X

Dzeko elszabadul

Hétközi fordulóval robogott tovább a Serie A, éles pontversenye: A Juve ezúttal nem hibázott, de szerencsére döcögős indítás után nálunk is beindult a gólgyár, aminek a mai vezetője, Edin Dzeko volt, aki egyre gyakrabban vállalja magára ezt a szerepet. Idén 10 meccsen szerzett 10 góljával a góllövő lista élén áll.

Grazie Edin, csak így tovább!

Az első félidőben a Sassuolo abszolút egyenrangú ellenfélként jött ki, már amennyire láttam a stream keresés közben, egész jó meccs volt. Helyzetek itt is ott is, ebből a hazaiaknak egy gól, nekünk lófasz két kapufa jutott. A második félidőre támadóbban jött ki a csapat. Strootmant az egyre magabiztosabb, és hasznosabb Parades váltotta, a játékunkba pedig sokkal nagyobb lendület és szervezettség érkezett. Salah, és Shara’ rohamoztak, Dzeko folyamatosan veszélyes volt. Nem is kellett sokat várni az ellenfélnek helyzetet se hagyva a(z) (teljesen) egyiptomi harciassága után a bosnyák egyenlített is.

Nagyot harcolt a labdáért a gól előtt, szép assist volt.

Alig kezdett feléledni a Neroverdi, (eljutottak egy szögletig, aztán a meccs végéig megint semmi) folytatódtak a római rohamok. Salah majdnem gól szerzett, a két 11-es hozta össze a dolgot: Defrel hibájából indulhatott a mi 11-esünk, aki pont a kapus előtt kicsit hosszan tolta meg a labdát, így megint csak Defrel be tudta érni a gyenge lövést a gólvonal előtt. Sokáig azonban nem kellett várni a vezetés megszerzésére, jött Dzeko, és elintézte a dolgot. Először a frissen beállt Lirola buktatta, számomra teljesen érthetetlenül, aztán az ebből szerzett büntetőt kegyetlenül bevágta a bal felső sarokba.

Lett önbizalom… Végre!

Ekkor már érződött, hogy nem kell félni, hogy „elrómázzuk” a nehezen megszerzett előnyt, de azért erről 2 perccel később Nainggolan biztosított minket, aki El Shaarawy szép szólója, és lövése utáni kipattanót kotorta a hálóba. Ezzel kialakult a végeredmény, még Rüdiger is bejöhetett megünnepelni a sérüléséből való felépülést. Mindenki boldog, minden szép és jó, készülhetünk az Empoli ellen.

Ugye nektek is furán hangzik ez így?

Áh ezaz, 1 ACL-nek vége, jöhet a másik, nálunk már csak így megy. Kedvenc mindenesünk, Florenzi rosszul lépett, és utána egyből összerogyott fájdalmában. Könnyek között kellett kivinni a stadionból, egyből a kórházba. A bal térdével van probléma, de biztató, hogy az első hírek arról szólnak, hogy „nincs bedagadva a térde” valamint „az ACL relatíve stabil”. Természetesen még ízlés szerint imádkozva/mantrázva/ujjakat keresztbetéve/nyelvújítói magasságokba emelkedő káromkodásokat alkotva várjuk a további szükséges teszteket. Addig is Forza Alessandro!

Aleram:

View Comments (37)

  • Florenziről vannak már hírek? Nem találok egyelőre semmit, csak azt hogy súlyos térdsérülést szenvedett...

  • Az újdonsült sportigazgatónknak fel van adva ezennel a házi feladat, hogy találjon egy jobb oldali szélső védőt Flo helyére, aki egyébként is vészmegoldásként szerepelt azon a poszton már évek óta. Jelen pillanatban sem egy épkézláb jobb se egy bal szélső védőnk nincs és most eltekintek attól, hogy Emerson kezd javuló tendenciát mutatni, mert a tegnap esti meccsen is a gólban rendesen benne volt, az már rejtély, hogy a beadás után a bástyánk és az égimeszelőnk miért nézte végig, ahogy Cannavaro senkitől sem zavartatva oda bólintja a lasztit, ahova neki tetszik. Szerencsére Dzekora lehet támaszkodni és most látom beigazolódni Spaletti tavalyi azon mondását, amikoris szarul ment neki, miszerint Edint csak meg kell találni labdával és ki kell szolgálni őt, majd jönnek a gólok is. Mostanában erre tényleg nem lehet egy szavunk sem, ha jó labdát kap bevágja.
    Visszatérve Flo sérüléséhez, ha 4 hónap alatt felépül, akkor az még jónak is mondható. Lehet csak nekem tűnik úgy, de Rudiger kis túlzással mintha csak egy fordulót hagyott volna ki. Valószínüleg azért, mert ebből 2 hónap nyár volt, azóta meg Fazio meglepően jól helyettesíti. Vermaelen (is) szépen elintézte, hogy minusz 20 milko legyen a kasszánkban idén, utána meg a sérülései miatt f@sznak se volt jó, úgyhogy nem véletlen januárban megy vissza a Barcába. Végülis ő aztán jól járt, vakációzott fél évet az örök városban, amit ráadásúl még jól meg is fizetnek. Kiváncsi vagyok Juan Jesus végül hol fog még egyáltalán lehetőséget kapni, mert hogy a bal szélen köze nincs a focihoz az is biztos. Én még most is bánom, hogy anno nem fizettünk ki Dignéért "szaros" 15 milliót. Mario Rui-val ketten lehozták volna az egész szezont sérülesekkel együtt is. Szóval, én januárban várok egy jobb oldali szélső -védőt, ami Peres neadjisten újboli sérülése, pihentetése miatt nem egy Gyömbér/Spolli kategória, hanem MEGFELELŐ pótlása és -támadót Salah helyére, hogy ki tudja szolgálni legalább Dzekot, mert sajnos Iturbeben nincs meg a kellő intelligencia ehhez.

    • Azért a Peres-Mario Rui szélsővédőpáros elég rohadt jó lett volna. Csak szerencsétlen Rui kidőlt, amivel mi még szerencsétlenebbek lettünk. Rüdiger visszatért, ő most fogja tudni pótolni jobb szélen Florenzi-t, meg amúgy is visszatér Peres, neki csak kisebb sérülése volt. Emerson egyre jobb a bal oldalon, ha meg nagyobb meccs van, akkor átmegy oda Peres, jobboldalt Rüdiger, és még a védekezéssel se lesz nagy baj. Ennek ellenére Juan Jesus-Vermealen mintha nem is lenne/inkább ne is lenne! kategória, szóval ott vannak az igazi problémák, meg persze a szerencsénkben.

      • Láttuk mindnyájan, hogy Peres sem tud jó teljesítményt nyújtani a bal oldalon, úgyhogy én nem erőltetném. Próbálok örülni annak, hogy évek óta a védelem foltozott formában van felküldve a pályára és mindig képes valaki a másik posztján játszani, de ha belegondolok, hogy minden posztra lett volna egy közepesen elfogadhatónál picit jobb cseréje mindegyik védőnknek, akkor ki merem jelenteni, hogy az utolsó bajnoki címünk nem a 2001-es lenne. Florenzi is azért lett védő, mert anno mindenki ki volt dőlve és mivel többé-kevésbé megoldotta a feladatát, ezért ott ragadt. Mondjuk még így is jobb volt, mint Torosidis vagy Maicon, de az ő tehetsége a középpályán mutatkozik meg a leginkább. A támadásokhoz többet hozzá tudott tenni, mint a védekezéshez.
        A lényeg, minden posztra azt a játékost kell használni ahová való, nem kisérletezgetni! Nem vagyok meggyőződve mondjuk, hogy JJ képes lenne sokkal többet kihoznia magából középső védőként, de reméljük nem is kell kipróbáljuk

      • Rüdiger visszatérésével a 3 védős rendszerre is bőven megvagyunk....

    • Ha Peres egészséges felesleges oda igazolni, márpedig miért ne lenne az, ha most felépül. Tavaszra Rui és Emerson megoldják bal oldalt. Peres és Rüdiger jobb oldalt. Középre meg vagyunk 4en. Nem igazolnék fél embert hátulra!

    • Juan Jesus mindig inkább középső védő volt, a fizikai és technikai adottságai miatt is. Félretéve a taktikai hibáit , már többször bebizonyosodott, hogy nem tud úgy segíteni a támadásban ahogy egy "modern" szélsőtől elvárható lenne, szóval nem kéne a szélen erőltetni.

      Bruno Peressel viszont nincs akkora baj, lehet, hogy már az Empoli ellen is ott lesz. Azzal, hogy Rüdiger is meggyógyult, szerintem most elsősorban nem a jobb bekk posztra kéne igazolni.

      Januárban én inkább előre néznék körül. Iturbe teljesen használhatatlan, Salah el fog menni "afrika-kupázni", szegény Florenzi, aki a szélen még elől is tudott volna segíteni egy időre felejtős...

      • Megjelent lelki szemeim előtt Mertens... aki kegyvesztett Sarri keze alatt. Mit gondoltok róla?

        • Mertens de jó is lenne! Legalábbis nekem nagyon tetszik. Attól félek, hogy a Napoli nem adná oda, pláne nem nekünk.

          • Az eddig látottak alapján szerintem maga Mertens sem jönne hozzánk... innen a fotelből úgy tűnik hogy nem egy Higany vagy Pjanic típus....

        • mióta vágyok rá. Egykor még az volt az álmom, hogy Cuadrado-Mertens szélsőpárossal nyeri Garcia a Scudetto-t. A belgát azóta is súlyosan alulértékeltnek érzem.

  • Emerson volt szerintem a tegnapi meccs egyik legnagyobb pozitívuma, kérdés nagyobb játék erő ellen mire megy. Lehet csak Juan Jesus eddigi teljesítménye mondatja velem ezt..

    • haha igen, Jesus siralmasan rossz. Emerson viszont nagyon biztató, már az előző meccsen is jól játszott, főleg támadásban tesz hozzá sokat, ami kiscsapatok ellen mindig nagyon hasznos, ráadásul most ilyen ellenfeleink lesznek, tehát lesz lehetősége belerázódni. Nagyot segítene most rajtunk, ha tényleg megoldaná ő a baloldal védekezését.

  • Taddei is jobbulást kívánt Florenzinek, valaki odaírta alá, ogy "ugye te épp szabad vagy?".

  • Florenzit ma megműtötték, a Roma közleménye és a csapatorvos dr. Del Vescovo nyilatkozata szerint a műtét jól sikerült.

    • Lassan négy éve szinte minden meccsen játszott, és folyamatosan egyre jobban. Én ki merem jelenteni, hogy világklasszis focista, és emellett nagyon sokoldalú. Elképzelhetetlen számomra a Roma nélküle, még két hétig is bizarr, nem négy hónapig.

      • Ráadásul egy tündér pofa és most felejtsük el, hogy római és romanista. Gondolom ti is látjátok hogyan viselkedik a pályán. Egy olyan játékos lett, akit sokan tisztelnek, a szurkolói hovatartozástól függetlenül. A sérülése után a közösségi médián sorra jöttek a jókívánságok, a Fiorentinától, a Laziotól, a Milantól, az Intertől, olyan játékosoktól mint Marchisio, Giaccherini, Belotti, Bernardeschi... Bertolacci egyszerűen bement hozzá a klinikára.

        Én nem nagyon emlékszem ilyenre, hogy ennyire általánosan kiálljanak egy sérült játékos mellett és most nem arra gondolok, amikor megsérült egy Totti, vagy egy Ronaldo, egy világsztárnál ez picit más.

  • "Csak egy esetben veszem le a Roma mezt, hogy odaadjam a szurkolóknak."

    DDR

  • Ja és a holnapi Juve - Napoli meccset megkapta Rocchi!!! Szegény Napoli.... :D

Related Post