X

Fontos forduló

Úgy gondolom, hogy minden romanista izgatottan várja a Serie A újabb fordulóját, hiszen egy papíron egyértelmű győzelem elérése esetén mindenképpen mi leszünk a forduló nyertesei. Csak nehogy nagy csalódás legyen a vége!

Vasárnap délután kellemes őszi idő, toszkán város, és calcio. Igazi Serie A hangulat.

Természetesen a forduló meccse a tavalyi 1. és 2. helyezett küzdelme: a Napoli Torinóba látogat a listavezetőhöz, aminek bármi is az eredménye mi kihasználhatjuk. Legjobb lenne talán, ha nem nyerne a Juve, hiszen akkor az élre is kerülhetünk… meg úgy általában jó, ha nem nyer a Juve. Ezzel a meccsel azonban nem sokat szabad foglalkozni, megvan a saját feladatunk, ha azt teljesítjük baj úgyse lehet.

Nézzük tehát, hogy milyen feladat vár ránk vasárnap. Az Empoli vendégének lenni ebben az évben eddig nem olyan hálátlan dolog, egyedül a Crotone kapott itt gólt, bár ők kettőt. Tekintve, hogy mind a két csapat kiesőhelyen áll, és másnak nem tudott a toszkán alakulat gólt lőni a szezon eddigi részében (ezt a kettőt is a belső védők jegyezték), tényleg nem valószínű, hogy nagy veszély vár az elmúlt hónapban a bajnokságban szárnyaló Roma-ra.

Volt-római azért most is van, nem gólveszély, de Skorupski kifoghat egy „túl jó napot”, ami megnehezítheti a támadóink dolgát.

A legnagyobb feladat tehát a góllövés lesz, ez pedig megy mostanában. El Shaarawy, Dzeko, Salah, és Nainggolan is megint kezd majd valószínűleg, nincs sok ok a változtatásra, hacsak nem a pihentetés, de ezzel óvatosan kell bánni. Inkább intézzük el a meccset gyorsan, és pihenjünk utána. A középpályára én a támadások fontossága miatt nem a Strootman-DDR duót várom, hanem Parades szereplését, természetesen valamelyik védekezőbb játékos mellett.

A legnagyobb problémánk a széleken van: Florenzi fájó sérülése után maradt Juan Jesus, és Emerson. A fiatalabb brazil még egész jó volt az elmúlt pár meccsen, de most át kéne mennie a jobb (neki rosszabb) oldalra, kivéve, ha a sérüléséből felépült Rüdiger/Bruno Peres már kezd is, hogy megmentsen minken Jesus megoldásaitól.

Végre újra a keretben!

Ezek ellenére nem feltétlen attól kéne félni, hogy gólt kapunk, ezt a Manolas-Fazio duónak is meg kéne oldani. Az elsődleges feladat a várható sündisznóállás feltörése, és a gólszerzés. Nagyjából annyi gólt kaptak, mint mi, ami azért tudjuk, hogy nem olyan kevés, de az is biztos, hogy nem lesz könnyű feladat. Totti sajnos lesérült, így nem fog tudni segíteni ebben, de Perotti szerencsére felépült, úgyhogy ő már pályára léphet.

Addig is élvezzük amíg a két riválisunk egymás ellen küzd.

Aleram:

View Comments (22)

  • Ez egy szép kis csata lesz, a kék sarokban az Empoli, aki nem tud gólt rúgni, a piros sarokban a Roma, aki mindenkitől gólt kap. De komolyra fordítva, meg kell nyerni és kész.

    Egyébként mindenhol, de tényleg szó szerint mindenhol, ezt a kezdőt jósolják: Szczesny; Rudiger, Manolas, Fazio, Emerson Palmieri; Strootman, De Rossi; Salah, Nainggolan, El Shaarawy; Dzeko.

  • Közben meg azt hírlik, hogy lefogják bontani a korlátokat november 24-től.

    • És tudjátok miért? Mert rögbi meccsek lesznek és a mélyen tisztelt rögbi szurkoló közönség nem olyan lumpen elemekből áll, mint a foci szurkolók (pfuj!), állítólag csak őrgrófok és bárónők járnak a rögbi meccsekre és természetesen rájuk nem vonatkoznak ugyanazok a szabályok. Szóval le fogják bontani a korlátokat, de csak IDEIGLENESEN!!! Okosok megmondták, hogy majd meglátjuk hogyan viselkednek a foci szurkolók.

      Giovanni Malagó, a CONI elnöke, aki nem mellesleg országos Roma szurkoló, azt hangoztatja, hogy nem is kéne már visszarakni a korlátokat.

      Csak hogy mindenki értse milyen alakokkal van dolgunk, az Osservatorio Nazionale sulle Manifestazioni Sportive (sporteseményeket megfigyelő hatóság) elnökasszonya, egy Stradiotto nevű hölgy, akit természetesen nem érdekel a foci és többször kifejtette, hogy egy stadionban úgy kell viselkedni mint a moziban, vagy a színházban. A prefektúrával karöltve, az Osservatorio azt hangoztatja, hogy talán majd alacsonyabb korlátok lesznek, esetleg majd hagynak réseket a korlátok között.

      • Ez döbbenetes... hogy lehet így gondolkodni?! Ilyen emberek kezébe hatalmat adni? Nevetséges.

  • Jó lenne már az első félidőben lerendezni ezt, hogy rá lehessen pihenni az Austriára,

    • Róma meg az első félidőben lerendezés?? Ezen most jót kacagtam :D

      • Mi számít lerendezésnek? Azt már láttuk, hogy bárhonnan képesek vagyunk kiengedni a kezünkből egy mérkőzést.

        • pont erre gondoltam.....92. perc és 4-0 nekünk. Na akkor nyugodt vagyok...

          • Hát ez nem sikerült, Mindent a jobboldalon nyomunk, de csak Emerson műxik, Salah alszik, a balszellő, meg mintha nem is lenne. Perotti? Ja és Fazio is hatalmasakat bénázik az ötös körül :(

  • Azt tudja valaki Rudiger emerson miert a rosszab oldalon jatszik? Szelsobe lattam mar ilyet de bekkben eleg ritka.

  • Kár. Az Empoli ellen... Kár.

    Ja és Skorupskinak meg gratulálok, kezet foghat Iago Falqueval. :(

    • Akit mi kölcsön vagy eladunk, szárnyakat kap.... Ki a szar érti ezt?!

      • Az is elég ha gyerekkorában a Rómának szurkolt, vagy van egy oldalági rokona, aki egyszer vett egy Totti mezt.

        Ellenben megvesszük Iturbét és elfelejt focizni, leigazoljuk Vermaelent és meghülyül, kiöregszik, lesérül, kb. ebben a sorrendben... Komolyan mintha meg lennénk átkozva.

        Lehet, hogy csak bedumálom magamnak, de szerintem nem voltunk elég kemények, hiányzott a csapatból az a "gonoszság", hogy mindig előbb érjenek oda a labdához. Kár.

  • Ezért nem leszünk idén sem bajnokok mert még mindig nem vagyunk képesek ilyen meccseket behúzni. Utoljára RG alatt volt ilyen tesze-tosza, lélektelen játékunk. Én már akkor boldog lennék ha sikerülne elhúzni a 3. helyezettől olyan 7-8 ponttal, hogy tavaszra több erőt fektethessünk a két kupára, ott nagyobb az esély egy trófeára.

  • El tudtam volna sírni magam.. :-o :@
    Felzárkóztak ránk, megint kényszer alatt kell teljesíteni...
    Behúztuk volna szaros 1:0ra aztán nyugodtan jöhetett volna a csütörtöki El mérkőzés

    • És Palmieri is lesérült, valami izomsérülés, még nem vizsgálták ki, de az már biztos, hogy az osztrákok ellen nem fog játszani.

      • A védelem összeállítása nem fog fejtörést okozni Spallettinek, adott a hátsó 4-es, hisz ennyi ép védőnk maradt. JJ, Rüdiger, Fazio, Peres

Related Post