X

Vissza a szokásoshoz

Miután csütörtökön végleg búcsút vettünk az új, egzotikus kihívásokat, és izgalmas lehetőséget ígérő Európa Ligától, visszatérünk Olaszországba, ahonnan egy darabig megint nem fogunk kimozdulni. „Itthon” sajnos, ahogy általában, már csak azért játszhatunk, hogy szeptember legyen az az időpont, amikor tétmeccset játszunk majd legközelebb Európában.

Rövidebb nevén: második hely.

Még egy utolsó erőfeszítés kell, hogy lezárhassa a csapat ezt a hosszú, és mozgalmas másfél hónapot. Bár nagyot küzdött a csapat, sok meccset is nyertünk, végül azért mégis keserű szájízzel tekinthetünk vissza erre az időszakra: ahogy szokás, az elején a szárnyaló csapat felrepítette az elvárásainkat és reménnyel töltött el minket, hogy aztán két hét alatt visszazuhanjunk a valóságba. Ez pedig egy vasárnap esti Sassuolo elleni meccs formáját öltötte.

Persze szeretem én a Sassuolo elleni meccseket, hozzájuk eddig csak nyerni jártunk és általában jó hangulatú, szép napsütéses találkozókat élvezhettünk végig. A napsütés ebben az esetben minden várakozás szerint elmarad sőt, érdekesség, hogy míg a saját otthonukban rendszeresen „lerendeztük őket” addig az Olimpico-ban eddig mindig :(háromszor) döntetlen lett a végeredmény. Ezen kéne változtatni most, mivel bár előrefelé elkeserítően korlátozottak az esélyeink, a Napoli a sarkunkat tapossa azért a 30+ millió euróért ami a biztos BL indulással szerezhető. Innentől ezért kell majd küzdeni, meg persze hátha hirtelen sztrájkba törnek ki a Juventus játékosai, és Buffon-nak egyedül kell kiállni minden meccsre. Hagyjuk azonban a búslakodást és esélylatolgatást, koncentráljunk a holnap esti mérkőzésre, ahogy azt reméljük a játékosaink is teszik.

Di Francesco: az egyik kedvenc edzőm, mostanában sokat cikkeznek a lehetséges távozásáról 2019 nyaráig érvényes szerződése ellenére. Nagyon szeretném egyszer a Roma padján látni. Mármint igazából most is ott lesz de persze nem így.

A Romanista Eusebio számára bár tökéletes fejlődési lehetőség volt a Sassuolo (mindössze egyszer menesztették innen az elmúlt öt évben, ami még akkor is szép teljesítmény egy olasz kis csapat esetében, ha nem Zamparini a klub elnöke) nem véletlen, hogy cikkeznek a lehetséges távozásáról. A tavalyi év hatalmas sikere után viszonylag kipukkadni látszik a Sassuolo lufi. A meccs előtti interjúban például panaszkodott a játékosokra, hogy nem fejlődnek eléggé, és hogy nem becsulik meg a lehetőséget, hogy a klub biztosítja nekik a Serie A-s szereplést. Megemlítette, hogy az edzőközpontjuk nem üti meg a Serie A szintet, csak a meccs előtti edzésen 2 játékost sérült le. Ezt őszintén mondjuk nem tudom, hogy lehet az edzőközpont hibája, de tippre a Vermaelen ltd. lehetett a kivitelező. Mindenesetre Gazzola és a Roma nevelés Mazzitelli, bár kezdők lettek volna, nem léphetnek majd pályára. Mellettük hiányzó még a szintén Roma nevelés Antei, valamint egy középpályás trió: Sensi, Magnanelli és Biondini

Ő se lesz ott vasárnap a Sassuolo keretében.

„Sérült mind a négy középpályás?! Hát akkor ez a meccs már zsebben van!” nyilatkozta Pallotta két, a stadion ügyében pozitív hangvételű, ámde időbeni csúszást eredményező meeting között, de szóltak neki, hogy azoknak a csapatoknak akik bejutottak Európába több középpályás is jár mint négy. És nem, nem egy, a padon szomorúan pénzét számolgató tini az ötödik opció, hanem várhatóan a Duncan-Aquilani-Pellegrini hármas. Nem tudom feltűnt-e már valakinek (aki eddig nem volt ezzel tisztában) nagyon sok az ismerős név. Na jó, a Sensi csak véletlen műve, de ha azt a „fantasztikus” tradíciónkat vesszük figyelembe, hogy az ex-római játékosok rendszeresen gólt szereznek ellenünk, akkor mindenki pakolja fel a kocsit, házat, kutyát, turmixgépet arra, hogy a Sassuolo legalább 3 gólt szerez, négyet ha Ricci is kap lehetőséget csereként, de ki tudja, lehet még valahogy Di Francesco is bekotor egyet a padról.

A korábbi Primavera kapitányunk 7 gólnál és 5 gólpassznál jár első felnőtt szezonjában. Ha igaz a 10 milliós visszavásárlási opció, akkor az lesz Sabatini utólagos ajándéka.

Még pár szó az ellenfélről, bár ez az év kicsit félrecsúszott nekik, azért oda kell rájuk figyelni. A támadóhármas, Berardi-Defrel-Politano Matri opcióval nagyon erősnek hangzik (és itt van a felsorolásból eddig kimaradt utolsó rómaink) még akkor is, ha éppen egyik játékos sincs csúcsformában. A védelem közepén Acerbi-Cannavaro már hosszú évek óta játszik itt egymás mellett, és Consigli is a jó kapusok közé tartozik. A teljesség kedvéért „mindenki kedvenc” Peluso-jáé a bal szél, a jobbat meg majd ki kell találnia Gazzola hiányában Di Francesco-nak. Most, hogy talán túl sokat is foglalkoztam az ellenfél bemutatásával, nézzük, hogy nálunk mi a helyzet.

Igazán kezdhetne.

Fontos lesz, hogy mentálisan hogy lendülünk túl ezen a kiesésen, remélhetőleg nem nagyon keseredik el a csapat. A másik probléma a fáradtság lehet, ami már a csütörtöki meccs végén is látszott: komoly tempót diktált a csapat, amit az utolsó 20 percben nem is bírt már tartani. Nainggolan-ra például nagyon ráférne a pihenő, mert közel sem tudja az nyújtani amire képes, ráadásul nagy örömünkre most még a belga szövetségi kapitánynak is eszébe jutott, hogy elhívja „a bagóst”. Pedig zseniális lett volna, ha csak Vermaelent viszi tőlünk. Emerson remélhetőleg elérhető lesz, bár Rui is jó mostanában, azért kicsit hiányzik a brazil. Parades feltehetőleg De Rossi helyét veszi majd át, míg a múltkor is jól szereplő Grenier is kaphat lehetőséget kezdőként. Én Perottit is szívesen látnám az elejétől, valamint minden meccs előtt el lehet mondani, hogy nagyon örülnénk, ha Totti is játszana.

Most hogy már nem is nagyon lenne rá szükség felfedezte Spalletti, hogy van még egy jó középpályásunk.

Összegészében egy viszonylag friss csapattal tudunk majd kiállni, egy olyan meccsen ahol abszolút nekünk kéne diadalmaskodni. A „tavaszi szünet” előtt mindenképp jó is lenne egy győzelemmel pihenőre (vagy válogatott meccsre) menni.

Aleram:

View Comments (45)

  • https://uploads.disquscdn.com/images/eb01940961ff10cd51e5dd03e8eed0e40caccdeba0e0765bb18f474548e64b6e.jpg

    Carletto Mazzone holnap ünnepli a 80-ik szülinapját! Az elmúlt évtizedekben két igazi, hamisítatlan romanista szurkoló ült a Roma kispadján, az egyik Claudio Ranieri (őt Lazio tartomány most fogja kitüntetni, a 2015/16-os szezon edzőjének választották) a másik Carlo Mazzone.

    A visszavonulásáig Mazzone több mint 40 éven keresztül dolgozott folyamatosan edzőként, 1278 hivatalos meccsen edzett több mint egy tucat különböző csapatot és az egyik legjobb olasz edző volt. Ő volt a bennmaradás specialista, egy vérprofi "tűzoltó". Amikor egy őrült elnök felvett egy bolond edzőt, mellé igazolt egy pár falábú focistát és a csapata február-márciusban tökutolsó volt a bajnokságban, akkor csak felhívta Carlettot, jött az öreg és rendszeresen csodát művelt. Ha esetleg valakinek kétségei lennének az öreg képességeivel kapcsolatban, mert nem nyert címeket, vagy mert sosem látta nemzetközi kupákon edzeni, akkor forduljon bizalommal az egykori játékosaihoz, például Tottihoz, vagy Baggiohoz, akik mindig kivételes tisztelettel beszélnek róla.

    De talán még jobb Pep Guardiolát kérdezni Mazzonéról, amikor 2009-ben a Barca edzőjeként megnyerte az első BL címét, a döntőre meghívta Mazzonét, aki természetesen elment szurkolni az egykori tanítványának. Guardiola a BL győzelmet Mazzonenak is dedikálta, azt mondta, hogy büszke arra, hogy Mazzonenak játszhatott és hogy az öreg inspirálja a futball filozófiáját.

  • Közben az Empoli befekszik a Napolinak.... nem baj, majd a jövő héten biztos bizonyítani szeretnének a fővárosban...

  • Di Francescóval nagyon szorosak lettek a szálak. Őt mondjuk nem bánnám.

  • közbe a samp is lehozta valamirevaló helyzet nélkül a meccset a juve ellen. kb úgy állunk, hogy a juvének maradt 3 idegenbeli meccse-> Napoli, Atalanta, Roma és megy 8 ponttal. Az össze többi meccsét 100% hogy hozza, mi nekünk van még Lazio, Milan idegenben stb. Szóval szerintem inkább nyerjenek nápolyban is több jót tesznek vele nekünk! Este én Greniert látnám szívesen!

    • Ez a szezon ezen a három meccsen ment el, még annak tudatában is, hogy van kemény 10 forduló mögöttünk: Cagliari ellen 2-2, Empoli ellen 0-0, Sampdoria ellen 2-3. Ha ezek meg lettek volna 1 pont lenne a különbség és lehet így sem mi örülnénk a végén, de nagyobb lenne a nyomás a Juventuson is. Ők már a célegyenesben vannak. Majd jövőre..

      • Lesz itt még izgalom, srácok! Csak pont annyi hogy egy kicsit újra mindenki elkezdjen reménykedni, aztán paff majd jön egy pofon. Mert a Rómánál ez így szokás! Nincs itt semmi látnivaló....

  • Ezt a Politano-Pellegrini kevergetést jövőre már nálunk akarom látni.

  • Hát ez eddig nem volt semmi! Megfordítottuk, de micsoda szenvedés!

    • Érthetetlen számomra ez a szenvedés, amit védekezés címén művelünk. Nem lépnek ki a labdásra. Nem fognak embert. Nem azt nézik a védekező harmadunkban, hogy az ellenfél játékosa, aki beér a zónámba, vagy fognom kéne, hogy merre mozog, hanem azt nézik, hogy milyen szépen gurulgat a labda 10 méterrel odébb...
      Sceznyi amikor kispasszal hozza játékba az oldalvonalnál a szabit, az mi? Mi járhat ezeknek a fejében ilyenkor?

  • Elég sok helyen olvastam azt, hogy El Sharaawy miért nem kapja meg a lehetőséget kezdőként, meg miért játszik ilyen keveset. Nekem az a véleményem, hogy neki egy haszna van. Az olasz útlevél. Fele annyi esze lenne a focihoz, mint Tottinak, akkor talán a Pescaraban még jó lenne. Használhatatlan. Perotti, Grenier emiatt nem játszik? vagy Totti, Dzeko?

    • Használhatatlan? Az lehet, de ha nincs, akkor most sem vezetünk!

      • Ha nem ő van ott, hanem Darcy Norman, akkor nem Salah a gólszerző, hanem ő. Nehogy már azért dícséred meg, mert abból lett a gól, hogy ő kihagyta a ziccert

        • Nem, de a beindulására jött Fazio szép passza és a kapust is megverte, a három védő négy felé

          szaladt és Salahnak a végén már csak be kellett kotorni. Szerintem egy darabka abból a gólból az övé is.

          • Van igazság abban amit mondasz, aláírom. Szépen lefutotta a védőket. De se cselt nem csinált, se nem verte át a kapust. A védők azért szálltak el, mert a labda ellentéte irányban pattant ki a kapusról. Ehhez neki mindössze a gyorsasága kellett, ami nem tehetség, hanem adottság.
            Egyszerűen nem játszik jól. Nagyon ritka az amikor ő felfelé lóg ki a csapatból.

          • Na jó, talán nem verte meg egyértelműen, de akkor is átment a hasa alatt a labda és ennyi elég volt Salahnak. Egyébként hol kezdődik a tehetség és hol végződik az adottság? Például az amerikaiak szerint a gyorsaság már "tehetség", legalábbis annak hívják. De El Shaarawy szerintem elég tehetséges, például labdával is elég gyors.

          • Adottság alatt én például a kreativitást értem vagy a játékintelligenciát. Technika, gyorsaság ezek adottságok amiket bőven lehet fejleszteni sok-sok gyakorlással. De pl ha te egy Hornyák Vendel vagy, akkor soha a büdös életben nem fogsz olyan első érintéseket, passzokat csinálni, mint Totti.

          • Heh, senki sem tud úgy játszani mint Totti! :) Vannak a közönséges halandók és vannak a "szörnyetegek", mint a Capitano.

            De mindegy is, szerintem hasznos volt. Ez mindenesetre egy kellemes vita, hogy kinek mennyi érdeme volt a vezető gólban. :)

          • Fazio kurvanagy passza és Nainggolan elengedése volt a kulcs :) Többi szerencse és annak a hiánya :)

          • Szerintem te ugy vagy Sarikaval, mint ahogy anno en voltam Pjanical. A 3 (?) eve alatt 2 alkalommal tudott olyan meccset lehozni, amin nekem is tetszett a teljesitmenye.... :)

          • Pont ez jutott eszembe amúgy. Vártam, hogy írj :)
            És kb így van. Nekem Sárika olyan színtelen-szagtalan. De kívánom, hogy cáfoljon rám ;)
            Pjanicnak meg legyen háza 10 emeletes... de benne lift, lépcső egy sem :D

        • Folyamatosan jól húz be a két védő közé, és jó ütemben is indul el. Az off-ball mozgását is nézd, nem véletlenül járt éppen arra.

          • Figyelem, és igazat adok neked. De valahogy engem még nem győzött meg. Tavaly amikor az Empolinak beb@szta, akkor azt hittem, hogy na. De azóta inkább csak Naaa neee

    • Szerintem El Shaarawy most éppen jó formában van. Ő harcolta ki a gólt a Lyon ellen, és most is, valamint a Palermo ellen is betalált.

      Egyébként igen, szélső, nem neki kell kigondolni a dolgokat.

      • "Egyébként igen, szélső, nem neki kell kigondolni a dolgokat."
        Valaki szólhatna neki, hogy akkor ne erőltesse :)

Related Post