X

Kiszámíthatatlan csapatok csatája

Vasárnap este Rómában rangadót játszik az olasz élmezőny jelenleg talán két legkiszámíthatatlanabb csapata, a Roma, akit nem kell bemutatni, és az Inter, aki a bajnokságban egész jól szerepel, megverték a Juventus-t, de az EL-ben két nagyon csúnya vereséggel kezdtek.

Vajon melyik csapat melyik arcát mutatja majd?

A milánói együttes annak ellenére, hogy 1 ponttal  többet gyűjtött a bajnokságban, annyira nem szerepel fényesen, csütörtökön kikaptak Prágában, előtte pedig a Bologna is ikszelt a Meazza-ban. Az előző 3 meccs alapján tehát a hazai csapat van jobb formában, de a két győzelmünk, és az ezen született 8 gól, egyáltalán nem acélos ellenfelek ellen jött, ráadásul ezek legnagyobb része Totti-nak volt köszönhető. Nélküle egyelőre egyáltalán nem működik a gólszerzés, egyáltalán nem megy a tavaly olyan jól működő támadószekció. Ennek ellenére a Whoscored az eddig szinte mindig leszereplő kezdőt jósolja, Peres-t elrejtve a baloldalon, Florenzi-t szintén elpazarolva hátul, az irányításra teljesen képtelen Strootman-De Rossi-Nainggolan középpályával. Perotti-t, az egyetlen kreatív játékost a bal szélre száműzve, elöl pedig a viszonylag jó formában lévő Dzeko-val, aki viszont ha túl nagy a nyomás (értsd: nem vezet a csapat) képtelen értékesíteni bármilyen helyzetet. Remélem Spalletti az eddigi meccsekből tanulva kitalál majd valamit.

Javul, de még nem az igazi.

Az Inter részéről nincsenek túl nagy hiányzók, leginkább a támadószekciótól kell félni, mert a védelmünk még mindig teljesen megbízhatatlan (én mindenképp Alisson-t kezdetném Szczesny helyett) az ellenfél pedig egy  Candreva-Banega-Perisic tróval megtámogatott Icardi-val fog rohamozni. Csoda lenne, ha ezt a meccset lehoznánk kapott gól nélkül, de bízhatunk abban, hogy az északi csapat eddig egy meccsen még kettőnél több gólt nem szerzett. Esetleg Candreva lehet veszélyes, romanista-laziale vonatkozása miatt, de amúgy Icardi-tól kell félni, ő hat, Perisic pedig 2 gólt szerzett, de ennyiben ki is merül. Reméljük Manolas szépen leradírozza majd fiatal argentin centert, akkor már mindjárt nyugodtabbak lehetnénk.

Ez izgalmas csata lesz.

Összességében lehetetlennek érzem megjósolni, hogy egyáltalán a játék képe milyen lesz. Bízok Roma a fölényben, és győzelemben, természetesen, de másfél hónap után már szerintem mindannyian beletörődtünk, hogy szinte zemani időket idéző érzéssel ülünk le meccset nézni: nem lehet tudni, hogy mit várjunk. Erre rájön most az is, hogy az Inter is hullámzó teljesítményt nyújt, úgyhogy az a tippem, hogy még a meccsen belül is lesznek egymástól nagyon eltérő periódusok, több góllal.

Aleram:

View Comments (13)

  • Szerintem Spalletti letette a voksát Szczesny mellett. Viszont azt rebesgetik, hogy Totti akár kezdhet holnap.

  • Ne feledjük, hogy az EL-be a B csapattal indultak, nem mindegy. Nálunk is volt rotáció, de talán nem akkora. Meg ott ugye úgy oldották meg az FFP problematikáját, hogy azt vesznek, akit akarnak, de nem nevezik az illetőt az európai kupákba. Kíváncsi vagyok, hogy mit fognak erre lépni Platini szellemi örökösei az UEFA-ban.

  • Szczesny, Peres Manolas Fazio Jesus, De Rossi Strootman, Salah Florenzi Perotti, Dzeko

  • Na hajrá! 70. percig menjünk 2-1-re, aztán álljon be Capitano, és emelje át 25-ről Handanovic-ot, beállítva a végeredményt.

  • Régóta mondom, jó pár éve nincs jobb bekkünk, erre veszünk egy prímát és elvesztegetjük bal bekkbe. Eddig fasza, jó kis meccs lesz ez :)

    Amit elbukunk, hogy nem Bruno a bal bekk azt bőven visszahozza jobb bekkbe. Hajrá Roma!!!

    • nagyon fasza 4-4 is lehetne. Remélem ebből a tűzijátékból jól jövünk ki!

Related Post