X

Újabb éberségpróbáló győzelem

Szombat este, a Crotone után egy újabb hazai kötelezővel nézett szembe kedvenc csapatunk. Azért Donadoni Bologna-ja (vagy bármilyen Donadoni csapat) nagyobb kihívást jelent és ez azért látszott is, voltak helyzetek mindkét oldalon, de összegészében csak a régi berögződéseink miatt érezhettük veszélyben a győzelmünket.

Szülinapja alkalmából egy gyönyörű góllal lepett meg minket.

Di Francesco folytatta a rotálást, az előző meccshez képest 8 helyen változtatott, a legérdekesebb talán az volt, hogy Kolarov most először pihenhetett, Bruno Peres játszhatott helyette, majd egy 20 percre Moreno is, amikor mindenki hatalmas meglepetésére (nem) a brazilnak izomproblémák miatt el kellett hagynia a pályát. Az első félidőben egész jól indult a meccs, mindkét oldalon voltak helyzetek, bár azért olyan élénk játékra mint a Chealsea ellen, nem panaszkodhattunk. Az első igazi veszélyhelyzet a mi kapunk előtt jött: egy jó fejes után Alisson hatalmasat mentett.

Hatalmas fegyverténnyé vált a fiatal brazil.

Egyetlen perccel később azonban már mi rúghattunk szögletet amit El Shaarawy fantasztikus technikával értékesített, a nagyjából 30 métert repülő labdát kapásból vágta a léc alá. Volt még egy hasonlóan szép lövés a meccsen, ezt nem sokkal később Fazio jegyezte, aki levétel után tűzte kapura a labdát. Nagyon sajnáltam, hogy kimaradt, mert meglepően szép volt az argentin védőtől, aki esetében meg kell jegyezni (de csak finoman, nehogy elbízza magát, mivel köztudott, hogy mindenki a klubnál követi a blogunkat) hogy mégsem teljes katasztrófa a négyvédős rendszerben. Az első félidőre nagyjából ennyi jutott, azért közel sem volt olyan vészesen semmilyen mint a Crotone ellen. A második azért már sokkal unalmasabbá vált. Volt egy Dzeko gól amit VAR-ral is ellenőrizve érvénytelenítettek… így már jobban elfogadom, de arról a képről amit mi kaptunk max a válla volt előrébb. Baj szerencsére nem lett belőle, úgyhogy sokat nem számít. Azt még be kell vallanom, hogy valahol a 70. perc körül elaludtam, de még mindig jobb mintha a védelmünk tette volna ezt valamikor a vége fele (ahogy korábban sokszor). Szerencsére ahogy utánaolvastam sokról nem maradtam le, leginkább Roma próbálkozások voltak a cseréken kívül, de abból sem sok.

Szerencsétlen Defrel… megint a jobb oldalon játszhatott, szerintem nem volt olyan borzalmas és már kezd unalmassá válni, hogy mindenki őt szapulja, ahogy két éve Dzeko-t. Oké, 20 millió nevetségesen sok volt érte, de most már mindegy, elsüllyedt költség, majd beindul valamikor neki is, most például sérülésből jött vissza, szerintem hasznosan játszik, sokat számít a mezőnymunkája, ugyanúgy ahogy a két évvel ezelőtti Dzeko esetében is. Amúgy leginkább pozitívumok emelhetőek ki a meccsből, Alisson, El Shaarawy, Fazio, Pellegrini mind jól teljesítettek, megint lehoztunk egy találkozót kapott gól nélkül, úgyhogy most már nyugodtan készülhetünk a keddi BL meccsre ami nagyon fontos lesz. Reméljük Dzeko is megint odateszi magát, mert hatalmas szükségünk lehet rá.

Ahogy ilyen hangulatra is.

Aleram:

View Comments (41)

  • A tegnapi meccsről annyit, hogy nem is olyan régen marokszám szórtuk a pontokat az ilyen ellenfelek ellen. Most viszont bedaráljuk őket, persze nem volt túl látványos és el kell ismerni, hogy többször kellett izgulnunk, amikor nagy ritkán a Bologna odatalált a kapunk közelébe, de a 3 pont az 3 pont. Tagadhatatlan, hogy ez a csapat megint eredményes tudott volt!

    • Valahol olvastam, nem tudom ki írta és hova de maximálisan egyetértek vele...
      Azt fejtegette az illető, hogy tavaly az ilyen meccseken körömrágás volt a sípszóig...most pedig "halál nyugodtsággal" végig lehet nézni a meccset, mert úgy érezi az ember, hogy abszolúte nem forog veszélyben az csekély egy gólos előnyünk!! Nagy fegyvertény, hogy ilyen lelkülettel állnak pályára a fiúk!
      Egy apró megjegyzésig kitérnék ifjú brazil kapusunkra is....óriási fogás volt ez tagadhatatlan, mindvégig bíztam benne és most már olyan érzésem van, hogy jó ötlet volt "Csesnyi"ért nem kifizetni azt a rengetek zsugát, mára jobbnak vélem a brazilt és szinte ajándék volt a maga 8(vagy 9..?) milliós vételárával!

      • Igen nekem is eszembe jut többször is , akár csak úgy napközben is, hogy Alisson meg Pellegrini mekkora igazolások voltak! 2 alappillér a jövőre nézve!!

        • S ha belegondolsz, hogy kettejük vételára 18 millió....hát örömtáncot tudnék járni :)

          • Ők mondjuk előre rögzített, még bizonyítás előtti áron érkeztek, ezért ilyen olcsó, de mókás tényleg ebben a tekintetben, hogy Defrel meg 20+

      • Azért az izgalom az sajnos megmaradt, amíg "csak" 1-0-ra vezetünk, addig én mindig izgulok. Például amikor beállt Destro a vége felé, engem kirázott a hideg!

        • Én megmondom őszintén, hogy mostanában abszolúte nem parázom! Régebben szinte őrjöngtem ha sokáig csak egy góllal mentünk....
          Ez most átfordult, remélem kedden sem kell majd parázni, bár az egy klasszissal keményebb ütközet lesz, ahol remélem hazai pályán minimum a múltkori szintet hozzuk!!

  • Közben Fazio-val 3 évvel meghosszabítottuk a szerződését, amire azt tudom mondani, hogy ez szép, meg jó, de ez idáig azt hittem Manolas megegyezésém munkálkodik Monchi. 2 éve más sincs, hogy Mano vagy elmegy vagy hosszabbít, de soha nem lett belőle semmi. A szezon elején volt is erről hír, de aztán semmi hivatalos nem lett belőle. Vagy tényleg megtörtént és csak én aludtam be?

    • Elméletileg elő van készítve, csak még hivatalos bejelentés nincs!
      Ha lehet hinni az előzetes híreknek, akkor egy 45milliós kivásárlási záradékkal lesz ellátva, amit csak ligán kívüli csapatok aktiválhatnak. Manolas pedig 3,5milliót tehet majd zsebre havonta.
      Boldog lennék ha sokáig nálunk maradna de tagadhatatlan, hogy egy tálca sört tettem arra, hogy télen távozni fog...

      • Azért ha ez a szerződés tényleg így lesz, akkor elég korrektnek tűnik. Habár a mai elmebajt látva ami a "modern fociban" zajlik, lazán beleírhattak volna egy 60 misit is, vagy akár többet.
        Csak azt meg ugye Manolas nem biztos, hogy leokézta volna.

        • Egyet értek, bár a záradék állítólag Manolas kérésére került bele.
          Aztán, hogy megy vagy marad, majd a téli mercato során kiderül.

      • Most olvasom a válaszod és szemet szúrt az a 3,5 milliós fizu havonta..Hát azért az nem lenne gyenge:))

  • Közben hivatalosan bejelentették Fazio szerződéshosszabbítását 2020-ig. Örülünk? Én örülök.

    • Öröm és bódottá!!
      Valóban egy pillér, ahogy Monchi fogalmazott!!

      • Fazio szerintem jó játékos, fizikailag egy "szörnyeteg", fejjel abszolút klasszis, ráadásul technikailag és taktikailag is hibátlan. Viszont az edzőnek a dolga, hogy ne hozza őt lehetetlen helyzetekbe, jól kell használni és akkor tökéletes lehet.

        • Egyetértés, de azért 2020 még messze van, nem biztos megdobtam volna +2,5 évvel ő se lesz fiatalabb... Ár érték arányban zseniális vétel volt ez tény!

      • Igen a pillér tökéletes szó rá... leírja a stabilitást amit biztosít és a mozgékonyságát is :D amúgy pont emiatt nem félek attól, hogy nagyon romlana a teljesítménye. Soha életében nem tudott a gyorsaságával operálni ezért kompenzálnia kellett a helyezkedéssel, taktikai érzékkel. Hacsak nem romlik meg nagyon a látása vagy nem tudom akkor nem hinném, hogy jelentősen gyengébb lenne 2 év múlva mint most (lásd a szélső(!) Kolarov)

  • Biztos kibuktok, hogy újra "felmelegítem" a dolgot.....de ma reggel hír szerint szeretett csapatunk és Monchi még mindig figyelemmel kíséri Mahrezt! :D :)

    • 1 kifutott szezon az is két éve, tavaly volt 6 gólja idén 10 meccsen 1. Ha Defrel 20 akkor ő 100, de a valóság inkább Defrel 5, Mahrez maximum 20-25M. Leicester szerintem ezt elbaszta, most nyáron tudtak volna nagy pénzt keresni rajta!

      • Ő el, de aki meg akarja majd venni, könnyen lehet, hogy jól jár....

  • EDF-nek azért hatalmas gratuláció jár, el kell ismerni. Mi történt nyáron?
    Rüdiger elment, pótolva nem lett
    Salah elment pótolva nem lett
    Paredes helyett jött Pellegrini, kb hasonló kaliber.
    Florenzi igaz visszajött a sérüléséből.
    Összességében akik eddig játszottak egy gyengébb keret mint tavaly!

    Bal oldali támadó szerepét Fáraó és perotti megoldják, Elöl Dzeko és Defrel is, jobbra vagyunk kevesen. Schiktől mint rekord igazolás várok rengeteget, ő eldöntheti a szezonunkat, ha ott nem lesz egy +10 gólos emberünk akkor szerintem idővel bajba lehetünk, de mindenesetre bizakodó vagyok!

    Tehát -2 alapember és azt mondom jobb helyzetben vagyunk idén mint tavaly!
    Igazolások:
    - Karsdorp mintha nem is vettük volna
    - Schick, játszott 30 percet
    - Ünder, sok vizet eddig nem zavart
    - Defrel, játszott bőven, de túl sokat nem tett hozzá az eddigi sikerekhez.

    • Gonalons is ott volt még meg Gerson mintha most lenne új igazolás. Igazából sokkal jobban használja a keretet mint Spalletti vagy akár Rudi én pontosan ezt is vártam, megkaptam és elégedett is vagyok. Neki aztán lehet vásárolni fiatalokat vagy egyéb olcsó de "telepotenciállal" játékosokat, mert használni fogja őket, de csak okosan (mint Gonalons vagy Moreno esetében. Egy ideig nem láttuk őket, de szép lassan engedte bele őket a mélyvízbe és így sokkal magabiztosabbak is lettek idővel). Ami igaz, hogy Schick-re nagyon várok én is. Egyelőre mint sokan mások gondolom túlságosan Dzeko-orientáltnak érzem a támadósorunkat, még balról jöhet veszély Kolarovnak és a két nagyszerű szélsőnek köszönhetően. Ha Schick visszatér akkor vele együtt lesz veszély a jobb oldalon is több vagy középen is lesz egy másféle opciónk (mondjuk már most is lehetne Defrel-lel) Talán Schick visszatérésével Nainggolan is jobban be tud majd csatlakozni a támadásokba a már említett jobb oldalon. Az meg, hogy ki fejezi be, a cseh a bosnyák vagy a belga teljesen mindegy nekem, akár öngól is lehet végül az összes.

    • Oké, de azért Morenót is megvették Rüdiger helyére és szerintem Pellegrini jobb mint Paredes volt. Ezzel nem az argentint akarom szidni, csak szerintem az olasz jobban játszik, legalábbis eddig.

      Itt nem is annyira EDF-ről van szó, EDF eddig összességében jól vizsgázott. Sokan nem ismerték el Spallettit, mert sose edzett igazán nagy klubot, de most bezzeg elkezdték felfedezni, most rájöttek, hogy vele hirtelen az Inter ott van az élvonalban. EDF-nek pedig Spallettit kellett pótolnia! Nálam EDF eddig bevált.

      Itt ha kritizálni akarunk valakit, akkor csak Monchit lehet elővenni. Hangsúlyozom, szerintem még nem lehet ítéletet hirdetni Monchi felett sem, én legalábbis biztos nem tenném, de ha már felmerültek az átigazolások, akkor nézzük meg, hogy hogyan is állunk.

      Defrelt, az eddigi teljesítménye alapján túlfizettük, még a "bagós" Sabatini mondta anno, hogy lehetőleg teljesíteni kell az edzők kérését, Defrelt pedig minden bizonnyal EDF kérte, de akkor is 23 millióba került, ezért egyelőre nem jár Monchinak piros pont.

      Pellegrinit Monchi nélkül is visszahoztuk volna, gyakorlatilag készen kapta őt a spanyol, én ezért se adok neki piros pontot.

      Karsdorp nagyon jónak tűnt, az ára se volt rossz és az egyetlen meccsén ígéretesen játszott, de sajnos egyből le is sérült a szezonra, szóval érte se jár Monchinak piros pont. Nem is Monchi tehet a sérülésről, de piros pont se jár érte.

      Ünder eddigiek alapján még "gyerek" a Serie A-hoz, majd egyszer kiderül, hogy mennyit is ér. Remélem, hogy a jövő héten ver egy mesterhármast és befogja mindenkinek a pofáját, de egyelőre érte se adok piros pontot.

      Sajnos eddig Schicket se láttuk, pedig döbbenetesen sokba került. Csak reménykedni lehet, hogy majd egy Salahoz hasonló fontosságú játékos lesz belőle, de egyelőre érte se adok piros pontot Monchinak.

      Moreno se játszott még eleget ahhoz, hogy véleményt formáljak, eddig érte se adok piros pontot.

      Ti mit gondoltok?

      • Kolarovról viszont megfeledkeztem, érte jár egy hatalmas piros pont Monchinak!

      • Tehát egyetértünk és azt akarod mondani, hogy eösszeségében gyengébb a keret mint tavaly és szarul igazoltunk csak EDF hoz ki többet a ebből? :)
        Kolarovot adom őt kifelejtettem!

        • Nem tudom, én nem merném kijelenteni, hogy rosszabb a keret mint a tavalyi. Rüdiger? Tavaly se volt kulcsfontosságú és idén teljesen jól elvagyunk nélküle, ami azt illeti, a védelem jobb mint tavaly. Paredes? Pellegrini jobb. Kit kéne még siratnom? "Szegény" Mario Ruit? Jóformán nem is láttuk, de Kolarov akkor is köröket ver rá.

          Szerintem a kezdő 11 gyengébb lett mert elment Salah és elméletileg Schick lenne a "sztárigazolás", akivel pótolni szeretnék. Ez is erőltetett, mert másfajta játékosokról beszélünk, de ha Schick nem is játszik, akkor nem valami nagy pótlás. Ennyi.

          De ha meg azt nézem, hogy mennyivel hosszabb lett a kispad, hogy a sok sérülés ellenére, EDF mégis tudja rotálni a kezdőt és jönnek az eredmények is, akkor mégse jelenthetjük ki egyértelműen, hogy ez a mostani keret annyival gyengébb lenne.

          Csak nem tudom betudni Monchi érdemének, hogy például Pellegrini hazajött, vagy, hogy Gerson is elkezdett játszani és már nem az a kétségbeejtő kísértet, akit tavaly láttunk azon a másfél meccsen.

          • Nagyjából egyetértünk, én EDF érdemének tartom, hogy az általam gyengébbnek tartott keretből az ennyi sérült ellenére is ennyit kihozott már. AZ meg kifejezetten szívás, hogy idén mindenki pont rekordot dönt. érdekes lenne megnézni ennyi ponttal melyik évben lettünk volna ennyire hátul, hát szerintem jó sokáig kellene visszamenni. Tulajdonképpen Lazio és Inter csinált egy ikszet azon kívül az 5 csapat csak a rangadókon zacskózza egymást és elment 10 forduló. Azért ez durva!!!

          • ez már tulajdonképpen régóta megfigyelhető, az egyenlőtlen elosztások miatt a tényleg normális csapatok, akiknek megvan a megfelelő keretük és edzőjük elverik könyörtelenül a középmezőnyt is.
            Nagyjából 4 éve a Napoli-Roma-Juve hozza ezt a szintet, most mellé csatlakozott az Inter és meglepetésre a Lazio nem pukkant ki - egyenlőre - egy jó év után.
            Ehhez társul az, hogy a középcsapatok képtelenek megerősödni. Az Atalanta meglepetés volt tavaly, most nem rossz a keretük, de a kettős terhelés nem megy ez nyilvánvaló; a Torinonak meg lenne mindene, Mihajlovic a gát; A Fio mélyrepülésben van, pláne mióta árulják Della Valleék; a Bolognaban hiába van pénz, ha nincs nagy igény bekerülni a nagyok közé; a Sassuolo teljes bukás EDF és nagyobb tőkeinjekció nélkül.
            Ezek alapján a Milan és a Samp maradtak idén, akik képesek valóban veszélyt jelenteni bárkire, eddig nem sok sikerrel.

      • tulajdonképpen igazad van. Az eddigi igazolások valóban nem váltotta be a hozzá fűzött reményket, ebből pedig Schick talán az egyetlen, aki sérüléseit nem tudta előre kiszámolni Monchi (Karlsdorpnál már lehett tudni, csak nyilván nem ekkorát).
        Viszont nem elfelejteni, hogy neki gyakorlatilag egy teljesen más ország, más elvárások voltak. Mivel az edzőt sem nagyon ismerhette, ahogy a ligát sem, nem is nagyon tudta milyen típusú játékosok kellenek. Ezért egyértelműen rábízta magát EDF-re. Az olasz kérése volt Karlsdorp, Pelegrini és Defrel is. Érdekes, hogy Kolarovot meg Dzeko "ajánlotta". Innentől csak 3 igazolás maradt: Schick, akit csak azért vettünk, hogy legyen egy sztárigazolásunk, Gonalons és Ünder.
        Ami azt illeti Monchi első merctoja az ő számára elég visszafogott volt. Szerintem csak ezután láthatunk olyan játékosokat, akik az ő favoritjai.

  • Furcsa módon Schick még mindig izomproblémákkal küzd....
    Bologna ellen már a padon volt, most mégis azt írják, hogy nem lehet ott a cselszki ellen és ki tudja meddig rehabilitálják még....

  • Este minden bizonnyal (90%), hogy a Perotti-Dzeko-ElSha hármassal rohamozzuk majd a cselszki kapuját!

    • Manolas visszajött, innentől kezdve a középpályán lesz érdekes, hogy Strootman, vagy Pellegrini, a többi nagyjából adott. Pontosabban az is érdekes, hogy egyesek Gonalons-t mondják a kezdőbe, mások meg DDR-t.

      • Múltkor is volt meglepi bőven, ki tudja, hogy EDF hogy gondolta az estit...
        Igazából ha őszinte akarok lenni, akkor nem érdekel különösebben csak nyerjünk és akkor mindenki boldog lesz! :)

      • Gonalonsnak szerintem sokkal jobban fekszik az európai porond. Az olaszt még nem vágja annyira. A Serie A-ba meg jobb az öreg DDR. Így érthető lenne...

        • Nem merném még elkiabálni, de mintha Gonalons is magára talált volna.

          • Nyugtával a napot....meglátjuk, hogy muzsikál este ha szerepet kap de kétségtelen, hogy igazad van, mintha megtalálta volna a jobbik formáját!

  • Valószínű kezdő estére...:

    IL TEMPO
    Alisson; Florenzi, Fazio, Juan Jesus, Kolarov; Strootman, De Rossi, Nainggolan; El Shaarawy, Dzeko, Perotti.
    LA REPUBBLICA
    Alisson; Florenzi, Manolas, Fazio, Kolarov; Pellegrini, Gonalons, Strootman; Nainggolan, Dzeko, Perotti.
    LA GAZZETTA DELLO SPORT
    Alisson; Florenzi, Fazio, Juan Jesus, Kolarov; Strootman, De Rossi, Nainggolan; El Shaarawy, Dzeko, Perotti.
    IL MESSAGGERO
    Alisson; Florenzi, Fazio, Juan Jesus, Kolarov; Strootman, De Rossi, Nainggolan; El Shaarawy, Dzeko, Perotti.
    CORRIERE DELLA SERA
    Alisson; Florenzi, Fazio, Juan Jesus, Kolarov; Pellegrini, Gonalons, Strootman; Nainggolan, Dzeko, Perotti.
    CORRIERE DELLO SPORT
    Alisson; Florenzi, Fazio, Juan Jesus, Kolarov; Strootman, De Rossi, Nainggolan; El Shaarawy, Dzeko, Perotti.
    LEGGO
    Alisson; Florenzi, Fazio, Manolas, Kolarov; Strootman, Gonalons, Pellegrini; Nainggolan, Dzeko, Perotti.

Related Post