X

Véget ért az Olasz Kupa

Nehezen kiszámítható meccset vártunk a felvezetőben, és meg is kaptuk. Egyrészt nem olyan hatalmas meglepetés, hogy kiesett a Roma a Torino ellen, a kupának ebben a szakaszában ez enne van. Másfelől viszont támadásban most nyújtotta az elmúlt hetek legjobb teljesítményét a csapat, mégse sikerült továbbjutni.

Hát körülbelül ilyen az arcunk a tegnapi meccs után, mégha nem is vagyunk ennyire jóképűek. Nem vártunk sokat, és azt meg is kaptuk. A meccsre rányomta a bélyegét, hogy ez a kupának még a korai szakasza, hogy szombaton megyünk a Juventus-hoz, és hogy most nincs pihenő a két ünnep között. Ez előre is vetítette, hogy mi a fontossági sorrend, és ennek megfelelő tartalékos kezdőt küldött a pályára Di Francesco. Emerson jó félév után újra a kezdőben volt, ennek örülhetünk, de természetesen meglátszott rajta a kihagyás. A Gonalons, Gerson, Strootman középpálya önmagáért beszél, Gerson talán még nem is játszott idén középen, és nem is most írta be magát a brazil középpályások halhatatlanjai közé. Gonalons-t sokan szidják, nagyjából minden meccs közben ő a bűnbak, szerintem tegnap a csapat legjobbjai közé tartozott. Megnyert kilenc párharcot, szerelt ötször, emellett a középpályáról ő irányította a játékot, nem is olyan rosszul.

Hosszú hetek után először volt biztató a támadójáték, azzal együtt, hogy a Torino megérdemelten jutott tovább, Milinkovic-Savic szépen elvitte a show-t a csapattársak elől. Hátul legalább annyira veszélyesek voltunk, mint elöl, de ez sem meglepetés. Emerson osztályrésze nyilvánvaló, de Moreno játékpercei sem érték el eddig a két meccset. Bruno Peres formája közismert, így összességében ez egy gyenge lábakon álló védelem volt, amit levegőben akkor vertek meg, amikor akartak. Skorupskit sajnálhatjuk, mert nagyokat védett, ennek ellenére az ő szezonja jó eséllyel véget ért tegnap. A csatárok közül El Shaarawy teljesítménye volt a legjobb, de egyedül ő van játékban. Cengiz nagyon technikás játékos, viszont taktikailag nagy a lemaradása. Di Francescónál jó kezekben van, a Sassuolóban sok ilyen srácból lett jó focista. Dzeko cseréje sokat dobott a csapaton, habár idén nem lő olyan sok gólt – például tizenegyesből nem -, egyáltalán nem olyan a szezonja, mint a legelső.

Schick megtörte a jeget.

Nyilván nem örülünk, hogy így alakult, és a tartalékos kezdő ellenére sem így volt ez eltervezve. Ennek ellenére megúsztunk egy január eleji Juventus meccset, és ha ezt sikerrel vesszük, utána még egy Napoli elleni oda-visszát. Januárban így is lesz elég dolgunk az elmaradt meccs pótlásával, februárban meg jön a BL. Amellett, hogy én is sajnálom, nem valami nehéz túltennem magam rajta. A hétvégi meccs ezerszer fontosabb, és az ottani játékkal lesz érdemesebb foglalkozni.

Curvasud93:

View Comments (14)

  • Azt kell mondanom, hogy egyáltalán nem vagyok kibékülve a Roma teljesítményével az elmúlt meccseken. Nagyjából azóta bukdácsolunk, amióta továbbjutottunk a BL-ben. A tegnapi meccs csak a legújabb középszerű teljesítmény volt, amivel előrukkoltak a mieink. Tudjuk, hogy miért estünk ki, mert ez a tartalékosan megkavart csapat nem tudott felnőni a feladathoz, látszólag többször is hiányzott az összeszokottság, a szervezettség, főleg a meccs elején. A végén persze "megnyomtuk", de akkor már késő volt. Szerintem több szempontból is törékenyek voltunk.

    Nem is olyan régen a Rómának nagyon ment az olasz kupa, de amióta be kell osztani az energiákat és gyakran nem a legjobb kerettel szoktunk szerepelni, azóta többnyire csak a pofára esések jönnek a kupában.

    Gondolom, hogy EDF-nek nem nagyon volt választása, nem engedheti meg magának, hogy veszélybe sodorja a bajnoki szereplést a kupa kedvéért, elvégre a bajnoki tabellán elfoglalt helyezés fogja megszabni a következő szezonokat. De mégis bánt, hogy kiestünk egy olyan Torino ellen, amit a legnagyobb jóindulattal se tudok a jobb csapatok közé sorolni.

    Összefoglalva szerintem baj volt néhány játékossal és sajnos baj volt a hozzáállással is. Mennek és jönnek az edzők meg a játékosok, de mégse tudjuk levetkőzni ezt a provinciális hozzáállást. Pont Pjanic nyilatkozta a napokban, hogy a Rómánál azt hittük, hogy erősek vagyunk, de mégsem "voltunk ott" minden meccsen. Attól tartok, hogy a bosnyák "áruló" rátapintott valamire.

    • Pont ezen filóztam ( annak ellenére, hogy kb. én pont úgy álltam a kupához mint a srácok tegnap). A szaros Dzsuve miért nem gondolja így sohasem, hogy elengednek valamit valamiért. Ők is ugyanannyi meccset játszanak mint a Róma. A keretüket sem mondanám sokkal hosszabbnak mint a Rómáét. Sőt! Valamiért mégis mindig továbbmennek. Ez a győztes mentalitás? Vagy mi?

      • Szerintem a Juve elsősorban erősebb, több a pénz, jobb a keret, stb. De szerintem sajnos a mentalitás is benne van. :(

      • Ellenfél meghallja Juve nevét, akkor egyből barna lesz a gatya. Míg meghallják a Róma nevét, akkor az jut eszükbe, hogy egy bravúrral akár nyerhetnek is. Eddig az eredmények is ezt igazolják.

    • Nem szeretem, amikor Pjanic okoskodik, 5 évig volt itt, talán neki is volt valamennyi szerepe ezekben a dolgokban.

        • Na ja, nyugodtan meg lehetne kérdezni tőle, hogy "és te hol voltál?"

    • A "londoni csoda" (2-0 - 2-3 - 3-3) előtt a Napolival játszottunk egy olyan meccsen, ahol semmilyen lapot nem osztottak nekünk, végig azt éreztem, hogy lövésünk sincs (mit kéne csinálni), és hogy egy kategóriával jobb csapat megfojt és leterrorizál fullba. Szal úgy nézett ki, hogy a szokásos évi hatgombócosért megyünk Londonba. Azután nagyon nem úgy lett. Vmi ilyesmi volt a Leverkusen elleni 4-4 előtt is. Hidd el, jó ómen ez a kupa-bukovári. Szombaton majd harapunk és háromszor leöljük azt a szottyadt öreg hölgyzebrát. :)

  • Szerintem meg akartuk ezt a a továbbjutást, gürizett is mindenki bőségesen, jöttek is a helyzetek, jóval több mint az első sor amit összehozott hétvégén. Ez most ilyen valahogy nem akar az a kurva háló zörrenni.

    Skorupski sztem ok, igazából ő is védhetne ALisson helyett nem lennénk sokkal hátrébb.

    Flo mikor pihenjen ha nem most? Emerson mikor játsszon ha nem most. JJ sokszor első soros, Moreno is mikro ha nem most?

    Gonalaons kb felváltva tolja DDR-el most ő jött, nálam semmivel se rosszabb mint DDR maximum nem szellemi vezér. Strootman alap ember, Gerson kb első számú cserénk védelemtől felfelé.

    Fáraó első soros, Shicket játékba kell hozni. Ünder is iagzából mikor ha nem most.

    Tehát minden döntés védhető volt, de együtt már túl sok. EDFnek ezt kellett volna belátnia, hogy azért lassan lesz egy két hét szünet, fáradt midnenki de annyira nem lehet, mert ment a rotálás. Fazio/Manolast toltam volna Moreno helyére és elöl kellett volna Perotti és akkor még mindig kurvára rotálunk, de azért a mag adott. SZóval ezt most EDF picit túl tolta, majdnem bejött a játék képe alapján simán bejöhetett volna, de most szarul jöttünk ki belőle.

    Torinoba meg nem győzni járunk, nem is emlékszem mikor szereztünk egyáltalán pontot, talán új stadionban még nem is, hátha most...

  • Én nem vagyok annyira negatív a mostani kiesésünk után. Annak ellenére, hogy csak 2-3 alapember volt a kezdőben, végig domináltunk, a teljes védelem fel volt forgatva, várható volt, hogy nem leszünk annyira szervezettek mint eddig, viszont elöl jöttek a helyzetek, 2 kapufa, 1 kimaradt tizi, simán tovább mehettünk volna és a mentalitással sem volt semmi probléma szerintem, 0-2-nél is mentek előre a fiúk, és majdnem sikerült is visszajönnünk.

    Másrészt kupának csak akkor van "értelme", ha meg is nyered, ami ebben az évben különösen nehéz lett volna a sorsolás miatt, lehet jobban járunk ha csak pihenünk az olasz kupafordulók alatt amíg a többiek egymással küzdenek, a bajnokság és a BL most sokkal fontosabb, főleg ha azt vesszük, hogy most van talán a legnagyobb sanszunk a scudettóra az elmúlt évekhez képest (igaz ez a Juve elleni meccs vízválasztó lehet), másrészt a BL-ben is viszonylag verhető ellenfél jutott, bár nem akarom lebecsülni az ukránokat.

    • Amikor mentalitásról beszélek én arra gondoltam, hogy 0-0-nál ott sarkazgattak, meg néha elengedték az embert, nem mentek bele a csínbe, hagyták élni a Torinót. Gondolom azt hitték, hogy annyival jobbak vagyunk. Nem akarok kiemelni senkit negatívan, csak ez volt a benyomásom. Aztán amikor hátrányba kerültünk, meg pláne a 2-0 után, akkor már mindenki ment és küzdött, de akkor már késő volt. Talán az elején kellett volna olyan kétségbeesetten nekik esni? Persze az is igaz, hogy rengeteget kockáztattunk, amikor teljesen kitámadtunk nekik is voltak helyzeteik.

      • Én nem éreztem, hogy elflegmázták volna az elejét, szerintem látszott Ünderéken a bizonyítási vágy, a szellemi vezérek hiánya volt talán a baj leginkább (Dzeko, Ninja, Kolarov, DDR), akik a kellő higgadtságot megadták volna a csapatnak, végén pl a Perotti Schick El Sha Dzeko négyest kifejezetten jó volt nézni.

        • Lehet, hogy csak utólag én magyarázom bele. Viszont amikor négy csatárral toltuk, akkor lehet, hogy elől jobban ment, de hátul meg tényleg nagyon bizonytalanok voltunk, Torino többször is csúnyán lekontrázott minket, csak a szerencsén múlott, hogy nem kaptuk be a harmadikat.

  • Eléggé tutira mondják, hogy Pastore megy az Interbe, ennek azért annyira nem örülnék. Évekig reménykedtem benne, hogy egyszer majd hozzánk jön, de erre egyre kevesebb az esély.

Related Post