X

Bajnoki javítás

Úgy alakult, hogy a kupák miatt már nem kell izglununk, ám a bajnokságban még látótávolságon belül van az első helyezés. Hogy a kevés reményünk megmaradjon, Bolognában kell győzni vasárnap délután.

A keddi derbigyőzelemből kupakiesés lett, ami után a bajnokságban kell bizonyítani, hogy maradjon még némi reményünk trófeákat illetően a szezonban. A legalapvetőbb cél azonban a jövő évi Bajnokok Ligája szereplés, és az ezzel járó plusz harmincmillió euró. A Juventus a Chievóval játszik, aminek majdhogynem borítékolható az eredménye, míg a Napoli a Laziót látogatja meg, így aztán különösen fontos a győzelem, hogy tapadjunk az első helyre, és meglépjünk a harmadik elől. Persze normális esetben egy idei Bologna elleni győzelem miatt nem nagyon kéne izgulnunk, ám valószínűleg igen kusza gondolatokkal küzdenek a csapat tagjai. Kedden sikerül megverni a Laziót, úgy, hogy abban semmi öröm nem volt. Bő egy hónappal ezelőtt még esélyesnek érezhettük a csapatot akár az Olasz Kupa, akár az Európa Liga győzelemre, és mentek a számítások, hogy a három front közül melyiket kéne háttérbe szorítani, melyiknek a javára. Ehhez képest a két kupasorozattól két nagyon elrontott és szerencsétlen meccs miatt búcsúztunk.

Ezeket kell rendbe tennie Spallettinek, aki viszont szintén a bizonytalanság egyik forrása. Miközben a játékosokról tudjuk, egyértelmű vágyuk, hogy ő maradjon az edző, napról napra olvashatunk Di Francesco, Sampaoli, Emery és Sarri hatalomátvételéről, mialatt Spallettit még csak a Lazio padjára nem tették oda az újságok a riválisok közül. A sportigazgató személye már többnyire nyílt titok, de így áprilisban talán már nem kéne Spallettinek az időt húznia, minél hamarabb el kéne döntenie, hogy marad-e vagy sem. Én a magam részéről egyik említett edzőre sem cserélném el őt, de nem tudhatjuk, hogy Monchinak mik az elképzelései, és mennyire kap szabad kezet, amit a Sevillánál abszolút megkapott.

Az őszi meccs hőse.

A vasárnapi meccsre Florenzit leszámítva teljes kerettel készülhetett Spalletti, a múlt hétre szóló eltiltását letöltötte Strootman, és újra játékra kész De Rossi is. Elnézve az őt pótló Paredes remek telesítményét, és a csereként frissességet hozó Grenier játékát, a középpályán nem lesz gond. Ami probléma, hogy a védelem megint a régi arcát mutatja. A Lazio ellen Juan Jesus kezdett Fazio helyén, mert az argentint az odavágón gyakran lefutották a kékek gyors támadói, holott november és február között gyakorlatilag hiba nélkül játszott a teljes védelem. Fazio lassúságát a jó helyezkedésével, csapatszinten pedig Rüdiger és Manolas gyorsaságával lehetett kompenzálni, azóta valami ebből elveszett. Holnap ettől függetlenül valószínűleg ő fog kezdeni, a Bologna gyorsaságától nem kell nagyon tartani.

Donadoni csapata ritkán mutatja meg a szebbik arcát, pedig a szezon elején sokan az egyik meglepetéscsapatnak jósolták. Azóta szépen beleragadtak a középmezőny aljába, és egy fiatalos, izgalmas csapat helyett szürke eminenciások lettek. Kiemelkedő teljesítmény nemigen van a csapatban, leszámítva a Serie A veterán Dzemailit, aki egy jó szezont fut, illetve Simone Verdit, aki 24 évesen debütálhatott az olasz válogatottban. Számunkra jó nézni Nagy Ádám játékát is, de ő még egy nagyon fiatal játékos, aki egy borzasztó gyenge bajnokság után kell, hogy adaptálódjon a Serie A-hoz. A taktikai érzéke a játéka alapján megvan ehhez, és egyáltalán nem vallott szégyent. Ha pusztán a statisztikáit nézzük, nem látunk semmi kiemelkedőt, de ha játszik, a Bologna labdakihozatalai nagymértékben épülnek rá, és eredményesebb is az északiak játéka. Szép karriert futhat be az olasz bajnokságban, az esze is megvan ehhez.

Értelemszerűen a győzelmen kívül minden más csalódás lenne, és nem is látok rá reális esélyt, feltéve, hogy nem estek nagyon szét a játékosok a kudarc után. A hatpontos lemaradás tényleg nem beláthatatlan, főleg, hogy a Roma még fogadja a Juventust, és a torinóiaknak a Bajnokok Ligájára is komoly erőket kell mozgósítaniuk. Tudjuk, hogy van különbség a két csapat között, és nem szeretnék olyan nyilatkozatokat olvasni, mint télen a triplázásról szólók, de az is megengedhetetlen, hogy a csapat ne higgyen benne, hogy sikerülhet. Ősszel nagyon simán vertük a Bolognát Salah mesterhármasával, és a papírforma alapján, ha nem is egy hasonlóan izgalommentes meccsre, de győzelmre számítunk.

Curvasud93:

View Comments (11)

  • Azt mondják Emerson nem fog játszani, egy apró izomsérülésről írtak, de sebaj, szerencsére nem komoly a dolog és így legalább Mario Rui is kap lehetőséget. Mellesleg egyre kitartóbbak a hangok, hogy Emersont "elő fogják léptetni", az olasz útlevél után, már készítik neki a nemzeti-kék színű mezt is. Nem is annyira erőltetett a dolog, hiszen Emerson nemcsak Emerson, hanem Palmieri is.

    A Bolognánál ott lesznek az exjeink, Torosidis harcra kész és állítólag mégis ott lesz Destro is, pedig úgy volt, hogy ezt kihagyja, de ellenünk játszhat, szóval természetesen összekapta magát (hogy törne le az összes stoplija).

    A brazil szélsőnktől függetlenül, ez a meccs is a "kötelező feladat" kategóriába esik, meg kell nyerni és kész. Nemcsak a Juve miatt, hanem a Napoli miatt is. Ha szépen, koncentráltan lépünk pályára, akkor szerintem nem lehet gond, húzzuk csak be ezt a három pontot és a Nagy Ádi meg ráér majd a jövő héttől elkápráztatni a világot.

    • Azért mert ha a két szélső védő valamilyen okból vagy szituációból kifolyólag középre keveredik akkor az pont jó lesz! :D

  • Ezt tényleg elbírta mondani röhögés nélkül, hogy De Rossival kapcsolatban a Juventus és az Inter szóba került? :D

  • Van vissza 7 meccs, meg kell nyerni aztan meglatjuk. Szurkoljunk a juvenak a barca ellen, mert akkor a bl elodontovel karoltve lenne egy durva sorozata a juvenek egy hasonlo mint amibe mi belebuktunk:

    Atalanta (v)
    Bl elodonto 1.
    Torino (h)
    Bl elodonto 2.
    Roma (v)

    Ez azert a torkukon ragadhat. Mire jonnek hozzank nekunk volt egy Lazio rs milan meccs, amit meg kell nyerni.

    Lassan visszatekintve, mregallapithato 8nap alatt buktunk el mindent. Lazio, napoli, lyon... Ezt lreszamitva nagyon jobbat nem varhattunk, sot eron felul de az ott nagyon faj :(

  • Behúzva a kötelező. Ez a Bologna borzalmasan gyenge csapat, ahonnan szegény magyar alibikirály se tűnik ki.

  • 782 hektárnyi ápiás támogatással lefödött bugyikék színű juhcsordába mernék fogadni, hogy a mindenki által szeretett Lotito elnök Úr megmondta a srácoknak, hogy vegyék takarékra magukat a Napoli ellen egyrészt, mert akkor így ő nyugodtan tud aludni, mert megtett mindent annak érdekében, hogy a nyakunkon maradjanak Sarriék, másrészt meg a a kettőt nem elkülönítve biztos megrakta a meccset egy 2-es hendivel némi zörgővel.

Related Post