X

Üzentünk Pekingnek

Egy újabb válogatott szünet előtt szépen zártuk a nagyjából egy hónapnyi klubfocit: egy elmaradt meccs és egy otthon kiharcolt BL döntetlen után 5/5 a csapat mérlege. Könnyebb meccsek után most a kínai milliárdokon leporolt majd olasz újságok által vakon megkoronázott Milan-hoz látogattunk, ahol a Lazio és Sampdoria után mi is „megüzentük Pekingnek”, hogy a Seria A-ban nem elég összevásárolni egy csapatot. Összegészében kezd kialakulni hogy is lesznek az erőviszonyok a bajnokságban: a Napoli az élen, eddig 100%-osan (bár közép és kiscsapatok ellen(+Lazio) rajtunk lesz a sor, hogy megállítsuk őket) utána 2-2 ponttal lemaradva az Inter-Juve páros, aztán a kis Inzaghi által jól összerakott Lazio és az elmaradt meccsel sújtott Roma alkotja jelenleg az élmezőnyt.


EDF a legerősebb kezdőjével állt ki ami a sérülések miatt eléggé adott volt. Florenzi-t megint jobbszélen láthattuk, középen pedig az eddigi legbiztosabbnak tűnő Manolas-Fazio páros kezdett. Taktikailag szerintem nagyszerűen teljesített Di Francesco. Tudta, hogy egy frusztrált, két vereséget is már összehozó wannabe-nagycsapat az ellenfél így nagyon okosan átengedte a teret. Persze a Milan érdeme azért, hogy volt pár meleg pillanat és/vagy komoly Alisson mentés, de összegészében elég jól elfojtottuk a játékot. Aztán amikor már kezdett unalmassá válni a mérkőzés és a vacsorámat fogyasztva azon gondolkoztam, hogy ez így szép-szép, de valami meglepőt kéne húzni ahhoz, hogy ezen a meccsen változás legyen. Kicsit aggódtam, mivel elég rövid volt a kispad, ráadásul Strootman úgy fél óra játék után ki is állt (elég durva is volt az első félidő) úgyhogy Pellegrini játszott helyette, nagyon más hatásos változtatást nem is tudtam elképzelni.

Reméljük pont csak annyira komoly, hogy a válogatott meccseket kihagyja.

Aztán kiderült, hogy nem is kell. Először a 60. percben villant meg Pellegrini amikor fantasztikus indítást tett Florenzi elé aki azonban felteszem Bonucci helyett is zavarba jött így Donnarumma-ba passzolta a labdát. Aztán 10 perccel később, szintén Lorenzo, bepasszolta a labdát Dzeko-nak a védők közé, akik helyet hagytak a bosnyáknak. Aztán már hiába szaladtak össze amikor megfordult, kinézte az hosszút, és Laziognoli lábán megpattintva oda is helyezte a labdát. 0-1. Az egy gólos előny itt pedig még nagyobb lélektanit jelentett. A Milan eddig is szenvedett a támadásokkal, most pedig hátrányba is kerültek. Meg is zavarta őket kellően, pedig előtte sem álltak a helyzet magaslatán a védőik (főleg a labda hozta őket zavarba néha) Úgy 5 perccel később Dzeko egy szép mozdulattal szelídítette meg és tette tovább a labdát Nainggolannak aki pár lépés után eleresztett egy olyan lövést, hogy Donnarummam nem tudta megfogni és kipattant róla. Florenzi szerencsére ott volt ahol ilyenkor lenni kell és megszerezte a sérülése utáni első gólját. Ráadásul ott ahol római karrierjének első gólját is szerezte.

Bárhol is játsszon, de kell ő a csapatba!

Ezek után Calhanoglu még kiállíttatta magát amivel nagyjából meg is pecsételődött a Milan sorsa (na nem mintha a török akkora hozzáadott értékkel bírt volna). Mindössze pár támadásból összehozott két góllal és biztos védekezéssel húzta be a Roma a meccset.

Manolas-Fazio jól végezték dolgukat (bár néha a kommunikáció hiányát lehetett felfedezni). Peres továbbra is amilyen szépeket tud cselezni olyan hajmeresztő dolgokat tud hátul művelni, De Rossi (és Kolarov) jelenléte pedig tekintélyparancsoló.A középpályán Nainggolan nagyot küzdött megint, Pellegrini megint nagyszerűen játszott.

Egyre inkább összeáll ez a csapat.

Florenzi és El Shaarawy nem voltak túl sokat jelen a játékban, bár leginkább a Fáraó volt az aki őrületesen eltűnt. Dzeko továbbra is hatalmas formában, megint döntő volt a klasszisa. Összességében egy (Montellán kívül) elég unszimpatikus, újraformálódó Milant vertünk meg a San Siro-ban ami mindig szép teljesítmény. Októberben aztán felpörögnek a dolgok és jönnek az igazán komoly találkozók, kezdve a Napoli elleni derbyvel.

Aleram:

View Comments (69)

  • Attól függetlenül, hogy kissé (eléggé) szar volt a játék mindkét oldalon nekem úgy tűnt mintha ez EDF taktikájának a része lett volna.
    Eltötyögtünk, játszottunk összesen 6 percet, rúgtunk kettőt és ennyi....

  • Pont akkor jött a gólunk, amikor a Milan látszólag picit jobban megnyomta a meccset. Ha a Milan szerez vezetést, egy rossz szavunk se lehetett volna, de ez a
    Roma egyáltalán nem "zemani", többször megmutatta, hogy tud szenvedni és
    az Atléticóhoz képest, ez a nyomás, amit a Milan gyakorolt, ez semmi sem volt. Alisson pedig megint megmutatta, hogy kicsoda.

    Az első félidőben mindkét csapatnál nagy volt a tanácstalanság. Például, amikor Kessié (tényleg jó játékos) sokadszorra ment ki a szélre segíteni Kolarov ellen, a szerb az egyik bedobásnál ott magyarázott a csapattársaknak: "Oda ne menjél, oda nem mehetsz!", majd EDF-nek: "Mister, nincs megoldásom...". Szerintetek mennyire volt tudatos a második félidőben, hogy a Roma átengedte a teret a Milannak?

    Egyébként amikor a Milan ki- és letámadott, labdavesztésnél simán szabálytalankodtak, meg volt egy pár meredek labdaszerzésük is, amivel semmi gond nem lenne, csak közben Banti sporit megszállta "a San Siro hangulata" és az istennek se akarta észrevenni. :(

    De nem baj, ez így lett szép, ide a 3 pontot és már itt sem vagyunk!

    Közben emlékeztek még, hogy miket mondtak az Atalantára, amikor az első meccsen megvertük őket? "Ez az Atalanta nagyon gyenge... Minden épkézláb játékost eladtak... Ezek csak a névrokonai a tavalyi csapatnak..." Ezek annyira gyengék, hogy most meg éppen a Juvét fogták meg! Lehet röhögni! Na nem az Atalantán, hanem a "szakértőkön". :D

    • Kessiével kapcsolatban...azt kell mondjam, hogy örülök, hogy inkább Pellegrinit vettük meg sokkal jutányosabb áron! Az én szememben nem nyújtott semmi extrát a meccsen. Azon kívül, hogy egyszer elküldte a bal lábát a nézőknek ajándékba és egyszer mellés egyszer pedig fölé lőtt, meg szegény DDR- t taposta egész meccsen, semmit nem csinált, abszolút beleszürkült a Milanba....

      • A romboló munkája volt lényeges, sokszor megállított minket, a második félidőben viszont, Nainggolan többször megverte.

        • Ninja megint elképesztő formában van. Nem tudom, hogy valaki meg tudná-e állítani....
          Igaz de neki, ilyen vételárral és igazolás előtti felhajtással többet kellene. Na nem mintha zavarna, hogy szar volt :)

          • Szerintem nem volt szar, sőt, a Milanon belül a jobbak között volt, Rodríguez és Borini mellett, bár az olasz esetében inkább avval van mindenki elfoglalva, hogy "milyen jól játszik pedig nem is az ő posztja".

            Mindennel együtt én is Pellegrinit választanám.

          • Akkor azért részben egyetértünk! :)
            Még a kistöröknek kéne összekapnia magát, meg felgyógyulhatna Karsdorp és Schick aztán azért jó kis alakulat lesz ez (már most is az) :)

    • Ezeken a szakértőkön csak röhögni lehet. Digin elmondták az Interrel kapcsolatban, hogy rossz játékkal is tudnak meccseket nyerni, ami a nagy csapatokra jellemző, illetve, hogy a meccs végén lövik a győztes gólokat ami bizonyítja a csapategységüket. Szerintem meg eddig csak szimplán mákerek, játékukat nézve a Milan szintjén vannak jelenleg, de ez csak az én véleményem.
      Mi most az elmúlt 2 meccsünket kissé visszafogott játékkal nyertük, erre azt mondják, hogy igaz a Roma megnyerte az elmúlt 5 tétmeccsét de EDF-nek lesz még bőven dolga a csapattal.

      • A juvemilaninter mindig picit "egyenlőbb" a többieknél, a sok szurkolót ki kell szolgálni, márpedig a szurkolók 70-75%-a ennek a 3 csapatnak szurkol. Semmi olyat nem tudnak mondani, amit már ne hallottam volna ezerszer az olasz médiában. Ők már augusztusban bajnokok, amikor ajnározzák a friss igazolásokat. Egy potyagóllal nyertek a 95. percben? Nagy csapat, mert sosem adják fel! Cinikusan kihasználják a lehetőségeiket! Ez csak természetes. :D

      • Igen, most is azt mondta "kedvenc barátunk" Egri Viktor (aki amúgy most nem is volt katasztrofális), hogy nem lehet nyugodt EDF..

        • A meccs végén olyan hangulat áradt a Digiből, hogy csak a gyászzene hiányzott, ott elemezgették a vereség okait, mintha a Milan Channel lenne. Ettől persze nekem csak még jobb kedvem lett!!! :D

          • A végét és a félidei elemzést sosem hallgatom meg, "jó a hely de sok itt a köcsög" alapon :D :D

          • Igen megmondták, hogy az első megpattanó gól csak a szerencsének köszönhető, a másodiknál meg középre ütötte a labdát Donnarumma. :)

          • Ki mondta romagnolinak, hogy érjen bele...? Senki!
            S Donnarummának se mondta senki, hogy üsse Flo elé a zsugát, köszönjük, beverte, viszlát Milan és Digi :D D

      • Igen az Inter ugye leikszelt a Spal-lal (ha jól emlékszem) ami akár mi is lehettünk volna Spalletti alatt, de velük szerintem számolni kell ténylegesen, mert az a csapat már nem egy nyár alatt épült és tényleg jó edzőjük van. A Lazio az akiket alig várom már, hogy eltűnjenek onnan előlünk várom már, hogy az EL-majd felmorzsolja őket.

  • A legszebb az egészben, hogy még a talonban van egy Emerson, egy Schick, no meg Ünder. Mondjuk ha tavaszig még nem mutat semmit akkor sem leszek kétségbeesve... szokja csak az olasz konyhát, tanulja a nyelvet stb. Van ideje bőven.
    Aztán ha Kolarov bírja erővel akkor meg simán el tudom képzelni hogy Emerson középen fog játszani.

    • Meg lassan meggyógyul Karsdorp is, ne feledjük a hollandot se.

    • Én szerintem ha Emerson visszatér akkor Kolarov fog középre húzódni, Cityben is ott játszott már az utolsó szezonjában. Manolas mellé inkább egy higgadtabb, rutinos játékos kell, szerintem jól kiegészítenék egymást. Bár az elmúlt meccseken Faziora sem lehet panasz, ha nem kényszerítik versenyfutásra mesterien lehozza a meccseket, remekül irányít, olvassa a játékot, a levegőben szinte verhetetlen.

  • Nem tudom, hogy észrevettétek-e de minden meccsen mutatják Tottiékat a lelátón és eddig Ő olyan mint egy robot.
    Semmi érzelem, nem vigyorog, nem örül csak bámul maga elé...
    Biztos nehezen tudja emészteni, hogy már nem lehet a pályán! :/

  • Engem egy kicsit a Ranieri féle romára emlékeztetett a támadójátékunk. Álljunk be 4-3-3-ba, menjen fel az a 3 csatár és majd lesz valami.. De amúgy örülök a csapat teljesítményének, ilyen kerettel nem érdekel a mutatott játék, csak hozzuk a 3 pontokat.

  • Közben DDR és Pellegrini is lesérültek, egyik sem tűnik túl komolynak, de valószínűleg ki fogják hagyni a válogatott meccseket.

    • Ó jaj. Mekkora kár.
      (pedig milyen jó lett volna mindkettőjüket széthajtani esetleg azon a csodálatos kétszemélyes középpályán)

      • (Összeesküvés elmélet) De egyből az ugrott be, végre Di Fra is kijátsza a kamusérülés kártyát....:D Persze biztosan nem, de tényleg jó ez így. Strootman, DDR, Pellegrini, Nainggolan pihengessenek csak. Jó ez így!
        Amúgy annak is nagyon örülök hogy Morata úgy néz ki kidőlt, nem is fog játszani ellenünk.

        • Igen Morata lerokkant, bár én sose voltam tőle elájulva, meg természetesen jobbulást neki, de ettől még jobb az ha pihen ellenünk, sajnos vannak ott épp elegen nélküle is, állítólag Hazard már hegyezi a stoplijait.

          Azt azért nem hinném, hogy kamuzunk a sérülésekkel, az a helyzet, hogy DDR például kimondottan szeret a válogatottban játszani, haverságban van mindenkivel, látszik is rajta, hogy élvezi, kvázi olyan neki, mintha kivenne egy kis szabit a Rómától, ha értitek. Pellegrini meg még abban a stádiumban van, hogy a karrierjének nagyon is jól jön a válogatott reklámja, nem hiszem, hogy direkt kihagyná.

          A belga válogatott meg egy kabaré, az edzőjük nem teljesen normális. Nainggolant kihagyja, mert valamiért nem tetszik neki, pedig a Ninja eddig a csapattársaival mindenhol jóban volt és egyáltalán nem egy balhés srác. De ennek a Martineznek valamiért akkor sem kell.

          De ennél többről van szó a belgáknál, utoljára a nápolyi Sarri mesteredző úrnak volt mondanivalója a derék Martinez szövetségi kapitányról. A "pisilős" Mertensről volt szó, már nem emlékszem pontosan mi volt a kérdés, de Sarri szerint nem is tud beszélni a belga edzővel, állítólag hetek óta nem válaszol a telefonhívásaira, ami azért szerintem elég nagy gáz.

          Vajon a belgák nem unják még azt a tagot? Eddig konkrétan semmit sem nyertek vele, pedig a csapatuk meglenne valami nagyobb eredményhez is.

          • Persze, vágom hogy nem kamu, de már épp itt volt az ideje hogy az alapembereink pihenjenek egyet akkor amikor amúgy épp nem pihennének, és Macedón meg Fehérorosz srácok aprítanák őket.
            Moratától meg én sem voltam elájulva, de múltkor pár percre belepillantottam egy cselszki meccsbe. Az emlékezetemben gyengébb volt...gondolok itt a fizikai párharcokra. Olyan volt mint egy tank, akkorákat ütközött hogy csak lestem....

          • határozottan fejlődött, amióta visszakerült tőlünk a Real Madridba. Ha belegondolok, hogy tavaly, annyi pénzért, amennyiért Higuaint vettük, visszaadták volna Moratát, hát ... lehet, hogy most lenne egy BL-címünk

          • Nem arra gondolsz, hogy 70-ért megveszitek Moratát, a maradék 24-ből meg a BL-t? ))

          • simán :)
            Amíg nálunk volt, a bajnoki meccseken a gólszerzés nem annyira ment neki, viszont tavasszal (2015.) szépen termelt a BL-ben.
            Ahogy elnézem, tavaly csereként sok gólt rúgott a spanyol bajnokságban, és idén a Chelsea-ben is szépen termel.
            Nem kis könnyebbség nektek, hogy most nem játszik ellenetek.
            (Mert hát, legalább egy meccset meg kell nyernetek a Chelsea ellen)

          • Csak akkor, ha kikapunk Madridban. Ha az x legalább, akkor elég 1 pont is a Chelsea ellen (gondolom otthon is verik majd az Atletico-t). Egy jó meccsünk azért lehetne idén a BL-ben (remélem lesz is), ahol felszabadultan, jól játszunk, aztán utána felőlem mehetünk az EL-be is, ott akár nyerési esélyeink is lehetnek...

          • Azér nagyon végig kéne ám gondolni a matekot, mert per pillanat nem nekünk áll a zászló:

            Most ugye az AM-nek két Karabak meccse jön tehát négy meccs után lesz hét pontja. Na most ha nekünk csak öt pontunk lesz vagy négy, mert a Chelseat nem bírjuk megverni akkor Madridban nekik bőven elég egy döntetlen, mert az uccsó körben sanszos, hogy a Chelsea - biztos továbbjutóként - nem fog megszakadni, így - az én meglátásom szerint - nekik (az AM-nek) van könnyebb dolguk.
            Nekünk mindenképpen pontokat kell hozni a Chelsea-n és utána még mindig az van, hogy a döntetlen valószínűleg kevés lesz Madridban.

            Mármint ha tovább akarunk jutni, vagy megszorongatni a két nagyot.

            Nekem mindegy, csak olyat nem akarok látni, mint amikor Barcában úgy álltunk ki, hogy itt nem szégyen sok góllal kikapni, és épp csak autogrammokat nem kértünk tőlük a kezdőrúgás előtt. Pedig egy Roma-nak mindenhol szégyen sok góllal kikapni.

          • Igen, Én csak annyit akartam mondani, hogy szerencsés esetben elég lehet Madridban az x és egy Chelsea elleni x (ha az Atleti kikap a Chelsea-től idegenben is). Így nekünk 9 pontunk lehet, nekik csak 8 lenne.. De ehhez szerencse is kell, nem is kicsi.

          • Martinezt tavaly nevezték ki és nem volt még világeseményen, ráadásul simán kivezette a belga válogatottat a vb-re szóval nem hinném, hogy megválnánka tőle, amíg meg nem bukik (hozzáteszem Wilmotsnak is 2 torna kellett hozzá).
            Addig meg úgy garázdálodik a kerettel, ahogy neki jól esik, roppant mázlija is van, mert van kiből válogatni. Amúgy ezen nem csodálkozhatunk, hiszen taljánföldön is mindig olyan mester ül le az azzuri padra, aki markáns elképzelésekkel rendelkezik és még véletlenül sem hagyna otthon egy juve játékost sem :)

          • Tényleg! Én valamiért abban voltam, hogy már egy ideje ott volt ez a szerencsétlen, de most hogy mondod már eszembe jutott Wilmots. :)

            Mondjuk ettől még mindig nem világos, hogy mi baja van Nainggolannal, vagy miért nem lehet vele beszélni.

  • Gyakorlatilag ami az újságokban megy az az önmaga paródiája. Egy hónapja, de még annyi sem, az volt a téma, hogy ez a Roma bizony stílustalan, EDF nem ér fel a feladathoz, nem fogja sokáig bírni. Most már a Scudetto-s kérdéseket kell visszadobálnia. Szörnyű ez a folyamatosan végletekbe csapódó hangulatkeltő stílus ami jellemző az újságírásban, de igazából sajnos az emberek fejében is, (és sajnos nem csak a focival kapcsolatban.)

  • Nekem maga a meccs elég mb1 féleségnek hatott: van egy alaptaktika, amit mindkét csapat elsajátított a győzelem reményében, aztán nekiesnek egymásnak, különösebb támadójáték nélkül a masszivításra építve, amíg el nem fáradnak és ki nem fulladnak a végére. Aztán jön az első gól és igazából eldőlt a meccs, mert érdemben már nem tud változtatni a másik csapat.
    Mindez persze némileg igazságtalan lenne. Az borítékolható volt, hogy Montella letámad és megpróbálja uralni a kp-t, ami azonban nem sikerült (első félidő 50-50, a másidikban nekünk 58, nekik 42 százalékuk volt, szóval egyáltalán nem uralták a meccset). Amúgy sem valami villámszerű a támadásépítésünk, így bőven vissza tudtak zárni, viszont a helyzetek inkább nálunk volt az első félidőben (Strootmann - Pellegrini lövések), a Milannak kósza és veszélytelen kapurapróbálkozásai voltak. Viszont visszatérve a letámadásra nálunk ez talán hatékonyabban működött (Strootmann helyzete), míg amennyire nem ízlett a bakui lótás-futás, most roppant labdabiztosak voltunk hátul/kp, ami mindenképpen örömteli (féltem is ettől, de tényleg jól lehoztuk).
    A második félidőben meg azt vártam a Milan fárad jobban (többet kellett visszazárni, mivel tüöbbet volt a labda nálunk, 1 nappal kevesebbet pihentek), mégis inkább mi tűntünk el: sokkal több lett a felpasszolt, felrúgott labda (zárójelben EDF meccsein rendszeresen kettészakad a pálya a meccsek végére; túl gyorsan játszuk előre a labdákat, a kp nem tud időben felzárkózni, illletve a 3 vonalban lévő játékos közül 1-2 sem lép vissza eleget segíteni, ez lehet állóképesség és koncentráció hiány is, de javítani mindenképpen kellene, főleg, ha nálunk van az előny). Akkor szerencsénk volt a gólnál, a többi pedig rutin volt. Érdekes amúgy, hogy Montella mennyire nem váltott a 3 védős rendszeréből, mondjuk 4-be, hanem csak posztra cserélt.
    Összességben 2 nagyon hasonló stílusú csapat, 2 hasonló edzővel, 2 hasonló játékerőt képviselő együttes nagyon kiegyenlített meccset játszott. Viszont azt éreztem, annak, hogy kikapjunk sokkal kevesebb esélye volt mint, hogy mi nyerünk, szóval elégedettek lehetünk és EDF jól vizsgázott. Akkor lesz érdekes egyébként, ha nem mi szerzünk egyszer vezetést, akkor kiváncsi leszek, hogyan tud Eusebio belenyúlni a meccsbe (de ha mindig mi vezetünk nekem az is tökéletes :)

  • Nem okoskodás, csak egy megjegyzés. Személy szerint egyáltalán nem bánom, ha kicsit nyögvenyelős a csapat játéka, teljesítménye, mert addig egyrészt nem ránk figyelnek és "nyugodtan" lehet készülni a meccsekre, másrészt a mi aranylábú fiaink hajlamosak egy jól sikerült meccs után elhinni magukról, hogy akkora májerek, hogy most már elég a cipőjüket kiküldeni és jönni fognak az eredmények. Pl: Villarreal elleni két meccs. Így legalább EDF is hajthatja őket, hogy van még mit javítani és el is hiszik neki és oda is teszik magukat. Amúgy meg kb. ilyen játékkal nyert 6 scudettót Juve zsinórban. Én kiegyezek a felével is. :D

  • Új partnerünk a Hugo Boss!!
    Két éves szerződést kötöttünk a divatóriással!

    • Pont a minap néztem egy doku-t, nem kis náci volt az öreg Boss. Náci párt hivatalos beszállítója volt az öreg meg egyéb finomságok..
      De ez most nem ide tartozik, amúgy a szerkó elég jól néz ki. Elegántos! :)

      • Akkor megnyugodtam, nem én vagyok beteges, csak mert az első dolog, ami nekem mindig beugrott a Hugo Bossról, hogy ő dizájnolta azokat a "cuki egyenrucikat".

        Mondjuk jó társaságban vagyunk: Real Madrid, PSG, Bayern, Spartak Moszkva, ezeket is mind a Hugo Boss öltözteti.

Related Post