X

A Spallal folytatjuk

Két hét szünet után folytatódik klubfoci, így az egyre érdektelenebb válogatott meccsek után végre láthatjuk kedvenceinket egy kicsit ingergazdagabb környezetben. Az igazat megvallva, senki sem a Spal elleni csörtéket nevezi meg a szezon csúcspontjaként, ám a ferrarai csapat egy nehéznek ígérkező hét első állomása lesz. A Bologna elleni bukfenc után ugyan sikerült konszolidálni, de egy kéthetes pihenő után újra összeállni bárki ellen nehéz feladat.

Szóval nem olyan régen még ott tartottunk, hogy akár egy korszakváltás is látóhatáron belül van, ugyanis a csapat az első hét meccséből csak egyet tudott megnyerni, négyet pedig elbukott, többek között Inzaghi nem túl sikeres Bolognája ellen. Ezt követően Di Franesco takitkát váltott, 4-2-3-1-ben küldte pályára a csapatot, ami zsinórban három meccsen győzelmet hozott. Hogy szombaton is ez lesz a felállás, az borítékolható, viszont van még miért aggodalmaskodni a Roma formáját illetően.

Ha zsinórban veszítesz, jót tehet a csapatodnak egy válogatott szünet, viszont pont akkor megtörni a lendületet, amikor éppen kezdesz formába lendülni, nem szerencsés. A Roma egyébként is bajlódik azzal, amikor ütemen kívül kell játszani, válogatott szünet, BL meccs után rendre döcög a játék. A nemzeti szereplés egyébként Dzekónak és Schicknek sikerült a legjobban, előbbi bekerült a tíz legeredményesebb európai csatár közé a válogatott színtéren. Megúsztuk sérülések nélkül is, egyedül Perotti dőlt ki, rá egy edzésen összeszedett vádliprobléma miatt nem számíthatunk.

Kit látnak szemeitek?

Ami viszont biztos, hogy Luca Pellegrini kezd a baloldalon. A fiatal szélsőhátvéd a hullámvölgy felfedezettje, a mostanában kicsit szürkén futballozó Kolarovnak jó alternatívája lehet, ha megkapja a lehetőséget, és szerez némi rutint. De Rossi még nem áll készen, hogy kezdjen, de ő is és Pastore is ott lesznek a keretben, ami jó hír. A kapitányt valószínűleg Cristante helyettesíti, míg Lorenzo Pellegrini játéka is nagyon valószínű a remek formája után.

Ami a Spalt illeti, a nagyszerű kezdés után alábbhagyott a lendület, és most a tabella alsó felében helyezkednek el. A kiesés egyelőre messze van, de vannak intő jelek. Biztató lehet ránk nézve, hogy eddig mindössze hat gólt rúgtak, de az is igaz, hogy a Bologna meg a Romának rúgta a góljai felét. Szóval egyelőre viszonylag kényelmes pozícióban vannak, de még nagyon az elején járunk, nincs sok különbség egy 18. és egy 13. hely között, így ha nem akarják végigizgulni a szezont, hamar észbe kell kapniuk, és elkezdeni gyűjteni a pontokat.

Di Francesco nem vár könnyű meccset, de valószínűleg senki sem. Spalék után jön a CSZKA Moszkva 23-án, aztán a Napoli, a Fiorentina, és egy moszkvai kirándulás, a Sampdoria elleni, a következő válogatott forduló előtti utolsó meccs előtt. Nehéz menet, és még mindig egy kicsit félve ülünk le meccset nézni, de így vagy úgy, ez a szombati még a kötelező kategória.

Curvasud93:
Related Post