X

Genovában a második helyért

Megint egy hétfői kalandozás vár a Romára, miután egy héttel ezelőtt a Napolit sikerült megverni egy kései góllal. Az ellenfél most talán egy fokkal könnyebbnek tűnik, de hazai pályán erős a Genoa.

Hétfőn sikerült közelebb kerülni a második helyhez, de ha komolyan gondoljuk a selejtezés nélküli BL részvételt, innentől a minimális cél a maximum. Elnézve a Napoli hátralévő meccseit (Atalanta otthon, Torino idegenben, Frosinone otthon) az nyilvánvaló, hogy nekünk semmi hiba nem fér bele, és még így is elég kicsi az esély. Hogy ebből valami legyen is, a hazai pályán ötmeccses győzelmi sorozatnál tartó Genoát kell megverni.

Nehéz megmondani, hogy a Roma milyen formában van, annyit talán kijelenthetünk, hogy szeszélyesben. Gyakorlatilag az elmúlt négy meccsből három esetben nem sokon, egy-egy jókor bedobott Tottin múlt hogy egyáltalán pontot szerezzünk, a Napoli ellen pedig az utolsó percekben sikerült gólt elérni. Ha azt nézzük, hogy az utolsó nyolc gólunkból négy nemigen született volna meg a kapitány nélkül (és most itt nem kifejezetten a személyére, hanem a játékstílusára gondolok – és Pjanic meg pont most nem ér rá), akkor az utóbbi időben hazai pályán egész jól védekező Genoa ellen meg kell izzadni.  Bár a Carpi és a Bologna ellen csúnyán beégtek, azért a Sassuolo elleni idegenbeli győzelem, és az Inter verése elég jól mutat. Kutya nehéz megmondani, mire számíthatunk.

 

Saját magunkról annyit, hogy Pjanic eltiltás, Florenzi pedig sérülés miatt nem léphet pályára. Florenzit pótolja Maicon, de Pjanic hiánya vagy egy elég sótlan De Rossi, Keita, Nainggolan hármast eredményez, vagy Iago megy a középpályára – ami eddig nemigen jött be -, vagy pedig jön a 4-2-3-1 Dzekóval. Egyik sem hangzik garanciaként a jó játékra, de a legvalószínűbb tán az utolsó verzió. A hazaiaknál Perin és Pandev sérült, egyébként minden rendben. A három védős rendszer kőbevésett náluk, nem így a kezdő. A Lamanna; Munoz, De Maio, Izzo; Ansaldi, Rincon, Dzmaili, Rigoni, Laxalt; Suso, Pavoletti felállást predesztinálják több helyen, igazi lábtörő középpálya, védekezni is tudó szélsőkkel, de ebből tényleg bármi lehet, sokféle felállást próbált már Gasperini.

Exekből most mi állunk jobban.

Mivel nem láttam a Napoli elleni meccset hála a zseniális hétfő délutáni időpontnak, nem igazán tudom, mire számítsak, az azelőtti káoszból kisülhet bármi jó vagy rossz, ami az eredményt illeti. A harmadik hely már 99%, a másodikra viszont nem adnék többet 30-nál, ami nem olyan nagyon kevés, de nem is sok. Ha a jövőbe tekintünk, mióta a harmadik hely is BL selejtezőt ér csak, egy olasz csapat tudta kivívni a továbbjutást a csoportkörbe, a Milan. Persze, ez még nem Spalletti csapata, és ha majd ő építheti fel a sajátját, akkor lehet hogy teljesen más képet fest majd a Roma, de egyelőre nem vagyok nyugodt egyik lehetséges selejtezőbéli ellenfél esetén sem.

Curvasud93:

View Comments (48)

  • Spalletti sajtótájékoztatójáról: Florenzi és Ucan nem bevethetők, Keita Torosidis és Iago Falque sincsenek jól, valószínű ők se játszanak. Miután bejelentette, hogy Strootman kezdeni fog, az a kérdés maradt, hogy ki pótolja Florenzit: Maicon, vagy középen Zukanovic és akkor a jobb szélre menne Rüdiger. Illetve a szokásos kérdés van elől: Dzeko, vagy El Shaarawy?

    A Gazzettán most ezt tippelik: (4-3-3) Szczesny; Maicon, Rüdiger, Manolas, Digne; Nainggolan, De Rossi, Strootman; Salah, Perotti, El Shaarawy.

    • Akkor ezt úgy tudom elképzelni, hogy Perotti visszalép, de nem szélen, ahogy szokott, hanem középen.

      • Az mennyire számít, hogy a Genoának jövő héten derbije van? Képesek lennének tartalékolni ma ellenetek?

        • Előző derbi előtt is csak kicsit voltak tartalékosak. Szerintem semmi komoly nem lesz, nem olyan lábtörő a Roma, hogy kelljen.

        • Tényleg! Jövő vasárnap Derby della Lanterna van. Nekem eszembe se jutott. Elméletileg nekik ez lesz a szezon meccse, főleg így, hogy egymás mellé kerülhetnek a tabellán. Szerintem simán elképzelhető, hogy spórolnak arra a meccsre. Bár amilyen mázlink nekünk van, majd a tartalékok fognak brillírozni. :)

          • nem fognak, mentek a Napoli elé, minden összeesküdött a javatokra :D

          • Adná isten, vagy a jószerencse, vagy akármilyen felsőbbrendű hatalom. :)

            Azért hozzátartozik, hogy van még egy hét a Derby-ig és a Genoának szüksége lenne a pontokra, szóval nem fognak az ifi kerettel kiállni. Meg mi hagyományosan "nagy szakértői" vagyunk az elveszített döntőknek, rangadóknak, sorsdöntő meccseknek általában. Szóval már csak babonából is illene végtelen alázattal és tisztelettel kezelni a Genoát, akkor is ha esetleg picit már a Samppal lesznek elfoglalva.

          • Kevés annál kéjesebb öröm van (nekem mint régen erőteljes Lazio-szimpatizánsnak), hogy a Real Madrid legkisebb királyfia majd nem vezeti sikerre Észak-Afrika népét. Ezt a szirupos mesét nem veszi a gyomrom, Napoli ellendrukker vagyok. :)

          • Napolival is az a legnagyobb baj, mint mostanában az olasz klubok többségével, hogy csak hírből ismerik a suskát. Most be vannak tojva, hogy a "Higany" elmegy kétszer annyit keresni valahova külföldre, ők meg ott maradnak gyalog. Maradnak az emlékek a régi szép időkről és a megfakult Maradona mezek.

          • meg a majd jövőre. Talán nem a legjobb hely leírni, hogy sosem szerettem a Romát, de állandóan a tűzközelben lenni lassan 10 éve szerintem teljesítmény. Ilyen olasz Arsenal (vagy a beteljesülés előtti Atlético Madrid) vagytok hellyel-közzel, ennek meg lesz majd eredménye is.

          • Mi gyakorlatilag kb. 35 éve várjuk a beteljesülést, kisebb-nagyobb megszakításokkal. De meglesz, előbb-utóbb mi leszünk a legjobbak, a legnagyobbak, a legszebbek... Csak remélem, hogy még megérem. :)

  • Közben a dobogó már 100% köszönhetően annak, hogy a sintér megcsúszott a strandkorláton.

    • Semmi gond! Azok "ketten" úgyis annyira szeretik egymást, a madarászok rendszeresen meg szoktak alázkodni az Inter előtt. Érdekes, hogy most a pizsama-kék brigád nyert. Vajon a Lazio szurkolók most örülnek? Remélem, hogy nem volt sok örömük ebben a győzelemben, csak mert gonosz vagyok. :)

  • Közben De Sanctis nyilatkozott: "Totti? Még egy évig el kell őt viselnünk." Akkor ezek szerint Morgan is marad még egy évet? Nem mintha baj lenne, csak ez is egy hír.

    Totti is kiadott egy közleményt, a hivatalos honlapján: "Csodálkozva olvastam, hogy a Roma és köztem anyagi természetű problémák lennének, az én hivatásos labdarúgói pályafutásom jövőjét illetően. Ez egyáltalán nem igaz, sosem beszéltünk erről a kérdésről."

    • Ugyanazok az újságok írták, akik szerint pár hete még ingyen ajánlkozott Totti? Vicc.

  • Nem tudom én most úgy vagyok vele hogy az eredmény nem is annyira érdekel... Strootman játszon egy jót, fasza legyen a térde, meg rúgjon egy gólt! :D

  • Nagyon szep volt az osszjatekbol lott golunk, de hogy mi a f@szert kell mi mindig egy volt jatekosunktol golt kapjunk ez mar temeszet feletti :)

    • Annyira tipikus Roma meccs, hogy a végén majd jön az öreg, és eldönti.

      • En nem mertem kiirni ezt, mert ilyen tortenetben sosem ihatsz elore a medve borere, de szerencsere igazad lett. :)

  • Elég kritikus a kommentátor, de nekem ma jobban tetszünk sokkal, mint az utóbbi hetekben. A középpálya váratlanul jól működik.

Related Post