X

Roma – Bologna, a két Di Francesco csatája

Lassan az első harmadának végéhez közelít a Serie A idei kiírása. Amit eddig a sportbarát láthat az olasz fociligában az tetszetős, kiváló csapatok feszülnek egymásnak, jelen állásnál még nincsen Juventus dominancia, sőt… Van egy Inter-Napoli páros aki megpróbál némi előnyt kovácsolni a későbbiekre. Aztán jön a többi csapat, akik pedig szorosan a nyomukban lihegnek. Mindenesetre ez egy jó izgalmas bajnokságnak tűnik.

Ebben a bajnokságban következik a 11. kör, az AS Roma hazai környezetben fogadja Donadoni „bolognaiját”. Ez a mérkőzés, akár izgalmasnak is tűnhetne, hiszen kiváló kerettel dolgozik az ex-szövetségi kapitány a nagy múltú északiaknál, akik ráadásul felszálló ágban vannak; mégis azt gondolom, hogy a fővárosban nem tekintenek máshogy erre a találkozóra, mint egy kötelező győzelem.

Ezzel nem lebecsülni kívántam a hétszeres bajnokot, de jómagam is az előző, bővített mondat utolsó gondolatával értek egyet. Détári volt csapata a Spal, Genoa, Sassoulo elleni kilenc ponttal stabilizálta helyzetét, viszont ezt a remek sorozatot most két megmagyarázható vereség követte. (Atalanta, Lazio) Ebből nyugodtan következtethetünk arra, hogy a nagyobb csapatok ellen már kevésbé működik az, amit Donadoni kitalált.

Nagy Ádám az előző, Lazio elleni mérkőzésig nem lépett pályára, ami minimum meglepő, hiszen a tavalyi szezon egyik legjobbja volt a piros-kékeknél. Szerencsére Ádám élt a lehetőséggel, és gólpasszal járult hozzá a tisztes vereséghez, ráadásképp a Gazzetta őt választotta a Bologna legjobbjának, ami csereként beállva szép teljesítmény. Vélhetően kezdőként kaphat szerepet majd Rómában a fiatal magyar középpályás.

A hazai csapat körül bőven van miről írni. Egyrészt a megmagyarázhatatlan sérülés(ek), vagy hívjuk csak szalagszakadási problémának? Eszméletlen, hogy hányadik ilyen jellegű sérülés ez, ami most éppen a frissen bemutatkozott, Rick Karsdorp sújtja. Tényleg nincsen kedvünk összeadni, hogy az elmúlt években mennyi ilyen sérülést diagnosztizáltak a csapatnál, de jó pár kérdést felvet mindez.

Ami viszont pozitív, és engem picit meg is lep, ahogy EDF használja az egész keretet. Bár ebben az eszement őszi hajtásban, ki az aki nem így cselekedne. Ettől még ez Roma szurkolóként, a Róma edzőire fókuszálva mindenképpen ritkaság. Egyrészt kiszámíthatatlanabbá teszi a kezdő tizenegyet, plusz, ami sokkal fontosabb, mindig lesz pihent, éhes játékosa. Én bátran megpróbálok egy szombat esti kezdőt tippelni, miszerint: Alisson – Florenzi, Fazio, JJ, Kolarov – Pellegrini, DDR, Strootman – Perotti, Dzeko, Defrel. Donadoni kezdője talán valamivel kiszámíthatóbb, de nézzük: Da Costa – Krafth, Gonzalez, Helander, Masina – Nagy, Pulgar, Poli – Verdi, Destro, Di Francesco.

Ahogy a kezdőből is jól látható, némi átfedés van a két csapat múltja között. Verdi, aki római nevelés, de sok szerepet nem kapott felnőtt szinten, illetve Destro, akit senkinek sem kell bemutatnom. Viszont van egy Di Francesco nevű csatár srác a csapatban, aki nem más mint EDF kisfia. Ráadásul papa gyöngyszeme Roma szurkoló hírében áll. Bár gondolom ezzel sok új információt nem osztottam meg, mégis úgy éreztem ennek itt a helye. Bőven lesz pikantériája a szombat esti mérkőzésnek tehát.

A legutolsó csörtén, 2017 áprilisában sima 3-0 lett a végeredmény, Fazio, Salah és Dzeko góljaival. Szombaton vélhetően a gólszerzőkből kettő a pályán lesz, így beérem ha „csak” ők ismételnek. Kevesebbel nem, már négy 1-0-s mérkőzésen van túl a csapat, ami magabiztosságot sugároz, de néző/rajongó szemmel unalmas. Szóval szép és eredményes játékot tessék produkálni! Közvetítés a szokásos helyen, szombat 20.45 től.

Szentesi János:

View Comments (40)

  • Az eleje tipikus média ferdítés, mivel ugye nekünk eddig 9 meccsünk volt. Az a bajnokság 1/4-e sem. :)
    A poszt kiváló, mint a két difráncseszkó,egy képen ;)
    OFF:
    Két dolgot szeretnék még szóvá tenni: (teljesen szubjektív vélemény)
    1. Térdsztori: Tuti nagy köze lehet az amcsiknak a szerintükfootball-ból áthozott edzésnek, de csak találgatok. Tök más mozgás kell oda, mint ide. (bár én nagyon reméltem anno, hogy a csajnevű amerikai edző fasza kondit csinál)
    2. Ez személyes: Most futottam bele egy videóba, amiről az jutott eszembe, hogy ha a normális Roma szurkolót kellene bemutatni, akkor ezt küldeném. Hangos, szenvedélyes rómahimnusz, Végén nagy taps a Totti uccsó meccsén vendégségbe érkező és tiszteletet mutató Genoa szurkereknek. Ráadásként egy Ce solo un Capitano, végig a Sud-ből.
    Hatalmas. Libabőr.
    Link: https://www.youtube.com/watch?v=wNk8TaNGI60

  • Ha bármit akarunk ezeket a meccseket hozni kell,4 komoly riválisból ha 1-2 el is kezd bukni ezeken a meccseken pontokat, attól mind nem fog. Eléggé szétszakadt a mezőny. Nagy körbeveréseket kisebb csapatok ellen nem várok. Kicsiket szerintem üti mindenki és a rangadókon dől el a helyezések sorsa ez azért nem mindig volt így. Kíváncsian várom többiek mikor kezdenek pontokat veszíteni. Nekünk meg a rangadókon kell visszahozni az elvesztett 6 pontot!

    • Kiegyensúlyozott lett nagyon a bajnokság. Megnézhetünk egy Sampdoriat, Laziot, akik elég ütőképesek idén és hozzák szépen a meccseiket, pontokat, az Inter-Napoli-Juve hármas meg bivalyerősnek tűnik. Az első négybe mindenképp be kell férjünk, ellenkező esetben számomra kudarc lesz az év, lehet akár az új edző, új játékosok, új projekt, vagy akár a türelem rovására írni. A scudetto-val nem akarom áltatni magam, mert nyertünk mi még tízet is kezdésből, ami aztán épphogy a második helyre lett elég. Korai még számolgatni, de a negyedik hely a minimum év végére, legalábbis nekem.

      • Még szerencse, hogy pont most növelték meg a bl helyeket 4re, mert 2-3ba beférni kurva meleg lesz idén!

      • Szerintem az Inter nem több mint egy nagy mákos tészta! Rohadt, undorító módon mákolnak minden egyes meccsen! Ehhez hozzájön hogy a tavalyi utolsó pár "saját szurkolóikat is arcon szarós" forduló után ( csak hogy ne kelljen indulniuk semmi más sorozatban) egész héten a faxukat huzogatják, és konkrétan minden egyes meccsre konkrétan minimum egy hetük van felkészülni. De gondolom majd szezon végén nagy lesz a mellény hogy micsoda galaktikus ez az Inter. Remélem jövőre meg majd jön a rinyálás, hogy de hát heti 3 meccs bla bla bla...

        • Minden rosszban van valami jó. Szerintem az Inter és vele együtt Spalletti pontosan leszarja, hogy indulnak valamilyen nemzetközi kupában a vagy sem, sőt. Nekik van annyi pénzük, nincs szükségük ilyenekre és ha szezon végén megnyerik a Scudettot, akkor az az ők érdemük. Valószínű jövőre ők is kipukkadnak majd, ha nem az idén, de egy újabb bajnoki címmel a zsebükben ez már senkit sem fog érdekelni. Nekünk is volt olyan szezonunk, amikor csak a bajnokságra kellett összpontosítsunk és nem tudtuk kihasználni a lehetőséget. Ettől függetlenül én is mákos csapatnak tartom az eddigi Intert. Hozzuk mi is a kötelezőket és a derbik felét, ha megnyerjük előkelen helyen fogunk helyet foglalni.

  • Hosszú távon Kolarovnak is kéne pihennie néha. Emerson távollétében is ki kéne találni valamit oda, mert előbb-utóbb ő is kifullad, rosszabb esetben lesérül és akkor foghatjuk a fejünket. Egy Bolognát nélküle is kellene hatástalanítsunk, csakhát nincs akivel pótolni.

    • Szerbek szerencsére nem játszanak play off meccset, jó lenne ha eddigi érdemeire tekintettel nem hívnák meg vagy épp benőne a körme a kis lábujján mint sok válogatott játékosnak a tét nélküli válogatott meccsek előtt és akkor ott kapna 2 hetet! Addig meg 3 meccset kellene kihúznia. Citynél azért hozzászokott ő ehhez a terheléshez!

  • Közben Bl-t számolgatom ebben romanisták és magyar szurkolók profik vagyunk. Egy Chelsea elleni győzelemmel kedden feltételezve egy Quarabag elleni hazai győzelmet 100% a továbbjutásunk, mindkét ellenfélnek már nem lehet 11 pontja. Atleti elleni idegenbeli meccset simán el lehetne engedni, főleg hogy van előtte egy Chelse, Fio, Lazio, utánna meg egy Genoa V. Keddi meccsre kell rámennünk. Főleg úgy, hogy utánunk a Chealsenek van egy MU H.

    Iksz esetén, már nem nagyon engedhető el Ateletico elleni idegenbeli vagy kurvára bíznunk kéne hogy Chelsea megüti őket az utolsó körben. Keddi zakónál pedig pontot kell szereznünk idegenben. Amondó vagyok legegyszerűbb lesz megcsapni itthon ezt a kevésbé szimpatikus brigádot, előtte azért Bolognát is meg kéne verni tőlem lehet egy dög unalmas 1-0 is :)

  • Egy kis kötözködés: Verdi nem Róma nevelés, hanem Milan. Nálunk valóban volt Daniele Verde és Valerio Verre, de Simone Verdi, aki a Bolognaban van nem a mi sarunk :)

  • Alisson; Florenzi, Fazio, Jesus, Peres; Pellegrini, De Rossi, Strootman; Defrel, Dzeko, El Shaarawy

  • Szerintetek Defrel jó játékos? Én nem látom őt rossznak, csak szerencsétlennek. Egyébként legtöbbször ott van, ahol lennie kell, a mozgása és a labdakezelése is jó.

    • Inkább az a kérdés, hogy elég jó-e a Rómához, a Roma céljaihoz? Eddig azt kell mondanom, hogy szerintem túl drágán vettük.

        • Én arra gondolok, hogy ez EDF miatt történt. Akartak neki venni valakit, akit már ismert és a Sassuolóban meg nem hülyék dolgoznak.

    • Pont akartam írni, hogy nem akarom bántani, mert látom rajta az igyekezetet, de valamiért én azt érzem, hogy ennél többet nem fogunk tőle látni, azt amit várnánk ennyi pénzért.

      • Igen, igyekszik, de őszintén szólva, az igyekezet nem mindig elég. Csak nehogy ő is "megiturbésodjon" nekünk.

        • Egyébként szegény egy az egyben Iturbe. De mégis valahogyan jobb. :D
          Szegény Turbo már az átvételnél elbaszta. Ő még tol párat, hosszan. Meg ugye nagyobb, legalább testtel nehezebb elnyomni. De hajt mint a gép, remélem egyszer meglesz a jutalma.

          • De én emlékszem, hogy Iturbe eleinte nem is volt olyan rossz. Persze sose váltotta be a reményeket, de komoly meccsei voltak. De a pech már akkor is üldözte, gól a a Lazio ellen és mindenki csak Yangambiwa góljára emlékszik. Gól a Juve ellen és jött Rocchi bíró úr "mesterhármasa"... Aztán egy idő után már semmi se ment neki. :(

          • Soha sw volt jo, csak az emlekek idovel megszepulnek. Defrel nrem 20m csatar egy jo 5misis pali egy sassauloban rug 10 golt itt max dzeko csereje centerbe crotone ellen de azert meg sok a 20 inkabb vettunk volna egy normalis kozrephatvedet...

          • Na ennyi is volt mára Defrel. Reméljük legközelebb több szerencséje lesz.

  • Jó hogy vezetünk, de minél hamarabb le kéne zárni. Nem kéne megint
    "életben hagyni" őket a legvégéig, nem lesz mindig szerencsénk.

  • Hát basszus, esküszöm, hogy nekem nem tűnt lesnek. A bolognai karja hátrébb volt.

        • Csak azok a testrészek számítanak, amivel szabályosan játékba lehet avatkozni.

          • Biztos ez? Nagyon régen mondták, hogy csak a felsőtest számít a les megítélésénél, aztán pár éve megváltoztatták az értelmezést és azt mondták, hogy az egész test számít. Akkor most visszacsinálták?

Related Post