X

Roma-Bologna 3-0

A Roma 3-0-ra győzte le az Olimpicoban a Bolognát, Momo Salah mesterhármasával.

Ezek voltak a kezdők:

ROMA (4-2-3-1): Szczesny; Peres (77′ Gerson), Fazio, Rüdiger (57′ Paredes), Jesus; De Rossi, Strootman; Salah (84′ El Shaarawy), Nainggolan, Perotti; Dzeko.

BOLOGNA (4-3-3): Da Costa; Krafth, Ferrari, Helander, Masina (85′ Torosidis); Nagy, Viviani, Taider (65′ Pulgar); Dzemaili, Sadiq (51′ Destro), Krejci.

Semmi meglepetés, Spalletti mester a legerősebb keretet küldte harcba, hátul a védelem adott volt a sok sérülés miatt, baloldalt Juan Jesus kezdett. Középen a Strootman-De Rossi páros szervezte a játékot és alkotta a védőgátat a védelem előtt. Elől pedig ismét Perotti kapott lehetőséget, El Shaarawy végül a kispadra szorult.

Furcsán indult a meccs, úgyis mondhatnánk, hogy a Roma elaludt és az első percekben szenvedtünk a Bologna ellen, valójában majdnem gólt kaptunk, köszönjük meg Krejcinek, hogy nem találta el a kaput. Sadiq is igyekezett fenntartani a „romanisták a Roma ellen” babonát, szerzett egy gólt is, de szerencsére a labda már kint volt a gólja előtt. Valójában ennyi volt romanista ellen (Viviani, Destro, Sadiq, Torosidis), kész csoda, hogy nem fordítva alakult a meccs.

A 11. percben jött Dzeko első villanása, a lövése sajnos a kapufa rossz oldalán szállt el. De alig két perccel később a Roma megszerezte a vezetést, Perotti akciója után Salah szerzett gólt, a lövése megpattant Masinán és teljesen becsapta Da Costa kapust.

A gól picit megtörte a Bolognát, a Roma többször megszerezhette volna a második gólt, de Dzeko, Nainggolan és Perotti egymás után alig centikkel hibázták el a gólt. A 33. percben aztán Strootman gondolt egy nagyot és érthetetlen labdát adott hátrafelé, amiből egy félelmetes indítás lett Sadiqnak, szerencsére Szczesny követte a játékot és valahogy sikerült megelőznie Sadiqot egy káprázatos szereléssel.

A második félidőben megint Dzeko veszélyeztette a Bologna kapuját, de Da Costa kétszer is jól védett. Az 50. percben a Bologna lecserélte Sadiqot Destrora, ezzel arra is ügyltek, hogy ne csökkenjen a pályán lévő volt romanisták létszáma. A Bologna feljebb jött és ezzel hatalmas területet hagyott a Rómának. Közben Rüdiger is elfáradt, a német csütörtökön játszotta az első egész meccsét az Austria ellen, le kellett őt cserélni Paredesre, aki beállt a középpályára és De Rossi hátrament Fazio mellé a védelembe.

Az 58. percben Salah elfutott Masina mellett és megszerezte a második gólját, de Giacomelli bíró sporttárs látott egy nem létező szabálytalanságot az egyiptominál és nem adta meg az amúgy érvényes gólt (ezzel mellesleg az őrületbe kergette Spalletti mestert). De ami késik nem múlik, az egyiptomi tarthatatlan formában volt, először kihagyott egy újabb helyzetet, majd a 62. percben megszerezte a második gólját, Strootman szép indítása után.

És még mindig nem volt vége, Salah még mindig nem volt elégedett, a 70. percben, a sokadik vágta után a jobb szélen, megszerezte a harmadik gólját, amikor elsőként ért oda a Dzeko lövése után kipattanó labdára. Salah megszerezhette volna a negyedik gólját is, de ahelyett, hogy kapura lőtt volna, inkább önzetlen volt és mindenáron Perottival akart gólt rúgatni, így nem lett semmi az egészből. Végeredmény 3-0 és hiába kezdett jobban a Bologna, végül egész olcsón megúszták a római kirándulást, főleg a második félidőben látottak alapján, ez lehetett volna sokkal csúnyább is.

Nagyon jók voltunk, ez Salah nagy meccse volt, az első mesterhármasa a Serie A-ban és természetesen hazavitte a labdát is. Nem lehetne csinálni valamit ezzel az Afrika-kupával? Perotti is félelmetes volt, De Rossi és Dzeko is nagyot játszottak. Külön öröm volt, hogy a védelmünk végre nem kapott gólt, úgy tűnik Juan Jesus is végre megértette, hogy amikor nála a labda a tizenhatosunknál, akkor ne kezdjen el cselezni középre a kapunk elé, mert abból még soha semmi jó nem jött ki.

Szép győzelem volt, visszaszereztük a második helyet a bajnoki tabellán és közben leszakítottuk egy picit a Napolit is. Túl vagyunk egy elég kemény menetelésen, a lehető legjobbkor jön a jól megérdemelt válogatott szünet, hogy a mieink szusszanjanak egy picit és 20-án folytatjuk az Atalanta ellen.

nemvoktrendi:

View Comments (9)

  • Igazából a szerencsésebb forgatókönyv valósult meg. Pedig az elején majdben belerondítottak a levesünkbe.

    Le a kalappal a Bologna előtt, hogy ilyen bátran felvállalják a támadó focit.

    Jó meccs volt!

    Salah a negyedik afrikai, aki mesterhármast ért el a Serie A -ban! Gratula neki!

    • Nyilván azt hitték, hogy a halmozottan tartalékos védelmünknek könnyebben fognak gólt rúgni és tényleg nem sok hiányzott. Ha vezetést szereztek volna, akkor meg jött volna a bunker védekezés, 10-11 emberrel a labda mögött. Szerencsénk volt, hogy mi szereztünk először gólt. De csak ebben volt szerencsénk, amúgy szépen körbelőttük őket.

  • Kezdem egy személyessel. Mindigtévés előfizetőként megdobtak egy levéllel, hogy mostantól karhatalmilag a spíler tv-t kell néznem és mindenfajta didzsi sportot kiirtanak az olasz focival együtt az éterből (amúgy azt hallottam a telehomo is így döntött). Nos, én nem tudom üzletileg kinek-hogyan éri meg a dolog (gyanítom tökéletesen leszarják, hogy én mit akarok nézni beadnak egy sportcsatornát és legyek boldog vele), de amit tegnap láttuk az bőven rácáfol mindenfajta klisé halomra amit az olasz foci kapcsán emlegetni szoktak. Látványos támadójáték mindkét (!) csapat részéről, gólratörő-ritmusos, lüktető meccs. Szerintem a nagy különbség az, hogy mind a 2 csapat ugyanazt a focit játssza, csak mi jobban. Az amúgy várható volt, hogy a lelkesedés mellett a fáradság is győzni fog a Bologna felett, így tényleg roppant csúnya is lehetett volna a vége, de mégis micsoda különbség ez a majdnem 4-5 gól a Crotone vagy Palermo vergődéséhez képest?

    • A Roma sose volt az a tipikus olaszos csapat, pontosabban fogalmazva, már a 80-as évek óta a labdatartáson és a helyzetek kialakításán volt a hangsúly. Azt is el kell ismerni, hogy ez nem mindig sikerült, távolról sem, de legalább a szándék többnyire megvolt. :)

      Gondolom az Antenna Hungáriánál politikai szempontok is vannak a csatornakiosztás összeállításánál. Az előfizetőik pedig így jártak. Sajnos, vagy szerencsére, mondhatják, hogy a világ legjobb bajnokságát fogják közvetíteni, élőben a ködös Albionból, szóval tessék örülni. Nem mellékes, hogy a diginél havi három rongyért mérik azt a műholdas csomagot, amiben a spíler tévén kívül gyakorlatilag minden sportadó benne van, szóval el lehet gondolkodni. Egyébként meg semmi sincs kőbe vésve, még az is lehet, hogy jövőre a spíler kkt. megveszi a Serie A-t is és akkor a digi előfizetők fognak anyázni (én legalábbis biztos anyáznék).

      • Én is tányéros-digi előfizető vagyok, ès teljesen elégedett. Ár/érték arányban messze a legjobb. Két HD-s beltérivel mindössze 4200/hó.

      • Tisztában vagyok vele, hogy a Róma nem tipikus olasz - amióta az eszem tudom nem volt az, többek között ezért is szurkolok nekik. De azt is tudjuk, hogy ebbe a 70-es 80-as években kitalált zsánert mondogatják még mindig és a szomorú az, hogy elsősorban a szakértők és újságírók teszik.
        A csatorna választék politikai mivoltával is sajnos ugyanúgy tisztában vagyok, ami elég félelmetes dolog, hogy egy piaci alapon működő, szaros szolgáltatói kör sem lehet mentes a hatalmon lévőktől. Ezért írtam, hogy tökéletesen érdektelen, hogy mit akarok nézni, mert nekik ezt kell adniuk. Egyébként gonosz leszek, de nem tudom pontosan Magyarországon hányan néznek angol és olasz focit, mert az, hogy világviszonylatban eladhatóbb a premier league az cseppet sem jelenti azt, hogy kis hazánkban is.
        A spíler tv kínálatbővülése valóban valószínű, mert jelen pillanatban férfiasnak számító műsorok (valami tetoválós, meg ilyesmik); nhl meccsek és kiváló angol labdarúgás folyik rajt éjjel-nappal, ami valljuk be őszintén egy magát sportcsatornának bélyegző csatornától több, mint szánalmas. Azonban jelen pillanatban nincs meg sem a szerkesztő gárda (reggeli-beszélgetős-hír műsor szerkesztéséhez), sem a megvásárolt sportesemény, hogy ez engem érdekeljen. Az, hogy májusig biztosan nem lesz az is borítékolható, így jelen pillanatban egyáltalán nem vigasztal, hogy lehet, majd egyszer...

  • Pár apró pletyka a válogatott szünet elejére.

    - Nacho jöhet télen a Real Madridból, mivel Vermaelen furcsa sérülése továbbra sem javul, (Spallettit kérdezték az újságírók, hogy kell -e műteni a holland védőt, de kitért a válasz elől, más források tudni vélik, hogy sérve van a védőnek...) így mehet vissza Barcelonába. Nacho viszont nyafog, hogy többet szeretne játszani, erre lenne lehetősége Rómában. Nem rossz üzlet, első blikkre.

    - A Róma által is hajkurászott Witsel már télen csatlakozhat a Juve keretéhez... kár, hogy nem az olasz fővárost választja a Spalletti keze alatt is dolgozó középpályás.

    - Délután új riporttal érkezünk!

    • Nachonak en nagyon orultem volna mar a nyaron is. Zidane azt igerte neki szamit ra hosszu tavon es ezzel elhuzta elotte a mezes madzagot. Nalunk sokkal nagyobbat ugrana a karrierje, nem beszelve arrol nelunk is hasznos lenne. Vermaelen miota holland valogatott? En ugy tudom belga a srac. :)

Related Post