X

Roma-Inter 2-1

A Roma megnyert egy nagyon szép meccset. Dzeko már az 5. percben vezetést szerzett, Banega pedig a második félidőben egyenlített. Végül Manolas fejesgólja döntött.

Volt itt minden, mint a vásárban, kapufák, ziccerek, villámgyors fordulatok, látványos megoldások… Nagyon szép meccset láthattunk! Mindkét csapatnak jár a dicséret, de nekünk azért talán egy „picikével jobban”. Így álltak fel a csapatok:

ROMA (4-2-3-1): Szczesny; Bruno Peres, Manolas, Fazio, Juan Jesus; De Rossi, Strootman; Salah (70′ El Shaarawy), Florenzi (90′ Nainggolan), Perotti (79′ Paredes); Dzeko

INTER (4-2-3-1): Handanovic; Ansaldi (62′ Nagatomo), Miranda, Murillo, Santon; Joao Mario (60′ Gnoukouri), Medel; Candreva (69′ Jovetic), Banega, Perisic; Icardi.

Az első félidőben a csapatok nyíltan egymásnak estek, ne durvaságra gondoljatok, hanem nagyon magas ritmus diktált mindkét csapat. A Rómában Salah egymás után alakította ki a helyzeteket, Dzeko pedig káprázatos formában volt, az Inter védelme alaposan megszenvedett az egyiptomi sebességével és a bosnyák óriás fizikai erejével.

Először az Inter volt veszélyes, Candreva és Icardi próbálkoztak, de a Roma rögtön az első támadásból gólt szerzett. Az 5. percben Bruno Peres, aki végre a „jó oldalon” játszott, jobbról betört az Inter védelme mögé és laposan betette a labdát az érkező Dzeko elé, aki közelről, egy klasszikus befejező csatárhoz méltó gólt szerzett.

Dzeko: „Nagyon jól érzem magam és látszik is a pályán, de több gólt kell szereznem”

Az Inter egy pillanatra megremegett a bekapott góltól és a Roma elhúzhatott volna, de először Salah maradt le Dzeko beadásáról, majd Bruno Peres lőtt picivel a milánóiak kapuja mellé. Aztán Banega gondolt egyet és 25 méterről megeresztett egy sistergős bombát, ami a hiába vetődő Szczesny kapujának a belső kapufájáról pattant ki. Ettől az Inter felébredt, Candreva többször elverte Juan Jesust a bal oldalunkon, középen Joao Mario és egy bomba formában lévő Banega diktálták a ritmust, a jobb oldalunkon meg Perisic veszélyeztetett.

Ezalatt a Roma se hagyta magát, de sajnos megint elpazaroltunk egy csomó helyzetet. Salah kétszer is egy az egyben szembekerült Handanoviccsal, először kilőtte a kapufát, utána meg az Inter kapusa jött ki jól. Közben a másik oldalon Perisic lapos beadását Szczesny lábbal hatástalanította. Dzeko próbálkozott megint a 16-os vonaláról, de a lövése középre ment és Handanovic kivédte.

Perisic beadásánál Candreva maradt egyedül a Roma tizenhatosában, de a kapáslövése mellé ment. Aztán jött Perotti, aki lövéssel próbálkozott, ahelyett, hogy rávezette volna a labdát, a már besárgult Ansaldira. Utána meg Florenzi kapott egy gyönyörű labdát Juan Jesustól, de nem tudta megverni Handanovicot. Alig egy perccel később Banega indította Ansaldit, akinek a lapos beadását Manolas a vonalról mentette. Majd Candreva próbálkozott, de Szczesny fantasztikusan nagyot védett, a következő szögletből Miranda fejelt kevéssel mellé.

A 43. percben Dzeko harcolt ki magának egy helyzetet, de lövését megint megfogta Handanovic, két ütemben az érkező Salah elől. A félidő legvégén megint a Roma izgulhatott, amikor egy labdakihozatalnál De Rossi eladta a labdát, ami valahogy Perisichez keveredett, de szerencsére a lövése középre ment.

A második félidőben folytatódott a szórakozás, a csapatok „megnyúltak” és a középpályán a védekezés is lazább lett, de az izgalmak nem maradtak el. Perotti és Perisic is közeljárt a gólhoz, a 60. percben meg Strootman fejelt mellé jó helyzetből.

De Boer kezdett el cserélni, leszedte a nem tökéletes formában lévő Joao Mariót, aki a jelek szerint ennyit bírt és bezavarta Gnoukourit, illetve lecserélte Ansaldit Nagatomora. Manolas egy szögletből kevéssel fejelt mellé, Banega meg messziről próbálkozott.

A középpályán De Rossi és Strootman nagyon nagyot játszottak, a kapitányunk rengeteg labdát szerzett és a holland is félelmetes munkát végzett. A 65. percben Perisic szabadrúgása ment mellé egy ígéretes helyzetből, 3 perccel később meg a két interista csere játszott össze, Nagatomo nagyon szép beadását Gnoukouri puskázta el. A 70. percben De Boer eljátszotta az utolsó cseréjét, lekapta Candrevát (akit természetesen jól kifütyült az Olimpico közönsége) és betette Joveticet. Spalletti mester válasza El Shaarawy behozatala volt, egy nagyon kifáradt Salah helyére.

Szerintem egyértelműen Banega volt a legjobb az Interben. Bár jobban belegondolva ott volt Handanovic is.

Az Inter egyenlítő gólja a 72. percben született, Icardi remekül adott vissza egy passzt Banegának, aki egy csellel először elküldte vidékre De Rossit, majd egy védhetetlen lapos lövéssel kivégezte a lengyel portásunkat is. Egyébként ez volt Icardi egyetlen igazán értékelhető megnyilvánulása a meccsen, bár az is tény, hogy gól lett belőle.

Szerencsére a döntetlen nem tartott sokáig, alig 3 percig. Még annyi idő se telt el, hogy a káromkodásokkal eljussak a szóismétlésig, amikor Florenzi szabadrúgást végezhetett el, a frissen beállt Jovetic naiv szabálytalansága után. A beívelt labda megtalálta Manolas fejét, még megpattant Icardi kobakján is (csak mert ez végképp nem az argentin meccse volt) és a tehetetlen Handanovic kapujában landolt.

Manolas: „Szép győzelem, főleg a lelkes védekezés miatt. Az ünneplés Spallettivel? Belefér amikor nyerünk”.

Az egyenlítés után ilyen gyorsan bekapott második gól picit megtörte az Intert, a várt reakció elmaradt. A Roma járt közelebb a gólhoz a 87 . percben Dzekoval, Florenzi újabb szabadrúgásból beívelt passza után, de Handanovic óriásit védett. Közben Spalletti már korábban becserélte Paredest, Perotti helyére és a 90. percben elhasználta az utolsó cseréjét is, Florenzi helyére Nainggolan érkezett.

A hosszabbítás alatt még Handanovic is előrement egy Interes  szögletnél, de ezzel már semmit sem értek el, 3 perc hosszabbítás után Banti bíró úr lefújta a meccset. Végeredmény 2-1 ide, a Roma megelőzte az Intert a bajnokságban és felzárkózott holtversenyben a harmadik helyre.

Ez volt vitathatatlanul a legszebb meccsünk az idén! Az egész csapat nagyon jól játszott, Szczesny csodát művelt Candreva lövésénél és szépen kivédte Perisic próbálkozását is a második félidőben. Bruno Peres adta a passzt az első gólunknál és nagyot játszott Perisic ellen. Manolas irányította a védelmünket és három pontot érő gólt szerzett, Fazio is nagyot játszott. Juan Jesus is összekapta magát a volt csapattársai ellen, szépen küzdött Candreva ellen. De Rossinak volt 1-2 hibája, de összességében óriásit játszott, Strootman pedig az egyik legjobb volt. Salah többször tönkreverte Santont, kár, hogy nem tudott élni a ziccerekkel. Perottinak is volt egy pár nagyon szép megoldása, kár, hogy az a csavart lövése nem akadt be.

Florenzi megérdemelne egy külön posztot! Ki mondta, hogy szélső, pláne, hogy szélső védő? Ugyan már! Florenzi ma Nainggolan helyén játszott, kb. azon a poszton, ahol nyert egy bajnoki címet is a Roma korosztályos csapatával és cseppet sem hiányoltuk a belga ninját. Florenzi futott mint a gép, megkergette az összes ellenfelet, majdnem szerzett egy gólt, kiosztott egy gólpasszt… Nagyon szép meccse volt! A legjobb szerintem viszont Dzeko volt, a korai gólja rögtön a lehető legjobb mederbe terelte a meccset, de ezen kívül is rengeteg labdát tartott meg, minden ellenféllel megküzdött és adott egy olyan passzt Salahnak, hogy többen Tottit emlegették.

Spalletti mesternek is jár a dicséret, nagyon jó húzás volt Florenzit felhozni és az is, hogy Bruno Peres jobb oldalt játszott. De a legjobb eredménye talán az volt, hogy egy nagyon motivált csapat lépett pályára és legyőztünk egy nagyon jó Intert!

nemvoktrendi:

View Comments (11)

  • Nagy Győzelem egy régi ellenfél ellen. Emlékszem Mancini és Mourinho hányszor szopatott minket és jöttem szomorúan dolgozni másnap. Kellett nagyon a 3 pont. Juvéval kár foglalkozni, viszont a vetélytársak megerősödtek, szép kis küzdelem lesz a második helyért.
    Kapuban én a brazilt tenném. A lengyel barátunk se rossz kapus, de mindig bent van a hiba. Tavalyi Bate elleni hibáját nem tudom neki megbocsátani és sorolhatnám, bár sokszor húzott ki minket a szarból.
    Jobb bekkben egyértelmű Peres-nek kell játszani, amit mondjuk bukunk Juan Jesus vagy Seck játékán bal bekkben azt ő duplán visszahozza itt. Fazio nekem meggyőző, Vermalen nem hiányzik, főleg Porto elleni meccs után mikor kiállítatta magát…
    2 belső kp-s játék jobban fekszik DDR-nek, régi önmagát idézte. Mikor hárman vannak és ő teljesen visszavontan játszik védelem előtt nem jönnek ki skilljei.
    Dzeko-t meg lassan jó nézni, erőtől duzzadva, jó szezonja lehet idén.
    Összességében ez szünet előtt jól jött, de azért ne higgyük hogy mi vagyunk a fasza gyerekek, mert simán el tudom képzelni hogy elmegyünk idegenbe Bécsbe vagy bárhova és nem kapnánk kis simán.

    Hajrá Roma!!!

  • Ahogy az írásban is szerepelt, szerintem is Florenzi csatár mögötti játéka nagyon nagy húzás volt Spallettitől. Az eddigi meccseken szerintem az volt a probléma, hogy csak passzolgattunk a középpályán, de az utolsó kulcspasszok nem jöttek, nem volt váratlan a támadásainkban, viszont tegnap mikor Flohoz passzolták fel a labdát egyből tette tovább Salah elé már-már Tottit idézve, több ilyen megmozdulása is volt, így sokkal lendületesebbek voltak a támadásaink ami hiányzott az eddigi találkozókon (leszámítva mikor Totti a pályán volt).
    Egy meccsből nem lehet sok mindent levonni, de szerintem ez lehet Florenzi igazi posztja, Pjanic hiányában most kiteljesedhet. Nagy küzdő is a srác, de szerintem sokkal több kreativitás van benne, hogy jobb bekkben elpazaroljuk a tehetségét.
    Amúgy le a kalappal a csapat előtt, tegnap mindenki oda tette magát, csak így tovább. Forza ROMA!!!!

  • Dzeko-t a múlt héten fel akartam rakni egy Új-Zélandra tartó repülőre, remélhetőleg a rossz formáját sikerült feltennie és maradhatna ez. Ettől függetlenül azért a "csatársort" vékonynak érzem.

    • És a véleményével is totálisan egyet értek!

      "Köszönjük minden szurkolónak, akik ezen az estén kilátogatott a stadionba, fantasztikusak voltak. A Curva Sud is szépen megtelt, de ez még mindig nem ugyanolyan. Azokat a szurkolókat kell visszahozni, akik régen is itt voltak és akik mindig eljönnek velünk idegenbe is. Nem szabad a szurkolók hiányára fogni az egyes kudarcokat. Mi azt szeretnénk, ha teltház, különösen telített kanyar előtt tudnánk játszani."

      "Ezt a helyzetet mielőbb meg kellene oldani és nekünk játékosoknak is lehet benne szerepünk, csak tárgyalni kellene kicsit többet. Az egyáltalán nem jó, amin most a Roma és a Lazio szurkolói keresztül mennek. Baldissoni javasolta, hogy játsszuk máshol a meccseinket, amiben én benne vagyok, mert ami most van, az egyáltalán nem jó." - DDR a Roma - Inter után.

  • Nekem is Dzeko volt a legnagyobb pozitívom. No nem a helyzetkihasználása, mert az még mindig szar, de látom rajta, hogy tényleg érdekli, hogy mi lesz a labda sorsa. Megbecsül minden egyes labdát amit kap és az elpuskázott helyzet után nem úgy van, hogy jólva' ki nem szarja le, majd legközelebb hátha sikerül, hanem igen is látszik rajta, hogy végre "látja" mit rontott el és megpróbál javítani rajta. Hát hol volt ez a hozzáállás kedves bosnyák úr a tavalyi szezonban?
    Florenzi is jó volt, sokkal jobb minta szélen, de nekem valahogy fura. Nem tudom elképzelni a Romát Nainggolan nélkül. Már pedig Strootman játszani fog ahogy DDR is és Pjanic szerepét meg nagyon úgy látszik tényleg Florenzi akarja.

    Amit viszont rossz volt nézni az a védelem bal oldala. Lehet Jézuska egyedül, vagy Fazio és Jesus együtt, de ott vmi nem működik. Volt egy beadás, ami kb pont a 16os közepére jött és hárman ugrottak fel egymás mellett fejelni, Manolas,Fazio és Jesus mind a 16os közepén, szélen meg ajtó ablak, ha jött volna ott vki. De volt egy szöglet is, ahol konkrétan ugyan ez volt. Ők hárman betömörültek a 16os közepére az Inter csatár meg köszönte szépen és ha nem akkora balfasz hogy kapásból akarja berúgni, akkor már itt 1-1 lett volna.
    Emlékszem, amikor Peres volt bal szélen akkor is voltak hasonlók. Szóval ott vagy vmi el van átkozva, vagy a belső védő nem segít ki szélre, de lehet, hogy Strootman-nak kéne hátra jönni. Na mondjuk erre a feladatra pont a kimaradt Nainggolan lenne a legalkalmasabb.

    • nem egyszerűen JJ túlságosan belépett középre. Ennek következtében mindig hatalmas szabad terület volt Candreva előtt. Amiből jöttek a beadások. A másik szituáció természetes - mármint a szöglet után - egész egyszerűen elváltották magukat és nem fogta senki azt a területet (gondolom kilépett az ott lévő ember követve emberfogóval az ellenfelet). De az már egy második szándékból beadott labda volt, olyankor már elnézhetőek, bármennyire is fájó.

      • Láttátok Manolas fejét Candreva ziccere után? Előadott egy kabuki színházba illő jelenetet, ahogy hadonászott és ordibált, már azt vártam, hogy elkap valakit a csapattársak közül. :D

  • Látom mindenki lelkes a blogon, ami érthető is, hiszen jó teljesítményekkel tarkított, izgalmas meccset nyertünk az Inter ellen tegnap. Ehhez azonban 2 edző kellett. Érdekes, hogy küzd De Boer, hogy megpróbálja átültetni a klasszikus holland iskolát az eddig ultradefenzív csapatába. Most kifejezetten letámadós focit nyomnak, nagy területeket hagynak, persze leginkább szélről próbálják megjátszani a középre mozgó embereket. Amit erőltettek, azt azonban majdnem, hogy tökéletesen megoldottuk: Icardi megjátszhatatlan volt magas labdákkal, Perisic túlságosan a szélre sodródott a lövéseit meg Szczesny könnyedén fogta (azaz illet fognia). Banega teljesen eltűnt a 2. félidőre (a gólját leszámítva, ami éppen egy olyan szituációból esett, ami nem volt a taktika része). Peres és JJ is szerintem remekül megoldotta a védekezést (érdekes kérdés, hogy Spall belátta-e Peres bal oldali elpocsékolását, vagy JJ csak most került olyan állapotba, hogy játszania lehetett?).
    A támadószekciónk pedig brillírozott, de ismétlem ehhez kellett az, hogy sok szabad terület, és egy-egyezési lehetőségek legyenek. Dzekonak hihetetlen fizikai ereje és teherbírása van, Salahnak pedig a gyorsasága kimagasló (a helyzetkihasználása is lehetne mondjuk). Erre De Boer adott lehetőséget, amit mi sajnos nem használtunk ki eléggé, tehát nem mi lettünk kreatívabbak.
    És végül legyen Florenzi. Messze nem volt Pjanic, összesen annyival volt most több, hogy szépen bemozgott a résekbe és jól védte a passzsávokat. A játékunk nagyrészt azonban az eddig megszokott Dzekora rugdossuk a labdát, vagy Salah indítjuk volt, tehát Flo nem vett részt az akciókban érdemben, nem úgy mint Miralem, attól függetlenül, hogy jól játszott most az olasz. Személy szerint nehezen tudom elképzelni, hogy maradna tartósan ezen a poszton. Nála egyébként is gyakori, hogy új posztra helyezve tökéleteset alkot, majd szépen beleszürkül (jobbszélsőként, jobbhátvédként). Inkább az lenne az érdekes, hogy miért Alet választotta a meccsre Spall, amikor hét közben sem sokat lépett pályára Nainggolan? Ráadásul a válogatott szünet előtt. Nyilván nem kerülte el a figyelmét a belga formán kívülisége, kérdés, hogy mitől van ez (sérülés, magánügy, fáradság, stb.) És mennyi idő, míg visszanyeri a formáját.
    Legközelebb Nápolyba megyünk, ahol a szezon első idegenbeli győzelmét kellene behúzni (így nyolcadszorra), ennyi kihagyott helyzettel az nem fog menni.

    • Azt hiszem értem mire gondolsz, de azért engedtessék meg egy kis lelkesedés. Mikor örüljünk ha nem most? Elvégre most nem egy kieső jelölttel játszottunk, hanem a nagybetűs Inter ellen, mindennel együtt ami az Interrel jár. Ezelőtt a meccs előtt már úgy árulták az Intert, hogy a Napolival ketten csak ők nehezíthetik meg valamennyire a "Szuper-Juve" több mint biztos bajnoki címét. Ehhez képest én hiába dicsértem Banegát, a meccs után szinte mindenhol Handanovicot hozták ki az Inter legjobbjának és azért ez is jelent valamit.

      Egyébként valamit valamiért, ez az Inter, egy ultradefenzív felállással, szerintem sosem tudott volna
      annyi helyzetet kialakítani. Utólag lehet bírálni De Boert, de mindennel együtt eddig nem volt eredménytelen és az se lett volna elképzelhetetlen ha megnyerik a mi meccsünket is, a helyzeteik megvoltak nekik is bőven.

      És senki se jöjjön a lebőgéseikkel az EL-ben, azokat csak az veszi komolyan, aki nem követi a focit. Konkrétan 4, azaz négy játékosban egyezett a kezdőjük a hétközi EL meccsel, ebben már benne van a kapus is. Kb. ennyire veszik ott most komolyan az EL-t, még el se kezdődött a meccsük Prágában, de ezek már a mi meccsünkkel voltak elfoglalva.

      Ez a mostani Inter a klub döntésének az eredménye, leigazoltak egy holland edzőt, tudták, hogy mire számíthatnak. Szerintem egy kockázatos döntést hoztak a hollanddal, de ők tudják. A Roma az egyetlen klub Olaszországban, amelyik egy rossz szót sem szólhat a holland edző miatt, mi tényleg nagyon ritkán jeleskedtünk az olaszos defenzív játékban.

      Nainggolan sajnos összeszedett valami izomsérülést, most a belga válogatottat is ki fogja hagyni, marad Rómában gyógyulgatni.

      • Isten őrizz, hogy lehúzó legyen (de tudom,hogy az vagyok). Az is látszik, hogy egyenlőre az Inter nagyon rangadócsapat és iszonyat nehéz ellenük. Na, ehhez képest megvertük őket, mert igaz náluk volt többet a labda, de mi teljesen tudatosan játszottuk azt a taktikát, amivel kiválóan el lehetett volna verni őket, csak sajnos megint nehézzé tettük. Ettől függetlenül most először láttam azt a fajta szenvedélyt, ami kell egy jó sorozathoz (eddig, ha rúgtunk gólt is teljesen úgy tűnt, mintha edzésen lennének: Dzeko a Crotone ellen majdnem bocsánatkérően zötyögött oda Tottihoz, hogy megköszönje a sokadik passzát), most öröm volt a javából és látszott a felszabadultság is.

Related Post