X

Palermói kirándulásunk elé

A történet ismert mindenki számára, három fontos mérkőzést sikerült zsinórban elveszíteni. Vagy úgy is fogalmazhatok, hogy az elmúlt öt mérkőzésből egyetlenegyet tudtunk megnyerni. Bár még minden sorozatban állunk, valahogy az embernek egyre nehezebb hinni bármilyen trófeában. De maradjunk a soron következő feladatnál, és próbáljunk a Palermo csapatára koncentrálni.

Egyre nagyobb a nyomás

Kellemes bulvárhíreket szolgáltat a déli csapat, híres-neves, hangos elnökül távozik, és egy újabb bohóc követi majd. Zamparinit az „elnöknek ifjú”, tetovált Baccaglini válta. Integritas Capital cégcsoport komoly fába vágja a fejszét, hiszen a Balogh és Sallai személyében két magyar csatárt is a soraiban tudó labdarúgó csapat mindössze három bajnokit volt képes megnyerni és 7 pontra van a bent maradást érő helyektől.

Komoly lélektani gödörben nehéz pontos diagnózist felállítani. Szerencsés helyzetben, egy könnyed győzelemről kellene álmodozni, de egy hullámvasúton ülő élcsapat és egy kiesés ellen menekülő dél-olasz társaság mérkőzésének kimenetelét nehéz lenne megjósolni.

Salah megpróbálja a lehetetlent

Talán valamivel tartalékosabban is nekifoghatunk egy ilyen találkozónak, ami nagyon fontos lenne, hiszen a gárda meghatározó tagjai hetek óta fáradság jeleit mutatják. Nyugodtan be lehetne végre vetni, komolyabb körülmények között Greniert, igazán kíváncsi lennék már a játékra, hiszen valamivel csak meggyőzte a játékos megfigyelőket, hogy leigazolta az AS Roma. Elmondható ugyanez Gersonról szintén.

A Palermo magyarjai közül Balogh eltiltását tölti, így az ő játéka elmarad. Sallai viszont bevethető, kíváncsian várom, mire lehet képes a formán kívüli fővárosi védőkkel szemben. A csapatok egymás elleni mérkőzései általában gólokban gazdagok, ráadásképp a Palermo benyelt már az idei kiírásban 53 gólt! Így most sem számíthatunk gólnélküli döntetlenre.

Zamparini búcsúzkodik

Ha tippelnem kellene a kezdőt illetően, a védelemben a pihentebb Rüdiger mellett Fazio és JJ léphet pályára. A középpályán vélhetően DDR pihenőt kap, Paredes kaphat kezdőként szerepet, mellett Ninja. Széleken Rui és Peres. Elöl Salah, Perotti és Sárika. Így gyakorlatilag mindenkit beraktam a kezdőbe, aki az elmúlt időszakban nem, vagy csak nagyon keveset játszott és számításba jöhet Spalletti elképzelésében.

A mérkőzés vasárnap este kerül megrendezésre, aminek tévés közvetítése is lesz. Úgy képzelem, hogy gyorsan jönnek majd a gólok az elején, ami megroppantja majd a hazaiakat. Aztán meglátjuk, mit hoz a holnap.

Szentesi János:

View Comments (25)

  • Perotti kidőlt, úgyhogy ő biztos nem lesz holnap. Én Ninja és Dzeko helyett most Totti-t és Greniert szeretném látni, mindketten nagyon kevés időt kapnak, de szerintem pont a Capitano játszhatna többet, mondjuk akár normális téttel bíró meccseken is. Dzeko és Nainggolan nagyon szükségszerű pihentetése szempontjából is fontos lenne...meg mert Totti játszana.

    • Az igen, ha Dzeko feje búbjára puszit akarna adni, le kéne hajolnia rendesen. Ő talán még a beadásainkat is elérné, néha úgyis olyan érzésem van, mintha alley-oopra adnák fel.

  • Engem az aggaszt a legjobban, hogy Spalleti azt mondta, hogy ha nem nyer trófeát idén, akkor nem marad...

    • Tulajdonképpen trófeákról most sem beszélt, ugyanazt a "mantrát" ismételgeti már egy ideje: "ha nem nyerek el fogok menni". Szerintem egyenlőre nem akarja elkötelezni magát.

      Valójában több szempontból is nézhetjük Spalletti helyzetét, egyrészt a Roma irányában mindig "jóindulatú" olasz sportsajtó felkapta Pallotta legújabb nyilatkozatait, összepárosította avval, hogy Spalletti még nem hosszabbított szerződést és kihirdették, hogy a kopasz el akar menni. Sőt, mellé raktak egy szaftos kis pletykát is, miszerint a "szép szemű" Beppe Marotta kinézte őt a Juveba, mert ez így még sokkal szebben hangzik.

      Másrészt tényleg vannak komoly problémák, szerintem a legsúlyosabb a téli erősítések voltak, pontosabban az erősítések hiánya. Állítólag Spalletti egyáltalán nem díjazta, hogy nem vettek neki senkit, az egy szem Grenieren kívül és ezen az sem változtat, hogy a kopasz a nyilvánosság előtt hirdette, hogy a Roma így is elég erős. Állítólag, ez megint csak pletyka, mást ígértek neki és nem tartották be.

      És ezzel vissza is jutottunk az elejéhez, hogy miért nem kötelezte még el magát a következő szezonra. Én elképzelhetőnek tartom, hogy most garanciákat szeretne, egy olyan keretet akar, amivel versenyképes lehet és még az is lehetséges, hogy közben máshonnan is megkeresték. Például mondjatok csak egy nála jobb edzőt Olaszországban, én bizony még Allegrit se tenném elé.

    • Olyan cukik a milanisták, meg az interisták, amikor a bírókra panaszkodnak, kb. mint amikor Spanyolországban a madridisták meg a culék bíróznak. Ha csak egy hónapig úgy bánnának velük, mint mondjuk egy Fiorentinával, akkor kitörne a parasztlázadás.

  • Valaki aki ért hozzá árulja már el a következőket:
    - Gersont mi a p.csának tartjuk, ha ma se játszik?
    - Totti mikor játszhat, ha a Palermo ellen sem kaphat 25-30 percet?
    - Vermaelen gusztustalanul szar ugyan (bár ne is jött volna ide), de ő mikor fog játszani, ha ma sem, mikor lehetett volna pihentetni Faziot is, ha nem a Palermo ellen?
    - Miért Strootman és Dzeko (tudom, gólt lőtt) jön be ahelyett, hogy pihennének tovább és nem pedig Gerson és Totti?

    • Ezekre nagyon nehéz válaszolni, mert a fizikai felmérést nem mi végezzük. Valószínűleg Spallettinek van egy terve, hogy kit hogy tart játékban, és hogy pihentet.

      • Értem. És Gerson és Totti idén még akkor "szinte soha" nem ért el semmit a fizikai felmérésen? Fentieket hogy tartja játékban? (a kérdés csak költői)

        • Szerintem velük nem számol, kialakította a maga 20 fős keretét. Utóbbi években ez működött sok helyen, Napoli, Leicester, Chelsea. Nem mondom, hogy jó vagy rossz, de szerintem ez van.

    • Én biztos nem értek hozzá, de mindenre van válasz.
      -Gerson az ára ellenére 19 éves, tanul, majd egyszer.
      -Totti "szolidan megfontolt" ritmusa nem igazán illett ebbe a meccsbe, a Palermo nem sok mindent csinált, csak futott és ütött. Ebbe Tottit betenni, szerintem nem lett volna sok értelme.
      -Fazio és Vermaelen a jelek szerint nem kompatibilisek, inkább Juan Jesus helyett jöhetett volna, ő meg minek pihenjen?
      -Strootman és Dzeko nyilván több garanciát adott, mint Totti, vagy Gerson. Dzeko a Palermo ellen hozta a szokásos játékát, fel lehetett rá ívelni a labdákat, ezt se Gerson, se Totti nem tudják. Strootman meg megerősítette a középpályát, vele jobban megy a labdaszerzés mint Tottival, vagy Gersonnal.

      De az is lehet, hogy Spalletti ezt álmodta, vagy szorított az egyik cipője és ezért álltunk fel így. :)

    • Jók a felvetések. Én már annak örültem, hogy Manolas, Strottman, DDR, Dzeko, Emerson nem kezdett. 5 embert cserélt a kezdőben ez azért sok. Szerintem ezzel nem volt gond. A cseréket én se értettem, főleg mikor eldőlt a meccs, minek za alapembereket behozni. De örüljünk kis dolgoknak is legalább cserélt :)

      - Gerson-nal nem tudom mi a baja, Juve meccs óta, ahol nem is posztján és nem is szarul játszott 1 percre se volt jó...
      - Totti talán jöhetett volna Dzeko helyett, mondjuk még csak 1-0 volt.
      - Vermalen nem hiányzott, bármikor játszott csak a baj volt vele.

      Amúgy szerintem nagyjából a rotáció rendbe volt tegnap.

      Az igazság pillanatai viszont utolérnek minket, az első csütörtökön jön el mikro nincs mellébeszélés. Azt gondolom azt a meccset könnyebb lesz kettővel nyerni mint a kibaszott stabil Laziot megverni 2vel. Főleg ha Lazio rúg egy gólt nekünk 4et kell, ami szerintem nem reális egy derbin. Szóval csütörtökön ki kell tenni mindent amink van, Gondolom jön az alap 11, hátul lehet kérdés hogy Jesus feljavult ki játsszon, Rüdiger kell, mert egyetlen gyors védőnk és ezek kontrázni fognak.

Related Post