolatban. Nem jobb csapatoktól kapunk ki fontos meccseken, pont ahol nagyon fontos szerepe lenne egy edzőnek. Porto, Lyon és a Lazio háromszor is legyőzte a mestert. Azt mondta, hogy ha nem nyer semmit akkor dobbant, hát akkor tartsa a szavát én már azt mondom. Di Francesco-nak örülnék a legjobban, biztos lenne jobb opció, de nagyon bírom amit a Sassuolo-val alkotott, meg mégiscsak Romanista :)

    • Na igen, ez a tizi a "legjobbkor" jött hangulatkeltési szempontokból. Toloi kezezett a Juve ellen, ahogy ellenünk is, de a Juvenak nem adták meg a büntetőt és akkor itt ez a mai förtelem... Viszont az is hozzátartozna a történethez, hogy ellenünk Toloit ki kellett volna állítani, mert egy kapura tartó lövést védett ki kézzel és mi végül azt a meccset elvesztettük.

      Én attól félek, hogy Spalletti eljátszotta a tekintélyét a csapatnál, addig magyarázta, hogy "elmegyek ha nem nyerek", hogy már befejezett tényként kezelik a távozását és mondhat bárki bármit, de ez nem normális állapot, így nagyon nehéz felkészülni a meccsekre. :(

      • úgy rohan majdnem én is összetörném... ebből látszik, hogyha normálisan fut, akkor simán elérte volna a labdát. Egyedül ezért a videóért már küldeném vissza Torinoba.

          • Olyan mintha ifista lenne vagy nem tudom. EZ a Lukaku gyerek fizikailag megette kupában ezért is tette oda Rüdigert a kopasz. Érdekes Dani Alves 140 centi azt pattognak le róla az emberek, ez meg valami hímes tojás vagy nem tudom...

          • Peresnél én is szoktam nézni....Amúgy elvileg ha ránéz az ember, kva jó felépítésűnek tűnik. Aztán mikor meg test test ellen van akkor meg rendszeresen elnyomják.Vagyis kva sokszor! De amúgy én az egész csapatból hiányolom a csibészséget. Már régóta. Rüdiger, Strootman és még sorolhatnám. Baszki mindenkinek pattogni kéne le róluk. Vagy egy ilyen derbin tök alap lenne hogy mondjuk az ilyen Keita meg Anderson féle cigánygyerekek a meccs elején kapjanak egy-egy szeretet csomagot. Csak hogy érezzék a törődést. Ehelyett? Kísérgetjük őket, lekövetjük őket, lessük hogyan húzogatnak. Szerintem ha a Keita az első öt percben agyon van rúgva, de úgy betyárosan (elnézést, tudom hogy elég parasztosan hangzik), biztos hogy elmegy a kedve az egésztől és nem megjön neki...

          • Csúnya dolog de ez az olasz foci. Nagyon ritkán adnak az első félidőben, hát még 10-15 percben sárgát és ezt kíméletlenül ki is használják. Nem rúgni kell, hanem mondjuk felöklelni egy kicsit. Mondjuk labdavezetés közben egy olyan 3-4 méterrel oldalirányba arrébb helyezni

          • Na de erről van szó! Akkor ezek miért nem csinálják? A Chiellini minden egyes meccsén az első 3-5 percben agyonrúgja az emberét akit valszeg egész meccsen fognia kell. De úgy hogy csak úgy füstöl a csávó bokája. Bíró odafut, röhögnek egy jót aztán megy minden tovább! Biztos lehetsz benne hogy a következő esetnél akarva akaratlanul is be fog ugrani a srácnak hogy itt van mögöttem ez az állat...lehet hogy máris méterekre pattan tőle a labda egy labdaátvételnél ami pont elég arra hogy odaérjen valaki aztán szereljék. Pl. Salahnál kva sokszor láthatjuk ezt....Nekem úgy tűnik hogy mi vagyunk a rendes srácok, ellenünk mindenki szeret játszani... hát ezen kvra kéne változtatni!
            Felipe Melo-t a csapatba!!!!! :D :D :D

      • Úgy fut, mint aki nem hisz abban, amit csinál. Fut, mert ezért kapja a fizetését, de minek szakítsa meg magát, ha a meccs, a scudetto, a kupa, az EL és talán a BL szereplés is elment. :(
        Sajnos a tavaszi szezonunk igen karcsú már eddig is és nem remélem, hogy megmenthető lenne akár csak a 2. hely is. A Villarreal elleni hazai zakó óta az összes komoly meccsünkön, párharcunkban elbuktunk. Nagyon komoly mentális válságban van a csapat, amit nem tudom mi okozott, de úgy tűnik Spalletti Garciához hasonlóan nem tudja kezelni. Hogy ez egyszeri eset-e, azt nem tudom, de ha marad a kopasz jövőre is, akkor kiderül. Nem biztos, hogy kíváncsi vagyok rá. :(

  • Olyat olvastam, hogy Strootmant elakarják tiltani egy meccsre szimulálás miatt!!!! Hogy mi a büdös f@sz????? Különben is milyen alapon? A szimulálásért eleve csak sárga lap járna, de videófelvétel alapján utólag eltiltanák egy ilyenért egy meccsre, ez egy vicc. És Keitát nem akarják visszanézni, hogy milyen szépen varázsolt egy monoklit Shaarawy szeme alá? Persze ez már nem érdekel senkit.

    • Mindig mérges vagyok, hogy az ilyen aljas szabálytalanságokat nem veszik észre, és egyáltalán nem szankcionálják.

      • Az a baj, hogy a Roma rosszul fekszik a médiában és nulla tekintélye van az intézmények előtt. Emlékszel Destrora? Őt meg kellett utólag büntetni, még úgyis, hogy megszegték a törvényeket. Keita esete viszont látszólag meg sem történt, ő a nagy hős. :(

    • Én semmi jóra nem számítok. Jusson az eszünkbe, hogy Strootman volt az is, aki az előző bajnoki derbin lefröcskölte Cataldit és a média már akkor is ki akarta őt csinálni. Emlékeztek? Cataldi ott hadonászott és ordibált Strootmannal, aki válaszul lefröcskölte, ezek után Cataldi, aki nem is lehetett volna a pályán, hátulról megütötte és fellökte, a bíró pedig szépen kiállította, ahogy kell. A média szerint azért kellett volna eltiltani Strootmant, mert szerintük túl nagyot esett és utána nem kelt fel elég gyorsan, tehát "szimulált". Akkor végül nem sikerült kics*szni Strootmannal, mert objektíven nem is nagyon volt miért. De majd most, most majd megkapja a kamatokat is!

      Egyébként őszintén szólva meg is érdemel valami büntetést, tényleg szimulált. Csak az a kérdés, hogy mit fognak csinálni vele.

  • Valamelyest lenyugodva a vasárnap látottak után, le írom én is. Spalletti nyugodtan mehet az év végén! Eddig a pontig úgy éreztem - érzelmi alapon -, hogy sok felesleges vád éri a kopaszt, és az esetek nagy részében nem Ő a felelős, hanem a körülmények, stb. stb.

    Az viszont, hogy a "kis" Inzaghi idén harmadjára eteti meg az AS Roma jóval rutinosabb trénerét, az már bőven a személyes, edzői felelősség terhe. Nem tudok másra gondolni, nem vagyok hajlandó mást elfogadni. Ilyen nincs! És vasárnap láttuk, hogy mégis van. Borzasztó volt, lesújtó és már - már megalázó, ami vasárnap délben történt.

    Nem először kerül a kommentek közé, de a kopasz, akármekkora kedvencem is (volt) mellélőtt az idei kiemelkedő mérkőzéseinken. Tudom, sok fontos rangadót megnyert, azért jöhettek ezek az előbb említett fontos mérkőzések. Viszont az utolsó pillanatban, a kapuban mindig levizelte a csapat és talán az edző is a bokáját. A teljesség igénye nélkül, számomra a legbosszantóbbak a Lyon elleni idegenbeli mérkőzés, a Lazio elleni kupapárharc első mérkőzése, és kicsit a második is, illetve a vasárnapi derbi.

    Ennyi nekem elég volt, nincs szakmai fejlődés, nincs előrelépés, kár folytatni ezt a munkát. Pjanic-on kívül, (aki így az idő múlásával kiderült beáldozható volt, nyugodt szívvel) komoly távozó nem volt, a komoly sérülések elkerülték a keretet (leszámítva szegény Florenzit) és még sincs mérhető eredmény.

    Véleményem szerint a második helynek is lőttek, de szinte mindegy is. Új edző, új felfogás, és amit a legjobban bánok, nagytakarítás jön megint... és kezdődik minden az elejéről... :( :( :(

    • Igen, sajnos olyan mintha a Roma megint szétesett volna a végére. Egy ideje, néha olyan érzésem van, mintha a játékosaink névrokonai játszanának. Ismétlem önmagam, de szerintem Spalletti azzal nyírta ki magát, hogy hónapok óta a távozásáról beszél. :(

      De azért várjunk még avval, hogy minek lőttek. Tudom, hogy a Napolinál már nagyon nyeregben érzik magukat, de azért még mindig mi vagyunk előrébb.

      • Valóban előrébb vagyunk, egy ponttal. Ettől még a Roma meccsei nehezebbnek tűnnek! Emiatt aggódom csak. Persze mindkét félnek le kell még játszani mind a négy-négy mérkőzést, szóval remélem igazad lesz és a második hely megtartható.

    • Abszolút igazad van DE. Tényleg nem szoktam ilyenekkel foglalkozni hogy " mi lett volna ha" de most mégis megteszem. Mindkét félidő ugyanúgy kezdődött. Mégpedig nekünk volt lehetőségünk hogy vezetést szerezzünk. Mindkétszer Dzeko.... Jah és nem kis helyzetecskékről beszélünk. Sajnos Spall nem mehet be a pályára hogy berúgja ezeket a helyzeteket. Értem én hogy az edző felelőssége de akkor is...
      Én adnék neki még egy évet. Nincs mese, kell pár könyörtelen ember ebbe a csapatba. Elég lesz mondjuk kettő, egy verekedős, meg egy Higany 2. Ennyi!

  • Azer a 2. Helyre meg boven oda tud erni a Roma. Napoli se fogja megnyerni az osszes hatra levo meccset. Viszont a Milant ehhez ki kell tomni, mert a Juve ellen erosen ketlem a 3 pontot.

    • Hogy jött ki nekik, hogy 230 milliót költöttünk? Hány év alatt? És mennyi az eladás? Ha azt nem számoljuk bele, akkor ez igencsak demagóg összeállítás.

      • Ha jól értem, akkor ezek a jelenlegi keretekre költött teljes összegek.

  • Strootman? 2 forduló? Milan, Juve? Ilyenkor pár napra mindig kiábrándulok ebből az egészből.....Ha van a fiainkban némi mony akkor ezt a pár utolsó fordulót méregből fogják 150 %-on ledarálni! Ha nincs azt úgyis meglátjuk....

    • Ilyenkor sajnos 2 fordulót szoktak adni, az már a mi külön bejáratú "mázlink", hogy pont a 2 rangadó következik. A Roma állítólag fellebbezésre készül, aminek szerintem nincs sok értelme, maximum majd hozzácsapnak még egy fordulót.

      • 2 fordulóra tiltották el, az más kérdés, hogy nem gondolom hogy nélküle a jelenleginél is gyengébbek lennénk

          • Én még tovább is megyek, szerintem volt egy pár meccs, ahol nem volt mindig a helyzet magaslatán. De gondolom meg kell érteni, ez volt az első szezonja egy szörnyű időszak után és bízom benne, hogy egyre csak jobb lesz.

  • 13.30-kor Monki beszél! Készüljetek fel, lesz itt minden! Mindenki el lesz adva! Nainggolan, De Rossi mennek az Interbe! Dzeko Kínába!...vagy az Interbe! :D Csesznyi Napoliba! Bruno Peres vissza a Torino-ba! A többiek meg akárhová! Az a lényeg hogy mindenki el lesz adva! :D
    Hogy rohadna le az ujja a sok firkásznak aki ezeket kitalálja! A többiek meg veszik át....

    • Mi az hogy! Meg is néztem, még Monchi "bennszülött andalúz" spanyolja és a raccsoló olasz tolmács se tudtak eltántorítani! Na jó, csak viccelek, Monchi az akcentusa ellenére nagyon szépen beszél spanyolul, ahogy egy komoly sportigazgatóhoz dukál. A tolmács szegény viszont tényleg raccsol, egyem a lelkét. Jó hír, hogy Monchi intenzíven tanul olaszul, 1-2 hónap és már nem kell a tolmács. :)

      De komolyra fordítva, a sok szép közhely és gondolom néhány kegyes füllentés között, volt egy pár többé-kevésbé érdekes információ morzsa is. Például megerősítést nyert a sok pletyka, Baldini továbbra is, vagy ha úgy tetszik megint a Rómának dolgozik, aminek szerintem nincs különösebb jelentősége. Ricky Massara vissza fogja venni a "segéd sapkáját" és marad a Rómában Monchi alatt. A klub hosszabbítani akar De Rossival, nem mintha nem tudtuk volna...

      De a lényeg a Totti jövőjére vonatkozó kérdés volt. Most már hivatalosan is megerősítést nyert, a frissen kinevezett sportigazgató szájából, hogy a Roma jövőre vezetőként számít a Capitanora és egyenlőre úgy tűnik, hogy tényleg ezek lesznek az utolsó meccsei a Rómában játékosként. Ez nem kis mértékben elkeserítő, de talán mégiscsak helyénvaló.

      Én bízok Monchiban, "elcsábítottuk" az egyik legjobb szakembert a piacon, most hagyni kell őt dolgozni és meglátjuk mire megyünk majd vele.

      Ha véletlenül valaki tud olaszul, vagy spanyolul itt egy link a sajtótájékoztatóról:

      https://www.youtube.com/watch?v=rf6woNBSPx8

Related Post