X

Az utolsó reménysugár búcsúja

Egyetlen szombati nap, délután alatt el kellett búcsúznunk a bajnoki reményeinktől, eltolhatjuk egy évvel. Megint.

Idén akár csak az Atalantan múlhat a Scudetto-nk.

Spalletti egy 4-3-3-as felállással próbálkozott, nagyjából a legerősebb kezdőnkkel, mindössze két furcsaságot fedeztem fel: támadnunk kell, de Rüdiger van a jobb oldalon Peres helyett, valamint El Shaarawy talán jobb formában van mostanában mint Perotti. Utólag pedig már nagy okosan azt is felhozhatom, hogy Parades is hiányzott a középpályáról. A mérkőzés szokásosan kezdődött, nem volt nagy rohanás, volt pár lehetőségünk, de már az elejétől kezdve veszélyes volt az ellenfél is. Ennek meg is lett az eredménye egy Kurtic gól formájában, amit el kell ismerni, hogy nagyon szép volt, annak ellenére, hogy én inkább a védelmünk teljes szétcsúszottságát látom benne. Rüdiger egyértelműen alulmaradt emberével szemben, míg a középpályásra senki nem figyelt a tizenhatos előterében. Ahelyett, hogy összeszedte volna magát a csapat, nem sok változott a játék képében, óriási szenvedés volt az első játékrész. A másodikra változtatott Spalletti, az alul teljesítő Manolas helyett érkezett Peres aki életet lehelt a jobb szélünkbe is, Salah-val közösen volt sok veszélyes előretörésük.

Nagy dilemma: ti kivásárolnátok végleg?

Jobban is kezdődött a második félidő, már az 50. percben érkezett a válasz, Rui nagyszerű beívelését készítette le Salah Dzeko-nak, itt úgy nézett ki, hogy megfordítjuk ezt a meccset. Aztán az egész meccs úgy nézett ki, de végül már csakazértse. Majdnem minden benne volt ebben a meccsben, egy bosszantóan bekapott gól, tanácstalan ívelgetés aztán szép, de eredménytelen játék, 2 kapufával, hogy igazán fájjon. Talán még pár meg nem adott tizenegyes tette igazán autentikussá a „Roma-élményt”. A fő oka az eredménytelenségnek a pontatlanság volt. Gyors, sok rövid passzra épülő játékunk teljesen szétesett, mert vagy túl erősek voltak a labdák, ezzel nehezítve az átvételt, vagy pontatlanok, lassítva a támadást, vagy túl lassúak, ami által könnyen lecsaphattak rá az Atalanta játékosai.

Perotti játéka nagy kedvencem, de most nem volt sok hasznunk belőle.

Bár Spalletti jól cserélt a félidőben, őt is elő lehet szedni, egyrészt a kezdőért, másrészt azért mert a másik két cserével túl sokáig várt. Perotti szenvedett a bal oldalon, legjobb esetben is csak elesett, Totti is jöhetett volna előbb, 5-10 percre beküldeni valakit szerintem elég értelmetlen. Ennek ellenére centikre jártunk a győzelemtől, nyilván máshogy értékelnék most ha De Rossi csodálatos lövése a kapuba vágódik, nagy kár azért.

A lényeg, hogy a Juventus és a Napoli győzelmével az elsődleges feladatunk most a második hely megtartása lett, ami igazából nem lesz könnyű, ennek az érdekében is le kell majd győzni a zebrákat. Ezen kívül kezdhetünk rágódni a nyári kérdőjeleken: Spalletti, Totti, De Rossi, Monchi, Manolas, Kessie, és még sok más idegőrlő téma, a viszonylag jó szezon ellenére nagyon sok a  bizonytalanság. A jövő hét folyamán tervezek még egy külön posztot, ami már ebbe az irányba vezet, ahogy már korábban is párszor, nem a csapatunk, hanem a kölcsönben játszó játékosai lesz a fő téma, hiszen hamarosan visszatérnek, legalábbis hivatalosan.

Aleram:

View Comments (56)

  • Én kifizetném Bruno Perest, egyrészt mert Florenzi jövőre biztos nem lesz azonnal 100%-os a hosszú kihagyása után. Másrészt a szükségmegoldásból a posztra telepített játékosok nem túl jók. Harmadrészt most nem nézem ki a klubból, hogy komoly anyagi áldozatot hozva, egy lényegesen jobb alternatívát kínáló játékost vegyen a posztra. Végül pedig bízok benne, hogy Bruno Peres az ideinél jobb teljesítményre is képes lehet.

    Egyébként én most nem annyira a bajnoki címet siratom, az szerintem egy ideje már nem volt igazán reális, sokkal jobban aggódom a második hely miatt és most felesleges újra kihangsúlyozni, hogy mekkora jelentősége lenne a klub szempontjából.

    Valójában van egy sötét félelmem, attól tartok, hogy Spalletti addig ismételgette ezt a "ha nem nyerek elmegyek" mantrát, hogy végül saját magát nyírta ki. Arra gondolok, hogy ha egy edző nem hajlandó elkötelezni magát a klub és a csapat mellett és ezt minden egyes interjújában előadja, még a csapból is ez folyik, akkor hogyan várhatja el a kimagasló eredményekhez szükséges, teljes odaadást a játékosaitól? Lehet, hogy ez a félelmem teljesen alaptalan, de ha a végletekig végigvezetem ezt a gondolatmenetet, akkor még egy radikális összeomlást se lehet kizárni így a szezon végére és akkor jövőre tényleg mindent a nulláról kell majd újrakezdeni. :(

  • Sajnálom a kopaszt, igazából ebből a keretből nem sok edző hozott volna ki többet.

    A bajnokság szerintem rendbe van, ha kiemelünk egy egy meccset jó támadható, de összességében ennyi vesztett pont belefér csak a bajnoki címhez kevés, a keret erősségéhez képest szerintem bőven pluszos.

    Porto ellen nem volt még meg a csapata, de az akkor is nehezen védhető, bár állítom az jót tett nekünk ha anyagilag nem is. Ha ősszel van BL a bajnokságban kb -10 pont lenne mostanihoz képest.
    EL igazából rendbe volt. Rotáció jól ment, Villarealt lemostuk, erre pofon basznak minket Lyonnal, amit sajnos megint elbasztunk úgy Romásan. Egy jó MU elleni döntőt pedig megnéztem volna, de az már nem Romás lett volna.

    Kupa nem kérdés jól elkúrtuk. Elég rossz sorozatban ért minket az első meccs és hát be is szoptuk rendesen.

    Összességében, a bajnokság (+) csak szart se osztanak érte. El és kupa kiesésben pedig vastagon benne van a kopasz is. Hiába a 30 jó meccs, El-ben 5-10 jó meccs után kupát osztanak míg a kupában 4-5 után...

    (+) csapat építés, 3-5-2 amivel igazából a sikerek jöttek.
    (-) Lyon elleni idegenbeli meccsen nem cserél mikor kpnk kifingott még Pallotta is látta. Lazio ellen nem tudott belenyúlni első meccsen. Másik a naivság ami ehhez a két illetve Porto elleni idegenbeli meccshez kapcsolódik. Nem fogadjuk el az idegenbeli ikszet vagy -1et, nem baszki mi megyünk előre, meg is kaptuk mindegyik esetben rá a választ. Juve tuti betolja buszt bejön Barzagli, átállnak 9 védősre azt itthon 1ra agyonverik őket és csöngettek. Komolyan mondom öröm lesz nézni ahogy barca szenvedni fog ellenük, bár lesznek meleg perceik...

    Szóval nem történt semmi csak volt egy jobb évünk, de azért Rómás :)

    • Ez egy nagyon szép kis összefoglaló volt. A bajnokság könnyen átfordulhat még negatívba így a végén ha nem lesz meg a második hely, mert nagyon nem lenne szükségünk megint egy play-offra, de amúgy abszolút egyetértek veled.

    • én is tökéletesen egyetértek. Spall eleve rossz felfogása, hogy csak győzelemért megyünk, miközben rangadó rangadó hátán van. Mondjuk az is igaz, hogy a juve elkezdte gyűjteni a klasszikus ostoba verőembereket:Sturaro-Rincon-Lemina messze nem számítanak a világsztár kategóriába. De, amikor már eldőlt a meccs be lehet küldeni és nem Pjanic-Khedira tolja végig, mint nálunk Nainggolan-Strootman. És a szép, hogy Allegri ezt pontosan érzi is, Spall sajnos nem.

  • Olvasom az olasz sajtót és kiráz a hideg a Roma körül eluralkodott hangulattól. Az Atalanta elleni kudarc után, előmásztak a kövek alól a legszélsőségesebb kritikusok és össztüzet nyitottak a Rómára, elsősorban a vezetésre és Spallettire.

    Egy általános "vert hadsereg" hangulat sugárzik, mintha minden elveszett volna, semminek nem lenne már értelme és csak idő kérdése lenne, hogy a "csodálatos Napoli" elhódítsa a megérdemelt második helyet, ami nélkül szerintük természetesen a Rómának vége. Olyan elemzések és cikkek jelentek meg, ahol azt boncolgatják, hogy a második hely nélkül a nulláról kell majd újraépíteni a Rómát, természetesen azután, hogy minden valamit is érő játékost eladtunk majd a nyáron.

    Szerintük most már nemcsak Manolas megy az Interbe, vinni fogják Rüdigert is. Mert amíg a második helyezett Roma egy totális kudarc, addig a hetedik helyezett Internek és a hatodik helyezett Milannak "hatalmas potenciáljuk" és "csodálatos kilátásaik" vannak. Ezek után nem csoda, hogy miután a Milan és az Inter lejátszották döntetlenre a szuper-derbijüket a hatodik helyért, a szurkolóik "új időszámítás kezdetéről" meg "egy kort lezáró derbiről" beszélnek.

    Bezzeg a Roma! Tudjátok, hogy most mi a fő téma a Roma körül? Hogy ki lesz az új edző Spalletti után, meg, hogy mennyi vesztenivalója van a Rómának. A csapat eredményei már sz@rt sem érnek, a játékosai öregek, középszerűek és fáradtak. Csak tudnám, hogy akkor miért fogja megvenni őket a "Szuper-Inter"? De biztos én vagyok a hülye.

    Elővették Tottit is, őt semmiből sem szabad kihagyni: Spalletti egy idióta, amiért nem ad több lehetőséget Tottinak. Ezt a vonalat elsősorban az "alternatív romanisták" karolták fel, akik annak ellenére, hogy Roma szurkolónak mondják magukat, habzó szájjal fikázzák a klubot és főleg az amerikai tulajt.

    Nagyjából úgy vagyunk lefestve, mintha a hétvégén kiestünk volna a bajnokságból. Nincs minek örülni egy ilyen döntetlen után, de akkor is elkeserítő az a tömérdek rosszindulat, ami csak úgy árad a Roma irányába. :(

    • Az a baj, hogy nagyrészt igaza van a sajtónak, bármennyire is fájó...
      1. Ha a második hely nem lesz meg, amire van esély akkor a tuti BL pénz sincs meg. Az amcsik ekkor legalább 2 embertől biztosan megszabadulnak nagy pénzért. Szerintem elég nagy esély van, hogy úszni fog a fix BL hely.
      2. Az Inter és Milan tényleg rendben van. Ha a "kínaiak" valóban akarnak valamit, akkor vesznek néhány embert a nyáron. FFP nem nyomja a vállukat, az alap csapat pedig egyik helyen sem teljesen kutyaütő. 6 éve nem bírunk elérni semmit, úgy hogy "csak" a Juve az ellenfél. Előbb utóbb vége lesz a jó világnak és fel fog állni a Milan is és az Inter is. Lassan egyre inkább előbb, mint utóbb. Lassan vége a kegyelmi időszaknak.
      3. Ha Spalletti megy és Monchi jön, márpedig ahogy kinéz jelenleg mindkettőre 95 % az esély, akkor új edző és új csapat építés Monchi elvei alapján, miután 2 emberünkért bezsebeltünk 75-80 milliót.
      4. Totti valóban játszhatott volna többet így az utolsó szezonjában. Nem nyertünk volna kevesebb kupát akkor sem.

      Szóval lehet, hogy szarul hangzik és a stílus nem megfelelő ami lejön a sajtóban, de kb 90 %-a igaz annak amit írnak.

      Ez az szezon is "lefőtt" bármiféle "eredmény" nélkül akár csak az elmúlt évtized. Nyáron kezdődik szerintem is az újra építkezés, főleg, hogy szerintem is lepasszolunk valakinek 2 embert, Totti visszavonul, jön Monchi, megy Spalletti, ott a csomó félig meddig játékosunk, plusz a kölcsön adottak, szóval nyáron se számítok semmi jóra.

      Lassan véget ér a kegyelmi időszak, feljebb fog jönni az Inter és a Milan is, szóval eddig nem haladtunk semmire, nem mondom, hogy ez után se fogunk, de hogy nehezebb lesz, az biztos.

      Bocs, ha én is borúlátó vagyok és mindenkivel ellentétesen ítélem meg a helyzetet. Remélem nem lesz igazam.

      Forza!

      • Sok mindenben igazat adok neked és sajnos én is alapvetően mindig borúlátó vagyok, már csak babonából is. De most nem optimizmusról vagy pesszimizmusról van szó, hanem a sajtótól elvárható objektivitásról. A nagy milánói kluboknál mindig előveszik a szertári optimizmust, a Rómának meg rendszeresen odapakolnak.

        Már elnézést, de a Milan és az Inter is térdig állnak az adósságokban, ugyanúgy mint mi, vagy talán még jobban is, például az Internél már tavaly ősszel is azt játszották, hogy nem nevezték az igazolásokat az európai kupákra az FFP miatt. Természetesen ez nem sokat jelent, az elmúlt 100 évben szinte minden sikeres klub veszteséget termelt, mindenhol a világon és a Milannál most új tulajok is vannak, akiktől joggal várnak szép bemutatkozó ajándékokat, de ettől még nyilvánvaló a különbség az elbánásban.

        Fel lehet vezetni a csapat újraalapítását pozitív hangnemben is, mint a milánóiaknál, vagy negatív hangnemben, ahogy velünk csinálják. Miért nem téma Pioli kudarca? Pedig a csapata drágább mint a Roma, mégis csak a második helyezett Spalletti a "sikertelen", ő viszont rendszeresen. És hova lettek a nagy remények, amiket a szakértő hölgyek-urak a Milanhoz fűztek a szezon elején? Hangsúlyozom, nem a Milant, vagy az Intert akarom bántani, csak bosszant a média negatív hozzáállása.

        • Igen, a stílussal vannak bajok, de ha a szívünkre tesszük a kezünket, akkor tartalmaz bőven igazságot is a sajtó mondókája. :(

          • Na persze, olvasd csak el az első kommentemet itt a poszt alatt, én sem vagyok elvakultan optimista.

  • Közben azért a csapatunk újabb rekordokat döntöget, az idén mi rúgtuk a legtöbb kapufát a Serie A-ban, konkrétan 18-at, csak mert szerencse.

    • Pont így vagyok ezzel én is. Még véget sem ért a szezon, de már a nyári mercato-t idézi a rengeteg átigazolási "hír". Egyszerűen undorító. Nagyon unatkozhatnak a firkászok, ha ennyi hülyeséget képesek kitalálni, leríni.

      Viszont ha már átigazolás, akkor egy gondolat. Valamit nagyon rosszul csinálhatnak a vezetők a Románál, mert valahogy mindig elmegy legalább egy meghatározó játékos a csapattól, akit nem akartunk eladni. Nem sorolom őket, tudjuk kik ők, akik el akartak menni ilyen-olyan indokokkal. Ehhez képest a Napolinál most újítják meg Mertens szerződését, amiben állítólag 2 milliós fizetést ígérnek neki. Ha ilyen szezon után marad ennyiért, akkor őt valamivel sikerült a csapat mellé állítani. Nálunk a született romanistákon kívül még mutatóban sincs olyan, akire ez akár igaz is lehetne. Szerintem Ninja sem az, csak azért játszik nálunk, mert itt kapja a legtöbbet és nem hajlandó a Juvéba menni. A játéka meg mindig is ilyen csupaszív volt, nem nálunk lett ilyen. Van valami ötletetek, hogy miért szeretik jobban a Napolit, holott semmivel sem jobbak nálunk.

      • Annyira biztosak vagyunk benne, hogy a Rómából elment játékosokat nem akarták eladni?

        Ott van például Lamela, akinek az édesapja kavarta a szart a Napolival és erre lett fogva az eladása. De ugyanakkor a barátnője egy dühös üzenetet tett fel az instagramra miután eladták és Lamela állítólag még egy pár könnycseppet is elmorzsolt, amikor megtudta, hogy megy Angliába, azóta is rendszeresen visszajár Rómába.

        Mit szóljunk Marquinhos esetéhez? Neki állítólag úgy szólt a Roma, hogy figyelj öcsi, most menj szépen a bácsikkal Párizsba...

        És akkor itt van Pjanic, tudom, hogy a dokumentáció szerint ő kérte az eladását, azt lobogtatta Baldissoni direktor úr, hogy lenyugodjanak a morcos szurkolók. De ugyanakkor, az eladás napján, Pjanic a whatsapp-on újságolta szó szerint egy barátjának, hogy "ezek negyedóra alatt eladtak engem."

        A dolog lényege, hogy a Roma vezetése eddig igenis tudatosan finanszírozta a klub működését a drága eladásokkal. Ezt sokan Pallotta rovására is írják, "csórónak" meg hasonlóknak minősítik. Én picit másként látom, nem lehetek rá igazán dühös azért, mert eddig "csak" kb. 150 millió eurót költött igazolásokra.

        A "hugyos" Mertensnek viszont tiszta szívből kívánom, hogy a felesége kóbor kutyái pisiljenek az ágyába, csak a rend kedvéért. :)

        • Pjanic ügy az elejétől büdös volt, és tisztán érezni lehetett, hogy amit a sajtóban mondanak, az nem a nagy valóság. Benatia az egyetlen, aki valóban verte az asztalt és ezért "kellett" mennie, persze vele is meg lehetett volna egyezni ez is tiszta volt kezdetektől fogva. Nem hiszem, hogy Medhi 4 évnyi Olaszország után olyan nagyon szívesen váltott a napsütötte Bajorföldre, ahol csere lett, majd jött vissza szintén cserének a juvéba. Tudatosan adott el Saba embereket jó pénzért, hogy aztán felhajtson embereket olcsóért, akik vagy bejöttek, vagy nem. De ez a politika csak játékosmozgással, méghozzá nagy játékosmozgással működik.
          A Napolinál nem ezt követik. Ők próbálják egybe tartani a keretet, amikor Benitezt kinevezték volt egy nagyobb beruházás (amit akkor beszoptak, mert nem jutottak Bl-be). Ez 4 éve volt és most is 10 játékos szerepel az akkori keretben (nálunk ez 6). Azóta 1-2 jelentősebb vételük volt, amivel erősítik a keretüket.
          Pisis Mertens meg 30 lesz egy hónap múlva, tavaly csere volt a Napoliban (ha Milik nem sérül meg lehet idén is), nem gondolnám, hogy vérmes álmokat dédelgetne a karrierjét illetően. Ez olyan, mintha most Dzekoval hosszabbítanánk nem magas fizuért, meglepődnék, ha ő verné az asztalt.

          • Pjanic eladása egy whatsapp beszélgetés miatt büdös? Szerintem az sokkal tisztább lap mint Benatia-é, ott elvileg nem tartotta be a klub amit ígért, de Pjanic? A Roma oldalán még le is hozták az e-mail amiben közli, hogy a Juventus aktiválni fogja a záradékát, szóval ő dobbant. Utána egy éven keresztül nyilatkozgatta, hogy nyertes mentalitás így meg úgy, hogy ő mennyit köszönhet a Roma-nak, nade a juveazértmégiscsakjuve. Ha Saba adta volna el Pjanicot, akkor nem ennyire áron alul ment volna, simán lehetett volna 50-et is kapni érte az a szezon után.

          • "Simán lehetett volna kapni 50-et is érte", oké, de kitől? Írták, hogy érdeklődik iránta a Barcelona, a PSG, a MU, a Bayern, a Chelsea és elnézést ha kifelejtettem valakit, de amikor arra került a sor, hogy eladják, akkor a jelek szerint mégis csak a Juve tett ajánlatot.

            Én természetesen nem voltam ott amikor eladták, csak azt tudom, ami a médiában megjelent, de gondoljuk csak végig ezt az egészet. Nemcsak a whatsapp beszélgetésről van szó, az csak egy furcsaság, ami sehogy sem illik a Roma és a Juventus által közösen kialakított képbe erről az átigazolásról.

            Márpedig ez a kép minden érintett félnek kedvez! Kedvez a Juvenak, mert meggyőzték az egyik rivális legreprezentatívabb játékosát, hogy álljon át hozzájuk.

            Kedvez a Roma vezetőinek, mert hivatkozhatnak rá, hogy ők tehetetlenek voltak, hiszen a játékos kérte az átigazolását.

            Végül pedig kedvez Pjanicnak, akit így egyből beloptak az új szurkolók szívébe, egyetlen huszárvágással elvágták a kapcsolatát a Rómával, nem is hallottunk ellenkezést a Juve szurkolók részéről, pedig korábban rendesen odatette magát ellenük és szidták is rendesen.

            Benatia hiába hívogatta Németországból a Rómát és a volt csapattársakat, senki le sem szarta. Pjanic viszont továbbra is haverkodik a romanistákkal, rendszeresen összejárnak és nemcsak a klubon kívül, például Pjanic elment meglátogatni a Roma edzését, amikor a Torinóval játszottunk. Szerintem ha tényleg ajtócsapkodással távozott volna, akkor ez nem lenne lehetséges.

            Ehhez az egészhez vegyük hozzá, hogy az üzlet előtt hónapokon keresztül jelentek meg hírek a médiában, hogy tárgyalnak a játékosról, (akkor természetesen senki sem adott hitelt ezeknek a híreknek), illetve, hogy a Juve és az amerikai Roma szinte mindenben politikai szövetségesek, egyformán szavaznak és egymást támogatják mindenhol. És akkor legvégül itt van egy ilyen whatsapp beszélgetés.

            Nem lehet határozottan kijelenteni és lehet, hogy tévedek, de ezek alapján nekem gyanús, hogy a Roma, elsősorban Sabatini, legalább annyira benne volt Pjanic eladásában, mint a Juve és a játékos.

          • és ehhez még vegyük hozzá azt a tényt, hogy Nainggolan nagyon hamar abbahagyta a "Pjanic a juvéba igazol akkor nem állok szóba vele" szövegeket. A pletyi elején ez még megvolt, de valahogy az igazolás utána nem nyilatkozott.
            Valamint azt a rendkívüli hasonlóságot, amit Higuain megvásárlásakor lejátszódott (a játékos el akar menni, mi nem tehetünk semmit, bla bla bla).
            A klub vezetése sem erőltette ezt a Pajnic mekkora áruló dumát, egyszer hangzott el egy hasonló (az is jóval finomabban), aztán 1 hét és lecsengett. Egy hét alatt Pjanic árulóból idegen lett, sőt ősjuve játékos érdekes.
            Ez csak tálalás és néphülyítés semmi több, Benatia kipakolt ő is, meg a menedzser, ezért lett balhé.

  • Totti kisfia gólkirály lett egy tornán. Szerintetek jövőre milyen párost alkotnak majd Icardival?

  • Szegény Lazio erről lemarad :D
    Ranieri: “Visszamennék Olaszországba edzősködni, igen, de semmiképp sem a Laziohoz. Lassan a karrierem végén járok. Az elején még igent mondtam volna, de ma, Roma-szurkolóként, a Lazio ki van zárva.”

    • Azt is nyilatkozta az öreg, hogy a BL-ben a Real a legesélyesebb, de oda kell figyelni az Atleticóra és a Monacóra is. :D

  • ma délután jutott eszembe, hogy én terveztem hét közbenre egy extra posztot, amire még utalást is tettem ennek a végén... na ezt tegnap kellett volna megírnom (szerdán, mert már hivatalosan péntek van) szóval csúszik a dolog.

Related Post