X

A kiesőzóna szabadulóművészei érkeznek

Újra találkozhatunk a tavaly csodával határos módon bennmaradó calabriai együttessel. A múlt heti két fontos meccs után most egy papíron könnyebb feladattal áll szemben a csapatunk: otthon kell hozni a 3 pontot egy kiesés ellen küzdő kis csapat ellen. Eddig Di Francesco Roma-ja számára ez nem okozott problémát, reméljük most sem fog.

Egy genoa-i ötös után érkezik az ellenfél.

Érdekes csapat lesz az ellenfelünk. Ahogy tavaly, idén is az övék a „legolcsóbb” keret, mégpedig még a SPAL-tól is bőségesen lemaradva. Ennek ellenére tavaly egy hatalmas hajrának köszönhetően mégis sikerült kiharcolni a Serie A szereplést így értelemszerűen nem szabad lebecsülni őket. Érdekes módon nem az történt, hogy eladták volna a tavaly értékessé vált játékosaikat, hanem konkrétan 0 bevételt produkáltak. Ennek ellenére azért bővítették a keretüket, befektettek egy minimálisat. Ezzel és a tavaly összegyűjtött tapasztalattal együtt már nem is kezdtek olyan rosszul mint korábban: egy népes 6 pontos társaság részét képezik a kiesőzóna felett (A Genoa, Udinese, Cagliari, Hellas mind ennyit gyűjtött.) Ezt a 6 pontot az eddig mindenki által eltaposott Benevento elleni győzelemmel, két vetélytársuk, Verona és SPAL elleni döntetlennel valamint egy Torino-tól lopott meglepetés 1 ponttal hozták össze. Látszik azért, hogy nem épp a nagy csapatok a specialitásuk, ráadásul ezek közül idegenben csak egyetlen X jött össze így egyáltalán nem kéne, hogy problémát okozzanak a Farkasoknak.

Szerda este 20:45-től a DigiSportnak köszönhetően lehet majd streameket vadászni. 

A hazaiaknál kifejezetten érdekes lehet, hogy milyen kezdőt tesz majd ki a pályára EDF. Őszintén szólva már követni sem bírom, hogy ki milyen sérüléssel küzd és éppen hány százalékos így a megvártam Di Francesco szokásosan információ dús sajtótájékoztatóját. Igazából bárki pihenhet és bárki lehetőséget kaphat a következő két meccsen hiszen a Crotone után a Bologna-t fogadjuk majd a Chelsea-t, 7 napon belül. A csapat nagy része játékban van amit leginkább vártam Di Francesco-tól. Érdekes módon Skorupski még nem kapott lehetőséget annak ellenére, hogy maradt, én nem érezném sokkal gyengébbnek a védelmet ha a brazil kapusunk kapna egy pihenőt. Jobb oldalon Karsdorp kezdeni fog, nagyon kíváncsi leszek majd a játékára, bőven van ott lehetőség bekerülni a kezdőbe.

Végre már a pályán és bordó mezben is láthatjuk mire képes.

A védelem közepén nagyjából játszhat bárki, abban a szerencsés helyzetben vagyunk, hogy ez nem okoz problémát, Fazio talán felépül holnapra, Manolas talán jövő keddre. Bal szélen Kolarov klasszis teljesítményt nyújt, kérdés, hogy szeretne/kell-e pihenni, mivel Emerson hiányában Moreno, Jesus vagy Peres kerülhet át a helyére, ami már mindjárt rosszabbul hangzik. A középpályára én várom Gerson-t és/vagy Gonalons-t, jól játszottak a Chelsea ellen, most tovább bizonyíthatnak. Elöl az eddig biztató, bár pontatlan Ünder kaphat majd lehetőséget, most kezdőként bal oldalon pedig Perotti szedheti szét az ellenfél védelmét. Ami érdekes, hogy olyan hírekkel is lehetett találkozni, hogy Dzeko helyén Defrel kezdhet. Összességében nem tartom rossz ötletnek, egyáltalán nem rossz játékos a francia és ha sikerélménye lenne és formába lendülne akkor komoly fegyverténnyé válhatna a bosnyák gólzsákunk mögött, bár a sajtótájékoztató alapján egész biztosan kezdeni fog Kolarov és Dzeko is, majd a Bologna ellen „újragondolja”.

Schick is szépen-lassan közelít a visszatéréshez 

Természetesen nem egy Skorupski-Karsdorp-Fazio-Castan-Moreno-Gerson-Gonalons-Pellegrini-Ünder-Defrel-Perotti kezdőt javasolok mert bár ennek a csapatnak is nyernie kéne, elég kockázatos lenne. Azonban ahogy az előző két (és majdnem összes) meccsen okosan forgatta a csapatát a fiatal olasz edző most is erre számítok. Attól nem tartok, hogy hátul nagy problémákat okozna az eddig összesen 6 gólt szerző ellenfél, de elöl valami mást is ki kéne találni mint a volt city-s „jugoszlávok”-ra hagyatkozás. Természetesen jó, hogy ilyen klasszis játékosaink vannak, de Perotti, Florenzi, Defrel, Ünder meg még a középpálya is szerezhetne több gólt. Erre most mindenképp lesz lehetőség, remélhetőleg nem is kell majd aggódni és egy viszonylag kényelmesen megszerzett három ponttal zárjuk majd az estét.

Aleram:

View Comments (54)

  • Oké, rendben, a Crotone talán nem a legacélosabb csapat a Serie A-ban, vagy fogalmazhatnánk úgy is, hogy nem tartoznak az itáliai foci hagyományos elitjébe. Viszont én már láttam csodákat, gondolom sokan emlékeznek még arra, amikor a bajnoki álmaink végső soron a Livorno ellen úsztak el. De én olyan öreg motoros vagyok, hogy emlékszem a már kiesett Lecce ellen eldobott bajnoki címre is! És arra emlékeztek, amikor a Slovan Bratislava kiejtett minket az EL-ből? Azzal meg is adták az alaphangot Luis Enrique egész római pályafutásának.

    A lényeg, hogy szerintem a Crotonét véresen komolyan kell venni, különben megint ott leszünk a futottak még kategóriában és majd májusban lehet megint keseregni, hogy miért nem tudtuk megnyerni ezeket a meccseket.

    Ha annyival jobbak vagyunk mint a Crotone, akkor mutassuk meg és verjük el őket, mint a közmondásos szódás a lovát!

    • Természetesen én is ezen a véleményen vagyok, csak mostanában már nem izgulok annyira nagyon a "kötelezők" előtt mint korábban. Ennek ellenére a csapat menjen ki pont ugyanúgy a pályára mintha a Chealsea lenne ott. Az pedig, hogy lehet rotálni, variálni a csapatot szerintem egyáltalán nem ellentétes azzal, hogy komolyan vegyük őket. Szerintem sokkal jobb egy motivált, kipihent fiatal aki bizonyítani akar mint egy széthajtott sztár akinek akár tényleg nem számít annyira ez a meccs (persze ez egy sarkított kép). Ami a lényeg, hogy bő a keretünk és a cserepadon is jó, viszonylag formában lévő játékosok vannak.
      Nagyjából nekünk is az az ötös a cél mint amit a Samp produkált. Akikről hirtelen már azt hittem, hogy nem is rossz csapat (felértek mögénk 1 pontra) és már kezdtem bizakodni, erre már 3-mal veri őket az Inter...

      • Az Inter... megkockáztatom, hogy számomra a legellenszenvesebb csapat jelenleg. Verik a dzsuvét meg a láziót...hihetetlen mit összemákolnak.
        Komolyan, alig várom hogy végre indulhassanak a BL-ben. Ez hogy konkrétan egész héten a f@xukat verik míg a többiek BL-t meg El-t játszanak hétközben ez akkora előny ezzel a kerettel ami akár legrosszabb esetben Scudettót érhet nekik. Gondoljatok bele, mekkora blama lenne, jövőre indulnának a BL-ben mint olasz bajnok, aztán a csoportkörben meg szétaláznák őket mer nem tudják hova tenni, hogy 3 naponta Cselszkikkel meg Atleticókkal kellene játszani..
        Most egy kicsit előre szaladtam.. :D

        • Igen, egy kicsit tényleg. Szerintem BL és EL nélkül is kipukkadnak legkésőbb tavaszra. Persze kijöhet nekik a lépés, pl ha az élen vannak, többiek lehúzzák egymást vagy persze közbeszólhatnak az Ázsiai milliók és a kopasz alá tolnak majd friss játékosokat, de nem gondolom, hogy odaérnének a végén, nagyon szűk a keretük ráadásul Spalletti általában kb 13 játékost használ.

      • A Samp egy nagyon jó csapatnak számít, az meg egy sporttörténelmi jelentőségű siker, hogy az Inter elverte őket. Majd ha esetleg mi verjük el a Sampot, akkor ki fog derülni, hogy valójában csak kutyaütők, mint a Milan, az Atalanta, a Torino... :D

  • Alisson, Karsdorp Fazio Moreno Kolarov, Nainggolan Gonalons Gerson, Under Dzeko Perotti

    • Hű de kíváncsi vagyok már Karsdorpra! Bár nyilván nem lesz még 100%-os, nem is lehetne, de azért akkor is látni szeretném. :)

    • Cserepadon: Skorupski, Peres, JJ, Castan, Florenzi, Pellegrini, Strootman, DDR, ESW, Defrel, Schick!
      Sérült: Emerson, Manolas,
      Ez a cserepad is nagyon jó, hanem jobb, mint a mai kezdőnk!
      EDF tud miből meríteni és helyesen rotál!

  • Visszatérve egy kicsit a tavaszi 3-1 és a mostani 0-1-es torinói meccsekre. Volt szerencsém élőben látni és két dolog a gondolataimból:
    1. HASONLÓSÁG! Mind a két meccsen rosszul játszottunk, a tavaszin pláné.
    2. KÜLÖNBSÉG! A mostanin nem szorult össze a gyomrom egy pillanatra sem, viszont a tavaszin tiszta görcs voltam.

    Na ennyit a stabilitásunkról, szerintem teljesen jó irányba halad EDF és nem utolsó sorban eredményes!

    • Gondolom kamatoznak a dolgok? Minden három meg nem adott tizenegyes után, jár egy ingyen?

      Egyébként csalódott vagyok, Perotti nekifutott, nem sétált. Így nem akkora poén. De azért akkor is: PEROTTI GOOOOOL!!!

  • Fazionak szóljon valaki hogy a Karsdorp velünk van! Én a holland helyében már tutira pipa lennék...

  • Eddig nem rossz, néha végtelenül idegesítő, ahogy Moreno és Fazio hátul passzolgatnak, de összességében jönnek a helyzetek és még vezetünk is. Meg még az tetszett nagyon, amikor magas labdákkal keresték Ündert. :D

    Az viszont kevésbé tetszett, amikor nagy ritkán beindult a Crotone, egy gólos előnynél nem férne be egy Crotone gól.

Related Post