X

Szünet előtti biztató győzelem

Az Európa Liga kiesés után, a kéthetes válogatott szünet előtt még egy fontos feladat várt a csapatra, meg kellett tartani a második helyet a Napolival szemben. Nem számíthattunk könnyű mérkőzésre, egyrészt a rengeteg romanista ellenfél jelentette folyamatos fenyegetés miatt, másrészt a Sassuolót még soha nem sikerült megverni az Olimpicóban. Tegnapig, amikor is hátrányból fordítva történt meg ez a remélhetőleg korszakalkotó esemény.

Spalletti már a kezdőtizeneggyel okozott egy kisebbfajta meglepetést, ugyanis Dzeko helyén a mostanában egyre jobb formában játszó El Shaarawy kezdett. Így álltak fel a csapatok:

ROMA (3-4-2-1): Szczesny; Rudiger, Fazio, Manolas; Peres, Paredes, Strootman, Emerson; Nainggolan, Salah; El Shaarawy.

SASSUOLO (4-3-3): Consigli; Letschert, Acerbi, Peluso, Dell’Orco; Pellegrini, Missiroli, Duncan; Berardi, Defrel, Politano.

Ezzel a húzással nemcsak Di Francescót sikerült kellemetlen helyzetbe hoznia, de minket is egy jó vitára késztetett a kommentmezőben. Már a Milanban eltöltött éveiben is arról folyt a diskurzus, hogy hogyan is kell El Shaarawyt helyesen megítélni. Van, aki szerint az ő kiemelkedő félszezonja, amivel elkezdte a milánói pályafutását, egy egyszeri esemény, van, aki szerint csak a sérülései hátráltatták a világklasszissá válásban. Tény, hogy a tavalyi, milanos kezdéséhez hasonló tavaszát nem tudja idén hozni, de szerintem a Roma és a Serie A szintjére ő egy viszonylag jó role player, aki nem baj, hogy ott van a keretben, és néha lehet vele variálni a csapatot.

Az előző hete mindenesetre jól sikerült, gólt lőtt a Palermo ellen, és egyet-egyet kikényszerített a csütörtöki és a tegnapi nap alkalmával is. Kezdetésének oka valószínűleg az volt, hogy sem Acerbi, sem pedig Peluso nem az a szélvészgyors védő, kettejük közé behúzódva ígéretes elfutásokat is láthattunk El Shaarawytól a leshatárról kilépve. Érdekes, hogy hátul ugyanerre a fegyverre már elég rosszul reagált Spalletti, persze ez csak retrospektív okoskodás a részemről. A Sassuolo három gyors támadóját, Defrelt Berardit és Politanót megpróbálta öt védővel akadályozni a mester, de a wingbackek rendre lemaradtak, így a három középhátvédet magukra hagyták a küzdelemben. Három védő viszont már kevés volt, őket könnyen szét tudták húzni, és a második hullámban is folyamatos volt a késés a hazaiak részéről. Egy ilyen esetből szerezte meg a vezetést a Sassuolo, amikor is Bruno Peres rosszul váltott ki az emberére, Berardi be tudott futni mögé, Manolasnak ki kellett lépni, innentől kezdve pedig az egész védelem felfordult. A második hullámban érkező Defrelre középen nem maradt ember, Fazio egyszerűen lassú az ilyesfajta játékhoz, gyakorlatilag a gólörömre ért vissza.

Paredes tegnap igazi vezér volt.

Viszonylag jól reagálta le a Roma a hátrányt, ami számomra meglepő volt. Egy nagyon szétesett csapatot vártam, a már sokszor vázolt bizonytalanságok miatt, de ennek nyoma sem volt. A három védős szisztémánk elkezdéséhez képest mára már sokkal támadóbban játssza ezt a csapat, tegnap csak egy igazi védekező középpályás volt, Paredes személyében, Strootman minden támadást közvetlenül elöl segített. Nem telt el tíz perc, és Paredes kiegyenlített, egy visszagurított labdát laposan, kapásból lőtt a hosszú alsóba. Nehéz eldönteni, hogy ő vagy a holland volt-e a meccs legjobbja, de én mégis inkább Strootmanra tenném le a voksomat. Amellett, hogy tényleg sokat támadott, valahogy mégis mindig ott volt, amikor védekezni kellett, a legtöbbet szerelt a meccsen. A hosszabbításban az ő passzával kezdődött az a támadás, amivel Salah az ellenfél védőinek totojázását kihasználva megfordította az állást. Sok lyen labdát adott a védők mögé, amik általában célba is értek.

Felállt védelem ellen négy támadóval igyekszik Spalletti fölényt kialakítani a párharcokban.

Di Francesco szerint a félidei eredmény nem tükrözte hűen a játék képét, és tényleg történhetett volna másképpen is. Politano és Defrel végig veszélyesek voltak, és Pellegrini is nagyot játszott, nem lenne rossz őket jövőre már nálunk látni. Az első félidőben sebességgel sokszor meg tudták verni a Roma védelmét. A szünet után azonban nem sok veszélyt tartogatott a vendégek játéka. Ekkor már rendes támadásból és kontrákból is sokkal veszélyesebb volt a Roma, majd a 60. percben végképp eldőlt a találkozó, amikor Spalletti egy cserével átállt négy védőre. Peres helyére állt be Dzeko, és a hátul immár eggyel nagyobb létszámban jelen lévő védelmünket nem tudta kellemetlen helyzetbe hozni a Sassuolo. A Roma lezárta hátul a széleket, és Defrel is megsérült, amivel eltűnt a gyorsaság a Sassuolo játékából. A csere után pár perccel egy szép Strootman-Dzeko összjátékból a bosnyák megszerezte a harmadik gólt, ezzel beállítva a végeredményt.

A jelen és a jövő?

Bár még soha nem kaptunk ki tétmeccsen a Sassuolotól, hazai pályán tegnap sikerült először legyőzni őket. Di Francescót gyakran szóba hozzák a Romával, és a mérkőzés kapcsán is felforrósodtak ezek a szálak. A vezetőség állítólag azon van, hogy maradásra bírják Spallettit, de az exrómai egészen biztosan előkelő helyen szerepel a lehetséges változatok között. Azt hiszem, kiválóan illeszkedik a Roma edzők névsorába, semmi pragmatizmus, annál több romantikus álmodozás. Szép játék, szép halál. Persze azt nem állítom, hogy csak egy Capello-féle felfogással lehet bajnoki címért vagy más kupákért harcolni, és azt sem titkolom, hogy egyszer megnézném Di Francesco Romáját. Spallettiét most két hétig nem látjuk válogatott szünet miatt, remélhetőleg sikerül rendezni a még rendezetlen sorokat, és esetleg hosszabbítani is a kopasszal.

Curvasud93:

View Comments (61)

  • El Shaarawy egy roppant érdekes állatfajta. Amikor a Milanban berobbant a köztudatba, az egy olyan Milan volt, ahol éppen nem sok sztár focizott, ezért kegyetlenül felkapták és higgyétek el, ha valahol értenek a sztároláshoz az a Milan! Néha olyan dolgokat lehet olvasni a Milan játékosairól, hogy az ember leesik a sámliról: "Bacca egy hatalmas bajnok, aki minden meccsen egyre jobban játszik és egyre több gólt fog lőni", "evidens, hogy De Sciglio a világ legjobb szélső védői között van, nem is kérdés", stb. El Shaarawy-ból is nagyon gyorsan a "fáraó" lett és egy ideig a befutott világsztárok szintjén kezelte, a Milan szakemberei által kiválóan beidomított, nagyon is barátságos média. Még a Ringo kekszreklámot is megörökölte az eltávozott Kakától és az ábrázata ott virított a FIFA14 borítóján.

    Aztán jött egy pár sérülés, megjött Milánóba a Super-Mario Balotelli, "az olasz foci kincse", "az olasz labdarúgás jövője", aki természetesen sokkal trendibb El Shaarawy-nál. Közben az is kiderült, hogy El Shaarawy 21 évesen még nem kiforrott sztár és hirtelen nélkülözhető, mondhatnánk felesleges lett. Amikor pedig a Monacónak se kellett, azon az áron amit a Milan megálmodott, akkor egyértelműnek tűnt, hogy ez nem egy "új Kaká", sokkal inkább egy "új Gourcuff".

    Na ez az, ami engem egyáltalán nem érdekel. Tegnap hasznosan játszott és kész. Voltak gyengébb meccsei, de eddig már többször is pontokat, meccseket hozott nekünk és ráadásul közben nem pattog, nem pofázik, egy rossz megnyilvánulása nem volt, amikor beteszik csak fut és dolgozik, néha pedig egészen remek dolgokat is csinál. Ő az új Totti? Eddig sajnos nem, de ettől szerintem még bőven elfér. Jó vétel volt, szerintem meg kell tartani és bízni abban, hogy ha több játékidőt kap, akkor majd élni tud a lehetőségekkel.

    • A legszimpibb az volt a srácban, hogy talán tavaly egyik gólja után kérdezték hogy miért nem örült? Azt mondta hogy teljesen tisztában van vele hogy kva sokat kell javulnia.... Amúgy tényleg sohasem duzzog, teszi a dolgát és kész. Kell az ilyen!
      A másik pozitívum hogy Strootman taktikusan kisárgázta magát az uccsó percben!

    • Sírok...
      Mondjuk a cikk is jó nagy baromság, hogy a Chelsea akarja Spallettit...

    • Basszus, mintha már eldőlt volna, hogy Spalletti távozik. :(

      Egyesek szerint direkt kötött bele a sajtóba, azok meg nem kéretik magukat és már egy ideje elkezdték kóstolgatni. A butább szurkolók meg szokás szerint mennek a hülyeség után és egyre többen fikázzák.

      Csak arra leszek kíváncsi, hogy mit fognak szólni a kritikusai, ha ne adj isten jövőre tényleg jön egy ismeretlen edző, vagy egy ezer helyen megbukott, levitézlett nagyság és megint a miénk lesz a hatodik hely. Persze akkor már nyugodtan lehet majd fikázni a kopaszt, mert minden bizonnyal valamelyik rivális klubban fog kikötni.

      A Lajos meg szerintem kizárt dolog, hogy visszajöjjön, hála istennek. Egyrészt Rómában még sokan emlékeznek a hülyeségeire, másrészt jó drága munkanélküli lesz belőle, akit nem hiszem, hogy meg akarnánk fizetni.

      Sokkal valószínűbb Gasperini, akit majd valahogy elhozunk az Atalantától és max pár hónap után nálunk is ki fog fulladni, mint anno az Interben. Az is lehet, hogy megveszik nekünk Di Francescót, aki igaz, hogy az égadta világon semmit sem bizonyított, egy EL szereplésen kívül a vidéki újgazdag klubjával, de régen a Rómában is játszott 4 évet, szóval rá lehet tukmálni a szurkolókra.

      Néha tényleg elkeserítő ami a Roma körül folyik. :(

      • Igen az egészben a legelszomorítóbb hogy a sok tukaj a 30-as IQ-val ugrik rá! Már mennek a fikázások sőt már a mindig profi Digisport is elkezdte a hülyeségeket tényként kezelni. Spalletti a szezon végén távozik, stb....mi az hogy még nem írt alá stb. Tegnap a Dodi? Alá kellene írnia, mindenki egyből aláírna, Ő miért nem? Miért baszki? Anyádért! fúúúú
        Monoki Lehel se érti.... ő még ilyet a barszelónába meg a premierligába sose látott hogy egy edző esetleg átgondolná hogy még mi történhet év végéig....

        • Ja, a Barcába csak olyanok vannak, hogy az edzők a szezon közepén bejelentik, hogy lépnek, mert megunták azt a "remek kis légkört". :)

          A kedvencem az, amikor a tájékozott külföldi portálok szerint, a Roma nem fog szerződést hosszabbítani Spallettivel, mert kiesett a Lyon ellen.

          És az megvan, hogy Spalletti "sikertelen"? Biztos "sikertelen", mert a Lyont és a Laziót tényleg jobban kellett volna kezelni, de azért ugye azt is látjuk, hogy hány pontja van a csapatnak?

          Eladtak neki egy pár kulcsjátékost, de megvették neki helyette Mario Ruit "az Empoli szuper-sztárját", meg Gersont "a jövő zálogát" Brazíliából, a "bukott" Faziót szeretettel Angliából, Emerson Palmierit diszkontáron a Palermoból... És utána Spalletti fejére lehet olvasni, hogy miért csinált több pontot mint tavaly! Szerintem eddig Spalletti legnagyobb hibája a bajnokságban az a "rohadt Juve", amelyik az istennek se hajlandó kikapni senkitől. :(

          • Bele sem merek gondolni hogy hol lennénk Spallo nélkül...valszeg az Inter meg a Fiorentina között valahol félúton!...

          • A keret minőségét és mélységét látva, szerintem az eddigiek több mint amit reálisan várhattunk. Lehet hinni meg álmodni de a valóság nem ez. Közel hasonló vagy erősebb kerettel volt hogy 6. helyért mentünk... Tény a kulcs meccseket elbasztuk. Bár állítom ha nincs a kiesés a Blben a bajnokságban kb -10 pont mostanihoz képest és kiesünk 16 között. Nem hiszem boldogabb lennék. Olasz kupát várjuk meg, első meccsen beleszaladtunk egy jól játszó motivált ellenbe a mi kis 60%on pörgésünkkel, de annak még nincs vége. El fáj legjobban :( komoly sanszot éreztem egy döntőre. Égiek nem akartak minket továbbjuttatni vagy én nem tudom de valahogy minden ellenünk volt még magunk is. Egy kupa döntővel és ezüsttel bőven pozitív lenne a mérleg nyelve!

          • Mármint kupával. Tudod ki akar két ezüstöt egy évben! Meg kéne már szerezni azt az ezüst csillagot, még akkor is, ha a J-nek (tényleg ezt a gányadt szart használják címernek, a a guinness kupás képen néztem, hogy ez meg milyen amerikai csapat lehet :D ) nemes egyszerűséggel nem kell, én elnézegetném a mezünkön.

          • Ez igaz amit mondasz, a bajnokságban a Juvét egyszerűen nem lehet megfogni.
            De mi van a másik két fronttal? A Lyon egyértelműen nem jobb csapat nálunk semmilyen tekintetben (sőt az Európa Liga mezőnyében senki sem, a bocföldieket is beleértve), és a pizsamás csirkék se! Akkor mi a francér miért állunk jelenleg a farok szarabbik felén (vagy legalábbis érzi mindenki úgy)?

            Olaszba másodikok vagyunk, oké, de, az Európa Liga mezőnye könyörgöm kikből áll:
            Angol 6.
            Német 9.
            Belga 1. és 8.
            Francia 4.
            Spanyol 11.
            Török 1.
            Az olasz kupa mezőnye fullra erősebb.

            Aztán vegyük ide, hogy pereceltünk a Portotól, aki a BL-ben jutott ugyanaddig, amíg mi az EL-ben.

            Szóval az van, hogy a kulcsmeccseken szarok vagyunk.

          • Szerintem részben mentális problémák állnak a háttérben és a rosszul belőtt forma. Mire odaérünk egy-egy kulcsmérkőzéshez addigra teljesen elfogyunk mind fizikálisan, mind mentálisan...

          • A Lyon, a Porto, a Lazio, szerintem is mind verhetőek lettek volna, de azért rossznak se lehet nevezni egyiket sem. Attól, hogy elvesztettünk egy meccset, vagy egy párharcot ezek ellen, attól még nem nevezném sikertelennek se Spallettit, se ezt a szezont. Az hogy nem tudja megnyerni a kulcsmeccseket pedig szerintem nem olyan egyértelmű, azt hiszem eddig a bajnokságban csak a Juvét nem tudtuk megverni, vagy már rosszul emlékszem?

            Persze lehetnének nagyobb elvárásaim, talán az én hibám, túl engedékeny vagyok a kopasszal. De az a helyzet, hogy nem látom az alapokat a túl nagy elvárásokhoz sem. Sajnos ez a keret, a tagadhatatlan erények ellenére, nem egy világverő csodacsapat és arra is emlékszem, hogy Spalletti előtt mekkora válságban voltunk a megfáradt Rudi Garciával.

            Csak arra akarok kilyukadni, hogy nem kéne kidobni Spalletti és a csapat eddigi teljesítményét, nem érdemlik meg.

          • Minden látszat ellenére én híve vagyok az állandóságnak, amíg a kapcsolat jól működik.
            Rudy-t például már jóval hamarabb kirúgtam volna, mert látszott, hogy nincs értelme.
            Felőlem maradhatna Spal, mert a szisztematikus munka, ha a kapcsolat tartós és surlódásmentes, jó, kínálja az előrelépés lehetőségét.

            De azt látni kell, hogy a kulcsmeccsek nem mennek. Igen ennek a szezonnak a három kulcsmeccse eddig a Porto, a Lyon, és a Lazio elleni kupapárharcok, a Napoli elleni bajnokik, illetve ha minden jól megy akkor a kupadöntő és a Juve elleni visszavágó lehet. Persze, fontos a Fior meg az Inter meg a többiek elleni is (sőt, elméletileg lehetnénk úgy is bajnokok, hogy oda-vissza kikapunk a vén satrafától), de azért trófea és BL szempontból ezek voltak-lettek volna-lennének a legfontosabbak. Ezeken nem vagyunk elég jók.

            Szóval Spalletti jó, Spallettit szeretjük, de vannak korlátai szerintem.

          • Igen, pontosan! Én nagyon szerettem Garciát, de pontosan a Palermo elleni utolsó meccset megelőző sajtótájékoztatója után kellett volna lecserélni, mert egyértelmű lett, hogy el akar menni. Ha azt akkor meglépik, akkor lehet, hogy most is másként állnánk, de utólag már szabhatjuk.

            Viszont most úgy látom, hogy a keretnek sokkal nagyobb objektív korlátai vannak, mint Spallettinek.

          • Nem tudom elfogadni a játékoskeretre való hivatkozást.

            Miben erősebb a Sevilla, a Dortmund, vagy az Atletico?
            Mindegyik csapatra jellemző, hogy néhány extra képességű figurát leszámítva (Griezmann, Abuemba... nem tudom leírni, Reus, a Sevillából nem is tudok kit mondani) nagyjából jó, erős felső-középkategóriás játékosok teszik ki a keret alapját.

            Ez nálunk bőven megvan. A De Rossi-Radja-Strootman hármas szerintem potenciálisan világklasszis leosztás, sok előrébb álló csapatnak sincs jobb. Dzeko, Salah, Perotti, sőt még El-Shaarawy is bőven felsőközép kategória. Totti az Totti. Emerson, Paredes tehetségesek, Grenier jó.
            Manolast-Rüdigert vinné egy csomó nagy csapat ha igazak a hírek, a szélek sem rosszak (most komolyan a vénkisasszonynak Alex Sandróig 1 db értelmes szélsőhátvédje nem volt, és most is csak ő).

            Igen én úgy érzem, ebből a keretből ki kellene jönnie többnek. Ezektől a játékosoktól nem jobbak egyénileg a fenti klubok sem (esetleg Griezmann).

            Ami a különbség lehet: a Dortmund, az Atletico, Sevilla hazájuk ligájában megtehetik, hogy könnyű szívvel elengedik a bajnoki címet (az AM-nek még így is összejött). Na bumm, mi van ha a Real-Barca-Bayern a bajnok? Szarják le, ha úgy van, mert más frontokon bőven ott vannak a szeren. Valamiért ezt a Roma nem akarja megtenni a bajnoksággal, pedig hát itt se dőlne össze a világ, ha 15 pont hátránnyal lennénk másodikok, miközben El (vagy BL nyolc) és kupa döntőbe jutottunk. Én jobban örülnék.

          • Abban egyetértünk, hogy a kezdő keret abszolút Európa Liga végső győztes esélyes. A probléma az alternatívákkal kezdődik. Ha mindenhol olyan lenne a keretünk mint kapusposzton, akkor nem lennének problémák. Nem vagyok képben azzal, hogy az általad említett csapatok milyen keretbőséggel rendelkeznek, de nézzünk minket.
            A védelemben egész jól megvagyunk. Vermaelent mondjuk a pálya közelébe ne lássam, de Juan Jesus meglepően jó volt eddig, de azért mégis egyedül van, Fazio el is fáradt, rajta ment el a Napoli meccs, és a másik kettőn sem volt sokkal jobb ahogy emlékszem. A De Rossi-Strootman középpálya is gyengének tűnt a kritikus meccseken, helyettük Parades van, mert Gerson-t nem használja Spalletti, Grenier-t meg szerintem elfelejtette. A széleken bal oldalt zsúfolásig vagyunk: Emerson megoldotta egyedül is, most Mario Rui még besegít neki, de előrefele van egy Shaarawynk meg Perotti is. Jobb oldalon Florenzi sérülése miatt nagyon szűkös a keret: Perest csak taktikai váltással tudjuk pihentetni, és akkor Rüdiger pótolja, aki amúgy is kezdő. Salah-nak sincsen igazi cseréje, bár most, hogy beljebb játszik Perotti lehet alternatíva. Dzeko és Nainggolan azok akiknél tényleg senki nincs. Dzeko esetében a poszton sem, Nainggolan-nál inkább minőségben nem lehet pótolni, mert nincs még egy ilyen játékos. Totti-t láttam volna szívesebben kisebb csapatok ellen, amikor hasznos az osztogatása és nem kell annyira a védekezésre fókuszálni.
            Mi a lényeg: gyakran szidom Spalletti-t, ahogy sokan mások is a cseréi, vagy inkább ezeknek hiánya miatt, de egyben érthető is: sokszor nincs kit beküldeni, nem lehet variálni a játékot. Pihentetni lehet, de az sokszor egyben kockázatot is jelent, mert aki beáll az sokkal kevésbé megbízható mint aki lejön. Én azt látom, hogy bár használhatta volna jobban a keretét a február-márciusi őrület alatt, ezzel játékban és formában tartva több játékost, a probléma ott van, hogy túl nagy a szakadék a legjobb 13-14 játékos és a többi között. Ha megtartjuk azonban azt a 13-14 játékost, maximum egy távozóval, és hozzájuk hozunk 1-2 embert ígéretesebb embert a padra, akkor mindjárt komplettebb lesz ez a csapat. Ha azonban Spalletti megy, akkor sokkal nagyobb mozgolódás lesz várható, aminek nagyon nem örülnék.

          • Annyira én se bújtam át a netet a fenti csapatok kiegészítő embereinek képességeit és statisztikáit keresgélve, de nem tartom valószínűnek, hogy tele lennének a kispadjaik a mieinknél összességében jelentősebb képességű alternatívával. Egyszerűen azért mert a náluk nagyobb csapatoknak sincs mindig. (Őszintén: a Barca kispad sehol sincs a kezdőhöz képest, de ugyanez elmondható a ManCi-ról, az Arsenalról, Tottenhamról, a Monacoról, stb.

            A Chelsea konkrétan 14 emberrel nyomja végig a szezont, igaz nem játszanak Európában. De én az AM-nél sem tapasztalok túl nagy rotációt.

            De ehhez hozzátartozik az, hogy tisztázni kellene mit akarunk és mire vagyunk képesek. Erre mondom azt, ha vékony a keret második vonala, nem kell nekünk ráfeküdni arra, hogy utol fogjuk a Juvét. És akkor nem volna gond, ha Naingi és a többiek többet pihenhetett volna, és a kulcs párharcokban jobban bírjuk.

            Aztán azon is lehetne gondolkodni, hogy a kieg emberektől egy fikarcnyival sem rosszabb Roma nevelések miért ellenünk harcolnak a Saslikban, miért nem velünk a Lyon meg a Lazio ellen?

          • Hát pedig a Dortmund és az Atlético szerintem érzékenyen erősebbek (a Sevillát én se figyeltem mostanában), és nemcsak az idei keretről beszélek, náluk nem voltak mostanában Zemanok meg Barca-B projektek Luis Enriquével.

            De a mi keretünkről lehetne még beszélni, Strootmanról, aki visszatért a két és fél térdműtéte és a két éves kihagyása után, De Rossiról, aki már 33 éves és lassan jövő-kapitányként fog visszavonulni, Rüdigerről, aki minden páros évben szétcseszi a térdét, Perottiról, akit Spanyolországban végleg leírtak és a Genoaig esett, El Shaarawyról, aki nem kellett a Milannak és nem fért be a Monacóba, Fazioról, akitől szabadulni akartak Angliában... És ezek nem a kispad végén csücsülnek, vagy a többi játékos szatyrát cipelik, nálunk ők mind rendszeresen szerepelnek, tőlük várjuk az eredményeket.

            Igazad van, hogy papíron erősebbek vagyunk a Portonál, a Lyonnál és pláne a Lazionál, de azért azt is látni kéne, hogy most nem a "Slovan Bratislavától" kaptunk ki, nem kaptunk 4 gólokat a Leccétől meg az Atalantától... A bajnokságban meg bőven hozzuk a papírformát, például egyenlőre nem látom előttünk se az Higuain árából felhizlalt Napolit, se a médiában agyonajnározott kínai Intert. Ezért mondom, hogy nem korrekt sikertelenségről beszélni.

          • Minden látszat ellenére ha csak a 2. vagy a 3. hely jön össze az idén, én már nem tartom sikertelennek a szezont. Fáj a BL-EL kiesés, szar lesz ha a kupából kizúgunk (bár én még bízom erőst a csapatban) de látni kell: ez most itt egy mindössze egyéves projekt eddig Spallettivel (az előző fél év a kármentésről szól), és én többre becsülöm a hosszútávú építkezést, mint az azonnali sikerhajszolást. Ezektől sokkal jobban fájt amikor tavaly kikaptunk a kupában vmi kiscsapattól, amikor a bőrszalonna ellen eleve feltartott kézzel mentünk ki.

            De szeretném látni, hogy építkezés van (ideértve a stadiont is). Jöjjenek fiatalok, (lehetőleg romanisták), igazoljunk posztra, és tűzzünk ki reális célokat, és javuljunk egy kicsit többet a kulcsmeccseken, közelítsünk az európai 2. vonalhoz, illetve kerüljünk be oda.

            Hajlok afelé, hogy ez a Spallettis ügy (mármint, hogyha nem lesz trófea akkor nem hosszabbít) inkább kamu, felfújt, félremagyarázott. Azt el tudom képzelni, hogy azért nem hosszabbít, mert egyszerűen szeretné látni mire számíthat: perpill még nem ismert ki lesz a közvetlen főnöke, nem tudja tőle mire számíthat, mi lesz a stadion projekttel, attól nyílván függ, hogyan állnak a tulajok a dolgokhoz, szóval elkezdődött valami tavaly, de eléggé sok kérdés lóg a levegőben, ő a saját elképzeléseit akkor tudja igazítani a vezetőségéhez, ha az személyileg és víziójában összeáll. Ezt eltudom képzelni, sőt abszolút méltányolható, ha ilyen körülmények között, nem bólint rögtön a hosszabbításra.

          • Óriási különbség van a 2. és a 3. hely között. A 2. egy garancia bizonyos bevételekre, lehet tervezni és költeni, a 3. csak egy ígéret egy lehetőségre, egy olyan lehetőségről beszélünk, ami az átigazolási időszak végén fog konkretizálódni, amikor már a fontos kérdések túlnyomó része eldőlt. Sok szempontból nagyobb az ugrás a 2.és a 3., mint az 1. és a 2. között, ami egy konkrét agybaj!

            Egyébként mint szurkoló én ordítani tudtam volna, amikor a mi "hős fiaink" bekapták a 4. gólt Lyonban, vagy amikor "simán" kikaptak 2-0-ra a pizsama-kék unokatesóinktól. Megint kilátástalan helyzetbe kerültünk, most úgy néz ki, hogy az idén se lesz mit ünnepelni. :(

            Ugyanakkor azt is megértettem, hogy az a "Qrva" 2. hely mennyit érhet a klub számára. Például szerintem Spalletti távozása nem kis mértékben attól fog függni, hogy milyen anyagi lehetőségei lesznek a klubnak. Ha megint nem költenek a csapatra, akkor szerintem a kopasz le fog lépni, már látom őt valahol Kínában, vagy ne adj isten valahol Milánóban.

            Összességében a 2. hely egy pozitív szezon lenne, sajnos nem nagyon lenne mit ünnepelni, de meglenne a lehetőség a növekedésre. A 3. hely viszont szerintem már egy kudarc lenne szinte minden szempontból.

            Mellesleg most a miénk a negyedik legdrágább keret Olaszországban, a szokásos Juve, meg a Napoli és az Inter mögött, legalábbis a Transfermarkt szerint. Ha sikerülne magabiztosan behúzni a 2. helyet, akkor mennyire lenne jogos "sikertelenként" jellemezni Spalletti Rómáját?

    • "Valószínűleg a szezon végeztével az AS Roma búcsúzik Luciano Spalletti edzőtől. "
      Az agyam eldobom! Elmennék ahhoz a fäxhoz aki ezt a cikket írta és addig verném a fejét az asztal sarkába amíg azt nem mondaná hogy hazudtam, hülyeségeket találtam ki és egy szardarab vagyok! Mármint Ő, nem én :)

  • Ez a Spalletti ügy valóban elég nyomasztó. Újra elkótyavetyéljük az egyik legnagyobb olasz edző(tehetséget)... Nyilván a pénz, meg a Juve-val nyerhető trófeák motiválóak lehetnek bárki számára, nem lehet itt elvi kérdésekről beszélni. Mindenesetre nyomaszt, hogy az utolsó hivatalos álláspont a kopasztól valóban az volt, hogy trófea esetén maradna. Hát április 4-én a Lazio elleni kupavisszavágó után kíváncsi leszek mit nyilatkozik majd.

    Én nagyon csalódott lennénk, ha nem hosszabbítana vele a klub, vagy ha bármi más fondorlat miatt nem maradna még tovább dolgozni.

    • Én nem tartóztatnám Spalletti-t annak ellenére sem, hogy tisztelem becsülöm, de azért de:
      -Tehetségnek nevezni 50+ évesen azért ne már.
      -Elég sok lehetősége volt már bizonyítani, és én nem fogadom el, hogy mondjuk a vezetőség nem rakja oda azt az emberanyagot neki amit szeretne. Főzzön abból ami van. Azért, amivel a klubot zsarolja (ha nincs trófea...) ő teheti az egyik legtöbbet.

      -Nemzetközileg nem elég jó. A Zenitben mindent a segge alá toltak, ami elég volt arra, hogy az orosz bajnokságban virítson. De a Zenit nem lett jobb az európai porondon.
      -Én bennem nagyon mély nyomot hagyott a ManU elleni katasztrófa, és az Arsenal elleni kiesés. Attól a bocföldi bandától pereceltünk 7-1-re akiket a Milan utána simán kivert. Az Arsenal meg az Arsenal volt már akkor is (jó nem, de nyerhető volt).
      -Láthatóan a kulcsmeccseken, igazán komoly ellenfelek ellen, nagy tétnél rendszeresen bukta van. A társaság fejben vagy fizikailag nem bírja. Ez így volt már az előző időszakában is (igaz Rudy alatt is).

      Nekem ne mondja senki, hogy nincs elég jó csapatunk emberanyagban! Meggyőződésem, hogy emberanyagban vagyunk olyan jók, mint a Sevilla, a Dortmund, sőt megkockáztatom az Atletico is. Ezeknek a szintjét el lehetne érni, sőt el is kellene! Had ne beszéljünk a Leicesterről, vagy akár a Lyonról.

      Szóval őszintén megmondom: ha már a kupát se tudjuk behúzni, és Spal tényleg bedurcizik akkor menjen isten hírével.

      Ha meg tényleg jönne a Sevilla sportigazgató meg a Sevilla volt edző az nem annyira rossz ám! Én kiegyezek a kövi három évben az Európa Liga győzelemmel!

      Persze ha az egészből egy szó sem igaz, és csak médiakavarás van akkor a fenti gondolatmenet lényegtelen.

      Lehetne. Ugyanis médiakavarás ide vagy oda, akkor is azt gondolom (pedig tényleg csípem): Spal nem elég jó!

      És ez miatt nem is fogja elvinni se a Juve se más, tőlünk nagyobb csapat.

  • Pallotta szeretne változtatni a játékospolitikáján, azt nyilatkozta, hogy mostantól nem fogunk 100 milliókat költeni olyan játékosokra akik nem emelik a csapat minőségét, helyette több fiatalt szeretne a csapatban látni. Ezzel teljes mértékben egyet tudok érteni vele. Szerintem pl Marchizza, Pellegrini vagy Verde simán tudná hozni Vermaelen, Gerson, Iturbe, Doumbia szintet, sőt! Verde nekem kifejezetten tetszett mikor RG berakta párszor, most a Seria B-ben is egész jól megy neki (7 gól, 5 assziszt), én adnék neki egy szezont a csapatnál, hátha lesz belőle valaki.

    • Mélységesen egyetértek mind Pallottával, mind veled. Verde, Pellegrini, Politano, Ricci, Capradossi bőven hozná bármikor az Iturbe, Doumbia, Vanquier, Vermaelen, Gerson, szintet, és még szívesebben is nézném őket. Szcesny nagyon kellemes csalódás nekem, nagyon jól nyomja. Amikor anno idehoztuk nagyon nem akartam, de érte se fizetnék egy fillért sem. Alisson simán tudja pótolni, mögötte pedig Skorupski tudná azt hozni amit idén Alisson nyom. Skorupski ellenünk is megfogott mindent az egymás ellenin. Én kedveltem Sadiqot is, szerintem Dzeko mögött idén meg is állta volna a helyét néha napján, főleg hogy jelenleg egyáltalán nincs cseréje. Sajnálom hogy a Bolognában egyáltalán nem játszik. Már télen vissza kellett volna hívni, mert annál nálunk is több idő juthatna neki vagy ha más nem akkor máshová kölcsön adni, mert ott egy percet se játszik. Nem tudom vele mi történt, nekem határozottan tetszett anno. Nurára is kíváncsi lennék, őt még soha nem láttam játszani.

      • Fiatalokkal annyira nem vagyok képben, de ez a Politano srác tegnap az első félidőben brutál jól nyomta!

      • Hát ez a szöveg nekem egyáltalán nem tetszik. Sűrű elnézéseteket kérem, de evvel a képzeletbeli fiatal, "római és romanista" kerettel, mi lesz a tervünk jövőre? Visszahozzuk Pellegrinit, Politanót, Verdét, meg a többieket és mi leszünk az új Sassuolo? Csak mert kb. az a legjobb csapat, ahol eddig a felsorolt srácok bizonyítottak.

        Még egyszer elnézést, de mi az, hogy nem fog 100 milliókért játékosokat igazolni? Eleve mikor igazolt játékosokat "100 milliókért"? Szerintem amióta Rómában van, ha figyelembe vesszük az eladásokat is, akkor talán összesen ha elköltött 100 milliót játékosokra. Ami egyébként egy brutális összeg, de 6 év alatt ezen a szinten korántsem szokatlan, sőt, Rómától északra egészen más energiaszinten is láttunk már csapatokat operálni, többnyire ők szokták nyerni a címeket.

        Egyébként engem ez nem is zavarna különösebben, eddig sem azért szurkoltam a Rómának, mert leigazolta az "ügyeletes Neymart" 100 millióért. De szerintem Pallottának ez a megnyilvánulása nem sok jót ígér a jövőre nézve, pont most, amikor kiestünk az egyik kupából és Spallettit is sokan máshol szeretnék látni. Basszus, ez tényleg nem hangzik túl jól. :(

        • Nem azt mondtam hogy rájuk épüljön a csapat egy az egyben, hanem azt hogy annyi játék perc alatt ők is hoznának annyi teljesítményt mint a felsoroltak és szívesebben nézném őket, ha már úgy se nyerünk semmit. Inkább ők mint a kölcsönben lévő Iturbe, Seck, Vanquieur, Zukanovic, Gyömbér, vagy társai. Azt tudjuk úgy is hogy nem hozunk egy újabb sor Strootman, Rudiger, Dzeko, Ninja sort a padra is. Se pénz (FFP), se akarat (most mondta Pallotta) Akkor meg a jelenleg használt 14 játékos mellé inkább ők jöjjenek mélyíteni a keretet mint a felsoroltak. Bár ha ők se lennének használva akkor k. mindegy.

          • Bocsánat még egyszer, tudom, hogy sarkítva fogalmaztam és nem úgy gondoltátok, de amikor egy elnök arról beszél, hogy kevesebbet fog költeni, nekem automatikusan gyanús lesz az illető.

            Mit kéne mondani, amikor úgy kezdi, hogy most majd nem fogunk száz milliókat költeni, ezért, vagy azért? Nekem az első reakcióm nem az, hogy "de jó, láthatom megint Verdét Roma mezben, már úgy hiányzott...", nekem egyből az ugrik be, hogy ha nem lesz pénz, akkor ő minek van ott? Evvel az erővel maradhatott volna Rossella is, neki se volt pénze, de ő legalább romanista. És igen, tudom, hogy megint túlzok.

            Egyébként az is lehet, hogy ha jobb játékosokat igazoltak volna Spallettinek, akkor többet változtatna a csapaton. Biztos vagyok benne, hogy lett volna egy pár ötlete, nem "Pogbát 100 milliókért", de nem is csak Grenier-t 3-ért. Nem mintha bármi bajom lenne Grenier-vel, eddig kellemes meglepetés, de ez a téli piac így nagyon karcsú volt.

            Én automatikusan elkönyveltem, hogy amíg a stadion ügye nem dől el valamilyen irányba, addig Pallotta sem veri magát újabb jelentős költségekbe, tehát elfogadom a pozitív szaldós nyári piacot és a minimalista téli piacot is. De most úgy tűnik, hogy a stadion megyeget, meglesz az ingatlan biznisze és a Rómának a stadionja, hurrá! Akkor most jó lenne ha megint foglalkozna egy kicsit a csapattal és úgy értem, hogy költsön rá egy kis pénzt és ne akarja megideologizálni, hogy miért nem fog költeni.

          • Én Pallotta nyilatkozatát úgy értelmezem, hogy perememberekre nem fog költeni több tíz milliókat, nem úgy, hogy egyáltalán nem. Inkább vegyünk 40 misiért 1 Ninja szintű játékost, mint 4 Iturbét, legalábbis remélem, hogy erre gondolt az elnök úr. Szép munka volt Sabatól, hogy "fillérekből" összerakott egy stabil 2.-3. helyes csapatot, de ahhoz, hogy megfogjuk a Juvét, és ugorhassunk egy szintet ezzel a játékospolitikával nem fogjuk ezt elérni. Most már a csapatnak van egy olyan erős magja amihez elég 1-2 játékost igazolni, nem kell tucatjával embereket idehozni.
            A 100 millió nyilván költői túlzás, de nem áll messze az igazságtól. Iturbe 25m, Doumbia 14m, Gerson 16m, 3 játékos összesen 55 millió, leadott teljesítmény szinte 0.
            Ha tényleg nagyot akarunk domborítani akkor a kezdő 11 mellé kell mondjuk, 7-8 hasonló képességű játékos, hogy lehessen rotálni, és ne járjunk úgy mint most. Ez 18-19 ember, egy keret mélysége kb 25-27 fő, azt a maradék 6-8 helyet miért ne lehetne fiatalokból feltölteni? Igaz nem kapnának annyi játékpercet, de ha évente ebből a pár fiatalból akár csak 1 be tud robbanni mint mondjuk idén Locatelli a Milanban már megérte. A többi fiatalt kölcsön lehet adni a kövi szezonban, helyette jönnének újabb fiatalok akik közül hátha akad még 1 valamire való focista. Én valahogy így képzelem ezt el.

          • Leo Paredesnek igaza van azzal kapcsolatban, hogy a fiataloknak sok játékszituációra lenne szükségük a fejlődéshez. Persze biztos lesznek olyanok, akik egyből megállják a helyüket, de valljuk be kevés Totti-De Rossi-Florenzi-Aquilani futkos az utánpótlásunkban (erre a legszebb példa, mielőtt az amcsik érkeztek és Greco-Rosi-Okaka-Cerci nevek előfordultak a kezdőben is. Ők az ígéretesebbek voltak, de kérdezem melyikük futott be igazi karriert (volt 2 pillanat, amikor azt hittük az utóbbi kettő, de aztán hamar elmúlt a dolog)?
            A másik dolog: 10-20 milliókért nem peremembereket szándékoztunk venni, hanem kezdőt. Iturbe sztárnak jött, Doumbia elsőszűmú gólfelelősnek, Gerson hatalmas ígéretnek (ugye az a 10-es mez, emlékszünk még?). Az, hogy így alakult az a nagy számok törvénye (veszel 30 játékost 10-15 millióért ebből, ha a fele beválik az jó arány mondható, és Sabanak megvolt a fele). Ez a játékospolitika, hogy veszünk olcsón és majd kiderül.
            Ezzel kapcsolatban érdekes Monchi érkezése. Ő ugyanis ezt a vonalat követi, tehát, ha Pallotta nem ezt akarja, akkor miért neveznék ki?

          • Ezzel az egésszel ugye csak az a baj hogy ezeknek a játékosoknak akiket felsoroltál hogy szívesebben látnád őket, hiszen fiatalok is meg valamilyen szinten a római kötődés is megvan, játékpercekre van szükségük. Sőt, folyamatos játéklehetőségre van szükségük! Na most viszont ha elhoznák őket Rómába akkor pont ezt nem kapnák meg! Hiszen azért legyünk őszinték Pellegrini, Politano, Ricci, Capradossi nem sokra menne az 5-10 percekkel egy már megnyert meccsen....
            Ez a több fiatalt a csapatba meg római fiatalokat a csapatba ez lehet hogy máshol menne de Rómában szerintem pont nem! Pont itt ahol ha nincs eredmény egyből megy a fütyülés meg az anyázás?
            Ilyenkor mindig a jó öreg Dumbi jut eszembe... megérkezik mondjuk szerdán Rómába, hétvégén egyből kezdő, majd mikor lecserélik a 60 valahányadik percben akkor fütyül az egész stadion... na ennyit a szurkolók türelméről. Pedig akkor még nem lehetett tudni hogy bűn rossz lesz.

  • Totti mai nyilatkozata: "Én megtartanám edzőnek Spallettit, ő a Roma jövője."

    Ja és Még tegyük oda DDR múltkori nyilatkozatát is.

      • Hát hogyne, hiszen a "jóindulatú és okos" elemzők megmondták, hogy Totti egyszer már elüldözte és ha bármiért el fog menni, biztosak lehetünk benne, hogy majd az is Totti hibája lesz. :)

    • a "fantasztikus" nyári sörkupa résztvevőit hirdették ki, aminek mi is része leszünk. Ez aztán érdekelt mindenkit biztosan :D

    • Én is ezt olvasgattam reggel.... tök jó, mindenki azt hiszi hogy hú most akkor megint lesz kanyar. Aztán eljön az első meccs kerítés nélkül és a kanyar továbbra is üres... Hát ez hogy lehet? :D
      Mindig lehet valami ellen tüntetni, most pl. a tavasz ellen....
      De ne legyen igazam!

      • Ha jól értem elbontják teljesen. Remélem ez már elég lesz az ultráknak és a szezon hátralévő részében hozzájárulnak a csapat sikereihez! Reménykedni tudok benne csak, de azt lehet! :)

      • Én úgy tudom, hogy nem csak a plexivel van gondjuk, hanem a magas jegyárak és a beléptetési vegzálás miatt is (mint a Fradi)

        • hát ez az, a plexi csak egy kis szelete a tortának...ettől még nem fognak visszatérni! Ott van még a beléptetés, a jegyárak, a hangránátok stb. ...

    • Figyelem! Komoly problémák vannak! Kivételesen nem nálunk, hanem a madarász unokatesóknál. Hallgatom a római rádiókat és a pizsama-kék unokatesók egyáltalán nem örülnek, hogy a derbiig eltávolítják az elválasztó elemeket a lelátókról. Úgy tűnik, hogy tartanak a visszatérő romanista ultráktól és a mérkőzés kimenetelére gyakorolt várható hatásuktól. Izgulnak! Panaszkodnak! Megijedtek? Félnek? Helyes! :)

      Mellesleg szegény-szegény Lotito elnök úrra mostanában rájár a rúd, a Lega di Serie A (a Serie A csapatok szövetsége) most vitatja meg a tévéjogdíjak elosztását és a 6 legnagyobb csapat kivonult a közgyűlésről. Most Lotito elnök úr egyedül maradt a "kis" klubokkal. Szegény-szegény Lotito elnök úr. :)

      Mellesleg a szegény pizsamás szurkolók ezen is kiakadtak, na nem a kivonuláson, hanem azon ahogy a sajtó tálalta. A 6 nagy csapat: Fiorentina, Inter, Juve, Milan, Napoli és ROMA. "A 6 nagy csapat!" Ki hiányzik "a 6 nagy csapat" közül? Na ki? :D És rajtuk kívül ez senkinek fel sem tűnt! :D Szegénykék, az igazság néha nagyon tud fájni. "Mi az hogy mi nem vagyunk nagy csapat? Mi igenis nagyok vagyunk..." :D

      • Láttátok a tegnap esti Spalletti-Pallotta-Baldissoni vacsora képeit? Szerintem bebasztak... :D persze ez nem rossz, a részeg ember őszinte! :D

        • Pallottából simán kinézem! Ő volt az aki ruhástól beugrott a medencébe! :)

  • Na? Most akkor mi lesz? :D

    Boniek: "Sono andato a cena con Szczesny e lui dice
    che gli piacerebbe rimanere con la Roma. Se resta Wenger non credo
    ritornerà a Londra e in più ha il contratto in scadenza nel 2019 con i Gunners.
    A questo punto ci sono due possibilità: l'Arsenal lo richiama oppure
    fissa una cifra. È sicuro, però, al 100% che a lui piacerebbe restare
    nella Capitale. Spalletti? Penso che debba restare a Roma, ma non gli
    proporrei un triennale e conoscendolo credo che anche lui gradisca un
    contratto meno lungo".

    • Meg Boniek azt is mondta, hogy szerinte ha Wenger marad, akkor nem valószínű, hogy Szczesny vissza fog térni az Arsenalhoz, viszont egy másik edzővel elképzelhető, hogy visszahívják.

      Bár a dologhoz még hozzátartozik az is, hogy Boniek "nagy franc", például az elmúlt években nem tudtak olyan lengyel focistát mondani neki, aki szerinte ne lett volna fantasztikusan jó játékos. Simán kinézem belőle, hogy azt mondja, amit a római közvélemény hallani szeretne. :)

      Egyébként nekem mindegy, ha elmegy Sczcesny, akkor majd véd Alisson, ha marad Szczesny akkor valószínűleg Alisson fog lépni, a lényeg, hogy most jók vagyunk kapus poszton.Ráadásul még ott van Skorupski is, bár ő azt mondta, hogy csak olyan helyre szeretne menni, ahol ő lenne a kezdő, az pedig most nem a Roma.

  • Pallottának mindig élvezetes, tartalmas és hasznos nyilatkozatai voltak, de a tegnapi egz részével nem igazán tudok azonosúlni, vagyis: "Szeretnénk a Colosseumban is rendezni egy eseményt, ahol vagy Springsteen, vagy Jay Z, vagy valaki lépne fel." (:-o, :-o, :-o) Nos, én múlt hétvégén voltam utoljára a Colosseumban és habár 10 évvel ezelőtti látogatásomhoz képest szépen restaurálták bizonyos részeit, nehezen tudom elképzelni, hogy a nyáron, de a kovetkező 100 évben ott gladiátor harcok mellett/helyett mondjuk Jay-Z csináljon egy showt, :)

    • Pár éve focimeccset akart ott rendezni. Mentségére legyen mondva, hogy az ötlete alapján a bevételek jótékonyságra mentek volna. :)

      • Nekem elsőre az ugrott be, hogy jó-jó, olasz gyökerekkel rendelkezik a mi Szerelmünk elnöke, de létezhet, hogy ő még egyszer sem járt a Colosseumban? Hogy lehet ekkora hüjeséget mondani? Az építmény sajnos már csak műemlék, ami kizáróan turisták befogadására alkalmas, nem rendezvények lebonyolítására..Egyrészt mondanám, hogy még szűkebb körben, haveroknak elsütve elmegy bespiccelve, de valószínűleg még szégyenemben el is engedném az estét és egy darabig fel sem merném hívni őket, másrészt hogy rég hallottam ilyen nyílvános baromságot, de Shaquille O'neal elmúlt napokban tett nyilatkozata, miszerint a Föld lapos(!) és meg van győződve róla, haát nem tudom.

        • miért is lenne hülyeség? Pallotta olasz gyökerekkel bír, de ízig-vérig amerikai. Hisz a lehetetlenben és nem érti a valódi értékeket (mármint szerinte a pénz az). Ahogy megvette Rómát hasonló volt az is: gondolta semeddig nem tart felhúzni egy stadiont és versenyképes csapatot összecsapni. Róma gyönyörű város, van elég szurkoló helyileg, nem kutyaütő az alapcsapat, a Seria A nincs épp a csúcson stb.
          De a Colosseumra visszatérve azért nem kreténség ez a koncert dolog:
          1, be lehet kamerázni és közvetíteni, ami a hírverés miatt visszahoz mindenféle költséget
          2, lehet rá sztárt találni, akár ingyen is; mert ki ne akarna egy olyan helyen fellépni, ahol senki sem tette azelőtt
          3, nagyon magas jegyárat lehet kérni, hiszen ilyen még sosem volt (igaz szerintem ülőhely nem lenne, max körbeállhatnak az első karéjon).
          4, a pulai amfitheatrumban és Veronában szintén rendszeresek az előadások, sőt ott a római színházban (az Adige túlpartján) is rendeznek nagyobb volumenű műsorokat (pedig az a Régészeti Múzeumban van). Ezekben biztos vagyok, mert voltam ott, de arles-i, nimes-i amfitheatrumokban is szerintem tartanak valamit. Tehát ez nem kuriózum.
          Kérdés statikailag, és technikailag (elsősorban szociális helységek és áramszerzés) kivitelezhető-e a dolog. Ha igen, akkor csak akarat kérdése. (Mielőtt bárki nekem ugrana egy ókortörténeti múzeumban dolgozok és pontosan tudom mit beszélek :) és habár rühellem magam is, ha erre használnak emlékeket, de a valóság az, hogy ez kivitelezhető.)

          • Szerintem bármilyen koncertet meg lehetne ott rendezni, talán egy focimeccshez túl kicsi, de kosár, vagy esetleg kézilabdameccs beférne. Annyi van csak tényleg, hogy nem engednének be sok embert, csak egy kisebb tömbeget egyfajta díszletnek, fel kéne kamerázni és árulni a felvételeket a jegyek helyett.

            Itt inkább az a kérdés, hogy mit engednének meg, szerintem nem sok mindent, például a kézilabdameccsnek már csak a felvetéséért is, szerintem az olaszok megvernének, nem is kicsit. :)

    • Arra azért kíváncsi lennék hogy a Colosseum hogyan reagál mondjuk egy komolyabb, több órás koncert zajszintjére...gyanítom nem túl jól. Aztán ki tudja, régen máshogyan építkeztek, nem spóroltak az anyagon :D

      • Valami diszkrét, szerény fellépésű banda kéne oda, mondjuk a Metallica, vagy a régi Kiss, a tizenvalahány teherautós hangtechnikájukkal felvonulnának és adnának a vakolatnak. Kár hogy a Rolling Stones már foglalt, mert azok hozzánk jönnek a vizes vb-re előzenekarnak. :D

  • A Corriere della Sera szerint, Pallotta egy többéves szerződéshosszabbítást ajánlott Spallettinek, évi 3 millió plusz bónuszok a győzelmek alapján. Illetve felsorolt egy sor érvet,ami a Roma mellett szól: saját tulajdonú stadion, szurkolók visszatérése, várható főszponzor érkezése és stabil részvétel a BL-ben (2018-tól életbe lépnek az új szabályok).

    Szerintem most már csak az a kérdés, hogy esetleg máshonnan miket ajánlottak és milyen garanciákat tudnak adni az ígéretek betartására.

    • Szerintem elég jók az esélyeink. De Rossi esetében 2 éves szerződést rebesgetnek 2,5 milliós fizetéssel, ami bár teljesen reálisnak tűnik, elég komoly csökkentés. Utána elvileg Manolas szerződése a következő, de megvárják amíg biztosan kiderül, hogy hol végzünk. Szerintem az ő esetében egy 4 millió körüli lenne reális, akkor nem is veszítenénk el.

Related Post