X

Újabb győzelemmel vissza a második helyre!

Vasárnap délben került sor a Crotone – Roma olasz bajnoki mérkőzésre. Pontosabban fél egykor vette kezdetét a találkozó, a csodaszép déli napsütésben. Spalletti legnagyobb gondja talán a mérkőzések sűrűsége lehet, (kedd – vasárnap – csütörtök – vasárnap) hiszen Florenzi sérülésén kívül csak Totti panaszkodott gyomorrontásra/megfázásra, így szinte mindenki bevethető volt.

Arra van Spanyolország?

Igen, már az egyiptomi sprinter is kezdőként állt a tar mester rendelkezésére. Ami egyből meglepett, hogy a hadrend Salah visszatérésével sem változott. Holott az olasz sportmédia szentül magyarázta, Spalletti azért erőlteti ezt a 3-4-2-1-s felállást, mert így kénytelen pótolni afrikai játékosát. Messzemenő következtetéseket azért ne vonjunk le a vasárnapi mérkőzésből.

A mágnes táblán így nézhettek ki a kezdők még az öltőzőkben:

Crotone: (5-4-1) Cordaz, Rosi – Ceccherini, Dussenne, Ferrari, Mesbah – Acosty, Capezzi, Crisetig, Tonev – Falcinelli.

Roma: (3-4-2-1) Szczesny, Rüdiger – Fazio – Manolas, Emerson – Strootman – Paredes – Peres, Ninja – Salah, Dzeko.

Visszatérő Salah új barátságokat kötött…

A mérkőzés túl sok meglepetéssel nem szolgált az első negyedórában. A vendég Roma próbálta kezdeményezőre fogni, és sorra alakította ki helyzeteit a hazaiak kapuja előtt. Több apróbb próbálkozás után Salah ellen elkövetett szabálytalanság miatt Russo játékvezető bűntetőt ítélt. Amit sikerült Dzekonak kihagynia! Így a találkozó döntetlenről folytatódott.

A játék képe sokat nem változott a kihagyott büntetőt követően. Újabb és újabb Roma helyzetek alakultak ki, amit vagy a védelem fogcsikorgatva tisztázott, vagy a csatároknak sikerült elvéteniük az utolsó mozzanatokat. Szinte már állomba rántott a vasárnapi ebéd utáni „kaja kóma”, amikor Radja egy kényszerítőt követően legalább négy védő között találta magát. Ez nagyon nem zavarta meg a belgát, aki tenyérnyi területen megoldotta a lövést, gól. 0-1

1-0 ide!

Így ha nem is két gólos előnnyel, de legalább a vezetés tudatában mehetett a fővárosi csapat szünetre. A második félidőre megint jutott számolatlan, pontatlanul befejezett helyzet, egy Fazio fejes, amit Cordaz bravúrral tudott csak kapufára tolni, illetve egy gól, a 77. percben. Egy csodálatos akció végén Salah centerezett tökéletesen a középen érkező Dzeko lábfejére. A bosnyák ezt az ajtó-ablak helyzetet már értékesítette, beállítva ezzel a végeredményt. 0-2

Spalletti bevetette még Rui-t, Peres helyett, illetve Perottit Ninja ellenében, de minkét játékos csak perceket kapott. A találkozóról, ha egy összetett mondatban kellene véleményt formálni azt hiszem így fogalmaznék; „A jobb erőkből álló fővárosi csapat pontatlanul játszva is képes volt a lelkesen védekező, saját közönsége előtt nagyot küzdő Crotone ellen kidomborítani a gárdák közötti különbséget.” A végén kiderült, még egy kihagyott büntető is belefért a Farkasoknak. A Crotone jövőre nagy valószínűséggel újra másodosztályú lesz…

Fővárosi szurkolók

Az AS Roma viszont a szezon egyik fontos állomása elé érkezett. Csütörtökön este az  Estadio de la Ceramica elnevezésű stadionban lép pályára. Ellenfele az a hullámzó teljesítményű Villarreal lesz, aki talán a legnehezebb lehetséges ellenfél a legjobb 32-ben. Ettől még beszarni nem kell, okos eredménnyel és bátor játékkal tovább lehet jutni. Na de ne szaladjunk ennyire előre. A Juve vasárnap este behúzta kötelezőjét, így visszaállt a 7 pontos torinói előny…

A bajnokságban épp a másik torinói csapat vár Spallettiékre, akiknek ráadásul megyünk is eggyel, hiszen ősszel szépen, meglepő módon elkenték a szánkat. Ezért majd visszavághatunk vasárnap 18 órától. Csütörtökön találkozunk, hajrá!

Szentesi János:

View Comments (17)

  • 02.16. Villarreal - Roma (el)
    02.19. Roma - Torino
    02.23. Roma - Villarreal (el)
    02.26. Inter - Roma
    03.01. Lazio - Roma (ok)

    Azért ez erős lesz...

    • még valami kimaradt eme csodálatos sorozatból....

      03.05. Roma - Napoli

      Csak hogy teljes legyen az öröm! :D

    • És ha az EL-ben továbbjutnánk, akkor még két überkemény meccsel bővül a lista 03.09 és 16-án.

      • Olyan nincs, hogy nem jutunk tovabb. Bővüljön csak a meccslistánk..

  • És egyből mindenhol mondták, hogy "az idén sok tizenegyest kap a Roma". Mellesleg volt egy tizenegyes Dzekón is, amit nem adtak meg. De nem baj, legalább nem unatkozunk.

    Spallettit a meccs után kérdezték Nainggolan teljesítményéről és a kopasz válasza csodálatos volt: "Várható volt. Ha ingerlik, ha piszkálják, a vadállat reagál." :)

  • Közben olvasom, hogy csúszik Florenzi visszatérése. Tervbe volt véve, hogy jövő szombaton játszik De Rossi apuka ifistáival a Crotone ellen, most viszont kitudódott, hogy nem lesz ott és ráadásul a következő ifi meccsen se fog pályára lépni 11-én a Samp ellen.

  • Eldől valójában mit érünk a következő hetekben. Kulcs pillanatai ezek a szezonnak. Szép-szép amit eddig csináltunk sokszor szűk kerettel. Juvének meg volt a nehéz sorozata egész jól kijött belőle, nincs kétségem következő könnyebb meccseit behúzza. Most nekünk jön nehezebb időszak. Nincs kétség ha a 7 pont tovább nő mire újra jönnek a juve meleg meccsei ami egybe fog esni a blben is fontos meccseikkel akkor nincs esélyünk max védhetjük 2. helyet + El és kupa marad. Bízok a csapatban, Villareal rossz passzban van. Nyerni kell idegenbe is!

  • Az ember érzése az hogy a juve mindig nyer, hogy rohadjon meg :) Megnéztem mennyi pont férne bele a többi bajnokságban.
    Top bajnokságok élén pontveszteség:
    Olasz:-12
    Német: -11
    Angol: -15
    Spanyol: -11
    Francia: -17

    Nagyjából az látszik ha valamit akarunk akkor nekünk is ez kell, sokkal több vesztett ponttal nem lehet vezetni egy bajnokságot. Mi ugye -19-el állunk...

  • Újabb hírek Florenziről! A napokban arról volt szó, hogy a hétvégén már játszani fog a primavera csapattal, de sajnos edzésen rásérült a műtött térdére.

    Azt írják, hogy nem ütközés történt, hanem ficam, vagy rándulás jellegű sérülés. Jelenleg pihenést írtak neki elő, kap egy fájdalomcsillapító kúrát és pénteken fogják műszerekkel megvizsgálni a térd pontos állapotát, természetesen Mariani profnál.

    Csak mert nem tudtuk, hogy mi hiányzik... :(

  • Sári a Fior ba mehet kölcsönbe vagy a Watford Las Palmas- hoz szerződhet...
    Spallettit szeretné marrotta Allegri helyére amennyiben távozik év végén és Spallo sem hosszabbít velünk.
    Amennyiben ez meghiúsulna, akkor a Sousa, Di F. kettős lenne a B terv...
    Juve-Juve....., hogy lapátolnátok híg fost 0-24 ben villával... :@

    • inkább az lapátoljon fost élete végéig aki ezeket a híreket kitalálja, de még azok is akik ezt átveszik és tolják az arcunkba...undorító!! Jah, valamit kihagytál....Manolas utódja is megvan már, gondolom holnap bejelentik hogy a nyáron érkezik... :D :D

        • Óriási tehetség tizennyóc misiért!! :D Jah és a MU is akarja úgy hogy biztos jó!! :D

          • Meg nem mondom már hogy hívják, de valamelyik nap az volt az egyik "Fő Hír", hogy ő a Manolas utódja. De azóta már felment az ára, mert véletlenül nyertek egy meccset a Dortmund ellen, szóval most már izgulhatunk. :D

      • Igazából most nincs mercato, el kell valamivel b...ni az időt nekik, csak ne k...nak fel velük ennyire :@ :-D

Related Post