X

Amikor a töltött ostya visszaharap

Tegnap a Roma kikapott 1-0-ra a Napolitól, Insigne szerezte a meccs egyetlen gólját az első félidő 20. percében.

Nehezemre esik a tegnapi meccsről írni, mert ez egy súlyos, jelzésértékű vereség volt. A Roma kikapott egy jobb csapattól, beigazolódtak az előzetes jóslatok, a Napoli jobban játszott. Így álltak fel a csapatok:

ROMA (4-3-3): 1 Alisson; 25 Peres, 44 Manolas (59′ Fazio), 5 Jesus, 11 Kolarov; 7 Pellegrini (78′ Gerson), 16 De Rossi, 4 Nainggolan; 24 Florenzi (71′ Under), 9 Dzeko, 8 Perotti.

NAPOLI (4-3-3): 25 Reina; 23 Hysaj, 33 Albiol, 26 Koulibaly, 31 Ghoulam; 5 Allan, 8 Jorginho (72′ Diawara), 17 Hamsik (71′ Zielinski); 7 Callejon, 14 Mertens, 24 Insigne.

A győztes gól egy szerencsétlen epizód során született, a labda az érkező  Insigne elé pattant, aki egy az egybe találta magát Alissonnal szemben és megszerezte a meccs egyetlen gólját. De a játék képe alapján megérdemelten vezetett a Napoli az első félidőben, sokkal szervezettebben játszottak. Látszott, hogy nem az idén kezdtek építkezni, szépen, folyamatosan járatták a labdát, a játékosok egységesen szervezetten mozogtak, támadásban és védekezésben egyaránt. Nem így a Roma, a mieink csak nehezen bírták követni a Napoli által diktált iramot és főleg az építkező fázisban rengeteg nehézségbe ütköztek.

A második félidőben a Roma megpróbált visszatérni a meccsbe és fokozta az iramot, de valójában nem sikerült egyértelműen a Napoli felé kerekedni. Meg ott volt a mi szokásos szerencsénk is, Fazio fejesét Reina egy kapusbravúrral tolta ki a kapufára, Dzeko pedig a keresztlécet találta el. De közben a Napolinak is megvoltak a lehetőségei és amikor végül Rocchi bíró úr lefújta a meccset, sajnos el kellett ismerni, hogy összességében a Napoli egyértelműen jobb volt.

Lehetne arról beszélni, hogy megint mennyi hiányzónk volt: Schick, Emerson, Defrel, El Shaarawy, Strootman. De őszintén szólva nem egyértelmű, hogy ezek közül bárki is sokat hozzá tudott volna tenni a meccshez. Apropó hiányzók, Manolas lesérült, éppen Insignével versenyzett, amikor a combja belső oldalához kapott és azonnal kérte a cserét, még egy „szakadást” utánzó mozdulatot is tett. Egyenlőre még nem tudni, hogy pontosan mennyit fog kihagyni, az már biztos, hogy a Chelsea ellen nem fog játszani, de sajnos ez még egy viszonylag hosszabb kihagyás is lehet.

Azért is különösen nehéz elviselni ezt a vereséget, mert miután éveken keresztül hiába üldöztünk egy megfoghatatlannak tűnő Juventust, most, amikor úgy tűnik, hogy „gyengélkednek”, hogy végre ők is hibázhatnak, akkor megjelent ez a Napoli, amelyik meg egyenlőre nem tud hibázni, 8 meccs után 8 győzelem.

Ráadásul a Napoli nem rendelkezik jobb eszközökkel mint a Roma, nincsenek különösen kimagasló sztárjaik, nem költenek úgy mint a nagy északi klubok és mégis sikerült összerakni egy nagyon jó csapatot, egyenlőre a legjobb csapatot Olaszországban. A következetes és tudatos építkezés, a  folyamatosan felépített szakmai projekt meghozta a gyümölcsét. Pedig ha valaki menni akar „szebb és gazdagabb vidékre”, akkor ők sem tudják megtartani, lásd Higuain, hogy csak a legeklatánsabb példát említsük. Ők sem tudnak kimagasló sztárgázsit ajánlani az új igazolásoknak, mondhatnánk több szempontból is hasonló adottságokkal operálnak mint a Roma. Viszont az idén, azzal, hogy nem rúgták fel a szakmai projektet és hogy biztosították a folytonosságot, egyelőre egyértelműen fölénk kerekedtek.

Bevallom nektek azt is, hogy egyáltalán nem vagyok elkeseredve, már ami a csapatunkat illeti, jó játékosaink vannak és ha visszatérnek a sérültek, illetve a friss igazolások be fogják váltani a hozzájuk fűzött reményeket, akkor még sokkal jobbak is lehetünk. Nincs senki a Napoliban, akit egyértelműen jobbnak tartanék a Roma játékosainál, nem cserélném el Dzekót a „pisilős” Mertensre, Florenzit Insignére, vagy Nainggolant bárkire a Napoliból. Szerintem a Napoli egyszerűen jobban volt összerakva.

Ez nem egy bírálat Di Francesco ellen, Sarrinak több évig eltartott, mire így összerakta ezt a Napolit, Di Francesco ehhez képest alig pár hónapja munkálkodik, nem kéne őt elásni. Persze az is tény, amit egy roppant bölcs és lényegre tapintó Kolarov mondott a meccs után, nevezetesen, hogy eddig a két legfontosabb meccsünket elveszítettük. De tudomásul kell venni, hogy még nem vagyunk készen, már jók vagyunk az olasz mezőny többsége ellen és szerintem folyamatosan egyre jobban játszunk, de a tegnap látott Napoli sajnos jobb volt nálunk, reméljük, hogy csak egyenlőre.

Ezzel a vereséggel elég kilátástalan helyzetbe kerültünk a bajnokságban, a bajnoki cím nagyon messzire került és elnézve a tabellát, a BL helyek megszerzése sem ígérkezik könnyűnek. Ehhez képest már tényleg abszolút mellékes, hogy közben mit fogunk csinálni a BL-ben. Egyébként a tegnapi meccsen Florenzi és főleg De Rossi kapták a legrosszabb osztályzatokat a sajtóban, ami nem is csoda, ha figyelembe vesszük, hogy a „mi Danikánk” adta a gólpasszt Insignének és a két római általában nem volt túl acélos. De szerintem ez most nem az egyéni teljesítményeken múlott, ezt csapat szinten buktuk el.

Nincs nagyon mit hozzá tenni, a bajnokság majd Torinóban folytatódik, októberben jön majd egy pár papíron könnyebbnek tűnő meccsünk. De előtte még szerdán megyünk Londonba a Chelsea-hez és nagyon kíváncsi leszek, hogy mit fogunk produkálni a jó öreg „bundás” Tóni csapata ellen. Addig is forza Roma mindenkinek!

 

nemvoktrendi:

View Comments (33)

  • Én sem vagyok elkeseredve. Pláne, hogy tavaly ugyanígy beszoptunk otthon, majd Nápolyba meg el lettek piccsantva. Megint valami ilyesmire számítok. Nincs az az isten, hogy márciusra ne fáradna el a kezdőjük. Ilyen színvonalon ahogyan ezek most tolják, szerintem nem lehet egy kezdő 11-gyel végignyomni. Ha mégis, akkor most azonnal ide a Napoli erőnléti stábját! Még mindig nagyon az elején vagyunk...Tegnap pl. egy Emerson szerintem kva nagy segítség lett volna, akár Kolarov előtt a középpályán!
    Amúgy nagyon paraszt megközelítése ez a dolgoknak de szerintem most, per pillanat, ezt a Napolit úgy lehet megállítani, hogy a meccs elején kőkeményem szét kell rúgni pár embert. A tegnapi Juve-Laziót látva ugyanez igaz Immobilére is!
    Az elején adni kell nekik egy akkorát, hogy elmenjen a kedvük az egésztől, és folyamatosan faragni őket.
    Ha szépen elkezdünk hátrálni ,meg a labda után futni annak ez lesz a vége mint tegnap az első félidőben. Sokszor már rendesen csúnya volt ahogy Nainggolannal cicáztak.

    No para, dolgozni kell tovább, jó lesz ez!

  • Örülök, hogy a poszt és az eddigi kommentek sem azt az poszt-apokaliptikus hangot ütötték meg ami sok fórumon jellemző egy rossz passz után is akár. Pontosan az a helyzet, hogy Di Francesco-val végre egy olyan edzőt találtunk (Monchi-val kiegészítve) aki stílusban, múltban, korban egy hosszú időszakot eltölthet a kispadunkon amit a gazdaságilag fenntartható fejlődés jellemezhet és nagyon messzire is eljuthatunk vele. Persze ez nagyon sokminden függvénye, de én örülök neki, hogy inkább legyünk belőve a negyedik helyért küzdő csapat szintjére, viszonylag konzekvensen hozva az eredményeket, mint esélytelen bajnokaspiránsként hadonászva bírózva 0-0-ra hozni egy meccset Empoliban. Ami a legbiztatóbb az a viszonylag biztos védelem. Kevés gólt kapunk és ezzel még a BL-ben is lehet keresnivalónk olyan idegőrlő "olaszos" meccsekkel mint az Atletico ellen. Ha nincs szerencséje a Napolinak akkor hiába jobbak nem tudnak nyerni, ahogy egy hónapja a spanyolok sem, hiába jobbak és ez komoly fegyvertény. Az Inter ellen a bíró fáradt el a végére és lett 2-0 helyett 1-3 itt pedig ha a döntő pillanatokban mellénk áll a szerencse akkor akár mi is nyerhettünk volna. Ennek ellenére nem tagadom, hogy a Napoli jobb volt, mert nehezen tudtunk velük mit kezdeni miközben ők veszélyesek maradtak de korántsem kilátástalan a helyzet.

    • Azon gondolkoztam, két meccs miatt lehetne poszt-apokaliptikus hangulata az ember fiának ha nagyon akarná.
      Az egyik az Inter elleni meccs ahol 60 percig esélye sem volt az Internek, jah meg volt 3 kapufánk meg egy meg nem adott tizi, egy felhő miatt...
      A második a tegnapi, ahol a jelenleg legjobb formában lévő olasz csapat, aki mellesleg "kitöm" mindenkit, nyerni tudott 1-0-ra egy szerencsétlen De Rossi gólpasszal. Ennyi! Ennyi?

      • Teljesen igazad van! Ráadásul Európa egyik legerősebb csapatának sem sikerült gólt rúgni! Ez aztán tényleg felháborító, mindenki utcára, aggassunk fel pár bábut meg amerikait csak hogy mindenki értse mit szeretnénk!

  • Bár pont ma jobban örültem volna ha a Milan-nak több sikerélménye van azért mégis vicces látni az előre megkoronázott csodacsapatot a 10. helyen

  • Őszintén én nem értek egyet az eddig 6 hozzászólással és a cikkel sem - mivel ez egy fórum szerintem ez így van jól.
    Először is szerintem egyáltalán nincs gazdasági oka a vereségnek: 2 azonos szinten álló csapat küzdött meg. Kicsit más stratégia alapján épül ki a két klub: a Napoli próbálja megtartani értékeit, csak ritkán ad el kulcsjátékost, cserébe max fiatalokat tud olcsóbban a cserepadra hozni (ahogy most Zielinski-Diawara-Rog hármas, akikből közel sem biztos, hogy lesz kezdő egy Napoliban), és megmaradnak a fehér foltok (pl. a komplett védelem pótlása); míg mi inkább eladunk egy nagy spílert és bővítjük olyanokkal, akik lehetnek nagy spílerek, ami nem megy azonnal és lutri is. De a két keret összértéke között egyáltalán nincs differencia.
    Másodsorban ez a magyar futballt olyan szépen jellemző építkezés magyarázata engem hányingerrel tölt el. Igen valóban kell idő, amíg megértik a taktikát, a mozgásokat, a filozófiát, de ne haragudjatok egyrészt a csapat már bebizonyította, hogy tudja ezt játszani, másrészt ha fél év alatt nem sikerült volna ez - mert júniustól van EDF - akkor álljon fel és hadja abba az edzősködést (jelzem ő nem hivatkozott ilyesmire!), mert ennyi türelmi idő untig elég lenne. Ezek feleleges lőzungok, mert akkor logikusan Wengernek például agyon kéne vernie a világot, ahogy mondjuk Fergusonnak sem pályafutása végén állt össze a MU.
    Harmadszorra szerintem a sérülések igenis befolyásolták a meccset. Ha teszem azt Defrel kezd Perotti helyén, és a 60. perctől az argentin kipihenten alázhatta volna a Napoli széleket akkor az egy más forgatókönyv lett volna. Ugyanez mondjuk Strootmannal, aki kiváló romboló és darálta volna a déliek középpályáját, hogy majd a második játékrészben bejöjjön a kreatívabb Pellegrini és nyomhatta volna passzokkal a bemozgó társakat. Ez így csodálatpsan szép, csak tudtuk, hogy ők nem játszhatnak, és EDF-nek nemcsak az ellenfélhez, hanem a saját csapatához is kell igazodni!
    Végül ha bárki azt hiszi, hogy most posztapokaliptikus hangot igyekeztem megütni, erősen téved. Azt mondom, hogy sokkal több van ebben a csapatban, még 6-8 sérültel is, minthogy hazai pályán ne tudjunk 2 értelmes helyzetet összehozni egy kétségtelenül jó, de azért nem világverő Napoli ellen. Ez elszomorító, ettől függetlenül ez egy jó csapat és látva az eddigieket az EL biztos lesz, de szerintem a BL is, ha ez volt a cél akkor elégedett is vagyok.

  • Sziasztok, valahogy én sem tudok nyugodtan elmenni a meccs mellett. Örülök, hogy itt tényleg nincs az a lázadós hangulat (mindenki monnyon le és a hasonlók), de azért kiemelnék pár dolgot. Körülbelül 75 percig a pályán sem voltunk. Összesen 3 kaput eltaláló lövést tudtunk felmutatni (hazai pályán!), amiből 2 szögletből volt. Azaz 90 perc alatt volt 1 darab támadásunk ami kaput eltaláló lövéssel fejeződött be (Ünder utolsó perces lövése). Lehet védeni a csapatot több szempontból, és igazából én is megtenném, ha láttam volna bármi jelét annak, hogy van esélyünk változtatni az eredményen. Ilyen sima hazai vereséget még nem láttam a csapattól (példának okáért a tavalyi hasonló vereség a napoli ellen mérföldekkel más meccs volt). Lehetséges, hogy EDF taktikája jó lett volna, hogy húzzuk magunkra az ellenfelet és próbáljuk hibára bírni őket, de a gyors bekapott gól után miért nem váltottunk? Miért kellett a 75. percig várnunk, hogy elkezdjünk támadni? Valahogy úgy érzem, EDF taktikája az, hogy legyen egy biztos védelmünk, ne kapjunk gólt, és ívelgessük fel a labdát Dzekora, aki vagy tud kezdeni vele valamit, vagy nem (többségében nem).

    Összességében én egy nagyon kilátástalan meccsnek láttam ezt, ahol nem tettünk meg mindent azért, hogy nyerjünk. Én ezt inkább EDF számlájára írnám, mint a sérülésekére vagy az újjáépülésre (ezt igazából nem is értem, mert összesen 2 helyen tért el a kezdőnk a tavalyihoz képest). És sajnos ugyanezt láttam az előző meccseken is, ahol nem kis csapatokkal találkoztunk.

    • Sajnos nem értek ezzel egyet, pláne a végével.
      Ugyanis lehet, hogy erős kezdőnk volt, de a padról meríteni nem lehetett, variációs lehetőség nem volt, változtatni nem lehetett.
      A Napoli örüljön, hogy hónapok óta nincs sérültje és senki ne hozza ide Miliket, mert Ő egy és nem rengeteg, mint ahogy nálunk, hogy lehet állandóan olyan csapattal taktikát, vagy bármit gyakoroltatni, hogy sosem egész a gárda, mindig valaki hiányzik, még ezen a szinten is.
      Ez a Napoli 3 éve így együtt játszik, sérülés mentesen és ne is legyen sérültjük, de, hogy reménytelenek vagyunk, ne vicceljetek.

      • Igazad van, két cserénk volt Manolast leszámítva és mindkét pályáralépő igen fiatal/rutintalan játékos volt. (a török srác, meg Gerson) Ez óriási különbség volt.

      • Én meg rosszindulatú vagyok, de most már nyugodtan meghúzódhatnának páran. Ami jár az jár! Remélem a City-s srácok megtizedelik őket. Vagy várjunk az nem jó mert a hétvégén meg az Interrel játszanak. Mondjuk amit az idén az Inter összemákol arra már nincsenek szavak. Ha létezik, sors, vagy karma, vagy akármi akkor a kopaszéknak tavasszal nagyon szomorú szezonjuk kell hogy legyen. Persze nem lesz..

      • Nem hiszem, hogy mindenképpen cserélni kell ahhoz, hogy váltson egy csapat. Abban egyet értek, hogy a cserék nagy változást nem tudtak hozni, de 72 perc telt el az első igazi cseréig. Akkor ne csináljanak addig semmit?

        • Jézusom! Itt valami baj van! Úgy látszik nem értetted, hogy mit írok.
          A Napoli egy évek óta összerakott csapat, minden egységében és az edzői karral együtt.
          Nálunk mi van? Új edző, új játékosok, rengeteg sérült és persze válogatottak, ahol mindennek ki vannak téve. A Napoli tudod hány válogatott játékost ad (Hamsik, Insigne, meg a csere Mertens)? Ellenben nálunk, ha nem sérültek Alisson, Florenzi, Strootman, DDR, ESW, Dzeko, Fazio, Kolarov, Pellegrini, Emerson és, ha a belga edző nem barom akkor Radja. Ugyanaz a tíz játékos sosem áll EDF rendelkezésére. Na így edzen valaki egy új közegben új játékosokkal, tele sérültekkel. Ja és ne feledjük, hogy az újabb 2 kapufával idén már 9 kapufánál tartunk, na ennyit meg a szerencséről. No most jön a hab a tortára Manolastól is elköszönhetünk 1-2 hónapra.

          • Hogy jönnek ide a Napoli játékosai? Megértettem amit írtál, úgy néz ki te nem amit én. Azt mondtam, hogy a csapat a bekapott gól után nem tudott váltani. Ehhez nem kell cserélni vagy több éve együtt játszani (a kezdőnkből amúgy egy-két kivétellel mindenkinek legalább a 3. szezonja nálunk), hanem az edzőnek kiadni, hogy ha bekapunk egy gólt, támadóbban lépünk fel, letámadunk elől, szélső védők még többet mennek fel, stb. A kezdőből pont, hogy mindenki EDF rendelkezésére állt eddig (leszámítva azt a 2 hét válogatott szünetet, de ne erre fogjuk már), így azt sem mondhatod, hogy nem tudta begyakorolni velük a taktikát.

    • Én azt látom, amitől Spalletti távozása és EDF kinevezése előtt is tartottam, elment az edző, aki már összerakott valamit és jött egy másik, aki kezdte elölről a saját gondolataival.

      Mondhatnánk, hogy miért nem folytatta ugyanott, ahol Spalletti abbahagyta? De egyrészt nem azért hozták, hogy Spallettit utánozza, hiszen a kopasz se volt maradéktalanul sikeres, távolról sem. Másrészt megváltoztak a csapat összetevői, például Salah a Liverpoolnál van, Florenzi csak pár hete került elő, El Shaarawy is többet volt sérült mint egészséges, Emersonra pedig még mindig várunk. Ellenben lett Defrel, Kolarov, Pellegrini, Ünder, hogy Karsdorpról és Schickről ne is beszéljünk és azért őket is jó lenne majd kihasználni.

      A lényeg, hogy én még mindig nem merek véleményt nyilvánítani EDF-ről. Csak sajnos közben már elment több mint a bajnokság ötöde, mi pedig egyenlőre ötödikek vagyunk és akkor is ötödikek lennénk, ha megnyernénk az elmaradt meccsünket.

      • Igen, ezt én is így látom, EDF felmérte a játékosállományt, és megpróbálja ahhoz igazítani a taktikát. Erre viszont nem mentség, hogy 75 percet kell várnunk, mire érdemlegeset mutat fel a csapat, úgy, hogy már a 20. percben hátrányban voltunk.

        • Persze, ezek az eszmefuttatások nem jelentenek mentséget semmire. De végül is ami elmúlt elmúlt, én még látok reális esélyt arra, hogy ez a brigád, evvel az edzővel, még az idén összehozzon valami igazán jót is, a többi mind mellékes.

    • Nagyjából egyetértek. De engem nem pusztán maga a zakó borított ki, hanem a lassan történelmi léptékű sikertelenség, ami totálisan erodálja az ember hitét, és az a tudat, hogy jó eséllyel (én majdnem biztos vagyok benne), ez idén is folytatódni fog, és idén sem nyerünk semmit. Spalettivel legalább volt remény, EDF-fel most semmi sincs. Be vagyunk árazva: EL helyre befuthatunk. Ez van.

      • és valóban ez a szomorú igazán. Amikor Spall ült a padon olyan nagyacsapat érzés volt. Igaz nem jutottunk be a BL-be, de az Eurépa Ligába úgy emlegettek minket, mint nagy esélyesek a MU mellett. A bajnokságban is most vagy soha alkalom - mert mikor nem? - viszont most tökéletesen ellentétes a helyzet. Mindenki úgy kezel minket, mint egy középcsapattá süllyedt gárdát. Emlékszem Ranieri stafétaátvátelénél és Garciánál is ez a hangulat volt, aztán gyorsan megváltozott a helyzet. A gond azzal, hogy szerintem egy idő után a csapat és a játékosok is elhiszik, hogy középszerűek, vagy hogy nem nyerhetnek semmit; elmúlik a motiváltság, kifele tekingetés, ellustulás, egyéni érdekek stb. Ez még nagyon nagyon messze van, de ezt elkerülendően kellenek az eufórikus eredmények, amiből egyenlőre nem sok van, szóval irány London, a cél egyértelmű.

    • Igen, ezen tényleg már csak röhögni lehet, ez a nem tudtuk, hogy mi hiányzott kategória. Mintha valami felsőbbrendű, természetfölötti hatalom direkt csinálná.

      Mert ki most a Roma legértékesebb játékosa? Kinek a kiesése okozná a legtöbb gondot? Nálam holtversenyben Dzeko és Manolas vannak az első helyen, nem is kérdés. Erre puff: kiesett a görög egy hónapra...

      Közben Fazio és Juan Jesus részvényei hirtelen felértékelődtek, de Moreno is elkezdhet készülni, mert a következő hónapban neki is több dolga lesz.

    • Most joggal tudjuk kérdezni, mikor lehet Morenora számítani, ha nem most, viszont én azért azt is megkérdezném egyúttal, merre volt eddig? Voltak neki is izomhúzódásai, de eddig nem igazán láttuk játszani és elvileg a mexikói válogatott csapatkapitányáról beszélünk.

  • Ez egy nagyon korrekt összefoglaló lett. Nekem nem voltak bajnoki álmaim, irreális elvárás lett volna. Mindazonáltal kíváncsi vagyok, hogy a szezon második felében hogy néz majd ki a tabella. Mi is kezdtünk már 7,8 vagy 11 győzelemmel zsinórban, aztán meg.......

  • Első félidőt néztem csak, de szerintem De Rossi volt kutya (nemtom mennyit javult a másodikra...), bármennyire is szeretem, meg legfőképp Peres. Egy Dombi Tibinek a cipőjét nem vihetné. (Azért nem jobbhátvédet mondtam, mert ő sem az) Megnézném most már, ha jól van, a holland kölköt Florenzivel. Ja, Florenzi! Én rájöttem mit kell vele kezdeni. Meccs előtt, öltöző: 1. Ki van hadrafogható jobbhátvéd? 2. Ha csak brúnópajtás, akkor inkább menjen kicsiFlo hátra." - kisebbik rossz.
    Amúgy van egy olyan kapusunk végre, hogy már csak egy ugyanilyen van. A mesében. Best. Legjobb. Nem volt jobb kapusa soha a Roma-nak. Aki nem így látja, az vak és legnagyobb az, hogy mennyiért szereztük, hogy egy évet padoztattuk és hogy ha stabilan BL helyekért megyünk és ha ott azért néha odapörkölünk, akkor ő ide fogja kapni a nyugdíját. Szerintem. Egy tálca söröm van rá :)
    Van még egy amúgyom, hogy a csapat az edzővel eltöltött ideje függvényében ez nem rossz, sőt jó alap a jövőre tekintve, ahol végre üres injury list-ek vannak, és válogatott meccsek a habokban sem. Valaki írta itt, hogy elment az egy ötöde és ötödikek vagyunk. Öreg Besenyő Pista bá jutott eszembe... :)
    Há' hun van míg a víge? Annyi kurva meccs van vissza még hálisten, hogy sírás. Ez a legjobb. Még egy csomót nézhetjük ebben a szezonban és szurkolhatunk, a foghíjas vitrin látványának ellenére is kedvenc csapatunknak, töretlen lelkesedéssel. Majd akkor nézzünk rá a tabellákra, miután a busójárás lement, oszt lehet számolgatni, meg ezt azt, amit itt ezen a jóvágású fórumon szoktunk. És itt a jóvágású alatt maximális tiszteletemet értem, az itt élők és az itt dolgozók felé. Ez a poszt is nagyon jó, mint szinte az összes többi, csak azt nem tudom egyelőre, hogy egyenlő ;) fotonokat kapott-e mindkettőnk szeme, amikor azt néztük, hogy Manolas épp Mertens mellett kap a combjához? ;)

    És akárki akármit mond, szerintem kurva jó a 3. számú mezünk. Főleg ha esik. De az összes jó. Pont most nézegettem régebbi meg mostani Roma cuccokat, mezeket és ezért is jó Romanistának lenni, mert tényleg csak egy-két kivételtől (pl. zöld galléros daódiraó) - volt ilyen kínai cipőm gyerekként - eltekintve óriási jó mezeink vannak.
    Szóval Forza Roma, Forza Lupi! vagy Lupetto... lupettocska

    OFF: Őszintén ki az, aki velem együtt most ébredt rá arra, hogy idén 90 éves a klub?

    • Nekem még a nyáron beugrott, hogy jé, hiszen tényleg, 90 év az már elég kerek. Arra számítottam, hogy az amerikaiak majd szerveznek valami rendezvényt, de végül nem nagyon csináltak semmit és már el is felejtettem.

  • Elnézve a vasárnapi milánói derbyt azon gondolkodtam miért nem ért meg nekünk Borini 5 milliót, mikor anno nálunk harapta ki a füvet a pályán úgy robotolt? Pont olyan a hozzáállása, mint Florenzinek. Csinálja azzal a maximalizmussal járó melót, amit elvárnak tőle és pont én voltam az, aki azt mondta Defrelnek idő kell, meg nem is az az igazi posztja, de ha kicsit jobban odafigyelünk maradhatott volna +15 millió a kasszában, nem is beszélve a minőségről. Lehet nem egy klasszis játékos, de ennyi pénzért szerintem bőven megérte volna és bár ezt nem tudom, de biztosra merem venni, ha érdeklődést mutattunk volna iránta a romanista múltja miatt is minket választott volna a Milan helyett.

    Egyébként meg a meccsről az a véleményem, az Inter megint nagy mázlival húzta be ezt a meccset is. Egyrészről tényleg nagyon sajnálom, hogy semmi nem jön ossze Montellának mostanában, mondjuk a mieink elleni 0-2-őt épp nem, másrészről Spallettit is kedvelem, akárhogyan is vált el, nem fogom sosem elfelejteni, amit Taddei-vel, Perrottával, meg Tottival milyen Magico Romát rakott össze (akkor mi játszottuk egész Olaszországban a legszebb focit évekig, megsem nyertünk Scudettót, kár érte), de szerintem meccs előtt a játékosaival mákos gubát etet, mert 8 meccsükből 4-et simán a mák hatásának köszönhet a Mister még úgy is, hogy minden tiszteletem az övé.

    Rég volt ilyen izgalmas a Serie A, de nagyon remélem a negyedik helyre bármilyen formagingadozás mellett és sérültek számátát is figyelembe véve odaérünk. Nem voltak és most sincsenek Scudettóval kapcsolatban elvárásaim meg álmaim, de ha nem jutunk be jővőre a BL-be, az számomra hatalmas nagy visszalépés és bármennyire is időt kell adni egy új edzőnek, új játékosoknak és új projektnek az a MINIMUM!

Related Post