X

A bentmaradás már a zsákban!

Nehéz fába vágja a fejszéjét mostanság az, aki  Rómához köthető oldalakon próbál meg posztokat, ne adj isten a mutatott játékhoz kapcsolódó elemzéseket publikálni. Bevallom férfiasan az utóbbi hetekben, én szinte már csak a kollégáim iránti tiszteletből, és megbecsülésből olvasom el egy adott meccs értékelőjét, hiszen tudom, hogy mennyi munkaóra áll némely jól összeszedett posztban. Talán jobb is,hogyha néha egy számunkra kedvezőtlenebb (szar) eredménnyel záruló találkozó értékelőjét nem frissen tálalunk, mert ha csak magamból indulok ki, akkor a forgatókönyv a következő: Van a meccsre 4 söröm (5, ha esetleg túl sokat állna a játék), aminek az utolsó kortyát is lenyelvén egy jóízű magyaros káromkodással basszátok meg ezt a szart konstatálom az eredményt, és ennyi.

Tegye fel a kezét az, aki van akkora mazochista, hogy másnap, biztos ami biztos alapon azzal kezdi a napot, hogy elolvassa, hogy mennyire bődületesen szarok voltunk,előző nap, és hogy a mutatott játék(?) milyen katasztrofálisan ötlettelen  volt.  Ugye hogy nem sokan vannak? Az emberi természet már csak ilyen. Minket viszont kötelez az eskünk így a tegnapi találkozóról is megpróbálok valami, az olvasók (remélhetőleg lesznek, és nem hiába maradtam fent az éjjel) számára is fogyasztható tartalmat összefércelni. Az enyhén clickbait-es főcím után térjünk rá a mérkőzésen látottakra. Az elmúlt napok  eseményei jelentősen felkorbácsolták az állóvizet a csapat háza táján, a gyenge teljesítmény és a csapat meghatározó játékosainak kiárusítása miatt áll a bál a szurkolók, és az inkompetensnek tűnő vezetőség között, amihez  mindenkinek van néhány keresetlen szava.  A nyáron elment Salah, és Rüdiger, a  téli mercato vezéráldozata pedig feltételezhetően  a Bosnyák csatárunk  Edin Dzekó lesz…

Eme baljós árnyak tudtában vágtak neki fiaink a találkozónak, ami, ha pusztán csak a statisztikai adatokra alapozunk  híven tükrözi a mérkőzés végkimenetelét. A Róma valamivel többet támadott, mégis a Sampnak voltak veszélyesebb helyzetei, a végeremény döntetlen lett, hogy igazságos-e azt ki-ki döntse el maga, az biztos, hogy  Daniele Orsato, és a VAR vitték a show-t a mai meccsen is.

VAR. Leginkább egy öreg fröccsöstöl lopott mondattal  tudnám jellemezni a jelenlegi rendszert, miszerint: „Jó dolog a pin@, csak kár, hogy nem adnak vissza belőle a boltban…”

Samp var-os gólját megelőzően, minimum egy, de inkább kettő kezezés gyanús szituáció is történt az ellenfél büntetőterületén belül, amit természetesen a videóbirót kezelő spori semmisek tekintett, mondanom sem kell a Róma kárára természetesen, az pedig már csak hab a tortán, hogy a genoai csapat megadott büntetőjét csak a vakok számára nem egyértelmű szabálytalanság előzött meg, és itt most nem Kolarov kezezésére gondolok….

Mindegy, kár lenne csak a bírókra fogni a mérkőzés végkifejletét, a vendég csapat egyébként is enerváltan, és ötlettelenül játszott, mint ahogy azt teszi már, hetek, mit hetek, hónapok óta. A séma mindig ugyanaz volt, a játékosaink elszaladtak a széleken, és próbálták Dzekóra beívelni a labdát, amit a Sampdoria játékosai javarészt remekül semlegesítettek. Sajnos a kreativitás szikrája csak Schick, és a debütáló Antonucci beállása után kezdett el pislákolni. Köztünk legyen szólva, megfelelő támogatással szerintem jó lesz majd ez a Cseh gyerek.

Egy szónak is száz a vége, EDF-nek és Monchi-nak sürgősen ki kell találnia valamit, mert a jelenlegi koncepció  nem tartható fenn sokáig, ámbár azt mondják az okosok, hogy a Seria A-ban 40 pontot kell abszolválnia egy csapatnak a bentmaradáshoz, szóval:

Forza Roma!

 

Onedinkenedi:

View Comments (53)

  • Az én kezem fent van. úgyhogy ezek szerint nem sajnálom magamtól a kínt.

    Én személy szerint egyik edzőnél sem szerettem ezt a taktikát, hogy a centerre tolunk fel minden labdát. Sokkal közelebb áll hozzám az a stílus, mikor kombinatív sok passzos játékkal hozzuk helyzetbe a leendő góllövőnket. Annak idején pont ez tetszett meg a csapatban, hogy egyedüli csapatként nem a szokásos olasz focit játszottuk. Egy bajnoki cím és pár kupa erejéig meg is lett az eredménye. Jelenleg pont a Napoli játssza azt a focit, amit annak idején mi. Az egy centeres játék könnyen kiszámítható és ha két ember rajta van az emberen, akkor le is védekezhető. Nekünk ez megy hónapok óta, nem csoda, hogy nem tudunk gólt szerezni.

    EDF-val kettős érzésem van. Az egyik az, hogy az elmúlt években üde színfoltja volt a Sassuolo csapata a bajnokságnak, szerényebb képességü játékosokkal. Nálunk miért nem tud sikerülni? Nos, szerintem azért mert hiába mondják sokan megkapta a játékosait, oszt kuss van és tessék dolgozni..Igen, megkapta Defrelt, de őt is Dzeko cseréjének/tűzben tartásának volt szánva. Mire idejött elment Salah és megkapta helyette Schicket, ami valljuk be egy 4-3-3-as rendszerhez sehogy nem passzol. A cseh gyereket nagy tehetségnek tartom, 22 éves, jó fizikumú, a labdakezelésén látszik, hogy nem kis potenciál van benne. Minél több játék kell neki és türelem, ennyi. VISZONT, a Momoval keletkezett űrt máig nem sikerült betölteni. A vezetőség biztos úgy gondolta, hogy Karsdorp játszik jobb védőként és Florenzi majd megy az eredeti posztjára, előre. Ez nem is lett volna rossz elképzelés, csak balszerencsénkre a premieren el is vesztettük őt fél évre, szóval Back to the future és kezdem sajnálni Flot is, hogy lassan az egész pályafutását hátul tölti, holott nem ott kéne. EDF-et is sajnálom, hogy nem úgy igazoltak neki, hogy az megfelelő legyen az ő rendszeréhez. Egyedül Ünder az, aki arra a posztra érkezett, de senki nem gondolta komolyan a vezetőségből, hogy majd fénysebességgel fogja megváltani a Serie A-t.

    Amit én tennék, ha mát tényleg pénz kell (ismét)..Eladnám Dzekot, ott van helyette Schick. Játszodjon minél többet. Ez a szezon már most kuka. Addig megjön az önbizalma és jövőre nekünk lesz az egyik legkreatívabb befejező csatárunk. 30 millából nem biztos el lehet hozni egy szélső támadót és mivel Carrasco most a legfelkapottabb név, még örülnék is neki, de neki az értéke 40 milla, szóval ah Monchi el tudja hozni az ajánlott kölcsön+kötelező 25 milliós opcióval, akkor az nagy üzlet. Ha még idő van rá A. Vidal kéne jöjjön a Barcaból, Emerson maradna a helyén és akkor azt mondom van esélyünk a Sahtar ellen.

    Valahogy jó lenne kimásszunk ebből a gödörből. Hétvégén már adva is van a lehetőség, kérdés a srácok fejében mi lappang jelenleg. Ha pedig Monchi eladja a körbeudvarolt két játékosunkat, de nem hoz helyére senkit, főleg bal szélső védőt, akkor egy hivatalos magyarázatot elvárok tőle és egy kupákkal teli profilképpel nem fogom beérni.

    • mégiscsak egy fórum, szóval vitatkozzunk akkor:
      1, a kreatív, sok passzos foci az inkább a Cassano-Totti időszaktól jellemezte az együttest (2003/4). Ez Capello érdeme volt, előtte inkább a középcsatáros játék volt előnyben nála (a 2001-es bajnoki cím Batistutaval). Majd Spalletti hamis kilencese hozott változást, de ő ezt kényszerből alkalmazta, mert nem volt tisztességes befejezője (a második regnálással ez egyértelműen kiderült). Voltak kisebb megszakítások (mint az 5 edző éve, vagy Ranieri, amikor a védekezés lett fontosabb a gárdának és nem az előrejáték). Enrique-nél mindegy volt, Zemannal, meg mindenki támadott szóval eljutottunk Garciaig, aki viszont valóban nem a centerjátékra épített. Ezzel az eszmefuttatással csak azt próbáltam cáfolni, hogy a centerjáték tőlünk szokatlan, esetleg szükségtelen lenne (sőt Spalletti mondta egy meccs előtt, hogy ha hamis kilencessel játszol, akkor mindig ugyanúgy játszol).
      2, Szerintem EDF nem kapott jobb játékosokat a Sau-ba sem (már legalább is olyat, aki jobban illeszkedett a posztra). Az tehát, hogy most azért nem megy neki, mert nincs kinyalva a segge, egy vicc. Egyrészt egy edző abból dolgozik, amit kap. Márpedig ő kapott egy jó alapot, hiszen megkapta a tavalyi 2. helyezettet, amiből 1 azaz 1 játékos hiányzik. Ezen logika alapján a Napolinak össze kellett volna zuhannia, mikor távozott Higuain (valóban kisebb válság volt is, de aztán 3. helyre bejöttek 86 ponttal!).
      Szerintem az eredménykényszer a gondja: egy Sassuolo és egy Róma ellen máshogy jönnek ki a csapatok, más elvárással. A Sau megteheti, hogy letámadjon és esetleges labdaszerzésből gólt szerezzen, mert az ellenfél feljebb lép, hogy támadhasson, ellenünk azonban jó az x is, így eleve nem jönnek fel.
      3, Szerintem Ünder továbbra sem szélső. Ő egy kreatív második számu csatár, vagy azok mögött játszó irányító. A képességeit nem is igazán tudja kamatoztatni azon a helyen (tekintve hogy nem atlétikus, és nincs sok választása, hogy kinek passzoljon).
      A többi egy álom kategória.

  • Ugyan idén először leülni megnézni a meccset már képtelen voltam, inkább elmentem helyette focizni, de az előzetes kezdőt látva, nekem kellemes meglepetés volt az eredmény. Nem gondoltam volna, hogy ezzel a támadószekcióval gólt fogunk lőni, megleptek a srácok.

  • Amikor középcsapatokkal játszunk, olyan a meccs színvonala, mintha két kiesés ellen menekülő lenne a pályán. Eljutottam oda, hogy nem tudok végignézni egy Roma meccset, mindegyik nézhetetlen, nem szórakoztat, idegesít. Tegnap is csak félidőig bírtam. Lassan 15 éve követem hétről hétre a csapatot, nálam ez most mélypont. Korábban is voltak szar eredmények de legalább volt olyan karakter a csapatban (sokszor egyszerre több is) aki miatt leültem meccset nézni. Igazolni kell, filozófiát kell váltani.

  • Előre is elnézést kérek :( Nem szoktam írni, viszont mindig olvasom a blogot és a hozzászólásokat. egyszerűen muszáj kiírnom magamból ezt az egészet. Imádom a csapatomat, és rohadtul szenvedek, hogy mindig mi szopjuk meg. Megnéztem a lazio Chievo meccset, ahol ugye az 5 gólból 2 megpattanó volt és egy Sorrentino betli. Ugye mennyire ismerős csak fasz másik végéről? Nyivákolnak a szomszédban, hogy így a bíró, úgy a bíró. Tavaly minket szidtak, h mennyi tizit kaptunk, holott év végén a lazio beelőzött minket. Én azt hittem ahogy néztem év elején, hogy szopik( ami annyit jelent, hogy igazságosan fújnak) a juve a VAR miatt, hogy végre realizálódnak a bíró tévedések, de a sporik rájöttek időközben hogy kell ezt is kijátszani. Egyszerűen leszarják... hisztizhetnek a szomszédban de ez a tegnapi meg az inter elleni mindkét meccs már több mint vérlázító. Én nem mondom, hogy szándékosan a "nagy" hármasnak fújnának, csak szerintem félnek tőlük, hogy megfenyítik őket, DE rendben szoptunk a bírókkal eddig is most is és ezután is fogunk nyugodjon meg mindenki. Ott van még a szerencse, mert persze az nekünk soha nincsen. Már kezdek rájönni, hogy nem is akarjuk. Az élet adja néha, de nem tudjuk kihasználni(Schick ziccer - juve). plusz magunkat szopatjuk(DDR -Genoa), Ezzel is együtt kell egy Roma szurkolónak élnie. Viszont azt már nehezen emésztem, hogy nézhetetlen a focink. Először nem érdekelt, mert jöttek az eredmények, de most?! botrány. Minek alakítjuk a keretet az edzőhöz, ha elmegy(leváltjuk). Jó persze, valamilyen szinten értem, mert ha nincs eredmény nincs mit tenni. Viszont akárhogy is nézzük, amiért itt tartunk azt annak az embernek köszönhetjük, aki miatt nem csak megkedveltem(Capello, Totti, Batistuta), hanem egyenesen beleszerettem a Romába, és ez Spaletti. Pjanic azért ment el, mert nem illet az ő játékrendszerébe. Ő egy ösztönös lusta zseni, és nem tudott mélységi irányítót játszani, mert ott dolgozni kell. Eladjuk a juventusnak(kinek másnak), akik azóta esküszöm szép focit játszanak, mellesleg megtanították Pjanicot küzdeni, és futni, mire az öreg kopasz lelép az interhez és rendbe teszi a majom icardinak a fejét, meg úgy alapból mindent. Mit ad isten lesz egy olyan edzőnk mint EDF, és egyszerre hiányzik egy kreatív irányító típusú játékos. Persze ott van Pellegrini, de ő még nincs kész. Dzekot vagy adjuk el most vagy soha, és cseréljünk edzőt, de majdnem ugyanez vonatkozik Nainggolanra. Egyik sem tudja a tavalyi szintet hozni,mert más a rendszer, és látszik rajtuk, hogy kedvetlenek. Salah mit tudott volna idén focizni nálunk te jó isten, persze hogy ő megy el. Nem megy, és ezt be kell ismerni, csak ez nem egy spanyol vagy német bajnokság, h ha 2 hónapig tökön rúgod magad akkor is bemész a 4be(Real,Dortmund). A lazio erőn felül teljesít, és valljuk be most nem fociznak se csúnyán se szarul (mondjuk akkor is rohadjanak meg:)), ha nem pukkadnak ki kurva nagy bajba leszünk. Ha nincs BL megint kiesik egy csomó lóvé, mert persze az FFP miatt is szopunk, és hiába 2-3 év múlva stadion, a szurkolók azt nem fogják megvárni, mert nem értik meg, mert ez itt Olaszország. Csak itt lehet azt megcsinálni, hogy elmész a szövetségtől egy óriási blama után, és valószínűleg te leszel a LEGA elnöke. Jah és akkor tetejébe Iturbe jön vissza, mert szétszakadt a térde, így a tököm tudja melyik mexikói csapatnak nem kell megtartania. Kihagytam valamit?Higgyétek el csak akkor leszünk nyerő csapat, ha úgy is nyerünk ha szarok vagyunk. Mi erre nem vagyunk képesek. Sajnos...

  • A Roma körül már egy ideje tart a bál, a lehető legrosszabb értelemben.

    Pallotta megint belekötött a szurkolókba az angliai előadásán, megint sikerült összehordania egy csomó ostobaságot és megadta az alaphangot a gyenge szerepléshez és a látszólag egyenlőre ismét negatív átigazolási időszakhoz. Külföldön van, nem érzi a város hangulatát és amikor jópofizni akar a különböző fórumokon, több kárt okoz mint hasznot. Fel kéne vennie valakit, aki elmagyarázza neki, hogy mit szabad és mit nem. Egyszerű dolgokra gondolok, például a Roma elnöke nem fotózkodik traktorok és mezőgazdasági munkagépek közelében, mert az amúgy "ősparaszt" Lazio szurkolók ki fogják gúnyolni a klubot. Vagy például nem vágok fel avval, hogy mi vettük az arcfelismerő rendszert az Olimpicóba, amely rendszert utána elsősorban (gyakorlatilag csak) arra használnak, hogy a kórusokat irányító vezérszurkolókat és a rossz számú székre ülő nézőket büntessék meg. Fel kéne már ébredni!!!

    Lényeges dolog, hogy Pallotta intézményes jópofizásai ellenére, továbbra is mostoha gyerekek vagyunk az olasz labdarúgás intézményeiben. A vezetőség látszólag nagyon nem érzi, hogy merről fúj a szél, ami nem is akkora baj, a Roma sosem feküdt jól, mindig lázadók voltunk. Szívesen meghagyom a "mintagyerek" szerepét a Lazionak, a Napolinak, vagy a milánói kínaiaknak. A probléma csak ott van, hogy mindig megkapjuk az Orsato bíró "urakat", akik viszont nagyon is tisztában vannak vele, hogy kivel szabad emberkedni és kivel kell meghunyászkodni.

    Közben az idén már egy ideje megint kitalálták, hogy Dzeko rossz csatár. Igen, persze, annyira rossz, hogy az utolsó két meccsen is két gólt rúgott. Most mondom, amikor állítólag szarul játszik: szerintem soha rosszabbat!!!

    De Dzeko már nem számít, mert állítólag már eladtuk... Vagy mégse? Evvel kapcsolatban lenne érv mindkét irányba. Az eladás mellett szól a kora, mikor kapunk ennyi pénzt a 32 éves Dzekoért? Ha ki akarunk szállni belőle, most kell eladni, meg már úgyis megvettük Schicket és Dzekóval jelenleg nem vagyunk eredményesek. Az eladás ellen szól, hogy még mindig Dzeko a legjobb csatárunk, jelenleg nem látom a keretben, hogy ki fogja megrúgni a góljait ha elmegy. Én biztos nem adnám most el, de érthető ha másként döntenek.

    Azt kell látni, hogy ha nem lesz meg az első 4 hely egyike, akkor megbuktunk. Ez a cél, ezt kéne teljesíteni. Mellékes, hogy kivel, Dzekóval, EDF-el, Schickkel...

  • Nyugi srácok! Ugye nem gondolta senki, hogy 5 napon belül kétszer megverjük a Sampot? Szerintem erre jelenleg két csapat lehet képes, ők most a scudettóért mennek....
    Én azt mondom, hogy vasárnap csúnyán ki lesz tömve ez a Samp. Majd emlékezzetek szavaimra! ;)

    • Elnézést, de szerintem ez a Samp nem sokat ér. Ideális esetben ezeknek viszonylag simán kellett volna verni két gólt az első félidőben. De hol vagyunk mi az ideálistól?

      Most már mindegy, vasárnap megütjük őket!

      • Természetesen ezzel nem arra céloztam hogy a Samp egy verhetetlen csapat...

    • Én azt gondoltam még decemberben, hogy nemhogy egymás után 2x megütjük őket, hanem, hogy közben az Intert és a Juvét is.
      Köszi az egy hónapja vijjogó ébresztőt ebből az álomból...

  • Cím tényleg nagyon fain lett ;) Jó, az egész cikk az, de azt már megszoktam ;)

  • Közben, csak mert jó hírekből sosincs elég, úgy néz ki, hogy El Shaarawy ki fogja hagyni a következő meccset is a Samppal. A vádlijára szedett össze egy izomsérülést, amit ma fognak műszeresen kivizsgálni, de nem túl biztatók a kilátások a hétvégére.

  • Néhány újság osztályzata a tegnapi meccsről:

    IL TEMPO

    Alisson 7; Florenzi 6, Manolas 5.5,
    Fazio 5.5, Kolarov 5; Pellegrini 6, Strootman 6, Nainggolan 5.5; Defrel
    5, Dzeko 6, Under 6.5. Subentrati: Schick 6.5, Gerson 6, Antonucci 7. Allenatore: Di Francesco 6.

    LA GAZZETTA DELLO SPORT

    Alisson 6.5; Florenzi 6.5, Manolas 6.5, Fazio 5, Kolarov 5; Pellegrini 7, Strootman 5, Nainggolan 6; Defrel 5, Dzeko 6, Under 5. Subentrati: Schick 6.5, Gerson Sv, Antonucci 6.5. Allenatore: Di Francesco 6.

    IL MESSAGGERO

    Alisson 7; Florenzi 6, Manolas 6.5,
    Fazio 5, Kolarov 5,5; Pellegrini 6.5, Strootman 6, Nainggolan 5.5;
    Defrel 4.5, Dzeko 6.5, Under 5.5. Subentrati: Schick 6.5, Gerson Sv, Antonucci 7. Allenatore: Di Francesco 6.

    CORRIERE DELLA SERA

    Alisson 7; Florenzi 5.5, Manolas 6,
    Fazio 5.5, Kolarov 5; Pellegrini 6.5, Strootman 5.5, Nainggolan 5.5;
    Defrel 4.5, Dzeko 6, Under 5.5. Subentrati: Schick 6.5, Gerson Sv, Antonucci 7. Allenatore: Di Francesco 6.

    LA REPUBBLICA

    Alisson 7; Florenzi 6, Manolas 5.5,
    Fazio 6, Kolarov 5.5; Pellegrini 5.5, Strootman 6, Nainggolan 5; Defrel
    5, Dzeko 6, Under 5.5. Subentrati: Schick 6, Gerson Sv, Antonucci 7. Allenatore: Di Francesco.

    LA STAMPA

    Alisson 7; Florenzi 6, Manolas 6.5,
    Fazio 6, Kolarov 5; Pellegrini 6.5, Strootman 6, Nainggolan 6.5; Defrel
    5, Dzeko 6.5, Ünder 5. Subentrati: Schick 5.5, Gerson 6, Antonucci 6.5. Allenatore: Di Francesco.

    CORRIERE DELLO SPORT

    Alisson 6.5; Florenzi 7, Manolas 6.5,
    Fazio 7, Kolarov 5; Pellegrini 7, Strootman 6, Nainggolan 6.5; Defrel
    5.5, Dzeko 7, Ünder 5. Subentrati: Schick 6.5, Gerson Sv, Antonucci 7. Allenatore: Di Francesco 7.

Related Post