X

Vizsgaidőszak

Elérkezett a tanévnek ez a része: eddig szépen gyűjtögettük a pontokat, megküzdöttünk a kisebb évközi ZH-kal, volt néhány komolyabb beadandó, igazából nem is teljesítettünk rosszul, begyűjtöttük a megajánlottat EU-s ismeretekből is. Most azonban eldől pár igazán fontos kérdés, érkezik két igazán nagy megmérettetés, ami meghatározza majd az eddigi munkánk eredményét.

Hétfő este 9, DigiSport 1

Először egy „beugró” jön, az fog eldőlni, hogy egyáltalán elmehetünk-e majd vizsgázni, vagy lélekben megint lemondhatunk a diploma megszerzéséhez fűzött reményeinkről.

Najó ennyi elég lesz talán ebből a párhuzamból, két nagyon komoly mérkőzés vár a Roma-ra, először a második helyért aztán pedig az e… hát nem egészen az elsőért, mivel a Juventus képes volt rossz játéka ellenére hátrányból megint nyerni a torinói derby-n, ezzel tartva a legalább 4 pontos különbséget az üldözőjétől. Ne szaladjunk azonban ennyire előre, Spalletti is figyelmeztetett: az első (és egyetlen) feladat most, hogy mi legyünk azok az üldözők, ehhez pedig le kell győznünk a Montella vezette Milant.

A Fiorentina után most itt is nagyszerű munkát végez.

Azt a Milant, aki úgy néz ki visszatér az olasz élmezőnybe sok évnyi szenvedés után. Már fordulók óta mellettünk loholnak a második helyen, csak gólkülönbséggel maradtak le eddig, ráadásul a Juventus-t is legyőzték. Kevésbé félelmetesen talán ha azt nézzük, hogy az elmúlt 5 meccsen csak alsóházbeli csapatok ellen játszottak (igen, az Interrel is…és?) és így is a legtöbb gólt kapták a top5-ben. Elől ráadásul van pár problémája Montellának: Bacca, és Bonaventura is hiányzik sérülés miatt, akik a csapat legfontosabb játékosai közé tartoznak. Nélkülük az előző fordulóban a Crotone-t is nyögvenyelősen győzte csak le az együttes.

Nélkülük Suso marad az elsődleges veszélyforrás: eddig 5 gól, és 6 assist a neve mellett. Reméljük a meccs után se lesz több.

Bacca helyére megvan az egyértelmű helyettes: Lapadula aki tavaly gólkirály lett a másodosztályban. Ráadásul az elmúlt két meccsén 3 gólt szerzett, tehát nem lehet állítani, hogy a kolumbiai nélkül sokkal veszélytelenebb ez a Milan (mondjuk az olasz csatár továbbra is a másodosztály szintjét kedveli: az Empoli, Crotone, Palermo hármas akik ellen gólt szerzett, inkább ezt képviseli). Bonaventura hiánya a kreativitása miatt jelent majd problémát, így nagyon kell figyelnünk a távoli lövésekre, és a rögzített helyzetekre, ezekből szeret veszélyeztetni a Milan. Ha úgy védekezünk mint a Lazio ellen, akkor nem lehet probléma.

Apropó Lazio: Strootman esetében végül úgy ítélték meg, hogy el lehet esni, ha megrántják a mezed, így játszhat majd. Remélem fizikusok vizsgálták az esetet, figyelembe véve Kevin testsúlyát, Cataldi által kifejtett húzóerőt, valamint a szél erejét is.

Hiába játszottunk mi csütörtökön, ez nagy hátrányt nem fog jelenteni, mert nagy játék nem is volt. Bruno Peres panaszkodott, de végül bekerült a keretbe, Totti azonban sajnos betegség miatt biztosan kihagyja a találkozót. Rajtuk kívül hiányzik még Salah, Florenzi, Parades, szóval „csak a szokásos”.  A nagy probléma Salah pótlása, ami csak taktikai változtatásokkal oldható meg (míg a másik szélen Perotti és El Shaarawy mellett Gerson is bevethető lehetne). A Lazio ellen teljesen jól működött a 3-4 védős hibrid rendszer, egy szabadabb Emersonnal, és Peres-zel a széleken, így nem várok sok változtatást. El Shaarawy talán kaphatna lehetőséget volt csapata ellen (legalább csereként, amikor Perotti lépni alig bírt a derby-n miért is nem frissített Spalletti?) hátha nekünk is bejön ez az „ex átok”.

Jó pár éve

Az amúgy bizakodó hangulatban itt jutottam el a legnagyobb problémához: gyakorlatilag nincs bevethető csere. A sok sérült miatt gyakorlatilag mindenkit fel kell küldenünk, Iturbe pedig használhatatlan. Ez remélhetőleg a maradék 3 meccsen nem fog komolyabb problémát okozni, de sürgősen kell még ember a középpályára, és előre, mert ilyen terhelés mellett további sérülések várhatóak, meccs közben pedig alig lehet variálni. Ez viszont egyetlen meccset nézve nem jelenthet akadályt, folytatni kell a hazai pályán mutatott 100%-os teljesítményünket, és üldözőbe venni a Juventust.

Aleram:

View Comments (52)

  • A mai meccs szerintem egy lehetőség, hogy leszakítsuk egy picit a Milant és hogy mi ne szakadjunk le már most véglegesen a zebrákról. Kis szerencsével nagyon jól is kijöhetünk ebből a kis decemberi rangadó sorozatból.

    • Telhetetlen vagyok de én most azt várom hogy mocsok módon meg legyen b@szva a Milan (már bocsánat..). Nem 1-0-ra nem 2-1-re hanem úgy betyárosan. Csak hogy tudják hol a helyük...

      • Elméletileg igazad van, de én egyáltalán nem vagyok nyugodt. Ez mindig a Milan, ráadásul most be vannak indulva.

        Nem lesz Bacca, ami jó, de talán még jobb, hogy nem lesz Kucka és Bonaventura se. Montella azt mondta, hogy Niang helyett Honda fog játszani, ami konkrétan érthetetlen, még ennek is örülnék így elsőre, de Montella rafkós, a fene se tudja mit talált ki.

        Most azt mondják, hogy a középpályájuk a Chelseaből kölcsönzött Pasalic, a fiatal Locatelli és a mi sérülés után visszatérő, egyköri Bertolaccink lesz. Ez elméletileg mind "jó hír", a tegnapi sajtótájékoztatók után, az olasz médiában szinte kivétel nélkül mindenki azt mondja, hogy a Roma fog nyerni. Néztétek az oddszokat? Ez aggasztó, olyan mint egy csapda. :)

        A lényeg, hogy én nem bízom a Milanban és Montellában, ennek megfelelően egy nehéz meccsre számítok.

        De szerintem jobbak vagyunk és a végén nyerni is fogunk. A döntetlenbe meg jobb bele se gondolni, az felérne egy vereséggel.

        • Igazad van,de egy dontetlen azert megis jobb, mint egy vereseg..:) En csak arra kerem a sracokat tegyek ugy oda magukat, mint a szar-ka-labak ellen,aztan a rutin meg a tudas ugyis megmutatja magat. Szerintem az a legfontosabb,ha netalantan golt is kapunk ne mi kapjuk elore, mert forditani nem hiszem tudni fogunk ellenuk.

          • Én egy unalmas, "verekedős" meccsre számítok, kevés helyzettel, még kevesebb góllal, pont mert senki se szeretne kikapni. Aztán persze mit tudom én? Bármi lehet.

            Én úgy gondolkoztam, hogy ha ebből a hármas rangadó sorozatból valahogy kimentenénk 7 pontot, az király lenne. Eddig megvan három, unokatesók kipipálva. Most jön Montella, a "fiatal és rokonszenves meglepetés csapatával" (hogy tisztelettel szólva sántulnának le álmukban) és biztos, hogy nagyon b@ssza a csőrét, hogy a Rómától eddig mindig csak kikapott.

            De az igazi nagyvad még csak ezután jön, ha meg is verjük a "rokonszenves Milant", még hátravannak ezek a zebracsíkos "állatok" és most a lehető legjobb értelemben hívom őket állatoknak, mert ezek szörnyetegek. Ha nem nyerünk a Milan ellen hiába tennénk utána csodát Torinóban, mert ott egy kisebb csodát kell majd véghezvinni még egy döntetlenhez is.

    • ennek örülni kellene? bár túl sok szimpi ellenfél nem volt, de villareal egyik utolsók között volt, talán jobb mint egy keleti mert a hideget nem szeretjük, de elég szar sorsolás.

    • Én örülök, hogy őket kaptuk az EL-ben. MU-t kellett elkerülni, többiek mind verhetők. Ráadásul nem is egy neve nincs csapat, akit majd félvállról vesznek kedvenc futballistáink..

  • Jó ez. Őket komolyan fogjuk venni, nem lezserkedünk, és már az elején egy riválissal kevesebb lehet.

  • Visszatért a szokásos mázlink, kb. a legszarabb ellenfelet kaptuk, tényleg sokkal jobban örültem volna a MU-nak. De nem baj, senki se mondta, hogy könnyű lesz.

    • De már megint a Juvénak jutott a legkönnyebb ellenfél. Szerintem a Fio, és a Napoli is belenyúlt rendesen. A sorsolást látva még azon sem fogok meglepődni, ha ők maradnak egyedül állva márciusra. :(
      Viszont ha ebből a párharcból sikerül továbbjutni, az nagy lükést adhat a tavaszra.

      • Az a legnagyobb bajom a Villareallal, hogy ők egy "kiscsapat" benyomását keltik, közben meg dehogy kicsik, sajnos tök jól játszanak és nekik az EL elsőrendű fontosságú.

        Napolinak meg szokás szerint mázlija volt, belenyúltak a tutiba,megcsípték Amerikát, megfogták az isten lábát... Nesze nektek Cristiano és a barátai, sok szeretettel. :D

        • A San Paolo-ban azért meleg lesz nekik. Nem kis hangulat lesz az egyszer biztos. Nem lesz ez olyan egyszerű...

  • Megverjük őket két spanyol góllal, Jesé, Fabregas.
    Amúgy ritka szar egy sorsolás.
    Nem baj, azt mondják a nagy gondolkodók, aki címet akar nyerni annak mindegy ki jön szembe, mindenkit meg kell vernie.
    (azért én jobban örültem volna, ha a döntőben játszunk velük)

      • Csak a szokásos pletyka, feldobták Fabregas nevét, mert keveset játszik. Dologhoz hozzátartozik, hogy nekünk nincs pénzünk az árára, meg a fizetésére se. Egy gazdag fantáziával megáldott újságíró kitalálta, hogy majd a Chelsea kölcsön fogja adni... De könyörgöm, miért adnák??? Ráadásul pont nekünk???

        • Nem masert, csak eppen olyan jatekosok kellenek a mi keretunkbol Contenak, mint Rudiger,Manolas,Ninja..Innen mar lehet realisabban is kacsakat irni, en minden esetre remelem nem fogunk egyiktol sem megvalni, de Manot nem biztos meg tudjuk tartani nyaron. Rudi torleszteni akar a beleje fektetett bizalom miatt, hogy kiallt a klub a serulese alatt, Ninja meg elmondta tobbszor, hogy szereti Romat. Az ido majd megoldja. Vegsosoron Fabregas jo erosites lenne, csak ne tavozzon cserebe senki!

  • Ma este mar ki is derul mennyire jo a Villareal. Persze messzemeno kovetkeztetest nem lehet leszurni igy december derekan, de egy 3-0-as hazai gyozelem miatt az Atletico ellen,ha egy picit is, de az anusz azert befeszulne...Sorsolas elott annyit kertem, csak ne egy spanyol csapat legyen, mivel naluk mindegyik csapat jo egytol egyik. Nem akarom most boncolgatni, de nem is nagy titok, hogy miert igazoljak oket az eredmenyek, viszont kicsit tobbrol van szo, minthogy a "spanyol a legerosebb bajnoksag a nemet es az angol elott". Az MU-t jol el lehetett volna picsazni a '07-es eges miatt, de a kovetkezo korben vagy akar par korrel odebb meg osszejohet a lehetoseg.

  • A Marca szerint a Villareal nehéz ellenfelet kapott. "A Villareal a kupasorozat egyik favoritjával, Luciano Spalletti Rómájával került szembe, az első meccset az El Madrigalban fogják játszani, a visszavágót a római Olipicoban."

    Az AS-nak meg Senna nyilatkozott, a Villareal és a spanyol válogatott korábbi játékosa, a klub képviselője a sorsoláson. Ezt mondta a Rómáról: "Azt hiszem, az a sorsunk, hogy ilyen csapatokat kapjunk. Tavaly is körülbelül ugyanez volt. Nincs más lehetőségünk. Másrészről ez egy nagyszerű stadion egy nagyszerű városban, nagy hagyományokkal."

    A februári meccsekről: "Van időnk felkészülni. A csapat vissza fog térni. Nagyon jól kezdtünk, de a játék még változhat. Mindenesetre lelkesek vagyunk az összes játékosunk alig várja ezt a fontos meccset."

    Olyan mint Nápoly: "Jó példa. Az a sorsunk, hogy ilyen riválisaink legyenek. Nagyon szép meccsek, ahol továbbra is a kezdeti magabiztosságot kell majd mutatnunk. Kalandosan kezdtünk, de megfordítottuk."

    A Roma és Totti el fognak látogatni az El Madrigalba: "Élvezhetünk egy olyan legendát mint Totti. Ez egy nagy csapat és nagy látványosság lesz."

    Hát basszus, bárki másnak jobban örültem volna.

  • Egyébként, ha már velük játszunk, tanuljuk meg: két r-rel kell írni. :D

    • Mit a Villarrealt? Hát úgyis lehet, de annak semmi értelme. Viszont villa, mint település és real mint királyi, összerakom és Villareal, ez úgy kerek... Tudod, mint a hippodrom. :D Ha nem mondod soha fel nem tűnik. :D

  • Szczesny Manolas Fazio Rudiger, Peres De Rossi Strootman Emerson, Nainggolan, Perotti Dzeko

  • február végi menetrendünk elég durva, 18 nap 5 meccs:

    Villareal (I)
    Torino (H)
    Villareal (I)
    Inter (I)
    Napoli (H)

Related Post