X

Ebédidős fővárosi derbi

Ha szigorúan nézzük a dolgokat, nehéz motivációt találni erre a derbire, pedig valójában bőven kell még harcolni a szezonban. A Napoli az Interhez látogat, ahol van egy kevés esély a déliek pontvesztésére, így a második helyet bebiztosítandó, mindenképp meg kell verni a Laziót. A derbi mégis egy kicsit szomorú kedvetlenséggel tölt el, mert hiába a 2013 óta tartó kiváló sorozat a fővárosi rangadókon, pont a legfontosabb pillanatban kaptuk a fricskát. Nem szeretem az alkukat, de a gonosz kis kobold csak nem hagy békén, és a vállamra telepszik: a fenéért nem lehetett volna azt a kupameccset megnyerni, és a bajnokságban inkább leereszteni?


De alakult, ahogy alakult, most már egyetlen célunk maradt: a második hely, és az ezzel járó BL csoportkör. A következő három hétben ez nagyjából el is dől, hiszen három egymást követő vasárnap játszik a Roma a Lazióval, a Milannal és a Juventus-szal. Totti azt mondta, szeretnék megsemmisíteni a városi riválist, és nagyjából érthető is; ha szeretne valami emlékezeteset a csapat, akkor ennek egy nagyot szóló győzelemnek kell lenni. Mindenesetre Inzaghi csapata is elég jó formában van, és a kupakiütés is biztosan hajtani fogja őket. Az odavágón sikerült kersztbetennie azzal, hogy egy tükörfelállást alkalmazott, ugyanúgy egy tőlük egyébként idegen háromvédős rendszerrel játszott a Lazio, mint a Roma. A visszavágón Spalletti már tanult ebből, és most is egy négyvédős felállást várok a Romától.

A sajtótájékoztató egyik fő kérdése az volt, hogy ez lesz-e a mester és Totti utolsó derbije. Akár utolsó, akár nem, ezt még meg kell nyerni, és Florenzit leszámítva a teljes keretre számíthat Spalletti. A várható kezdőben hátul Rüdiger, Manolas, Fazio és Emerson, előttük a visszatérő De Rossi, Nainggolan és Strootman, míg elöl Dzeko és Salah mellett a Pescara ellen gólpasszokból mesterhármast szerző El Shaarawy szerepel. Rüdiger révén a szélt jobban fogjuk őrizni, mintha Bruno Peres kezdene, a túloldalon pedig Emerson agilitása heteken keresztül nagyon hiányzott. A Lazioból is csak egy ember fog hiányozni, Marchetti, akit Strakosha helyettesíthet majd.

Lehet, hogy utoljára látjuk ma derbin.

 

A játék képe valószínűleg elnyomó Roma fölényt mutat majd, főleg ha tényleg nekik esnek a játékosok, ahogy Totti mondta. Vigyázni kell azonban a Lazio kontráira, három gyors, és jól egy-egyező csatárral rendelkezik Inzaghi, akik ellen már három hete sem mert Fazióval kockáztatni Spalletti. Bár most az argentint jósolják a kezdőbe, engem nem lepne meg, ha inkább a gyorsabb Juan Jesus lenne a pályán a kezdő sípszónál. Simone Inzaghi vegyesen próbálkozik három és négy védővel, és nem mondhatni, hogy megtalálta a stabil védelem alapját. A gólokat szakmányban kapják – és rúgják. Ha most is meglepetést akar okozni, mint a kupában, valószínűleg inkább 4-3-3-as rendszerrel kezd, a tükörfelállásra már számíthat Spalletti. Érdemes lesz odafigyelni Immobilén és Andersonon kívül a középpályán Milinkovic-Savic-ra, aki egyre jobb formában játszik, nehéz lesz megtartania őt a Laziónak, azzal együtt is, hogy nemrég hosszabbítottak vele.

Valahogy így nézz egy legendára.

A hétre azért jutott egy nagyon jó hír, immáron hivatalos, hogy a Sevilla sikerkovácsa, Monchi a Roma sportigazgatója, ami új lökést adhat a klubnak a stadionnal együtt. Érdekes lesz, hogy az eddig inkább dél-amerikai tehetségek között szemezgető szakember milyen taktikát választ most, hogy több pénz áll a rendelkezésére. Az UEFA pénzügyi fair play-ének is megfelelt a Roma, így a BL pénzre számítva egy erős átigazolási szezon elé nézhetnénk. Ehhez mindenképp meg kell csapni a Laziót, ami akármilyen körülmények mellett, végülis kiváló élmény.

 

Curvasud93:

View Comments (28)

  • Mire meglett az oldal, megvannak a kezdők is:

    Roma (4-2-3-1): Szczesny, Rudiger, Manolas, Fazio, Emerson; De Rossi, Strootman; Salah, Nainggolan, El Shaarawy; Dzeko.

    Lazio: (3-4-1-2): Strakosha, De Vrij, Wallace; Basta, Parolo, Biglia, Lulic; Milinkovic-Savic, Keita; Immobile.

  • Tudom, hogy már megvan a kezdő, és nem nagyon lehet vele mit kezdeni, de én lehet, hogy inkább Rüdigert tettem volna be Fazio helyére, míg Bruno Peres kezdhetett volna nálam a jobb oldalon. Rüdigert jó párszor megverték azon a szélen az elmúlt hetekben. De azért nem gondolom, hogy ez nagy probléma lenne, csak remélem összeszedi magát a német, meg Fazio is, és nem lesz baj. Elöl meg rugdosni kell a gólokat, nincs kérdés.

  • Közben olvasom, hogy a romanista ultrák kiadtak egy közleményt, ami szerint nem fognak énekelni és zászlókat sem visznek a mai meccsre. Ez egy "válaszintézkedés", miután a hatóságok a napokban több romanista szurkolót eltiltottak a mérkőzésekről és az ultrák úgy érzik, hogy igazságtalanul zaklatják őket. Szóval ha a mai meccsen a romanisták csendesebbnek tűnnek a vártnál, akkor az ennek tudható be. :(

    • Így tehát
      Strakosha; Basta, De Vrij, Wallace; Basta, Parolo, Biglia, Lukaku; Milinkovic-Savic, Lulic; Keita.

  • Emerson agilitásánál nem arra gondoltam, hogy a tökét vakargatja a helyétől 6 méterre.

  • A védelem - lassan megszokott módon - ismét nulla, Keita hülyét csinál belőlük.

    • Én bírom Spallettit, de ha elmegy, leginkább egy védekezéshez értő edzőnek, mondjuk Marcelinónak szurkolok. Ő összerakott egy kiváló védelmet a Villarrealnál. Emberre szerintem itt is meglenne, már csak egy olyan edző kéne, aki meg tudja ezt szervezni.

      • Nem tudom, ha más lenne az edző, ügyes lenne-e az ügyetlen Fazio, vagy Salahtól hányszor pattanna el a labda 10-ből a mostani 5 helyett.

        • A Bruno Peres, Fazio, Manolas, Rüdiger, Mario Rui, Juan Jesus, Emerson sorral van olyan edző, aki tudna mit kezdeni, főleg, hogy előttük Strootman, Nainggolan, De Rossi, Paredes szűrhet. Pont arról beszélek, hogy rendszerbe kéne szedni ezt az egészet, ehhez nem tudom, hogy jön, hogy Fazio ügyetlen (nem is az egyáltalán, csak lassú, mint a tetű), meg hogy Salahtól hova pattannak a labdák.

  • Figyeltétek ezt az "összefejelést"? Természetesen "semmi szándékosság nem volt benne"... A Qrva anyját ennek a sok g*c*nek!

  • Monchinak hoznia kell valakit a középpályára, aki meg tudja szervezni a játékot, mert Salahnak jól áll az a 10 gólpassz, de egyáltalán nem kreatív, csak begurítja a labdákat.

  • Ez bizony ordas nagy kamu volt, ők meg nem kaptak meg egyet, de azért jó volt látni De Rossit végigfutni a Lazio ultrák előtt. :D

    • A pizsamások örüljenek és tegyék össze kezüket-lábukat, hogy Keitát nem b@szták ki!

Related Post