X

Az ideális íven

Közeleg az Európa Liga, és egy izzasztó sorozat, három héten keresztül hat olyan ellenféllel szemben, akik közül a Torino tűnik a legkönnyebbnek. Előtte még ellátogatunk a Crotone otthonába, hogy ideális íven fordulhassunk a szezon vélhetőleg legnehezebb szakaszára.

 

Nincs mit tenni, bár a Roma utálja az ilyet, de ez kötelező feladat. A Crotone három meccset nyert eddig, ennél kevesebbet csak a Pescara, miközben a húsz lőtt góljukat illetően is csak három csapat teljesít rosszabbul. Annak sem nagyon láthatják hasznát, hogy hét közben a Juventus is amortizált rajtuk, most pedig a Roma következik,  de legalább hamar túl lesz két nehéz ellenfélen Davide Nicola csapata. Az edző Spalletti szerint remek munkát végez – Spalletti szerint minden edző remekül teszi a dolgát, alighanem mind őt szeretné főnökének -, és valóban, Nicola általában igyekszik tényleg focizni. Anno a Livornójáért bolondultam, gondolom, nem sokan vagytok társaim ebben az ízlésficamban.

Számunkra viszont sokkal fontosabb a saját házunk táján nézelődni. Hét közben az év talán legjobb játékát mutattuk be a Fiorentina elleni súlyos testi sértés alkalmával. A Sampdoria és a Cesena elleni rettenet után felszabadultan, attraktívan és magabiztosan futballoztunk, a vasárnapi párunkkal szemben is ez kell, hogy legyen a cél, ott kell tartani a lábunkat a gázpedálon, hogy kellő lendülettel érkezzünk a Villarreal, Torino, Villarreal, Inter, Lazio, Napoli rangadósorozathoz.

 

 

A keretben már ott lesz Perotti, viszont Totti gyomorbántalmak miatt kimarad a játékból. Kár, kiváló formában játszott az utóbbi hetekben, a Crotone ellen jó lett volna látni őt. Spalletti külön kiemelte, nem ülhet a babérjain a Roma, komolyan fogjuk venni a Crotonét. Hát, ez a minimum, főleg, miután hét közben visszaállt a hétpontos hátrány a Juventusszal szemben. Nem tudom, hogyan és kit fog pihentetni a következő három hétben, de nem nagyon lesz rá alkalma ezen a meccsen kívül, itt meg talán belefér, ha Paredes és El Shaarawy kezd, és egy kicsit többet látunk Grenier-ből.

Jó hír, hogy bár Florenzi még nincs ott a keretben, rajta és Tottin kívül mindenki elérhető, a mama kedvence pedig a Villarreal elleni visszavágóra már készen állhat, ha minden a tervek szerint alakul. Holnapig még gondolkozhatunk, hogy vajon Salah kezd-e, és ha igen, marad-e a három védő, vagy a Crotone ellen megpróbálkozunk egy támadóbb felállással. Ősszel 4-0-ra vertük őket még Florenzivel a fedélzeten, hazai pályán viszont valamivel jobban teljesítenek. A tippem egy 3-2-es győzelem, Stoian és Rosi menetrendszerű góljaira El Shaarawy, Salah és Dzeko válaszolnak.

 

 

Curvasud93:

View Comments (24)

  • Közben a Roma stadionja körüli eljárás egyre inkább hasonlít egy latin-amerikai szappanoperára. Komolyan mondom, nevetséges lenne, ha nem lenne ekkora a tét.

    Azok kedvéért, akik nem látták az előző epizódokat, ott tartottunk, hogy az egy hónapos halasztás és a Lazio tartományhoz benyújtott negatív jegyzék után, a városi tanács a színfalak mögött, de mégis többé-kevésbé nyíltan, tárgyal a stadion projektről a Rómával. Azt senki sem tudja, hogy miről tárgyalnak, hogy miről alkudoznak, egyesek szerint a négyzetméterekről, mások szerint a jegyzékben szereplő kifogásokról... Rejtély!!!

    Miközben a Lazio szimpatizáns polgármester asszony, Virginia Raggi, megbékélő hangnemben nyilatkozgat jobbra és balra a stadionról, addig a "történetünk főgonosza", a "velejéig romlott és gonosz" Berdini úr, az építési osztály vezetője, kárörvendő hangnemben dicsőíti a stadiont elítélő jegyzéket és nehéz lenne eldönteni, hogy melyik szereplő az ellenszenvesebb.

    De ez mind semmi, mert közben kiderült, hogy valójában Berdini osztályvezető úr egy titkos háborút visel Raggi polgármester asszony ellen!!! Bizony ám kedves nézőink, kiderült, hogy a Berdini már egy ideje fúrja a Raggit!!!

    Eddig is tudni lehetett, hogy Berdini rosszindulatú pletykákat/híreket szivárogtatott ki a médiának a főnökéről, még alkalmatlannak is minősítette (micsoda szörnyűség!!!), de eddig a Berdini ezt tagadta. Erre most előkerült a sokadik hangfelvétel, amin Berdini egy újságírónak elmeséli, hogy "a Raggi és Marra szeretők voltak"!!!

    Berdini első reakciója szokás szerint az volt, hogy elkezdett hazudozni, elmondta, hogy nem tudta, hogy egy újságíróval beszél és különben sem úgy mondta. Csak az a kár, hogy azon a bizonyos hangfelvételen, a Berdini még azt is mondja az újságírónak, hogy "ha gondolod használd fel, mondd azt, hogy névtelen forrástól származik". Micsoda izgalmak, micsoda fordulat!!!

    Ha esetleg valaki nem tudná, hogy ki az a Marra, akinek a szeretője (volt) a polgármester asszony, forduljon bizalommal az olasz hatóságokhoz, mert az egykori pénzügyőr és bukott pilóta, Raffaele Marra letartóztatásban van már november óta, többek között korrupcióért.

    Micsoda cselekmény! Micsoda forgatókönyv! Micsoda alakítások! Ezek után vajon kié lesz a banánültetvény? Akarom mondani, a stadion? Berdininek sikerül kifúrni a Raggit, vagy őt fogják leváltani a sok hazudozásért?

    És mi lesz a szerelmespár sorsa? A Lazio szimpatizáns, populista
    polgármester Virginia és az egykori pénzügyőr, ma
    korrupt tisztviselő, Raffaele végül egymáséi lehetnek? Várom, hogy mikor kerül elő egy gonosz ikertestvér... Vagy ezek már a gonoszok és az ikertestvér lesz a jó? Majd megtudjuk a Roma Stadionja következő epizódjában!

    Hogy nem b@szódik halomra ez az egész rohadt bagázs!!!

    • Itthon könnyebben épülnek a stadionok, mint ahogy lakáshitelt kapnak az emberek, én nem értem, odakint mit szarakodnak.

    • Hát zseniálisan élveztem ezt az összefoglalót, posztnak is tökéletes lett volna :D kész katasztrófa, de egyszerűen nem látom magam előtt, ahogy egy 1,6 miliárd euros befektetést félrelök egy város. Egyszerűen elkeserítő lenne, főleg a Roma szempontjából. Én nem vagyok hajlandó eljátszani sem a gondolattal egyébként, hogy mi lesz, ha tényleg nem megy át.

    • Még nem tudod de a 32. epizódban megjelenik egy 3. (akarom mondani 4. nagyon fontos) szereplő, Miquel. Raggi még Marra előtt találkozott vele egy spanyolországi nyaralás alkalmával! Szerelem volt az első látásra de Miquel családja foggal körömmel ellenezte a frigyet...Miquel családja csak katalán hölgyet tudott volna elfogadni a kisfiúk mellé, nem egy taljánt! A friss pár, mindent megpróbált hogy szerelmük kiteljesedjen de Miquelt, szülei Észak-Spanyolországba küldték hogy ott bővítse az ősi katalán családi vállalkozásukat. Mindeközben Miquel szülei felbérelték Raffaele-t hogy csavarja el Raggi fejét. Mivel Raffaele jóképű srác volt, olasz is, meg közel is, ezért megannyi elutasítás után végülis Raggi belemt egy kis kukiba.
      De vajon Miquel visszatér-e?
      És ha visszatér akkor Raffaele távollétében vajon kiteljesedhet végre szerelmük?

      • De a legeslegnagyobb kérdés, az lesz az évadzáró, hogy ki a gyerek igazi apja? És mi az anyja? Várjunk... Nem, mégsem... Azt már tudjuk, hogy micsoda ezeknek az anyja...

        • Sőt állítólag a végén kiderül hogy Miquel valójában Berdini fia! Tehát Miquel egy erkölcsi dilemma kellős közepén találja magát...de vajon mit választ? Az örök szerelmet vagy édesapját akit Virginia gyűlöl? Választhatja e mindkettőt?
          És mi lesz így a Stadionnal?
          :D

  • Nagyon kíváncsi vagyok a kezdőre, Grenier-t szívesen megnézném akár hosszabb időre, talán Strootmannak lenne szüksége most leginkább pihenőre. Dzeko alternatíva továbbra sincsen, szóval erről kár is beszélni. A jobb oldal nagyon érdekes még, Salah hiánya miatt teljesen más formációban játszottunk, de ezt a 3 védős dolgot bűn lenne feladni gyakorlatilag. Mondjuk ha Rüdiger-Manolas-Fazio-Emerson lenne hátul, akkor meg visszatérhetnénk a rugalmas "ingadozó védőrendszerhez" az is jól funkcionált. Bal oldalon arra leszek kíváncsi, hogy Emerson kap-e pihenőt valamikor, Mario Rui meg ezzel lehetőséget. Ennyi meccsen nem ártana, jobb önkéntesen rotálni 30 percet, mint kényszerből 3 meccset (vagy hónapot, ahogy a Roma-t ismerjük). A probléma csak ott van, hogy Spalletti még akkor sem szeret kísérletezgetni, meg cserélgetni, ha teljesen egyértelműen zsebben van a meccs. Ez az egyetlen amit felhozok ellene, bár Rudi-val szemben legalább a kezdőn hajlandó néha változtatni.

    • :D csak ugye az a baj hogy Rómában soha nincs egyértelműen zsebben a meccs ... :D

    • Most lesz igazán érdekes, meddig fogja bírni ez a keret, ha háromnaponta kell játszani egy rangadót? Ez lesz csak az igazi törésteszt!

  • 3421 Szczesny, Manolas Fazio Rudiger, Peres Paredes Strootman Emerson, Salah Nainggolan, Dzeko

  • Eskuszom megegyszer meglatom Dzekot a buntetopontnal befejezem a meccs nezeset...

  • Valaki arulja mar el nekem, hogy Dzekot mi a banatos f@szert kell a buntetoknel eroltetni? Nem hiszem el, hogy nincs mas aki kepes lenne elvegezni Perrotti hianyaban....

        • Nainggolantol azert tartanek hogy kibikazza a stadionbol :D
          De kb barkit szivesebben lattam volna elvegezni, mint Dzekot.. mar amikor odaallt mar ereztem, hogy nem lovi be :/

    • Dzeko elvállalja, akarja rúgni és amíg a gólzsák elvállalja (megy az aranycipőért), addig szerintem hagyni kell.

      Más kérdés, hogy most a következő edzés után, egy órát ottmaradnék tizit gyakorolni. :(

  • A bosnyákoknál akármikor láttam tizenegyest lőni, varrta fel a pipába.

    • ugyanez...mikor megláttam, mondom megy fel a jobb felsőbe erőből....se :D

Related Post