X

Magasról lehet csak igazán pofára esni

2017 03. 01.: „Fantasztikus februáron van túl a csapat, a bajnokságban bár messze van a Juve, de ilyen játékkal semmi sem biztos, és még a motivált játékosok a triplázásról beszélnek, mindenki úgy van vele: ez az az év! Most legalább egy trófea meglehet.” Azóta már mind a három kiírásban játszottunk 1-1 meccset, és a Lazio-Napoli-Lyon trió, álmainkra adott kollektív válaszát nagyjából ennyiben lehetne összefoglalni:

Na persze nyilván leginkább magunkat hibáztathatjuk. Csak pontosan kit is? Én már a Lazio elleni meccs utáni posztomban nagyon hajlottam arra, hogy ez Spalletti-n ment el, de most már nagyon erősen hibáztatom az elmúlt három meccsen nyújtott teljesítményért. Mégis mit tehet az ember, ha egy csapat hirtelen szárnyalásból mélyrepülésbe csap át? Ugyanazok a játékosok, ugyanaz a taktika, hasonló kaliberű ellenfelek. Mindenki egyszerre fáradt el? Egyáltalán nem fogadom el kifogásnak ezt a fáradtság bullshitet, más csapatokon miért nem jön ki a „tavaszi fáradtság”? Pontosabban de, látványosan rosszabb volt a mozgása Salah-nak, Dzeko-nak, Nainggolan-nak Emerson-nak míg a védőink mind siralmasan pontatlanok. Akkor kérdem én, miért játszanak folyton ők? Már amikor láttam a felállást vegyes érzelmeim lettek a támadó hármast látva: jó-jó, de megint ők? Miért nem lehet Perotti-t játszatni? Az egyik legjobb játékosunk, és egy nagyjából 2 meccses sérülése előtt szintén kirobbanthatatlan volt a kezdőből. Most, hiába alázta 10 percig egyedül a Napoli jobb oldalát annak a meccsnek a végén, úgy tűnik bekerülni nem tud. Számomra ő a bizonyíték arra, hogy Luciano teljesen rosszul használja ki a keretet. Ki tudja, hogy Gerson, Grenier, Mario Rui és Totti mire lennének képesek, hogyha rendesen játékban lettek volna tartva a rengeteg meccs alatt.

Itt le kellett cserélni és azóta „Iturbe” lett belőle. Legalábbis Spalletti szerint.

A meccsről magáról eddig nem nagyon szóltam, őszintén szólva nem is akarok, mert minél többet gondolok rá, annál idegesebb leszek. Egyrészt az este jelentős hányadát amúgy is a stream-ek világában töltöttem, de még a pixelek és reklámok mögül kivettekből is lejött, hogy egy megnyert meccset (vagy legalábbis erősen jó helyzetbe hozott párharcot) dobtunk oda a második félidőben. Nagyon reméltem, hogy Spalletti cserélni fog a szünetben, leginkább El Shaarawy-t vártam a meccsek óta haszontalan Dzeko helyére, hogy egy kis sebességet vigyen a játékunkba, és még veszélyesebbek legyenek a kontráink. Ehelyett minden taktika és koncepció nélkül mentünk ki, hogy az előző félidőben top csapat szintű játékosok suliudvaron focizgató gyerekeknek tűnjenek. A játék képe, és az eredmény alakulása ellenére Spalletti nem gondolta úgy, hogy változtatnia kéne, egészen a 82. percig kellett várni míg szóltak neki, hogy lehet cserélni is. No comment.

Pedig amennyit hibázott hátul a Lyon, ez a meccs nagyon sima is lehetett volna. Persze ez a másik irányba is igaz, semleges szemlélőnek jó kis esti program lehetett.

Szintén két gólos hátrányt szedtünk tehát össze ebben a kupában is, bár a helyzet annyival jobb, mint a Lazio ellen, hogy legalább idegenben szerzett gólunk van azért. Talán ezért is, meg mert kétségbeesetten kapaszkodok az EL-be, mint a legjobb esélyünkbe, hogy csökkentsük, legalább a gazdasági szakadékot a Juventus-szal szemben, azt gondolom, hogy meg lehet ezt fordítani, de ahhoz végre több mint 90 percig kéne a pályán lennünk.

Aleram:

View Comments (30)

  • És még az is bosszant, hogy Manolas mekkora idióta volt. Egyáltalán nem érdemelte meg, hogy a pályán maradjon. A büntetőnél is teljesen hülye volt már, bár azt nem láttam, hogy mennyire volt tiszta, de utálom amikor azért nem adnak sárgát egy szabálytalanságért, mert már van nekik egy. Legszívesebben én magam zavartam volna le a görögöt.

        • Ja kérem, hogy miket adnak meg a Barcának, az egy külön műfaj. :) A "harapós" Suarez csak eldobja magát valahol és a bírók automatikusan fütyülnek. :)

          A tegnapi nem volt tizi, hozzáért a franciához és az meg előadta a "hattyú halálát". De a jelek szerint a spori nem szereti a balettet.

          Viszont szerintem tényleg simán ki lehetett volna állítani, a második sárgát megúszta és akkor lettünk volna megint bajban a visszavágón. Nem mintha így nem, de akkor is.

  • Ha egy töketlen csapatnak szurkolok akkor én magam is töketlen vagyok?

    • :) Nem gondolnam. Abba amit a csapatunk produkal nekunk semmi beleszolasunk sincsen. Az altaluk elert eredmeny nem minositi az altalad, altalam, vagy barmely a Romanak szurkolo ember eletben elert sikereit, vagy kudarcait. Szerintem az, hogy egy olyan csapatnak drukkolunk tuzon-vizen at aki nem a trofea gyujtemenyevel buszkelkedhet, inkabb olyan jellemvonasokat mutat meg belolunk, mint a kitartas, es a lojalitas. Holnaptol szurkolhatnank mi akar a Barcanak, Realnak, vagy a Juventusnak, mennyiben valtoztana ez a te, (mi) eletunkon? Az altaluk elert sikerek nem a mi erdemeink, csupan az elet apro oromei.

  • Én ezt az egészet picit másként látom. Semmi sem veszett el, mert az idén még soha nem is volt semmink, néhány nagyon szépen lejátszott meccsen kívül.

    Az olasz kupában mitől lettünk volna esélyesebbek mint a többiek? Mert legyűrtük nyögvenyelősen a Cesenát, vagy mert elütöttük a 10-ik helyezett Sampot?

    Az EL-ben olyan csoportunk volt, hogy kívánni se lehetett volna jobbat, a cserecsapatunk is bőven elég volt. A Villarreal ellen volt egy nagyon jó meccsünk, de azon az 1 meccsen kívül én nem láttam semmi extrát az idei európai szereplésünkben.

    A bajnokságban voltak a legjobb eredményeink, itt tényleg jók voltunk, megkockáztatom, hogy eddig mi voltunk a legjobbak a szokásos Juvén kívül. De ott is volt egy pár ébresztő, amik bizony megmutatták, hogy egyáltalán nem vagyunk tökéletesek, távolról sem.

    Van egy statisztika, amiről sokan nem vettünk tudomást, vagy alábecsültük a jelentőségét. A Serie A-ban az idén a Roma használta a legkevesebb játékost. Nincsenek működő alternatívák, pontosabban van egy pár, de kevés, vagy használhatatlan.

    A jelek szerint nem lehet folyamatosan háromnaponta játszani ugyanazokkal a játékosokkal, előbb utóbb szét fognak esni. Most vagyunk a legsűrűbb időszakban és sajnos úgy tűnik, hogy egy picit szét is estünk. Emblematikus volt, ahogy tegnap a második félidőben a franciák köröket futottak a játékosaink körül. Nem volt erőnk odavinni a játékot az ő térfelükre, ahol talán mi álltunk jobban, ehelyett a mi térfelünkre került a játék és szerintem ennek a Lyonnak az erőssége a támadó játékban keresendő (Lacazette, Fekir, Valbuena, stb.).

    Spallettinek talán korábban kellett volna cserélnie, de az egy szem Perottin kívül ki az aki szerintetek pozitívan hozzá tudott volna tenni a csapathoz? Talán El Shaarawy? Őszintén szólva mostanában olyan szürke volt, hogy én már nem is tudom. Esetleg Paredes? Láttuk, hogy mire mentünk vele amikor beállt. Közben a teljes téli átigazolási időszakunk ott figyelt a lelátón, Grenier személyében, ott ült mellette a "jövőnk záloga" is, a derék Gerson és most gondolkozzunk el, hogy ez mire lesz elég.

  • Egyszerűen nem vagyunk egy stabil csapat, de ez igaz mióta Roma szurkoló vagyok az meg nem most kezdődött. A Juve olyan stabil hogy hihetetlen mi meg az első kis szelecskében összeroppanunk. Tegnap én a fizikai fáradtságban láttam az okot. Egyszerűen elfogytunk. Nem tudtak lépni. DDR, Peres, Strootman, Naingi egyszerűen nem tudtak futni a második félidőben, ez által olyan nyomás ment a védelemre amit nem bírhattunk ki. Ehhez jött, hogy ez a Lyon nem rossz csapat, pl Juve is vért hugyozott hogy ne kapjon ki itt és végén találtak két gólt talán, de végig védekezték a meccset. Ennek ellenére lehetett volna fordítva is az eredmény, de hát most se úgy volt.

    A kopasz felelősgégéről beszélni megkerülhetetlen. Egyszerűen már előző meccseken se értettem, mi a redves büdös faszért nem nyúl bele a meccsbe. Még a cseréknek is jelzés, hogy melegíthetsz de max 10 precre számíts.
    Gerson juve meccs után nem kapott lehetőséget, Greniert mi a faszomért hoztuk hogy többen üljünk a padon? Tény Paredes is ahogy kocogva beszáll az botrány, de dög fáradt DDR helyett csak hamarabb meghúzom, vagy látom hogy 2-2 leveszem Salahot és átállok egy stabil 4-5-1re és max hazamegyek egy 3-2es zacskóval. Egyszerűen ez a 3-5-2 arra van kitalálva hogy dominálsz. elöl 3 ember lofaszt védekezik, két szélét 1 tag védi, Peres rengetegszer volt 2-1 elleni szituban pl.

    Mondhatjuk nem veszett el semmi, kékeket meg lyont is megtudjuk ütni 2vel de kurva nehéz lesz. Lassan eljön az igazság pillanata.

    • Azért nem nyúlt bele, mert nincsenek használható alternatívák. Mondjuk beteszi Perottit és leveszi Nainggolant, de akkor meg kiesik Nainggolan, aki minden ellenére mégis a legjobbak között van az idén. Levehette volna Dzekót, de pont Dzekót levenni, akiben bármikor benne van a gól... Esetleg levehette volna Salaht, de szinte egyedül Salah tudta őket megzavarni. Amikor Paredes beállt láttuk, hogy mire volt képes, sajnos nem sokra. A széleken még ott van Mario Rui, de Emerson őszintén szólva jobbnak tűnik. Rüdiger eltiltva, Florenzi sérült... Ki van még? Gerson és Grenier a lelátón voltak, mutatták őket a tévében, nem is neveztük őket. Greniert nem ismerem, de Gersont sajnos már láttuk egy párszor és egyenlőre nem váltotta meg a világot. Nálam El Shaarawy a legnagyobb kérdőjel, én tovább erőltetném, de el kell ismerni, hogy az idén sajnos nem igazán élt a lehetőségekkel.

      Spalletti valami olyasmit mondott, hogy lehet, hogy későn cserélt, de a cserék csak rontottak a helyzeten. Nyilván ő a felelős, ha másért nem azért, mert nem tudott kidolgozni egy jobb felállást ezzel a kerettel. De nem tudom, hogy ki tudna nála jobbat alkotni ezekkel a játékosokkal.

  • Ebben az egészben az a legbosszantóbb, hogy idén megint jók vagyunk, de egy héten belül két kritikus meccsel megint mennek a levesbe a trófeák (Lazio, Lyon). Nem értem, hogy mi a tetves lóf@szért pont a kulcsmeccseken omlik össze a csapat. Egyébként meg van a képességünk ahhoz, hogy ezeket a párharcokat megfordítsuk hazai pályán, csak mi sajnos inkább összecsináljuk magunkat, mint sem felpörögnénk az ilyen helyzetekben, de most ne legyen igazam.

    A fizikai fáradtság szerintem nem lehet mentség. A Napoli meccs óta volt 5 nap szünet, ráadásul Peres, Emerson, Salah nem is kezdett azon a meccsen, ennek ellenére a 70. perctől lépni nem tudtak egyesek tegnap, hagyjuk már! Amikor Mourinho BL-t nyert az Interrel, ugyanazzal a kezdővel végigtolta a bajnokság, BL kettős terhelést, tavaly a Leicester 0 cserepaddal képes volt maxon pörögni az égész évben, egy egész szezonon keresztül, nem egy hónapig ahogy mi. Az is igaz persze, hogy rövid a padunk, meg Spalletti nem használja ki a cseréit, de azért nem kéne már márciusban vonszolni magunkat a meccsek vége felé.

    A kulcsjátékosaink magukba nézhetnének, hogy hol is tartanak. Chelseat, MU, Bayernt emlegetik néhány játékosunkkal kapcsolatban, de fontos meccseken a Porto, Lyon szintet sem érik el. Benatia is Európa legjobb középhátvédje lett nálunk (legalább is ezt gondolták sokan, köztük én is), aztán csak a Bayern kispadja jutott neki, utána meg a Juve kispadja. Szerintem nincs olyan emberünk jelenleg aki meghatározó lenne egy Real szintű csapatban, talán Ninja kivételével.

    Ha tényleg vannak olyan játékosaink, akik megütik a top szintet, akkor most bebizonyíthatják és legalább az egyik párharcot illene megfordítaniuk.

    Forza Roma!!!!

    • Lehet, hogy nem kéne elfáradniuk és igazakat is írsz, de ettől még lépni nem tudott pár emberünk főleg a kp-nk-> ez sajnos tény!

  • Rengeteg a bizonytalanság idén a csapat körül. Hónapokig nem tudtuk, lesz-e stadion, és így lesz-e tulajdonosa a Romának. Még mindig nem biztos, hogy marad-e Spalletti az edző, bár jelen pillanatban nem sok esélyt látok rá, és leginkább az ő oldaláról. Nem tudjuk, ki lesz a sportigazgató, pedig lassan már szerveződnie kéne a nyári szálaknak. Miért nem lehet odamenni Monchi elé, és megmondani, hogy van egy hónapod gondolkodni, ha nem, akkor nem. Massara nem lesz sportigazgató, ebben egészen biztos vagyok. Ez is biztos közrejátszik a hullámvölgyben, de amilyen hirtelen jött, nem látom, min kéne változtatni. Leginkább az egy hét alatt benyelt hét gól az aggasztó.

    • Monchit szerintem felejthetjük....ha jól láttam, akkor a Real lesz a befutó a "versenyben" és nyilván a királyi gárdát fogja választani...

      • Ezt a pletykát nem tudom ki húzta elő a kalapjából, de biztosan nem lehet igaz. A saját szájából legutóbb az hangzott el, idézem: "Kíváncsi vagyok, hogy máshol is eltudnám érni azokat az eredményeket, amit itt, Sevillában." - ebből szerintem világosan következik, hogy nem azon elitklubok egyikében képzeli magát, ahol végtelen pénzből két telefonhívással be tud vonzani bárkit az egyletébe. Egy ekkora kaliberű embernek szerintem ez nem kihívás, másrészt következik az, hogy valami olyan helyre akar menni, ahol az utóbbi években nem igazán láttak trófeákat, de a potenciális készség nagyobb ráfordítással adott. Épp ezért is ez a nevem. :D
        A legkomolyabb források még ma is egyöntetűen állítják: vagy Fro vagy Itálai felé veszik az irányt. Fro-ban csak a Lyon jöhet számításba: psg ugyanaz a kategória, mint a Real, nem jöhet szóba és egyébként sem gondolnám Kluivert azonnali menesztését, Marseille-ben Zubizarreta, Monaco-ban hirtelen nem tudom ki, egy megbízható alak, mert nagyon reményteljesen gyűjtött be 2 év alatt jó pár ígéretet, tehát kizárásos alapon marad a Lyon. Olaszban vagytok ti, mint legintenzívebb érdeklődő, és esetleg a két milánói egyikét tudnám még elképzelni. Ebből a 4-ből kéne kikerüljön a győztes. Ha az intenzitás erejét nézem, akkor ti vagytok a legesélyesebbek.

        • Ráadásul van egy olyan oldala is az egésznek, hogy egy Madridnál minek nekik egy ilyen minden lében kanál kavarógép, mint Monchi? A top klubok nem úgy üzemelnek, azoknál nem az számít, hogy felfedezte az új dél-amerikai tehetséget és eladta haszonnal. Ott csak megkérdezik, hogy "how much?" és kitöltik a csekket, ha pedig nem válik be az új szerzemény, akkor lepasszolják az olyan kluboknak mint mi: "Nesztek, hozzátok talán elég jó...".

          Mellesleg jókora lutri lenne a Rómába egy külföldi sportigazgatót hozni, de ez a Monchi annyira izgalmasan hangzik, hogy kíváncsi lennék rá.

        • Valamit meg akartam kérdezni, talán te többet tudsz ebben a témában: Grenier. Mit vettünk mi tulajdonképpen? Csak mert szó szerint alig pár percet játszott és én például szinte semmit se tudok róla. A különböző forrásokból azt olvastam ki, hogy hatalmas tehetségnek indult, de volt egy csúnya sérülése, amiből nem épült fel. Nyilván nem "Maradonát" vettük meg, ahhoz gyanúsan olcsó, de Lyonban sajnálják, hogy elment? Egyáltalában számolt még vele ott bárki?

          • Az ő története igazából 2013 nyarától kezdődik. Annak az évadnak a végén, főleg tavasszal messze-messze a legjobb teljesítmény nyújtotta a csapatban (jóval reménytelibbet, mint mondjuk Lacazette). 2013 nyarán a Lyon effektíve a csőd szélén állt: nem elég, hogy stadionépítési fázis kellős közepén tartottak, már bevezették az FFP-t és Franciaországban a szuperadót is. A csapat ugyan hiába jutott be a BL selejtezőbe, a lehető legdurvább leépítést kellett véghezvinnie, hogy tartsa a költségvetési egyensúlyt. (A megszorítás már lényegében pont Pjanic eladása óta kezdődött 2011-től, de ekkor hágott a tetőfokára) A csapat abban az évben kipakolta Lisandro Lopezt, Martialt (a Monaco tulaja az évben érkezett, és egyből megérezte a vér szagát), Lovrent is többek között. Természetesen Grenier is hatalmas veszélyben volt. Csakhogy, a megalomán elnök kihirdette a "Saját fiataljainkat magunknak neveljük, mostantól az akadémiánkból élünk kizárólag, senki ne gondoljon igazolásokra" elv mentén gondolkodva mindent elkövetett, és a szakadék szélén bevállalta, hogy ötszörös fizetésemelést (európai bért) ad neki. Ez meg is történt.
            A következő szezon, ahogy lenni szokott, úgy ahogy volt egy darab kaki volt, de miatta érdemes volt nézni ezekben az ínséges időkben is meccseket. Az első durvább sérülése pont a vb előtt három hónappal volt, felépült belőle, és DD már vitte is volna magával, amikor természetesen kiújult ugyanaz a sérülése. Az alapozást kihagyta, de a klub siettette a visszatérését, és már a szezon elején augusztusban pályára dobta csereként, ahol aztán brutális módon megint ugyanott kapott a bokájához. Ekkor már egy egész szezont offolt. A következő szezon nagyon jól sikerült, másodikok lettünk, belekezdett az alapozásba, és aztán megint az első meccsén félévre off. Nem tudott egyszer se kikeveredni a sérülésspiráljából, most már 1 éve egészséges ugyan, de hatalmas a tolongás a kp belső tengelyén. Aztán előző télen az elnök tudomására jutott, hogy mocskolja a klubot, hogy "miért nem engedték el azon a nyáron, sehol nem állunk, egy darab szart nem érünk" - na ekkor már gondolkodás nélkül a nyáron ki akarta pakolni. Ja, csakhát ott volt az évi 3M€ fizetése, amiből alig kívánt engedni és hát senki nem akar vállalkozni ekkora rizikóra. Most télen maga látta be, hogyha akar még valamit, dobbantania kell. Az olcsó vételi ára ennek szól.

          • Köszi a választ!

            Ezek szerint nem sok szerencséje volt szegénynek, bár legalább a fizetése jó. :)

            Őszintén nem tudom, hogy mi lesz belőle nálunk, de a fentiek alapján elég nehéz helyzetben van. Elképzelhető hogy a hosszú kihagyások és a súlyos sérülések miatt már sose fog igazán magához térni, sajnos már többször láttunk ilyet. Ebből a szempontból talán nem a legjobb helyre jött, eddig nem kapott sok lehetőséget és nálunk sajnos türelemből sincs sok. Más lenne a helyzet, ha nálunk sérült volna le, de egy messziről jött játékossal szemben, aki még semmit nem tett le az asztalra... Nehéz ügy.

  • Ennek a szarhazi Dzsuventusnak megint addig engedtek a meccset, amig be nem okadtak egy buntetot, mekkor faszragok ezek az olasz birok....

    • Vicces amugy raneztem 80.perc korul 1-1. Szinte biztos voltam 94.ben belovik a gyoztest, hat hogy rohadjanak meg igy is lett csak a 97.ben es tizibol hahaha. Legalabb jogos volt?

      • Szerintem nem. Egy beadás elakadt De Sciglio kezében, a keze lefele lógott, természetes testtartásban, nem kereste a labdát. Bezzeg a spori nagyon is kereste, hogy hogyan lehet besegíteni a Juvénak, ha már önerőből nem megy. Hát így!

  • Közben sötét felhők gyülekeznek az égbolton. Röhögtünk az Inter "Sprite színű" mezén? Megmosolyogtuk a Madrid barbi-pink szerelését, hát úgy tűnik, hogy minket is utolért a végzet. A footyheadlines.com szerint a Nike-nál a fiúk-lányok kitaláltak nekünk "szép-új" harmadik mezt jövőre. És milyen színű legyen a harmadik mez, na milyen? Hát barna és terepmintás! Most már csak abban reménykedhetünk, hogy ez csak egy pletyka, ami végül kacsának fog bizonyulni. :(
    https://uploads.disquscdn.com/images/a90f5b179db3642f79e24e6b486d8f86f6667930d1a1c5360a978efa6d0dedd3.jpg

      • Kappával úgy "összeQrvaanyáztak", hogy elég valószínűtlen bármilyen együttműködés. Valójában egy jókora perrel fenyegetőznek, mert a torinói cég egyáltalában nem díjazta az érvényes szerződés egyoldalú felbontását a Nike kedvéért.

        Hab a tortán, hogy azóta Pallotta egyszer már beszólt a Nike-nak is és pont ma jelent meg megint valami olyasmi, hogy megint elégedetlen az amerikaiakkal.

Related Post