X

3in1

Egy meccs

Egy elődöntő

Egy Derby


Spalletti mostanában tarol a sajtótájékoztatóin, hihetetlenül kezeli az öreg amikor szembe mennek vele: legyen az a „sok tizenegyes” emlegetése, vagy a szurkolók verbális bántalmazása, ő mindig talál valami kreatív reakciót. Most is az ő szavai alapján tudtam megkezdeni ezt a felvezetőt, és hát miért is ne? A csapat fantasztikusan teljesít már nagyon régóta, öröm nézni őket, igazi Magica van a pályán, és ebben hatalmas szerepe van a Misternek. Most pedig jön 7 napon belül a harmadik meccs, a harmadik kiírásban: Coppa Italia elődöntő, a Lazio vendégeként.

Egy olyat mint „Villarrealban”

A csapat, bár sokat játszik, talán felkészültebb nem is lehetne erre a találkozóra, a formát tekintve. Múlt hét csütörtökön sokan pihentek, és bár az Inter ellen nem volt nagy rotáció, mégsem gondolnám, hogy ez problémát jelentene. Kapusposzton van két fantasztikusan teljesítő játékosunk, a védőinket nem hinném, hogy túl gyakran kéne „cserélgetni” (és mindenki kapott pihenőt az elmúlt két hétben) a középpályán De Rossi és Strootman játszottak, de előtte mindketten kaptak 1-1 szabadnapot Parades jóvoltából. A széleken Emerson, bár sérülés miatt, de kihagyta a vasárnapi meccset, most mindenki a kezdőbe várja. Dzeko, Nainggolan szintén pihent múlt héten, akik a legfáradtabbak lehetnek, az a jobb oldalunk: Peres és Salah alternatíva hiányában nem hagyhatnak ki egy teljes meccset, de mindketten kapnak pár percet a találkozók végén, hiszen általában megengedhetjük magunknak ezt a luxust. Spalletti nagyon okosan használja a rendelkezésére álló keretet, ami egyébként nem is gyenge. Ennek köszönhetően is, az elmúlt időszakban a sérülések is elkerültek minket, továbbra is csak szegény Florenzink a hiányzó, így olyan komoly problémáink vannak, minthogy Perotti, El Shaarawy és még Juan is, hiába tudjuk, hogy jók, de egyszerűen nincs akit ki tudnának szorítani.

Nincs pihenés, az Inter után egyből edzés.

Kell beszélni természetesen az ellenfélről is, a Lazio a Serie A-ban az ötödik helyen áll jelenleg, és a Genoa-Inter pároson keresztül jutottak az elődöntőbe. Meglepően jól teljesít a csapat, hiszen mint ahogy megszokhattuk, nem egyszerű Lotitoéknál az élet, a szezon kezdete előtt sokáig nem lehetett tudni, hogy ki lesz az edző. Végül a nagy káosznak véget vetve kinevezték Simone Inzaghi-t, aki a Lazio utánpótlásából érkezve kellemes meglepetést okozott a szurkolóiknak: nem csapnivalóan szarok. Immobile (14) és a fiatal Keita (7) gyártja a gólokat, leginkább Anderson és Lulic gólpasszaiból (8 és 5) míg egy erős középpálya: Savic-Biglia-Parolo szintén erősen kiveszi a részét a góltermésből. Hátul sem állnak rosszul, 29 gólt kaptak a bajnokságban, annyit mint a Napoli, mindössze 6-tal többet mint mi, abszolút beleillenek a negyedik helyért küzdő Atalanta-Inter-Milan vonalba, sőt jelenleg úgy néz ki komoly esélyük is van megnyerni ezt a versenyfutást.

Sajnos nem gyönyörködhetünk majd benne holnap este.

Most pedig, hogy amennyire tudtam, tisztességesen bemutattam a madarászokat, nézzük, hogy mik is az okok amiért feltétlenül el kéne taposnunk őket. Elsősorban, mert a Lazioról van szó persze, de most ettől eltekintve nézzük meg. 2 alapjátékost hiányolniuk kell majd az erősen „sárgavonzó” játékuk miatt. Kedvenceink, Radu, Lulic és még a jobbhátvéd, Patric sem lehet ott. Mellettük Marchetti a nagy hiányzó, aki sérülése miatt nem játszhat, őt a fiatal albán Strakosha helyettesíti. Jó hír lehet, hogy az őszi meccs hőse, Wallace a cselmester azonban megint megmutathatja tehetségét.

A legutóbbi meccsről. Csinos volt az a mez, kár, hogy csak egyalkalmas.

Az elmúlt pár meccsüket figyelembe véve sem tűnnek túl acélosnak: még mi gyönyörű játékkal gurítjuk a négyeseket, addig ők megverték a már egy ideje bokszzsák szerepet betöltő Udineset és Empolit, valamint kikaptak a Chievotól. Úgy általában az Atalanta-n kívül, akiket oda-vissza elintéztek, a jelenlegi 9. helyezettnél előrébb lévő csapat ellen nem tudtak nyerni. Összegészében bár nem egy gyenge Lazio ez, és ugye a derbykre mindenféle kliséket el lehet sütni, hogy ez nem hasonlítható semmi más meccshez, de a célnak mindenképpen az kell lenni, hogy lerendezzük ezt a párharcot is gyorsan. Hengerel a csapat, tapossuk el a madarászokat is.

Aleram:

View Comments (30)

  • Őszintén, a hátam közepére nem kívánom ezt a meccset! Valahogy olyan érzésem van mintha csak nekünk lenne veszteni valónk.

  • Minden derbi előtt valami érdekes érzés tölt el egész nap, már a korai sporttévés időkből megvan ez az egész. (2000 évek eleje, félbeszakadt debri, az például élénken az emlékezetemben él!) Nem tudom miért, nem tudom pontosan körbeírni. Nyilván Magyarországról elég viccesen hangzik ez, de szűkebb ilyenkor a gyomrom.

    Nagyon remélem hogy a jól működő Spalletti gépezet átgázol ezen a vérszegény strandkorláton, és nyugodtan várhatjuk az áprilisi visszavágót.

    Az őrült hajtás lassan a végéhez közeledik. Persze a mai meccs, majd a szombati Napoli elleni rangadó igen kemény lesz, majd jön a Lyon elleni oda-vissza, de a bajnoki ellenfelek márciusban két árnyalattal könnyebbek lesznek, mint ahogy ez februárban volt. Meglehetősen optimista vagyok! Hajrá!

    • Nyugi, nem vagy egyedül...
      Már reggel mikor kelek az első gondolat, baszki este derby..
      Aztán egész nap folyamatosan, piros lámpánál, vagy éppen valahol sorban állás közben baszki este derbi..
      Aztán ilyen hét körül már minden bajom van ( ha esti meccs) :)
      Meccs közben meg ugye csak a szokásos, hideg verejték és társai.. :D
      Innen Magyarországról tényleg viccesen hangzik de én pl. éveken keresztül a szabadság kivételt is a derbihez igazítottam. Derbi után két hét szabi!

      Kíváncsi lennék ha rákötnének a derbi napján meg pláne meccs alatt valami orvosi kütyüre hogy mit mutatna...lehet nem is akarom tudni...:D

      • Nekem az Inter meccs tett be, azóta lábadozom :) A második félidőben második gólig nagyon rezgett a léc. Úgy álltam fel a végén, mint egy 100 éves ember egy 24 órás munkanap után, szal iszonyúan elfáradtam mentálisan. Ezen meg túl fogunk jutni, kis szerencsével lazázva. Sokkal jobbak vagyunk papíron (szerintem elég gólképes a védelmük), és ha nincs vmi bődületes balszerencsénk, vagy teljesen inkorrekt játékvezetés, akkor ez ki is fog jönni. A Napoli-Lyon sokkal-sokkal combibb lesz.

    • én pont hátralévő ellenfelek miatt izgulok. A derbyket nem lehet félvállról venni, de a Sau-Empolit igen. Ott nagyon észnél kell lenni és habár pihentetni lehet, de lazázni aligha.

  • Tovább tart a cirkusz a Curva Sud szétválasztása miatt. A prefektúra "hatalmas gesztust tett", a plexi falak helyett, viszonylag alacsony korlátokat helyeztek el és úgy adták elő mintha ez valami hatalmas vívmány lenne. Miniszterek és államtitkárok fényezték magukat, hogy "kiharcolták", "elintézték" a szurkolóknak...

    Hát a szurkolók most válaszoltak, egy transzparenst helyeztek el az EUR-ban: "Olyan alacsonyra csinálhatjátok, amilyenre csak akarjátok, de ha azt akarjátok, hogy visszatérjünk, akkor el kell távolítani!"

    Szerintem óriásit tévednek az ultrák, a hatóságok nem akarják, hogy visszatérjenek, ők sokkal boldogabbak az ultrák nélkül. Csak a Roma nem boldog, mert leseggeltek a jegyeladások, de az meg végkép nem érdekli a hatóságokat.
    https://uploads.disquscdn.com/images/caaca481273399263ae7a504bde05e56a7b8b1e54bf1a7466f6b198d0589b9c7.jpg

    • Ha ilyen hosszú ideje megállták, hogy ne menjenek be a stadionba, akkor ez a korlát sem fogja eltántorítani őket. Tuti ők még nálunk is jobban örültek annak a hírnek, miszerint ha nem is az eredeti ötletek szerint, de elfogadták a stadiontervezetet, szóval most biztos azt gondolják, hogy szarunk bele, még 3 évet úgyis kibírunk, aztán meg benyalhattok tövig...

      • Szerintem ez már nevetséges, ki ellen viselnek háborút? A hatóságok ellen? Azok csak örülnek ha nem mennek oda. A Roma ellen? A klub az teljesen ártatlan ebben az egészben, Pallottából még bohócot is csinált a prefektus, amikor megpróbált tárgyalni vele. De mindegy, majd az új stadionban...

  • Szczesny továbbra is (vagyis inkább megint) hangoztatja, hogy ő biza' Arsenal szurkoló, és teljesen egyértelmű, hogy bármikor ugrana, ha oda hívnák (szimpatikus srác amúgy). Skorupski-t a téli hírek ellenére mégsem adtuk el a Torino-nak az Empoli feje fölött (pedig ezt is olyan szépen kitalálták az újságok) így jövőre szerintem a megintcsak elég brutális Alisson, Skorupski duó oldja majd meg a feladatot a kapuban. Legalábbis most erre látok nagy esélyt, Szczesny-nek olyan bődületes kivásárlási ára van, hogy szerintem egyáltalán nem éri meg. Alisson 1 év alatt simán összeszokik a védelemmel, jövőre Skorupski átveszi az ő mostani szerepét, aztán majd eldől, hogy hosszútávon ki szorítja ki a másikat.

    • Csesznyi tényleg kva szimpi gyerek. Ez az Arsenal szerelem is teljesen érthető és tisztelendő, pláne a mai modern fociban. Egy a lényeg, hogy ne olasz csapat vegye meg! Skorupski-tól én tartok egy kicsit...

    • Szczesny: "Alisson és Skorupski a Roma jövője." Ha ehhez hozzávesszük, hogy megint elkezdett mesélni az Arsenal iránti vonzalmáról... De nekem az is tetszett, ahogy bókolt a Rómának: "nem ez volt életem legrosszabb időszaka", vagy valami ilyesmi. :)

      Én mindig rosszhiszemű vagyok, de ugye az nem kerülte el senkinek a figyelmét, hogy mindeközben Londonban erősen elkezdett billegni a kispad Wenger alatt? A mi Wojciechünk szerintem abban bízik, hogy ha előrukkol nálunk valami emlékezetes teljesítménnyel és közben a ködös Albionban a Wenger apót is nyugdíjazzák, akkor esetleg újra megnyílhatnak előtte a Premier League kapui. Ez nem hangzik túl romantikusan a mi szempontunkból, de ha ettől jobban fog védeni, akkor hajrá, ne hagyd magad Wojciech.

      Egyébként Skorupski megmondta, hogy ő nem akar csere lenni, ő olyan helyre szeretne menni, ahol ő lesz az első kapus. Az a hely viszont egyenlőre nem a Roma.

  • Korábban már felmerült bennem az előző blogon (a sokkal előzőn :D) még működő közös meccsnézés gondolata. Most, hogy rengeteg meccs van, én meg egyre többet vagyok Pesten, gondoltam felvetem ezt az ötletet. (meg mert most haverom lemondta, és haza meg már nem érek meccskezdésre, tehát muszáj átsprintelnem egy erre megfelelő intézménybe :D
    Szóval ha bárkinek megfelel ilyen rövid időn belül: A Lónyay utcában található Starter Pub lesz az elsődleges célom, mivel múlt héten is készségesen bekapcsolták a kívánt meccset.
    https://www.google.hu/maps/place/Starter+Pub/@47.4838681,19.0615153,17z/data=!3m1!4b1!4m5!3m4!1s0x4741dc56d13bb657:0x173669741ed0b8c5!8m2!3d47.4838681!4d19.063704
    Ha pedig támogatnátok az ötletet, akár a Napoli elleni meccsre normálisabban is meg lehetne szervezni.

  • Amúgy nagy félelmem hogy a barom Egri kapja ezt a meccset, miután tegnap nem ő tolta Juve-napolit....

    • Számít? Amíg adják a meccset, addig nekem tökmindegy, hogy ki a riporter, odarakhatják Lotitót is egy szinkrontolmáccsal. Maximum megint lehalkítom a hangot, mert bevallom volt már olyan is. :)

  • LAZIO (3-5-1-1): 1 Strakosha; 15 Bastos, 3 De Vrij, 13
    Wallace; 8 Basta, 16 Parolo, 20 Biglia, 21 Milinkovic-Savic, 6 Lukaku;
    10 Felipe Anderson, 17 Immobile

      • Azért itt nem szélső támadok játszanak szárny játékosként és nem 160 centis pali fogja Dzekot :) de attól még igaz.

  • ROMA (3-4-2-1): 19 Alisson; 44 Manolas, 20 Fazio, 2 Rudiger; 13 Peres, 5 Paredes, 6 Strootman, 33 Emerson; 11 Salah, 4 Nainggolan; 9 Dzeko

    De Rossi nem, Emerson igen.

Related Post