X

Idén se nyerjük meg a BL-t

Minden egyes betűt szenvedés leírni, szóval úgy fogok taktikázni, mint a háromezer szavas fogalmazásoknál. Fájó eredmény született tegnap, de főleg a körülmények miatt. Hajtás után néhány keresetlen szó következik, hangulatomhoz képest irodalmi stílusban.

 

Amikor meccsértékelőt kell írnom, mindig nyitok egy jegyzettömböt, hogy feljegyezzem a gondolataimat játék közben. Na, hát a tegnapi az a félidő után üres. Nem kifejezetten József Attila idézetek röpködtek a fejemben, vagy ha igen, legfeljebb a Szabad ötletek jegyzékéből. Két szezonnal ezelőtt még ment a porhintés, hogy az olasz bajnokság megelőzheti az angolt, és négy csapat indulhatna a Bajnokok Ligájában. Sok ez a három is. Nem elég, a Milan egyszeri győzelmén kívül rendre kiesik a harmadik, de a Roma elmúlt két BL szezonjánál egy rosszabb emlékem van életemben: amikor megtudtam, hogy születik a kisbaba. Én nem mondom, hogy feltétlenül gyenge a keret a BL-hez – elvileg erősebb, mint a Portóé -, de ennyi marhaságot, amennyit elkövet a Roma rendkívüli folyamatossággal, nem lehet megúszni. Értem, hogy De Rossit elviszi a grinta, meg szerintem az övé egy kicsit szigorú piros is volt, de rá kell csúszni talppal az ellenfél lábára az ő tizenhatosuknál egy középhátvédnek? Emerson ötlete mi volt a felezővonalnál?

Itt egy gondolat: Spalletti Emerson helyett inkább Juan Jesus-t kezdette balhátvéd poszton, holott ő középső védő. Ha ennyire nem bízott Emersonban, miért nem Faziót cserélte be a kiállítás után, és hagyta Jesus-t a balon? Miután összehozott egy tizenegyest egy hete, és az Udinese ellen se sokon múlt ez. Egyébként az megvan, hogy direkt kérte Spalletti, hogy ne kapjon senki pirosat? Na, ennek ellenére két játékosunk csúszott talppal bokára. Nagyon szeretem De Rossit, és Emersonnal sincs különösebb bajom – biztosan kiad magából mindent, ennél többet meg senki nem tehet -, de mikor kiemeli az edződ, hogy óvatosabban játssz, hogy gondolod ezt?

Csak pozitívan.

 

A közelmúlt BL sikereit tekintve egyébként nem kizárt, hogy jobban jövünk ki az Európa Liga szerepléssel. Tegnap felmerült a gondolat, hogy hagyni kéne a picsába, és all in a Scudettóért menni. Koefficiens pontokat itt is ugyanúgy lehet gyűjteni, és ha egyszer az életben feljebb szeretnénk kerülni a negyedik, meg az esetleges harmadik kalapnál, akkor igenis komolyan kell venni. Egy Európa Liga győzelem nem ér anyagilag annyit, mint egy BL nyolcaddöntő, de ez Totti utolsó szezonja, szép lenne valamilyen trófeával búcsúztatni. Ez a keret nem egyfrontos, és ha lehet hinni Sabatininek, nem befolyásolja az átigazolási politikát a tegnapi meccs. Ez valószínűleg azt jelenti, hogy idén még esetleg megtarthatjuk a fontos embereket, talán még érkezhet is valaki olcsóbban, de a jövő nyári költségvetésben meg fog látszani. Hát ez van. Jó hír, hogy idén már Pallotta szerint az FFP követelményeknek meg fog felelni a Roma, így leveszik rólunk vigyázó tekintetüket az UEFA illetékesei.

 

 

Valahogy ezt a kudarcot is fel kell dolgozni. A bajnoki szezont sikerült jól elkezdeni, az elején a sorsolás is kedvező, az őszünk várhatóan sokkal könnyebb lesz, mint egy esetleges BL csoportkörrel, és a katasztrófát letudtuk még a szezon legelején. Anyagi és presztízsveszteség, meg menjen a fenébe az egész párharc a három piroslappal, a tizenegyessel, meg mindennel együtt, de reálisan nézve, így több esély lesz egy nagy dobásra valamelyik fronton, mint a BL-lel. Nem örülünk neki, de bele kell nyugodni.

Curvasud93:

View Comments (95)

  • Nálam DDR all time favorit uh már előre elnézést kérek mindenkitől, és ez tényleg az én szerény véleményem. Hát az agyam szétrobban mikor olvasom ezeket a DDR alázós kommenteket meg hogy DDR elintézte hogy Totti ne játszhasson többet a BL-ben meg stb. stb. Butaság volt tényleg kva nagy butaság DE azt azért ne felejtsük el hogy ha DDR nincs akkor valszeg már az első meccsen úgy megszórnak minket mint a sz@rt. Érdekes, Pallottán kívül senki sem bírózik pedig ez a köcsög oroszlánrészt vállalt abban hogy ide jussunk ahol vagyunk. Visszajátszva mindkét eset durva volt de nálam mindkét eset egy sárga meg egy kva nagy lebaszás, hogy öreg még egyszer akár csak csúnyán nézel aztán kapod a pirosat. A legszomorúbb az egészben meg az hogy a hétvégi fordulókban nem egy ilyen estet fogunk mint amik tegnap is voltak és megússzák egy sárgával de a kezemet rá lesz olyan ahol sárgát sem fognak adni( mondjuk az éppen u.akkora hiba mint az egyből piros).
    Azon gondolkoztam meccs közben hogy Mi Róma szurkolók milyen bűnöket követhettünk el előző életünkben hogy ennyit szopunk, mert valljuk be ez már kva sok szopás...
    Amúgy legalább Gersonnak lesz ideje vitézkedni az eurépa ligában...

    • Én imádom De Rossit, és tudom, hogy a grinta viszi, a válogatottban nem ilyen. Szereti a Romát, és ezért sokszor elborul az agya. Nem rajta ment el kizárólag a párharc, de ő is kiállíttatta magát, ráadásul buta helyzetben.

    • De Rossié mondjuk lehet sárga egy lazább bírónál, Emersoné az egyértelmű piros.

    • Valahol egy romanistától olvastam, egy nagyobb pofára esésünk után, hogy "úgy tűnik a mindenható még nem bocsátotta meg nekünk azt az affért kétezer éve a fiacskájával..."

      De komolyan, szerintem ennek a Porto-Roma párharcnak volt több "hőse" is. Először is ott volt Felipe, aki középcsatárokat megszégyenítő "ügyességgel" mattolta a saját védelmét. De aztán jöttek a mieink, Vermaelen, az Arsenal, a Barca és a belga válogatott veteránja, akinek egyedül több rutinja van mint a fél Portónak és tökegyedül kicsinálta saját magát. A derék polák hálóőrünk, aki egy amerikai focistát idéző technikai megoldással jött ki és otthagyta az üres kapuját a csatárnak. Emerson Palmieri, a dél-amerikai tehetség, a jövő záloga, aki először sáncolt egy kézilabdásat Portóban, majd Rómában, kb. 10 perc játék után, megpróbálta sebészi eszközök nélkül, stoplival amputálni az ellenfele lábfejét... Nemcsak De Rossin múlott, voltak itt "hősök " bőven.

      A bíró szerintem nem volt különösebben rossz vagy elfogult, ha nagyon szeretnék okoskodni, akkor mondhatnám, hogy DDR szabálytalanságára adhatott volna egy sárgát is, szerintem senki sem szólt volna egy rossz szót sem. De sajnos kifogtunk egy ilyen példányt, ő így látta jónak, utólag már szabhatjuk, ahogy Hofi mondta volna. :(

    • "Azon gondolkoztam meccs közben hogy Mi Róma szurkolók milyen bűnöket követhettünk el előző életünkben hogy ennyit szopunk, mert valljuk be ez már kva sok szopás..."

      En ezen mar evek ota gondolkozom....
      Plane, ha az ember nem is egy szimpla divat drukker, hanem tenyleg szivel-lelekel szurkol ennek a hanyatatott sorsu csapatnak.
      A faszert kellett Tottinak ekkora majernek lennie, anno....
      Vidaman szurkolhatnek en a is a Margitnak, vagy a MU-nak, vagy a Bayernek, de nem, nekem a Roma kellett, es Totti...
      Egyebkent abban a megtiszteltetesben volt reszem, hogy egyszer egy helyszinen megtekintett Roma-Lazio meccs elott megfoghattam egy labdat amit a Capitano rugott ki a kozonsegnek bemelegites kozben. A tragedia resze az, hogy azt a labdat en fogtam volna meg, ha en marha nem az oreget probalom fotozni akihez soha eletembe kozelebb nem voltam. A tortenet vege az lett, hogy nagy boszen fotoztam Totti eltalta a fenykepezogepemet, konkretan arcon rugott, es a mogottem ulo oreg "digo" meg felkapta a labdat. Persze azonnal elkezdodott a labdara a licit a kozelben ulok kozott, de az oreg csoka 100-euroert sem adta a labdat. En erre csak annyit kertem tole, hogy ha mar nem adja el, akkor legalabb had fogjam meg azt a labdat, ami egy legenda labat erintette.... True story!
      Megjegyzes: A kep zoomolva keszult a monte mariorol, es csavart labda volt, meg mielott barki elkezdene oltani, hogy csak kamuzok.....
      A talalkozot Casetti goljaval a Roma nyerte 1-0-val.

      • Hát ez kva nagy.. :D

        Ajj ott mögötte meg az öreg Pek. Őt is nagyon csíptem.

        Amúgy ezután a portói szarság meccs után konkrétan aludni nem tudtam.....

      • Ez faja! :D
        Nekem még a labda érintése se jutott sajnos :(
        Volt szerencsém az Allianz Arénában megnézni a Bayern-Roma B.L. meccset amin még ugye Rudi-papával vitézkedtünk de közel sajnos nem sikerült kerülni a játékosainkhoz! A pláne az volt, hogy Roma mezben, sállal a nyakamban feszítettem a Bayern szurkolók között, hozzáteszem, hogy büsukén és érdekes módon senki nem akarta letépni az arcom!: D
        Bár a nem "B-közép" Bayern tábor viszonylag szolíd népség, együtt nyakaltuk a sört a kocsmában meccs előtt, ahol összesen 16!!! rendőr tartotta a frontot!
        Ami az idegeket illeti, több ízben sikerült fotelt szétrúgni otthon és olyan meccseken amiket stream-en kellett nézni, majdnem a gépegységem bánta az "idegbetegeskedést"... :D

  • Meccs közben Perottinak volt egy 100%-os ziccere, amikor is szépen eltűnt szegény az ellenfél pedig szerintem közel se labdát ért. Lehet tévedek, érdekelne róla egy visszajátszás. Vagy ez az eset csak nekem van meg és engem idegesít?

    • Én úgy emlékszem, hogy ott szépen megelőzte őt a védő, és a labdát rúgta el.

      • Valóban úgy néz ki, köszi.

        Érdekes amúgy, hogy az újságíróknak köszönhetően most megint mi lettünk a mészárló, gusztustalan belépőkkel horror sérüléseket okozó csapat, akik helyett az inter és a milan kellett volna, hogy induljon, de hol volt ekkora hűhó, amikor tavaly Lulic elintézte Salah-t (https://www.youtube.com/watch?v=QIaHOf3cp_A)? Ezért az esetért se sárga, se utólagos eltiltás nem volt (ha jól emlékszem). Akkor miért nem volt ekkora felháborodás, hogy el kéne tiltani 3-6 meg mittomén hány mérkőzésekre, amiket jelenleg követelnek a fejünkre. Pallottanak inkább ezen kéne törnie a fejét, hogy ezeket a lejárató kampányokat hogy lehetne megszüntetni ahelyett, hogy a bírót szídja.

        • Hát tudod, az Internek és a Milannak alanyi jogon kéne mindenben indulni.

          • Tévedés. Induljanak akkor,ha megérdemlik..100-ból 99-szer a bajnokság őszinte képet ad arról,hogy ki érdemli meg az indulást. Komoly milánói szurkolótól én ilyen alanyi jogot nem hallottam,sőt,többnyire kritikusak.

          • Pedig állítólag az UEFA most állapodott meg a nagy európai klubok csipet-csapatával, hogy 2018-tól bizony alanyi jogon jár majd a BL hely, úgy hívják majd, hogy "történelmi érdemekért".

            A nagy bajnokságok (angol, olasz, spanyol, német) minimum 4 helyet fognak kapni, semmi playoff meg hasonló f@szságok! Az első 3 helyet a bajnokság alapján, a 4-iket meg mert szép nagyra nőttek, így az olyan közönségkedvenc csapatok mint a Milan, az Inter, a Liverpool, a MU, a Chelsea, a Benfica biztos ott lesznek és el lehet adni sok jegyet jó drágáért.

            Legalábbis erről írogatnak a sajtóban és elnézve az UEFA eddigi "önzetlen" tevékenységét, csak azt csodálom, hogy eddig vártak evvel.

          • Ez azért van,mert beszartak,hogy létrejön a super liga. Azzal,hogy a kis csapatokat pártoló Platini visszavette a rabruhát,ez a lobbi fog győzni.

          • Platini mikor pártolta a kis csapatokat? Szerintem maximum a hetvenes évek elején, amikor a Nancy-ban focizott. Nem az ő uralkodása alatt találták ki a Financial Fair Playt is? Hogy pl. a Madrid költhet 500 milliót, a Ludogorets Razgrad meg 5-öt és tessék, lehet versenyezni. Mintha az ingyenélő UEFA-nak bármi köze lenne ahhoz, hogy ki mennyit költ.

          • Nincs jelentősége,de az EB létszámbővítés és a bajnoki-nem bajnoki ág a BL-ben a kis csapatokat szolgálta és ennek fő erőltetője ő volt.
            De lényegtelen is a dolog,az a lényeges,hogy borzasztó lehet így kiesni a BL-ből,hiszen gyakorlatilag mindenkinek viszonyítási alap a BL indulás,játékos igazolásban,pénzben,szponzorok bevonzásában..
            Kíváncsian várom,hogy csapataink hogyan viszonyulnak az EL-hez,egyúttal reménykedem abban,hogy odateszik magukat és emelt fővel lehet nekik szorítani. A megérzéseim jók,nekünk a kínaiak miatt kell domborítani,a Roma egy kicsit talán dacból beleállhat a történetbe,a Sassuolo pedig komplett csapatnak tűnik,egy általam sokra tartott edzővel. Nyilván a bajnoki versenyfutás is döntő tényező,mint mindig..Várom a sorsolást és szorítok,hogy valahol a közelben el lehessen menni szurkolni.

          • Nyilván te is tudod, hogy egy ideje az olaszok nem nagyon teszik oda magukat az EL-ben, amit én speciel sose értettem, pontosabban nem tudtam elfogadni. Nagyon örülnék egy jó európai szereplésnek, bár a tegnapiak fényében ez nyilván elég viccesen hangzik. Reméljük neked lesz igazad és jól fognak szerepelni, ha másért nem a vacak UEFA együttható miatt.

          • Tételezzük fel,hogy a jelenlegi állapotban mennek a milánóiak a bl-be..Én a komoly presztízsveszteségen kívül mást nem látok a történetbe,azon kívül,hogy a csapatok x tízmillió eurót zsebre raknak és a k..va ffp egyenleg rendbe kerül és végre tudnak minőségi játékosra költeni,ami persze csak eltakarja a szart..

          • Lehet, hogy egy BL indulástól nem lesz sokkal erősebb egy klub, de gyengébb se lesz. Meg most amúgy is globális piac van, szóval a BL exponáltságára vágyik mindenki. Abból lesznek a kínai meg észak-amerikai szurkolók, akiknek el lehet adni a "Messi mezt".

          • Nem a szurkolókról beszélek, tudom, hogy például te nem így gondolod. Blogközösségen belül nagyon szeretem az Inter és a Milan szurkolókat is, szimpatikusak és önironikusak vagytok. Az olasz sajtóra gondolok. Én is ezzel találkozom, pedig csak legfeljebb twitteren és facebookon követem a Gazzettát, de mindig elnézőbben az északi hármassal.

        • Ezt mindig meg fogjuk kapni az ellenszurkolóktól, nem is érdemes foglalkozni velük. A Porto ellen még nem is annyira vészes a dolog. Például emlékszem amikor a ninja tavaly elütötte szegény Rafinhát és a világ összes Barca szimpatizánsa, legfőképpen a divatszurkolók, akik még életükben nem láttak egy focimeccset Messi nélkül, habzó szájjal háborogtak, hogy ez megengedhetetlen, meg el kéne tiltani örökre...

          • Nem az ellenszurkolókkal van a baj, hanem magával a sajtóval. Visszakerestem az eredmények.com-on pl. annak a mérkőzésnek az élő közvetítését és ennek, nagyon érdemes összehasonlítani mit írtak a két (három) esetnél:
            "A játék Mohamed Salah (AS Roma) ápolása miatt áll.
            Rudi Garcia kénytelen cserélni. Mohamed Salah megsérült, nem tudja folytatni a játékot. Alessandro Florenzi (AS Roma) váltja."

            vs

            "Daniele De Rossi (AS Roma) ezért a durva szabálytalanságért pirosat kapott. Ennek semmi köze nem volt a focihoz."

            "Ez így nagyon nincs jól, ennek semmi köze nem volt a focihoz, a szövetségtől ezért remélhetőleg meg fogja kapni méltó büntetését Emerson (AS Roma), aki horrorbelépője után piros lapot kapott."

          • Nagyon jól látod, az olasz médiában is ez megy évtizedek óta. A "juvemilaninter" játékos leszedi valakinek a lábát vállból és nem történt semmi, jó esetben megkapta érte a "jogos sárgalapját". A Rómából Destro arcon csapta Astorit és két órán keresztül erről szól a bajnoki összefoglaló.

          • Na...az Interből az elmúlt években több játékost állítottak ki,mint a Pick Szegedből..pl a főtűrhő Felipe Melót:)

          • Elnézést, én az egyszerűség kedvéért "juvemilaninter"-t írtam, de valójában ez egy szamárlétra, egy tápláléklánc. Én akkor sem éreztem túl jól magam, amikor Totti hétmérföldes lesről rúgott gólt a Sassuolonak és senki le se tojta.

  • Nagyon nehéz ilyenkor mit írni. Ezért is külön köszönet a posztért, ami valóban irodalmi stílusú lett. Nagy respect érte!

    A mérkőzésről annyit, hogy ez a lengyel sporttárs igen komolyan veszi magát, kár ezt vitatni, de "mi lett volna, ha" valóban egy Real Madrid a hazai és ezt Ramos meg mondjuk Marcelo csinálja?! Ugyanígy két piros? Nem hiszem. De ettől még az én napom nem lett szebb, a csapatom nem jutott tovább, sőt saját magát lőtte tökön. Plusz, a MI LETT VOLNA, HA jellegű mondatoknak sincsen sok értelme. Pont.

    Téma lezárva, az ami tegnap történt újra nem ismétlődhet meg, nyerni kell a meccseket, a perememberek szerephez juthatnak az EL-ben, aztán karácsonykor meglátjuk, hol tartunk.

  • A Milannak 42 milliót + bónuszokat ajánlott Conte Romagnoliért. Ebből kb 13 milliót kapna a Roma.

    • Én ezentúl csak úgy fogom emlegetni Romagnolit, hogy a "Tuti Üzlet". :D

    • Tegnap valami olyasmit olvastam, hogy az általunk eladott ár feletti rész, harminc százaléka illetne minket...

  • Szerintem mind csalódottak vagyunk, mind többet vártunk. Most bátran lehet kritizálni a csapatot, biztos vannak ennél még ilyenebb kritikák is.

      • De most télleg! Írjátok be a keresőbe!!! :D Hát ez hatalmas!!!!

        • Jól ír egyébként a fociról. Sőt, úgy tudom, Totti az egyik kedvenc focistája. Maradjunk inkább az írásainál, más emberen röhögni nem szép dolog. :)

          • Igazad van! Nem szép dolog! Mondjuk ezt az írást olvasva ha személyesen találkoznánk lehet nem tudnám megállni hogy addig verjem a fejét az asztalba amíg mozog....már bocsánat..

          • Bevallom elolvastam az írást, elolvastam a profilját és meggugliztam, láttam a képeket... Gondoltam írok egy kommentet, de semmi szalonképes nem jutott az eszembe, szóval hagyjuk.

            "Kedvenc játékosom Pirlo..." Ki gondolta volna?

            De a keddi meccsünkről tényleg nehéz lenne bármi jót írni, szóval még igaza is van. :(

          • Mondjuk azért ezt a csókát odaállítanám a De Rossi elé. Így szemtől szembe mondjuk egy fél méterre egymástól aztán felolvasnám neki az olasz fordítását ennek a szösszenetnek amit írt...Közben meg nézném az arcát ennek a fiúcsajnak hogy hogyan vörösödik mint egy rák!! Dani meg szerintem mosolyogna egyet aztán odébbállna.

          • Én személy szerint Manolas és Dzeko reakciójára lennék inkább kíváncsi :)))

    • Vannak, persze. Csak rabukkantam teljesen véletlenül s gondoltam megosztom veletek.

  • Közben olvasom, hogy Maxi Pereirát, akit úgy is ismerhetünk, hogy "De Rossi tegnapi áldozata", ma meg kellett műteni. A dologhoz még hozzátartozik, hogy tegnap DDR elnézést kért tőle és elismerte a hibáját, amivel Maxi Pereira nincs kisegítve, de legalább ennyi.

    Itt többen is leírtuk, köztük én is, hogy DDR szabálytalanságáért elég lehetett volna egy sárgalap is, hát a jelek szerint a bírónak volt igaza.

  • Az európa ligát szerintem komolyan kellene vennünk, ha másért nem akkor azért, hogy gyűjtsük a koefficiens pontokat, (meg Tottiért természetesen, meg azért milyen szép is lenne nyerni egy nemzetközi kupát) mert sajnos úgy néz ki, hogy még ott sem leszünk (mármint az EL-ben) első kalaposak. Erre van még matematikai esély, de nem sok. Ha jól számoltam akkor az AZ Alkmaar, Sahtar, Anderlecht, Olympiakosz négyesből csak egy csapatnak szabadna minket megelőznie. És jelenleg az Az 3-0, az Olympiakosz 1-0, az Anderlecht 3-0 míg a Sahtar 2-1 előnyben van.

  • Spalletti beszéde a csapathoz: "Most kötelességünk újra felépíteni, amit kedden elveszítettünk. Ennek a vereségnek a fájdalma velünk fog maradni egy darabig, használjuk motivációnak: ez egy ellenfél, amit csak úgy tudunk legyőzni ha keményen dolgozunk a pályán. Nincsenek alibik és kifogások, mi vagyunk a felelősek."

    Az elmélet szép, most lássuk a gyakorlatban.

  • Több helyen is olvastam, hogy DDR a szezon végén Amerikába távozna...
    Szerintetek ezek hihető "pletykák"?

    • Nagyon régen mondogatja, hogy szívesen kipróbálná magát egy másik bajnokságban, egy másik országban, konkrétan az USA-ról is szó volt. Szerintem ha menni akar, akkor el kell engedni, lassan kiöregszik. Hozott már annyi áldozatot a Rómáért, hogy több karriere is elég lenne.

      • Igen tudom, hogy volt szó róla de már most menne...?!
        Akkor a következő szezonban FLO előlépne capitano- vá? :)

        • Feltéve és nem megengedve, hogy Flo játszani fog, például engem még mindig nem győzött meg ott a védelem jobb szélén, pedig volt rá ideje bőven.

          • A védelem jobb szélét szerintem el kellene felejtenünk Vele kapcsolatban, mert a "nem győzött meg" eléggé lightos kifejezés az ottani ténykedését figyelembe véve.
            Amilyen elánnal és jól játszott a szélen, sajnos annyira gyenge védőként :(

          • pihenjen csak még egy kicsit, majd ha elkezdődik a meccsdömping úgyis jön a sérüléshullám...

          • Csak az ne jöjjön, nekünk már a szezon előtt megvolt ez a bizonyos hullám....több nem kéne!

    • Mondott olyat is hogy kvra nem lenne fair u.abban az évben visszavonulni/ elhagyni a Rómát amikor Totti!
      Szerintem ez a De Rossi szétkapásának a része amit most a sajtó művel amiért olyan "gonosz" módon szilánkosra törte a csávó lábát! Apropó a Rómáról a 10 megnyert meccs után nem volt akkor cikk a Nemzeti Blikkben mint amekkora DeRossi "ámokfutásáról" a maiban van!

      • Tegnap este volt "szerencsém" a Nemzetin DDR-es mocskolódást olvasni és olyan rendesek voltak az elvtársak, hogy még videókat is linkeltek a régebbi "ámokfutásaiból"....

  • És milyen könnyű csoportba került a Porto... mennek még ezek tovább is

Related Post