X

Rapszodikus iksz

Az AS Roma az Európa Liga csoportkörének fél távján 5 pontos. Vagy fogalmazhatnánk úgy is, hogy veretlen. Viszont egy „agyonnyert” mérkőzést sikerült újra egy ponttal befejezni! De nézzük inkább időrendi sorrendben a történteket. Totti mester 100. nemzetközi kupameccsén kezdőként kapott helyet, amit két gólpasszal meg is hálált. Erről majd később.

Üres stadion…

A csapat több területen tartalékosan, vagy inkább fogalmazzunk úgy, hogy a kevésbé használt emberekkel állt fel. A százados kapitány mellett El Shaarawy és Iturbe kapott lehetőséget a csatársorban. Előbbi szépen élt a ráaggasztott bizalommal, Iturbe úgy látszik menthetetlen. Minél hamarabb értékesíteni kellene, ha kell még egyáltalán bárkinek.

A középpályán Ninja mellett Paredes és Gerson kezdett. Ha ez a tartalékos középpályája Spallettinek,akkor ezen a területen megvagyunk. Véleményem szerint kiválóan játszott minkét fiatal tehetség. A belga punkról pedig már régen tudjuk, hogy világklasszis. A védelem volt az a csapatrész, ahol a lehetőségek valamivel szűkösebbek, így Florenzi és Manolas is kellett, hogy játszon. Mellettük Fazio és JJ kapott még helyet. Pontosabban ezzel a kezdővel léptünk pályára: Alisson – JJ, Fazio, Manolas, Florenzi – Ninja, Paredes, Gerson – El Shaarawy, Totti, Iturbe.

A kezdő kép

Sajnos a nézők továbbra sem járnak Roma meccsre, így hallgathattuk a kétezer osztrák buzdítását. Lassan megszokja az ember. Hagyjuk is ezt, majd egyszer egy külön posztban. A mérkőzésről csak röviden, az elején a Roma próbálta szervezni a játékot, igyekezett megbecsülni a labdát, de sokra nem ment vele. Majd negyedóra után egy eltolódott védekezés mellett, kiváló egyéni teljesítmények közepette vezetést szereztek az sógorok Holzhauser révén. Egy szemfüles átadást rúgott a hosszúba, egy érintésből az égimeszelő, bécsújhelyi születésű támadó. 0-1

Szerencsére gyorsan jött a válasz. Gerson hasonlóan fifikás átadását a leshatáron kapja El Shaarawy, aki csodaszép bökéssel elpöckölte a kifelé tartó kapus mellett a labdát. 1-1. A mérkőzés ezen szakasza nagyon tetszetős volt. Az osztrákok is bátran játszottak, így maradt hely bőven a hazaiak előtt. Sorra alakultak ki a helyzetek mindkét tizenhatos előtt. Alig öt perccel az egyenlítést követően Totti tanár Úr parádés labdájával újra helyzetbe hozta a Fáraót, aki nem volt rest és második kapura lövéséből szintén gólt szerzett. 2-1.

A bécsújhelyi égimeszelő

Ez lenyugtatta a kedélyeket, a csapatok így vonultak szünetre. Majd a második játékrész nagyjából ott folytatódott, ahol az első véget ért. Egyre nyomasztóbb római fölény mellett, fáradó Austria Wien-t láttam a pályán. Ezt követően jött a sorukat megpecsételő, második Totti gólpassz. Most éppen jobb külsővel emelte át az egész vendég védelmet, amire lendületesen érkezett Florenzi és kegyetlenül a frissen beállt Hadzikic szemei közé dombázott. 3-1

Gondoltam minden eldőlt, helyre állt a világ rendje. A tartalékosan felálló Roma egy zseniális Totti közreműködéssel realizálja a két csapat közti különbséget és szépen megy mindenki haza. Erre mi történik? Valószínűleg Manolasék is hasonlóan gondolkodtak, ahogy én is tettem és rendesen bele aludtak a meccsbe… Kettő perc alatt egalizáltak az osztrákok. Előbb a frissen becserélt Prokop szerzett gólt egy pontrúgás után, majd 120 másodperccel később az afrikai légiós Kayode állította be a végeredményt. 3-3

Florenzi a harmadik hazai gólt ünnepli

Síri csend, méla döbbenet, és a kínjában mosolygó Spalletti. Ez maradt az utolsó öt percre, ahol már semmi nem változott. Egy megnyert mérkőzés ment a kukába, továbbra sem dőlt el semmi a csoportban, pláne úgy, hogy az Astra győzni tudott Csehországban. Magyarán minden kérdés nyitva, a válaszokra pedig még legalább november 3-áig várni kell. Akkor lesz ugyanis ennek a mérkőzésnek a visszavágja, ahol a győztes nagy valószínűséggel csoportelsőként várhatja a decemberei sorsolást illetve a tavaszi folytatást. De ne szaladjunk ennyire előre…

Vonjuk le itt a következtetéseket, és maradjunk azon a gondolatmenten, amit bloggertársam, nemvoktrendi  megfogalmazott, nagyon szépen. Az EL vélhetően az AS Roma számára egy laboratórium, ahol folynak bizonyos kísérletek, de messzemenő szándékok vélhetően nincsenek. Játékba lehet tartani azokat, akik kevesebb szerephez jutottak eddig, ki lehet próbálni új taktikai elemeket, és nagyjából ennyi.

A Százados és az üres stadion

AS Roma – Austria Wien 3-3

Szentesi János:

View Comments (12)

  • Ezek azok a meccsek, amik a legjobban elkeserítenek, amikor egy egyértelműen megnyert meccset dobunk el. Mit lehetne csinálni ezzel a csapattal? Ordibálni velük? Megvigasztalni őket? Nem fizetünk nekik eleget? Túl sokat fizetünk nekik? Én biztosan nem tudom, hogy mi lenne a megoldás, de a tegnapi sokadik pofára esés után, én a buszra se engedtem volna fel őket. Gyalog ment volna haza az egész bagázs! Kérdem én, hogy lehet két perc alatt két gólt kapni, otthon, ettől az Austria Wientől? Csak a rend kedvéért, a transfermarkt szerint az egész Austria Wien 19,4 millió eurót ér. Itt tartunk most.

    Az egyik római rádión egy sportpszichológus hölgy elemezte a mi hős bajnokaink kognitív folyamatait és a finoman cizellált lelki világukat. Mert ezeknek a túlfizetett twitter-huszároknak, állítólag van lelki világuk is. Hát tőlem olyan "lelki világot" kapnának, hogy nem tennék ki a kirakatba, egy életre elvenném a kedvüket az elbambulástól.

    Addig kellett volna verni az Austria Wient, amíg a bíró le nem fújja a meccset, ehhez képest olyan szépen megálltak, mintha nem is tudom hol lennének. Megint.

    Most kéne leülni tárgyalni Nainggolannal, Manolasszal, Spalletti mesterrel... Az összes "szuper-sztárral" a csapatunkból, hogy "mennyit is akarsz te keresni?" Most kellett volna valakinek lemenni az öltözőbe és rendet vágni, de nekünk Jimmy elnökünk van, aki Bostonból nézi a meccseket, legalábbis állítólag megnézi őket.

    • Azt hiszem egy fb poszt alá írtam, hogy nem játékost kell igazolni, hanem egy Csernus dokit. Vicc komolyan:/

    • Gondolatban eljátszadoztam mi lett volna ha tegnap én lettem volna az elnök... :D
      Szerintem még most is az öltözőben ordítanék... :D Ahogy írtad ilyenkor kellene megkérdezni hogy mennyit is szeretnél keresni?" Na eriggy a kva anyádba, hülyegyerek!" :D

  • Szerintem ez egy jókor jött pofon volt. A sajtótól kezdve Spallettin át (ahogy mondta az EL vége lesz érdekes) a játékosokig (Szczesny) mindenki elkönyvelte, hogy ebből a csoportból továbbmegyünk. Az első meccset nem hasonlítanám ehhez, mert akkor még komoly védelmi megingásaink voltak. Azonban most simán elvertük az ellent, ráadásul fordítva az eredményen (JJ teljesen érthetetlenül vannak meccsek, amikor úgy játszik, mintha amatőr lenne, máskor meg tisztességesen helytáll). A szekér is megy mostanság, mindenki úgy gondolta jön a tavalyi henger. Tehát elhittük, hogy jók vagyunk és pofára estünk. Ez van, de ez nem tragédia. Ha hétvégén eljátszottuk volna ezt a Palermóval az nagyobb baj lett volna, mert a bajnokságban nem tudsz javítani, itt azonban tök mindegy hány ponttal mész tovább. És valljuk be őszintén tényleg ez az Austria, akit fél gőzzel vertünk simán áll a 2. helyen? És most attól félünk, mi van, ha elhiszik, hogy nyerhetnek? Ugyan kérem. Mostantól legalább jobban odafigyelnek, látszott lejövetelkor, hogy mindenki majd szétrobban az idegtől, ez most egy jó lelki állapot, mert éhesek lesznek legközelebb is és végre meg akarják mutatni, hogy jobbak a sógoroknál.

    • Igen igazad van...DE! Velem együtt itt vannak sokan akik nagyon régóta követjük ezeket az aranylábúakat. Hány ilyen kijózanító pofont kaptunk mondjuk csak az elmúlt 5 évben? Eltelik 2-3 hét, esetleg jön pár győzelem, pár megnyert rangadó aztán menetrendszerűen jön ez amit tegnap is láttunk! Tényleg tök mindegy mennyi pontunk lesz mert valszeg a csoportból fél lábbal is továbbmegyünk de hogy ezt hogyan gondolják ezek a buzik! Már bocsánat! Ha hétvégén beszoptunk volna a Napolitól vagy előtte az Intertől akkor nem lettem volna ennyire ideges.... de így...meg ez....

    • Apropó Palermo, képzeljük csak el, ahogy tegnap este ül otthon a Palermo játékos és este 9-kor még olyan gondolatok keringtek a fejében, hogy "b@ssza meg, hétvégén megyünk Rómába, játszani ezekkel az állatokkal. Nainggolan, Dzeko, Salah... Ráadásul formában is vannak... Elverték az Intert, a Napolit... A Qrva életbe!"

      Miután megnézte a meccsünket (mert légy nyugodt megnézték a meccsünket és ki is fogják elemezni), már azt fogja gondolni, hogy "Azért nincs akkora baj. Lehet, hogy erősek, de mindig lehet nekik gólt rúgni. Érdemes megpróbálni, mi is vagyunk olyan jók mint az Austria Wien..."

      Ezzel a marhasággal csak arra akarok kilyukadni, hogy az ilyen szívásokkal adjuk a lovat a következő papíron gyengébb ellenfél alá, aki innentől kezdve szentül hiszi, hogy Rómában neki is van keresnivalója. :(

      • tökéletesen igazad van ebben. De fordítsuk meg az érvelést. "ÚÚúú, ezek a srácok jó formában vannak, pont most kellett lazázniuk így ellenünk tuti meg akarják mutatni, szóval nyomni fogják végig és nem fognak leállni. (tudom ilyen hosszú gondolatot nem tudnak 1 mondatba sűríteni)." Én ebben reménykedem.

        • Nemcsak az Austria Wienről és a Palermóról van szó, amióta az eszemet tudom ez a "törékenység" szabályos időközönként elő szokott jönni a Rómánál.

          Egy "nagy klub" átlép ezen, nem akarok mindig a szokásos példákkal jönni, de mégis, mit csinált volna hasonló helyzetben, 3-1-nél például egy Real Madrid? Addig püfölték volna tovább az Austria Wient, amíg le nem fújják a meccset. Nem azt mondom, hogy a "nagy kluboknál" nincsenek hasonlóan elhibázott meccsek, de talán évente kettő ha előfordul. De még csak október van és nekünk ez már legalább a harmadik elajándékozott tétmeccsünk volt.

          Azt hiszem erre gondol Spalletti, amikor arról beszél, hogy Rómában elsősorban a hozzáállást kell megváltoztatni. Mondjuk ugyanezt mondta már Capello is.

      • Igazad van! Elnézve a sorsolásunkat, pedig csupa papíron könnyebb ellenfelek jönnek december közepéig. Kulcs lesz hogy úgymond ezekkel a kis csapatokkal mit kezdünk. Ne legyen kétségünk a Juve felszabdalja majd az összeset. Kíváncsian várom mi mit kezdünk velük. Tulajdonképpen tegnapi iksz sehova nem számít, csoportot megnyerhetjük így is. Csak mondjuk jobb lett volna nem elutazni romániába az A kerettel hanem mondjuk ifit kiállítani...

      • az mind semmi....gondolj bele az osztrákok mit gondolhatnak! Rómába leikszeltünk velük, hazai pályán, hazai közönség előtt ( sokkal többen lesznek mint a római közönség), meccs előtt mindenki iszik egy kis vért aztán hadd szóljon. Kva kemény lesz az a bécsi vendégjáték....

  • Közben nagyon rossz hír érkezett!!! Tegnap Ismeretlen elkövetők
    kirabolták Rocchi bíró úr villáját! Ellopták a páncélszekrényét is,
    amiben 100.000 euró értékben voltak ékszerek!

    Nekem az első
    reakcióm az volt, hogy a karma egy csúnya dolog, a legváratlanabb
    pillanatokban szokott lesújtani. De jobban belegondolva ez nagyon rossz
    hír. Mi lesz ha most Rocchi bíró úr újra meg akarja keresni az elveszett
    ékszerek árát? Mikor is játszunk a Juveval? https://uploads.disquscdn.com/images/64fb51d293583149b4135d3dbb06d1ab1dea706ae04b488c5d09cde69f530289.jpg

Related Post