X

A lényeg a 3 pont

Manolas, és Dzekó góljaival idegenben sikerült „felülmúlnunk” Azerbajdzsán büszkeségét, mégis a mérkőzés első 20 perce után nem gondoltam volna, hogy végül az értékelő posztnak ezt a frappánsnak egyáltalán  nem mondható cimet kell hogy adjam…

A meccs előtt vegyes érzelmek kavarogtak bennem, hiszen a minden bizonnyal a Klingon birodalom által a bolygónkra akkreditált FC Qarabag csapatát minden körülmények között illett volna megverni, mégis a nagy távolság, az országot körülölelő  posztszovjet életérzés, és nem elfelejtve hogy a legutóbbi „keleti”blokkban tett kirándulásunk milyen eredménnyel zárult (Bate), kételyeket ébresztett bennem a mérkőzés kimenetelét illetően.

A találkozó remek ütemben indult, egy halvány azeri kísérlet után máris a Roma ragadta magához a kezdeményezést ami a hetedik percben azonnal góllá is érett. Egy szöglet után a Qarabag kapusa egyenesen Pellegrini lába elé öklözte a labdát, aki állítás nélkül azonnal Manolas fejére varázsolta azt, a görög védő pedig védhetetlenül helyezte a hálóba a játékszert. 1-0

Nem is kezdődhetett volna jobban a találkozó a Roma számára, akik látván a hazai csapat szervezetlenségét a 15-ik percben máris megduplázta az előnyét. Ezúttal El Shaarawy volt az aki remekül pörgette a labdát a bosnyák gólvágónk elé aki mellel lekezelte, jobbal pedig a kapus szeme közé  vágta a bőrt. 2-0

Az egyszeri blogger (mint aki még nem látott elég Roma meccset) boldogan konstatálta, hogy itt bizony az értékelő poszt egy örömóda lesz, hátradőlve vidáman pattintotta fel a sörét és társaival nagy egyetértésben már a szünet előtt 4 gólos római vezetés vizionált….

Mintha fiaink is így gondolták volna ezt, a második gól után egyre flegmábban kezdtek el gurigázni, kissé lebecsülve az ellenfelet, aminek a 28-ik percben meg is lett az eredménye. A mérkőzés nagy részében  felettébb gyengén teljesítő Gonalons veszített labdát a 16-os előterében, amit a Qarabag játékosa Ndlovu  köszönt szépen és a meglepett vendég védők hálójában passzolt Pedro Henriquehez aki védhetetlenül vágta a kapuba a labdát. 1-2

A Roma vélhetően megzavarodott a bekapott góltól, de a Qarabag ezt a lélektani előnyt nem tudta kamatoztatni, így a csapatok 2-1-es állással vonultak szünetre.

A második félidőben már nem változott az eredmény, a játék képe viszont sokkal kiegyensúlyozottabb lett, köszönhetően annak, hogy a Rómában sokan végig mélyen a tudásuk alatt teljesítettek. A Qarabag küzdött az egyenlítésért a Roma pedig próbálta növelni az előnyét, de a helyzetek rendre kimaradtak. Nem szeretnék neveket kiemelni, de vélhetően Gonalons, nem ezen a találkozón betonozta be magát a kezdőcsapatba…

A lényeg a 3 pont, és a győzelem, ami a végelszámolásnál még nagyon sokat érhet, az viszont biztos, hogy  ez a teljesítmény Londonban és Madridban édeskevés lesz. Szóval bízom benne, hogy ez a formahanyatlás csak egyszeri alkalom volt és fiaink a Milán elleni vasárnapi derbin már tudásuk legjavát fogják nyújtani!

Forza Roma!

 

 

 

 

 

Onedinkenedi:

View Comments (19)

  • Itt főleg az egyéni különbség döntött. Nemcsak védekezésben, de Dzeko gólja is olyan helyzet volt, amit nem lett volna nehéz levédekezni, nagyon kiszorított helyzetben volt, a labda is magas volt, nehéz volt ezt így megoldani. Elég könnyen jutottak a középpálya mögé, olyankor három a három ellen vihették a labdát, ilyet nem fog megengedni Di Francesco senki más ellen, ebben biztos vagyok, illetve most sem ez volt a szándék.

    • persze pár megmozdulásból látszott, hogy nem egy kávéház a két csapat; a gond ott keletkezett, amikor ezt mi is elhittük/láttuk. Kolarov kiosztott 2 kötényt egy percen belül, de valahogy utána nem ment neki, amitől frusztráltnak tűnt (egy szerbet nem hiszem, hogy izgatja, ha rugdossák). Defrel megtartotta 3x-4x a labdát és utána már azt hitte mindig így lesz. Dzeko zavarása meg egyenesen szánalmas volt, néha odaszaladt, de ha valaki 1 méterre már eltávolodott eszében sem jutott közbelépni.
      Szóval egy kicsit mindenki maga akart szép lenni, és nem a csapattal; a legnagyobb baj az, hogy EDF azért ebbe érdemben nem tudott beleszólni. Sőt a második félidőben sokkal flegmább, szétesett alakulat benyomását hoztuk.
      Az azeriek rendszeresen létszámfölényt tudtak kialakítani hátul, és stabilan, nem vesztettek labdát, miközben lezárták a széleket és ha kellett elöl letámadtak (hozzáteszem ez nekünk nem ízlett, márpedig ezt gyakorolni kéne, mert egy Napoli-Juve egy pöttyöst jobban csinálja majd ezt).
      Az indiszponáltsághoz hozzá tartozott, hogy helyenként megvoltak a bemozgások (Ninja elsősorban, de Pellegrini is néma), de vagy nem jött a labda, vagy az összes hosszú volt, függetlenül attól ki rúgta. Erre nem igazán van magyarázat, remélem csak szimpla egy meccses dekoncentráltság.

  • Az is felmerült bennem, hogy Pellegrini és Gonalons játéka a kezdőben már a Milannak szólt. A végére egyébként szépen beállt mindenki, De Rossi, Strootman, még Florenzi is. De itt a lényeg tényleg a győzelem és a 3 pont volt, amiknek én kimondottan örülök! :)

    Apropó Florenzi, a Milan ellen minden bizonnyal szárnyként fogjuk látni újra, Defrel lesérült, Schick még mindig, vagy már megint nincs jól és Perotti játéka is több mint kérdéses, tehát maradnak Ünder és Florenzi. Még az a szerencse, hogy mély a keretünk, 9 izomsérülés az első hónapban, azért ez már valami. :(

    • Peró sem lesz nagyon valószínű. Egy ElSha - Dzeko - Florenzi hármason kívül jelenleg máshogy nem nagyon tudunk felállni és talán jelenleg ez a legerősebb is.
      Elnézve a tegnapi meccsüket (ami nyilván a mi produkciónk után nem sokat nyom a latba) talán egy nagyobb arányú győzelem is benne van. Én személy szerint kedves milanos kollégámnak egy 1-4 arányút jósoltam de a legfőbb az alázat és a koncentráció egész meccsen és akkor nem lehet gond!
      Az első félidőben el kell dönteni, ott már minimum 2vel kellene fordulni a másodikra.

      • Azért az az El Shaarawy-Dzeko-Florenzi támadóhármas nagyon jól hangzik, akár a jövőre nézve is! Annyi a probléma vele, hogy így Florenzi mögött nem tud ő maga játszani (bár lehet megoldja majd) és Peres lesz majd ott. Szerintem is bele kéne gázolni egyet a Milanba, mert most lehetne, had érezzék csak a Scudetto illatát a San Siro-ban. Na persze ehhez egy profibb hozzáállás kell majd, de simán benne van a jelenlegi formák és mutatott játék alapján.

  • Most már ugye nem igazán számítanak a koefficiensek, de érdekes, hogy az olaszok megelőzték a németeket, akik idény meglepően gyengén teljesítenek. Ebben a fordulóban például konkrétan az összes csapatuk kikapott. Ugye a Bayernt gondolom mindenki hallotta már, de a Dortmund és a Leipzig is valamint az EL-ben a Hertha, Köln, és most már a Hoffeinheim is vereséggel zárt. Az olaszok meg közben konkrétan minden meccsüket megnyerték, kivéve az Atalanta Lyonban, ők egy döntetlent harcoltak ki (khm Spalletti) .Remélhetőleg látjuk még egy jó darabig az olasz csapatokat nemzetközi szinten, minél többet, és egyáltalán nem bánom a németek eltűnését sem.

    • A Hertha és a Hoffenheim vereségén meglepődtem és sajnáltam is.

  • Amúgy a Milan majdnem ellopta előlünk a sót tegnap... :D
    Igen nagy mákkal hozták a 3 pontot....

  • A szezonális UEFA rangsorban felléptünk a kilencedik helyre, összesítettben pedig továbbra is a 27. helyet birtokoljuk!

    • egyre kevesebb értelme van ennek a rangsornak. Ha Bl-be jutunk akkor csak bajnokként lehetünk első kalaposak. A másodikra pedig gyakorlatilag esélyünk sincs (idén a ManU, PSG, Atleti, Barca, Liverpool, Napoli, Porto, Dortmund volt, nem érzem azt, hogy valamelyiküket rövid időn belül beelőzzük, túl nagy a lemaradásunk).

      • Az egész klubrangsornak soha nem volt semmi értelme. A bajnokságokat már így is rangsorolják, ott meg minden évben kialakul a sorrend, minek még egy másik mesterséges rangsor?

        Csak a legutóbbi példa, ott az RB Leipzig, amibe az üdítőgyár mostanában beletolt egy kalap lóvét és nagy hirtelen bejutottak a BL-be, mert ugye másodikak lettek a bundesligában. Hanyadikak is az UEFA varázslatos csoda-rankingjében? Ők a 97-ikek! Ezek az "okosok" az UEFA-ban, képesek voltak csinálni egy olyan, rangsornak csúfolt valamit, ahol a német bajnokság második helyezettje a 97-ik!!! És akkor ez alapján ők sorsolnak! :D

        • Igen, elég mókás dolgok jönnek ki így. Az egész ugye szintén arra van, hogy nehogymár hirtelen valaki áldozzon a focira, nekünk már vannak jól bejáratott barátaink akik sikeresek, nem kell más ide, mint az FFP. Mondjuk az, hogy az első 8 bajnokság nyertese automatikusan elsőkalapos az némileg jó döntés volt, de kicsit sok ez a 8, a belga bajnoknak pl nem tudom miért kell ott lennie. Az viszont jogos, hogy ezekkel a változtatásokkal eléggé elvették az értelmét a koefficienseknek, legalábbis a mi szempontunkból nézve, bár 15 ponttal legalább többnek kéne lennie (folyamatos szerepléssel) aztán ha a következő kettő egy kicsivel jobb év lesz akkor nincs is olyan messze az a második kalap azért.

          • Elkeserítő az egész, én nem annyira a belga bajnokon vagyok kiakadva, de amikor komoly pofával közzéteszik, hogy például a Ludoogrets erősebb a Milannál, a Galatasaraynál, a Lipcsénél, a Celticnél, a Fenerbahcenál, az Internél és belefáradtam nem sorolom tovább, akkor azért ott látni kell, hogy ez a rendszer enyhén szólva sem működik. Minden tiszteletem a Ludogorets-é, de hát ez akkor sem normális. Pontosabban az a nem normális, aki ezt így kitalálta. :D

          • Ja és egyébként nekünk jövőre már nagyon acélos együtthatónk lesz, kiesik egy szar év, a 13/14 és ott leszünk a toppon! Mondjuk hazavihetjük anyunak, hogy kitegye a hűtőre, mert kb. annyit ér ez a vacak. :D

  • Montella: :D :)

    „Nagyra becsülöm Carlo Ancelottit, az ő edzési módszereit alkalmaztam, amikor elkezdtem ezt a hivatást. Mindig is úgy gondoltam rá, mint egy testvérre. Ha ide szeretne jönni, akkor lehet a segédedzőm, vagy akár én is lehet az övé”

    • Szegény Ancelotti.....úgy sajnálom! Jah nem is.. :D
      Remélem jövő héten mindenképpen lenyilatkozza hogy egyszer visszatér Rómába...

      • :D En is pont erre gondoltam, amikor kiderult, hogy elkoszontek tole Munchenben.

  • A lehetséges kezdők holnapra:

    MILAN (3-5-2) : 99 Donnarumma; 22 Musacchio, 19 Bonucci, 13 Romagnoli; 20 Abate, 79 Kessie, 21 Billa, 5 Bonaventura, 68 R. Rodriguez; 20 Suso, 7 Kalinic.

    AS ROMA:

    (4-3-3): 1 Alisson; 25 Peres, 20 Fazio, 44 ​​Manolas, 11 Kolarov; 6 Strootman, 16 De Rossi, 4 Nainggolan; 24 Florenz, 9 Dzeko, 92 El Shaarawy.

    Előzetes híradásokban mindenki Roma sikert jósol, azt mondom legyen igazuk!

Related Post