X

Savanyú pofa a vasárnapi ebéd mellé

Döntetlennel zárult a Róma hétvégi kirándulása a Chievo otthonában.

Pont…

Szívem szerint ennyivel  le is zárnám a hozzáfűznivalómat ehhez a mérkőzéshez, mert még így, két nap távlatában is keserű szájízzel gondolok vissza találkozóra, de persze nem fogom…

forrás:calcio.fanpage.it

 

Nehéz erről a meccsről bármit is írnom, mert először is győzelmi ódára készültem amikor elvállaltam a poszt megirását, másodszor pedig még mindig azok az intenzív érzelmi töltettel felfűtött gondolatok (b@zdmegnemigazakurv@annyátmááá) kavarognak a fejemben, amik a mérkőzés folyamán szavak formájában buktak ki belőlem…

Meglátásom szerint nem az a baj (de az), hogy remiztünk Veronában, hanem az, hogy sem az egyes játékosok (lásd De Rossi Genoa), sem pedig Di Francesco nem érzékeli(?) még, hogy amikor ott a lehetőség, hogy pontokat hozzunk a „triumvirátuson” akkor nem állunk le bazze Piedonét játszani piros lapért a büntető zóna közepén, és egy kurva fontos meccsen nem forgatjuk fel a kezdőcsapatot úgy, hogy abból 5 (!) alapjátékost is kiveszek…..

” Ezt elb@sztuk….”

Vágom én, hogy pihentetni kell a játékosokat, és egyet is értek vele, de könyörgöm nem lehetett volna ezt megcsinálni a Cagliari elleni hazai mérkőzésünkön inkább?

Szerintem de. A cserék igazolták, hogy ha még 10 percig tart a találkozó akkor  valószínű, hogy Perotti, és Dzekó közreműködésével valahogy csak begyötörtünk volna egy tetves gólt, és akkor most egy mérkőzéssel kevesebbet játszva 37 ponttal a zsebünkben 3 pontra lemaradva a sintértől fenhetnénk a faszunkat  fogunkat a karácsonyi zebragyilokra…

Na de most már mindegy, kidühöngtem magam, ettől függetlenül EDF persze remek edző, DDR-t meg  ugyanúgy szeretjük, de nyilván nem állok messze az igazságtól ha azt mondom, hogy ha nincs ez a két „elszabott” meccs akkor most alacsonyabb vérnyomással várhatnánk a Juve elleni derbit.

De, hogy ne csak hőbörgésből álljon a poszt, néhány mondatban  azért megpróbálom összefoglalni a mérkőzésen látottakat is.

Szóval térjünk vissza oda, hogy EDF egy eléggé felforgatott Rómát küldött a gyepre a Chievo ellen, a kezdőben talán a legnagyobb meglepetést a nyáron (római szinten) horribilis összegért, a Sampdoriából  igazolt Sick okozta, akit EDF, Dzekó helyére rakott be.

forrás:calcio.fanpage.it

A Róma már találkozó elején magához ragadta a kezdeményezés jogát, 2 percen belül máris két szöglettel gyarapította a statisztikai adatokat, de komoly helyzet nem igazán alakult ki egyik szituációnál sem. Nem úgy a Chievonál! Egy szabadrúgás, és a védőink töketlenkedése után a labda Inglese  elé került, és csak a szerencsének köszönhettük, hogy a lövése a keresztlécen csattant.

A jelek szerint farkasaink vették a figyelmeztető jeleket, és a 24 perctől megindult a tűzijáték a veronai csapat kapuja előtt, de ezzel sajnos csak annyit értünk el, hogy Sorrentino kapus god mode-ba váltott, és minden létező kapura lövésünket hárított…. A helyzetünket sajnos az sem könnyítette meg, hogy a veronai játékosok az egész mérkőzés alatt úgy játszottak, mintha 10 fénykorában lévő Gattuso szaladgált volna a pályán akiknek az ámokfutásukhoz Maresca játékvezető bőszen asszisztált.

Sajnos az eredményen EDF megkésett  cseréi sem tudtak változtatni, a vége maradt 0-0, és csak a szerencsének köszönhetjük, hogy a tabella elején álló ötösfogatból senki nem tudott nyerni, (Lacikáék még egy deep throat-ba is beleszaladtak a Torino ellen) így, hogy valami pozitívumot is tudjak mondani ez a forduló olyan volt mintha semmi nem történt volna….

Reméljük a Cagliari elleni meccsünket sikerül majd  egy önbizalomnövelő győzelemmel abszolválni, mert a most látott teljesítmény Torinóban karcsú lesz nagyon.

Forza Roma!

 

 

 

Onedinkenedi:

View Comments (38)

  • Számomra ez a döntetlen jelzésértékű volt. Az elmúlt években tapasztalt fejlődés ellenére még mindig nem vagyunk elég jók. A BL továbbjutás után mindenki tudta, hogy muszáj lett volna megnyerni ezt a látszólag nem lehetetlen meccset, mégsem sikerült. A csapat látszólag nem nagyképűen, felületes hozzáállással ment bele ebbe a meccsbe, mégis pofára estünk.

    Lehet kritizálni EDF-t, hogy miért nem játszatta többet Dzekót és Perottit, mert valószínűleg nekik sikerült volna gólt szerezni. De ugyanakkor eddig pont azért dicsérte mindenki, mert forgatta a keretet, mert nem mindig ugyanazzal a 11 játékossal játszott, mint tavaly a kopasz, vagy mint Sarri a Napoliban. Eddig az volt az általános vélemény, hogy ez milyen jó, mert bevonja az egész keretet a projektbe, mert mindenki motivált és formában van, mert a fiatalok fejlődhetnek, mert nem terheli túl a kezdő játékosokat, mert növeli a keret értékét, stb. De persze ennek a sok szép pozitívumnak csak és kizárólag akkor van bármi értelme, ha közben jönnek az eredmények! Különben sz@rt sem ér az egész!

    Szerintem nincs sok értelme kritizálni EDF kezdőjét, egyrészt hű volt önmagához, ahhoz a taktikához, ami eddig működött, nem lett volna értelme feladni. Másrészt az sem megoldás, hogy agyonhajtja a legjobb játékosokat, így is gondok vannak a sérülésekkel és a meccs előtti hírek alapján, például Perotti sérült volt, külön edzett Florenzivel, Dzekoról pedig már itt is elhangzott, hogy néha pihentetni kéne, mielőtt előbb-utóbb csúnyán szétesne.

    A cserék és a BL után nyilván fáradtabb kezdők viszont a jelek szerint most ennyit tudnak, ennyire képesek egy motivált ellenfél ellen a tabella közepéről. Egyébként simán meg is nyerhették volna egy kis mázlival, de a Rómának szinte sosem volt szerencséje, miért pont most lett volna?

    Vannak játékosok, akiktől még sokkal többet várunk, mint például Schick és vannak, akikről lassan le kell mondanunk, mint például Bruno Peres. Szerintem tovább kell építeni a keretet. Már ha van rá pénz, mert ha nincs pénz bevált bajnokok igazolására, akkor viszont csak az marad, hogy meg kell várnunk a fiatalabb igazolásokat, Schicket, Pellegrinit, Gersont, Ündert, stb. Addig pedig ez van, hogy néha pofára fogunk esni.

    • Én továbbra is úgy láttam, hogy harmonikusan mozgott az egész csapat, bár amikor láttam a kezdőt kicsit izgultam, hogy mi lesz itt.
      Ennek ellenére ez a "felforgatott" csapat is uralta a játékot és lelke rajta a Chievonak, hogy kizárólag a védekezésre rendezkedett be és nem kell nekünk kis szerencse, mert nyerjünk úgy, hogy azt megérdemeltük, de a Chievonak ne lett volna ekkora malaca, hogy ennyi kapura lövés, ennyi helyzet után is érintetlen maradt a hálójuk.
      Kitérve az Inglese helyzetre, egyszerűen elépattant a labda és úgy meglepődött, hogy sok választása nem volt, mint belekapott a labdába és a lécről fölé vágódott, ez élőben egyáltalán nem volt meleg.
      Továbbra is állítom, hogy jó úton haladunk, ez a sok rotálás egyre közelebb hozza a srácokat egymáshoz, már szinte mindenki játszott mindenkivel, így sokkal jobban kiismerik egymás mozgását, ami a hosszú bajnokságban jövedelmező lesz.
      Én is vártam, hogy Dzeko és Perrotti jőjjön minél előbb, de szerintem ennek a vasárnapi napon, ha kezdők lettek volna sem rúgunk gólt, mert valami, vagy valaki nagyon vigyázott a Chievora, lásd Sorrentino szárnyalását, az egész védelem és középpálya alázatosságát, úgy röpködtek és blokkoltak szinte minden lövést, mintha jégkorong meccsen lettem volna.
      Egy szó, mint száz összeállt valami és ezt értékeljük, hogy ezt bármilyen formációban, de tudjuk hozni és uralni a meccseket.

      • A "szerencsét" én úgy értettem, hogy például Sorrentino ne élete meccsét játssza, szerintem így is megérdemeltük volna a győzelmet.

        Egyébként Sorrentino aranyos volt, a meccs utáni interjúban elnézést kért az anyukájától, aki állítólag óriási Roma szurkoló. Ez azért sok mindent megmagyaráz. :)

    • Már a múlt héten éreztem, hogy para lesz, mikor az Inter kitömte őket. Chievo szempontból az pont az ellentettje volt ennek a meccsnek. Benne volt a levegőben....

  • Sahtar sorsolás:
    most szünet van
    2018 02 17 Chornomorets Odesa - otthon
    2018 02 21 AS Roma - otthon
    2018 02 24 Zirka - otthon
    2018 03 03 Karpaty - idegenben vége a bajnokságnak
    2018 03 13 AS Roma - idegenben

    Téli szünet után 2 bajnoki és a Roma, mind oda haza nekik, majd 1 bajnoki idegenben, mikor vége a bajnokságnak és 10 nap múlva Rómába jönnek a visszavágóra.
    Két hónap szünet után jönnek vissza bajnokikra és a Roma elleni meccsekre, viszont a visszavágóra rá tudnak pihenni.
    9, 10, 11. ellen játszanak bajnokit a 12 fős mezőnyből. Sajnos tudnak gyakorolni ellenünk és 3 ponttal vezetnek, így szinte biztos bajnokok.

    • Jelek szerint ezek még nem vezették be a gregorián naptárt, egyébként ott playoff meg döntő, meg a fene tudja, hogy még mi minden más is van.

      De végül hol fogunk velük játszani? Csak mert Doneckben biztos nem.

      • Véleményem szerint Kharkiv (Harkov 300 km), sokkal közelebb nincs, az biztos, már mint Rómához.
        Kijevbe (750 km) és Lvivbe (1250 km) biztos nem viszik, mendkettő nagyon messze van.

        • Tehát Harkov. Én azt hittem volna, hogy Kijevben fognak játszani, de persze én szinte semmit se tudok az ukrán viszonyokról.

          Egyébként ebben a szezonban, a Qarabag után, ez már a második ellenfelünk a volt Szovjetunióból, akik nem a saját városukban játszanak. Pontosabban nem azon a területen játszanak, amit elméletileg képviselnek. A Qarabagnál ez szerencsét hozott, meglátjuk mi lesz a "szatyorral".

  • Hajszálon múlt tegnap az Inter bravúr.... örülök, hogy azért Spalletti nem változott! :D

    • Mondjuk nekünk egyenlőre csak jó ha még nem esnek ki. Addig se unatkoznak a kupafordulókon. :)

      • Azért drukkoltam hogy legyen legalább egy hosszabbítás. Hadd játszanak csak minél többet!

  • Nekem ez a döntetlen abszolút belefért. Nem lettünk rosszabb csapat, nem lett EDF edzői analfabéta, mert most nem nyert. Mindenkivel megesik néha, ez van ezt kell szeretni, majd legközelebb lesz jobb is. Fél csapat pihent. Ha ezt 2 pontunk bánta ám legyen.

    Apropó bennem ma tudatosult egy apró infó, ami mellett elsiklottam. Hát a BL döntőt az ukránoknál játsszák. Sahtar meg ukrán csapat. Ezek vért fognak izzadni ellenünk. Nyilván nem reális cél nekik a döntőbe jutás, de hogy minket azért megfognak szopatni valamilyen szinten, az egész biztos.

  • Politano - Under csere lehet télen...
    A Mahrez 2.millió verziót már meg sem említem :D :)

    • Szerintem ez csak olyan kacsa mint pl., hogy a Van der Wiel kedden érkezik orvosira! :D
      Amúgy hiba lenne, én úgy gondolom....Lassan kezdődik a kupa is, kva sok meccs lesz, Ündernek meg pont arra lenne szüksége.

      • Hát a Van der Wiel- es történet nem kicsit volt szar :D:D
        Politano ügynöke trigoriában van a visszavásárlásával kapcsolatban.

    • De várj, nekem a Benatiás pletyka sokkal jobban tetszik! :D Állítólag jön vissza kölcsönbe! :D

  • Ne is mondd. Momentán minden rendben, egyik szurkolói csoport sem duzzog semmiért, senki nem tüntet.... erre jönnek ezzel! :D

  • Megjelent egy nagyon érdekes hír, aminek komoly kihatása lehet a Rómára. A romanista hírportálokon azt írják, a Tuttosportra hivatkozva forrásként, hogy 2018-tól kezdve a Roma benne lesz egy 12 csapatos csomagban, amit kizárólag az egyik előfizetéses tévészolgáltató fog közvetíteni a Premium és a Sky közül.

    Januárban fogják elárverezni a közvetítési jogokat a következő három évre és ha igaz, akkor a Roma mérkőzéseit csak az egyik szolgáltató fogja sugározni, míg a többi "nagy csapat" (Juve, Milan, Inter, Napoli) meccseit, továbbra is megosztanák a két szolgáltató között.

    Most éppen azon megy a vita, hogy ez pontosan mit is jelentene a Roma szempontjából. Egyrészt kitolnának azokkal a Roma szurkolókkal, akik az egyik, vagy másik szolgáltatónál fizettek elő, de nemcsak erről van szó. Ez azt is jelenti, hogy a Rómát nem tartják nagy csapatnak, hogy besorolták a "plebsz" közé.

    • Hihetetlen, hogy mindig ki tudnak találni valami új izgalmas módot a romanisták szívatására. Mondjuk a Tuttosport nem biztos hogy a legmegbízhatóbb forrás

      • Azóta már átvette mindenki, egyenlőre úgy néz ki, hogy hiteles, bár még nem teljesen biztos, mert még lesznek előtte tárgyalások.

      • Ki tudja, hogy külföldre ezek hogyan adják-veszik? Szerintem minket nem érint sehogy.

        Viszont ezt lehet úgy is értelmezni, hogy megint intézményes szinten szívatják a klubot.

        • Igen, egyetértek!
          Belénk rúgtak ismét, amolyan jelzés értékűen, hogy "nincs helyetek köztünk, nagyok között."

          • Azon túl, hogy a dolgok valóban így mennek és tényleg dühítő, én csak nemvoktrendi kollégát ismételném, aki kajánul csak ennyit szokott mondani: "minél több az ellenség, annál több a dicsőség!" Ráadásul úgy gondolom, hogy pillanatnyilag egyedül a Juve az, aki a mai követelményeknek megfelelő tulajdonosi háttérrel, valóban megfelelő üzleti modellel és alapon működik. Sem a milánói, sem a nápolyi csapat nem mondhatja ezt el magáról (na jó, még ott van a Sassuolo is, de ők még néhány évig le lesznek maradva, de tíz év múlva előzni fognak). Ebből kiindulva azt mondom, hogy nemcsak a csapat (kirakat), hanem az egész cég rendben van, és ez hosszú távon elvitathatatlan lesz. Én bízok az amcsikban, jobban, mint az arabokban, vagy a kínaiakban, hogy az oroszokról már ne is beszéljünk, bármennyi pénz is hozzanak. Ezek csak mosodának használják a klubokat, az eredmények csak másodlagosak.

        • Nem pont idevág...de érdekes és roppant bosszantó, hogy szinte sehol nem hír, hogy az AS ROMA 2020-2021 es szentól már a saját stadionjában vág neki a bajnokságnak! Bezzeg a kis szaros donnarummát, keleti (zsuzsi) Balázst és sorolhatnám nyakra-főre tolják le a torkunkon! Ha kissé büdösebbet fingik valaki az internél, az már hír mert mennyivel jobban tud sz@rni mint a seriea ban bárki más.....
          Ennyiben mégis idevág...!

          • A "juvemilaninter" mindig hír, néha kétségbeejtő hülyeségekkel sértegetik az emberek intelligenciáját. Mert ezeknél "hagyományok" vannak, meg "győztes DNS"...

            Az milyen volt a nyáron, amikor megelőlegezték a Milannak az élmezőnyt? "Szegény" milanista szurkolók meg istenítették a vadi új vezetőséget, hogy "ezek aztán tudnak igazolni", meg "ezek nem olyan hülyék mint Galliani volt". Tudjátok, az a "hülye" Galliani, aki olyan "hülye" volt, hogy nyertek vele 29 (!!!) trófeát. De a médiában megmondták, hogy itt vannak az új okos vezetők... Meg lehet nézni, eddig hetedik hely 200 millióért! És most ezzel a szerencsétlen Donnarumma gyerekkel, meg a díszbohóc ügynökével vannak elfoglalva.

          • Komolyan mondom Neked annak ellenére, hogy tisztában vagyok a fentebb sorolt csapatok és a saját médiában elfoglalt helyükről és helyünkről, eszméletlenül fel tudnak húzni. Feláll a szőr a hátamon (állna ha lenne :D) ha meglátom raiola, donnarumma, milnajuveinterlazio nevét akárhol is....

            Annyi örömet akartam szerezni magamnak, hogy ebéd közben megnézem a lazio otthoni mélytorkozását a toroval szemben, hát ez a buzi egri viktor mindenkinek fényesre polírozta a bohócát a madarászoknál és erre tessék, el is rontotta az örömömet! :D
            Tiszta katasztrófa, már kárörömködni sem lehet nyugodtan! :)
            A milan....hát sokan bekaksiztak az elköltött 200millió láttán, hogy milyen brutális lesz az idei brigád. Hát a két szépséges, modell uraság pénzt költeni azt tud, nem kétséges, bár ész nélkül bárki tudna....
            De csapatot építeni....na az már más kérdés!

          • Egyébként tegnapi hír, hogy az UEFA elhajtotta a Milant és az ő "Voluntary Agreement"-jüket, kiderült, hogy rájuk is vonatkozik az FFP baromság. Pedig bevetették a "jedi mind trick"-et, lelkesen mondogatták, hogy "jó ez így", de az UEFA immunis volt. :D

    • Hogy örülhetett Ovidius, amikor megtudta! Biztos szép elégtétel lehet... Oh, wait... :D

  • Nincs túl sok kérdés...

    IL TEMPO

    Alisson; Florenzi, Manolas, Fazio, Kolarov; Pellegrini, De Rossi, Nainggolan; Schick, Dzeko, Perotti.

    IL MESSAGGERO

    Alisson; Florenzi, Manolas, Jesus, Kolarov; Pellegrini, De Rossi, Nainggolan; Schick, Dzeko, Perotti.

    LA REPUBBLICA

    Alisson; Florenzi, Manolas, Fazio, Kolarov; Pellegrini, De Rossi, Nainggolan; Schick, Dzeko, Perotti.

    LA GAZZETTA DELLO SPORT

    Alisson; Florenzi, Manolas, Jesus, Kolarov; Pellegrini, De Rossi, Nainggolan; Schick, Dzeko, Perotti.

    CORRIERE DELLA SERA

    Alisson; Florenzi, Manolas, Jesus, Kolarov; Pellegrini, De Rossi, Nainggolan; Schick, Dzeko, Perotti.

    LA STAMPA

    Alisson; Florenzi, Manolas, Jesus, Kolarov; Pellegrini, De Rossi, Nainggolan; Schick, Dzeko, Perotti.

    IL GIORNALE

    Alisson; Florenzi, Manolas, Fazio, Kolarov; Pellegrini, De Rossi, Nainggolan; Schick, Dzeko, Perotti.

    IL ROMANISTA

    Alisson; Florenzi, Manolas, Fazio, Kolarov; Pellegrini, De Rossi, Nainggolan; Schick, Dzeko, Perotti.

    CORRIERE DELLO SPORT

    Alisson; Florenzi, Manolas, Fazio, Kolarov; Pellegrini, De Rossi, Nainggolan; Schick, Dzeko, Perotti.

Related Post