X

Egy örökzöld párosítás

A kupaszerepléseink miatt furcsa, kedd esti időpontban kerül megrendezésre csapatunk első idei rangadója, ami az egyik személyes kedvencem: Roma-Fiorentina. Valahogy mindig is úgy emlékszem ezekre az összecsapásokra, hogy izgalmas, és szerencsére általában számunkra pozitív kimenetelű mérkőzések, bár ez határozottan abból az időből maradt meg, amikor Montella ült a toszkánok kispadján.

Roma-Fiorentina kedd 20:45.től a DigiSport2

Most már azonban Paulo Sousa irányítja a Violákat, ráadásul már második éve, ennek ellenére úgy tűnik, hogy valami hiányzik ebben a szezonban. Mindössze a nyolcadik helyen áll az együttes, elég hullámzó a teljesítményük, és viszonylag sok döntetlent játszanak. Az első meccsünkön sajnos alulmaradtunk, de pár hete még örömet okoztak nekünk a Juventus legyőzésével. Azóta hoztak két kötelezőt, kikaptak az egyre brutálisabb Napoli-tól, és ikszeltek a Genoa-val. Nem mondható tehát, hogy annyira felpörgette volna őket a zebrák legyőzése.

Akire figyelni kell: Federico Chiesa

Aki viszont nagyon berobbant a köztudatba, leginkább az a meccs óta, az a fentebb látható 19 éves olasz jobbszélső. Az elmúlt 3 meccsen két gólt szerzett, és kiosztott egy gólpasszt is, tekintve, hogy (bár most sérültek) Bernardeschi és Saponara is a Fiorentina tagja, mindenképp izgalmas csapat ez az olasz válogatott számára. Ha már a hiányzóknál tartunk, a fent említett két név közül a legfájóbb a csapat 10-esének a hiánya, az utóbbi azonban csak most érkezett az Empoli-tól. Mellettük a legnagyobb érvágás a csapatkapitány, Gonzalo Rodriguez, és a csapat gólvágójának Kalinic-nek a hiánya. Így tehát 3 abszolút alapember fog hiányozni a csapatból, aminek következtében főleg a saját kis erődünkben, nem kéne, hogy gondot okozzon a győzelem megszerzése.

A Cesena elleni borzalom még most is kísért.

Nálunk sem tökéletes a helyzet, ahogy ehhez már hozzászokhattunk: Salah ma este még játszik egy AFCON döntőt, remélhetőleg rendes játékidőben nyer Egyiptom, Salah pár góljával, ha már eddig eljutottak, de nem hinném, hogy akár a keretbe is benne lenne kedden. Florenzi közelít a visszatéréshez, izgatottan várjuk a vele kapcsolatos híreket, de még most is nélkülöznünk kell majd (pedig pont addig lett volna a legfontosabb a játéka amíg Salah hiányzott). Mellettük most Perrotti fogja valószínűleg a lelátóról nézni a meccset, a Cesena elleni meccs elején jelentkező izomproblémák miatt, valamint Juan Jesus is összeszedett valami sérülést, ami azért valljuk be, annyira nem érdekes, de Vermaelen eggyel közelebb kerül így a pályához, az pedig mindig félelmetes.

El Shaarawy megint megkaphatja a lehetőséget a bizonyításra.

A csapatra amúgy kíváncsi vagyok, az elmúlt két meccs elég siralmasra sikeredett, talán jó is, hogy egy hazai pályán játszott rangadó jön, mert fel kell pörögni: a Juve megint nagyon távol, a Napoli viszont egyre közelebb, és egyre félelmetesebb az a csapat. Muszáj lesz tehát megőrizni a hazai pályán mutatott 100%-os mérlegünket, és ennek egyáltalán nem is kéne lehetetlen feladatnak lennie.

Aleram:

View Comments (32)

  • Azt olvastam Florenziről, hogy újra a keretben lesz, 118 nappal a sérülése után, ami egy kisebb fajta orvosi csoda. Reméljük a legjobbakat és csak óvatosan, ésszel avval a visszatéréssel, keresztszalag nem játék.

    A Fiorentinát meg "nagyon meg kéne ütni", ősszel, amikor kikaptunk náluk, a sporiék csúnyán benéztek nekünk egy pár szitut... Most szépen meg kéne nekik köszönni!

    Ja és miközben a római polgármester asszony elmagyarázza nekünk, hogy miért nincs szükség egy focistadionra a városában, addig az olasz rögbi válogatott kikapott az Olimpicóban (megint), ezúttal Walestől (tőlük is), a 6 nemzet tornáján (mint mindig), mert van fontossági sorrend és az mindig pozitív, ha tisztában vagyunk a prioritásokkal. :(

  • Végre megtörtént amit eddig nagyon hiányoltam...a játékosok, prominens szurkolók, stb.. elkezdtek kiállni a stadion projekt mellett! Fb, Twitter, Instagram stb.. Éppen itt volt az ideje..talán eredménye is lesz!

    • Igen, most mintha a Roma mobilizálni szeretné a plebszet, bevetették Tottit, Spallettit, valahonnan előkerült az öreg Proietti, még Rossella is felszólalt, pedig ő eddig nem nagyon haverkodott az új vezetéssel. "Famo sto stadio", "Csináljuk meg ezt a stadiont".

      Én nem lettem derűsebb ezektől a fejleményektől. Nem mintha nem látnám az akció értelmét, de egy ideális világban, most már a polgármesternek kéne fotózkodnia a klub elnökével, a stadion makettje előtt, miközben mosolyogva átnyújtja a lepecsételt engedélyt. Már régen nem a közvélemény hangolásával kéne foglalkozni.

      Ahogy telik az idő, úgy változik a klub hozzáállása, először a lelkes magabiztosságból, átmentek a derűs bizakodásba, most átléptek a következő stádiumba: " romanisták hallassuk a hangunk". Még van egy pár fokozat, várjuk ki a végét és közben reméljük a legjobbakat, hátha meghatódnak ezek a derék tisztviselők a sok felszólalástól.

      • nem, egy igazán ideális világban már most, de a következő szezonban már biztosan ott játszanánk: az első hírek 2016-ot írtak a stadion nyitására.

  • Egy kicsit visszatekintve a vasárnapra. 2 fontos és szomorú dolog is történt: Egyrészt Salah nem lett Afrika kupa győztes, másrészt a Pescara már nem lehet bajnok. De lenyeljük és menjünk tovább.

  • elnézést, hazaérve látom, hogy elkövettem azt a hibát, hogy hallgattam előzetes hírekre: Perotti és Juan is a a keretben van, Vermaelen-nel ellentétben (brühühü) valamint a másik oldalon Bernardeschi sem sérült. Nagyot változik a világ 1 nap alatt :D

  • Elég nagy az egyetértés kezdő tekintetében:

    IL TEMPO
    Szczesny; Manolas, Fazio Rudiger; Peres, De Rossi, Strootman, Emerson; Nainggolan, El Shaarawy; Dzeko.

    LEGGO
    Szczesny; Manolas, Fazio Rudiger; Peres, De Rossi, Strootman, Emerson; Nainggolan, El Shaarawy; Dzeko.

    IL MESSAGGERO
    Szczesny; Manolas, Fazio Rudiger; Peres, De Rossi, Strootman, Emerson; Nainggolan, El Shaarawy; Dzeko.

    LA GAZZETTA DELLO SPORT
    Szczesny; Manolas, Fazio Rudiger; Peres, De Rossi, Strootman, Emerson; Nainggolan, El Shaarawy; Dzeko.

    IL CORRIERE DELLA SERA
    Szczesny; Manolas, Fazio Rudiger; Peres, De Rossi, Strootman, Emerson; Nainggolan, El Shaarawy; Dzeko.

    LA REPUBBLICA
    Szczesny; Rudiger, Manolas, Fazio Emerson; De Rossi, Strootman; Peres, Nainggolan, El Shaarawy; Dzeko.

  • Nem teljesen vág ide, de most nézem, hogy Perisic és Icardi is két meccset kapott mert dumáltak a Juve-Interen. Azért baj ez, mert pont három kör múlva játszunk az Interrel, és pont kipihenten érkeznek majd a Roma elleni meccsre... persze kár előre sopánkodni, de némi hasznot húzhattunk volna abból, hogy nem bírták tartani a szájukat. :(

    • Pech, már a mi szempontunkból, interesek nyilván picit másképp látják. :)

      • Szerintem meg maholnap fellebezni fognak, mindketten felveszik a legszebb ruhájukat majd elmennek a szövetséghez ( Higuain, Strootman) majd bociszemekkel bocsánatot kérnek majd a kettő meccses büntit redukálják egy-egy mérkőzésre...ahogy lenni szokott.
        Tökmindegy meg kell verni őket és kész.

          • Pontosan, egyből mondták, hogy fellebbeznek. Akármi is lesz, szerintem ellenünk ezek játszani fognak. De kit érdekel? Én nem vagyok álszent, cseppet sem bánnám ha gyengébb ellenféllel kéne játszanunk, de ugyanakkor meg nekünk a saját csapatunkkal kell foglalkozni, hozzák csak a legjobb játékosaikat és majd meglátjuk, hogy mire lesz elég.

  • Közben Salah a keretben! Állítólag egyenlőre a kispadról indul.

    • hát, nem egy Gervinho... :D Szerintem ha ég a ház be is fog állni.

      • Szerintem Gervinho még mindig nem jött teljesen vissza arról a győztes Afrika-kupáról. :D

        • Azért megnéztem volna Gervit két nappal a döntő után :D....... Biztos nem úgy nézett ki mint ma Salah a reptéren :D

  • ROMA (3-4-2-1): 1 Szczesny; 44 Manolas, 20 Fazio, 2
    Rudiger; 13 Peres, 16 De Rossi, 6 Strootman, 33 Emerson; 92 El Shaarawy,
    4 Nainggolan; 9 Dzeko

  • FIORENTINA (3-4-2-1): 12 Tatarusanu; 6 Sanchez, 2 Gonzalo, 13
    Astori; 25 Chiesa, 8 Vecino, 5 Badelj, 15 Olivera; 20 Borja Valero, 10
    Bernardeschi; 30 Babacar

Related Post