X

Kettőből semmi…

Egy darabig csak a fejemet vakargattam, mire végre elkezdett körvonalazódni, hogy mit is kéne írni erről a mérkőzésről. Leginkább semmit. Nyertünk, 3 gól rúgtunk a madarászoknak, de ennek a győzelemnek az érteke a presztízsen kívül a nullával egyenlő….

„Elkúrtuk… Nem kicsit, nagyon….”

Most hogy már aludtam rá kettőt, megpróbálok tárgyilagos lenni. Őszintén szólva nem voltak illúzióim a mérkőzés előtt, tudtam, hogy a 2 gólos hátrány túl sok lehet, hogy sikerüljön ledolgozni, szóval úgy is ültem le a tv elé, hogy lesz ami lesz, nem idegesítem fel magam feleslegesen.

Bizonyos szinten tartottam is magam a fogadalmamhoz, egészen a 37. percig, amikor az elfojtott érzelmeim heves hangorkánként robbantak ki belőlem olyan szavak kíséretében, mint az büdöskurv@életbe, hogyapics@balehettekilyenbalfaszok  ejnye-ejnye, ajjajj, nem lesz ez igy jó…

Savic góljánál végképp tudatosult bennem, hogy ez a hajó elment, és az Európa liga után az Olasz kupából is kizúgunk….

Maga a mérkőzés érzésem szerint egyértelműen a védelmen ment el, őszintén megvallva nem néztem utána, hogy miért nem Fazio kezdett a védelem tengelyében, JJ helyett, de talán ez az egyetlen dolog amit a kopasznak felróhatnék, mert ezen változtatást kivéve (plusz DDR sérülése miatt) a legerősebb kezdőnkkel vágtunk neki a találkozónak.

A támadó szekcióra nem igazán lehet panasz, három alkalommal sikerült bevenni a pizsamások kapuját, bár az igazsághoz az is hozzátartozik, hogy ezt 25(!) próbálkozásból hoztuk össze, 67%-os labdatartási mutató mellett…

forrtak az indulatok….

Küzdöttünk, hajtottunk, nyertünk, és kiestünk. Ennyi röviden összefoglalva, és bevallom férfiasan, hogy nincs is kedvem részletezni, mert ha csak magamból indulok ki, egy ilyen kiesést érő győzelem után le sem szarom a részleteket, nem érdekel ki rúgta a gólokat, (ennyit a tárgyilagosságról…) csak az számít, hogy ha csak valami csoda nem történik, akkor idén sem nyerünk semmit, ami feltételezhetően azt fogja eredményezni, hogy tar mesterünk a szezon végén feláll a kispadról, és ismét kezdhetünk mindent előröl egy új edzővel, vélhetően új felállással, és minden bizonnyal Francesco Totti nélkül….

Szép kilátások….

Na de move on, az élet nem áll meg, Róma örök, (és egyéb közhelyek) végre visszatért a Sud, feltételezhetően még ebben az évszázadban megépül a saját stadionunk is, és ha minden igaz akkor sikerül leigazolni a Juventusnak korunk transzferguruját és végre mi is  elindulhatunk Sevilla útján aki minden évben eladta a legértékesebb játékosait, sok pénzt generálva ezzel a csapat tulajdonosi körének, és emellett rendszeres résztvevői az Európa ligának (na jó, ez így már túl szarkasztikus, meg is nyerték már nem egyszer a sorozatot).

Nem tudom mi mást irhatnék, eléggé letargikus hangulatban vagyok még mindig, így bullshitelés helyett  beszéljen inkább a zene….

Forza Roma!

 

Onedinkenedi:

View Comments (20)

  • Szerintem azért nem Fazio kezdett, mert ag első meccsen rendre lefutották.

  • Ha a Juve behúzza a kupát is akkor kivel játssza a Szuperkupa döntőt?

        • Legyen meg a második hely, nyáron legyen egy fasza alapozás Spalloval, Napoli menjen csak bl- selejtezőzni, Lazio meg játsszon jó sokat az EL-ben. Kb két hónap alatt úgy ki fognak fingani a csütörtök - vasárnaptól kombótól hogy öröm lesz nézni! Jah és jöjjön már végre Ramón Rodríguez Verdejo. :)

  • Szomorú befejezése volt ez az idei kupaszerepléseinknek, már eleve ostobán kezdtük, azzal a két elbaltázott meccsel a Porto ellen, végül az elképzelhető legrosszabb módon zártunk, egy kieséssel ezek ellen a megkeseredett, okafogyott "szerencsétlenek" ellen és ráadásul most a következő derbiig megint hallgathatjuk a hőskölteményeket, erről a "fantörpikus sporttörténelmi jelentőségű sikerről". Ilyenkor vagyok dühös a mieinkre, nem igaz, hogy nem tudták volna csak egy kicsit jobban odatenni magukat az első meccsen!

    Apropó hősköltemények, csak nekem tűnt fel a közvetítés és az elemzés a Digin? Addig rendben van, hogy Dzeko "egyfolytában színészkedik", meg hogy a Roma játékosai nem tudnak uralkodni magukon, az ilyeneket már megszoktam, de hallottátok az elemzést? Aszondják, komoly arccal, hogy a Roma elbukott minden célt a szezonban, hogy mennyire nehéz meccsek vannak hátra a bajnokságban is... Bezzeg a Lazio, na az a bajnokságban is "simán odaérhet". Hová??? Hová érhet oda simán a Lazio, pláne a bajnokságban, ahova a Roma nem? Már elnézést a tisztelt szakértőktől, de ezúttal tényleg örülök, hogy meghallgattam őket, legalább volt min röhögni a kiesés ellenére.

    Sajnos tényleg borítékolható volt ez a végkifejlet, mind mondtuk, hogy az első meccs után ezt már nagyjából szabhatjuk. De bevallom nektek, hogy én kb. a 80-ik percig bíztam, mint a naiv kisgyerek. Mert, nevessetek bátran ki, de én fenntartom, hogy a csapatunk sokkal jobb ennél a Lazionál. Ettől csak még fájdalmasabb a kiesés, ezért tényleg nagyon nagy kár volt.

    • Kik voltak a "szakértők"? A Juhár " többszörösenösszetettmondatok" Tomi meg a másikra nem emlékszem. Jah meg a műsorvezető a Füles? Kövezzetek meg de az egyetlen értelmes ember a Benito az egész bagázsban. Legalább rajta látszik hogy szereti az olaszt focit (most hagyjuk hogy kinek szurkol).

      • Egyébként tényleg, annak ellenére, hogy a Benito egy "gonosz juventino", ekkora "marhaságot" talán nem mondott volna. :D

        • Mondom, annak ellenére hogy egy "gonosz juventino" :) látszik rajta hogy szereti, régóta nézi, meg vágja a híreket is. És most nem a nemzeti sportos "hírekre" gondolok. Mondjuk nem nehéz kitűnni a közegből...
          Van a Füles....nem is tudom hogy hívják. Ő felolvassa az A4-est amit elé tesznek.
          Sallói. Hát. Ő csak azért csinálja mert most épp nem tudnak Premier Ligát közvetíteni. Amúgy szerintem le se szarná az olasz bajnokságot.
          Juhár Tomi! :D Hihetetlen. Komolyan, egy nyelvtan tanár szerintem súlyt kötne a saját bokájára és a Dunába vetné magát.
          Fehér Csabi, áááá nem is folytatom.
          Dodin még néha szoktam visítani..:)

          • És a legszebb az egészben, hogy messze a Digi a kedvenc tévécsatornám! Élőben adják a Roma szinte összes meccsét! :D

          • Dodi szerintem jó, jókat tudok röhögni rajta. Ez Juhár, Fehér kb olyan mint amilyen focisták voltak. Bár egy Várhidi, és Sport1es cimbijeikhez képest azért felüdülés.
            Igen szinte minden meccs élőben.

          • Azt mondtam, hogy "talán", de akkor ezek szerint tévedtem. :D

            Hát istenem, végső soron tagadhatatlan, hogy ott kezdett játszani, de csak mert akkor még nem létezett a Roma, meg mert állítólag nem talált senkit a Fortitudonál, amikor oda akart jelentkezni.

            Önmagában az a tény, hogy Bernardiniről nevezték el a trigoriai edzőközpontot, már el kéne hogy gondolkoztasson mindenkit, aki a Lazioval szeretné összepárosítani. :)

    • Minden csak nézőpont kérdése.
      Ha a kitűzött minimális célokat nézzük, akkor a "szakértő" uraknak sajnos igazuk van. A madarászok úgy indultak, hogy nincs semmi, ehhez képest, még a BL selejtező is meglehet nekik némi szerencsével és kupadöntőt játszanak, ahol akár még nyerhetnek is, amit szinte elképzelhetetlennek tartok, de mégiscsak ott vannak. Ehhez képest a mi céljaink közül már csak az ezüst tekinthető reális célnak. Persze bízunk a juhok botlásában, de az igazi gond nálunk keresendő. Mi nem fogjuk 8 győzelemmel abszolválni a hátralévő sorozatot, mert mintha genetikailag lennénk kódolva a kulcspillanatban való elbukásra. Épp itt írta valaki, hogy reális célokat kéne kitűznünk és akkor nem lenne ekkora a csalódás minden évben. Scudetto, EL döntő, de inkább győzelem, de minimum olasz kupa. Hát csoda, hogy mindenki le van törve, mint a bili füle. Pedig ha reálisan nézzük, kb. ott vagyunk, ahol nagyjából lennünk kell. Ennek ellenére elismerem, hogy akár az EL-ben, akár a kupában simán tovább kellett volna jutnunk ezek ellen a csapatok ellen. A Villarrealtól kevésbé fájt volna a kiesés.
      Még egy szó a Digis szpíkerhez: én csak streamen tudom nézni a meccseket és az első gólig a magyar közvetítést néztem, de akkor megszakadt, de addigra úgy felidegesített a riporter egyoldalú "laziorajongása", hogy inkább más közvetítést kerestem. Elég zsibbasztó volt a meccs, nem volt szükség még rá is a "remek hangulathoz".

      • Azért mikor a laziót említjük ( és mostanában szinte mindenki őket hozza elő), akkor azért említsük ám meg hogy pl a Rómához képest eléggé kényelmes évük van/volt. Minden hétvégén lejátszák szépen a bajnokijukat, pihennek egyet aztán van egy teljes hetük rákészülni a következőre. Azt hogy ez hosszú távon mekkora előny, szerintem nem kell megmagyarázni. Szép és jó, kíváncsian várjuk a következő szezont mikor 10-15-meccsel több lesz nekik úgy hogy van egy jó kezdőjük aztán kifújt. Komolyan, már alig várom hogy jövőre januárra kifingjanak. Öröm lesz nézni!
        Mondjuk pl. megnéztem volna a laziót olyan sorozatokat lenyomni mint amilyenek idén a Rómának jutottak....
        (Jól számolom? 12 meccsel játszottunk többet mint ezek a kis buzik.)

      • Rómában és a Roma körül az elmúlt évtizedekben kialakult egy furcsa kultúra, hatalmas elvárások, de ezekhez képest többnyire csak viszonylag szerény eszközök álltak a klub rendelkezésére.

        Szerintem jó lenne ha meg lehetne fogalmazni konkrétan a különbséget a célok és az elvárások között. Szerintem cél a bajnoki cím, mert két második és egy harmadik hely után semmi másnak nem lenne értelme. Cél volt a Bl szereplés, utána a sikeres szereplés az EL-ben és a kupában is. Sajnos a céljaink többségét már elbuktuk és a bajnoki cím is elég kilátástalannak tűnik.

        Azonban ha elvárásokról beszélünk, akkor sajnos nem várhattuk el evvel a kerettel, hogy nyerjünk. Más kérdés, hogy a kiesések a BL-ből és az olasz kupából olyan körülmények között jöttek létre, hogy szerintem mindannyian többet vártunk volna el.

        Szerintem ha nem sikerülne utolérni a Juvét és meg kéne elégednünk egy sokadik második helyezéssel, akkor sem kéne kétségbe esni. A második hely egy olyan cél, amivel legalább biztosíthatnánk a lehetőséget, hogy jövőre újra megpróbáljuk.

  • Közben olvasom, hogy sok Roma szurkoló dühös a játékosokra. Na nem azért mert kiestünk az unokatesók ellen, hanem mert több játékos az "áruló" Pjaniccsal barátkozott instagramon.

    • Igen, elvárjuk hogy utálják egymást úgy mint mi őket. De ha belegondolunk, 5-6 éves koruktól együtt játszanak, még ha más csapatban is de ismerik egymást, találkoznak tornákon, korosztályos tornákon, együtt járják végig a ranglétrát. Ezt szurkolói aggyal nehéz elfogadni de ez egy teljesen más világ. Már kérdés hogy mondjuk csinálhatnák ezt a bratyizást diszkréten is hogy a mezei szurkolónak ne robbanjon le a feje egy ilyen hír hallatán... :)

  • Messze még a vége, nem vagyok benne biztos, hogy a Juve a BL mellett a bajnokságban nem fog hibázni. Győzni kell Bolognában és menni tovább, még nem írnám le a csapatot.

    • Pontosan! Most először szépen, nyugodtan el kéne verni a Nagy Ádiékat. Utána lesznek még kalandjaink bőven, még "meg kell köszönni" az unokatesóknak ezt a kupameccset, meglátogatjuk Montellát Milánóban, fogadjuk a mi néhai Pjanicunkat, meg az új, zebramezes barátait és a végén majd számolunk.

Related Post