X

Firenzében folytatjuk

Sűrű programunk folytatódik, szinte összeérnek a posztok, annyi tétmérkőzése van ebben a periódusban. Csütörtökön még Csehországban égtünk, vasárnap este már Sousa Fiorentina-ja vár ránk Firenzében. Nem tudom a játékosok jártak-e otthon, vagy egyből az észak-olasz városban utaztak, de annyi biztos, komoly feladat vár rájuk.

A vasárnapi záró mérkőzés

Bár Spalletti pihentetett pár kulcs játékost, vagy mondjuk úgy rotálja a keretét, illetve a Viola is járt egy hasonló nemzetközi túrán, mint a Farkasok, attól még mindkét gárda a bajnokságra fókuszál, és ma este jön a fontosabb erőpróba. Egyébként a Fior görögországi kiránduláson játszott döntetlent a PAOK ellenében.

A tar mester csütörtöki kezdőjében szerephez jutott Sárika, Iturbe, Gerson, Paredes vagy Alisson. Igencsak felforgatott csapattal tiszteltük meg a sörgyáriakat, de ebből inkább arra lehet következtetni, hogy a fontos emberek pihenőt kaptak. Strootman, Salah elutazott a csapattal, de nem lépett pályára, DDR eltiltása miatt repülőre sem szállt. És bár Dzekot és Florenzit „be kellett cserélni”, túl sokat ők sem játszottak. Ebből én arra következtetek, hogy egy pihent csapat érkezhet Firenzébe, és bár igen kellemetlen ellenfél a Sousa -féle Fior, valahogy behúzza kedvenc csapatunk ezt a mérkőzését, és megindult ebből a mély gödörből felfelé…

Egy régi kép

El lehetne azon rugózni, hogy milyen mély ez a gödör, vagy épp gödör -e egyáltalán. De az biztos, hogy ez a keret erősebb a tavalyinál, Spalletti egész nyáron a csapattal tudott dolgozni, és ennek ellenére lohasztó, kiábrándító a játék, ráadásképp az eredmények is csak nagy jóindulattal elfogadhatóak. Nyilván nem érdemes keseregni szeptember közepén, és reális képet szintén nehéz alkotni egy csapat játékáról, de sok elszomorító dolgot lehet tapasztalni.

Persze a Stadio Artemio Franchi kerítése sincsen kolbászból, két bajnoki mérkőzést tudtak befejezni ebben a kiírásban eddig. Az egyiken egy magyarázható vereség a Juventus ellenében, illetve egy szűk győzelem a Chievo felett. Ezen kívül futotta még egy PAOK elleni gól nélkülire az EL-ben. Erős csapata van Sousa-nak, jól is bánik velük, akár tetszik ez Kaszinós Gyurinak, akár nem.

Az AS Roma kezdője

Várható kezdőjük így alakulhat: FIORENTINA (3-4-2-1) : Tatarusanu; Tomovic, Rodriguez, Astori; Tello, Sanchez, Badelj, Milic; Ilicic, Valero; Kalinic.

Ma este a DigiSport tolmácsolásában, 20.45-től mindenki megnézhet, mire megy ez a két, többre hivatott gárda egymással. Véleményem szerint egy álmos döntetlen lesz, vagy az elmúlt évek formája következik és sikerült viszonylag simán verni a Violát. Meglátjuk, de jelen helyzetünkben én igencsak borúlátó vagyok.

Szentesi János:

View Comments (38)

  • Dezkónak kezdeni kell, sokkal jobb vele a Roma.

    Én abban bízom, amivel az előző postot zártam, hoogy ha hérom hét alatt ekkorát tudott változtatni tavaly a csapaton Spalletti, akkor most tudatosan időzítette máshogy a csúcsformát. Általában november végére kiég a Roma, és most decemberben lesz a derbi, meg a Juve meccs is.

    • A juve meccsel kapcsolatban nincsenek illúzióim, de addigra szerintem tétje se lesz a dolognak 7-10 pont tuti lesz a két csapat közti különbség. Idén a Napolival kell versenyezni.

          • Az nagyságrendileg se jön össze nálam. A formánk meg olyan, amilyen, de az utolsó 20 Serie A meccsünk 16 győzelem, 4 döntetlen.

        • Nem tudom, reálisan nézve náluk 1-2 döntetlen csúszik be, nálunk 3-4 vagy egy vereség (jó esetben) ezzel pedig ott van a különbség. De mondom, szerintem lényegtelen a bundentuszhoz hasonlítani magunkat.

          • Szuper, ezt elkiabáltam :D :D :D. És még hálásak is lehetnek, hogy 11 emberrel fejezték be a meccset.

  • Ma olvastam, hogy az Il Tempo szerint DDR-nek gondjai vannak, konkrétan az achilles ínnel, lehet, hogy nem fog tudni játszani, akkor megint jöhet Paredes? Nem jó hír.

    A tegnapi sajtótájékoztatón Spalletti elég harcias volt, azzal vádolta az "újságosokat", hogy Tottit arra használják, hogy zavart keltsenek a Rómában, hogy megosszák a csapatot. Meg azt is mondta, nyilván provokációnak szánta, hogy ha Totti visszavonulna, akkor ő is elmenne. A lényeg, hogy Spalletti nem tűnik túl nyugodtnak, aggasztó is lenne, ha az eredmények fényében túl nyugodt lenne.

    Egyébként "szegény" Fiorentina kapott a pofájára a görög meccs után, a helyi sajtó keményen nekik ment, meg főleg a bíróknak. Bevallom én nem láttam az egész meccset, de a görögök szerint nem adtak meg egy országos tizenegyest a PAOK-nak, olyan szavakkal dobálóztak, hogy "mafia". A Fiorentina esetében ez elég kemény, őket hagyományosan sehol sem szokták elkényeztetni a játékvezetők.

    • Mindenesetre az kiderült, hogy tavalyi bombarajthoz képest ez a Fio egyenlőre szintén csak keresi magát, akárcsak mi. Ahhoz képest, hogy kihagyták a hétvégi fordulót sikerült helyzet nélkül lehozni egy PAOK ellen. Egyébként én nem tekinteném a plzeni sörtúrát égésnek, ha megnézzük az egész Seria A álmos volt és lassú (talán az Eb? rövid szünet? formaidőzítés?): kicsit ciki volt a Juve otthoni x-e (pláne a mutatott játékkal), a mi cseh kirándulásunk (dettó), a Fio túlélése Görögországban, és hát ne feledjük a drága jó Intert sem. De igazán égésnek csak az utolsót nevezném. Mindenesetre a Fio foghatónak tűnik, kérdés, hogy be tudunk-e találni, mert masszívnak tűnik az ellen, mi viszont nem vagyunk túl ötletesek.

      • Szerintem a Juve meccse sem volt ciki, akkor már cikibb volt a mi meccsünk Pilzenben. A Sevilla néhány hónapja megint megnyerte az EL-t, zsinórban a harmadikat, az ötödiket tíz év alatt... Tudom, hogy a Juve nyíltan a bl megnyerését tűzte ki célul és a Sevilla nem egy európai topcsapat, nincs elég pénzük hozzá, de ez akkor sem egy kívánságműsor. Allegri mondhat amit akar és az olasz újságok is írhatnak a nagyhatalmas bl nyerő Juvéról, a Sevillát elverni attól nem lesz egyszerűbb.

        • Oké, hogy néhány hónapja nyert, de azóta nincs elment az edzőjük, és hát nézz rá a tavalyi és az idei csapatukra: Konopjanka, LLorente, Immobile, Gameiro, Krichovjak, Suarez, Fazio,Banega mind piacképes játékosok, akik elmentek. Helyettük jöttek jók: Sirigu, Correa, Ganso, Nasri, Vazquez, Vietto, Ben Yedder és Sampaoli is tök jó a kispadra. DE össze kellet rakni ezt a csapatot és ennyi idő alatt ez lehetséges?

          • Jelek szerint lehetséges, legalábbis annyira, hogy jók legyenek egy döntetlenre, az Olaszországban világverő Juve ellen. :)

            Az eredményt talán csak az teszi valamennyire kínossá a Juve számára, hogy ők egy ideje már a Barcában, a Bayernben és a Real Madridban gondolkoznak, még el sem kezdődött az egész, de ők már Cardiffal voltak elfoglalva. Erre jött a Sevilla, akiknek az eredményei is azt mutatják, hogy picit azért értenek az európai kupaszerepléshez és ha nem is verték el őket, de azért egy döntetlenre jók voltak.

            A Sevilla évek óta egy nagyon jó csapat, nem kéne ennyire meglepődni, ha játszanak egy döntetlent valakivel, vagy ha ne adjisten elvernek bárkit.

  • Csak én érzem az ellentmondást? :-)

    "kellemetlen ellenfél a Sousa -féle Fior, valahogy behúzza kedvenc csapatunk ezt a mérkőzését, és megindult ebből a mély gödörből felfelé…"

    "Véleményem szerint egy álmos döntetlen lesz, vagy az elmúlt évek formája következik és sikerült viszonylag simán verni a Violát. Meglátjuk, de jelen helyzetünkben én igencsak borúlátó vagyok."

    • A meccsel kapcsolatos kettősséget próbáltam ezekkel a nyakatekert mondatokkal érzékeltetni. Valóban hordoz ellentmondásokat, bőven...

      • Nem kötekedni akartam természetesen, csak megmosolyogtatott az ellentmondásosság.
        Egyébként tényleg olyan meccs lesz ez, hogy vagy ez lesz, vagy az, de az biztos. :)

  • Fazio kezd!

    Szczesny; Florenzi, Manolas, Fazio, Peres; De Rossi, Nainggolan, Strootman; Salah, Dzeko, Perotti

      • Annál nincs most jobb, hogy nincs Juan Jesus. Remélem le is hozzuk kapott gól nélkül a meccset, stílusos lenne :)

        • Én keményen ekéztem a mi kis Jézuskánkat, de az igazsághoz az is hozzátartozik, hogy állítólag nincs a legjobb formában, egy sérüléssel bajlódott, de rászóltak, hogy játszani kell ő meg vállalta, már ha hihetünk Spallettinek. Hogy aztán mi igaz ebből az egészből azt csak az érintettek tudják, de én sem bánnám ha lehoznánk végre kapott gól nélkül egy meccset, ami mellesleg nem lesz túl egyszerű a Fiorentina ellen.

  • Közben nyert az inter a juve ellen, akik így feljöttek 7 pontra, a juve pedig 9-ponttal áll. Előzzük meg őket.

  • Manolast horribilis osszegert szabad csak elengedni jovore az fix, es szerintem senkinek ne legyen illuzioi, hogy jovore is nalunk fog jatszani....

        • ntib64 altal megfogalmazott velemenyhez sok mindent nem tudnek mar en sem hozzafuzni, ezert felesleges szocseplesnek ereznem megegyszer leirni ugyanazt mas szovegkornyezetben...
          Ezert csak leegyszerusitve: "Véleményem szerint egy álmos döntetlen lesz", aztan nem az lett...

    • Hát, azért a nagyon jótól ez ölég messze volt. Alig volt ziccerünk, 5lettelenül nyomtuk a labdákat befelé, majd csak lesz vmi alapon. Aztán kaptunk egy lesgólt és putty. Már akkor éreztem, hogy gáz lesz, amikor a Juve xopott. Hogy nehogy véletlenül megelőzzük őket, inkább lexartuk a lábunk szárát, aztán belecsüccsentünk szépen.

  • Ezt a szart....
    Tenyleg ennyire hianyzik Pjanic ebbol a csapatbol?

    • Mire hiányzott ma? Dzekónak volt két ziccere, meg még azon kívül is volt 2-3 elég komoly helyzetünk.

      • A szezon eleje ota nincs aki igazan kulcspasszokat osztogatna. Nincs aki szervez(getne) a jatekunkat.

  • Hihetetlenül bosszantó, komolyan, nem értem mi van a Salah-El Shaarawy-Perrotti hármassal, egyszerűen alig mutatnak valamit a tavalyi formájukból.
    Fazio viszont sokkal biztosabb pont volt a védelemben, mint Jesus, meglepő módon most Bruno Peres ingott meg párszor.
    A gól pedig szörnyű, már megint. Természetesen amikor megkaptuk a lesgólt, akkor jutott eszembe, hogy vajon az első félidőben Dzeko eseténél 11-es volt-e...

    • azért ne legyünk ennyire elfogultak szerintem: Kalinic lesen volt - valószínűleg - de Szczesny akkor sem tudta volna megfogni, ha előbb látja, egyszerűen nem ért oda. A tizi meg egy nagy kamu volt én nem fújtam volna be semmiképpen sem, és Dzeko tudhatná, hogy most csak akkor kaptunk volna büntetőt, ha tőből letépték volna mind a két lábát és megetették volna vele. Amúgy elég elszomorító, hogy erre bazírozunk csak.

Related Post