X

Majd(nem) vállalható vereség

„Üzenjünk a vezetőségnek, hogy Ők is megértsék!”                                Figyelem, 18+-as tartalom következik!

Habár nem a legjobb hasonlat,(sajnos nem találtam jobbat a tehetetlenségem kifejezésére) de aki vette a fáradságot, és végig hallgatta a számot, az be tudja azonosítani magát, mint megkeseredett szurkoló, akinek már tele van a töke azzal, hogy vagy semmibe, vagy komplett hülyének néznek….

Ahogy az várható volt, kedvenc csapatunk sima 3-0-ás vereséget szenvedett a Real Madrid otthonában. Totti hangzatos nyilatkozata ellenére a rutinosabb tippmix játékosok valószínűleg berakták a szelvényükön fix hazaira a tegnapi mérkőzést, ami aztán feltételezhetően a Man City hazai blamája miatt a nap végén  a kukában landolt. Na de ez a poszt nem az angol beduinok teljesítményét hivatott becsmérelni, hanem Dagobert bácsi és az Ő ügyintézőjéét…..

Forrás: nlcafe

A két vezér a tavalyi szezon után

és most

                       ” Te csak integessél, majd én átbaszom őket „

Engem sikerült is, well done guys! Megmondom őszintén amikor megneszeltem, hogy Monchi „Jolly” Joker a Romába tart azt hittem, hogy itt tényleg elkezd épülni a stadion  jövő csapata, ami egy meghatározó tagja lehet az európai futballelitnek. Jah….

Félreértés ne essék, nem de! azt vártam, hogy nyerünk Madridban, nem volt kötelező, viszont ez az „underdog” (erre még a későbbiekben visszatérünk) szerepkör nem nyerte el a tetszésemet, és ha nem  Oleisson áll a kapunkban (akiért egyébként a Liverpool már bejelentkezett a téli átigazolási időszakra), akkor ennek a meccsnek baromi csúnya vége lehetett volna, és itt most álljunk meg egy pillanatra, mert szerintem megirtam a világtörténelem leghosszabb mondatát ez a svéd óriás igazán megérdemli, hogy megemeljük előtte a virtuális kalapunkat.

” No roxa ájj, Robin te vagy a király! „

 Szerencsétlen srácot szinte mindenki (velem az élen) „kutyázta” már az érkezése óta, mondván nem Roma szintű kapus. Én a tegnapi találkozón nyújtott teljesítménye után csak annyit mondanék, hogy a idei Roma nem Olsen szintű csapat….

Méltán érezhetjük magunkat átbaszva, a vezetőség az idei átigazolási szezonban, eltüntette a csapat gerincét adó középpályát, és habár Nzonzi ígéretesnek tűnik, nem lehet rá, és a 35 éves De Rossira bízni, hogy azt a stabilitást hozza, amit anno a „SDN” hármas produkált.  Ez a tegnapi találkozón is meglátszott, a madridi támadó alakulat úgy vágott át rajtunk, mint kés a vajon. Nem értettem továbbá EDF döntését  Zanioloval kapcsolatban sem. Tehetséges kis kölyöknek tűnik, de könyörgöm, tényleg azt gondolta, hogy majd a Reál ellen Ő fog konvergenciát  hozni a középpályán??? Vagy tényleg ennyire nincs kit berakni oda?

Na de kanyarodjunk vissza egy kicsit az angol „underdog” kifejezéshez, aminek a magyar megfelelőjét a Roma tegnapi játéka maximálisan definiálta…. Az első félidő középső harmadától eltekintve a farkasok  az egész mérkőzés folyamán alárendelt szerepkörben „tetszelegtek „, Ronaldo ide vagy oda. Az esetleges kontra támadások lehetőségén kívül nem sok babér termett a vendégcsapatnak, amiből akadt is néhány, de azt vagy „el Fletóztuk”, vagy a másik lesajnált kapus Navas remek védései által lett hatástalanítva.   Sajnos sem a védelem, sem pedig a támadó szekciónk nem állt a helyzet magaslatán és az a kurva nagy probléma, hogy nem csak a Reál ellen látjuk ezt, hanem a bajnokságban is hétről-hétre…..

Összegezve elmondhatjuk, hogy kikaptunk Madridban 3-0-ra, ami talán majdnem  vállalható  is lenne, de a mutatott játék sajnos homályba vesző jövőképet vázol fel számunkra a szezon hátraeső részére. Nem is látom értelmét tovább fecsérelni az időt erre a posztra,  most majd  megint az jön, hogy keressük a fényt az alagút végén, de arra, hogy azt ezzel a kerettel megtaláljuk kb annyi esélyt látok,mint Kongóban lefotózni az aurora borealis-t….

Forza Roma!

 

 

 

 

 

Onedinkenedi:
Related Post