X

A „korrekt” Lazio szurkolók, győzelem, Milan

De Rossi edzőként megnyert első derbije nekem nagyon tetszett. Megmondom miért, részben azért, mert az egész csapat azzal a tűzzel éget, amit az edzőtől is megszokhatunk játékos korából, másrészt pedig azért, mert egy hasonló erőket képviselő csapat ellen tudunk akaratban felülkerekedni, és megnyerni egy kiélezett mérkőzést. Ez lélektanilag kiemelkedően fontos véleményem szerint a bajnokság ezen szakaszában. Továbbra is versenyben vagyunk a Bajnokok Ligáját érő helyek megszerzéséért a bajnokságban, és az Európa Liga mezőnyében szintén vár még ránk mérkőzés. De próbáljunk meg szépen sorban haladni.

Mancini itt sportszerűtlen, nekem mondjuk tetszett

Szombaton késő délután az olasz fővárosra fordította tekintetét rengeteg labdarúgást kedvelő ember. Számos ok közül kiemelkedett, hogy a sikeresen beszálló DDR első derbijére készült edzőként. Másrészt a Lazio szintén edzőcserét hajtott végre az elmúlt hetekben. Tudor kinevezése után két Juventus elleni párharcot teljesített a strandkorlát, felemás sikerrel. De Rossinak komoly hiányzója nem volt a kezdőrúgás előtt, így „kedvenceivel” vághatott neki az igen fontos, presztízscsatának.

AS Roma – Lazio 2024.04.06. kezdő és a teljesítmény

A találkozó egyébként részemre azt hozta, amire számítottam. Brusztoltak becsülettel a csapatok, folyt a birkózás a középpályán. Majd szünet előtt jött egy szöglet, amit Mancini szépen befejelt. 1:0. Akkor még nem mertem volna arra fogadni, hogy a végeredményt állította be az olasz védő. De a második félidőt látva, bebizonyosodott. Ami kijelenthető, az AS Roma végig uralta a találkozót, semmi váratlant nem tudott húzni Tudor csapata, így teljesen megérdemelten nyert és rakta vissza a falu közepére a templomot az AS Roma.

Nyilván egy ilyen fokozott érzelmekkel töltött mérkőzés nem ér véget a lefújás után, és legalább egy esetről érdemes pár szót ejteni. A találkozó végén a farkasok kimentek a szurkolóik elé ünnepelni. Mancini kapott a tábortól egy olyan zászlót, amin a Lazio színei dominálnak és a közepén, a címer helyett egy fekete patkány található. Ezt a zászlót a védő nagy élvezettel lengette, ami több Lazio szurkolónak (egyem a szívüket, hiszen mindig olyan korrekt módon szurkolnak) és játékosnak sem tetszett. Így az AS Roma védő büntetést kap, 5000 eurót kell a szövetség kaszájába befizetni ezért a sportszerűtlen viselkedésért. No comment.

Sok-sok korrekt Lazio szurkoló

De kanyarodjunk rá a ma esti csörtére. Az Európa Liga mezőnye nyolc főre csökkent, így már elég nehéz lett volna „könnyű” ellenfelet kapni a sorsoláson. Ahogy DDR fogalmazott a sajtótájékoztatón, lassan mindenkivel játszani kell. Ellenfelünk a jól ismert Milan lesz. Számomra mindig érdekes kérdés, hogy jobb-e egy bajnokságbeli ellenféllel játszani a nemzetközi kupában, mint egy idegen osztályból érkezővel. Nyilván vannak érvek pro és kontra, de kíváncsi lennék, Ti hogy gondoljátok ezt. Írjátok le véleményeteket a komment szekcióban.

Szóval AC Milan. Visszapörgettem a kalendáriumot és egészen 2019 októberéig kellett lapozzak, ugyanis akkor vertük meg utoljára az északiakat. Régen volt, jó pár meccset lejátszottunk már azóta a vörösökkel, sikertelenül. Ebbe máris belekapaszkodhatnék, hogy olyan régen volt már fővárosi siker, hogy ma megfordul a fociszerencse. De ne komolytalanodjunk, nézzük inkább a DDR – Dybala sajtótájékoztatón elhangzottakat. (itt találod olaszul) Rögtön az elején elhangzik, hogy lélektanilag jól jött a győztes derbi, ezt az egész csapat edzésteljesítményén látni vélte a stáb.

Utolsó Milan elleni győzelem egyik pillanata

Szóba került többek között, hogy DDR a Milant esélyesebbnek tartja, de hangsúlyozta nem fél. Smallingra is kitért, dicsérte a hozzáállását, mielőbbi visszatérésében bízik. Csak halkan írom ide, nagyon remélem, hogy nem ma este szeretné újra bevetni DDR az angolt. Kiemelte; az elődöntőért lép pályára a csapat, teljesen mindegy ki az ellenfél, a legjobbat kell nyújtani. Dybala állapota rendben van, tud játszani, ami szerintem fontos. Az újságírók kérdezték a „mancini ügyről” is De Rossit, aki annyit mondott, hogy részéről az ügy lezárva. A játékos megértette, mit hibázott, a büntetést kifizeti, sőt jótékonykodni is fog. Téma lezárva.

A Milan hét mérkőzéses nyerő szériából érkezik a mai találkozóra, utoljára az Atalantaval remizett, előtte pedig a Rennes verte őket egy gól gazdag, tétnélküli mérkőzésen. Beszarni nem kell, úgy kellene lehozni az első mérkőzést, hogy maradjon sansz a visszavágóra. Az odds mesterek finoman szólva sem tartják esélyesnek a fővárosiakat, de ez ne bizonytalanítson el senkit. Részemről ez a párharc 60-40 az északiak javára. Innen szép nyerni! Közvetítés Gyetván „hogyan készült?” Csaba irányításával az RTL Három nevű csatornán. Hajrá! A végére még egy apró megjegyzés, ami majdnem lemaradt, játékvezető a francia Turpin úr lesz, fasza.

Szentesi János:
Related Post