X

Kupamentő akció 1/2

Két kupában is felhalmoztunk magunknak 2 gólos hátrányt a visszavágókra, most rajtunk a sor, hogy saját szurkolóink előtt hazai pályán megfordítsuk a párharcokat, és ezzel életben tartsuk a reményt, hogy idén még nyerhetünk valamit.

A visszavágás ideje: Csütörtök 21:05 élőben a DigiSport1-en

Lényegében egy nagyon csúnyán elveszített félidőt miatt vagyunk most komoly bajban. Még jónak is lenne mondható a kinti eredmény, ha az utolsó percekben nem kaptunk volna még egyet, aminek köszönhetően a 2 idegenbeli gól ellenére is rosszul jöttünk ki az első meccsből. A pozitívum azonban az, hogy nincs minden elveszve! Én abszolút látok esélyt a fordításra, de egy jó meccsre mindenképpen (Spalletti 60%-ot ad magunknak, én inkább maradnék 50 körül). Már az első meccsen láthattuk, hogy a Lyonnál is vannak problémák hátul… bőven. Rengeteg labdát szórtak el a saját térfelükön, megzavarhatóak voltak. Elöl hasonlóan erősek mint mi, és ez meg is látszik az eredményen, de ha arra készülnek, hogy védekezni és esetleg kontrázni, nem pedig dominálni fognak, akkor pont a legnagyobb előnyükre nem koncentrálnának, míg a gyors védőink (Rüdiger, Manolas) a kontrák ellen hatásosak lehetnek.

Egy rövid, de annál fájóbb gólszünet után most  is óriási szükség lesz rá.

Fontos lesz, hogy mi szerezzük az első gólt, minél előbb annál jobb természetesen, mert az egy extra löketet adhat a csapatnak, míg zavart okozhat a másik oldalon. Erre szükség is lesz, mivel a Lyon nagyon jó formában van mostanában: az elmúlt 6 meccsen csak egy döntetlent játszottak, de ami aggasztóbb, 25 gólt szereztek. Ebben mellettünk mondjuk alsótáblás francia csapatok, és az Alkmaar meccs visszavágója van benne, szóval mondjuk úgy, hogy „sok Palermo”. Ez persze azon nem változtat, hogy jó formában vannak, és hiányzójuk sincsen (az egy Depay-on kívül, aki ugye az EL-ben nem játszhat). Szerencsére nálunk sincs sok, Peres végül felépült a mérkőzésre, Perotti pedig kétséges, gondolom maximum csereként számíthatunk rá.

Vajon mit talál ki a Mister?

A hétvégi pihentetés után mindenképpen a legerősebb kezdőnkre számíthatunk, de vajon mi is az? Ott van a standard Alisson-Manolas-Fazio-Rüdiger-Peres-Strootman-De Rossi-Emerson-Nainggolan-Salah-Dzeko, de Peres játéka kétséges egy kicsit, míg El Shaarawy, igazán bekerülhetne a kezdőbe, egyrészt a vasárnapi teljesítménye, másrészt a támadások szükségessége miatt. Így Nainggolan játszhatna hátrébb, De Rossi vagy Strootman kárára, amit nem tartok valószínűnek, miután mindketten pihentek a Palermo ellen. A nehéz kérdés igazából mindig az, hogy kit hagyjunk ki, ez akár lehetne Fazio is, mivel muszáj támadni, így 4-2-3-1-re térhetne át a csapat (ugyanez Peres pihentetésénél is, csak akkor Rüdigeré a jobboldal, ez talán számomra a legszimpatikusabb megoldás). Azt azonban, hogy ezek közül melyik a legjobb, maximum egy ember tudhatja, és ő reméljük tudja is (nem, nem a szumátrai taktika-sámán, hanem Spalletti).

Szükség lesz egy masszív középpályára, ami megakasztja az ellenfelet, és jó alapot biztosít a támadásainkhoz.

Lényegében tehát minden adott ahhoz, hogy ránk nézve egy egészségügyileg végtelenül káros találkozót izguljunk végig, aminek simán lehet jó is a vége. Kulcs, hogy megelőzzük a Lyont gólszerzésben, és úgy általában tartsuk az ő térfelükön a játékot, és irányítsunk mi, mert gólszerzésben ők is nagyon jók. Ezért remélem, hogy a meccset leginkább kivédekezéssel szeretnék megoldani, mert akkor bőven van keresnivalónk, de csak óvatosan, láttuk, hogy egy félidő alatt is képesek térdre kényszeríteni minket. Egész meccsen magasabb fokozatban kell pörögni mint ők, és akkor ez a csapat képes továbbjutni, amire óriási szükségünk van.

Aleram:

View Comments (72)

  • Mi a helyzet ezzel a Monchi-val? Csak nem fogja a Realt válsztani helyettünk? Nem akarom Massara nyakába varrni a téli átigazolási időszakban nyújtott teljesítményünket, de valamiért az az érzésem nem tudja kellőképpen betölteni azt a szerepet a klubnál, amit kéne. Bízok benne, hogy Monchi állja a szavát és utolsó percben nem gondolja meg magát.

    • Igazából én úgy tudom, hogy a "premium szenny" minősítésű spanyol média tolja csak, hogy a Real-hoz menne. De most már ők is arról cikkeznek, hogy Pallotta találkozik vele Londonban, mert elfelejtett hazajönni a Leicester meccs után. Semmi nem indokolná, hogy a Real-hoz menjen, leginkább a csapatok mentalitásában áll közel sokkal inkább a Roma-hoz.

        • Ez egy érdekes kérdés: mi is a "Real"? Spanyolországban ha azt mondják, hogy "a Real", akkor általában a Real Sociedadra gondolnak, már amikor focicsapatokról van szó. Itthon nálunk sok nagy-hatalmas szakértő van, akik mindent tudnak a spanyol fociról, na ők a Real Madridot hívják "Realnak". Hogy miért, azt csak ők tudják.

    • Azt hiszem először egy helyi andalúz tévé, a Canal Sur feldobta, hogy a Madriddal tárgyal. Nem sokkal később a katalán, Barca-barát Sport is lehozta, hogy igen, tárgyal a Madriddal. Ugyanakkor elég sokan azt is mondták, hogy ennek nem lenne sok értelme.

      Ezeket a "Madridos" híreket természetesen átvette az olasz média is, de ezzel párhuzamosan állítólag meg Pallottával tárgyal Londonban.

      Meg azóta már volt olyan hír is, hogy a Madrid lemondott róla,

      Szóval senki se tudja, senki se érti és közben a Sevilla meg nem akarja elengedni. Lehet tippelni. :)

  • Úgy néz ki Emerson nagy valószínűséggel kihagyja a meccset. Szomorú. Nagyon szomorú, mert nincs tökéletes alternatívája, bár lehet, hogy húzni kéne egy merészet és bedobni Rui-t. Egész jónak tűnt már múltkor is.

  • Spalletti kihúzta magát és közölte, hogy annyival jobbak vagyunk, hogy a két gólos hátrány ellenére is 60% esélyünk van. Ettől Genesio megijedt és azt mondta, hogy nekik csak 67% esélyük van, a két gólos hátrány ellenére. Tényleg nem érdemes komolyan venni ezeket.

    Én többek között arra leszek kíváncsi, hogy mi lesz a széleken, reméljük Bruno Peres fog tudni játszani. Szerintem sok minden fog múlni a Lyon hozzáállásán. Állítólag ugyanúgy akarnak játszani mint Lyonban, hangsúly a támadó játékon.

    • Ez mekkora szopatós feladat lenne halmazos témában egy matekérettségin :D

  • Jól meggondoltátok ti ezt?
    Talán most lenne itt a lehetőség, hogy emelt fővel szálljatok ki az EL-ből. Annyira nincs szükségetek arra a kupára, hogy a végén a BL-induló helyet is elveszítsétek a Napoli és az Inter/Lazio ellenében

    • Mint szurkoló egy EL győzelem sokkal többet érne mint egy helyezés a bajnokságban. A mi teljesítményünk az európai kupákban finoman fogalmazva se lenyűgöző. Mi összesen nyertünk 1, azaz egy darab európai trófeát, annak ellenére, hogy rengeteget szerepeltünk Európában.

      De az 1 darab trófeánk is csak a VVK, a Vásárvárosok Kupája, időrendben kicsivel a Fiorentina KEK győzelme után nyertük meg, a 60-as években és mi voltunk a Fiorentina után a második olasz csapat, amelyik nyerni tudott Európában. De ha megnézed a VVK-t a wikipédiában, avval kezdődik, hogy "nem jogutódja az UEFA kupának", mert amikor az UEFA átvette a VVK-t és átkeresztelte UEFA-ra, avval kezdték, hogy nem ismerték el a korábbi eredményeket. Magyarul mondva, a Rómának semmilyen európai trófeája sincs!

      Ehhez vedd hozzá, hogy "ezer éve" nem nyertünk semmit és megértheted a szurkolók lelki állapotát. Mi mindennek örülnénk! Ha lenne egy olyan trófea, ami "még rosszabb" mint az EL, mi már annak is örülnénk! Én konkrétan pezsgőt bontanék!

      Ugyanakkor meg sajnos egy sikeres szereplés az EL-ben nem sokat ér, csak a trófea végső elnyerése lenne egyértelmű siker. Reálisan a legfontosabb a klub jövője szempontjából, tényleg a második hely lenne a bajnokságban, mert az garantálja a BL bevételeket, amikre sajnos a klubnak égető szüksége lenne.

      Neked teljesen igazad van abban, hogy ha elbuknánk a második helyet, mert az EL-ben vitézkedünk, azzal hatalmas öngólt rúgnánk. De ugyanakkor meg ki vagyunk éhezve egy bármilyen trófeára.

      És a "legszebb" az egészben, hogy most úgy fest hiába tettük oda magunkat, elég nehéznek tűnik megfordítani azt a kétgólos hátrányt, tehát a végén lehet, hogy a két ló között a földön fogunk landolni. :(

      • szerintem, ha most estek ki, akkor a bajnokságban meglesz, amit el akartok érni.
        Én persze drukkolok nektek a Lyon ellen, mint mindig, minden olasz csapatnak, amikor nem olasz csapattal játszik. Az azért szép lenne, ha mondjuk a MU-t is kiraknátok Európából :)

        • Én már a Villareal előtt is annak örültem volna, ha összekerülünk a MU-val!

          Egyrészt különösen "szeretjük" őket a 7-1 óta, nem arról van szó, hogy agyonvertek és akkor ezért most utáljuk őket. Például amikor a Bayern "kivasalt" minket, a meccs után a szurkolók sálakat cseréltek. Sajnos akkor a bajorok ennyivel jobbak voltak, ez van. De amikor a borvirágos orrú Szőr-Ferguson autogramokat osztogat a meccs közben, amikor a "Krisztina" Ronaldo össze-vissza hazudozik a meccs után és ráadásul ez mindenkinek tetszik, akkor én is azt mondom, hogy menjenek az ilyenek a francba!

          Másrészt szerintem nem olyan nagy legények mint amilyennek beállítják őket. Attól, hogy van pár százmillió szurkolójuk Ázsiában, meg pár százmillió fontjuk igazolásokra, vagy ott a kiöregedett Ibra, meg a szerénységéről méltán közismert Mou, attól még nem lesznek automatikusan jobbak senkinél. Hanyadikak most a bajnokságban? Hatodikok? Tizenhét, azaz 17 (!!!) ponttal lemaradva, a ti "néhai" Contetok Chelsea-je mögött? És ettől kéne most seggre ülni? Miért? Biztos sokak szerint ostobán hangzik, de most semmivel nem tartom őket nehezebb ellenfélnek, mint például a Lyont.

          • nem is a feladat nehézségére gondoltam, hanem a szépségére, hírértékére. Szerintem nem jobbak most nálatok

          • Ja, mindennek extra hírértéke van ami a MU-val kapcsolatos, ezért is szerettem volna ha elkapjuk őket. :)

  • ROMA UFFICIALE (3-4-2-1): 19 Alisson; 44 Manolas, 20 Fazio, 2 Rudiger; 13 Peres, 16 De Rossi, 6 Strootman, 21 Mario Rui; 11 Salah, 4 Nainggolan; 9 Dzeko

      • Nekem nincsenek túl jó érzéseim. Történjen minden úgy, ahogy a Rómának a legjobb. Lehet hogy ha kiesünk behúzhatjuk a második helyet, ki tudja? Csak játszunk nyugodtan, emelt fővel ..:)

        • Jo lesz ez. En orulok maradtunk a 3-5-2ben. Ez rogzult be ez hozta a sikereket ha kell ezzel halljunk meg. Fazio nagyon nem ereztre a 2 belso vedost rendszert, a padon pedig durva potencial van elore ha nem jon az eredmeny. En mar lazba egek gajra gyerekek. Hajra Roma!

  • LIONE (4-2-3-1): 1 Lopes; 13 Jallet, 4 Mammana, 5 Diakhaby, 15 Morel; 21 Gonalons, 29 Tousart; 27 Cornet, 8 Tolisso, 28 Valbuena; 10 Lacazette

Related Post