X

Vasárnap esti bolognai

A csütörtöki kupamérkőzés helyszíni megtekintése miatt kialakult eufória hatása alatt készül most ez a Bologna beharangozó. Ezért előre kérnék elnézést. Abban viszont bízom, hogy a csapat lendülete nem törik meg Donadoni gárdája ellen. Bizony jó kis csapattá formálódott az egykori szövetségi kapitány és Nagy Ádám klubja, ettől még a fővárosi, esetünkben pályaválasztó AS Roma a favorit. (a szombat esti oddsok: 1: 1.25 / X: 6.00 / 2: 12.00)

Manolas orra

Ahogy a bécsi mérkőzésen jól megmutatta támadó arcát a Roma, úgy képzelem a vasárnap esti találkozót szintén! Bár ez csak az optimista fantáziám szüleménye. Ilyen helyzetben a kisebb olasz klub kizárólag a biztonságra törekszik majd, zártan védekezik, többek között Nagy zseniális labdaszerzéseivel spékelve.

A vendégek részéről, várhatóan egy 4-5-1-s betonbunkerre számíthatunk. Costa kapus előtt Masina – Helander -Ferrari – Mbaye védőnégyessel, középen Dzemaili – Nagy – Taider, a két szélen Krejci és Rizzo, elöl pedig a jól ismert Destro. Azaz „volt római ellenünk rúg gólt”, „játszik jól” átok beteljesülése igencsak fennáll. Reményeink szerint vasárnap elmarad mindez, és ha nehezen is, de feltörik majd ez a védelem, és jönnek ütemesen a Farkasok góljai… mint az Ernst Happelben!

Munka

Hazai oldalon a sérüléshullám még bőven tart. Valamivel rendezettebb védelemben már reménykedhetünk. Szczesny a kapuban, a védelemben Peres – Rüdiger – Fazio – Juan. Középen egy defenzívebb hármas Paredes (vagy Strootman) – Ninja – DDR személyében, elöl a pihent Salah mellett a bombaformában futballozó Dzeko, illetve a mostanában Perottival együtt halványuló El Shaarawy.

Egyes források 4-2-3-1-s felfogásban képzelik mindezt, máshol a divatosabb 4-3-3 a kezdő felállás. Ez nyilván semmit nem jelent, menet közben csodálatosan képes alkalmazkodni a szükséges feladatokhoz kedvenc csapatunk. Kispad tekintetében igen szűkös a helyzet, több fiatal játékos leülhet holnap a kopasz tréner mellé. Várhatóan őket tudja nevezni a szakmai stáb. Alisson, Lobont, Marchizza, De Santis, Strootman (vagy Paredes) Gerson, Perotti, Iturbe.

DDR most sok lehetőséghez jut

A Bologna elmúlt öt mérkőzésén nyeretlen maradt, bár igen szerencsétlenül alakultak döntetlenre meccseik, ettől még pontok tekintetében nem állnak jól, a tabella alsó felében helyezkednek el. Utolsó győzelmük szeptember végére datálható, akkor a Sampdoriat felett arattak diadalt.

Én személy szerint követem idén a Bologna mérkőzéseit, Nagy Ádám miatt. Könnyű leírni róluk, hogy a kiesés ellen kell küzdeniük, meg hogy alakul a csapatjátékuk, de még csak az út elején járnak. Egy dolgok akartam megemlíteni, ami szerintem fontos: a szerencsével állnak nagyon hadilábon, ahogy az előző bekezdésben szóba került, a Sassuolo ellen a lefújás előtt jött Matri egyenlítése, a Fior ellen múlthéten egy piros lap – tizenegyes kombináció okozta a vesztüket, vagy akár a Genoa elleni bajnokin három piros mellett a hajrában veszítették el a mérkőzést. Meglátjuk, holnap milyen lesz a kapcsolatuk Fortunával.

Nagy Ádám a kezdőben

Amennyiben a megjósolható forgatókönyv szerint alakulnak majd az események, akkor egy dolog lehet mérvadó, mégpedig az első gól megszerzése. Jól időzítve könnyedebb mérkőzést varázsolhatnak a srácok nekünk vasárnap estére, de ha görcsösen nyomjuk majd a hálóhoz a bolognai csapatot, akkor kutya nehéz lehet…

A találkozó vasárnap este, háromnegyed kilenckor indul. Talán ultrák is lesznek, hiszen a kerítés módosítva lett más sportesemények miatt. Remélem nagy koreográfiákkal készülnek, és erre pihentek csütörtökön, mivel az osztrák fővárosba csak nyomokban utaztak el.

Ez szomorú, de tekintsünk előre, a Juventusnak marad két fontos BL mérkőzése még erre az évre, ameddig arra koncentrál Allegri, szépen rájuk kellene mászni. Nem azzal a játékkal, amivel az Empoli ellenében próbálkoztunk, hanem azzal az önfelet támadó focival, amit az Austria kapott!

 

Szentesi János:

View Comments (25)

  • Én is néztem a Bolognát, és egyet értek, nem nagyon játszottak rosszul idén.

    • Elég fura keretet nevezett az öreg...
      Ha Eder és Zaza nulla teljesítménnyel bekerült akkor egy önmagához képest halványabb Sárinak simán helye lenne!!
      Vasárnap meg jó játékkal, gólparádéval kellene hazaküldeni Ádiékat!

    • Évek óta mondogatják sokan, hogy Itáliában nem erőlködnek az ellenfelek a Juve ellen, ha van kedvetek nézzétek meg milyen kezdőkkel álltak ki a csapatok ellenük, tanúságos. Ez is csak a Juve erejét mutatja, félnek is tőlük, meg azt is tudják, hogy nem is érdemes erőlködni. Csak annyi történt, hogy most Buffon mondta azt, ami mindenki szeme előtt van.

      Ez nem lenne egy olyan triviális kérdés, hiszen a szabályok szerint mindig a legerősebb csapattal kéne kiállni. De a valóságban ez egy olyan szabály, amit tudomásom szerint soha sehol nem vettek komolyan, hogyan is lehetne?

      Én a mi szempontunkból aggasztónak találom, hogy Buffon ilyen agresszív volt, mert ez a beszólás az öltözőben hangzott el a Napoli legyőzése után, egy motiváló beszéd részeként. Még nem igazán történt velük semmi rossz az idén, vezetik a bajnokságot, továbbjutásra állnak a BL-ben és Buffon máris úgy érzi, hogy rá kellett szólni a csapattársakra.

      Én a mi csapatunktól csak olyanokat hallok mindig, hogy mindenki mekkora bajnok. Gondolom ez is egy különbség. :(

  • Jövő hétvégén az Atalanta elleni meccsünk nem lesz egy sétagalopp, ezt a Bolognat mindenképp verni kell! Jó nagy a pangás egyébként. Visszatértetek már Bécsből? :)

      • Igaz-igaz, de nekem a Roma-s meccsek jelenleg olyanok, mint a egy jó sorozat. Vége az egyiknek, indítnám a következőt. Persze előfordul, hogy kipicsáznám a tv-t az ablakon a játékosokkal együtt, de őszintén megvallva jelenleg a válogatott mérközések kurvára hidegen hagynak. Ventura alig vette át karmesteri pálcát, már inog a kezében. Ilyen Zaza meg Éder ott lehet a keretben, de El Sharaawy nem? Na hagyjuk..Egyedüli pozitívum, ami nem is kicsi, hogy a sérülteknek addig lesz egy kis plusz idejük felépülni.

  • Ez a buzi Juve megint nyert... Nincs más választás ha akarunk valamit otthon be kell húzni a 3 pontot más lehetőség nincs!

  • Közben Rómában olyan vihar van, hogy a városban halálos áldozatot is követelt.

  • ROMA (4-2-3-1): Szczesny; Peres, Fazio, Rüdiger, Jesus; De Rossi, Strootman; Salah, Nainggolan, Perotti; Dzeko.

Related Post