X

Fölényesen könnyed győzelem

A Roma 3-0-ra legyőzte a Veronát a Serie A negyedik fordulójában, Nainggolan szerzett vezetést és Dzeko duplája végleg eldöntötte a meccset.

Az Atlético Madrid elleni döntetlen után és a hétközi forduló előtt, Di Francesco alaposan megforgatta a keretet. Jött Ünder, Pellegrini és El Shaarawy, de erre lehetett számítani a meccs előtt, a meglepetés tulajdonképpen az volt, hogy De Rossi maradt a kezdőben. A legjobb hír Florenzi visszatérése volt, egy 11 hónapos kihagyás, két térdsérülés és két térdműtét után, Florenzi újra játszhatott egy tétmeccsen és egyből a kezdőben. A veronaiaknál Pecchia mesteredző úr pedig vesztére először tette a kezdőbe a fiatal Keant, a juvetól kölcsönbe kapott nagy ígéretet, közben Pazzini meg a kispadról figyelt. Így álltak fel a csapatok:

ROMA (4-3-3): Alisson; Florenzi, Manolas (79’Moreno), Fazio, Kolarov; Nainggolan (75’Gerson), De Rossi, Pellegrini; Cengiz (75’Schick), Dzeko, El Shaarawy.

VERONA (4-3-3): Nicolas; Caceres, A. Ferrari, Heurtaux, Souprayen; Buchel (58’Verde), B. Zuculini (75’Fossati), Bessa; Romulo, Kean (64’Pazzini), Valoti.

De a meccs előtt lezajlott egy roppant kellemes formaság, Damiano Tommasi, mint az Associazione Italiana Calciatori (Olasz Labdarúgók Szövetsége) elnöke, átadta Edin Dzekónak a tavalyi gólkirályi címért járó díjat a szurkolói előtt. Mindig öröm látni Tommasit, főleg amikor a Roma játékosainak hoz díjakat.

A mérkőzést végig a Roma dominanciája jellemezte, az első percektől kezdve sorra jöttek a helyzetek, a Veronának gyakorlatilag momentumai se nagyon voltak. A legnagyobb izgalmat tulajdonképpen az időjárás okozta, az első félidőben volt egy pillanat, amikor egy olyan esőzés szakadt az Olimpicóra, hogy komolyan tartani lehetett a meccs felfüggesztésétől. De szerencsére az időjárás is a Rómával volt és a második félidőre teljesen kitisztult az idő, a pálya talaja pedig végig jó minőségű volt.

Tehát a Roma bevetett egy vadonatúj „jobb oldalt”, hátul Florenzi, középen Pellegrini, elől Ünder és nagyon jól működtek, folyamatos, dinamikus játékkal mutatkoztak be, a Gazzetta úgy fogalmazott, hogy „frissességet és energiát sugároztak”.  Arról az oldalról érkezett a legtöbb próbálkozás is, úgy tűnt, hogy Pellegrini jobban érezte magát abban a pozícióban mint Strootman, övé volt az egyik első gólszerzési kísérlet is, a 3. percben.

Következett a frissen díjazott bosnyák gólkirályunk, aki kidolgozott magának két gólhelyzetet is, de egyik esetben sem sikerült a befejezés. Aztán jött Ünder, aki egy hatalmas kapufával vetette észre magát. A mérkőzés teljesen és tökéletesen egyoldalú volt, a Verona egészen a 22. percig bírta, pont amikor az időjárás elszabadult és a sűrű esőben szinte látni is alig lehetett, Nainggolan pár lépésről a kapuba küldte El Shaarawy gólpasszát.

Aztán az idő szerencsére megjavult és enyhült az eső, nem úgy a Roma támadásai. A Verona első említésre méltó próbálkozása után (Bessa lapos lövése kevéssel kerülte el a kaput, de Alisson is rajta volt), a 33. percben, Florenzi egy szemet gyönyörködtető csellel elküldte az emberét vidékre és gyönyörű passzt varázsolt Dzeko fejére, aki ezúttal nem hibázott és megduplázta a Roma előnyét.

A második félidőben is folytatódott a Roma monológja, Kolarov majdnem szabadrúgásból szerzett gólt, aztán Nainggolan adott egy szép labdát El Shaarawynak, de a lövését védte Nicolas. Végül csak megérkezett a harmadik gól is, Kolarov a szélről laposan tette a labdát Dzeko elé, aki egy becsúszással megszerezte az újabb gólját.

Mondhatnánk, hogy ekkorra a Verona már teljesen szétesett, de valójában sose voltak egyben, a legjelentősebb tevékenységük néhány szabálytalanság volt, ahogy megpróbálták megállítani a Roma játékosait. Ennek aztán az lett az eredménye, hogy a 66. percben kiállították Souprayent, aki összeszedte  a második sárgáját, egy elég durvára sikerült, elkésett becsúszással Pellegrini ellen.

Ezek után folytatódtak a Roma egyoldalú rohamai, a 22. percben Ünder kapott egy gyönyörű indítást Dzekótól, de a fiatal török sajnos nem tudta gólra váltani a ziccert. Aztán a 29. percben, az időközben beállt Pazzini szerzett egy szép lesgólt, amit Pairetto bíró úr jogosan nem adott meg. Itt meg kell jegyezni a vendég edző érthetetlen, mondhatnánk öngyilkos taktikáját, hogy nem tette be a kezdőbe Pazzinit és Verdét. Érzésem szerint Verde volt az egyik legveszélyesebb játékos a Veronában, aminek én külön örültem, hiszen a fiatal nápolyi szárny is a mi emberünk, csak kölcsönbe van a Veronában.

Ezek után már nem sok minden történt, még beállt Gerson, Moreno és Schick, a cseh csatár nagyon szeretett volna egy szép bemutatkozást, az első labdaérintéséből megeresztett egy szép, de sajnos középre tartó ballábas lövést. Közben El Shaarawy folyamatosan kereste a személyes dicsőséget, de nem volt szerencséje, sehogy sem sikerült gólt szereznie.

Aztán a játékvezető véget vetett a Verona szenvedésének és lefújta a meccset. Még a szép kerek végeredmény sem tükrözi elég hűen a Roma fölényét, úgy léptük le a Veronát, hogy tényleg egyszer sem kellett izgulnunk.

A legjobb szerintem Florenzi volt, látszott rajta, hogy egy éve várta ezt a meccset és úgy játszott, mintha soha el se ment volna. Bejátszotta az egész jobb szélet, végig jó ritmust diktált és ügyesen játszott össze Pellegrinivel és Ünderrel, a gólpassza Dzekónak pedig a hab volt a tortán. Tényleg le a kalappal! Pellegrini is nagyon jó volt, ha így folytatja, Strootman kezdhet izgulni. Ünder is jól játszott, kár a kihagyott ziccerért, de akkor is nagyon ígéretesen szerepelt. Dzekót is ki lehetne emelni, de minek? Már megszoktuk, Dzeko gólokat lő, ezért kapja a fizetését, meg a gólkirályi díjakat.

Tehát Di Francesco Rómája kivégezte a roppant gyengének tűnő Veronát, zavartalanul készülhetünk a hétközi fordulóra a Benevento ellen, addig is forza Roma mindenkinek!

nemvoktrendi:

View Comments (42)

  • Kezdek bizakodo lenni. Kellemes ellenfel volt de ez rendben volt. Remelem EDF is latta amit mi es nem 11.embert fog kizsigerelni egesz szezonban. Ha minoseg csokkent a kezdoben de melysegben nottunk az biztos. Kpn van 6 bevetheto ember, elol nalam van 4 egyenrangu szelso elol Dzeko ea a csereje Defrel. Komolyan ha 4 ilyen szelsovel Defrelt erolteti a szelen megorulok. Benevento ellen mehet centerbe az az o posztja. Shick volt nekem picit furcsa, nem akart vedekezni bar lehetoaeg van benne valahog nem latombenne azt a 30plusz milliot, de meg azert barmi lehet. Van egy Flo aki aztan barhol eljatszik, Kolarovot kene megoldani mert o megy valogatottba is eleg farad talan JJ. Kozepen letszamban megvagyunk, jobbon ott van meg a holland gyerek. Kompakt a keret ha EDF jol hasznalja sok jo kijohet ebbol. Csak hat a rivalisok se rosszak. Inter, juve, napoli sztem tuti megy a 4be es akkor Lazio Milan Roma. Jo kis bajnoksag lesz ez.

    • Nekem jobban tetszene egy unalmas bajnokság a Rómával az élen! :D

      Schicket most rakták össze, meg azt se tudjuk, hogy mi volt a feladata, mit mondtak neki amikor beállt. Bal oldalt viszont szerintem rendben leszünk, Emerson Palmieri november elejére már jól lesz, addig Kolarov bőven elég lesz, a szerb öreg róka, be tudja magát osztani.

      • Nem tudom Schinek mi lesz majd a feladata, en csak azt lattam, hogy mindig kozepre huzott (a szive). Ketlem, hogy szelsokent O idealis megoldas lenne. Az alkata alapjan inkabb egy fiatalabb, ( es technikasabb) Dzekot lattam benne abban a 20 (?) percben amit jatszott.

        • Igen, nekem is pont ez jutott az eszembe! Olyan mintha előre megvettük volna Dzeko utódját?

        • Szerintem jobb szélen számtalan variációs lehetőség áll rendelkezésre Di Francesconak. Schick jobbról való befelé indulásai taktikai fegyver is lehet, ezzel a centrumba húzza a védőket és Florenzinek folyosók nyílhatnak a szélen, illetve Dzeko közelében lesz egy társ amit amúgy is hiányolt az Atleti elleni meccsen, betömörült védelem ellen ez hasznos lehet véleményem szerint. Ott van Ünder aki nagyon fürge és technikás, ő inkább vonalszélső mint Schick (bár ő sem az igazán). Esetleg olyan meccsen ahol nekünk kell sokat védekezni, mint pl most az ATM ellen, ott felállhatunk egy Karsdorp-Florenzi szélső párossal ami inkább védekező felfogású, illetve kp besegíthet Pellegrini, Ninja vagy Strootman is. Amúgy szerintem ahogy 3-4 naponta jönnek majd a meccsek a 6 támadónk között nagy lesz a rotálás, biztos szerepet kap majd Schick középcsatárként is, ahogy Defrel is valószínűleg.

  • Tegnap az jutott eszembe, hogy Florenzi olyan, mintha csak pihent volna egy évet. Erre ma azt nyilatkozta, hogy úgy érzi magát, mintha pihent volna egy évet. Örülök, hogy nem én láttam bele többet, mint amennyi.

    Egyébként Isten éltesse sokáig a csodálatos Simone Perrottát a születésnapján!

    https://www.youtube.com/watch?v=eL4Qqxh9t4s

    • Úgy mondom ezt ( nem túl bölcsen), hogy tényleg fogalmam sincs hogy min kaptak össze, meg ki kezdte a beszólogatást, de ezt a Gerson gyereket úgy b@sznám pofán, hogy csak úgy zörög! Utálom a flegma embereket!

      • Két verzió is van, az egyik, hogy a meccs után, azok a játékosok, akik nem, vagy csak keveset játszottak, azok szoktak csinálni valamilyen fajta edzést és Bruno Peres hívta Gersont is, aki nem vette jó néven. A másik verzió szerint De Rossi hátulról kiosztott egy kokit Gersonnak, az azt hitte, hogy Bruno Peres volt és megharagudott rá.

        Az egésznek nincs nagy jelentősége, amíg a brazilok veszekednek egymás között, azt le is rendezik egymás között. Akkor kéne komolyan venni, ha egy nem brazillal veszik össze valamelyik, mert akkor a több brazil is egyből bedobja magát és kész a cirkusz.

        https://www.youtube.com/watch?v=kLq9UtJiDnI

        • Na mondjuk a De Rossis verzió eléggé vicces... ha tényleg az volt! :D

          • A brazilok mindig együtt vannak, szobatársak, együtt lógnak, összejárnak... Nem létezik olyan, hogy nem beszélték már meg ezt és nem intézték el maguk között.

            Viszont Gerson néha tényleg szörnyen flegmának tűnik. :(

    • Igen, amikor elázott és feketének tűnt, akkor még szép is volt. De a közeli képeken se volt csúnya, nem látszott a terepminta. Megkövetem a Rómát és a Nike-t, teljesen vállalható!

      • Kissé egyet kell értsek veled a mezzel kapcsolatosan, nem annyira szar mint írtam de én továbbra sem vagyok kibékülve a színnel, tradicionálisan ellenzem a barnát.
        De ha ebben a mezben nyerjük meg a scudettót, akkor megenyhülök :)

        • Az egyik római rádió műsorvezetője szerint, a legnagyobb kérdés amit felvetett a Verona elleni meccs, hogy ki fogja megvenni ezt a "csokoládés" mezt? :D

  • Ti mit gondoltok Ünderről és Pellegriniről? Én Ünderben eddig nem látom azt a pluszt, hiányzik belőle az átütő erő, mintha nem bízna eléggé magában. Pellegrini viszont pozitív csalódás, kicsit féltem tőle amikor hazahoztuk Paredes helyett, de jól játszott, labdabiztos volt és adott pár jó passzt, valamint a védekezésből is kivette a részét. Tudom, hogy ez még csak 1 meccs, és egy kieső jelölt ellen, de kezdésnek ez a benyomásom.

    • Szerintem Pellegrini hatalmasat játszott. Az egyik legkiemelkedőbb volt a pályán mindenhova odaért, érezhetően otthonosan mozgott EDF középpályáján. Ünder pedig első olasz bajnokiján szerintem nagyszerűen teljesített szintén. Együtt élt a játékkal, érződött rajta a tenni akarás, az ellenfél meg persze mondjuk asszisztált minden próbálkozáshoz, de akkor is biztató volt szerintem. Az meg a legjobb az egészben, hogy Spallettival ellentétben EDF ennyi új játékost (debütáló, sérülésből visszatérő +a cserék is) ki tudott próbálni amikor volt is rá lehetőség.

      • Igen, Ünder hajtott rendesen, én csak az 1v1 szituációknál éreztem azt, hogy nem túl meggyőző. Az ő gyorsaságával többre lenne képes, valami olyasmit várok tőle mint Salahtól.

    • Pellegrinit az egyik legjobbnak láttam. Hajtott, küzdött, határozottan jó volt.
      Ündernek idő kell szerintem

      • Azért itt ( = olaszba') van egy olyan mentalitás, hogy senkit se alázzunk le héttel, mert akkor a visszavágón, vagy a kövi szezonban felszívják magukat és lehet, hogy egy bajnoki cím múlik egy ilyen meccsen, lásd anno a Samp elleni 7-1 -et, meg a "visszavágót", ahol Pazzini az Olimpico-ban deletelte a bajnoki álmainkat (remélem jól emléxem, cc. 10 éve volt). Szerintem ez működött az ucsó 30 percben.

        • Biztos benne van ez is, de nézd meg a Nápoly nem aggódott, hogy hatot kell rúgni az újoncnak, a Fior nem aggódott, múlt héten pont a Verona ellen rámoltak be egy ötöst....
          Úgy kellene kifutniuk mindig, hogy szétba..uk őket, legyen akármennyi is közte, ami a csövön kifér, elmúltak már azok az idők, hogy ne alázzuk meg őket.

    • Ünder srác jó lesz, picit bátortalan volt még. de míg iturbe vagy defrelbe zero fantázia van/volt a szélen benne van bőven. Ha megkapja a lehetőséget élni fog vele. Én azt várom köv. szezonja lehet az áttörés de most is jó lesz!

      • Imádkozom hogy sosem akarjon edző lenni! Remélem ez csak egy ilyen hirtelen felindulás, hogy kitöltse az űrt ami tavaly után keletkezett.
        Túl buta ez a közönség ahhoz hogy a Róma edzője legyen. Vagy el tudjátok képzelni hogy mondjuk más csapat edzője legyen? Vagy mi van ha Totti kerül a Róma kispadjára ( sok év múlva) és Flop lesz. Abból hogy valaki jó játékos volt nem következik az hogy jó edző is lesz. És akkor majd mi lesz? A közönség elkezdi fütyülni Tottit? Vagy a lemondását követelik? vagy Totti lehet tök utolsó is a csapattal? Én ezeket nem akarom megérni!

        • Fene tudja...
          Őt azért csak nem kezdenék ki....bár amit írtál, egyik véglet sem túl jó!
          Véleményem szerint Tottinak brutálisan jó szeme van a focihoz, hatalmas tisztelet övezi és egyébként hasonló karakternek tartom mint Zidane-t.
          Úgy gondolom, hogy kiváló edző lenne belőle.

          • Valahogy nem tudom elképzelni hogy pont Rómában lenne ennek a történetnek happy end a vége. Igen a pályán kva jó szeme volt...csak ugye ez semmire sem garancia.

          • Jogos!... :D :/
            Persze, nem jár feltétlenül együtt a két dolog, mint mindig most is csak a megérzéseimre hagyatkozom és azt azt súgja, hogy jó lenne/lesz,
            azért is vontam(próbáltam) párhuzamot Zizuval....

          • Meg ugye ott azért kicsit más a szitu :)... Most nem azt mondom hogy mindenki beválna Madridban, de abból a keretből azért némileg egyszerűbb jó teljesítményt kihozni mint pl Rómában.

          • Szerintem minden edzőnek megvan az ideális klubja, az a hely, ahol a legtöbbet tud hozzátenni egy csapathoz. Zidane részben azért vált be Madridban, mert megvan a tekintélye, hogy megfuttassa az odaigazolt sztárokat. Biztos, hogy Zidane-nak voltak szakmai hiányosságai, amikor a Madrid kispadjára került, de az is biztos, hogy ott voltak körülötte bőven olyan szakemberek, akik ezeket pótolták ha szükséges. Amit viszont nem lehet pótolni, az a tekintély, hogy Zidane-al még egy Cristiano Ronaldo se fog leállni vitatkozni.

            Nagy kérdés, hogy mihez kezdett volna Zidane egy csapattal a bajnokság alsó házában! És legalább ekkora kérdés, hogy mihez kezdene Totti a Rómával, ahol nehezen tudom elképzelni, hogy összevásárolnak neki egy sztárcsapatot.

            Egyébként Totti azt mondta, hogy szó sincs arról, hogy a Roma edzője legyen, ez inkább a szakmai képzésének a része.

  • Ninja:

    ..."Hogy miért maradtam? Nagyon sok komoly ajánlatom volt, de nekem sokkal fontosabb a megfelelő életvitel, amit azokkal élhetek, akiket nagyon szeretek."

    "Én elégedett vagyok azzal, ahol most vagyok és semmi okom nincs arra, hogy csapatot váltsak. Ez persze nemcsak azért van, mert jól érzem magam a Románál, hanem úgy az egész környezet miatt. Nincs ennél csodálatosabb."

    "Múltkor az Atletico elleni meccs előtt Carrasco megkérdezte, hogy miért maradtam. Azért, mert mindenem itt van, minden ideköt, mondtam neki. A klub fejlődni akar, én nyerni akarok, a Roma pedig remek hagyománnyal rendelkezik."...

  • Közben mondjak valami vicceset? Schick lesérült, nem lesz ott a Benevento ellen, izomsérülés. Meg Nainggolan is lesérült.

    • Igen, ezen én is nagyot "röhögtem" tegnap....
      Nem is igazán kommentálnám a dolgot, ahogy a Karsdorp mizériát sem!

  • Kedvenc csapatunk nézőit nem igazán kényeztetik el az időpontokkal. Két szerda hatórás meccs között szombaton majd délután háromkor fogunk játszani, mert olyan úgyse volt még.

Related Post