X

Döntetlen az Inter ellen

Vasárnap este két gyengélkedő csapat készült a soros roncsderbijére, hogy véget vessenek elég kellemetlen időtartamúra húzódó veretlenségi sorozatuknak. Egyik sem járt sikerrel, így a Roma öt, az Inter hat meccse nem gyűjtött három pontot. Igazságos pontosztozkodás lett a vége.

Nem is tudom, mennyire érdemes a meccset önmagában tekinteni, mindenesetre a csapatok kezdői a következők voltak:

INTER (4-2-3-1): Handanovic; Cancelo, Skriniar, Miranda, Santon; Gagliardini, Vecino; Candreva, Borja Valero, Perisic; Icardi.

ROMA (4-3-3): Alisson; Florenzi, Manolas, Fazio, Kolarov; Pellegrini, Strootman, Gerson; Nainggolan, Dzeko, El Shaarawy.

Szóval, hogy hogyan tekintsünk dolgokra. Egyre inkább úgy tűnik, hogy itt már nyáron nem történtek meg bizonyos dolgok. Már tavaly is nagyon egysíkú volt a támadójáték azzal, hogy Pjanic lelépett, amit Spalletti még meg tudott oldani Salahra támaszkodva, idén viszont zárójelbe tehetjük az egészet. Di Francesco rendszerébe nem igazán illeszkedik Dzeko. Annak ellenére, hogy általában jobb, ha játszik, nem tűnik ideálisnak a helyzet.

Én a magam részéről ezt a meccset is elég borús hangulatban vártam, mert kicsit tartok tőle, hogy milyen változások lesznek most a Románál. Hosszú évek alatt sikerült felépíteni egy elég korrekt keretet (az, hogy hat év alatt soha senki nem tudta megszorongatni a Juventus-t, az mondjuk nevetséges), és ez a szezon is elég jól indult. Gyakorlatilag november közepéig négy csapat is többé-kevésbé hibátlanul szerepelt, ami sejthető volt, hogy nem egy sokáig fenntartható állapot, hát mi szívunk vele. A tabellával most nem is foglalkoznék különösebben, engem sokkal jobban izgat, hogy mi lesz a csapattal.

Az már megszokott, hogy amikor nyitva az átigazolási ablak, akkor mindenféle vad sztori szárnyra kap – mondjuk a Nainggolan – Kína történet komolyan váratlanul ért -, és tényleg nem is azon idegeskedem, hogy nyáron állítólag elmegy Strootman és Nainggolan is, mert minden nyáron elmegy mindenki, ráérünk ezen akkor gondolkodni. Dzeko és Emerson várható Chelsea-be igazolása viszont sokkal égetőbb kérdés. A tavalyi szezon két kulcsemberéről van szó, akik viszont idén nem töltik be ugyanezt a szerepet. Emerson helyén Kolarov az egész szezon legjobb teljesítményét nyújtja, így ha sok pénzt kapunk a brazilért, érthető a búcsú. Dzekónak nem való ez a rendszer, Di Francesco pedig ha változtat is a felálláson, kifordulni önmagából biztos nem fog, egy ilyen típusú játékosnak ennyire a komfortzónán kívül játszani semmi értelme. Ha sok pénzt kapnánk értük, és el is költenénk egy jobbszélsőre, vagy egy olyan játékosra, aki színt tudna vinni a Roma játékába, azzal jól jöhetnénk ki az üzletből, viszont épülő stadionok előtt a keretek alaposan meg szoktak gyengülni, és a Roma egyébként sem az Arsenal vagy a Juventus. Hosszútávon garanciának is vehetjük a stadiont, rövid távon viszont szívhatunk is vele.

A mezőnyjátékosok közül az egyik legjobb volt.

Hogy a meccsről is essen néhány szó, semmi meglepőt nem láttunk, leszámítva, hogy egy kapus gólpasszt ad. Sok sérülttel érkeztünk Milánóba, így a támadók között Nainggolan kezdett, aki javarészt baloldara húzódott ki, de a többiekhez képest azért elég kötetlenül mozgott. Gyakran megfordult középen is, talán ezzel próbál lendíteni Di Francesco a támadójátékon, a belga tavaly ebben a  pozícióban sokat hozzátett ehhez. A Roma magasan letámadott, ezt nagyon szépen megtanította Di Francesco, ami azért roppant fontos, mert kreativitás hiányában leginkább csak ilyen labdaszerzések útján tudunk helyzetbe kerülni. A három támadó mellett Gerson is fent maradt ilyenkor, és ebből meg is voltak a lehetőségeink. El Shaarawy jobboldalra húzásán gondolkodtunk többen is, valószínűleg ezzel kompenzáltuk az egyébként nagyon balra húzott támadójátékot. Tegnap leginkább ő tudott szélről veszélyt kialakítani, Santon a gólt leszámítva sem nagyon bírt vele, és akadtak érdekes bírói ítéletek is azon az oldalon.

Tiszta játékból viszont az Inter volt veszélyesebb, vagy egy beadás, vagy Perisic játéka révén, ezeket nagyon nehezen tudta a védelmünk lekövetni. Többször is beszorultunk, és sokszor egyedül Alissonnak köszönhettük, hogy megúsztuk. Róla nem lehet semmi újat mondani, az biztos, hogy a legjobb kapus, akit én láttam ebben a csapatban. Az egyik nagy bravúrja után Di Francesco megunta, hogy Perisic révén folyamatosan veszélyeztet az Inter, és átállt három védőre Juan Jesus behozatalával. Ez szerintem hiba volt, a középpálya így teljesen megsemmisült, Strootman egyébként sem tűnt teljesen fittnek, így meg aztán az Inter közvetlenül a védelemre vezethette a labdát. A 86. percig bírtuk, amikor egy beadás után a három védő dacára teljesen egyedül maradt Vecino, és kiegyenlített. Végig benne volt, hogy egyenlít az Inter, de ez a gól önmagában levédekezhető lett volna, méghozzá nem is nehezen. Tudjuk be a folyamatos védekezésnek.

Valamit gyorsan ki kell találnia.

Még van egy bő hét az átigazolási szezonból, és most ez a legfontosabb. Valamit húznia kell Monchiéknak, mert házon belül nem látszik a megoldás a Roma problémáira. A BL-ben verhető ellenfelet kaptunk, a tabellán még kúszhatunk valamennyit felfelé, lehet még ez egy szép szezon is akár, de azért a piacon is tenni kell.

Curvasud93:

View Comments (67)

  • Azon túl amiket leírtál nem is nagyon lehet mást leírni a meccsel kapcsolatban.
    Most talán nem volt annyira "kitérdekel" feeling közben de azért játszottunk már klasszisokkal is jobban. Amit nem nagyon értek, hogy Dzeko lecserélésével miért várt a 85. percig..?? Félidőben behoztam volna Schicket. Őszintén, 5-8 perc alatt mit várnak/vártunk a sráctól? Dzeko sajnos most meg épp olyan volt mintha az első perctől emberhátrányban játszottunk volna. Teljes mértékben dekoncentrált volt, látszott rajta, hogy fejben nagyon nincs ott. Kolarov mellé sürgősen kell egy paripa, mert látszanak rajta a fáradtság jelei, a korábbi sikeres cseleinek elenyésző százaléka sikerült csak. Nem ártana néha pihenni de amíg nincs oda még valaki, addig sajnos ez van...
    ElSha szerintem kifejezetten jól ment, bár ez nem újdonság, legtöbbször él a kínálkozó lehetőséggel. Ami viszont a legpozitívabb az ismét Gerson volt, rengeteg labdát szerzett és sokat ütközött, igazán hasznos volt a játéka. Viszont, hogy ez nem Ninja helye az is biztos!
    Nagyon remélem, hogy minőségi helyettesítés lesz, amennyiben valóban létrejön a Dzeko/Eme kettős eligazolása!
    Jó lenne egy kis sikerélmény már, remélem most rövidtávon a sikeres igazolások a sakhtar elpicsázása ad okot örömre, hosszabb távon pedig az "épülő" stadionunk és a vele járó kellemes dolgok csalnak mosolyt az arcunkra és hoznak trófeákat a vitrinbe.
    Addig pedig nem marad más mint minden meccsen szurkolni és bízni a legjobbakban!
    Forza!

    • Kolarovnak van csereje jah bocs volt, epp kost adjuk el mert olyannkurva jol allunk szelso vedokbol:-)

      • Igen, ez az.. :)
        Így már balon csak egy, jobbon meg senki (csak FLO, de ő meg nem igazán az...), Peres meg bukó....

        • Amugy jobb oldali tamadasunk Flo fellepesevel megoldodna, csak egy kibaszott jobb bekk kene fel evre kolcsonbe. Mert ugyre nyarra holland pali csak felepul

  • Ahogyan telik az idő, számomra az kezd a legidegesítőbb lenni, hogy egyszerűen nem értem a koncepciót. Lövésem sincs, hogy a csapatomnál mik a tervek.
    Márpedig valami koncepció tutira van. El nem hiszem, hogy Monchi meg Difra csak úgy összevissza durrogtatnak, hogy akkor ő jöjjön ők mehetnek, az kell az nem.
    Mik a tervek? Ezek a tervek hosszú távú tervek?
    Nem tegnap óta nézek olasz focit de egyszerűen lövésem sincs, hogy mik klub céljai.
    Vagy majd két év múlva mikor nyertek egy EL-t vagy 3 év múlva mikor nyertek egy Scudettot akkor majd csettintek, hogy az ezért volt?

    • Szerintem roppant "egyszerű" a történet (persze nem, de mégis).
      Most még 40millió EUR bevételt kell generálnunk a szaros FFP miatt, ez tény. Eladunk játékosokat, hogy többletbevételre tegyünk szert. Dzeko esetében ez most aktuális, mert fiatalabb nem lesz és valljuk be 30+10M euró jelenleg nem rossz pénz érte. Emerson mint térdsérült (benne van az újabb..) 20+5ért ugyan nem egy főnyeremény de mivel kell a pénz így kénytelenek vagyunk eladni. A mindenkori játékosainkra pedig a "van az a pénz" elv vonatkozik. A pénzből veszünk "bevált", idősebb, rutinos játékost és mellé fiatal, még olcsó tehetségeket. A rutinosabb játékos kevesebb fizuért még lehúz pár évet nálunk, a fiatalt meg eladhatjuk újabb többletbevétel fejében, persze amennyiben nem Iturbékat veszünk. Stadion és újabb szponzorok nélkül ez így fog menni, aztán majd meglátjuk, hogy a Stadio della Roma mennyiben fogja megváltoztatni ezt a tendenciát.
      Jelen pillanatban mint profitorientált, gazdasági "vállalat" működünk.

      • Hogy a tokombe kene 40misi akkor az angolok vagy psg mi a tokomet csal hogy mindig minket szivat ez az ffp?

        • Remélem most nem hülyeséget fogok írni, ha igen akkor javítsatok ki..!
          A PSG és angol klubok annyival különböznek, hogy míg az angoloknál eszméletlen bevételt generál csak a közvetítési jogdíj (a világon a legmagasabb) nálunk csak a töredéke, ehhez a szokásos jegybevétel stb...
          A franci "óriás" azért más tészta mert ott annyi pénze van a sejkeknek, hogy vesz egy céget magának más nevére és feltünteti mint támogató, pedig lényegében egy szaros "tőkeemelést" hajt végre, de ugye az FFP hez tiszta bevétel kell.

          • Pont hozzáírtam a fél választ az előzőhöz, de még annyit hozzátennék, ami beszédes, hogy ha belegondolsz, hogy minden évben úgy hajtunk végre tőkeemelést, hogy banki kölcsönt veszünk fel, akkor úgy érthető :)

        • Elképzelem, hogy Pallotta ugyanezekkel a szavakkal kérdezi az UEFA-t hivatalos levélben. :)

    • Lehet nem a te szemeddel van a baj, egyszeruen nincs, amugy biztos csak mi vagyunk pesszmistak, de most valahogy nehez optimistanak lenni.
      Sampot oda vissza megverjuk majd a shatort ki a blbol mikozben a benevento veri a napolit es a juvet egybol jobb kedvunk lesz majd a blben 8 kozott mondjuk a liverpoolt es kozben rajovok h almodok.
      Samp ellen mar aztem 4 pontnaknis orulnek...

      • Egy nagyon egyszerű példával hessegetném el a nagy pesszimizmust. :)
        Vess egy pillantást a Milanra, akik majd200millió euró értékben "erősítettek" és a hátunkat nézik a 10. helyről...arányaiban nézve sokkal több pénz áll a rendelkezésükre (igaz rájuk is vonatkozik az FFP) és mégis mi vagyunk ott ahol és nem ők, de ha ettől még nem javult volna közhangulat, akkor még vegyük hozzá, hogy ők azért valljuk be jobban be lehetnek szarva hisz a megannyi kupájuk, múltjuk is kötelezné őket az első négybe és lám...
        Nem mondom, hogy derűs a helyzetünk de közel sem olyan rossz mint arra a közhangulat engedne következtetni.

        • Esz nelkul nincs ertelme, vettek ket centertnmi a tokomnek?van 4 belso vedojuk klasszis, folytathatnam

          • Ennyi, tehát a koncepció ott még rosszabb mint nálunk, hisz nekik volt keret és lehetőség arra, hogy erősítsenek és nem sikerült a vakoknak, nekünk eladni-venni, eladni-venni kell és mégis itt vagyunk.

  • Tudom, hogy Milánóban játszottunk, de szerintem ez a döntetlen akkor is egy rossz eredmény volt.

    Di Francesco nem tudott felnőni a feladathoz, egy öngyilkos taktikát választott a meccs végére és végül elvéreztünk. Tulajdonképpen Alissonnak és a védelemnek köszönhetjük, hogy nem kaptunk ki. Ugyanakkor azt is el kell mondani, hogy nem tudhatjuk, hogy mi történt volna ha más taktikát, más cseréket választ és őszintén szólva nem jókor sérült le DDR, Perotti és Gonalons.

  • Mit kell tudni erről az Emersonról?
    nekem annyi van meg hogy olaszból, komoly sérülés után, nem az első számú célpontunk az adott posztra, tehát mint minden igazolásunk Conte alatt.
    köszi

    • A széteső Palermóból hoztuk, és nagyon rosszul kezdett a Romában, aztán pár hét padozás után kényszerből ő kezdett, és hirtelen megtáltosodott. Védekezésben sem rossz, de inkább a támadóbb szélsőhátvédek közé tartozik, gyors, technikás, nagyon jól lő, posztjához képest jól is cselez. Tavaly meglepően fegyelmezett is volt, pedig az ilyen típusú játékosok gyakran feledkeznek elöl. Alonsohoz hasonlítanám.

    • Félretéve a technikai tulajdonságait egy nagyon aranyos srác, aki kiteszi a lelkét a csapatért. Ez nem pattog, nem pofázik, szerényen teszi a dolgát.

      Az egész karrierje arról szólt, hogy átnéztek rajta, azért vették meg Brazíliából, mert szinte ingyen adták és azért vette meg a Roma, mert a Palermóban is leírták. A Palermo cserepadjáról vettük (Lazaar cseréje volt) és kiderült hogy döbbenetesen jó üzletet csináltunk. Zamparini, a Palermo nagy szakértő elnöke elmondta róla, hogy rendes srác, csak nincs személyisége és neki sosem tetszett.

      Ehhez képest tavaly nálunk az egyik legjobb balbekk lett a Serie A-ban! Ennyit a tökkelütött Zampariniről. :) Tavaly akkorát robbant, hogy ugyebár még az olasz válogatottba is behívták.

      Eleinte voltak vele gondok bőven, például oroszlánrésze volt a kiesésünkben a BL-ből a Porto ellen. Viszont egy kis gyakorlás után taktikailag megkomolyodott, technikailag meg már eleve nagyon jó volt, hiszen a Santosból jött. Ráadásul kiderült, hogy fizikailag is bírja az európai iramot. Nagyon jó játékos és alig 23 éves!

      Egyetlen óriási kérdés van: a sérülése. A térdszalag nem játék és neki a bal térde tropára ment, a tavalyi szezon utolsó meccsén a Genoa ellen. Viszont legalább jó helyen műtötték, elméletileg még lehet olyan jó mint a sérülése előtt.

    • Meg van még egy sztori Emersonnal kapcsolatban, ami nem is annyira Emersonról szól, nem Emersont minősíti, de egye fene, ha már szóba került leírom.

      Amikor bekerült a Santos első csapatába, akkor ott éppen Neymar volt a kiskirály, a trendi Neymart személyesen Pelé koronázta meg, kinevezte az utódjának és gyakorlatilag azt csinált, amit akart.

      Neymar egyik "remek tréfája" volt, hogy egy borotvával kopaszra nyírta Emerson fejét. Pontosabban hagyott a feje búbján egy kis hajat, amitől úgy nézett ki mint Ropi, a bohóc a Simpsons-ból, a tarkójára meg vágott egy ikszet. Csak mert Neymar egy ilyen rendes, vicces srác. Majd jusson az eszünkbe, amikor megkapja az aranylabdáját.

  • Közben mindenhol azt írják, hogy állítólag eladtuk Emersont a Chelsea-nek (20 millió), már csak a hivatalos bejelentés van hátra és állítólag már Dzeko is rábólintott az átigazolására, szintén a "Bundás Tóniékhoz", most ha igaz a fizetéséről tárgyal az angliusokkal.

    • Igaz.
      A fizu is megvan (7miska).
      Kíváncsi leszek a hogyan továbbra....mennyit áldozunk be és kiért...

      • Nem hittem volna, hogy Dzekót tényleg megveszik csak a bajnokság kedvéért és hogy így eladjuk, de a jelek szerint nem ízlik neki az EDF féle rendszer, meg hát gondolom az a fizetésemelés se semmi.

        Hogy kit fogunk venni a helyére? Szerintem már megvettük Schicket, cserének meg ott van Defrel. Aztán, hogy ez mennyire lesz hatékony, az majd elválik.

        Több helyen azt írták, hogy a Roma inkább jobb szárnyat szeretne venni, de én nagy kiadásokat oda se várok, max valami izgalmas ifjú titán, vagy valami másfajta lutri. A lényeg, hogy ne kerüljön 10-15-nél többe és lehetőleg valami diszkontos fizetési móddal jöjjön, mondjuk kölcsönbe és kétéves részletekkel.

          • És nevetni fogtok, de én még mindig bízom a kis törökben! Szerintem ha megszokja a Serie A-t és magára szed egy pár kilót, meg egy kis tapasztalatot, egy normális csapatban igenis működhet.

  • Ugye ha eladjuk Dzekot marad shick es defrel kozepre es 3 szelso. Nah ebbol akarhogy nezem csak 3 csataros jatek johet ki ket szelsovel. Igy a csapat kulcsa a center. Johet ide ziejceh vagy barki a center lesz a donto. Ez a cseh gyerek fog nwkunk szarni 20 golt mikor eletebe rugott 10et??? Hat nem tudom. Az meg remalmaimba szerepel h Defrrel a Roma centere, sirva rohognek az elodok, mikozben 4 rivalis osszerakott baszott eroa keretet es a Lazio meg kb vakokkal szarnyal...

  • Tegye fel a kezét, akinek eszébe jutott miután beverte a 2. gólját a cselszkinek a BL-csoportkörben, hogy pár hónap múlva ott fog játszani!
    Senki?
    :D

    • Nekem még mindig nehezemre esik elhinni, semmi értelme az egésznek.

      • Ugye?
        Vagyis biztosan van valami értelme vagy oka, de ezt mi megint nem fogjuk megtudni. Marad a találgatás, összeesküvés elméletek gyártása, morgás stb...
        Ezért az egyért kvra mérges vagyok a Vezetőségünkre, Tottistól, Monchistól, Baldissonistól, mindenestől.
        Mindenféle durrogásnak, pletykának elejét lehetne venni ha valaki kiállna aztán kerek perec megmondaná, hogy figyu srácok még idén kell 40 vagy 50 misi a FFP miatt. Nincs mit tenni most őket el kell adnunk.....
        Nem szólnék egy szót sem, meglenne róla a véleményem de tudomásul venném.

        • Azért ugye az megvan, hogy más kluboknál dolgozók is olvasnak híreket. Ha kiteszünk egy szarban vagyunk táblát akkor az életben nem kapunk normális árat egy játékosért se. Ha azt mondjuk minden rendben van, akkor viszont ahhoz hogy elvigyenek bárkit elég pénzt kell fizetni.
          Az más kérdés, hogy én ezt a két játékost reálisan 65-70 közötti ár alatt nem adtam volna el, de ezt már a vezetőség tudja. Csak most ne az legyen, hogy veszünk ebből egy 50m-s sose bizonyított játékost, majd a nyáron eladjunk Nainggolant és Alissont...

          • Nem szeretnék károgni, de várhatóan a két említett játékosból legalább az egyik távozik majd a nyáron. Elnézve az amerikaiak játékospolitikáját... (szomorú)

          • Igen, eddig minden évben eladtak legalább egy valakit: Lamela, Marquinhos, Pjanic, Salah és még sorolhatnánk. Én sajnos most Alissont féltem, ha továbbra is így teljesít, akkor meg fogják találni őt is. :(

          • 1 sztár menni fog minimum, csak eddig télen nem volt divat el adni a csapat centerét...

          • Mostanában ( a világpiaci árakat elnézve) kaptunk valakiért normális árat?
            Szerintem a helyzetünk egy-egy tárgyalás megkezdésekor már nem lehet nagyon alárendeltebb mint most....

          • Azért azt is látni kell, hogy Dzeko már nem fiatal, Emerson pedig egy nagyon csúnya sérülésen van túl, nem lehet biztosan tudni, hogy hogyan fog visszajönni.

          • Igen ez mind igaz. Számomra akkor is nagyon fájó ez a dupla-pakkos biznisz.
            Amit Te is többször leírtál, Emerson egy nagyon szimpi srác. Dzeko-t még csak megérteném az általad említett okokból is, de Emersont nem veszi be a gyomrom.
            Pláne, hogy Kolarov 32 éves!!
            És habár a szezonban eddig az egyik legjobb teljesítmény az övé (ez mondjuk a többieket is minősíti), szerintem lassú és egyre inkább kiszámítható!
            ( Van az a csel amit mindig nyomat, vagy bejön vagy nem aztán szevasz.)
            Jövőre meg 33 lesz, komolyan tőle várjuk hogy majd fel-le masírozik a bal oldalon?
            Meg ugye emlegetjük, hogy csúnya sérülésből jött vissza. Akkor ezek alapján a Karsdorpra is keresztet vethetünk, nem? Pedig aztán, hogy várja mindenki...

          • Én Dzekót se értem. Nem értem a Chelsea-t és nem értem a Rómát se. Szerintem Dzeko bebizonyította tavaly, hogy egy jó csapatban mire képes. Most nem megy neki annyira, de szerintem ez részben a körülötte zajló változások miatt is van. Ha most elmegy, akkor hogyan fogjuk pótolni? Attól tartok, hogy egyenlőre ugyanúgy lesz pótolva, ahogy Salah.

            A Chelsea meg a jelek szerint megengedheti magának ezt a kiadást, még úgyis, hogy Dzeko nemsokára 32 éves lesz és az idén nem játszhat a BL-ben. Nem hittem volna.

          • A Chelsea mikor nem engedhettte meg magának? Ezeknek a százmilliós igazolásoknak ő az okozója,mert Abramovici kezdte el elsőnek azt a játékot játszani, hogy azt veszek meg magamnak, akit akarok és mindenkire bőven rálicitált úgy az átigazolási pénzre, mint a játékosok fizetésére. Meg lehet nézni hol tartunk most..222 millió..

          • Dzeko elég érdekes kérdés. Én sosem tartottam annak a "magától kialakítom a helyzetet és beverem" típusú csatárnak, de egy jól támadó csapatban nagyon sikeres tud lenni. Jól érkezik a kapu elé, a helyzetei nagy százalékát belövi stb.. Amikor jött Spalletti éreztem hogy neki be fog indulni az üzlet, mivel a kopasznál mindig eredményes támadó játék volt. Most hogy EDF az edző és nem annyira megy a csapatnak (vagy inkább a védekezésre van helyezve a hangsúly) már nem is olyan eredményes mint tavaly. Úgyhogy igazából nem annyira sajnálnám ha eladnánk (vagy már el is adtuk) ha lenne kivel pótolni. De ennyi pénzből ma már nem igen lehet alkotni...

            Amúgy csak én érzem úgy, hogy Monchi elad mindenkit, akit Sabatini okosan idehozott és bevált? Persze ezzel nincs baj ha helyettük nagy spílereket hoz, de Defrel meg Gonalons után kicsit szkeptikussá váltam.

          • Az FPP be nem tartása mellett, (furcsa módon a fosokbeleannyiolajatamennyitakarok csapatokat nem veszik elő érdemben) mindenki nagy örömére bejelentettük, hogy elfogadták a stadion tervezetet és új játszóház fog épülni, amit mostmár mindenki tud, ezzel együtt azt is, hogy pénzre van szükségünk. Az amcsiknak van pénzük, de közel sem annyi, hogy csak úgy a reggeli kávé után rábólintsanak egy 30-40 plusszos játékosra. Nem telik rá, sajnos. Majd, ha elkészül az új stadion, akkor egy teljesen új világ fog kezdődni számunkra, addig meg könnyes szemmel kell olvassuk azokat a híreket, amelyekben a legjobb játékosaink más klubokhoz igazolnak. Dzekot lehet pótolni, viszont hosszú távon Emersonra lehetett volna számítani.

  • Vajon ha hivatalos lesz Dzeko és Emerson, akkor már előkerülnek normálisabb nevek is?
    Szerintem a nyáron rá kellett volna repülni Thauvin-re. Az ő személyében lett volna egy társa Dzekonak, akinek köszönhetően azért eredményesebb félévünk lenne. Év közben meg figyelhették volna Schicket, ha valamit alkotott volna a Sampban, akkor lenne értelme ajánlatot adni érte és 40-nél nagyon nem ment volna feljebb az ára.

    • Mindenképpen muszáj volt venni valakit Salah eladása után, valamivel meg kellett nyugtatni a szurkolókat. Más kérdés, hogy miért pont Schicket? Taktikailag és technikailag nem olyan mint Salah, nem igazán pótolja az Egyiptomit, alkatilag inkább Dzekóra emlékeztet. Lehet, hogy monchiék már a nyáron is Dzeko utódját keresték?

      • kellett Schick mert népharag lett volna? Értem, akkor most biztosan nem lesz népharag, ha Dzeko elmegy. Vagy akkor a szurkolók feladták? Szerintem Schick megvétele felesleges rizikó volt, sok pénzért. Tényleg csak, hogy legyen valaki. Így nem lehet mercatot levezényelni. Hiába mondják, hogy Monchi fűű de jó, de könyörgöm... Amikor Ljajicot megvettük, akkor már lehetett tudni, hogy Lamela elmegy, mégsem jelentették be addgi, amíg létre nem jött a szerbbel a biznisz. Így kell pótolni, lehetőleg azonnal. Nem úgy, hogy Mahrezzal 1 hónapot szarakodunk, miután 2,5 hete eladtuk Salaht, majd veszünk valakit gyorsan. Nonszeszn.

        • Nem! Nem Schick kellett, hanem ahogy te is mondod egy bármilyen drága igazolás, hogy befogják a szurkolók száját. Eladták Salahot és hiába próbálkoztak, a Leicester nem adta Mahrezt, kellett valaki.

          Volt valami sorsszerű abban, ahogyan Schick végül a Rómában landolt. Először megbukott a Juve orvosiján, utána meg az Internél a kínaiak az utolsó pillanatban nem bólintottak rá az igazolásra, ahogy Sabatini fogalmazott, "nem jött meg a pénz".

          Ha Dzeko tényleg el fog menni, akkor most elméletileg lesz lehetősége bőven a csehnek, hogy bizonyítson, csak mert eddig nem sokat mutatott annyi pénzért.

Related Post