X

Mélyrepülés

Folytatódik a Roma válsága. Tegnap a Roma kikapott egy-nullra a Sampdoriától. Az első félidőben a szezon legrondább játékát produkálta a Roma, Florenzi meg kihagyott egy tizenegyest. A második félidőben a Roma sokkal jobban játszott, de nem tudta kihasználni a helyzeteit. A 80. percben Zapata gólt szerzett és ez maradt a végeredmény is.

Így álltak fel a csapatok:

ROMA (4-3-3): Alisson, Florenzi, Manolas, Juan Jesus, Kolarov, Pellegrini (70’Defrel), Strootman, Nainggolan, Cengiz (72’Perotti), Dzeko, El Shaarawy (78’Antonucci).

SAMPDORIA (4-3-1-2): Viviano; Bereszynski, Silvestre, Ferrari, Murru; Barreto, Torreira (86’Capezzi), Linetty; Ramirez (72’Alvarez); Zapata, Caprari (62’Kownacki)

A Roma tegnap eljutott a szezonja eddigi mélypontjára. Az első félórában a csapat tehetetlenül szenvedett és a Sampdoria sorra alakította ki a helyzeteket a Roma kapuja előtt. A vendégek körülbelül tíz gólhelyzetet alakítottak ki a Roma a kapuja előtt, mellesleg volt 9 szögletük és csak Alisson óriási védései tartották valahogy életben a csapatot. Több helyen elhangzott, hogy ha Quagliarella játszott volna, akkor a Samp minden bizonnyal megszerezte volna a vezetést.

És a Roma? A Roma csak szenvedett, kiegyensúlyozatlan és megosztott volt. Strootman irányítóként csak balra tudott játszani, Juan Jesus hátul ijesztően játszott, Nainggolan eltűnt, Kolarov egyre rosszabbul játszott… Félórát kellett várni a Roma első kapura lövésére, egy pontatlan Pellegrini fejesre. De ettől mégis felébredt valamennyire a csapat, először  Manolas szerzett egy egyértelműen szabálytalan lesgólt, majd a 38. percben még vezethetett is volna a hazai csapat, amikor Bereszynski látványos kezezése után tizenegyeshez jutott. De Florenzi (vajon miért ő rúgta?) középre és nem túl magasan rúgta a büntetőt, így Vivianónak sikerült védenie.

A második félidőben a Roma sokkal agresszívebben állt ki, pontosabban végre elkezdett játszani és sorra alakította ki a helyzeteket. Pellegrini jobban játszott, Florenzi jól lépett fel a támadásoknál és Nainggolan is több helyet talált magának. Ezek voltak Viviano percei, az amúgy nagy Fiorentina szurkoló kapus leutánozta Alisson első félidei produkcióját és most ő tartotta életben a csapatát, meg egy párszor sajnos a Roma csatárai is pontatlanok voltak a befejezéseknél.

Tehát maradt a 0-0 és a félidő közepe táján jöttek a cserék, Di Francesco sorra beküldte Defrelt, Perottit és Antonuccit és 4-3-3-ról átállt 4-2-4-re. De a cserék csak rontottak a helyzeten, egyrészt mert a Roma megint elvesztette az egyensúlyát, másrészt mert a lecserélt Pellegrini és El Shaarawy is jól játszottak.

Aztán a 80. percben a Samp megszerezte a vezetést. Murru kapott ajándékba egy labdát a frissen beállt Antonuccitól és oldalról betette az érkező Zapata elé, aki könnyedén megszerezte a gólt. Hozzá kell tenni, hogy ez a gól a semmiből jött, a játék képe alapján a Samp ekkor már sehol sem volt.

Más érdemleges már nem nagyon történt, a Roma eltört, a Samp meg ügyesen kihúzta a lefújásig. A meccs végén a dühös szurkolók a Curva Sudhoz hívták a csapatot, de a játékosok inkább bemenekültek az öltözőbe és talán igazuk is volt.

Így utólag elmondhatjuk, hogy ez a január meghozta a Roma bukását. Függetlenül a csapat rossz eredményeitől, szerintem először el kéne gondolkodni a csapat körül uralkodó negatív hangulaton, ami már az átigazolási piac kezdete óta tart. A rossz hangulathoz hozzájárultak nem kis mértékben Pallotta elnök úr nyilatkozatai is, akinek megint sikerült magára haragítania az ultrákat, de az átigazolási piacról érkező hírek voltak azok, amik igazán letörték a szurkolók hangulatát. A jobb csapatok a téli átigazolási időszakban meg szokták erősíteni a keretüket, nekünk meg azt kellett olvasnunk, hogy legalább egy, de az is lehet, hogy két jó játékost el kell adni. Jött a mai napig lezáratlan szappanopera a Chelsea-vel, Dzeko és Emerson Palmieri eladásáról, közben imádkoznunk kell, hogy Kínában egyik csapat se találjon 50 milliót, különben az ázsiai felmenői miatt különösen vonzó Nainggolan, egy pillanat alatt ott találhatja magát egy Pekingbe tartó gép fedélzetén. Mondhatjuk, hogy „csak állítólag”, hogy ezek csak pletykák, de az nem normális, hogy csak ilyen hírek legyenek egy csapat körül, ez több mint elkeserítő.

És akkor jöttek a negatív eredmények, három pont az elmúlt hat meccsen!!! Három döntetlen és három vereség!!! Bajnoki cím? BL részvétel? Ugyan kérem! Közben a Roma támadó alakulata csak a kilencedik a bajnokságban, mindössze 32 szerzett góllal. Egyetlen játékosunk szerzett legalább 10 gólt, Dzeko, akit meg ugyebár állítólag el szeretnénk adni a Chelsea-nek. Beszélhetnénk a középpálya teljesítményéről is, például Nainggolan tavaly 11 (!!!) gólt szerzett a kopasz irányítása alatt, az idén kettőnél tart.

Az új igazolások közül eddig csak Pellegrini vált be, Karsdorpot egyetlen egyszer láttuk, Hector Moreno gyakorlatilag már kiszorult a csapatból, hasonlóan Gonalonshoz, Ünder látszólag még túl fiatal, Defrel neve hallatán pedig minden romanistának kinyílik a zsebében a bicska, mert eszünkbe jut az a 23 millió, amit legombolt rólunk a Sassuolo. Apropó drágán vett játékosok, mi a helyzet Schickkel? Ó, hát ő sérült, 15 napra kidőlt. Megint? Megint!

Ahogy ilyenkor lenni szokott, a korábban jól működő dolgok is elkezdtek szétesni. Tegnap az eddig kitűnően működő védelem is atomjaira bomlott, még az emberfeletti teljesítményt nyújtó Alisson sem volt elég, hogy megmentsen minket.

Keressünk felelősöket? Megtehetnénk, szerintem vannak bőven, senki sem ártatlan. Például a tulajdonosi kör és a vezetőség felrúgott egy tavaly működő szakmai projektet és most ne menjünk bele az okokba, a lényeg, hogy nem tudták megóvni. Vagy itt van Monchi , akinek az igazolásai eddig egytől egyig csődöt mondtak és nem, Pellegrinit ne tekintsétek Monchi igazolásának, őt gyakorlatilag már Rómában találta, csak annyi érdeme van, hogy még nem adta el.

Beszélhetünk az edzőről, Di Francescóról, aki a BL csoportból való továbbjutáson kívül, eddig nem sok mindent tudott felmutatni. Mostanában mintha a legsötétebb félelmeimet igazolná, mintha a vezetők elsősorban azért vették volna meg, mert vele bármit megtehetnek, ő rossz szó nélkül elfogad bármilyen mesterkedést a kerettel. Létezik az olaszban egy jelző az ilyen edzőkre: „aziendalista” Eredetileg egy olyan alkalmazottat jelent, aki minden eszközzel a vállalat érdekeit helyezi előtérbe, de a labdarúgó edzőknél meg azt jelenti, hogy azt csinálja, amit a vezetők mondanak neki. Tegnap elsőre úgy tűnt, hogy a félidőben valami jót változtatott, de a cserékkel szerintem megint hibázott. Ja és egyre idegesebbnek tűnik, egyre többet ordibál, ami gondolom logikus.

Meg ott vannak a játékosaink, a mi „aranylábú srácaink”, mind megannyi „hatalmas bajnok”, legalábbis az egymásról adott nyilatkozataik alapján. Itt most inkább nem szeretnék letámadni senkit, maradjunk annyiban, hogy szinte mindenkit elő lehetne venni, nagyon kevés kivételtől eltekintve.

Akkor most mi lesz? A fene se tudja. Részemről várom az átigazolási piacról érkező híreket, már úgysem tart sokáig. Utána talán javulhat valamicskét a hangulat a csapat körül is, hátha picit lenyugszanak a kedélyek. Közben nagyon bízom benne, hogy Di Francescót nem fogják kirúgni, mert az azt jelentené, hogy a Roma még lejjebb csúszott a táblázaton.

nemvoktrendi:

View Comments (118)

  • Mélyrepülés? Nálam ez már szabadesés.
    Nem tudom, hogy ki(k) a felelős(ök) a kialakult helyzetért, de valamit nagyon rosszul csinálunk. Ha a feleannyi pénzből gazdálkodó Lazio, ha a feleannyi játékosból álló és a fizetésekre nagyságrendekkel kevesebbet költő Napoli ilyen szinten alázhatnak bennünket, akkor itt az alapokkal van a baj. Szerződéshosszabbítás és fizetésemelés?! Alissonon kívül alig volt értékelhető játékosunk a pályán. ElSa, Ünder, Pellegrini legalább eljutott a kapuig és ha valamilyen formában veszélybe került a Samp kapuja, akkor azt ők hozták össze. Erre kiket cserél le EDF? Hát pont őket. Ő melyik meccset nézte? Még jó, hogy nem volt több cserénk, mert akkor még talán Lobontot is beküldte volna.
    Totál gyomoridegben szoktam végignézni a meccseket, de tegnap még a bekapott gólnál sem emelkedett meg a vérnyomásom, annyira szánalmas volt az egész.
    Ja, és az megvan, hogy a három teljesen abszolvált párharcból mindet elvesztettük (Ata 1-0, 1-2; Inter 1-3, 1-1; Samp 1-1, 0-1). Nagy GRATULA a HŐS BAJNOKAINKNAK!!! :(

  • Milyennek láttam a csapatot tegnap?

    Alisson emberfeletti teljesítményt nyújtott, megint, bele se merek gondolni, hol tartanánk, ha nem ő állt volna a kapunkban az elmúlt időszakban. Éppen ezért szerintem nem az lesz a kérdés nyáron, hogy távozik-e, csupán az, hogy Monchi hány milliót facsar majd ki az új klubjából érte.

    Az Alisson munkáját segítő védelmünk (haha) rém gyenge volt. Flo nem védő, ezt tisztán látni. Tudom, hogy most nincs más arra a posztra, de egyrészt akkor is ő kezdett hátul, amikor lett volna más, másrészt ha ezt a vezetőség is így látná, akkor már rég hoznunk kellett volna valakit. Manolas játéka tűrhető volt, de nem képes a védelem oszlopa lenni, főleg ha nincs mellette egy másik jó belső védő, mert lássuk be, Jesus nem a kezdőbe való. Kolarov pedig egész egyszerűen nem bírja már ezt a terhelést, szóval muszáj lenne rotálnunk balhátvéd poszton, Emersonnal vagy egy új igazolással.

    A középpályánk (de mentálisan talán az egész pályára lépő brigád) megsínyli DDR távollétét, igaz, Strootman egész jól helyettesítette (jobban, mint Gonalons). Ninja igencsak formáján kívül játszott, azért ennyi eladott labdája és elvesztett párharca nem igazán szokott lenni. Pellegrini hajtott, jól helyezkedett és tevékenyen részt vett a helyzeteink kialakításában, viszont a befejezés nem megy neki, és ez konkrétan legalább két ziccer kimaradását eredményezte tegnap.

    A támadósorunk alig volt játékban. Fáraó próbálkozott, de labdával nem nagyon jutott el az ellenfél kapuja elé, ellenben Dzeko szinte egyáltalán nem is próbálkozott, alig ért labdába, a kapura pedig egyszer sem volt veszélyes. Utóbbi vagy már Londonban járt fejben vagy csak úgy általában az esetleges távozásán elmélkedett, a lényeg, hogy nem volt koncentrált, nem látszott rajta az akarás. Az egyetlen üde színfolt elől Ünder volt, aki a kevés játéklehetősége ellenére fejlődést mutat. Küzd, hajt, akar. Összesen nyolc kaput eltaláló lövést hoztunk össze, amiből két igen komoly lehetőség is az ő nevéhez fűződött (amiből az egyik ráadásul büntetőt ért aztán).

    Apropó büntető, nálam Kolarov vagy Strootman lőtte volna.

  • Ráadásul az egyik Sampos gyerek matt részeg volt....:D ( első kép)

    • Igen, tényleg úgy néz ki mint akit most dobtak ki valahonnan zárás után.:D

      • Pedig valójában csak épp élete egyik legtöbb km-jét futotta az első félidőben...

        • Mert ellenünk minden "jöttment" elhiszi, hogy van keresnivalója és mindenki odateszi magát. Elég nagyok vagyunk, hogy motiváljuk őket, de gyakran túl kicsik, hogy a helyükre tegyük őket.

    • Nem pont ide tartozik de azt hiszem (és nem szívesen emlékeztetem magam :D), hogy holnaptól lógok Neked egy tálca söröcskével :D
      Bár kicsit örülök is neki, mert ha még Manot is eladtuk volna, akkor már nagyon leves és baxhatnám a sörömet ha cserébe meg nem lenne védelem és azt kellene nézni minden hétvégén, hogy hogyan kényeztetnek minket orálisan a csatárok.... :D ;-)
      Tehát hova küldjem eme nedűt? :D

      • Csak abban az esetben tartok igényt a nyereményre ( :D), ha szezon végén meglesz legalább a negyedik hely. Ha nem, akkor meghagyom neked, búfelejtőnek a nyárra... :D ;)

  • Ha minden igaz holnap Emerson aláír a Chelseahez 20+8 millióért cserébe.

    • Igen, holnap már orvosira érkezik.
      Amennyiben Dzeko valóban marad, úgy az utolsó napokban A. Vidal érkezhet.

      • Emerson 20 + bónuszokért aláírt a Chelseanek. Dzeko marad. Mindkettőért kár.

        • Marad, mert állítólag a mostani teljesítménye nem igazán győzte meg az orosz oligarchát!
          Szombaton még úgy nézett ki, hogy szentesítik a szerződést de a vasárnap mutatott játéka alapján, elálltak a kontraktustól, ezt még éjjel írta Di Marzio, tehát ebben szinte 100%osak lehetünk, hogy valóban így volt. Helyette Giround érkezik ha minden igaz...
          Vidal még talán érkező lesz, aztán meglátjuk, hogy mire lesz elég ez a keret a mentális problémáival.....
          Félek nem sok jóban lesz részünk az elkövetkező meccseken, persze titkon bízom benne, hogy rám cáfolnak a srácok!

  • Nagyon jó értékelés, mindennel egyetértek, egyet kivéve: Di Francescot szélnek kell ereszteni mielőbb, túl nagy rá ez a kabát.

    • Én attól félek, hogy a vezetőknél ez a teljesítmény még belefér, hogy csak akkor fogják kirúgni, ha továbbra is rossz eredmények jönnek, amit én nagyon nem szeretnék. Inkább szurkolok neki és abban bízok, hogy valahogy még meg tudja fordítani ezt a hajót. Az egyre valószínűbb alternatíva az, hogy ez a szezon is végleg elúszik.

      • Ha csak pénzügyileg nézzük, tök jó! A bónuszokat, a prémiumot biztosan megtakarítják a fiúk a klubnak. :D

        • És szerintem a pénz is közrejátszik! Ezek az amcsik szerintem nagyon nem szeretnének megint egyszerre két edzőt fizetni, mint Zeman apánk kirúgása után.

          Meg azt se kéne elfelejteni, hogy EDF-ért a Rómának keményen meg kellett alkudnia a Sassuolóval, mert több éves szerződése volt. Végül nem hozták nyilvánosságra, hogy pontosan mit adtak érte, de biztosak lehetünk benne, hogy nem ingyen jött. Érthető lenne, ha most védeni szeretnék a befektetésüket.

  • lesz ez még jobb is.
    Olyan nincs, hogy ennyire elfelejtettek volna focizni a srácok, meg EDF elfelejtette volna a szakmát. Meglesz még a BL-induló hely

  • Tudom nagy a baj, ezért sokan találgatunk, hogy miért lett így, ahogy lett. Ki b*szta el vajon és mikor? Az én vasárnapom is ráment és a hétfőm sem lett jobb. Találgatunk EDF miért cserélte le szegény Pellegrinit stb...Flo miért hagyta ki a büntetőt? Hát szomorú, két napja én is ezen gondolkodom. Az első félidő KO. de mégis Allison megmenti a csapatot. Aztán végre eljön a mi időnk és Pellegrini, akinek már a meccs elején olyan fáradt negatív arca van, mint nekem ébredéskor, 3 ziccert kihagy, nulla lendület a srácban, lehet hogy olasz, de kb. olyan mentalitásban, mint egy magyar válogatott játékos.
    Csenge, szegény Csenge végre jó volt csak nincs szerencséje:( 4 méterről a 7 méteres kapuba elemi erővel eltalálta a kapus szemét................szegény, pedig nagyon akar. Hát nem tudom....Ezek a mi csatáraink, a török Messi nagyon akar csak nem tud gólt lőni 4 méterről, az olasz reménységünk Pellegrini fáradt, nulla lendület. Ha netán 11-est kapunk, akkor a Dzeko és Perotti már oda sem mer állni, mert mindig kihagyják, aztán Florenzi kihagyja. De legalább van miről beszélni, hogy miért ő lőtte? Miért? Kinek kellett volna Kolarovnak vagy Alissonnnak? Hát tényleg rosszul játszottunk, de a 2. félidő elején több gólt lőhettünk volna. És ha ezek bemennek akkor most miről beszélnénk? Gondolom Csenge nem direkt lőtte szembe a kapust vagy ilyen jól céloz? Dzeko gyakorlatilag helyzetbe sem tud kerülni. Egy helyzete volt, de azért az nem volt ziccer. Mint régi szurkoló egyet meg tudok állapítani. Addig van lendület minden évben, amíg nem találkozunk a Juventussal. Minden évben van egy zűrös, vitás meccs a Juvéval, aztán elindulunk lefelé. Most mindezt tetézi az Inter elleni meccs, ahol sokáig vezettünk és csalódás lett a vége. Micsoda trauma. Lehet, hogy Dr. Csernust kéne igazolni a Babacar helyett?:)

    • Amikor azt kérdezem, hogy miért Florenzi rúgta a büntetőt, nekem nem Florenzivel van bajom. Sajnos elrontotta, de ő legalább elvállalta. Egy tizenegyest be lehet rúgni, ahogy el is lehet rontani. Attól, hogy valaki berúg egy tizenegyest nem lesz automatikusan jó játékos, ahogy nem lesz rossz játékos az sem, aki elrontja. Különben is, ezen a szinten a kimaradt tizenegyesek az idegességet jelzik, nem a tudás hiányát. Vagy komolyan azt hiszi valaki, hogy Florenzi nem tud berúgni egy tyúkszaros büntetőt?

      Miután megírtam ezt a posztot, azt olvastam, hogy állítólag ha nincs Perotti, akkor DDR a büntetőfelelős, ha ő sincs, akkor Florenzi. Ez a sorrend.

      Pedig számomra evidensnek tűnt volna, hogy ha nincs Perotti, akkor Dzeko rúgja. Elvégre nem ő a gólzsák, a gólkirály, a szupersztár, akit keresett a Chelsea is? Ráadásul emlékszem, hogy régebben nem okozott neki gondot elvállalni a büntetőket. Számomra ez furcsa.

      De ha a Rómánál az a sorrend, hogy Perotti-DDR-Florenzi, akkor jogos volt, hogy Florenzi rúgta, kár, hogy nem ment be. :(

      • Flonak milyen a tizi mutatója? Emlékeim szerint 2-3at tuti kihagyott már 1-2 értékesített mellett. Meg lehet ezt nézni valahol?

        • Én azt mondom, hogy ilyen szinten ez elfogadhatatlan, ez lóf@sz, már ne is haragudjatok.
          Oda kell állni és bebaszni mint ló a lónak, ennyi.
          Persze van, hogy kimarad de mikor nem tudunk gólt lőni máshogy, mert sajnos nem tudunk....akkor minden alkalmat könyörtelenül ki kell használni a gólszerzésre, ez is ilyen lehetőség volt.

  • Hogy valami jó hír is legyen: érik a Bruno Peres - Laxalt csere. Hogy ez miért lenne jó a Genoának, nem tudom, de Laxaltot nagyon el tudnám nálunk képzelni.

    • Gyűlölöm Laxaltt! Talán csak azért mert ellenünk állandóan ficánkol, tehát akkor valójában ez jó!

    • Utálom Perest de ez hová vezetne? Ha így üzletelünk marad a keretben egy bevethető balhátvéd, jobbra meg senki, csak az amúgy támadó Florenzi. Cseréljük el kurva gyorsan, de védőre.

  • Dzeko nem vállalta a tizit, mert nem akarta egy esetleges kihagyással rontani az esélyeit a Chelsea-nél, hisz hogy követelhet magas fizetést valaki, ha még tizit sem tud berúgni. Látható volt az egész meccsen az alibi mozgása, kerülte a labdákat, semmit nem kockáztatott.
    Kizárólag önmagára gondolt, amit ebben a pénz világban meg is értek, de nekünk ilyen játékosra nincs szükség. Nekem ez megint érthetetlen, hogy Schick alig játszik perceket és máris hetekre lesérül, tényleg mintha el lennénk átkozva. És hiányzik Totti, aki magával ragadta a csapatot, az legyen bármilyen rossz helyzet az élükre állt és átlendített mindenkit a holtponton, most ilyen nincs, ez az egyik legnagyobb probléma.
    EDF-ről, minden edzőnek van jobb keze a pályán, aki összefogja a csapatot, neki nincs, Totti tavaly visszavonult :(

  • Én egy kicsit szeretnék írni a tulajdonosokról, mert nem értem ezt az ellenszenvet velük kapcsolatban. A klubnak évek óta az a politikája, hogy olcsón vesz játékosokat és drágán adja el őket. Én sem szeretem ezt a stratégiát, ha lehetne Allisonra most azonnal raknék egy 200 millás kivásárlási árat, de sajnos ez van. Nyilván valamilyen ok megbúvik a háttérben amit mi nem ismerünk (az én tippem az új stadion építése, de ugye az FFP is sújt minket), de az tény, hogy kell a profit. És ezzel nem is volt baj addig, amíg olyan ember kezelte az átigazolásokat, mint Sabatini. Mert tucatnyi példa van rá, hogyan lehet rosszul elkölteni pénzt, elég ha átnézünk Milánóba, ahol az egyik felén 40 milliókért vettek Joao Mariot meg Gabriel Barbosát, a másikon meg több mint 100 milliót költöttek el teljesen középszerű játékosokra. De véleményem szerint Sabatini ezt zseniálisan kezelte, nagyszerű játékosokat szerzett nagyon olcsón és felépített egy scudettoért harcoló csapatot. Talán 1-2 játékost tudok mondani aki nem vált be nála, de ez (ahogy ő is lenyilatkozta) a nagy számok törvénye alapján benne van.

    Amit viszont most Monchi csinál(t) az átigazolási időszakokban, az teljesen tönkretette a csapot. Kezdve ott, hogy Salah-t egyáltalán nem pótolta, mert Schick semmiképp nem mondható a pótlásának, folytatva azzal, hogy eladta Rüdigert is, mert Sabatini korszakára egyáltalán nem volt jellemző, hogy egy átigazolási időszak alatt több alapembert is eladtunk volna. Arról nem is beszélve, hogy borzasztóan rosszul kommunikálja le az egészet. Nyár elején azt nyilatkozta, hogy nulla esély van Rüdiger eladására, majd pár hét múlva eladja, most teljesen nyugodtan beszél arról, hogy meghallgatja Dzekoért és Emersonért az ajánlatokat, amikor az 5. helyen vergődünk és inkább azt kéne hallanunk, hogy kivel erősítjük meg a keretet. Méghozzá rendben, hogy Dzeko pótlására ott van Schick és a 30 millió (nem tudom pontosan mennyi is volt érte az ajánlat) jó pénz egy 32 éves csatárért, de hogy a tavaly berobbanó és nagy tehetségnek tartott Emersont eladjuk úgy, hogy Kolarov szemmel láthatóan egyre fáradtabb, azt sosem fogom megérteni.
    Úgyhogy én inkább Monchiban látom a válság okát, mint a tulajdonosokban. Persze a kettő összefügg, mert ők hozták ide Monchit, de ebben kicsit sem tudom hibáztatni őket, mivel a Sevillában tényleg elég sikeres volt.

    • Nekem nem ellenszenves Pallotta, amikor például belekötött a frissen megválasztott, bizonyítottan korrupt és fajgyűlölő Tavecchio szövetségi elnök úrba, nagyon rokonszenves volt. A többi klub benyalt annak a szerencsétlen csirkefogónak, a mi Jimmy elnökünk meg azonnal, parádésan elküldte ahová való! Picit meg is hatódtam, akkor a nagy elnökeink, Sensi és Viola jutottak róla az eszembe!

      De az sajnos tény, hogy rengeteg kommunikációs hibát vétett, amióta a Roma elnöke lett. Emlékeztek a fényképre a traktoron? És amikor a Lazioval akart közös derbit Amerikában? Vagy amikor "fucking bastards-nek" hívta a saját ultráit? Most meg utoljára arról hadovált, hozzátenném teljesen abszurd módon, hogy más olasz városokban mennyivel jobbak a szurkolók, meg hogy milyen jó arcfelismerő rendszert vett ő személyesen az Olimpicóba.

      Fel kéne már ébrednie! Nem igaz, hogy ezeket a dolgokat nem lehet normálisan kezelni! Azt hiszi, hogy attól, hogy Londonban vagy Bostonban beszél hülyeségeket, azt Rómában nem fogják megtudni? Azt gondolja, hogy attól lesznek új szurkolói, hogy a mostaniakat szapulja?

      A marhája például azt is mondta, hogy az a cél, hogy a Roma legyen egy csomó ember második csapata. Mi van??? Észnél van ez??? Ez komolyan azt hiszi, hogy így lehet szurkolókat toborozni? Tudom, ő csak eladni szeretne, mezeket, jegyeket, meg miegymást. De a Roma elnökének szerintem akkor sem kéne ilyen dolgokat mondania, még akkor sem ha sajnos így gondolja. Ez elkeserítő. :(

      • Ezeknek a feléről nem is hallottam:D De a másik feléről igen és tényleg rosszul kommunikál a szurkolókkal. Egyedül a biztonsági intézkedésekkel értek egyet, de azt is tudom milyen kényes téma az ultráknál..

        Azonban ettől függetlenül nagyon jó üzletember, tudja hogy kell egy céget sikerre vezetni, hogyan lehet gyorsan eredményeket elérni. Mondom, egy rakat másik helyen sokkal több pénzből nem tudják így megoldani. Persze rosszul kommunikál és pont ezért könnyen bűnbaknak tűnhet. De nem ő az igazi probléma itt.

        • Engem az érdekel, hol a turkish airlines? Vagy ha ők nem - bár tuti befutóknak tűntek - akkor valaki más. Egy tisztességes szponzori szerződés például hozhatna annyit egy évben, hogy ne keljen szezon közben játékost eladni ffp miatt. Miért nem sikerül ez nekünk évek óta? Ennyire nem vagyunk szar brand.

          • Na igen erre a témára nem tértem ki, pedig nagyon fontos. Egy jó mez szponzor 10-20 milliót tud hozni a konyhára évente. Ha valakinek Pallottának tudnia kéne mekkora potenciál van ebben.

        • Túl ezeken a kommunikációs baklövéseken, Pallottával van egy óriási alapvető probléma, pontosabban nem probléma, inkább korlátnak nevezném. Az üzleties hozzáállás. Amerikában elfogadott, hogy egy sportcsapat az entertainment business része, ott nem is klubok, franchise-ok vannak és mind pénzt akarnak keresni. Európában és Dél-Amerikában egy sértésnek számít, ha azt mondják egy elnök-tulajdonosra, hogy pénzt keres a klubon, az USA-ban meg ez a végső cél.

          Pallotta meg fogja próbálni felfuttatni a Rómát a lehető legmagasabb szintre, amit el lehet érni a Roma anyagi korlátain belül. Eddig nagyon komoly pénzt költött a csapatra, de ez mind a stadion körüli ingatlanbiznisznek szól, ott ő majd vissza szeretné szerezni ezt a befektetést.

          A lényeg, hogy ő nem fog és nem akar ráfizetni. Márpedig sajnos minden igazán sikeres focicsapat anyagilag veszteséges, mindig ott van valaki, aki kifizeti a számlát.

          Szerintem Pallotta addig nagyon jó a Rómának, amíg felépül a stadion, mert nincs a láthatáron egy olyan mecénás, aki nála többet költene a csapatra. Viszont szerintem az egy érdekes kérdés, hogy mi fog történni, ha felépül a stadion. De ez jelenleg mellékes, bár ott tartanánk már, hogy elkészült.

          • Nagyon remélem, hogy nem úgy van ahogy gondolod. Mert ha Pallotta kicsit is szétnézett az európai futball világában (amit gondolom hogy megtett ha már ennyi pénzt öl bele), akkor tudhatta, hogy a klubok nem nyereségesek. Egyik milliárdos sem azért fektetett bele, hogy tovább növelje a vagyonát.

          • Pallottát anno az Unicredit kimondottan azért kereste meg, hogy partner legyen a stadion körüli ingatlanbizniszben. Például Sawiris, a saját elmondása szerint, sokkal több pénzt ajánlott a Rómáért, de ő nem lett volna egy olyan partner a stadionhoz. Vicces, hogy azóta az Unicredit már kiszállt az egész stadion projektből.

Related Post